Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 16 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

horia2008

Am pus si eu mana sa citesc Din tainele vietii si ale universului de Scarlat Demetrescu, dintr-un .pdf de pe internet, si m-a intrigat un pic o nota de subsol (pe la pag.10 in ce am eu) in care apare o explicatie de genu, citez: "Dacă în urmă cu câteva sute de ani i s-ar fi prezentat omului imaginea unui televizor, el ar fi spus că este vorba de ceva paranormal şi cu toate acestea televizorul este azi foarte normal chiar şi pentru cei mai neştiutori copii."
Afirmatie ce mi se pare un pic nelalocul ei (la propriu) in sensul ca lucrarea a aparut in anul de gratie 1939, an in care, dupa parerea mea, e putin probabil ca televizorul sa fi fost foarte normal chiar şi pentru cei mai neştiutori copii.
Ma intreb oare cat de adnotata si revizuita, ca sa ma exprim asa, este aceasta editie? apare aceasta nota si intr-o editie mai originala?  :? :|
Poate ma lamureste cineva cu un raspuns...
Multumesc

Xanadron

Desi TV-ul era relativ cunoscut in 1939 (primele transmisii experimentale avind loc in Germania nazista, cu ocazia J.O. 1936) si mie-mi pare oarecum deplasata afirmatia atribuita lui Scarlat Demetrescu.
Posibil insa ca si elitelor intelectuale romanesti sa le fi fost totusi familiara pe atunci noua tehnologie. :roll:

In orice caz, nu cred ca-n detalii de genul astuia ar trebui sa ne impiedicam, lectura numitei carti raminind interesanta dincolo de micile inadvertentze si  - mai ales - de controversele nascute inevitabil de orice teorie lipsita de dovezi "solide". :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

elena78

Citat din: horia2008 din  12 Octombrie 2012, 10:57:19
Am pus si eu mana sa citesc Din tainele vietii si ale universului de Scarlat Demetrescu, dintr-un .pdf de pe internet, si m-a intrigat un pic o nota de subsol (pe la pag.10 in ce am eu) in care apare o explicatie de genu, citez: "Dacă în urmă cu câteva sute de ani i s-ar fi prezentat omului imaginea unui televizor, el ar fi spus că este vorba de ceva paranormal şi cu toate acestea televizorul este azi foarte normal chiar şi pentru cei mai neştiutori copii."
Afirmatie ce mi se pare un pic nelalocul ei (la propriu) in sensul ca lucrarea a aparut in anul de gratie 1939, an in care, dupa parerea mea, e putin probabil ca televizorul sa fi fost foarte normal chiar şi pentru cei mai neştiutori copii.
Ma intreb oare cat de adnotata si revizuita, ca sa ma exprim asa, este aceasta editie? apare aceasta nota si intr-o editie mai originala?  :? :|
Poate ma lamureste cineva cu un raspuns...
Multumesc

am citit  si am re-citit si eu minunata carte a lui Scarlat Demetrescu ,sunt  3 volume ,le-am cumparat din Bucuresti  in anul 1993-1994  , (editura Emet ),ultimul  volum evident  este cel mai greu de inteles, trebuie sa ai  foarte mult moralul ridicat  si sa fii detasat  la orice ca sa intelegi toate  3 volume !!!!daca nu  intelegi primul volum  opreste-te   si lasa sa mai treaca putin timp pana  vei  fi  pregatit  din punct de vedere psihic ... altfel risti sa inrautatesti situatia ... (iti vorbesc din propria experienta)....cat despre fraza expusa  de tine :,,Dacă în urmă cu câteva sute de ani i s-ar fi prezentat omului imaginea unui televizor, el ar fi spus că este vorba de ceva paranormal şi cu toate acestea televizorul este azi foarte normal chiar şi pentru cei mai neştiutori copii."  aceasta fraza nu exista in acea carte , , fraza a fost introdusa  doar  in pdf.....

fiulploii

@biss a zis :
Citat
Si cartea aceea "Zeita fara chip" voi de ce credeti ca a fost scrisa?
Chiar asa, de ce o fi fost scrisa?  :roll:
Si Creanga de aur de ce a fost scrisa ?
Un raspuns duce la alt raspuns.

Parerea mea..

fiulploii

http://noosphere.princeton.edu/fristwall2.html

Stie cineva daca exista vreun site unde se poate urmari in timp real generatoarele de numere din linkul de mai sus ?

abyss

Nu stiu dar ar fi util de stiut! insa chestia asta cu mintea care influenteaza generatoarele de numere si astfel poate fi localizata nu mai e o gluma. Pe cine cauta stimabilii? si de-l gasesc ce-i pot face? daca e o tara intreaga cum o pot anestezia ori zombifica?... raspunsul ar putea fi: o-ho!... :)

sunnyboy

@fiulploii: La Cluj e un "ou" din acela (in cadrul UBB cred)  - poti lua legatura cu dl. Adrian Patrut.

Latitude: 46.76
Longitude: 23.591
State: Cluj-Napoca, Romania
Number: 72
Identifier: 1025-ETH
Device: ORION Linux
Start: 2003-06-29

fiulploii

Multumesc @sunnyboy .
Deci, suntem monitorizati si noi , geto-dacii  :-D
Daca o sa am ocazia o sa incerc sa iau legatura cu dl.A.Patrut.
Mai interesant ar fi fost un site unde poti vedea toate astea sau macar pe cele dintr-o zona , cum ar fi Europa.
Citat din: @biss din  15 Octombrie 2012, 11:12:17
... Pe cine cauta stimabilii? si de-l gasesc ce-i pot face? daca e o tara intreaga cum o pot anestezia ori zombifica?... raspunsul ar putea fi: o-ho!... :)

Cauta pe aia de pot sa le incurce planurile desi, pot sa fac pariu ca si aici sunt doua grupe de interese antagoniste.
Ce-i pot face ? Multe si .. marunte . Fiindca ala de influenteaza generatoarele nu e capabil de aparare individuala sau de grup. Cel putin deocamdata .
Iar de aici si pana la ideea unui Neo   asteptat, gasit si lichidat nu e un pas chiar asa de mare .
Parerea mea..

Xanadron

Hmm, era si-un nene care sustinea nu demult (inclusiv pe Project Camelot) c-a pus la punct un programel mititel capabil sa discearna din analiza dinamicii fluxului de... cuvinte circulante pe Internet trendul evenimentelor cruciale ce stau pe vine sa vina. :-D
Serios acum, tema-i incitanta dar deloc facila - si nu doar din pricina cunoscutei strategii a "vitejilor ce se-arata dupa razboi", majoritatea prezicerilor de tipul asta nostradamic fiind adaptate, sucite si rasucite cumva post-factum ca sa se pupe cu realitatea.

Existentza certa a terifiantei IA (sau AI = Artificial Intelligence :evil:) imi pare totusi ceva mai veridica, in ciuda saraciei datelor "solide" in directia deconspirarii ei concrete.
Zic asta nu doar fiindca am semne certe ca m-a... gasit :lol: de citeva ori incredibil de rapid, in ciuda retragerii mele relative din orice "Sistem" normal controlabil sau a unei mobilitati crescute.

sunnyboy

fiulploii: Nu stiu cata relevanta au datele in timp real, atata timp cat nu ai acces la aparatul matematic/softul ce realizeaza calculele. Oare e greu de scris softul respectiv? 
Ce m-a facut curios pe mine la tabelul de pe site-ul respectiv ( http://noosphere.princeton.edu/results.html ) e ca exista inregistrate multe raspunsuri pozitive date de momente de rugaciune, meditatie, renastere a sperantei. (International Peace Day, Candlelilght Vigil, Billion person meditation, Obama acceptation speech etc.). Ma ajuti cu niste concluzii?

Xanadron: exista un serial "sefe" numit Person of Interest care descrie un astfel de programel mititel; mai-mai ca imi vine sa cred imaginarul de acolo... mai ales din vara aceasta, cand una din stirile interesante postate aici pe forum spunea asa ceva: "Politia din Santa Cruz foloseste, deja, un software care ajuta la predictia infractionalitatii. Pe baza statisticilor privind numarul de crime, violuri, jafuri si alte infractiuni si unui algoritm creat de matematicieni, antropologisti si criminologi, ofiterii de politie pot anticipa care sunt zonele de risc. Dovada ca nivelul jafurilor, de exemplu, a scazut cu 19% de la introducerea softului."

Xanadron

Pai exact d-aia ziceam ca nu-i deloc usor analizabila tema, sunnyboy - lasind deoparte faptul ca analiza trendurilor social-infractionale citata de tine (credibila, subscriu si eu la asta) e doar o subcategorie.
Omu' cu programu' Mamomidez :-D tip Web-Bot (Cliff High il cheama) o da oricum in bara lamentabil uneori:

http://projectavalon.net/forum4/showthread.php?4386-Latest-Web-Bot-Predictions-Earthquake-within-Days-Economic-CRASH-August-2010
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread406828/pg1

...dar asta nu inseamna neaparat ca algoritmul respectiv e varza 100%.

P.S. Cea mai valabila ramine zic eu capacitatea (f. putinor indivizi) de-a calatori cumva pe Axa Timpului si-n sus, si-n jos, dar No-Man's-Landul asta pare sa aiba, pe de alta parte, destule capcane si el - in sensul suprapunerilor greu... descalcibile de Linii Temporale mai mult sau mai putin "sedimentabile".
Asa zic unii cel putin, fiindca altii sustin ca Regizorul de Foarte Sus :star: are tot... timpul :wink: (fiind pe linga El-Timpul, ca doar tot EL e si autorul iluziei asteia) sa le materializeze pe toate. Rind pe rind pentru observatorii limitati, dar simultan pentru altii mai ageri.

fiulploii

@sunnyboy
       de exemplu, eu nu am ce face cu softul , is curios doar de datele in timp real , asa cum nu sunt curios nici de softul care proiecteaza o masina ci doar de masina insasi  :-D
   Momentele de speranta , rugaciune, etc. nu fac altceva decat sa produca ceva similar efectului L.A.S.E.R.  cu spiritul/mentalul uman. Adica , pe scurt , se trece in , hai sa zicem, starea alpha si se acceseaza constiinta de grup superioara fara a se pierde constiinta individuala .
  Din aceasta stare de hiper-comunicare se pot realiza multe supra-lucruri/efecte fizice/stari.
  Indiferent daca credinta individuala este corecta sau nu .
   Asta demonstreaza dupa mine , faptul ca separarea/segregarea in religii care se urasc , fiecare sustinand ca este adevarata si dreapta credinta iar restul e eretici  este falsa si este facuta pentru dezbinare si control, implicit pentru putere .
  Cum zicea si colegul @Xanadron tema este stufoasa si are multe subgrupe de analizat si duce in final catre A.I. si reinceputurile omului actual pe Pamant .
  Parerea mea..

P.S. asa ca o idee conexa, nu pare mai rezonabil sa presupunem urmatoarele: in urma unor evenimente catastrofico-nucleare civilizatia si omul a decazut f mult incat omul a devenit maimuta . Si au venit unii - sa le zicem annunnaki - si au umblat putin prin adn, au blocat unele cai, altele le-au hibridat , etc si a rezultat omul actual ? Foarte pe scurt. 

sunnyboy

fiulploii: Pai datele in timp real reprezinta ce? niste numere aleatoare! Cum pot fi relevante fara a le interpreta printr-un program de statistica? La asta ma refeream!
Referitor la momentele de speranta/rugaciune/hiper comunicare... oare nu se incearca o contracarare a lor? Predictibila, acum, si prin acest gen de proiect?
De acord ca segregarea religioasa nu produce (pentru noi, muritorii de rand) decat matreata.
Daca omul "de dinainte de acele fenomene catastrofico-nucleare" a decazut, oare de ce a mai trebuit "upgradat/downgradat" genetic? De bun ce era?

fiulploii

Se zice ca :
Teoria Haosului , teoria catastrofelor - impropriu numita asa  stipuleaza pe undeva pe la subsol  :-D aparitia la un moment dat a unui factor gen Neo   din seria Matrix .
Cum suntem deja 7 miliarde s-ar parea ca vremurile sunt in travaliu .
Iar unii sunt pregatiti .

Amu, ce e real si ce e fictiune , care e linia de demarcatie nu mai stie nimeni, nici macar daca mai exista o asemenea linie .
Doar parerea mea..