Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ucideti Sistemul

Creat de Urban, 17 Septembrie 2010, 16:21:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

 Noam Chomsky - ''Zece strategii de Manipulare" prin mediile de informare in masa.

1. Distrage in permanenta atentia publicului, tine-l departe de adevaratele probleme sociale si capteaza-i atentia cu subiecte fara importanta.

2. Creaza probleme si apoi ofera solutii. Aceasta metoda se mai numeste si ''problema – reactie – solutie". La inceput, se creeaza problema, sau ,,situatia", prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sangeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, in detrimentrul libertatii.

3. Strategia "in degradeu", mai cunoscuta drept "teoria broastei testoase".
Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata in mod progresiv, in ''degradeu", pe o durata de zece ani. In acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi, au fost impuse din 1980 pana in 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate in mod brutal.

4. Strategia actiunii cu date diferite.
O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarare nepopulara este de a o prezenta ca "dureroasa, dar necesara'', obtinand acordul publicului in prezent, pentru aplicarea in viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decat al unuia apropiat. In primul rand, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ''totul va merge mai bine maine" si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. In fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la un moment dat. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene intre 1992 – 1995 si aplicate in 2002.

7. Mentinerea poporului in nestiinta si prostie.
A face in asa fel ca poporul sa nu inteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlul si inrobirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cat mai slaba, incat prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramana de neinteles de cele dintai.
8. Incurajarea publicul sa se complaca in mediocritate. A incuraja publicul sa creada ca nu este chiar atat de rau sa fi prost, vulgar si incult. Pentru asta se folosesc retetele show-urilor de Hollywood, asa numitele reality-show-uri, emisiunile de divertisment, etc.

9. Inlocuirea revoltei cu culpabilizarea.
A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria lui nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente sau a efortului redus. Astfel, in loc sa se ridice impotriva sistemului, individul se subestimeaza si se invinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, avand ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !

10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decat se cunosc ei insisi. In ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescanda intre cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, "sistemul" a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decat se cunoaste el insusi. Aceasta inseamna ca, in majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decat ei insisi.


O parere la care subscriu cam 90%  :-D 
O metoda de a ucide sistemul este sa distrugi toate elementele componente altfel, se reface integral pornind chiar si de la un singur element cu constienta  :-D  Parerea mea..

Siberia

Citim, subscriem, analizam si... NIMIC.

In timp ce noi nu facem nimic, altii se pregatesc pentru vremuri noi.
Iar regula de baza va fi aceeasi: Noi stim mai bine decat voi cum trebuie sa traiti si de ce aveti nevoie !

Eu zic ca e foarte bine asa.
Sa asteptam in continuare... sa vina valul, sa ne aduca dragostea, sa ne orbeasca cunoasterea adusa cu barca, sa ne lasam invaluiti de Lumina Divina, bla, bla, bla.
Sa asteptam... si sa nu cumva sa indraznim sa miscam un deget... am putea sa observam naibii ca suntem in stare sa facem ceva.

Doamne fereste ! Asta e o idee nesabuita ! Nu palpitationati biata inima a sistemului conducator...
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

panta_rh_ei

Citim, subscriem si nu facem nimic ? Ba daaaa. Facem si chiar foarte multe . Pentru mentinerea si intarirea sistemului insa
Ca sa nu avem timpi morti in care coplesiti fiind de multele si maruntele griji ale zilei de azi, de maine si sa ne vina cumva fo' idee  creata... avem la dispozitie internetul. Spatiul in care  putem fi cine vrem noi sa fim si nu suntem, unde ne eliberam de eventuale frustrari etc.etc.
  In tren ? Ne conectam la internet. In metrou ?  Avem telefoane cu multzi megapixeli, tablete cu conexiune rapida la internet chiar in varianata romaneasca si la preturi rezonabile . Mergem pe strada ? Nici o problema – ai posibilitatea sa achizitionezi in curand gadgetul Project Glass – display pe post de ochelari cu baterie, camera video si un touchpad pe partea dreapta(la indemana adica). La ce foloseste ? Poti face  foto din mers
si printr-o simpla clatinare a capului le poti distribui online intr-o retea sociala Google,
poti identifica pe strada un prieten virtual din retele de socializare – au softuri de recunoastere faciala( majoritatea celor din retelele de socializare au postate foto, nu ? ).
Acelasi lucru se poate face indreptand pur si simplu smartphonul catre o persoana oarecare de pe strada. Wow, nu-i incitant ? Sigur le vom cumpara si... pe bani buni, evident. Cum de ce ? Daca nu le avem...in ce lume traim ? in epoca de piatra ?
  Vom fi atat de ocupati/preocupati incat « nu mai e timp pentru mai nimic » - daca-mi este permis citatul . De unde timp pentru un gand amarat sau maret ? Cand sa observi ce se intampla cu tine si pe langa tine ? Si ce-ti pasa ? FNI vegheaza.
Asta pentru ocuparea timpului nu a Wall Street-ului .
Cum ramane cu protejarea datelor noastre personale ?( numai ca sa cumperi o carte online trebuie sa dai atatea date ca...renunti pana la urma) – ca nu se stie ce/cand/cum/cui vor folosi. Cineva are grija sa fie stocate undeva de unde...ghici ? vor ajunge intr-un magazin online de informatii personale – in depozite securizate cica ).
  Paravanul identitatilor noastre virtuale va deveni transparent si cu sau( mai ales) fara voia noastra informatiile personale digitale vor invada spatiul REAL. Vom fi mai vulnerabili decat suntem si aproape orice shmecheras sau paranoic ne poate shantaja, discredita etc, etc. Nu asa ca-i un  capastru frumos cu zabala de aur ?
(IT si tot ce ofera ea) si culmea, ni-l punem singuri 
  Ce-ar fi daca n-am mai face noi intr-o buna zi CHIAR NIMIC-NIMIC ? de la cel mai neinsemnat « palmas » pana la 'armata' de creiere de care se foloseste aceasta faimoasa ELITA ? Ce-ar fi daca n-am mai plati 'darile', bancile, n-am mai cumpara nimic, n-am mai produce nimic ? EI, cu mormanele lor de bani virtuali sau nu ,  NU STIU SA FACA NIMIC.  Nu vor mai putea cumpara nici macar o banala hartie igienica pentru ca n-ar mai produce-o NIMENI.
Ce-ar putea sa ne faca ? Vor apasa butonul rosu din bunkerele unde se vor refugia ?
  Vrea cineva sa le fie sluga in schimbul salvarii intr-un bunker sau intr-o iluzorie nava spatiala in drum spre nu stiu ce destinatie spatiala exotica la fel de iluzorie ?(eu sigur nu)
Fara noi astia multi si prosti nu sunt in stare sa faca nimic cu banii lor cu tot.
Nu trebuie sa iesim in strada, sa huiduim, sa dam cu paru' etc.etc.etc.
E atat de simplu dar numai in teorie, nu ? Nu putem renuntza la bunaciunile vietzii  dar mai ales nu mai stim sa fim uniti nici macar in suferinta, nu mai stim sa fim toleranti, nu mai stim... ,   nu mai stim...
Mai bine ne refugiem fiecare in turnul sau de fildesh, rasfoim pagini de net, mai o retea de socializare, mai un site de matrimoniale, un chaneling ceva acolo si...nici nu stii cand se face noapte si dupa noapte zi si tot asa asteptand sa schimbe altcineva paradigma in folosul nostru.
  «  Mai de pret este un pumn plin de odihna decat doi pumni plini de truda si de vanare de vant » / Ecleziastul/4.1
pentru ca
«  Ce este stramb nu se poate indrepta... »/Ecleziastul/1.15 si « ...totul este desertaciune si vanare de vant »/Ecleziastul/1.14 iar Sistemul va muri singur si inaintea/o data/ in urma noastra.
Poate fi asta amagirea pe care ne-o putem servi incercand sa traim in armonie cu proximitatea noastra si in acelasi timp sa evadam in spiritualitate pentru a face totul mai usor de suportat ? (NU VREAU SA CRED ASA CEVA) asteptand ET-salvatori indiferent daca centimetrici, metrici, suprametrici, gri, verzi, solzosi .
Nu stiu de ce/cand/unde au plecat zeii sau cand/daca se vor intoarce dar ne-au lasat o « casa » frumoasa, sanatoasa, bogata si noua minte si constiinta ca sa avem grija de ea in folosul nostru. Cand vor veni, daca vor veni, vor ucide mai intai « vierii » si nici « via » n-o vor salva ; de ce ar face-o ?   Via are lujeri si carcei ; se poate agata de orice sa iasa la lumina.  Via care se taraste pe pamant  in loc sa se catere pe ziduri... trebuie scoasa din radacina.
  Ce frumos ar fi sa vrem sa ridicam capul din tarana, sa ne aducem aminte ca suntem bipezi, ca avem coloana vertebrala si ca putem atinge cerul cu crestetul chiar daca pentru asta vom avea genunchii si coatele zdrelite – DAR INTREGI SI, MAI ALES, DEMNI.




LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

@Siberia
Ce ai spus tu e valabil pentru majoritatea covarsitoare - in care ne incadram toti de fapt , fie si pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp . Insa ... cateodata , unii , din diverse motive , se angajeaza pe cont propriu in descoperirea unor altfel de masuri , iarasi , pe perioade mai lungi sau mai scurte de timp , nu?

Citat din: panta_rh_ei din  01 Octombrie 2012, 17:24:56
  Cineva are grija sa fie stocate undeva de unde...ghici ? vor ajunge intr-un magazin online de informatii personale – in depozite securizate cica ).

In Israel , tara care are si sateliti spatiali  :-D iar o barfa SF zice ca se lucreaza si la niste chestii temporale . - stirea a aparut parca anul trecut pe reteaua oficiala media .
Citat

Ce-ar fi daca n-am mai face noi intr-o buna zi CHIAR NIMIC-NIMIC ? de la cel mai neinsemnat « palmas » pana la 'armata' de creiere de care se foloseste aceasta faimoasa ELITA ? Ce-ar fi daca n-am mai plati 'darile', bancile, n-am mai cumpara nimic, n-am mai produce nimic ?
:-D Ca sa se realizeze asta ar trebui sa fim Borg din StarTrek - o singura minte , o singura vointa , un singur gand , o actiune sincrona . Si difera f mult de inotul sincron  :-)
Parerea mea..

panta_rh_ei

CEVA DE GENU' :-D
IN AFARA DE MISA BIVOLARIANA O FI EXISTAND SI ALT MIJLOC DE-A SE REALIZA CEVA PE-APROAPE?
CHESTIA CU EGREGORU' AR MERGE?
INTR-O ZI CEVA- CUMVA SE VA INTAMPLA SI POATE ATUNCI...VOM FI DISPUSI SA NE ZDRELIM GENUNCHII.
EU AM MAI AVUT ATITUDINI DIN ASTEA RADICALE SI DUPA REVOLUTIE SI ACUM...AM OARECUM ACEEASI ATITUDINE(cu mici exceptii) dar valoarea este undeva in sfera negativului - fara vreun efect adica :cry:
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

Oricum ai lua-o , atitudinea este cea care face diferenta . Mai jos , un exemplu : scrisoarea de demisie al celui care s-a numit William Cuthbert Faulkner pe vremea cand lucra la un oficiu postal (  prozator american, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, unul dintre scriitorii reprezentativi ai literaturii americane din secolul XX )
"Octombrie 1924

Cât timp trăiesc în sistemul capitalist, mă aştept ca viaţa să-mi fie influenţată de oamenii cu bani. Dar să fiu al naibii dacă voi fi la cheremul oricărui idiot care are bani să-şi cumpere un timbru.

Asta este, domnule, demisia mea"

Xanadron

Citat din: fiulploii din  03 Octombrie 2012, 12:28:22
Oricum ai lua-o , atitudinea este cea care face diferenta . Mai jos , un exemplu : scrisoarea de demisie al celui care s-a numit William Cuthbert Faulkner pe vremea cand lucra la un oficiu postal (  prozator american, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, unul dintre scriitorii reprezentativi ai literaturii americane din secolul XX )
"Octombrie 1924

Cât timp trăiesc în sistemul capitalist, mă aştept ca viaţa să-mi fie influenţată de oamenii cu bani. Dar să fiu al naibii dacă voi fi la cheremul oricărui idiot care are bani să-şi cumpere un timbru.

Asta este, domnule, demisia mea"


:-D Haioasa zicerea-n demisia lui Faulkner, dar hibele sistemului capitalist pseudo-democratic (with all strings attached - incluzind adica in primul rind terifiantele mecanisme financiare actuale) sint in orice caz mult mai complex disecabile.

Zic asta nu doar fiindca stimabilul romancier a ramas in definitiv si dupa demisie dependent de cei cu suficienti bani sa-i poata cumpara... cartile. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

panta_rh_ei

:)
Influentata e una si determinata e alta :cry: .
Cand ma gandesc ca si eu am cel putin o carte a stimabilului si poate am cumparat-o facand economie la vreun timbru-doua :-D
Mie mi se pare ca fiecare om este valoros atunci cand se afla in locul care i se potriveste. Nu putem fi toti pe aceeasi treapta a scarii valorice ca altfel omenirea ar sta in loc. Mi se pare mai valoroasa decat orice calitatea de OM si deloc lipsit de valoare respectul pe care trebuie sa ni-l purtam in aceasta calitate. Zic si eu  :-)
Serviciul la oficiul postal nu era locul domniei sale  iar realitatea vietii de atunci era cu totul alta decat realitatea zilelor noastre. Cred ca se pot acoperi multe pagini daca am vrea sa facem un studiu comparativ.

LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Xanadron

#158
Citat din: panta_rh_ei din  03 Octombrie 2012, 16:26:40
Mie mi se pare ca fiecare om este valoros atunci cand se afla in locul care i se potriveste. Nu putem fi toti pe aceeasi treapta a scarii valorice ca altfel omenirea ar sta in loc.
De acord si-acum cu ideile tale f. valabile la nivel de principiu de obicei, panta_rhei. Tot ca de obicei insa, :-D mai circotesc un pic macar in citeva rinduri daca nu pagini.
Fiindca, lasind la o parte maxima "omul potrivit la locul aranjat", :lol: valabila nu doar in capitalismul nostru mioritic "de cumetrie", cred c-ar merita sa ne gindim mai ales la o noua structura a pozitionarii "locurilor" astora - ce-ar trebui incluse implicit intr-un cu totul alt Sistem. Ca altfel de ce-am mai aiura pe topicul asta in definitiv?

Sa fim deci oare atit de "anesteziati" de conditionarile Matrixului :evil: incit sa nu realizam ca actualul Sistem nu-i doar injust si antiuman-destructiv la nivel material(ist), ci dezintegreaza si fibra spirituala a majoritatii? De aia morala ce sa mai zic... :|
De ce? Simplu: rapacitatea nativa a unora e stimulata permanent, in timp ce totu-i iscusit regizat ca astilalti mai "umani" aparent :-D sa fim ocupati exclusiv cu grija zilei de maine si nu de ideea revoltei anti-sistem - prin "n" mecanisme (din care umflarea continua a pretului energiei e primul, combinat cu crearea de crize la comanda, in paralel cu bani fiat-money "din nimic", prin speculatii perverse si camatarie legal generalizata).
Birocratia macina si ea energii imense in raport cu alte activitati creative (blocindu-le p-astea, evident), docilitatea turmei e dusa la rang de virtute in frunte cu Beserica, :evil: legile n-au vreo tangentza decit cu nevoile alor bogati, represiunea si pseudo-justitia au privilegii aproape egale cu politicul si finantza corporatista, abstactiunea numita "Stat"e cel mai adesea o adunatura ipocrita de indivizi santajabili/controlabili ajunsi "sus" prin antiselectie...

...Si tot asa, dar gata, ma opresc inainte de-a umple 2-3 monitoare, adaugind doar ca nu cred in varianta "statului in loc al omenirii" daca, in loc de actualul raport de cca. 1:1000000000000000000000000  :lol: dintre cei mai bogati 1% si cei mai saraci 99% traitori de pe planeta (printre care clar ca se numara si minti redutabile din pacate, la fel cum destui idioti fara scrupule se lafaie-n prima categorie) s-ar ajunge la un 1:10 sa zicem. :roll: Raman deci la parerea ca socialismul real (non-corporatist deci, asa cum se vede-n paradoxala China) e de departe preferabil si comunismului, si capitalismului.

Prin ce parghii s-ar putea ajunge insa la el si nu doar la parodii demobilizatoare ca epoca egalizarii-n saracie de-o trairam si noi cindva, asta-i o cu totul alta poveste...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

panta_rh_ei

   Ai semnalat in mai multe randuri aspectele astea, le vedem si suportam , carcotim pe la colturi si cam atat. In general dam vina pe ei, este mai comod  .
Avem si noi partea noastra de vina. Ar trebui sa ne-o asumam , sa ne scuturam un pic si trezindu-ne sa facem ceva.
Nu suntem si noi vinovati pentru aceasta rasturnare a sistemului de valori ? Revenirea la valorile reale umane poate duce la schimbarea sistemului. Trebuie sa recunosc ca n-am nici o idee despre cum ar trebui sa arate acest sistem.
Nu putem trece peste maxima in cauza pentru ca uneori locul (ne)este aranjat de unii servind scopurilor lor si alteori ni-l aranjam singuri trecand peste orice daca asta serveste scopurilor noastre(mai mult sau mai putin marete). Deci ai spus bine 'omul potrivit la locul aranjat' in loc de 'omul potrivit la locul potrivit' 
Sigur ca ar trebui sa ne gandim la o noua pozitionare, la o reconfigurare a  scarii de valori care ar duce implicit la schimbarea sistemului. Luat la nivel micro sau macro totul se reduce la natura relatiilor interumane generatoare de conflict ce poate fi reglementat pasnic sau violent(violenta de grade diferite si nu ma refer la violenta fizica neaparat).
In majoritatea cazurilor interactiunea este de tip win-lose(eu castig-tu pierzi). Schimbarea sistemului s-ar baza deci nu doar pe reconsiderarea valorica ci si pe transformarea tipului relational intr-unul de gen win-win unde beneficiul este de ambele parti iar conflictul devine un stimul al creativitatii, onestitatea si respectul reciproc fiind obligatorii.
Asta inseamna ca in tot ce facem pentru noi insine trebuie sa tinem cont si de cei din jurul nostru si mai ales de efectul actiunilor noastre asupra lor. Intram pe taramul ' nevoii de moralitate' de care vorbea dl.@biss.
Ei bine, nu cred ca suntem 'anesteziati' pentru ca foarte multi oameni sunt constienti de injustetea acestui sistem si de caracterul sau distructiv dar am contribuit la formarea si intretinerea lui fiecare , de-a lungul a zeci de ani prin necunoastere, prin nepasarea ridicarii din umeri, prin invidia lui 'sa moara si capra vecinului', orgolii, constientizarea ineficientei gestului singular etc.etc.
O greva 'ciudata' la toate nivelurilor ar fi poate singura solutie.
Daca ei ne speculeaza slabiciunile, orgoliile, temerile(de regula induse de ei) cred ca-i putem lovi si noi in punctul lor vulnerabil : sa refuzam sa mai fim consumisti, producatori – fizic si intelectual – in beneficiul lor.
« Lucrul de care se teme cel mai mult aceasta autodefinita cabala de aristocrati financiari este o revolta publica. ...   Nu insa toate revolutiile trebuie sa fie violente. O PUTERE URIASA EXISTA SI IN VOCEA COLECTIVA CARE ROSTESTE 'NU' INCET, DAR HOTARAT » D. Estulin/ Clubul Bilderberg. Conducerea secreta a lumii.
Asta ar fi o solutie  plus cea expusa de V.Anestin in 'O tragedie cereasca'(nu ma refer la globalizarea de care vorbeste) si de ce nu si asta :  "Un catâr va munci zece ani de bună voie și răbdător pentru tine, pentru privilegiul de a te lovi o dată."/W. Faulkner.
Partea tragica este aceea ca toate nenorocirile au plecat de la idei nobile.
Asadar aveti grija oameni buni cui incredintati ideile voastre bune si la cine apelati ca sa le puteti pune in practica – nu se stie peste cate generatii cineva va avea de suferit.
Ca nota optimista pe final de randuri :
"Refuz să cred în sfârșitul omului. El este nemuritor nu pentru că numai el dintre toate creaturile are o voce inepuizabilă ci pentru că are un suflet, un spirit capabil de compasiune, sacrificiu și suferință." – acelasi laureat al Premiului Nobel pentru literatura si fost diriginte al oficiului postal al universitatii Oxford, W . Faulkner.
P.S
China e un model. In ce masura este benefic pentru majoritatea traitorilor in China?
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

Acest topic pare la o prima vedere dedicat uciderii unui sistem administrativ si politic  :lol: lucru imposibil dupa mine.
Einstein a zis - printre altele:
  Fiinta umana este parte a intregului pe care noi il numim ''univers'' , o parte limitata in timp si spatiu . Ea isi percepe gandurile si sentimentele ca pe ceva separat de rest - un tip de iluzie optica a constiintei sale. Aceasta iluzie este un fel de inchisoare pentru noi , care ne reduce la deciziile personale si la afectiunea pentru cateva persoane care ne sunt apropiate.

  Mintea umana moderna nu este pregatita sa accepte nimic din ceea ce nu se ''manifesta'' , care nu este literalmente '' la indemana'' ca fiind real.

  Sistemul administrativ de exemplu , este doar unul din soldatii care te ataca . Din cate stiu eu , nimeni nu a castigat vreo lupta ucigand soldatii inamici unul cate unul. Lipsa de resurse , de timp si mai ales de eleganta .
  Intrebare : de ce sa alegi uciderea sistemului cand scopul e sa evadezi din sistem? Evadare in conceptia convenita aici pe forum, de pe subiectele cu luna, TVM si altele.
  Zic si eu ..

fiulploii

Am gasit o poveste interesanta si nu dau linkul pt ca sunt curios cum gandeste lumea in general fiindca am un  sentiment ca cel exprimat in titlu si anume ca uciderea sistemului naste dezordine, anarhie, distrugere .
  Intrebarea este : care este partea buna si care este partea rea a povestii de mai jos?

Odata, un sat avea nevoie sa angajeze un vacar. Era un sat prosper, de mestesugari, si fiecare era expert pentru mestesugul lui. Nici unul dintre sateni nu voia sa aiba grija de vaci.
Asa ca, au dat un anunt: "Cautam vacar! Suntem un sat cu 400 de case, oferim cazare si mancare, 2.000 de lei pe luna, bautura si tigari".
Pesemne ca, pe atunci nu era criza, pentru ca s-a prezentat o singura persoana.
Aceasta persoana a spus ca nu vrea 2.000 de lei pe luna si ar accepta doar 1.000 de lei. In schimb, ar vrea ca fiecare casa sa-i dea o zi de munca pe an, pentru ce are el nevoie.
Oamenii s-au bucurat si s-au gandit ce bine au iesit in toata afacerea asta. Asa ca, au facut contractul. Si nu oricum, ci contract pe 10 ani, la notariat.
Dupa ce formalitatile au fost gata, noul "vacar" a facut un tabel mare si a planificat ziua de munca pentru fiecare casa din sat.
Ghici ce trebuia sa faca fiecare persoana in acea "zi de munca"? Corect, sa mearga cu vacile!


Ceva pareri ?  :roll:

socrate

Mda.....Ucideti Sistemul....care sistem?!....aaa...da..."unicul sistem".... care exzista  si ca atare cunoascut de forumistii RUFON si despre care se discuta,evident.Daca "omenirea" ar cunoaste mai multe "sisteme" ...sigur...data fiind perspicacitatea forumistilor Rufonisti ar avea cunostiinta despre ele si posibil... o posibila analogie intre sisteme....dar asa....!!!
Sa intzeleg deciii...ca "unicul sist." :evil: intretine Armonia Sociala si daca acest sist.ar fi "ucis" e posibila anarhia care nu e "opera" sistemului....fain....o mai auzii si pe asta.... si tocmai de unde ma asteptam mai putzin....:-D

Ganditorul

#163
Schematic si in 2 cuvinte sistemul nu poate fi definit in alb si negru - ca bine sau rau.
A fost este si va fi o lupta dintre bine si rau.
A fost ecte si va fi o continua schimbare intre vechi si nou.
Ce sa distrugi ?
Exista un fir comun - sistemul, oricare ar fi el, presupune o forma de dominare a maselor.
Exista si diferente - unii vor dominare prin frica, distrugere, anarhie - altii vor dominare prin dezvoltare, cooperare, respectarea unor reguli prestabilite al jocului.
Rolul tau ca om simplu sau ca societate dominata - sa ai capacitatea sa discerni care este una sau alta din optiunile dominatiei si sa alegi pe cea care te caracterizeaza, gasind caile pentru a-ti promova optiunea - "sistemul" avand o dominanta constructiva sau distructiva in functie de nr. si judecata celor care fac alegerea, de puterea lor de a scapa de diverse forme de manipulare.
Ucideti sistemul inseamna de fapt violenta, anarhie, distrugere. Si daca alegi asta ... nu distrugi sistemul ci-i promovezi pe aia de vor dominatie prin frica, distrugere si anarhie. Un sistem "pur", perfect si fara componente din ambele tabere e utopie.
Un sistem cu o dominanta constructiva sau distructiva este in schimb o realitate iar judecata, unitatea, cultura civica a membrilor societatii au o mare influenta in directia pe care o are la un moment dat un "sistem zonal" - pt ca inca nu putem vb de un "sistem planetar"

P.S. - sa ne uitam un pic la lumea araba - Egipt . Acum un an au vrut si au facut schimbare in forta, cu lupte de strada violente. Azi vor sa schimbe ce au schimbat acum un an. Maine vor schimba ceea ce au schimbat azi. Inseamna asta dezvoltare, cooperare, respectarea unor reguli prestabilite sau distrugere, anarhie, involutie ? Ce au ales de fapt egiptenii sub masca "democratiei". Dar sirienii ? Dar Libienii ?

AdarM

#164
Citat din: fiulploii din  28 Noiembrie 2012, 22:58:09
Ceva pareri ?  :roll:
Nu-i o parere, e o concluzie, chit ca personala, insa venita dupa cin'zeci de ani de observatie a relatiilor social-economice:
- Nimeni, niciodata nu s-a imbogatit din munca lui. Toate marile averi sunt rezultatul specularii muncii altora.
Sa fim bine intelesi, ma refer la bogatii materiale, capitalul spiritual intrand intr-o cu totul alta categorie.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.