Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ucideti Sistemul

Creat de Urban, 17 Septembrie 2010, 16:21:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

panta_rh_ei

Ca tehnologia avansata e buna da' nu trebuie sa te bazezi 100% pe ea, ca nimic nu-i vesnic si oricand se poate schimba acel ceva considerat imuabil si despre final...????? Ultimele 20 min. a fost un ecran negru cu banda sonora, ceva ininteligibil. Ar insemna...haihui prin universul intunecat dar deloc tacut, un univers in care timpul s-a oprit si care-ti este nu doar strain dar si dusman. O fi...o povata, un indemn : Stati fratilor pe-acasa ca aici nu-i de nasul vostru. Mai sigur si mai precis o fi vorba despre laptopul meu batran si jerpelit care s-a blocat si n-a mai vrut sa porneasca neam :(. Prin urmare nu stiu care-i sfarsitul si nu pot pentru ca sa-mi pot da cu presupusul :)
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

andrei

   Foarte adevarat ce sustii SLEAH19.Suntem setati de mici sa traim in acest sistem.De asta si sustineam in topicul despre ,,Liberul Arbitru"ca acest liber arbitru nu exista.Avem de fapt niste balize,la granita intre ceea ce noi definim ,,a fi bine" si ,,a fi rau".Ne sunt trasate din primii ani de viata,de catre parinti,rude,educatori (si ei setati la randul lor sa actioneze in functie de aceste ,,balize")si actionam apoi si noi, tot timpul vietii, in functie de ele.Intrebarea este :binele sau raul,asa cum il percepem noi dupa ce primim educatia elementara,este chiar binele sau raul absolut si real, sau doar ceea ce se vrea sa percepem, pentru a servi mai bine sistemul?
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

fiulploii

#182
@Urban
Ce facem aici ? :lol: Vorbim fiecare despre aceleeasi chestii  numai ca tu privesti si  dai solutii  de la o scara superioara  aproape filozofica in timp ce eu ma refer la scara timpului uman ca individ - si nu ca specie.
  Tot ce ai zis si am citat mai jos este o frumoasa viziune-dorinta cam utopica insa raportata la stadiul si la nivelul visceral al individului. Cum impacam prezentul clipei - acum- cu prezentul unei clipe de 10.000 ani ? Niveluri diferite de viteza a vietii si de aceea nu ne observam reciproc ci poate - in cel mai fericit caz, unilateral.
  Adica cel pentru care o viata traita echivaleaza cu vreo 20.000 de ani de-ai nostri , ala poate percepe transformarile la nivelul nostru si poate sa si controleze aceste transformari . Insa pentru noi ca oameni , dificil sa vedem pe cineva care este ne-mobil d.p.n. de vedere. Pur si simplu nu il bagam in seama fiindca scapa perceptiei noastre  poate in acelasi mod in care nu vedem vagonul ala de metrou din Berlin care circula singur de atatia zeci de ani - subiectul este pe undeva pe forum.

  Daca tu ai dovezi care ar putea sustine existenta vreunui sau vreunor controlori de genul asta  te rog sa le impartasesti fiindca am impresia ca tipul sau tipii - sunt plecati in pauza de masa , dupa cum evolueaza treburile prin zona  :-D


Citat din: Urban din  07 Iulie 2013, 23:52:50
Lupta poate dura mai multe mii de ani nu doar o generatie, ori asta inseamna pregatire, viziune, capacitate de adaptare si nu in ultimul rand Cunoastere...
Cred ca cea mai importanta lupta e cea cu tine insuti, frica de Moarte... cand depasesti bariera asta incepi sa vezi altfel lucrurile...pe termen lung.

Daca scoti o singura "piesa" din sistem se prabuseste automat...scoate "banul" sau energia si revenim instant in evul mediu...Sistemul nu e inexpugnabil, ba dimpotriva este extrem de fragil si tinut in "viata" cu perfuzia.
Spre exemplu poti sa privesti sistemul si din afara...greu dar nu imposibil, cred ca sunt si pe Rufon macar doua persoane care iti pot confirma asta.

Ca sa accept sau nu ar trebui sa fiu pus in postura de a alege, ca sa aleg ar insemna sa nu imi cunosc viitorul, iar ca sa nu imi cunosc viitorul ar trebui sa nu gandesc..Una peste alta dispar exact aceia care trebuie sa dispara, e un lucru natural si firesc.

Nu exista nici un labirint, singurul labirint este in Minte sau asa cum foarte frumos spunea cineva odata "in fata unei Minti Tacute se preda intreg Universul"
Omul este un experiment, originea lui este evidenta iar destinul lui e sa traiasca, sa inteleaga ce este, cine este si cum poate evolua (evident...asta daca mai are timp dupa ce vine de la job)  :-D

O seara excelenta

  Chiar daca Labirintul exista doar in minte , tot acolo unde exista si matrixul actual , nu inseamna ca nu are consistenta materiala  :-D atata timp cat si eu - cel care creeaza iluzia sunt prezent acolo ca si avatar sau proiectie. Insa nu stiu ca sunt proiectie. Faptul ca nu pot trece prin zid atunci cand vreau imi intareste perceptia ca lumea asta e reala in aceeasi masura in care sunt si eu real.  Si astfel de experiente am la fiecare pas , nu?

  Cum spunea si @SLEAH19 , degeaba scoti ceva din sistem la ora actuala , Sistemul isi revine fiindca noi insine suntem replicatorii lui. Ca sa se termine cu acest sistem ori bagi un genocid cu stergerea memoriei  ori cineva - aia Supraveghetorii - daca au interes si putiinta - sa bage o formatare de sistem  si sa rescrie pilonii si axiomele de moralitate si etica dupa care se poate cladi o societate.
  Citeam pe undeva ca exista o comunitate inca nevirusata care nu cunoaste si nu are in limbaj cuvinte ca hotie, minciuna , crima.
   Asa l-as bate eu pe ala de a deschis Cutia Pandorei .... :-D
   Desi exista o teorie care zice ca daca cutia asta nu ar fi fost deschisa nu ar fi existat tehnologia care este azi. Mda, dar poate ca ar fi existat o altfel de tehnologie.

@andrei . Liberul Arbitru exista si functioneaza in cadrul unui sistem pentru fiecare element care il compune . Un element se poate asocia cu cel putin un alt element astfel incat gradul sau de miscare in interiorul sistemul fie sa creasca fie sa scada ceea ce duce la un liber arbitru mai dezvoltat sau mai redus.  :-D
 
Libertatea este lungimea lantului cu care esti legat. Numai ca nu ne leaga nimeni , singuri ne legam pentru ca sistemul sa nu ne dea reject.  Si atunci, solutia este tot metoda picaturii chinezesti a lui Urban . Relaxezi lantul putin cate putin ...
  Cat despre problema ta cu notiunile de '' bine'' si ''rau'' doar tu ti-o poti lamuri  :-D

Parerea mea..

antrenor

#183
fara nici o legatura cu ce s-a scris pina acum

Sint Dida!

Il zarisem cu 2 secunde inainte de a ma loga aici, pe spooky

a disparut ca prin farmec..


Am vrut sa il fac sa priceapa pe el,...cu altii nu am treburi,...recte alx..cel mai tare moderator


D-le spooky..

ai terminat acest forum.

prin nestiinta.

Mult stimata draga doamna "Dida", nu ati rezistat nici 17 postari pana sa va "trans-formati" iarasi. Realizati acest lucru?

Ganditorul

#184
Sleah19 :
CitatUrmariti copiii prescolari cand se joaca ... cel care are mai multe jucari in manute (chiar daca sunt ale altui copil - partener de joaca) nu le mai cedeaza usor chiar si la insistentele parintilor lui ... care ii spun ca este "frumos" ... sa dea si colegului ... de joaca  macar una ... ca "oricum" sunt ale "colegului/varului"  ...

Este scris in gene sa apucam, sa strangem, sa acaparam, sa detinem, s.a.m.d. ...

Nu vreau sa intru in polemica pe alta tema - dar pe tema "suntem nascuti sa fim rai" intru cu argumente :

Copilul se naste bun. Rade, zambeste, are nevoi simple - apa, mancare, somn. E curios si vrea sa cunoasca lumea. Are o legatura speciala cu ceea ce noi ne-am pierdut capacitatea sa mai vedem/simtim. Este ca o coala alba, ca o sugativa care se impregneaza cu tot ce este in jur.
DAR decat sa recunoastem ca noi nu stim sa-l educam din primele zilemai bine dam vina pe ...trasaturi genetice.
Copilul devine rau din cauza neglijentei noastre ( il socotim o mobila, o papusa dragalasa - nefiind atenti la zgomotele casei pe care copilul le asimileaza neconditionat - fie ca e vb de vorbe proaste, cearta, tv sau radio). Copilul simte rautatea asa cum noi am uitat de mult sa o simtim - sta distant si refuza apropierea de oameni rai, bolnavi, tristi. NOI insa insistam sa-i tinem aproape de rudele/prietenii pe care copilul ii refuza intr-o prima faza. Cati dintre noi am sesizat diferenta dintre copilul care zburda intr-un parc cu flori inconjurat de mici vietati - de la fluturi la pisici si caini - si copilul care tipa sa-l iei in brate intr-o aglomeratie umana - care pentru el e o agresiune pe care noi n-o mai simtim.
Copilul dvine rau si posesiv la primul contact cu alti copii pe care violenta si posesivitatea deja si-a pus amprenta. Altfel e darnic, iubitor, doritor de cunoastere. DAR suntem noi atenti la acest prim contact intre copilul nostru si ceilalti copii sau spunem "sunt copii, se joaca ei cumva" si-i lsam sa se descurce singuri.
La gradinita si scoala este deja introdus "sistemul" prin care nu se mai intervine in educatia copilului (pentru a nu le strica "personalitatea") - iar "ierarhia" este lasata sa se stabileasca "natural" - adica "seful", varful piramidei in lumea copiilor se stabileste legal prin forta celui mai "tare" mai violent si mai tupeist.
Asa ca hai sa lasam de-o parte scuza cu "asa ne nastem " si sa ne asumam neglijenta si lipsa de interes cu care ne crestem copiii, cu care ii educam in sistem "bau-bau" sau manelist, in care ii invatam sa se teama de "doamne-doamne" sau dracul, in care "ii trimitem la plimbare" de cate ori ne plictisesc cu intrebarile lor curioase, in care ii educam televizionistic cu "filme pentru copii" de o violenta de nedescris pentru o minte cruda, care abia cunoaste lumea din jur, in care violenta e programata de NOI  ("da si tu cu pumnul, nu fi prost si te lasa batut de ala" ) etc etc.
Cine spune altfel n-a cresut un copil sau a uitat prea repede acea perioada. Noi impregnam ,voit sau pasiv, tot ceea ce mai tarziu criticam ca fiind "sistemul".
DUPA ce rezolvam aceasta problema de ordin personal, prin care alimentam sistemul, abia apoi putem sa avem pretentia sa vb dspre "ucideti sistemul" - mai ales in varianta apocaliptica " distrugem tot si dupa aia vedem noi ce punem in loc. Dar prima data sa distrugem... " :evil:
P.S.  Un exemplu - in timpul copilariei copilului meu DEXTER era un desen animat la moda, un copil chimist cu un laboraor unde facea experiente... si se certa cumplit cu sora sa. Azi DEXTER este un criminal in serie.
A fost facut conditionarea DEXTER - eroul copilariei - DEXTER - eroul adolescentei, erou ce trebuie urmat avand "justificari" pentru comportamentul dement. Si asta e doar un exemplu de conditionare ...mai sunt destule.
Parerea mea.

SLEAH19

Ganditorul :

  Dacă nu codul genetic ne determină instinctele războinico/darwiniste de supravieţiure atunci unicul vinovat rămâne întradevăr Sistemul.
Citatul folosit de tine nu-mi aparţine dar este în consonanţă cu fraza mea despre rescrierea genotipului uman. O mostră similară cu cele expuse de tine, prin care Sistemul influenţează anumiţi paşi am reprodus-o cu altă ocazie :

Citat din: SLEAH19 din  11 Decembrie 2012, 23:41:38
Vă recomand un mic experiment , pe care eu l-am făcut întâmplător. Mergeţi într-o şcoală şi căutaţi o clasă de a II a, nu mai mare,   câştigaţi atenţia copiilor şi la modul serios deschideţi cu ei subiectul extratereştrii , despre existenţa lor, despre OZN-uri, invazie extraterestră , armele lor şi ve-ţi avea un mic şoc. Cine face experimentul îl rog să-şi scrie impresiile pe forum.

Generaţia noastră şi  chiar noi de pe forum, după tone de discuţii tremurăm la un disclosure şi vom avea un şoc dacă guvernele lumii ne vor spune ,, Ei sunt aici,, .

  Vom apuca noi acel moment?

Spun asta dragii mei pentru că prinşi de lupta pentru supravieţuire şi spălaţi pe creier nu observăm cum prin toate mijloacele de la desene animate, jucării, reviste, cărţi de colorat , jocuri electronice , ambalajele dulciurilor, vestimentaţie etc , ,, Cineva,, îşi creşte o generaţie ,, de mânuţă,, care la un moment dat vor primi extratereştrii ca pe ceva normal , fără emoţii şi fără .....întrebări majore.


  Deci:  Dacă Sistemul este vinovat pentru caracteristicile incriminate atunci să vedem cine a creat  Sistemul

   Definiţie (bien sûr, à mon avis- deci Copyright , pentru scriitori :wink:)

       Binele şi răul există şi sunt bine definite în legea morală a Universului (@ fiulploii&andrei)

NOI , nu avem puterea de a determina ce este bine şi ce  este rău, acest lucru l-a făcut Cel care ne-a creat cu liberul arbitru !

   NOI , avem puterea doar să alegem între bine şi rău !

Alegerile făcute de NOI au fost cele care au dus în final la crearea Sistemului , în forma lui actuală !


Corolar : Nu vom scăpa de Sistem decât dacă vom găsi ,,Poarta,, prin care să ne alăturăm Celui care cu adevărat priveşte Sistemul din afară, regretând pe undeva  pierderile pricinuite din cauză că ne-a dat  liberul arbitru .

P:S:Despre Poartă  aş putea să umblu la cutia cu sugestii dar nu se face să alunecăm iar în flames :star:

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

#186
Am deschis subiectul pe aceasta directie pentru a sublinia cat de formal privim o problema de importanta majora - educarea copiilor in primii ani de viata, cei "7 ani de acasa".
Pot continua cu exemple si cu siguranta fiecare din noi poate aduce argumente pe aceasta directie - doar ca ne-am obisnit sa privim primii ani din viata copilului, primele zile si saptamani ca pe ceva banal.

Nu-i banal de loc si NOI suntem cei care perpetuam o suma de cutume si o parte din educatia noastra (proasta/sistemica) catre noua generatie. Iar pe acest fundament orice "sistem" isi pune, caramida cu caramida, edificiul care mai tarziu va deveni un jug al lipsei de valoare, al temerilor, al minciunii si dogmei, al supunerii, obedientei, urii si violentei. Vedem "caramizile" puse de sistem in tinerii din nou generatie si strigam  - ucideti sistemul caci iata ce generatie scoate - dar nu vedem baza edificiului pe care sunt puse aceste "caramizi" ale sistemului, iar aceasta baza ne apartine aproape in totalitate.

Un sistem de educatie bun, astazi pierdut in proportie de 99%, avea la baza inversarea valorilor : copiii erau ascultati, studiati, ocrotiti de orice influenta "sistemica"  pana la varsta de 7 ani - ca mesageri divini, ca singure persoane care pot vedea realitatea dincolo de cutumele existentei maturilor.
Cine va avea curajul sa faca aceasta experienta - sa-si asculte copilul, sa-l intrebe si sa descopere impreuna cu el realitatea - va avea mari, mari surprize. O profunzime a ideilor si o perceptie a realitatii care ne depaseste cu mult. Din pacate aceasta "Poarta" se inchide pe la 7 ani si "maestrul" din copilul nostru pleaca definitiv. "Cei 7 ani de acasa" sunt in buna masura un proces de educatie si pentru noi, o evolutie pe care de cele mai multe ori o refuzam pentru ca "NOI suntem mai mari si mai puternici". Parerea mea.

P.S. Liberul albitru ... :rainbow:  Liberul albitru este relativ, avem voie sa alegem intre variantele care ni se prezinta a fi bune, divine, rele, dogmatice.
Ce facem insa cu variantele care ni se ascund cu buna stiinta de multi, foarte multi ani ? Daca le-am cunoaste ce am alege ? "lumea nu e pregatita pentru adevar" - ba e pregatita - "sistemul" nu e pregatit pentru cazul in care lumea ar alege in proportii de masa alta cale - acea cale care ne este ascunsa sub diferite forme ale mistificarii adevarului, sau pur si simplu ascunsa pentru totdeauna.
Nu lumea nu e pregatita pentru schimbare ci "sistemul".
Si de aceea linistea "celor 7 ani de acasa" poate fi "cheia" care sa deschida "poarta" spre schimbare.
Si tot din aceasta cauza nu sntem lasati sa avem aceasta liniste - de aceea suntem mereu "nelinistiti" de formele de manifestare "sistemice". "Sistemul" nu poate exista in liniste, fara fobii mai mici sau mai mari, fara amenintari, pericole si  "evenimente" 
Si de aceea le creeaza si perpetueaza. Apoi le "rezolva" - "iar asta ne ocupa tot timpul" :evil:  -  Liderii sistemului nu pot exista in varful piramidei fara a fi implicati in "rezolvarea" unei amenintari. Incompetenta lor in arta creatiei s-ar vedea prea repede si "ei" nu-si pot permite luxul de a fi ridicoli in fata multimii.Si cu asta am dat o explicatie a "pacifismului" meu - nu vreau sa fiu parte a unei probleme "sistemice" artificial create.

PSS - Citatul folosit de mine era al colegului @Arhanghelul. Mii de scuze pt confuzie @Sleah19.

mm

#187
  Sunt de aceeasi parere cu SLEAH19: sistemul nu este creat de noi. Sistemul este comanda decisa la nivelul ierarhic superior (lumii noastre). Cum este decizia, asa si rezultatul. Acest aspect este determinant (desi ne scapa in general pentru ca nu i se face publicitate), foarte general si in mod concis ar suna astfel: ce se decide la nivelul ierarhic superior se va executa si va "prinde viata/forma" in sistemul ierarhic subordonat/inferior. C-asa-i viata.
  Deci, ca sa-i dam o definitie, sistemul din titlul topicului nu este societatea in forma aparenta de moment ci este decizia de la nivelul ierarhic superior. Prin urmare sistemul nu poate fi ucis de subordonati decat in mod cu totul extrem.
  Ca sa exprimam situatia in cadrul unei teorii a sistemelor (  :lol: ), in biologie se accepta ca un sistem viu (celula, organ, persoana sau populatie) este obligat sa se adapteze la conditiile exterioare (lui, sistemului) si acest lucru se intampla in dezvoltarea lui, care e o curba exponentiala, sub forma unor intreruperi numite nivele critice, constatate de biologi,  si care "nivele critice" sunt niste restructurari drastice de conducere interna (mai usor vizibile la alegerile din politica). E mai greu vizibil, in aceasta exprimare specifica din cartile de biologie, ca acele "conditii exterioare" sunt "comenzile" de la sistemul ierarhic superior. Practic, tot ce misca pe Pamant primeste comenzi prin asa-numitele "conditii de mediu exterioare". Cine creaza, mentine si manevreaza/modifica aceste "conditii exterioare" este si stapanul (ierarhic superior) si decidentul. A ucide sistemul insemna a modifica "conditiile exterioare" si, eventual, a ucide stapanul.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

SLEAH19

#188
Citat din: Ganditorul din  10 Iulie 2013, 16:30:59
.....lumea nu e pregatita pentru adevar" - ba e pregatita - "sistemul" nu e pregatit pentru cazul in care lumea ar alege in proportii de masa alta cale - acea cale care ne este ascunsa sub diferite forme ale mistificarii adevarului, sau pur si simplu ascunsa pentru totdeauna.
Nu lumea nu e pregatita pentru schimbare ci "sistemul".
Si de aceea linistea "celor 7 ani de acasa" poate fi "cheia" care sa deschida "poarta" spre schimbare.
...


Subscriu, ..acesta e principala cauză pentru care omenirea stagnează pe toate planurile cu adevărat importante, materiale sau spirituale - Sistemul se simte bine în pielea lui şi va crăpa când nu va mai încăpea în respectiva piele, doar că, cu cât mai tardiv cu atât mai mulţi vor suferii!!

Citat din: mm din  10 Iulie 2013, 17:00:57
  .. Practic, tot ce misca pe Pamant primeste comenzi prin asa-numitele "conditii de mediu exterioare". Cine creaza, mentine si manevreaza/modifica aceste "conditii exterioare" este si stapanul (ierarhic superior) si decidentul. A ucide sistemul insemna a modifica "conditiile exterioare" si, eventual, a ucide stapanul.
.

  Isus : - Iată că vine stăpânul acestei lumi (  stăpânul Sistemului) şi el nu găseşte nimic în Mine !

              Părerea mea desigur!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

andrei

   Ei,ei SLEAH19  dupa parerea mea esti pe aproape. :-D De fapt sistemul supravietuieste prin felul in care reuseste sa isi transmita directivele catre mase.Si bineinteles prin felul in care vectorii de propaganda reusesc sa le implementeze.
   Ca sa distrugi Sistemul ,o modalitate cred eu, ar fi sa distrugi retelele prin care isi propaga si implementeaza directivele.Sa nu cazi insa in capcana credintei ca Sistemul se sprijina pe mijloacele moderne si tehnologia de raspandire a informatiei,din ultima suta de ani( prin tv,net,ziare,radio).Se foloseste si de asta,nu-i vorba,dar altceva a stat la baza implementarii directivelor Sistemului de milenii incoace. :-D :evil:
   Stii ce ?   RELIGIA!.    Ea este piatra de temelie si canalul principal de propaganda al  Sistemului.
   Cu ajutorul religiei sau religiilor mai bine zis,Sistemul a educat,controlat si ingradit intre anumite granite natura umana.
   Parerea mea, desigur!   
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

fiulploii

#190
Citat din: mm din  10 Iulie 2013, 17:00:57
  sistemul nu este creat de noi. Sistemul este comanda decisa la nivelul ierarhic superior (lumii noastre). Cum este decizia, asa si rezultatul. Acest aspect este determinant (desi ne scapa in general pentru ca nu i se face publicitate), foarte general si in mod concis ar suna astfel: ce se decide la nivelul ierarhic superior se va executa si va "prinde viata/forma" in sistemul ierarhic subordonat/inferior. C-asa-i viata.
  Deci, ca sa-i dam o definitie, sistemul din titlul topicului nu este societatea in forma aparenta de moment ci este decizia de la nivelul ierarhic superior. Prin urmare sistemul nu poate fi ucis de subordonati decat in mod cu totul extrem.
  Ca sa exprimam situatia in cadrul unei teorii a sistemelor (  :lol: ), in biologie se accepta ca un sistem viu (celula, organ, persoana sau populatie) este obligat sa se adapteze la conditiile exterioare (lui, sistemului) si acest lucru se intampla in dezvoltarea lui, care e o curba exponentiala, sub forma unor intreruperi numite nivele critice, constatate de biologi,  si care "nivele critice" sunt niste restructurari drastice de conducere interna (mai usor vizibile la alegerile din politica). E mai greu vizibil, in aceasta exprimare specifica din cartile de biologie, ca acele "conditii exterioare" sunt "comenzile" de la sistemul ierarhic superior. Practic, tot ce misca pe Pamant primeste comenzi prin asa-numitele "conditii de mediu exterioare". Cine creaza, mentine si manevreaza/modifica aceste "conditii exterioare" este si stapanul (ierarhic superior) si decidentul. A ucide sistemul insemna a modifica "conditiile exterioare" si, eventual, a ucide stapanul.
.
Mna bun si asta . Nu facem genocid in sistem ucigand/distrugand/neantizand elementele sistemului ci mergem direct la ''stapanul'' sistemului care este gresit identificat dupa parerea mea cu sursa sau creatorul sistemului .
Cine a zis ca stapanul e totuna cu sursa? Cum s-a dedus ca ucigand stapanul , ucizi sistemul ? Adica pana la urma tot genocid printre elementele sistemului . Numai ca elementele sistemului sunt niste replicatoare performante care refac singure sistemul . Evident, doar parerea  mea..
  Din fizica cunoastem ca prezenta Observatorului creeaza Sistemul. Si aici nu vorbim de Observatorul care e coleg cu Il Separatio ci de banalul om care observa fenomenul. Insasi prezenta garanteaza creatia. Prezenta inseamna pana la urma o informatie. Nivelul cel mai profund este In-formatia care evident nu o putem defini prea exact dar se poate intui.
  Zic din nou ca se face o confuzie intre Arendasul Sistemului si Creatorul lui. Eliminand toti intermediarii nu ramanem decat cu ceva impalpabil simturilor comune si o numim informatia In-formatiei. Parca am mai vorbit despre asta pe undeva pe forum.
  Dupa mine, Omul nu poate trai in afara unui sistem.

@SLEAH19 a zis:
    Corolar : Nu vom scăpa de Sistem decât dacă vom găsi ,,Poarta,, prin care să ne alăturăm Celui care cu adevărat priveşte Sistemul din afară, regretând pe undeva  pierderile pricinuite din cauză că ne-a dat  liberul arbitru .

P:S:Despre Poartă  aş putea să umblu la cutia cu sugestii dar nu se face să alunecăm iar în flames


   Presupunem ca gasim poarta - indiferent de metoda folosita si pasim dincolo , pe Taramul Celalalt devenind alaturati Celui-care-cu-adevarat-priveste-Sistemul-din-afara ( oare cum suna acest nume in germana ?  :lol:  )
  Eu zic ca nu facem decat sa intram in alt sistem . Dar in nici un caz ultimul sau cel primordial .
  Toti ne plaangem de sistemul in care traim- inclusiv eu , normal - numai ca ne plangem de  fapt din cauza ca ne e lene. Fizica, intelectuala, mentala sau de simtire. Vrem sa primim totul de-a gata , nu ne dam seama ca a trecut vremea copilariei - aka laboratorului- cand Dumnezeu si Sfantul Petru - aka Fartatul si Nefartatul- se plimbau pe Pamant printre oameni. Am crescut si trebuie sa avem singuri grija de noi .

   Ca sistemul se perpetueaza prin educarea corespunzatoare a celor mici de catre cei mari , prin opresiuni sau oprelisti , prin recompense - aka dresaj- e ceva normal si intrinsec oricarui sistem . Fie ca are elemente vii in componenta fie ca nu are. Setul de reguli implicite asigura supravietuirea atat a sistemului cat si a elementelor constituente.
   Am asa un sentiment ca daca se rupe brusc membrana protectoare si cade sistemul in totalitatea sa atunci si noi disparem pur si simplu - ceva analog cand pe vremuri mergeam la cinema si banda se oprea brusc si incepea sa se arda distrugandu-se . Si se duceau naibii si secventele alea din film  :evil: Si toata sala incepea sa fluiere ca sa-i atraga atentia masinistului care de obicei facea altceva in timpul filmului. Ce vremuri dom'le , fara proiectie HD sau HDR. Ma intreb oare cum am supravietuit  :lol:

  Gasirea portii reale poate fi o actiune de unul singur sau o actiune comuna . Deschiderea ei , trecerea pragului si pasirea dincolo este in schimb o optiune pur personala si un merit propriu. Nimeni nu poate merge in locul altuia desi se pare ca exista si aici exceptii  :-D

  Doar parerea mea...

lylyt_ice

Hm!...Sistemul? Demonii rai din noi? Genele?...Frica...(!?!) Sau poate toate la un loc    sunt iluzii si suntem doar suflete in plin proces de evolutie...bla, bla, bla... :wink:

http://filmehd.net/the-purge-noaptea-judecatii-2013.html
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

mm

#192
CitatMna bun si asta . Nu facem genocid in sistem ucigand/distrugand/neantizand elementele sistemului ci mergem direct la ''stapanul'' sistemului care este gresit identificat dupa parerea mea cu sursa sau creatorul sistemului .
Cine a zis ca stapanul e totuna cu sursa? Cum s-a dedus ca ucigand stapanul , ucizi sistemul ? Adica pana la urma tot genocid printre elementele sistemului . Numai ca elementele sistemului sunt niste replicatoare performante care refac singure sistemul .
Correct! Putem face diferenta intre stapan si sistem, stapan si creator de sistem, etc. Dar aceste diferentieri depind -subliniez din nou- de definitia pe care o acceptam pentru sistem.
  Topicul de fata se bazeaza (am aceasta convingere) pe definitia uzuala americana (pe intelesul) de sistem, prin care se subintelege sistemul american capitalist de conducere, organizare (si exploatare, invatam noi pe la scoli) a societatii respective. La acest inteles "de pornire" fiecare din noi si-a permis sa adauge si alte intelesuri. Eu chiar am extins intelesul de sistem la cauza sa: "conditiile externe" (si ele provenite dintr-un proiect al cuiva). Caci daca nu ar fi o cauza, nu ar fi nici sistemul. Mi-am permis sa subinteleg ca daca exista ceva (sistemul, in cazul de fata), atunci inseamna ca cineva a vrut acest lucru.
  Daca suntem consecventi, trebuie sa adoptam o definitie inevitabila pentru sistem -general valabila- si anume ca un sistem este alcatuit din doua: elementele sistemului (care sunt entitati individuale si cumva de "natura materiala") si legaturile dintre elemente (care sunt cam de "natura nemateriala"). Definitia aceasta nu e suficienta totusi pana nu-i adaugam si structura ierarhica -de subordonare- intre elemente (elementele sistemului pot fi la randul lor niste /sub/sisteme, am mai spus acest lucru altadata).
  Acuma -cred eu- pe baza acestei definitii minimale se pot face analize logice interesante.

  Revenind la intrebarea din citat: "stapanul poate fi totuna cu sursa?", raspunsul este da, in cazul ca stapanul a creat sistemul de care vorbim prin puterea gandului sau (de ex.). Stim cu totii de experimentele yoghinilor avansati care pot sa materializeze obiecte sau fiinte doar prin puterea gandului lor. Deci exista o realitate experimentala -confirmata de oameni- care trebuie sa-i fie accesibila si unei fiinte (ierarhic superioara noua) mai evoluate; de ex. o fiinta capabila sa "materializeze" o planeta doar prin forta gandului ei. [Mie mi se pare logica si acceptabila o asemenea extensie, de la yoghin la o Fiinta Superioara.] 
  Ucigand "stapanul" (si creator totodata), e posibil ca sistemul creat de el sa se dizolve inapoi in eterul din care a provenit, considerand ca acest sistem exista datorita suflului vital (organizator) sustinator al structurii sistemului creat, suflu emanat de Fiinta Superioara. Este putin probabil insa ca creatia sa-si omoare creatorul, dar daca o face totusi (de exemplu prin otravirea mediului) atunci e probabila si disparitia creatiei.

  Fara indoiala ca este acceptabila si situatia (mai reala de altfel dar mai greu de analizat) ca stapanul sistemului nu e si creatorul sau ci e doar un administrator, adica este mai probabila existenta unei structuri a sistemului de subsisteme, de subsubsisteme, de subsubsub.... etc. Ceea ce inseamna mai multe etaje ierarhice, cu grade diferite de decizie (in degradeuri), toate situate deasupra sistemului nostru din topic.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

tractorbeam

http://www.zf.ro/zf-24/previziune-soc-in-ritmul-actual-de-dezindustrializare-in-anul-2100-romania-va-mai-avea-doar-opt-milioane-de-locuitori-11115533

In Romania, in premiera modiala, sistemul se ucide singur. Datorita clarviziunii competentilor nostri conducatori de la '90 incoace, nepotii mei vor trai intr-o tara "aerisita", plina de orase si sate fantoma.
Very nice! Cand reteaua (se stie ea care!) care a promovat tot felul de baieti buni dupa '90 numai pentru faptul ca au semnat ceva undeva, o sa inteleaga ca degeaba ai avut 10 la scoala daca nu ai si ceva minte si o sa incerce sa vada mai departe de lungul nasului, e posibil sa mai avem o sansa, altfel suntem total fripti. Aceste estimari eu le-am facut cam cu 5 ani in urma cand altii se uitau la mine ca la nebuni.   

Ganditorul

Tara aerisita ??
Ce-o sa facem daca din cele 8 milioane prognozate ...7 vor fi analfabeti din tribul lui "muncati-ash" ? :evil:

Cat despre "baietii buni" ...astia s-au cam auto-promovat pe carca noastra bagand mana pana la cot in banii care trebuiau sa fie un fond de reconstructie nationala, imbarligandu-ne cu diferite false conflicte din care am iesit jumuliti, ciomagiti, umiliti, saraciti - dar mandrii nevoie mare ca avem "democratie", "libertate de exprimare" si "tranzitie".
- Partea buna e ca "principiul dominoului" ii are in vizor in primul rand pe "baietii buni" - iar astia or sa plateasca furgasind tot ce le sta in mana, agonizand pana in momentul in care nu va mai fi nimic de dat "pe sub mana". Si atunci intr-adevar vom incepe sa ne rarim...
Parerea mea.