Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 27 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

CitatMai corect ar fi ploaie îngheţată (freezing rain). Fenomenul nu e nou pentru România, s-a mai produs şi anul trecut.

:-D Pertinenta si convingatoare explicatie - daca anu' trecut a fost ... de aici incolo e "normal". Nu conteaza ca frontul de aer cald nu a lasat urme si in tara vecina, Bulgaria, si s-a teleportat direct la noi, pe Romania. Cred ca mai corect este sa iesi in strada si sa vezi ca ploua cu picaturi de apa care ingheata la sol. Harta temperaturilor pe Romania e anacronica si ca sa vezi ca sunt echidistant iti ofer un site strain (dar poti verifica si pe site-uri romanesti unde Constanta figura cu +7grC azi dimineata ):
http://www.idokep.ro/?oldal=hoterkep

cu varfuri de temperatura pe Constanta si Sibiu (+ 4-5 grC) :evil: In rest e ger. Adica in cnezatul d-lui Mazare ... dinspre mare, si in interiorul arcului carpatic, la Regele Cioaba ... dinspre iesirea din defileu  :evil:
Hai sa facem un experiment stiintific - saa ne jucam si sa punem pe la intrarile in Bucale - si in alte zone din tara - camere cu vedere termica. Poate-i convingem si pe cei de la malul Marii Negre sa-si duca rolul de Indiana Jones pana la capat si sa priveasca inspre larg prin asemenea camere . Si atunci :
- fie ajungem la concluzia ca ipoteza asta e o mare tampenie
- fie o sa vedem niste "entitati benefice",  pe unitati mobile, care ne ofera caldura la mikrounde ... ca sa ne simtim si noi bine, ca prea ne e frig.
De-o fi una, de-o fi alta... vorba poeziei.

Tayka

Citat din: Ganditorul din  04 Februarie 2012, 16:38:01

- fie o sa vedem niste "entitati benefice",  pe unitati mobile, care ne ofera caldura la mikrounde ...
Interesantă presupunere.Eu ştiam că se putea ,,umbla ''doar la răcirea vremii,nu şi la încălzire,care oricum vine dela sine...dela nărăvaşul zeu Ra care în ultima vreme ne-o dă în cantităţi..apocaliptice. :planet:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

zana@M

Citat din: Tayka din  03 Februarie 2012, 18:23:32
MR-Îmi place mult dialogul cu tine,eşti un om titrat,cu multă experienţă de viaţă,în deosebi în domeniul spiritual,unde trebuie să recunosc;eşti un AS. Eu am încercat dea-lungul vieţii să-mi răspund cumva la întrebările cruciale,şi am găsit răspunsuri care pe mine mă satisfac.Răspunsuri pe care le ofer şi altora dacă-mi sânt cerute,dar nu-mi amintesc să le fiu impus vreodată cuiva.Amândoi credem în Dumnezeu,însă într-un Dumnezeu total diferit.Tu crezi în Dumnezeul Biblic,Dumnezeul lui Moise,Cel care a făcut cerurile şi pământul,şi pe om,şi care împreună cu fiul şi duhul sfânt vor sta pe scaunul judecăţii de apoi judecându-i pe oameni.Presupun că te închini LUI,îi ceri iertare pentru păcatele tale,şi îi mulţumeşti pentru fiecare clipă de viaţă ce ţi-a dăruit-o.
Şi eu cred într-unul Dumnezeu,făcătorul tuturor văzutelor şi nevăzutelor,dar spre deosebire de tine,eu nu mă închin lui,şi nici nu mă rog lui,considerând aceste plecăciuni ca fiind simple linguşeli,obiceiuri străbune rămase dela oameni mai puţin evoluaţi spiritual,dar care doar astfel se puteau împăca cu ideia vieţii şi a morţii,implorând în genunchi iertarea păcatelor şi împăcarea divină.
Eu nu cred în existenţa păcatelor ce vor trebuii cândva plătite pentru că m-am convins de faptul că:,,EU ÎMI PLĂTESC VIRTUŢIILE NICIDECUM PĂCATELE''
Şi mai sânt convins că Dumnezeul meu,nu aşteaptă de-la mine rugăciuni,ofrande şi jertfe,ci experienţă,cât mai multă experienţă de viaţă.EL este prietenul meu mai mare,lângă care mă simt bine,şi liber în cuget şi faptă,şi nu mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume ce se închină unui om ţintuit pe o cruce,pe care să-l deplâng mereu,şi să duc o viaţă înlănţuită în dogmă.Dumnezeul meu (spre deosebire de al tău) nu îmi dă legi pe care să le urmez,mă lasă să-mi aleg singur cărarea,nu mă ajută,deşii ar dorii mult să mă ajute,EL ştie însă că ajutându-mă,mă poate pierde.Şi de aceia mi-a lăsat doar Karma şi liberul arbitru,aşteptându-mă cu drag la capătul cărării... :mrgreen:

Tayka ,citind ce spui despre Dumnezeul tau ma intristez .De ce???Nu percep decat o'' revolta'' la tine.Cine crede cu adevarat in Dunezeu nu cred ca are in fata lui un ''chip'' asa cum specifici.Dumnezeu n-are chip ,Tayka ,el se afla in interiorul nostru din energia acumulata de noi din marele UNIVERS .Energia asta a UNIVERSULUI ESTE DUMNEZEUL NOSTRU CREATOR ,AL TUTUROR VAZUTELOR SI ENVAZUTELOR.Nu poti pleca ''dincolo'' fara sa-ti cureti sufletul de energia negativa acumulata de-a lungul vietii,parerea mea.
Citat
''Şi eu cred într-unul Dumnezeu,făcătorul tuturor văzutelor şi nevăzutelor,dar spre deosebire de tine,eu nu mă închin lui,şi nici nu mă rog lui,considerând aceste plecăciuni ca fiind simple linguşeli,obiceiuri străbune rămase dela oameni mai puţin evoluaţi spiritual,dar care doar astfel se puteau împăca cu ideia vieţii şi a morţii,implorând în genunchi iertarea păcatelor şi împăcarea divină.
Eu nu cred în existenţa păcatelor ce vor trebuii cândva plătite pentru că m-am convins de faptul că:,,EU ÎMI PLĂTESC VIRTUŢIILE NICIDECUM PĂCATELE''
Şi mai sânt convins că Dumnezeul meu,nu aşteaptă de-la mine rugăciuni,ofrande şi jertfe,ci experienţă,cât mai multă experienţă de viaţă.EL este prietenul meu mai mare,lângă care mă simt bine,şi liber în cuget şi faptă,şi nu mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume ce se închină unui om ţintuit pe o cruce,pe care să-l deplâng mereu,''...

Am avut langa mine persoana care gandea la fel ca tine.Mi-a ''ordonat '' la moartea lui sa nu-i chem cumva preot ,n-are nevoie de el .Eu i-am indeplinit dorinta ,dar crede-ma singur a cerut un preot  cu 12 ore inainte de a trece ''dincolo'' intr-o lume mai buna dupa un chin  de suferinta de doi ani .Spui ca nu-ti paltesti pacatele ci VIRTUTILE/??
Tayka ,persoana de care iti spun si care mi-a stat alaturi 32 de ani avea sa-si plateasca un MARE PACAT (pe langa altele).Atunci dupa spovedanie trebuia impartasit .Atunci a chemat persoana care trebuia sa-l ierte sa fie langa el .Atunci si numai atunci a fost iertat cu adevarat si dupa 12 ore a pelcat  dintre noi linistit....si probabil cu regret(i-au curs lacrimile timp de 12 ore).
Nu trebuie sa te-nchini la cruci , sa ai doar acea credinta  ce o sadesti in sufletul tau de-a lungul vietii  si nimeni niciodata nu ti-o poate darama . Trebuie sa ai drumul tau in credinta ,altfel viata te va''inghiti'' .De ce crezi ca se zice:'' Fiecare isi are Dumenzeul sau''.?
Aici pe Pamand este si RAIUL si IADUL ,trebuie sa dam socoteala pentru ttot ce am facut,bune sau rele.
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

Nox

Citat din: Ganditorul din  04 Februarie 2012, 16:38:01
:-D Pertinenta si convingatoare explicatie - daca anu' trecut a fost ... de aici incolo e "normal". Nu conteaza ca frontul de aer cald nu a lasat urme si in tara vecina, Bulgaria, si s-a teleportat direct la noi, pe Romania. Cred ca mai corect este sa iesi in strada si sa vezi ca ploua cu picaturi de apa care ingheata la sol. Harta temperaturilor pe Romania e anacronica si ca sa vezi ca sunt echidistant iti ofer un site strain (dar poti verifica si pe site-uri romanesti unde Constanta figura cu +7grC azi dimineata ):
http://www.idokep.ro/?oldal=hoterkep

cu varfuri de temperatura pe Constanta si Sibiu (+ 4-5 grC) :evil: In rest e ger. Adica in cnezatul d-lui Mazare ... dinspre mare, si in interiorul arcului carpatic, la Regele Cioaba ... dinspre iesirea din defileu  :evil:
Hai sa facem un experiment stiintific - saa ne jucam si sa punem pe la intrarile in Bucale - si in alte zone din tara - camere cu vedere termica. Poate-i convingem si pe cei de la malul Marii Negre sa-si duca rolul de Indiana Jones pana la capat si sa priveasca inspre larg prin asemenea camere . Si atunci :
- fie ajungem la concluzia ca ipoteza asta e o mare tampenie
- fie o sa vedem niste "entitati benefice",  pe unitati mobile, care ne ofera caldura la mikrounde ... ca sa ne simtim si noi bine, ca prea ne e frig.
De-o fi una, de-o fi alta... vorba poeziei.

Ceea ce am vrut să spun era doar ca o paranteză la faptul că am citit prin diverse ziare care scriau că ultima oară acest fenomen s-a petrecut în România cu vreo 6 ani în urmă, iar altele cu 14 ani (1998). Deşi eu îmi amintesc foarte bine că s-a petrecut şi anul trecut.

Şi stai fără grijă că eram "afară" când a început astăzi să "plouă" şi nu îngheţau la contactul cu solul ci veneau deja îngheţate picăturile (asta se întâmpla undeva în centrul Bucureştiului în jur de ora 10 AM).
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

abyss

Citat din: zana@M din  04 Februarie 2012, 21:21:19
Aici pe Pamand este si RAIUL si IADUL ,trebuie sa dam socoteala pentru ttot ce am facut,bune sau rele.
Raiul si iadul sunt in mintea omului, depinde ce alege sa traiasca. Asta nu am zis-o eu ci mi-a spus-o un EBE :) , indiferent de ma credeti ori nu.

.....trebuie sa dam socoteala pentru ttot ce am facut,bune sau rele.
E trista povestea ta stimata zana, as spune doar ca de la o vreme am puternica senzatie ca socoteala o vom da pentru ce nu am facut, bun sau rau, pentru tot ce nu am facut in cunostinta de cauza. Hotul de pe cruce a furat raiul :) pentru ca era constient ca a facut doar rau in viata - astfel singura lui fapta "buna" din intreaga lui viata a fost ca avea constiinta treaza... se pare ca a fost suficient  :|

Pe Tayka il stimez pentru ceea ce este. Un om sincer si deschis. Restul e doar praf de stele  :star:

Tayka

Am avut langa mine persoana care gandea la fel ca tine.Mi-a ''ordonat '' la moartea lui sa nu-i chem cumva preot ,n-are nevoie de el .Eu i-am indeplinit dorinta ,dar crede-ma singur a cerut un preot  cu 12 ore inainte de a trece ''dincolo''
Stimată Doamnă.Regret profund faptul că mesajul meu care deşii a fost adresat altui coleg,ţi-a adus mâhnire amintindu-ţi de tragedia vieţii tale.Îmi cer scuze,eu nu doream să rănesc pe nimeni răscolindu-i amintirile,ci doar să-mi exprim punctul meu de vedere.Nu ştiu dacă preotul şi persoana lezată de soţul tău au reuşit să-i reaprindă făclia speranţei,dar sânt convins că i-au produs acea linişte sufletească atât de necesară unui om apăsat în preajma morţii de un teribil regret.Iar eu stimată doamnă mă văd nevoit să repet,că nu urăsc,nu dispreţuiesc,şi nu contest necesitatea existenţei religiei căci ea este şi încă va mai fii pentru multă vreme ancora salvatoare,limanul fericirii,exemplul moral şi suportul sufletesc pentru marea majoritate a omenirii.Căci este vădit cu mult mai uşor e să mergi împreună cu majoritatea,decât să mergi stingher şi singur pe drumul tău,contrazis,batjocorit şi scuipat de unii,compătimit,neînţeles,şi ignorat de alţii.Marele Creator îi aşteptă răbdător pe toţi.De EL nu te pierzi nici odată dacă ţii mereu sus făclia luminii,şi nu este nici o problemă faptul că vei ajunge la EL devreme,mai târziu,s-au foarte târziu.Problema cea mare este dacă se va stinge făclia pe drumul tău.Atunci va trebuii să revii în astă lume mereu şi mereu.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

zana@M

Citat din: @biss din  04 Februarie 2012, 23:12:25
Raiul si iadul sunt in mintea omului, depinde ce alege sa traiasca. Asta nu am zis-o eu ci mi-a spus-o un EBE :) , indiferent de ma credeti ori nu.
E trista povestea ta stimata zana, as spune doar ca de la o vreme am puternica senzatie ca socoteala o vom da pentru ce nu am facut, bun sau rau, pentru tot ce nu am facut in cunostinta de cauza. Hotul de pe cruce a furat raiul :) pentru ca era constient ca a facut doar rau in viata - astfel singura lui fapta "buna" din intreaga lui viata a fost ca avea constiinta treaza... se pare ca a fost suficient  :|

Pe Tayka il stimez pentru ceea ce este. Un om sincer si deschis. Restul e doar praf de stele  :star:

1)@biss,RAIUL SI IADUL sunt cuvinte mostenite'',fiecare  traieste cum vrea.
2)De unde pana unde ai constatat ca nu-l stimez pe Tayka ?Nu sunt aici  sa stimez sau nu pe cineva ,ci sa conversam ,da??
Din ce a scris Tayka mi s-a parut o revola a lui fata de Dumnezeu ,oricare ar fi EL .Reciteste ce a scris  in mesajul anterior si ce scrie acum ,e o diferenta foarte mare.Revola aceia a lui m-a deranjat si mi-a adus aminte de trecut.
3)Asa este ,@biss ,vom da socotolea pentru ce nu am facut bun sau rau .Un ''muribund'' niciodata(cel putin in cazul meu) nu si-a cerut iertare pentru ce a facut ''bun sau rau'' ,ci pentru ce n-a facut .
In rest ,numai bine si va stimez pe toti indiferent cine sunteti dincolo de acest ecran.
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

zana@M

Citat din: Tayka din  04 Februarie 2012, 23:29:25
Stimată Doamnă.Regret profund faptul că mesajul meu care deşii a fost adresat altui coleg,ţi-a adus mâhnire amintindu-ţi de tragedia vieţii tale.Îmi cer scuze,eu nu doream să rănesc pe nimeni răscolindu-i amintirile,ci doar să-mi exprim punctul meu de vedere.Nu ştiu dacă preotul şi persoana lezată de soţul tău au reuşit să-i reaprindă făclia speranţei,dar sânt convins că i-au produs acea linişte sufletească atât de necesară unui om apăsat în preajma morţii de un teribil regret.Iar eu stimată doamnă mă văd nevoit să repet,că nu urăsc,nu dispreţuiesc,şi nu contest necesitatea existenţei religiei căci ea este şi încă va mai fii pentru multă vreme ancora salvatoare,limanul fericirii,exemplul moral şi suportul sufletesc pentru marea majoritate a omenirii.Căci este vădit cu mult mai uşor e să mergi împreună cu majoritatea,decât să mergi stingher şi singur pe drumul tău,contrazis,batjocorit şi scuipat de unii,compătimit,neînţeles,şi ignorat de alţii.Marele Creator îi aşteptă răbdător pe toţi.De EL nu te pierzi nici odată dacă ţii mereu sus făclia luminii,şi nu este nici o problemă faptul că vei ajunge la EL devreme,mai târziu,s-au foarte târziu.Problema cea mare este dacă se va stinge făclia pe drumul tău.Atunci va trebuii să revii în astă lume mereu şi mereu.

Abia acum te inteleg ,Tayka .In mesajul anterior am perceput doar ''revolta ta ''.Toata stima mea!

Siberia

Caut pareri (pro sau contra) cu privire la aceasta harta pe care o expun mai jos.
   Ma refer la pareri (argumentate oarecum din punct de vedere stiintific si nu bliblic) privind posibilitatea ca aceasta harta sa prezinte o realitate de care nu suntem constienti sau despre care nu am avut informatiile necesare la indemana.

Va multumesc.

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

abyss

Din câte cunosc acea formaţiune gen oraş scufundat a fost recunoscută ca fiind rezultatul grafic unor erori ce ţin de aparatura cu care s-a cartografiat zona.
Pe de altă parte acum 11000 mii de ani nivelul marilor era cu cel mult o sută de metri mai scăzut. Ruine scufundate există în întreg bazinul mediteraneean, însă în largul coastelor. Poate găsim o hartă cu vechile ţărmuri. Graham Hancock a vorbit pe larg depre acestea. 

calator astral

Citat din: Siberia din  05 Februarie 2012, 15:52:51
   Caut pareri (pro sau contra) cu privire la aceasta harta pe care o expun mai jos.
   Ma refer la pareri (argumentate oarecum din punct de vedere stiintific si nu bliblic) privind posibilitatea ca aceasta harta sa prezinte o realitate de care nu suntem constienti sau despre care nu am avut informatiile necesare la indemana.

Va multumesc.

Eu unul nu cred in teza erorii de cartografiere expusa de colegul biss, sint convins ca aceasta harta corespunde perfect localizarii antice a Atlantidei, exact "dincolo de Gibraltar, spre sud, nu foarte departe de coasta Africana".

Acum aproape trei ani (!) am publicat un scurt filmulet,o miniancheta personala despre locatia Atlantidei, exact cu micuta imagine propusa de tine in medalionul din stinga, imagine precizez reala, luata din satelit ( verificati pe Google Earth, va dau coordonatele exact lat-long) si care e drept a stirnit o anumita controversa, s-a vorbit mult de o "eroare de cartografiere",asta spune si biss, dar eu unul nu pot crede asta.

Te invit sa vezi concret unde sint situate formatiunile alea geologice neobisnuite, o zona imensa (160km /130 km), in clip poti vedea imaginile unei expeditii subacvatice ale prestigioasei Royal Navy, vei fi poate surprinsa sa descoperi unele semne similare zvasticii:

ATLANTIDA

jean

Ceva nu este in regula cu aceasta harta. M-am uitat putin peste Europa si Africa cu Wikimapia si am constatat ca zona de sud a Europei si sudul Asiei sunt mai mult sub ape decat in harta prezentata de tine, Iar centul Africi este mai ridicat. Pe hata ta apare o mare interioara in centrul Africi care comunica cu oceanul Atlantic prin partea vestica. Este destul de greu de crezut ca a fost vreo data asa. Acolo sunt niste zone mai inalte, munti, nu avea cum sa comunice.
Nu cred ca este reala, nu cred ca partea de sud a Europei si Asiei erau mai sus ca centul Africi si intre timp s-au inversat. Ce ar fi putut genera un asemenea fenomen?
Acea Atlantida de pe harta este posibil sa fie Brazilia care s-a departat treptat datorita faliei din Atlantic, sau reprezentarile de pe harta nu sunt corecte.
Adevarul este dincolo de noi

SLEAH19

Citat din: jean din  05 Februarie 2012, 17:34:42
....Este destul de greu de crezut ca a fost vreo data asa....

Deşi Siberia recomandă , fară biblie , gândesc că ar putea fi o hartă de dinaintea potopului , menţionat de biblie,  care spune că prin cataclisme la nivel planetar, a dispărut o civilizaţie şi a început cea din care facem şi noi parte.
Dacă cataclismele au fost produse prin trecerea unei planete , forţele care au acţionat asupra pământului, au fost atât de puternice şi au putut modifica planiglobul încât după potop, el să arate diferit . La întoarcerea ,,Arcei lui Noe " din spaţiu. Părerea mea , lipsită de  argumente.

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Siberia

Poate unii dintre voi au vazut ca-n denumirea hartii se specifica anul 9500 B.C. Daca nu ati vazut, mai uitati-va odata si veti remarca ca este o harta a carei perioada se situeaza in jurul acelei date.
   Dupa cum remarca si colegul SLEAH19, este vorba de o harta de dinaintea potopului biblic, de asta se afla si Atlantida pe ea. Din acest motiv, am preferat sa aducem argumente stiintifice si nu biblice.
   Nu stiu despre ce harta vorbeste colegul jean si ce reprezinta harta (conformatia continentelor Africa si Europa din ce perioada ?) de pe Wikimapia dar cert este ca nu ati observat un lucru:
   Pe legenda hartii exista 3 culori: maroniu, rosu si galben. Ati observat Atlantida, Marea Libiana, dar "elefantul" maroniu care zace pe harta nu-l vede nimeni ??? Ma refer aici la triburile pelasgice care coabitau in aceasta zona cu atlantii.
   Pe de alta parte, cand vorbeam de argumente stiintifice ma refeream nu doar la descoperiri subacvatice (despre care amintea colegul calator astral) dar si despre descoperiri subsahariene - daca pot fi numite asa, bazine de apa sarata sub pamantul Libiei, urme de vegetatie abundenta in desertul Sahara, asezari antice (vechi de peste 10.000 de ani) descoperite recent a caror petroglife reprezinta animale care nu-si aveau sensul in acele locuri (daca acele locuri s-ar fi aflat intr-o clima desertica), etc.
   Mai mult, poate reusim cumva sa vedem daca exista posibilitatea ca "elefantul" maroniu sa-si aibe locul pe harta (asa cum este prezentat si situat).
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

Această hartă sânt convins că am mai văzut-o într-o emisiune ştiinţifică la tv,şi ar reprezenta formaţiunea(realizată electronic) a celor două continente avută înaintea ultimei ere glaciare.Bine-nţeles însă că ea (harta) pentru a lua ochii a fost ,,ornamentată''cu forme,date şi denumiri antice... :lol:Tehnic vorbind realizarea sa făcut coborând cota de altitudine 0 zero sub nivelul mării... până când a  apărut această geo-formaţiune... :lol: