Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 28 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Arhanghelul

Vad ca se simte nevoia de a adapta vechile necesitati ... la "epoca" moderna ...si cum sunt in ton cu moda ca madame Udrea ... vin cu gaselnita... :-D

http://www.morse.ro/index.php

Asa evitam greselile de generare a semnelor ...

.- .-. .... .- -. --. .... . .-.. ..- .-..  - .-. . -... ..- .. .  -- --- -.. . .-. .- -  .-.-.- .-.-.- .-.-.-  -.-. .-  . ... - .  -.. .  .--. --- .-. -.-.  .-.-.- .-.-.- .-.-.-  ---... -.--.-

Acum la modul practic ar fi bine sa reinvatam acest cod morse(sa-l avem in format text in telefoane si PDA-uri) ... va poate fi util in caz urgenta ... se poate transmite prin :lumina(lanterna,led,laser,oglinda,sticla,tabla nichelata,etc.),vibrati(lovituri in teava,tabla,perete,piatra,beton,etc.),sunete(fluier,toba,etc.),emisie electromagnetica(radio,telegraf,descarcari electrice/arc electric ... ca la difuzorul Tesla),optica (palete,lumina cu toate optiunile mai devreme afisate),etc...

Daca ar fi dupa mine ar fi obligatoriu la gimnaziu... impreuna cu educatia civica ... reguli de (auto) salvare si prim ajutor ... conduita preventiva ca pieton in traficul rutie si in activitatile zilnice ... de sport si joaca ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

jean

La multi ani  Roxaline! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei dragi.
Adevarul este dincolo de noi

Ganditorul

(...)
Nu era un cod morse ci simpla mea renuntare la un raspuns acid.
Azi intre 19.03 si 19.17 traductorul meu de umiditate a inregistrat 35-37% desi afara, unde era postat, ningea usor (zona de sud a Bucurestiului). Ceea ce indica o sursa de microunde mobila, la sol. Am crezut ca sunt pe un site tehnic, cu oameni dschisi la stiinta viitorului, putand sa colaboram facand "triangulatia" si depista sursa (dar pentru asta ca trebe ceva curaj - adica pentru contrazicerea teoriilor televizionistice... spontane). Daca preferati sa stati in limitele oficiale ale "conditiilor meteo" e treaba domniilor voastre.
Eu zic sa cititi un pic si pe aici
http://dantanasescu.ro/2011/04/05/arme-non-letale-cu-microunde.html
... ca sa avem numitor comun de discutie si sa nu discutam de "iarna, e un anotimp uscat" sau de "e uscat numai la campie, la munte ninge".
Si mai cred ca nu e in dotarea noastra, ci a celor care genereaza "spontaneitatea", creeand starea de panica, nervozitate si de ...fuga de acasa.
Cu respect.

angellla29

Citat din: Ganditorul din  22 Ianuarie 2012, 21:56:40
(...)
Azi intre 19.03 si 19.17 traductorul meu de umiditate a inregistrat 35-37% desi afara, unde era postat, ningea usor (zona de sud a Bucurestiului). Ceea ce indica o sursa de microunde mobila, la sol. Am crezut ca sunt pe un site tehnic, cu oameni dschisi la stiinta viitorului, putand sa colaboram facand "triangulatia" si depista sursa (dar pentru asta ca trebe ceva curaj - adica pentru contrazicerea teoriilor televizionistice... spontane). Daca preferati sa stati in limitele oficiale ale "conditiilor meteo" e treaba domniilor voastre.
... ca sa avem numitor comun de discutie si sa nu discutam de "iarna, e un anotimp uscat" sau de "e uscat numai la campie, la munte ninge".
Si mai cred ca nu e in dotarea noastra, ci a celor care genereaza "spontaneitatea", creeand starea de panica, nervozitate si de ...fuga de acasa.
Cu respect.

Colega, dar cum iti explici ca astazi de dimineata la Craiova ningea ca in basme si era ger si dupa o ora  a iesit soarele, cerul a devenit suspect de senin, parca era o zi de primavara  si foarte cald as zice pentru  luna ianuarie doar ca era un vant puternic? Mie mi s-a parut cel putin straniu.

romulus

CitatDaca ar fi dupa mine ar fi obligatoriu la gimnaziu... impreuna cu educatia civica ... reguli de (auto) salvare si prim ajutor ... conduita preventiva ca pieton in traficul rutie si in activitatile zilnice ... de sport si joaca ...
De acord.
O buna parte din barbatii Romaniei a invatat asa ceva in timpul stagiului militar obligatoriu !
Daca ar fi dupa mine, eu as reintroduce asa ceva din nou in Romania.
Poate nu la durata care era inainte, de un an si patru luni, ci macar de un sase luni acolo...
Cu toate racilele si neajunsurile vazute de unii (cu care sunt de acord pana la un punct) armata, stagiul militar,  ar determina o schimbare in bine in personalitatea unui tanar, o anumita " calire". Ca sa nu mai zic ca se invata unele lucruri folositoare in viata oricui cum ar fi par igzamplu :iesirea dintr-o situatie limita;un pic de supravietuire; cum sa te auto/aperi ;  experimentezi oleaca de umilinta, care face foarte bine la psihic...si multe altele.
Si asa, vad o sumedenie de tineri- vai mama lor - care termina scoala si  neavand unde munci , o lalaie fara un rost si scop de colo colo, se indoapa cu etnobotanice ori ajung in inchisorile din Italia, Austria ori aiurea pe planeta Terra.
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Ganditorul

Armata avea rolul ca pe tanarul cu un caracter inca nedefinit si neajuns la maturitate sa-l invete calea : observatie-analiza-hotarare/decizie . Restul erau doar mecanisme  menite sa dea jos de pe om acea "coaja" de copilarie/teribilism si sa-l faca barbat. Evident au fost si esecuri, evident nu peste tot se punea accent pe educatia spiritului acelui tanar (si multi gradati se simteau "stapanii" soldatului) evident nu toti puteau ajunge lideri experti in arta deciziei... dar menirea si finalul acestui stagiu cam asta trebuia sa fie. Si in multe cazuri era...

Angela ... ce sa spun. Doamne-Doamne ii iubeste pe cei din orasele mari si le da soare. In rest, intre orase ... e viscol si zapada. E buna zapada, va creste grau frumos.

Nox

Citat din: Ganditorul din  22 Ianuarie 2012, 21:56:40
(...)
Cu respect.

Un sfat... foloseşte un detector de microunde.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

abyss

@ganditorul, ok e posibil sa ai dreptate cu microundele. Desi jeaba te oftici :) , iarna chiar e uscat in timp ce ninge(pt ca TOATA apa e sub forma de cristale).

Referitor la depistarea surselor te-ai gandit la un detector(radar) portabil? \

L.E. vad ca am fost pe "unde" cu Nox! :)

Siberia

Citat din: angellla29 din  22 Ianuarie 2012, 22:01:50
Colega, dar cum iti explici ca astazi de dimineata la Craiova ningea ca in basme si era ger si dupa o ora  a iesit soarele, cerul a devenit suspect de senin, parca era o zi de primavara  si foarte cald as zice pentru  luna ianuarie doar ca era un vant puternic? Mie mi s-a parut cel putin straniu.

Sunt doar efectele eruptiei solare din 19 Ianuarie. Azi s-au resimtit si pe Pamant :-)

L.E. - ati prins-o pe "dida" cu matza-n sac din nou ? :-D e incorigibila ...  :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

alx

Cei care ma cunosc personal stiu ca NU sunt un tip care vede cai verzi pe pereti...insa tare as vrea sa-mi explice si mie cineva mecanismul de formare al "ploii de la ora 17".Cred ca am mai relatat pe forum faptul ca in vara lui 2010,vreme de vreo3 saptamani,ploaia venea IN FIECARE ZI in intervalul 16.50-17.10 .Nu dura prea mult,insa se innora brusc si ploua pret de 10-20 de minute,dupa care totul revenea la normal.Iar apoi ploaia s-a mutat,pt. aproape 2 saptamani la ora 12 ziua,plus/minus cateva minute,ca aproape iti puteai regla ceasul dupa ea... :-D
Aud?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Ganditorul

CitatUn sfat... foloseşte un detector de microunde.

Corect - de unde si cat costa ?

Siberia

Citat din: alx din  22 Ianuarie 2012, 23:30:23
Cei care ma cunosc personal stiu ca sunt un tip care vede cai verzi pe pereti...insa tare as vrea sa-mi explice si mie cineva mecanismul de formare al "ploii de la ora 17".Cred ca am mai relatat pe forum faptul ca in vara lui 2010,vreme de vreo3 saptamani,ploaia venea IN FIECARE ZI in intervalul 16.50-17.10 .Nu dura prea mult,insa se innora brusc si ploua pret de 10-20 de minute,dupa care totul revenea la normal.Iar apoi ploaia s-a mutat,pt. aproape 2 saptamani la ora 12 ziua,plus/minus cateva minute,ca aproape iti puteai regla ceasul dupa ea... :-D
Aud?

Exista o tehnologie de "facut ploaie"... poate am imprumutat-o si noi de la vecini, sau poate s-au folosit vecinii de ea si au setat un areal mai extins.
Zic si eu...
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

angellla29

Citat din: Siberia din  22 Ianuarie 2012, 23:33:09
Exista o tehnologie de "facut ploaie"... poate am imprumutat-o si noi de la vecini, sau poate s-au folosit vecinii de ea si au setat un areal mai extins.
Zic si eu...

Dar faza cu paparudele nu mai "functioneaza"? Glumesc, draga colega Siby :wink: Dar totusi daca au astfel de tehnologii sa le foloseasca mai des.Nu de alta dar parca vad ca iar vom avea seceta la vara. Si asta nu prea suna bine. Colega Ganditorul, mersi pentru raspuns....sper ca Cel-de Sus sa tina cu toata lumea! Macar EL!!!! :rainbow:

Tayka

Citat din: alx din  22 Ianuarie 2012, 23:30:23
Cei care ma cunosc personal stiu ca NU sunt un tip care vede cai verzi pe pereti...insa tare as vrea sa-mi explice si mie cineva mecanismul de formare al "ploii de la ora 17".
Nuş' cum de n-ai aflat până acum o treabă care se practică într-o veselie la scară mondială încă de acum..vreo 35 de ani. :wink:Bine-nţeles că nu în aşa hal ca şi în ultimii ani. Dar poate că cunoşteai treaba cu stropşitul,că doar vezi pe sus ,,dârele''şi vrei să şti doar tehnic cum se prepară ..marmelada aşa încât să ploaie taman la fix....Ei bine asta e ..tabu.Şi dacă mai întrebi aşa în gura mare s-ar putea să le şi primeşti  ._../._/    _.../.._/_._./../  :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Arhanghelul

Nu cred ca este suficient cu "dara" ... e nevoie si de statie/i de ionizat aerul(gen haarp/scalar tesla) si atmosferei plus particule metalice (ioduri de argint ) ... si bineinteles umiditate suficienta sa condenseze pentru formarea picaturilor de apa ...

Ca mi-ai adus aminte de ploaia cu orar ... dar ce ziceti de faza cu inundatiile din 2010 ...de erau sa bage sub ape orasul Galatiul  (si uni betivi ai sai ... deh nu vroiau sa-l salveze impreuna cu soldatii) ... pe harta radar meteorologic a persistat peste o luna de zile ... o celula atmosferica ce se rotea in sens invers acelor de ceasornic ... ce acoperea vestul Ukrainei,nord-centrul Romaniei ,nord-centrul Moldovei ,Slovacia si sudul Cehiei ,sudul Belarus si vestul Ungariei (diametru de peste 1200Km) ... aceasta localizare acopera majoritatea izvoarele importante din munti Carpati si subCarpati (Nistru,Prutl,Tisa,Mures,Olt,Siret,Somes,etc.)...

Resurse:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/racheta-antigrindina-isi-face-harakiri-la-10000-de-metri-935605.html
http://ro.wikipedia.org/wiki/Tun_sonic
http://www.cuttingedge.org/News/n2155.cfm
http://www.cheniere.org/books/part1/teslaweapons.htm
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/romania-detine-arma-cutremurului-304976.html

L.E. Personal folosesc in browser pe bara de suplimente aceasta aplicatie ...
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/forecastfox-weather/
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05