Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 27 Vizitatori vizualizează acest subiect.

novecento

Ce se intimpla azi in Bucuresti mi-aduce aminte de un film american in care pentru a  se sustrage atentia publica de la un incident cu conotatii politice defavorabile unui lider aflat in structuri, serviciile au pus repede in scena hollywoodului, un "razboi" al Americii cu Albania parca..., pe care l-au difuzat apoi pe toate canalale de stiri.

Ganditorul

CitatNu cred ca "Guvernul" e paralizat ! Pentru simplul motiv ca el nu exista; Romania dupa 2008 NU a mai avut un guvern - in intelesul propriu al cuvantului - asa cum nici micul rahat Boc nu exista! Ceea ce a existat pana acum a fost doar BASESCU. PUNCT . Daca Basescu tace, normal ca inexistentul Guvern tace si el !
Sa vedem ce-o mai fi d'aci incolo !
In ceea ce priveste participarea la demonstratii, e dupa cum fiecare isi apreciaza viata :
- esti multumit si satisfacut de ceea ce a facut pentru tine,  pana azi, in cei opt ani , numitul Basescu, stai acasa si ii injuri (ori ponegresti) pe manifestanti din Piata Universitatii.
- esti nemultumit si te simti umilit (asa cum m-am simtit eu dupa ce Basescua a implementat legea pensiilor militare) saracit, sclav, prostit, etc... iesi in piata , te alaturi altora ca tine si zbieri din toti bojocii "iesi afara javra ordinara !!"  and so on ...!! Simplu nu ??
Am zis !

PS
Io fusei o tura prin piata si strigai. 
Sa vedem ce-o mai fi maine   .

Aici nu e vb de politica ci de MANIPULARE. La cela doua variante definite de colegul Romulus mai adaug una:

- esti dezinformat si frustrat ... iesi in piata si striga. Oricum strigi ca sa obti o catastrofa, pentru ca am senzatia ca tinta reala a manifestatiei nu e "sanatatea" sau "Cotroceniul". E ceva mai mult de atat...

Daca romanii ar fi vrut sa iasa in strada pt "sanatate" ar fi trebuit sa iasa atunci cand s-au cheltuit zeci de milioane de euro pentru a ne vaccina copiii (fetele) anti papilo... cancer uterin, vaccin care se pare ca ducea la sterilitate. Ar fi iesit cand am cheltuit milioane ca sa spalam cu substante "speciale" (sapun ordinar) rotile masinilor in perioada gripei aviare/porcine/bovine ...si care or mai fi fost. Ar fi trebuit sa iesim cand sterilizarea, pardon... vaccinarea fetelor nu a reusitt si se propusese si vaccinarea baietilor pentru a preveni ... cancerul uterin la femei. Ar fi trebuit sa iesim in strada cand prin manevre  financiare oculte ni s-a inchis Institutul Cantacuzino - acest punct strategic al sanatatii si vietii romanilor - lasand generatii de noi nascuti nevaccinati, lasand romanii la cheremul companiilor farmaceutice internationale, in cazul unei epidemii sau accident biologic.

Dar sa iesi acum pt ca se deranjaza un pic impartirea banilor intre baronii din sanatate - si mai ales sa iesi in strada pt o propunere de lege supusa dezbaterii publice... adica ai si tu ca cetatean voie sa spui un cuvant (ca se ia sau nu in seama ...e alta poveste), sa iesi in strada la comanda fostilor ministrii ai sanatati - plimbati cu pompa pe sticla unor televiziuni - ministrii care ...au cheltuit aiurea banii in "proiectele" enumerate mai sus se numeste... MANIPULARE.
- Putem doar sa speram ca cei care sunt in strada nu vor face o prostie (imensa) pe care o vom regreta cu totii. Iar numele doctorului Arafat - initiatorul si conducatorul SMURD, acest serviciu medical de exceptie - nu este intamplator bagat in aceasta ecuatie a manipularii. Dimpotriva...

romulus

Citatconotatii politice defavorabile unui lider
Cum ar fi ?
Despre ce lider banuiesti? Basescu ori Udrea ca astia sunt dracii  :evil: :evil: :evil:??
Cat despre "servicii" nu cred ca l-ar servi asa prompt . De ce ? Pai e simplu : 1) mai intai ca inca mi-au ramas p'acolo niste amici si stiu parerea lor si 2. le-au luat si lor cca. 40% din salariu si le-a dat inapoi 11% si-l injura de mama focului pentru asta , ca si politistii :-D :-D :-D.
Mai degraba trebuie vazut daca nu cumva vine dinspre dargul lui de partid,  PDL !
Ganditorul zice :
CitatAici nu e vb de politica ci de MANIPULARE
Cred ca daca vei combina cele doua notiuni, vei avea adevarul , parerea mea :-D!
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

prometeus

Citat din: romulus din  14 Ianuarie 2012, 20:42:48

PS
Io fusei o tura prin piata si strigai. :evil:
Sa vedem ce-o mai fi maine  :-D .

Nu am inteles cum se numeste piata, Anastase sau A.Nastase(nu stiu cum se scrie...) :|

novecento

@romulus, nu am intentionat sa fac nici o similitudine cu subiectul filmului, ci numai cu gaselnita americanilor, in film.
Cit despre faptul ca ai iesit in piata, pentru nemultumirea de a fi fost taiate pensiile, se pare ca ai avut o pensie prea mare in raport cu cei multi militari "executanti" de ordine. Ma mir ca nu te-a deranjat afirmatia Ginditorului, cum ca ai fi frustrat, dar poate nu te simti. Mno, vorba lui @biss..

romulus

CitatAnastase sau A.Nastase(nu stiu cum se scrie...)
De cand am vazut-o pe ploiesteanca mea (republicanca sadea, ce mai) cum numara voturile, ca Pristanda steagurile, cred ca m-as duce in piata A.Nastase - chiar daca pentru asta ar trebui sa ...ma dau la fund ! :mrgreen: :-D :-D
Am zis !
Psalmul 52 al lui David

Ganditorul

Romulus, ce am scris nu a fost un afront personal. Imi cer scuze daca ai inteles asa ceva.
Dar conflictul SMURD-Arafat-Basescu este un conflict initiat exclusiv mediatic. Ambii protagonisti si-au aratat respect, ambii au regretat neintelegerea care a dus la demisie. Numai ca postul tv "vocea Wcht la Bucuresti" a avut (si are) interesul  sa apese pedala de acceleratie pe acest conflict artificial, mizand pe elementul de "sentimentalism" al romanilor. Iar romanii au iesit in strada sa-l salveze pe Dr Arafat si sistemul SMURD - asa cum si SMURD le-a salvat de atatea ori vietile - desi niciodata nu a fost vb in lege (propunere) de desfiintarea/atacul SMURD.
Acum nu se vb (in strada) de lege ci de apararea sistemului medical de urgenta SMURD si a initiatorului acestuia Dr. Arafat.
Parerea mea.

romulus

CitatRomulus, ce am scris nu a fost un afront personal.
E ok. Nici n'am luat-o asa!
CitatDar conflictul SMURD-Arafat-Basescu
Daca Basescu nu era asa plin de el si sigur ca noi suntem (toti) prosti sadea, nici prin gand nu i-ar fi dat sa iasa la tv si sa intre in polemica (gratuita) cu arabul.
Cred ca iesirea in strada a folosit ocazia  Arafat ca "declansator", iar evenimentele pot avea urmari imprevizibile pentru individul infatuat care-si zice " seful statului'.
Ce sa-i fac daca l-a mancat in c.. ( ca'n bancul cu medicul care tot prescria "antiscarpinatoare" chiar si pentru ...fracturi ?! :-D) ?!
Opozitia va folosi cu siguranta  oportunitatea, urcandu-se pe valul protestelor din strada ! Ai sa vezi asta, daca nu maine , luni cel tarziu !
Am zis !
Psalmul 52 al lui David

padme

Citat din: romulus din  14 Ianuarie 2012, 22:18:27

Cred ca iesirea in strada a folosit ocazia  Arafat ca "declansator", iar evenimentele pot avea urmari imprevizibile ...
Am zis !

Posibil! Eu am primit pe mail un articol  publicat in Adevarul si interesant este comentariul de la articol numit "meritocratia" este cam al 3-lea pe pagina, care nu numai ca da amanunte interesante vizavi de adn-ul nostru- si pe care de unde le stie, nu stiu?! dar strecoara si o informatie care poate avea legatura cu ce se intampla in aceste zile!

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Niciunul_dintre_compatriotii_nostri_nu_are_un_stra-strabunic_dac_de_care_sa-si_aminteasca_0_625737728.html

novecento

Parerea mea este ca va precipitati intr-o panica exagerata, ori visati cu prea mult entuziasm la o destabilizare..benefica pentru Romania si impotriva, vad, ca a lui Basescu, (marele incompetent si rau intentionat, dictator, vindut nu stiu cui).. de vreme ce considerati inexistenta actualului guvern.
Dar ce idei aveti despre Parlament?, caci despre opozitie am prins cite ceva.
Ps
Eu caut argumente plauzibile-obiective, nu personal-subiective.

angellla29

Citat din: novecento din  14 Ianuarie 2012, 22:52:51
Parerea mea este ca va precipitati intr-o panica exagerata, ori visati cu prea mult entuziasm la o destabilizare..benefica pentru Romania si impotriva, vad, ca a lui Basescu, (marele incompetent si rau intentionat, dictator, vindut nu stiu cui).. de vreme ce considerati inexistenta actualului guvern.
Dar ce idei aveti despre Parlament?, caci despre opozitie am prins cite ceva.
Ps
Eu caut argumente plauzibile-obiective, nu personal-subiective.

Am vazut tineri la Bucuresti, oferind flori jandarmilor, am vazut oameni calcati in picioare atat de jandarmi cat si de multime, gaze lacrimogene, raniti......Imi aminteste foarte mult de '89 :oops: Voua  nu??? Mi-as  dori din tot sufletul sa fie ceva spontan, pentru ca toti traim in Romania si vedem ce se intampla. Ce imi e mie teama este doar sa nu patim ceea ce am patit dupa '89!!!! Si asta din nou dupa 22 de ani de chinuri. Adica sa nu sarim din lac in put. Oricum maine la Craiova va fi din nou miting, cu siguranta voi fi acolo...si mi-am schimbat opinia vazand ceea ce s-a intamplat in capitala :wink:

Siberia

O tehnica buna de strans pareri (in timp ce mangaiem blajin poza lui Basescu), nu-i asa ?  :-D
(era o intrebare retorica, doar)

Dialog imaginar:

Titi Beleaovici : Radu Arafovici, scoate la interval niste bani pentru campanie
Radu Arafovici: Nu vreau. Te pot ajuta cu 10 lei, n-am mai mult in buzunar si nici in vistierie. Si daca as avea nu ti-as da.  Lasa-ma !
T.B.: Bine Radule, nu vrei sa dai, te-am ars ! Imi pun shpilele sa-si plimbe ambulantele portocalii si tu cu ale tale rosii du-te si salveaza trandafiri ! Fac bani de campanie si fara tine !
R.A.: Pe mine ma sustine Vox Bobuli !
T.B.: Atunci du-te ba la OTV! Si apropos : Te-am ciuruit, fraiere !
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

novecento

Eu vad altfel "ce se intimpla in Romania". Nu mi se pare deloc ca mergem spre mai rau. Inteleg argumentele puterii ,cele oficiale, ca pe niste deziderate de bun simt. Poate sint naiva?!
Nu am agreat deloc , deloc, epoca pesedista. Nu-mi place alianta USL, in special liderii lor. Dar asta e viziunea mea.
Cine are, insa chemarea de a iesi in strada, sa o faca. Este dreptul fiecaruia de a se manifesta.

novecento

Si inca ceva. Nu ma intereseaza si nu-mi bat capul cu si despre sforarii lumii, oricare ar fi acestia si orice ar urmari acestia.
Imi vad de plapuma mea, aici, in tara mea. Caut sa ma implic in limitele mele. Chiar daca sint limitata.
Nu poti ajunge sa descifrezi noianul de sforari. Ca,...si ai nostri fac jocurile lor, iar nu ma intereseaza si nu ma afecteaza.
Fiecare pasare pe limba ei piere, la o adica. Nu doresc decit sa-mi exercit eu drepturile, chiar daca pentru asta trebuie sa intimpin
tot felul de obstacole.
Asta sint mai nou si vreau sa-mi vad de a mea constiinta, din care nu a-mi ce reprosa.

Aliosa

Citat din: novecento din  14 Ianuarie 2012, 23:27:37
Eu vad altfel "ce se intimpla in Romania". Nu mi se pare deloc ca mergem spre mai rau. Inteleg argumentele puterii ,cele oficiale, ca pe niste deziderate de bun simt. Poate sint naiva?!
Nu am agreat deloc , deloc, epoca pesedista. Nu-mi place alianta USL, in special liderii lor. Dar asta e viziunea mea.
Cine are, insa chemarea de a iesi in strada, sa o faca. Este dreptul fiecaruia de a se manifesta.
Epoca pesedista :D? se numeste de aur :P , de la revolutie incoa nu s-a schimbat nimik, PSD, PNL, PDL si care or mai fi ei sunt mostenitorii "vechiului regim", in tara asta nu a existat niciodata putere si opozitie, sunt mana in mana, restu e doar show pentru prostime .