Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 22 Vizitatori vizualizează acest subiect.

angellla29

Citat din: horia2008 din  14 Decembrie 2011, 11:37:14
Ciudat cum multe se regasesc / sifoneaza prin filme; de data asta Dark City din 1998

Apropo de file SF sau seriale....Cat credeti ca este de adevarat serialul "Stargate"?? Ce m-a frapat a fost acele personaje extraterestre cu nume de zei egipteni...si nave in forma de piramida.....As zice ca e un mic "raspuns" dat despre adevarata origine a egiptenilor antici....si nu numai....Cat si existenta unor porti stelare...si planuri guvernamentale ascunse....interesant acest serial....

Xanadron

Citat din: angellla29 din  15 Decembrie 2011, 01:05:07
Apropo de file SF sau seriale....Cat credeti ca este de adevarat serialul "Stargate"?? Ce m-a frapat a fost acele personaje extraterestre cu nume de zei egipteni...si nave in forma de piramida.....As zice ca e un mic "raspuns" dat despre adevarata origine a egiptenilor antici....si nu numai....Cat si existenta unor porti stelare...si planuri guvernamentale ascunse....interesant acest serial....

Cu riscul de a-i plictisi pe forumistii mai vechi, repet o informatie ce sustine o convingerea a mea pentru cei mai noi: continutul serialului Stargate SG-1 are conotatii mai ample decit putem crede, vizavi de aspecte reale, militare ale "portilor temporale".

Mai clar: nu cred in coincidentze cind vad pozele prea putin cunoscute si comentate (din 2004) in care simpaticul actor (cunoscut initial din serialul "Mc Gyver") Richard Dean Anderson e facut general de brigada onorific la Pentagon, stelele fiindu-i inmanate de generalul USAF John Jumper! :-o

Unii or sa zica, desigur: "mare scofala... e doar onorific". :-P
Cazul e totusi unic - adica fara precedent - in istoria Hollywoodului, dar si a Pentagonului. 8-)

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Interesant ar fi de aflat ce anume a determinat Pentagonul sa acorde acea distinctie  :roll: pentru ca nu cred ca numarul mare de fani a impus acordarea gradului  :lol:

Xanadron

Citat din: fiulploii din  15 Decembrie 2011, 11:46:15
Interesant ar fi de aflat ce anume a determinat Pentagonul sa acorde acea distinctie  :roll: pentru ca nu cred ca numarul mare de fani a impus acordarea gradului  :lol:

Parerea mea (cam SF, ce-i drept ;)): lui R.D. Anderson i s-au recunoscut in felul asta fie si doar meritele in a-si tine clontzu' :-D apropo de instalatii "pe bune" vizitate/documentate, dar poate ca si eventuale calitati dovedite in unele misiuni Stargate reale efectuate. :star: :roll:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Siberia

O distinctie de genul acela te include in aparatul militar (chiar daca doar onorific) si te face sa-ti tii gura :D
Daca Anderson a intrat in baza militara din Cheyenne pentru unele filmari, atunci mai mult ca probabil a avut ce vedea (baza Stargate de pe Pamant = baza NORAD, nu ?)
In primele episoade se povestea cumva ca o poarta stelara a fost gasita prin anii 30 si ceva (pe remea nazistilor) dedesubt sau intr-o piramida din Egipt ? (nu-mi mai amintesc exact acuma) Si acea piramida a fost transportata mai apoi in USA pentru a nu punenazistii mana pe ea ?
Ei bine nu stiu care istorie este distorsionata, cea din Stargate sau cea cu privire la Giza Intelligence si descoperirile lor de submarea Piramida din Egipt  :wink:

In realitatea noastra si nu cea cinematografica a existat si un proiect Stargate. Unele detalii despre acest proiect se mai gasesc prin documente CIA declasificate, sau prin rapoartele aceleasi corporatii X care a ajutat si la crearea serialului Star Trek :-D (cateodata ne invartim in aceleasi cercuri mereu  :wink:)

Si asa mai departe ...
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

fiulploii

Citat din: Xanadron din  14 Decembrie 2011, 11:02:53
Imagine OZN :ufo: descoperita intimplator pe o poza "de vacantza":

http://www.ufocasebook.com/2011/cadillacmtme.html
Sper ca si-a dat toata lumea seama ca ozn-ul e de fapt piatra pe care stau copii  :-D Face parte din aceeasi serie de nave cu Ozn-ul pietrificat descoperit la noi in tara de un profesor si postat pe aici pe forum . Mare atentie deci la camuflajul Lor.  :lol:

angellla29

Stiu ca suntem oameni maturi....dar credeti ca Mos Craciun...si spiridusii sai...sunt chiar ceea ce sunt? Adica vreau sa zic....ca nu au nici o tangenta cu Isus...De fapt noi uitam....esentialul....cand sarbatorim Craciunul....Toti suntem niste Grinch....penru ca de fapt Craciunul nu inseamna cadouri...ci inseamna iertare, darnicie,bunatate....Dar totusi nu e ziua de nasterea Domnului.....Asta sigur nu este!!!!

"Dincolo de această cocacolizare a Crăciuniului, pe 25 decembrie crestinii sărbătoresc nasterea Domnului Iisus Hristos.

Unii care au citit relatările din Evanghelie despre nasterea Domnului s-au întrebat probabil cum de stăteau păstorii noaptea cu oile pe câmp, la sfârsitul lui decembrie. În acelasi timp, ce minte trebuie să fi avut acel guvernator roman care a organizat un recensământ, care implica deplasarea multor persoane dintr-o regiune în alta, într-o perioadă a anului în care traversarea Iudeii era foarte dificilă!

Putini stiu Domnul Iisus Hristos nu s-a născut pe 25 decembrie. Această dată si sărbătoare a nasterii Lui a fost fixată de Biserică târziu, abia în secolul 5, în timp ce Biserica primară nu sărbătorea nasterea Domnului pentru simplul motiv că nu cunostea data.

Prima mentionare a datei de 25 decembrie apare în Calendarul lui Filocalus (anul 354), unde se presupune că nasterea Domnului a avut loc vineri, 25 decembrie, anul 1. Cu toate acestea, data de 25 decembrie a fost stabilită ca celebrare oficială a nasterii Domnului abia în anul 440, prin acord al Sfintilor Părinti ai Bisericii, în absenta unor informatii despre data reală.

Stabilirea datei de 25 decembrie a avut si o motivatie de politică bisericească. Ca si în alte cazuri, sărbătorile crestine au fost asezate în mod intentionat peste unele sărbători păgâne, în dorinta de a disloca obiceiurile păgâne si a le înlocui cu evenimente din istoria Bisericii. A se vedea, cel putin în România, traditiile de Drăgaica, Sânzienele, etc., sărbători păgâne care au atasată si o conotatie crestină. Pe 25 decembrie avea loc în Imperiul Roman sărbătoarea Saturnaliilor, sărbătoare de sorginte babiloniană care era încă destul de populară printre romani.

Stim din Sfânta Evanghelie că după ce s-a născut El, Iosif a luat-o pe Maria si a plecat în Egipt, din cauza poruncii regelui Irod de ucidere a tuturor pruncilor cu vârste de până la doi ani, în încercarea de a-l stârpi pe Cel despre care Magii îi spuseseră că va fi Împăratul lui Israel."

http://ro.altermedia.info/opinii/cand-s-a-nscut-domnul-iisus-hristos_8242.html

Deci alta sarbatoare falsa!!!!

fiulploii

Citat din: angellla29 din  15 Decembrie 2011, 18:11:45
Deci alta sarbatoare falsa!!!!
:lol: Tu nu ai stiut pana acum ? Oare de ce ? Si apoi, nu e falsa sarbatoarea ci semnificatia ei actuala insa , e perfect adaptata vremurilor pe care le traim . Asadar, sa depasim faza de revolta din cei 5 pasi pe drumul trezirii din filmuletul postat pe forum , de cine oare ?  :wink:
Respecte si numai bine !

angellla29

Citat din: fiulploii din  15 Decembrie 2011, 18:20:29
:lol: Tu nu ai stiut pana acum ? Oare de ce ? Si apoi, nu e falsa sarbatoarea ci semnificatia ei actuala insa , e perfect adaptata vremurilor pe care le traim . Asadar, sa depasim faza de revolta din cei 5 pasi pe drumul trezirii din filmuletul postat pe forum , de cine oare ?  :wink:
Respecte si numai bine !

Eu l-am postat si retin...dar nu am postat astea pentru mine....MAi sunt oameni care inca nu stiu...in ce lume traim....Nu incerc sa ma intrec in polemici...cu nimeni...ci doar vreau sa avem o discutie lejera!!Respect deasemeni!!! :rainbow:

Siberia

Eu aveam o alta problema... Pe asta cu Craciunul de pe 25 Decembrie am rezolvat-o mai demult.
Ce cauta bradul impodobit in toata povestea asta si cand a aparut el ca simbol al Craciunului ?
Dupa ce am ascultat fel de fel de istorii abracadabrante de la colegii de munca si de pe la neamuri, am decis ca nu au nici un sens (istorii gen 'Nea Niculae care era o fata bisericeasca si impartea daruri le agata in brad m-au facut sa rad de-abinelea: - daca omul n-avea brad ce facea ? nu mai primea daruri ???, etc.)

Asa am ajuns sa cotrobai in Wikipedia dupa bradul de Craciun. Si ce sa vezi ?

"The modern Christmas tree . . . originated in western Germany. The main prop of a popular medieval play about Adam    and Eve was a fir tree hung with apples (paradise tree) representing the Garden of Eden. The Germans set up a   paradise tree in their homes on December 24, the religious feast day of Adam and Eve. They hung wafers on it (symbolizing the host, the Christian sign of redemption); in a later tradition, the wafers were replaced by cookies of various shapes. Candles, too, were often added as the symbol of Christ. In the same room, during the Christmas season, was the Christmas pyramid, a triangular construction of wood, with shelves to hold Christmas figurines, decorated with evergreens, candles, and a star. By the 16th century, the Christmas pyramid and paradise tree had merged, becoming the Christmas tree."[18]
http://en.wikipedia.org/wiki/Christmas_tree

Deci bradul simbolizeaza de fapt Pomul (Cunoasterii( din Paradis in care cresteau merele rosii (adica globuletele rosii din ziua de azi) din care s-au ospatat Adam si Eva, o Piramida si o Stea, toate la un loc (dealtfel bradul are o forma oarecum piramidala daca-l mai modelezi - daca nu, ramane conic  :-D si i se pune o stea in varf).

Ce legatura are asta cu ceea ce stim noi ca reprezinta sarbatoarea Craciunului ?
Mai mult, daca extindem discursul la simbolistica bradului ca element ilustrator al glandei pineale, ce cauta glanda pineala in toata povestea de Craciun ?
Ca sa nu mai intreb ce cauta figurinele care ilustreaza o cometa in toata povestea de Craciun ?
De fapt, ce sarbatorim in perioada asta ???
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

fiulploii

Citat din: Siberia din  15 Decembrie 2011, 19:19:45
Inaugurarea Terrei !

Parerea mea ..SF

Siberia

Citat din: fiulploii din  15 Decembrie 2011, 19:23:22
Inaugurarea Terrei !

Parerea mea ..SF

Asa incep sa cred si eu  :-D
Un sfarsit inseamna un nou inceput  :wink:

pri3st3ss

Citat din: Siberia din  15 Decembrie 2011, 19:19:45

Craciun este o faptura sacra care simbolizeaza prin excelenta tipul creator, ceea ce romanii numeau tempus factum, in care toate se faceau si desfaceau. In mitologia geto-daca e posibil sa fi fost reprezentat printr-un stramos care simboliza echilibrul elementelor in stadiul facerii lor, a inceputului procesului celor necreate si nedate in vileag. Pe pamant marcheaza hierofania timpului sacru in solstitiul de iarna, a capului de an sau rastimpul dintre doi ani.
Dupa Ovid Densusianu, Alex Graur si Alex. Rosetti, apelativul Craciun deriva din creatio, care in latina inseamna nastere : nasterea naturii, transfigurata mai apoi in nasterea lui Craciun sau din incarnationis incarnare - deci renastere : renasterea naturii prin incarnarea lui Craciun.In orice caz, ipoteza denumirii latine a lui Craciun nu justifica originea lui, care putea sa fie anterioara si care, in limba daca, putea sa fi insemnat tot creatio sau ceva asemanator.
Craciun, in afara granitelor etnice romanesti nu se gaseste decat la slavii din imediata vecinatate cu romanii : la o parte din bulgari Kraeun ( cu sensul romanesc); la ucrainienii carpatici Kerecunj, atestat in expresia Kerecunj vecery (ajunul Craciunului); la cehi Kraeun, dat de Miklosich (care nu stie de unde a fost cules, ca la cehi nu exista, desigur de prin partile Slovaciei); la slovaci tot Kraeun, rar si numai la cei din est, la unguri Karaeson (forma cu n final patatelizat Karacsony), cu acelasi sens ca si la romani. (O. Asboth sustine ca e imprumutat de la slavi si il pune in legatura cu vechiul Korovun.) Deci reiese ca pretutindeni cuvantul e imprumutat de la romani. La slavii toti, numele autohton al acestei sarbatori [a Craciunului] face evident parte din terminologia crestina : rus - Rosdjestva; ucrainean - Rizdvo ; polon - Boze Narodzenie; sarb, croat, sloven - Bozio ; bulgar - Bozik ; ceh - Vanoce ; slovac - Vianoce. Faptul ca slavii nu au un nume comun la sarbatoarea Craciunului, desi terminologia crestina este in general comuna la ei, da loc la presupunerea ca, mai inainte de a-si fi creat fiecare popor slav un termen special, va fi existat un altul comun, insa fara raspandire generala in masele slave, pe care-l vor fi imprumutat de la un popor ce era crestin cu mult inainte, dar care cu vremea va fi cazut in uitare. Acest termen a putut fi chiar romanul Craciun, ramas azi numai la slavii invecinati, fiindca acolo se mentinea inca legatura cu centrul lui de raspandire".

E. Qabej atrage atentia ca la albanezi numele de Craciun vine de la o buturuga numita crencia care se aprinde de sarbatoarea Craciunului ca sarbatoare a natalitatii lui Iisus
Craciunul si cultul solar. Cultul stramosilor si mosilor s-a ingemanat treptat cu cultul soarelui, astfel incat mitologia gerontolatrica a devenit cosubstantiala cu mitologia solara.
Petru Caraman subliniaza unele "motive probabile de cult polar la Craciun" . Dupa relatarile lui anterioare, Petru Caraman revine la ideea dominanta : "Craciunul pare a cuprinde in el si elemente din cultul soarelui, ce amintesc de sarbatoarea lui Mithra, pe care a inlocuit-o "dies natales Solis invicti". Cele mai insemnate probe pentru aceasta ar fi: 1) arderea butucului in noaptea de Craciun, foarte raspandita la sarbocroati si bulgari si cunoscuta aproape la toate popoarele Europei, cu deosebire in Occident. La romani, de asemenea atestata. Totusi acestei traditii nu i s-a dat numai o singura explicare (...). Desi interpretarea arderii butucului dupa datina din cultul soarelui e nesigura, cu toate acestea pare cea mai probabila. Este greu insa de sustinut ca aceasta datina la origine era legata de sarbatoarea lui Mithra, fiindca in cazul acesta ar insemna sa avem dovezi de existenta datinei si in Asia, de unde a fost importat mitraeismul, ceea ce nu se cunoaste pana acum. Datina arderii butucului ar putea fi mai curand europeana si numai ulterior sa se fi atasat la sarbatoarea de origine asiatica ; 2) mai sigura e alta datina, a roatelor de foc carora li se dau drumul pe costisa in noaptea de Craciun. La romani pomeneste despre roata solara S. Manginca , pentru Banat. Foarte raspandit e acest obicei la germani; 3) focurile care se fac, in dimineata de Craciun atat la slavi, cat si la romani; si 4) (...) colacii de Craciun care imita forma soarelui, amintind de capul nimbat al lui Mithra, asa cum e sculptat in chip rudimentar in unele din basoreliefurile numeroaselor lui temple, aflate pe pamantul Daciei si in Moesia, ca si aiurea in rasaritul si apusul Europei".Din cele mentionate, cultul lui Craciun ca stramos si mos pare a fi un cult solar mult mai vechi decat cultul lui Mithra, care a patruns ulterior si in Dacia, si decat cultul crestin si explicatia care i s-a dat apoi. Nu putem deocamdata preciza vechimea, in orice caz coboara sub era noastra, anticipand astfel cele doua forme de religiozitate solara, care l-au contaminat in era noastra.

Craciun si cultul bradului. - Intre batranul cioban mirific Craciun si bradul sacru relatia este mult mai veche decat aceea pe care a stabilit-o in secolul al XlX-lea Sfantul Bonifaciu de Strasburg pentru intreaga crestinatate occidentala, de unde s-a extins si in orientul Europei.Consacrarea rituala a bradului in sarbatorile solstitiului de iarna e anterioara erei noastre si numai datorita substratului ante-crestin la germanici a fost asociata cu natalitia la crestini

acum,ce sarbatorimcu adevarat????

Sa ne imaginam ca ne-am intoarce in urma cu 2000 de ani in Roma antica, cu vreo cativa ani inainte de presupusa nastere a lui Isus. Esti cu o saptamana inainte de 25 decembrie, toata lumea se pregateste de sarbatoare, exact cum fac si azi milioane de crestini. Pentru romani, 25 Decembrie era sarabatoarea Soarelui, Sol Invictus (ziua echinoctiului).  Ei scriau aceasta data cu litere de aur in calendarul lor. In fiecare an la aceasta "epoca", soarele se naste inca odata si pune capat intunericului hibernal.  Se facea o mare sarbatoare cu papusi, cadouri, veselie si era cea mai buna zi a anului, acel 25 Decembrie.  Aceste sarbatori sunt milenare, cu mult inainte sa se fi auzit despre un oarecare Isus.  In afara Romei exista un Templu subteran dedicat zeului persan Mithra si la miezul noptii, in primul minut, la fiecare 25 decembrie, se putea vedea Templul plin de lumanari aprinse, preoti imbracati in alb in Altar, copii aprinzand mirodenii, totul aproape exact cum poti sa vezi si azi intr-o biserica crestina.  Si toti adoratorii zeului Mithra ne-ar spune ca mantuitorul lor a fost un zeu bun, ca a venit din ceruri, s-a reîncarnat ca om, a spalat si salvat de pacat intreaga omenire, si ca el s-a nascut dintr-o mama fecioara intr-un staul intunecos chiar la 25 Decembrie. 

mai multe aici:

Zeitgeist - The Movie - Part 2 of 13

sau aici:           http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,893.msg17028.html#msg17028

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Siberia

Si plecand pe firul asta, ajungem sa ne dam seama ca defapt de Craciun il slavim pe sumerianul Utu.
Mithra de la persani fiind defapt Shamash de la babilonieni, fiind defapt Utu de la sumerieni.

Si cu putin efort ajungem la Enlil si la facerea lumii :-D (din nou :-D)

Nox

Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee