Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Razboi in Caucaz

Creat de baguvix, 08 August 2008, 17:48:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

lylyt_ice

 Parere, inainte sa-i rogi pe altii sa citeasca acest topic, mai bine pune tu minuta si citeste "MACAR" ce ai la indemana; ce-i scris pe acest forum si poate si profetiile Biblice, Nostradamus...etc. si vezi tu ce mai gasesti !!! Cam peste tot vei gasii referiri la situatiile de fata...
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

parere

#16
nostradamus:) te rog, au trecut 500 de ani si  s-a demonstrat ca nici o"profetie de-a lui se poate aplica clar in viitor, unde zice concis ca in anul 2012 va fi sfarsitul lumii,arata-mi catrenul si imi recunosc nestiinta, sa scrie acolo anul 2012 si cuvatul sfarsit, atat. Nostradamus a fost un maestru al psihologiei umane si un comerciant, a vandut intr-un mod dibaci cuvinte. Uita-te la cei care spun ca vorbesc cu mortii, se numeste citire  la rece, sub aparenta ca iti furnizeaza informatie ei te pun pe tine sa le oferi materialul, asa a facut si Nostradamus, a oferit materie prima pentru imaginatie, imediat ce s-a intamplat un evenimet important unul a zis: " uite, nostradamus a prezis asta, cel tanar a spart colivia celui batran...da clar vorbea despre moarte regelui..."

parere

Citat din: Sirius13 din  24 August 2008, 11:08:51

si eu te-as ruga sa citesti mai atent profetiile mayase si cum ar putea coincide chiar cu evenimentele din perioada aceasta 




ce pot sa zic...ce s-a mai zis, vorbim in 2013, dar te rog, daca nu se va intampla nimic....ii rog de fapt pe toti cei ce cred in aceste profetii si in iminentul sfarsit din 2012, va rog sa va cereti public scuze fata de toti oamenii slabi de inger pe care i-ati speriat toti anii astia, nu mai cautati senzational morbid.

baguvix

Recunoasterea de catre Rusia a Abhaziei si Osetiei de Sud va avea rezultate dezastruoase

O recunoastere de catre Rusia a republicilor georgiene separatiste Abhazia si Osetia de Sud ar fi "o tentativa de schimbare a frontierelor din Europa prin forta" si ar avea "rezultate dezastruoase", a avertizat liderul georgian Mihail Saakasvili, intr-un interviu publicat de Liberation, potrivit NewsIn.
"Cred ca este o greseala grava, o tentativa de schimbare a frontierelor din Europa prin forta. Aceasta actiune va avea rezultate dezastruoase, inclusiv pentru Rusia", a declarat el.

Consiliul Federatiei, Camera superioara a Parlamentului rus, s-a pronuntat in aceasta dimineata dimineata pentru o astfel de recunoastere, decizia revenind acum Executivului rus.

Senatorii au adoptat in unanimitate o declaratie in care ii cer presedintelui Dmitri Medvedev sa recunoasca cele doua regiuni separatiste.

Sedinta extraordinara a fost transmisa in direct.

O recunoastere a Osetiei de Sud si Abhaziei de catre Rusia ar fi o palma pentru Georgia si o replica pentru europeni, dupa ce acestia au recunoscut independenta Kosovo, comenteaza AFP. Expertii apreciaza totusi ca Rusia ca nu va merge atat de departe, pentru ca statutul neclar actual al celor doua republici separatiste proruse este favorabil intereselor Moscovei.

Seful camerei superioare a legislativului, Serghei Mironov, a afirmat inca de saptamana trecutaca aceasta este "gata sa recunoasca statutul de independenta al Osetiei de Sud si Abhaziei", dar dupa o "decizie in acest sens a presedintelui" rus Dmitri Medvedev. Presedintele a declarat la randul sau ca Rusia "va recunoaste si garanta" pe scena internationala "orice decizie" vor lua abhazii si osetii cu privire la propriul statut.

"Nu cred ca cineva din comunitatea internationala va fi atat de iresponsabil sa accepte", o astfel de decizie, a afirmat Saakasvili. "Este o invazie clasica, fara nicio legatura cu dreptul international", a subliniat el.

Liderul georgian si-a exprimat "recunostinta" fata de presedintele frrancez Nicolas Sarkozy, care a negociat cu Moscova si Tbilisi un acord de incetare a focului. "A fost o operatiune de salvare din partea lui Sarkozy. Ii sunt recunoscator", a declarat Saakasvili. "Daca UE ar fi fost prezidata de o tara mica sau daca Sarkozy ar fi fost in concediu, ar fi fost un risc ca tancurile ruse sa fie deja la Tbilisi", a adaugat el.

Saakasvili a mai explicat ca a crezut ca intensificarea tensiunilor in Osetia de Sud era o "cacealma" si ca "se putea opri totul". "Am comis aceasta greseala pentru ca eram de parere ca atacul principal va avea loc in Abhazia, nu ca rusii ar putea ataca Tbilisi", a conchis presedintele georgian.



Sursa: 9AM,
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Rusia reincepe jocul in Transnistria. Romania, spectator

Parlamentul rus s-a pronuntat ieri in favoarea recunoasterii independentei Osetiei de Sud si Abhaziei. Insa Romania nu este insa pregatita pentru o astfel de eventualitate, desi camera superioara a parlamentului de la Moscova a votat deja pentru independenta Transnistriei.
Daca presedintele rus ar fi de acord cu independenta celor doua enclave, atunci s-ar deschide calea si pentru Transnistria sau Nagorno Karabakh. Autoritatile romane nu au avut nici o reactie dupa votul din legislativul rus si nici dupa intalnirea de ieri dintre presedintele rus si omologul sau moldovean Vladimir Voronin, urmata de convorbiri neasteptate cu Igor Smirnov, liderul Republicii Separatiste Transnistria. Desi au facut mai multe strategii la Marea Neagra, diplomatii de la Bucuresti nu au prevazut situatia actuala, iar Bucurestiul nu are inca un tratat de baza cu Republica Moldova.

In absenta unui astfel de tratat, Romaniei nu-i ramane decat sa protesteze, constata Michael Radu, de la Institutul de Politica Externa din Philadelphia. In plus, Romania s-a retras cu mai bine de 15 ani in urma de la masa negocierilor pentru Transnistria, astfel vocea Bucurestiului desi poate fi auzita, nu este luata in seama. Expertul american crede ca, pe termen lung, Romania ar putea incerca sa se impuna in aceasta zona "printr-o alianta in cadrul NATO cu Polonia, balticii, SUA si poate alte tari realiste".

Specialist in problemele Republicii Moldova, Nicu Popescu sustine, la randul sau, ca Bucurestiul trebuie sa stranga legaturile cu statele care au viziuni similare cu ale sale si sa pastreze o legatura constanta cu Chisinaul, indiferent de puterea de la Bucuresti. Pana atunci, Romania nu poate face nimic pentru a reactiona fata de eventualele mutari brutale ale Moscovei pe teritoriul moldovean.

In vreme ce presedintele Medvedev se impune in fostul spatiu de influenta sovietic, Romania ramane marginala atat in zona Marii Negre, cat si la masa negociatorilor occidentali, arata Romania Libera.

"Multumesc, Moscova ! "

Parlamentul de la Moscova a fost ieri de acord cu recunoasterea independentei celor doua enclave aflate pe teritoriul Georgiei: Osetia de Sud si Abhazia. Votul legislativului rus nu are valoare juridica, ci poate functiona mai degraba in mod simbolic, ca presiune asupra adversarilor Rusiei, dar mai cu seama ca recomandare. O decizie in acest sens poate fi luata numai de liderul de la Kremlin. Cum observa si presedintele Traian Basescu dupa turneul facut in jurul Marii Negre, o eventuala declarare a independentei Osetiei sau Abhaziei ar putea deveni un precedent pentru celelalte conflicte inghetate din regiune: Transnistria, aflata pe teritoriul Republicii Moldova, sau Nagorno Karabakh, zona disputata de Armenia si Azerbaidjan.

Romania nu ar putea face nimic mai mult decat o luare de pozitie in cazul in care evenimentele din Transnistria s-ar precipita, dupa modelul regiunilor separatiste Abhazia si Osetia de Sud. Bucurestiul s-a retras de la masa negocierilor din Transnistria in 1992 si nu are relatii foarte bune cu celelalte tari care sunt in masura sa ia decizii in Transnistria: Rusia, Ucraina si Republica Moldova. In plus, Romania nu are un tratat politic cu Republica Moldova, fapt care, in cazul in care evenimentele din Transnistria ar degenera, in opinia analistilor ar limita actiunea Bucurestiului numai la luari de pozitie, fara a se putea implica efectiv.

Vizita lui Voronin la Soci nu solutioneaza conflictul transnistrean

Invitarea lui Vladimir Voronin la Soci ar putea fi o tentativa a Rusiei de a demonstra ca privilegiaza diplomatia in rezolvarea unui conflict inghetat, pentru a contrazice parerea Occidentului, insa analistii nu cred ca solutionarea problemei transnistrene este prioritatea Moscovei in acest moment, potrivit NewsIn.

Dmitri Danilov, seful sectiei de securitate europeana din cadrul Academiei de Stiinte a Rusiei, este de parere ca, pentru Moscova, inregistrarea unor progrese spre solutionarea problemei transnistreane ar fi in prezent "foarte binevenite si placute", dar Kremlinul nu este gata sa forteze o solutie definitiva si este interesat, pe o perspectiva medie de timp, de mentinerea actualului statu-quo in Transnistria.

"Consultatiile care au loc in prezent la nivelul Medvedev-Voronin-Smirnov au ca scop evitarea unor miscari bruste si mentinerea actualului echilibru cel putin pentru inca un an, pana la epuizarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Cel mai important pentru Moscova este acum conflictul din Georgia si evolutile din jurul lui, relatiile ruso-americane, etc. Deci nu cred ca Moscova este gata sa intreprinda pasi seriosi care ar putea schimba situatia in conflictul moldo-transnistrean", a declarat politologul rus.

"Transnistria nu este Osetia de Sud"

In acelasi timp, liderul regiunii separatiste Transnistria, Igor Smirnov, s-a aflat la Moscova, potrivit publicatiei Moskovskii Komsomolet. Publicatia rusa a apreciat insa ca "Transnistria nu este Osetia de Sud". Duma de Stat s-a pronuntat ieri pentru o recunoastere a republicilor separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud. Anterior, cei 130 de membri ai Consiliului Federatiei prezenti la o sesiune extraordinara au adoptat în unanimitate o declaratie care cere presedintelui rus Dmitri Medvedev sa recunoasca independenta celor doua teritorii.

Adjunctul ministrului rus de externe, Grigori Karasin, a apreciat ca evenimentele din Georgia sunt consecinta recunoasterii independentei Kosovo de catre Occident. Berlinul si Roma au facut ieri apel la presedintele rus sa nu dea curs declaratiei Consiliului Federatiei Ruse privind recunoasterea celor doua provincii. Liderul francez Nicolas Sarkozy a convocat un summit extraordinar al UE pentru 1 septembrie, dedicat crizei din Georgia si in particular retragerii trupelor ruse. Seful diplomatiei franceze Bernard Kouchner a precizat insa ca UE nu pregateste "sanctiuni" in cazul Moscovei. In alta ordine de idei, Medvedev a declarat ieri ca este pregatit pentru orice sanctiuni luate de NATO, inclusiv o suspendare a relatiilor dintre Alianta Nord-Atlantica si Rusia.

"Suntem pregatiti sa acceptam orice decizie, pâna la suspendarea relatiilor", a spus Medvedev cu ocazia consultarilor avute la Soci, la care a participat si trimisul rus la NATO, Dmitri Rogozin. Acesta a precizat ca o astfel de decizie va fi dificila, dupa cum informeaza Gardianul. "NATO este mai interesata de cooperare decât Rusia. Daca nu vor o cooperare, atunci nu este nimic groaznic din punctul nostru de vedere", a mai spus presedintele rus. Rusia a notificat saptamana trecuta NATO ca si-a suspendat activitatile de cooperare militara cu tarile Aliantei Nord-Atlantice pâna la noi ordine.


Sursa: 9AM
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

Renovatio

Citat

Mass-media moscovite publica date "de senzatie" - furnizate de "surse din cadrul serviciilor de informatii" - despre navele NATO care se afla, in prezent, in Romania. "Sursele" ruse amesteca doua nave militare americane care aduc ajutoare in Georgia cu cele care participa la un exercitiu NATO. Exercitiul la care participa acestea a fost anuntat cu mult inainte de inceperea conflictului din Caucaz
Peste 100 de rachete Tomahawk si Harpoon se gasesc la bordul navelor de razboi ale NATO care au intrat in apele Marii Negre, a declarat luni o sursa din cadrul serviciilor de informatii ruse, citata de RIA Novosti, preluata de Agerpres

In prezent, un grup de nave ale NATO format din fregata poloneza General Kazimierz Pulaski, distrugatorul american USS McFaul, fregata germana Lübeck, fregata spaniola Almirante Juan de Borbon si nava americana USCGC Dallas, se afla in Marea Neagra, a indicat sursa citata.

"Distrugatorul american USS McFaul, care in prezent este acostat in portul georgian Batumi, are la bordul sau de 50 de rachete de croaziera Tomahawk. Aceste rachete pot fi echipate cu ogive nucleare si servesc la neutralizarea tintelor la sol. Alte nave sunt concentrate in prezent in partea de nord a Marii Negre", a adaugat, sub acoperirea anonimatului, reprezentantul serviciilor de informatii ruse.

Potrivit aceleiasi surse, alte nave ale NATO sunt dotate cu 64 de rachete antinava Harpoon si cu opt elicoptere. "NATO este pe cale de a forma in Marea Neagra un grup de nave de suprafata echipate cu rachete", a mai declarat sursa mentionata.

Comentand prezenta navala a NATO in Marea Neagra, purtatorul de cuvant al marinei ruse, Igor Digalo, a afirmat: "Marina rusa este la curent. Flota Marii Negre continua sa-si indeplineasca misiunea sa in materie de securitate a navigatiei in largul Abhaziei".

Administratia americana a anuntat ca a mobilizat avioane militare si nave de razboi pentru a aduce Georgiei un lot de ajutor umanitar.

Rusia a acuzat insa SUA si NATO ca utilizeaza pretextul livrarii de ajutoare umanitare Georgiei pentru a aduce forte navale suplimentare in Marea Neagra. "Sub pretextul trimiterii de ajutoare umanitare, statele NATO continua sa acumuleze forte navale in Marea Neagra", declara recent adjunctul sefului Statului Major al armatei ruse, generalul Anatoli Nogovitin.

Contraamiralul Juan Rodriguez: Exercitiile nu au nici o legatura cu conflictul din Georgia

Comandantul Gruparii Navale Permanente nr. 1 a NATO din Mediterana (SNMG 1), contraamiralul Juan Rodriguez, a declarat luni, la Constanta, ca exercitiile militare planificate sa se desfasoare in aceasta perioada in Marea Neagra nu au nici o legatura cu conflictul din Georgia.

"Vom face exercitii tactice pe mare, conform programului stabilit, vom discuta despre operatiuni, scopul exercitiilor fiind de a promova interoperabilitatea intre fortele navale ale tarilor membre NATO", a declarat contraamiralul Juan Rodriguez, intr-o conferinta de presa organizata la bordul navei 'Juan de Borbon', una dintre navele care fac parte in prezent din SNMG 1.

Rodriguez a precizat ca 'exercitiile militare efectuate nu au nici o legatura cu conflictul din Georgia', fiind vorba de "exercitii de rutina in Marea Neagra, planificate de mai bine de un an, cu mult inainte de a se cunoaste ce se va intampla in Georgia".

"Va spun ca Rusia a fost informata de exercitiile pe care le vom face cu flotele romana si bulgara in Marea Neagra", a afirmat comandantul SNMG 1, precizand, totodata, ca navele gruparii nu vor merge cu ajutoare umanitare in Georgia.

Potrivit contraamiralului Juan Rodriguez, comandant al fregatei Juan de Borbon, pe 29 august, dupa plecarea gruparii militare din Portul Constanta, navele SNMG 1 vor participa la exercitii pe mare in comun cu fregata Regele Ferdinand, in apele teritoriale ale Romaniei.

Nave din componenta Gruparii Navale Permanente nr. 1 a NATO din Mediterana stationeaza in Portul Constanta in perioada 25-29 august.

Este vorba de fregatele 'Juan de Borbon' (Spania) - nava-comandant a gruparii, 'General Kazimierz Pulaski' (Polonia) si 'Taylor' (SUA), nave ce au sosit luni dimineata in portul romanesc, si de fregata 'Lübeck' (Germania), si ea componenta a gruparii, care a sosit in Portul Constanta pe 22 august.

Pe parcursul stationarii in Portul Constanta, militarii de pe navele gruparii NATO vor face vizite la Comandamentul Flotei, autoritatile locale, vor participa la activitati sportive impreuna cu marinarii militari romani si vor vizita litoralul romanesc.

In anul 1967 s-a infiintat Forta Navala Permanenta din Mediterana, STANAVFORMED, iar din anul 2005 ea activeaza sub numele Gruparea Navala Permanenta nr. 1 a NATO. Aceasta este formata din opt-zece nave din clasa distrugatoarelor si fregatelor. Componenta gruparii se schimba la sase luni, prin rotatie, cu nave din tarile membre NATO.

Principalele misiuni ale SNMG 1, una dintre cele patru grupari permanente pe care le are in prezent NATO, sunt de control si protectie a cailor maritime.
<

sursa: Ziua



CitatRuºii acuzã NATO cã vrea sã schimbe echilibrul de forþe la Marea Neagrã
25 AUGUST 2008

Una dintre dovezi: prezenþa navei militare germane la Constanþa

,,Pretextul" pentru intrarea navelor militare – aducerea de ajutoare umanitare în Georgia


Principalul port georgian la Marea Neagrã – Poti – rãmâne în continuare con­trolat de forþele ru­seºti. Intrarea pe uscat este blo­catã de tancuri, tranºee ºi o mul­þime de soldaþi ruºi, noteazã Associated Press. Chiar dacã Poti nu face parte din ,,zona tampon" stabilitã de Moscova pentru a proteja activitatea trupelor sale (graniþa cu Abhazia ºi Osetia de Sud), portul strategic va fi ºi pe mai departe patrulat de forþele ruseºti, a anunþat, potrivit Reu­ters, adjunctul sta­tului major rus, Anatoli Nogo­viþân.

,,Acest aspect este stabilit în documentul (n.r. acordul de înce­tare a focului) negociat de Franþa ºi Rusia", a explicat Nogoviþân. Generalul rus a acuzat NATO cã are ca obiec­tiv aducerea de forþe navale supli­mentare în Marea Neagrã, sub pretextul livrãrii de ajutoare umanitare, relateazã AFP. Româ­ nia este ºi ea implicatã în acest proces, a lãsat de înþeles oficialul rus.

Manevre inclusiv la Constanþa

,,Pe lângã fregatele spaniolã ºi germanã intrate în Marea Nea­grã la 21 august, o fregatã polo­nezã ºi un distrugãtor al Mari­nei americane au traversat strâmtoarea Bosfor", a spus oficialul în conferinþa de presã de sâmbãtã. Eforturile NATO vor fi pe cât de inutile, pe atât de dãu­nãtoare ,,stabilizãrii situaþiei în regiune", potrivit generalului Nogoviþân. Menþionãm cã fregata germanã Lübeck (care face parte din Standing NATO Maritime Group 1) s-a aflat în portul Constanþa între 22 ºi 24 august ºi cã, în cursul vizitei, a avut loc ºi o prezentare a industriei de apãrare maritime germane, la care a fost prezent ºi preºedinte român, Traian Bãsescu.

Potrivit comunicatului de presã emis de Ambasada Germaniei, este pentru prima datã dupã trei ani cã o navã militarã vine într-un port românesc, ea urmând sã desfãºoare exerciþii comune cu Marina românã ºi cea bulgarã.

Exerciþiile de rutinã ale NATO în Marea Neagrã au fost planificate de multã vreme, a încercat Alianþa sã se apere de acuzaþiile ruseºti. ,,Este vorba de vizite în porturi ºi exerciþii de rutinã care au fost planificate de circa 18 luni", a declarat purtãtorul de cuvânt al NATO, Carmen Romero. Ea a explicat ºi cã manevrele nu au nicio legãturã cu conflictul ruso-georgian.

Ajutoare umanitare ajunse cu distrugãtoare americane

Ajutoare umanitare au început într-adevãr sã soseascã, în Georgia, cu ajutorul navelor de rãzboi americane. Distrugãtorul USS Mc Faul a ajuns, ieri, lângã coastele georgiene, fiind obligat sã ancoreze la Batumi (port insuficient echipat pentru nave de asemenea dimensiuni), având în vedere cã portul Poti este încã sub control rusesc. Distrugãtorul american (de mari dimensiuni, având o lungime de 154 de metri) a fost deplasat în Marea Neagrã dinspre Marea Mediteranã, ob­þi­nând aprobarea Turciei sã intre prin strâmtorile Bosfor ºi Dardanele. Lui USS Mc Faul urmeazã sã i se alãture alte douã vase de rãzboi americane: Dallas ºi, spre sfârºitul lui august, USS Mount Whitney, nava amiral a celei de-a ºasea Flote americane. Ele vor transporta ajutoare umanitare: pãturi, alimente pen­tru copii, precum ºi medica­mente ºi produse de igienã, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Toate navele sunt obligate sã obþinã acordul Turciei pentru intrare ºi staþionare în Marea Neagrã ºi pot rãmâne aici maximum trei sãptãmâni. Iar Turcia, deºi este membrã NATO, nu este de acord cu o prezenþã militarã de duratã în Marea Neagrã. ,,Convenþia de la Montreux este în vigoare de peste 70 de ani ºi se aplicã fãrã excepþie", avertizase preºedintele turc, Abdullah Gul, în conferinþa de presã cu liderul de la Cotroceni. Potrivit Con­venþiei de la Montreux (acord prin care Rusia ºi Turcia îºi împart influenþa navalã în Marea Neagrã), este interzisã pã­trunderea în Marea Neagrã a portavioanelor, iar Turcia poate refuza sã permitã intrarea unor nave militare mai mari de un anumit tonaj. (E.F.)

Sursa : Gandul



Deci Nato pregateste ceva  .Rusi se pare ca vor fi prinsi la colt.Rusiei ii este frica de NATO.?Dupa cite se stie Rusia are mari probleme la capitolul echipamente militare,la administrarea si intretinerea bazelor militare.UK si Germania au buget al apararii cat il are si Rusia. Iar USa are bugetul armatei cat tot bugetul Rusiei.Rusia are intradevar arsenal nuclear mare ,dar nu au bani sa il administreze ,dupa cite am vazut intr-un documentar.
Si totusi Nato se simte amenintata de federatia rusa?Posibil daca au recurs la strategia de a trimite nave de razboi.Si totusi nu stiu de ce am impresia ca toata mascarada asta cu razboiul din Georgia si miscarea de trupe la Marea Neagra sa nu fie un scenariu pus de americani impreuna cu rusii face parte dintr-un plan in care vor sa imparta resursele naturale ale planetei si nu numai?.Desi suntem bagati in ceata  se pare ca se intrvede un  un viitor sumbru .Si totusi Rusia nu accepta ca tari ca Georgia ,Ucraina  sa intre in Nato.De ce ? Pt ca Aceste tari reprezinta un pericol mortal pt Rusia ,din punct de vedere strategic ci si din punct de vedere al resurselor naturale.
Ucraina detine teritorii smulse de la polonezi ( nord -estul Ucrainei )
Ucraina detine teritorii rusesti ( vezi Crimeea ,Donetzkul etc )
Ucraina detine teritorii istorice Bieloruse
Ucraina a primit de la Hrusciov Bucovina si sudul Basarabiei.
Toate acestea fac ca premierul ucrainean sa doreasca o alianta cu E.U.inainte ca Rusia sa revendice partea lor .
Scenariu.
In situatia cind NATO incercuieste Rusia ,rusii nu vor mai avea de ales si vor cauta pe toate caile sa aiba o zona tampon ( Ucraina ) in caz de razboi si o Mare Neagra controlata de flota rusa.Penetrarea navelor de razboi NATO sub acoperire umanitara sare in ochi rusilor. Deci cit de curind Ucraina va fi urmatoare tinta a Rusiei
In contextul unui scenariu de aceasta natura Romania trebuie sa se abtina pentru ca intra in conflict de interes.
Totusi cred ca in curind alte forte Nato se vor desfasura  in bazele cheie din Europa.
Astept si alte opinii .

romulus

CitatTotusi cred ca in curind alte forte Nato se vor desfasura  in bazele cheie din Europa.
Astept si alte opinii .
Dragilor , nu neg ca n'ar fi un subiect interesant asta cu rusii si Georgia si OTAN , dar ....cred ca prea ne avantam in cometarii alambicate : ca ce-o face ala , ca alalaltu' ii da replica asa, pe dupa dud, alea, alea...!
Mai copii , e mult mai simplu decat atat (cu toate ca-i atat de complicat )   uite , e simplut, simplut : este vorba DESPRE PUTERE si despre (re)IMPARTIREA LUMII IN FELII !
  RUSII VOR  SA ARATE CA AU (din nou)  MUSCHI, ca au fost in rahat - unde i-a bagat GORBACIOV cu sprijinul calduros al GBR-ului si reginei mama - dar acum si-au revenit  si PAZEA , ca sunt din nou pe cai mari !!! IAR CINE SE BAGA (adica misca'n front ) RAMANE CU CURU IN ZAPADA, FARA GAZ,  ori intr-un caz fericit se alege cu niscaiva galcevi gen : KOSOVO, OSETIA ori AFGANISTAN , chiar in propria ograda . Punct .
Am zis ! 
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

CHIP

Doua nave militare americane (McFaul si Dallas) se indreapta spre portul Poti, controlat de armata rusa

http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-08-26&id=11701

baguvix

Genocidul comis de fortele georgiene in Osetia de Sud, confirmat

Faptele de "genocid" in Osetia de Sud in urma operatiunii georgiene asupra acestei republici separatiste proruse se confirma "in totalitate", a declarat presedintele Comisiei de anchete a Parchetului general rus, intr-un interviu, potrivit NewsIn.
"S-a stabilit ca in perioada 7-12 august fortele armate georgiene au intrat pe teritoriul acestei foste republici, cu obiectivul de a distruge total grupul etnic al osetilor care traiesc in Osetia de Sud", a declarat Alseksandr Bastrikin, presedintele Comisiei de anchete a Parchetului general rus.

"Am strans numeroase marturii potrivit carora georgienii au aruncat cu grenade in subsolurile in care se ascundeau locuitori din Thinvali", capitala Osetiei de Sud, teatrul unor violente confruntari, a adaugat presedintele Comisiei de anchete. "Sute de case au fost distruse, nu doar in Thinvali, ci si mai multe localitati" din teritoriul separatist, potrivit magistratului. "Am gasit o femeie insarcinata in luna a opta ucisa prin impuscare in cap", a adaugat el.

Justitia rusa a anuntat la 14 august ca a deschis o ancheta penala pentru "genocid" dupa ce a "primit informatii cu privire la actiunile fortelor militare georgiene care vizau eliminarea cetatenilor Federatiei ruse de nationalitate oseta si care locuiesc in Osetia de Sud", a precizat el.

Ofensiva georgiana din noaptea de 7-8 august s-a soldat cu un contraatac al armatei ruse, care a ocupat o parte din teritoriul georgian.



Sursa: 9AM
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

Cautatorul

"Rogozin evocã atmosfera de dinaintea primului rãzboi mondial"

"În general, atmosfera din prezent îmi aminteºte de situaþia din Europa din 1914 (...) când, din cauza unui terorist, puterile mondiale au intrat în conflict", a declarat Rogozin în acest interviu.
...
"Sper cã Mihail Saakaºvili nu va intra în istorie ca noul Gavrilo Princip", a afirmat Rogozin, fãcând referire la naþionalistul sârb care l-a asasinat, în august 1914, pe arhiducele austro-ungar Franz Ferdinand, declanºând un rãzboi mondial."

Cautatorul

#25
Medvedev: "Dacã europenii doresc deteriorarea relaþiilor, o vor obþine"

http://www.mediafax.ro/externe/medvedev-daca-europenii-doresc-deteriorarea-relatiilor-o-vor-obtine.html?3614;2978766

Sunt curios la cat va ajunge pretul gazului... pentru europeni.


"Marea Britanie cere formarea unei coaliþii împotriva Rusiei"

http://www.mediafax.ro/externe/marea-britanie-cere-formarea-unei-coalitii-impotriva-rusiei.html?3614;2976502

PS: oare ar trebui schimbat numele topicului din "Razboi in Caucaz" cu "Asa a inceput ce-l de-al III-lea razboi mondial"?

baguvix

#26
parerea mea ... dak Rusia le recunoaste ca fiind state independente , aceste 2 statuletze v-or fi in criza . In principal economica . Importarea de produse se va derula foarte greu ... locuri de munca f putine  ... infrastructura e la pamant dupa aceste conflite ... Si strategia Rusiei ar fi " aveti probleme economice , nui nimik va ajutam noi ... infrastructura , nui nimik ajutam la reconstruire , produse , nui nimik va dam noi " dar cu ce pret? " Va ajutam cu tot ce se poate dar voi pe viitor a-ti " adera la Mama Rusia " " . Si astfel cele 2 state independente vor fi teritorii ale Rusiei , normal cu un acord scris intre state si Rusia , ca si cum Rep. Moldova s-ar unii cu Romania. Si de aici probabil WWIII , este o posibilitate. De aceea UE , NATO si marile puteri ale lumii nu sunt de acord cu recunoasterea ca fiind state independente Abhazia si Osetia de Sud de catre Rusia.
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

Daz72

Preºedintele rus Dmitri Medvedev a anunþat marþi cã Rusia recunoaºte independenþa regiunilor separatiste georgiene Osetia de Sud ºi Abhazia.

"Am semnat decretele privind recunoaºterea de cãtre Rusia a independenþei Osetiei de Sud ºi Abhaziei. Rusia cere ºi altor state sã îi urmeze exemplul", a afirmat Medvedev, într-o declaraþie solemnã pronunþatã la televiziunea rusã.

"Nu a fost o alegere simplã, dar este singura opþiune pentru protejarea vieþilor omeneºti", a adãugat el.

"Autoritãþile de la Tbilisi au fãcut alegerea în noaptea de 7 spre 8 august (lansând o ofensivã militarã împotriva Osetiei de Sud)", a spus preºedintele rus, apreciind cã liderul georgian, Mihail Saakaºvili, "a ales genocidul pentru a-ºi atinge obiectivele politice".

"El a pus astfel cruce tuturor speranþelor de convieþuire paºnicã într-un singur stat a oseþilor, abhazilor ºi georgienilor", a adãugat Medvedev.

"Înþelegem cã, dupã ceea ce s-a întâmplat la Þhinvali ºi ceea ce a fost planificat pentru Abhazia, oseþii ºi abhazii au dreptul sã-ºi decidã singuri soarta", a spus el.

Dmitri Medvedev cere stabilirea de relaþii diplomatice cu Osetia de Sud ºi Abhazia

Preºedintele rus, Dmitri Medvedev, a cerut marþi Ministerului rus de Externe sã negocieze stabilirea de relaþii diplomatice cu Osetia de Sud ºi Abhazia, la scurt timp dupã ce Moscova a recunoscut independenþa celor douã regiuni.

"Am semnat decretele privind recunoaºterea de cãtre Rusia a independenþei Osetiei de Sud ºi Abhaziei. Rusia cere ºi altor state sã îi urmeze exemplul", a afirmat Medvedev, într-o declaraþie solemnã pronunþatã la televiziunea rusã. "Nu a fost o alegere simplã, dar este singura opþiune pentru protejarea vieþilor omeneºti", a adãugat el.

Cele douã Camere ale Parlamentului rus, Consiliul Federaþiei (Camera superioarã) ºi Duma de Stat (Camera inferioarã), au votat luni în unanimitate o declaraþie care cerea preºedintelui Dmitri Medvedev sã recunoascã independenþa Abhaziei ºi Osetiei de Sud.

sursa: mediafax.ro

sa vedem ce raspuns au occidentalii la asta  :|

baguvix

Rusia recunoaste independenta Abhaziei si Osetiei de Sud provocand multiple reactii

Rusia a recunoscut marti independenta celor doua regiuni separatiste ale Georgiei, o decizie condamnata imediat de Occident, care contesta si mentinerea unor pozitii ruse avansate in teritoriul georgian, transmite AFP, potrivit NewsIn.
"Am semnat decretele privind recunoasterea de catre Rusia a independentei Osetiei de Sud si Abhaziei. Rusia cere celorlalte tari sa ii urmeze exemplul", a declarat presedintele rus Dmitri Medvedev, intr-o alocutiune solemna transmisa in direct de televiziunea rusa. Decizia Rusiei tine cont de dorinta popoarelor oset si abhaz si este conforma Cartei ONU, declaratiei din 1970 despre principiile de drept international cu privire la relatiile amicale si de cooperare intre state, Actului final de la Helsinki din 1975 si altor documentelor fundamentale internationale, a spus el, citat de RIA Novosti.

"Tbilisi si-a facut alegerea in noaptea de 7 spre 8 august (data ofensivei militare georgiene din Osetia de Sud - n.red.). Saakasvili a ales genocidul pentru a-si atinge obiectivele politice", a afirmat el. "A pus cruce, astfel, tuturor sperantelor de coabitare pasnica a osetilor, abhazilor si georgienilor in cadrul aceluiasi stat", a continuat presedintele rus, intr-o declaratie de o fermitate extrema.

Parlamentul rus ceruse luni recunoasterea celor doua republici separatiste ale Georgiei, dupa ce acestea isi manifestasera oficial aceasta dorinta cu o saptamana mai devreme. Medvedev declarase deja ca Rusia va "sustine" si "garanta" orice decizie a celor doua teritorii separatiste cu privire la statutul lor, dar cei mai multi analisti nu credeau totusi ca Moscova le va recunoaste independenta.

Presedintele rus a insarcinat astazi ministerul de Externe sa negocieze stabilirea de relatii diplomatice si sa negocieze tratate de prietenie si cooperare cu Osetia de Sud si Abhazia, a anuntat Kremlinul.

Decizia Moscovei intervine la sase luni dupa declararea independentei Kosovo, care fusese recunoscuta rapid de occidetali, spre nemultumirea Rusiei, si la mai putin de 20 de zile de ofensiva ratata a georgienilor in Osetia de Sud.

La Tbilisi, Guvernul georgian a reactionat imediat ca aceasta recunoastere nu are "niciun fel de valoare legala", dar va avea "consecinte politice grave" pentru Rusia. 

La Suhumi si Thinvali, capitalele Abhaziei si Osetiei de Sud, localnicii sarbatoreau deja claxonand si tragand cu arme automate in aer, dupa anuntul recunoasterii lor de catre Moscova.

In Occident, reactiile la discursul lui Medvedev nu s-au lasat asteptate: Franta, care detine presedintia Uniunii Europene, a calificat imediat decizia Rusiei drept "regretabila", iar Guvernul britanic a anuntat ca o "respinge categoric". Secretarul de stat american a calificat decizia drept "regretabila".

Alt semn al tensiunilor din ce in ce mai exacerbate, Rusia a anuntat astazi suspendarea cooperarii sale cu NATO intr-o serie de domenii si amanarea unei vizite a secretarului general al Aliantei in Rusia, care era prevazuta in octombrie. Rusia si-a mentinut in schimb cooperarea cu Alianta in ceea ce priveste tranzitul de provizii si echipamente pe teritoriul rus catre Afganistan, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri  Rogozin.

Aceste declaratii survin in momentul in care fortele armate americane si ruse s-ar putea afla fata in fata in Georgia pentru prima oara de la inceputul conflictului. Statele Unite au anuntat in aceasta dimineata ca unul dintre distrugatoarele lor este asteptat miercuri in portul Poti, insa ulterior au revenit asupra acestor declaratii, iar destinatia nu este cunoscuta pentru moment.

Fortele ruse de mentinere a pacii ocupau in continuare marti pozitii la intrarea in Poti, port comercial de importanta majora pentru economia georgiana. Rusia afirma ca actioneaza in cadrul acordului de pace negociat de Franta, in timp ce occidentalii cer retragerea militarilor rusi de la Poti, considerand ca acestia sunt stationati prea departe de regiunile separatiste in care ar trebui sa actioneze.

Pe de alta parte, rusii si-au exprimat public ingrijorarea pentru "nivelul de activitate extrem" al fortelor navale NATO in Marea Neagra. Pana la 18 vase ale tarilor NATO sunt asteptate in regiune, a afirmat comandantul adjunct al Statului Major rus Anatoli Nogovitin, adaugand ca zece dintre ele sunt deja in Marea Neagra.

REACTII:

Recunoasterea Osetiei de Sud si Abhaziei de catre Moscova "nu are nicio valoare legala", dar va avea "grave consecinte politice" pentru Rusia, a declarat secretarul Consiliului georgian de Securitate, Aleksandr Lomaia, citat de AFP.


Recunoasterea de catre Rusia a independentei Osetiei de Sud si Abhaziei este o "decizie regretabila", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului francez de Externe."Consideram ca este vorba despre o decizie regretabila si reamintim atasamentuj nostru fata de integritatea teritoriala a Georgiei", a spus purtatorul de cuvant al ministerului, Eric Chevallier.


"Am semnat decretele privitoare la recunoasterea de catre Rusia a independentei Osetiei de Sud si a Abhaziei. Rusia le cere celorlalte state sa-i urmeze exemplul", a spus presedintele Dmitri Medvedev, intr-o declaratie solemna la televiziune.


Decizia Rusiei de a recunoaste independenta celor doua regiuni separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud reprezinta o incalcare deliberata a dreptului internationala, apreciaza ministrul suedez de externe Carl Bildt, pe blogul sau. "Aceasta decizie reprezinta o incalcare clara si deliberata a dreptului international si principiilor fundamentale pentru stabilitate in Europa", a declarat seful diplomatiei suedeze.  Carl Bildt, a carui tara detine in acest moment presedintia Consiliului Europei, a mers la Tbilisi pentru a se intalni cu presedintele Mihail Saakasvili si pentru a face apel la rezolvarea conflictului.  Suedia a adoptat o pozitie foarte ferma, condamnand Rusia inca de la inceputul conflictului din Georgia.
Secretarul american de stat Condoleeza Rice a declarat marti ca decizia Rusiei de a recunoaste independenta celor doua regiuni separatiste georgiene Osetia de Sud si Abhazia este "regretabila".


"Recunoasterea independentei Osetiei de Sud si Abhaziei incalca principiile fundamentale ale OSCE. Asemeni tuturor tarilor membre OSCE, Rusia si-a luat angajamentul sa respecte suveranitatea si integritatea nationala a altor tari", a declarat Alexander Stubb, ministrul finlandez de externe, intr-un comunicat. Finlanda este tara care detine presedintia Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europe (OSCE). "Rusia trebuie sa respecte principiile OSCE, respectand integritatea si suveranitatea Georgiei. Rusia trebuie sa isi retraga imediat trupele din Georgia si sa aplice acordul de incetare a focului", a adaugat el.


"OSCE va continua sa supravegheze aplicarea acordului pentru incetarea focului si este dispusa sa ofere mai multa asistenta pentru stabilizarea situatiei", a subliniat Stubb.Recunoasterea de catre Rusia a independentei Osetiei de Sud si Abhaziei "nu se bazeaza pe un cadru juridic international", a declarat ministrul italian de externe, Frranco Frattini.


Sursa: 9AM
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Noul Razboi Rece a inceput

Presedintele rus a recunoscut republicile separatiste din Caucaz si a declarat ca Rusia nu se teme de perspectiva unei astfel de confruntari .Decizia lui Medvedev cu privire la Abhazia si Osetia de Sud este considerata ilegala de UE si SUA . NATO si-a mobilizat o flota in Marea Neagra, Rusia si-a trimis nava amiral
Presedintele rus Dmitrii Medvedev a declarat, ieri, ca Moscova recunoaste independeta "republicilor" Abhazia si Osetia de Sud. Liderii separatisti de la Tiraspol au declarat ca Transnistria este si ea pregatita pentru independenta. Rusia nu doreste un nou razboi rece, dar in acelasi timp nu se teme de perspectiva unei astfel de confruntari, a mai declarat ieri Medvedev. Statele occidentale au condamnat in termeni duri decizia Kremlinului. Georgia a amenintat cu ruperea relatiilor diplomatice dintre cele doua state. MAE de la Bucuresti considera decizia rusa un act "lipsit de temei legal".

Medvedev a anuntat ieri ca a semnat decretele prin care Federatia Rusa recunoaste independenta regiunilor separatiste Abhazia si Osetia de Sud din Georgia, relateaza agentia RIA-Novosti, citand serviciu de presa al Kremlinului. "Rusia face apel si la alte state sa urmeze exemplul sau. Nu este o alegere usoara, dar este unica optiune pentru a ocroti vietile oamenilor", a declarat presedintele rus. Anuntul a intervenit dupa o reuniune a Consiliului Securitatii Rusiei la care au participat premierul Vladimir Putin, presedintii Dumei de Stat si Consiliului Federatiei, ministrii de Externe si de Interne, Serghei Lavrov si Rasid Nurgaliev, ministrul Apararii Anatoli Serdiukov si directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bordnikov. "Saakasvili a ales genocidul pentru a-si atinge obiectivele sale politice. El a pus astfel cruce la toate sperantele unei coabitari pasnice intre oseti, abhazi si georgieni in acelasi stat", a precizat presedintele rus. Medvedev a dat dispozitii Ministerului de Externe de la Moscova sa urgenteze deschiderea oficiala a unor ambasade ruse in Abhazia si Osetia de Sud.

Decizia Moscovei intervine la sase luni dupa proclamarea unilaterala a independentei Kosovo de catre regimul albanez de la Pristina, recunoscuta de SUA si mai multe state europene.

Jubileu separatist

Liderii regimurilor separatiste din Abhazia, Osetia de Sud, Transnistria si Nagorno-Karabach au salutat la unison decizia Moscovei de recunoastere a independentei regiunilor separatiste, relateaza Interfax. Conform Reuters, in capitalele abhaza si sud-osetina, Suhumi si Thinvali, precum si in orase din Federatia Rusa, Ucraina si Belarus, hotararea lui Medvedev a declansat ma­nifestari publice de bucurie. Liderul regimului separatist de la Thinvali, Eduard Kokoiti, a declarat ca va "propune Rusiei sa amplaseze o baza militara rusa pe teritoriul Osetiei de Sud".

Enigma transnistreana

Igor Smirnov, aflat in vizita oficiala in Federatia Rusa, a salutat decizia Moscovei, reluand, intr-un interviu acordat Interfax, acuzatiile la adresa Republicii Moldova. La randul sau, fostul presedinte al Sovietului Suprem al Transnistriei, Grigore Maracuta, a declarat pentru RIA-Novosti ca trebuie identificate modalitatile pentru a asigura un divort civilizat intre Chisinau si Tiraspol, pentru a evita un conflict similar celui din Georgia.

Proteste diplomatice

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a respins initiativa Rusiei de a recunoaste independenta regiunilor separatiste georgiene, relateaza Reuters. "Aceasta incalca direct numeroase rezolutii ale Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite cu privire la integritatea teritoriala a Georgiei, rezolutii pe care chiar Rusia le-a sprijinit", a declarat Scheffer. Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, a apreciat drept "regretabila" decizia Rusiei de a recunoaste ca state independente doua regiuni separatiste georgiene.

Ministrul de Externe britanic David Miliband a condamnat decizia Moscovei, precizand ca are "discutii cu partenerii inter­nationali si vom vizita azi Ucraina pentru a asigura cea mai larga coalitie posibila impotriva agresiunii ruse in Georgia", relateaza Reuters. "Aceasta decizie reprezinta o incalcare clara si deliberata a dreptului international si a principiilor fundamentale pentru stabilitate in Europa", atrage atentia seful diplomatiei suedeze. Recunoasterea de catre Rusia a independentei Abhaziei si Osetiei de Sud nu are ca baza "cadrul juridic international", a afirmat, la randul sau, ministrul italian de Externe, Franco Frattini.

18 nave de razboi NATO in Marea Neagra

NATO si Rusia sunt la un pas de o confruntare navala in apele Marii Negre, dupa ce Alianta, care sustine ca vrea sa ajute Georgia sa isi refaca sistemele de aparare aeriana, a trimis zece nave de razboi in regiune, alte opt urmand sa soseasca. Conform unor surse din serviciile de informatii de la Moscova, la bordul navelor NATO se gasesc peste 100 de rachete Tomahawk si Harpoon.


Sursa: Ziua
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.