Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce este Dumnezeu?

Creat de sxn_b, 23 Noiembrie 2006, 14:22:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ce credeti ca este, de fapt, Dumnezeu?

O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie
28 (35.9%)
O altfel de divinitate
14 (17.9%)
Extraterestru
12 (15.4%)
Lumina/Adevar
10 (12.8%)
Dumnezeu este totul
14 (17.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 37

Alethia_Spitz

Cred ca e o forma de energie, spiritul universului, un spirit cu cea mai inalta vibrati posibila. In nici un caz un mosulet care sta sa pedepseasca.

lylyt_ice

BINE_bine si atunci cine a creeat aceasta energie, sau de unde provine?siiii cine a creeat universul,daca DUMNEZEU este "numai"spiritul universului...?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Alethia_Spitz

El exista dintotdeauna. Ma gandesc ca el fiind energie a putut declansa Bing Bang-ul care a creat Universul.

dedeiu

Poate ca creierul nostru este incapabil sa inteleaga ce este dumnezeu.

Sidney

El exista dintotdeauna. Ma gandesc ca el fiind energie a putut declansa Bing Bang-ul care a creat Universul.

Semjase, poti detaila te rog? Interesanta viziunea ta asupra Creatorului.....

Anna

Cred ca este cat se poate de firesc sa nu ne indoim de interventia divina in evolutia si existenta noastra. Mereu am fost convinsa ca o cunoastere cat mai profunda a stiintei nu face decat sa accentueze si mai mult ca Dumnezeu exista, Creatorul fiind bineinteles
perceput diferit de natii diferite.
Fizicianul englez Fred Hoyle declara in anul 1984 la Roma in cadrul unui simpozion:
"Viata este atat de complexa, acidul dezoxiribonucleic (ADN) este o structura elaborata in asa fel, incat, dupa opinia mea, un amalgam facut la intamplare din elemente chimice, ca cele care ar fi existat pe Pamant la inceput, n-ar determina nici macar formarea uneia din cele 200 000 de tipuri de gene existente. Universul unde procesul complex care a dus la nasterea primilor oameni a avut mai mult spatiu si timp pentru evolutie, el este sediul potrivit. Pamantul nu ar avea in acest sens nici cea mai mica sansa.
[...] Totusi pe masura ce biologii descopera din ce in ce mai multe lucruri despre impresionanta complexitate a vietii, rezulta ca sansele unei origini accidentale sunt atat de minime, incat ele pot fi indepartate complet-ca si acelea ale scrierii unei
piese de Shakespeare de catre maimute. Viata nu a putut aparea la intamplare...Insa multi savanti au facut acest salt- de la formarea aminoacizilor izolati la formarea spontana a unui intreg  de aminoacizi cum ar fi enzimele, in ciuda posibilitatilor
practic nule ca un astfel de eveniment sa fi survenit pe Pamant. Intr-o conferinta de popularizare, am calificat intr-o zi putin laudabila gandire a acestor savanti ca "mentalitatea unei gramezi de fier vechi". Cum metafora mea a fost larg citata, dar nu totdeauna corect, o voi repeta aici. Sa ne imaginam o movila  de fiare vechi care ar contine toate piesele unui avion Boeing 747, complet demontate si in dezordine. La un moment dat un vartej al vantului ar traversa aceasta gramada. Care ar fi sansele ca dupa trecerea uraganului sa gasim garat acolo, gata sa zboare, un Boeing 747 montat complet?
Atat de infime incat sunt de ras. La fel este si pentru nasterea vietii datorita unui simplu hazard. Probabilitatea ca intamplareasa produca prin aranjamente spontane sute de aminoacizi, cele 2 mii de enzime necesare vietii este exprimata de cifra 1 urmata de 40 000 de zerouri."

Alfred Kastler,laureat al premiului Nobel in 1966, declara:
"Nu pot sa ader la rationamentul prietenului meu Andre Lwoff si ca, din premisele pe care le pune- marea improbabilitate a inlantuirilor care au dat nastere vietii-eu trag o concluzie diametral opusa concluziei sale. Daca aparitia vietii este atat de improbabila, incat sansa ca ea sa se manifeste in alta parte din Univers este nula, sansa este tot atat de nula ca ea sa se fi produs pe planeta noastra. Altfel spus nu exista nicio speranta sa se explice aparitia vietii prin singurul joc al hazardului.
Alte forte intervin aici."
Ce este Dumnezeu? Raspuns simplu zi la obiect: Creatorul Universului si al vietii in cardul acestuia.

romulus

----Indiferent CE, ori CINE este Dumnezeu, EL este in noi.

----Acolo trebuie sa-l cautam si mai devreme ori mai tarziu, cu siguranta il vom gasi. Fiecare  cu uneltele lui de cautare: unii cu mintea, altii cu inima, altii cu ambele........

---- Parerea mea.

----Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Anna

Mi se pare destul de interesanta conceptia despre Dumnezeu-divinitate suprema din scrierile vechi indiene.
Un fragment din Atharva-Veda:
"Timpul trage carul (vremii) asemenea unui car cu 7 haturi
Cu o mie de ochi,bogat in samanta, ferit de imbatranire.
Asa ni-l infatiseaza poetii care inteleg cantul dumnezeiesc.
El (umbla) pe roatele tuturor existentelor
Tragand de sapte roate deodata.
El (carul sau) are sapte butuci, osia lui se numeste nemoarte
De deasupra stapanind toate existentele
El este primul intre zei , isi merge necontenit mersul sau.
Un vas in care nimic nu mai incape sta deasupra lui
Cu toate ca este peste tot si nicaieri
Stand in fata existentelor , el ni se arata
Si salasluieste in cel mai inalt loc al Cerului.
Unitate el a nascut toate existentele
Unitate el (pe toate) existentele le in fasoara
El care le era tuturor tata, a devenit fiul tuturor

Nu exista stralucire mai mare decat a sa.
Timpul a dat nastere cerului
Timpul a nascut Pamantul pe care iata-l
Puse in miscare de timp, lucrurile care au fost
Si care trebuie sa mai fie rostuiesc in el... "

Este imposibil de a nu remarca asemanarea cu doctrina crestina, mai ales in motivul "Fiului". Iisus ii spune lui Filip: "atata vreme fiind cu Mine, au n-ai cunoscut tu ca Tatal este intru Mine si Eu sun intru Tatal?"
In ideologia sanscrita Dumnezeul este unic, e unitate, e UNU, fiind reprezentat de timp. Descrierea timpului seamana destul de bine cu descrierea lui Chronos din mitologia greaca.
Lumea moderna care se crede civilizata si net superioara celei arhaice, mai nou are tendinta de a-l materializa pe Dumnezeu, de a-l transforma intr-un extraterestru.  :|

Foarte interesanta si profunda este conceptia despre UNU-sufletul universal in Upanisade:
"Trebuie sa priviti si sa adorati ca Suflet Universal ceea ce manifestandu-se sub formele sale diferite , ramane permanent intreg, ramane permanent UNU. Si acela care intelege acest UNU, in constiinta sa, acela poseda hrana cereasca a a stiintei, a tuturor lumilor, a tuturor fiintelor, a tuturor sufletelor."
Dumnezeul vedic nu este niciodata reprezentat, el fiind perceput ca o abstractiune.

gman87ro

Citat din: Seeker din  23 Noiembrie 2006, 14:54:50
Eu cred in Big Bang si cred ca fizica ne-a creeat. Parerea mea.

8-)

Si cine a creat Big Bang-ul?
Dumnezeu ne-a creat din nimic, noi creeam aici pe Pamant cu ceea ce ne-a dat Dumnezeu.
De aceea nu intelegi cine ne-a creat pe noi.
Sa luam un obict simplu, un creion. Mai multe sanse sunt ca un elefant sa intre prin gamalia unui ac decat un creion sa se formeze de-a lungul a miliarde de ani din intamplare.Universul e mai cumplicat decat un creion.

dedeiu

Daca dumnezeu este in noi, atunci poate creierele noatre au capacitatea de a compila ceea ce este dumnezeu, DESI ma INDOIESC ca putem intelege ceea ce este dumnezeu.

Arckadii

Am mai adaugat o varianta la acest sondaj...

Ark

Sidney

Ce curios majoritatea au votat "o divinitate asa cum e descrisa in biblie'...
Nu ma  asteptam la asta :-(

lylyt_ice

Hai sa va povestesc ce am visat eu acum vre-o 3 ani.....In vis priveam cerul instelat al unei nopti de vara senina, incet cerul instelat a incepul sa se transforme si toare stelele s-au adunat in asa fel ca din ela s-au format doua corpuri omenesti...un barbat puternic si foarte frumos care tinea de muna o fata mult mai mica de statura.Acaesta imagine s-a firmat pe cer...sau pot spune ca am vazut-o dintr-un punct din afara imaginii(greu de explicat).Nu am distins particularitati...ochi, nas ,gura, imbracaminte...aceste corpuri reau pur si simplu formate din stele;o imensitate de puncte luminoase unele mai mici, altele putin mai mari.Acel barbat a vorbit cu mine si mi-a dat de inteles mental (nu prin cuvinte) ca fata pe care o tine de mina este fata lui.Undeva pe coapsa lui stinga mi-a aratat un punct minuscul care a inceput sa se mareasca ca si cum ai da zoom...el a spus ca este putin bolnav iar boala lui este ca un fel de mica infectie (furuncul)in acel punct de pe coapsa.Acel punct a devenit pt. mine, din ce in ce mai mare pina am putut vedea lumea noastra cu toti oamenii ei care din cite am inteles sunt ca un fel de virus care intretine acea infectie...atunci mi-a spus ca noi nu trebuie sa ascultam ce spun Musulmanii;ca nu avem voie sa bem vin...pentru ca vinul curat este singurul madicament pentru a se putea vindeca acea infectie...Foarte curios dar eu am simtit ca acel barbat este Dumnezeu...Galaxia noastra cu tot ce cuprinde ea...iar fata lui pe care o tinea de mina si era sanatoasa si tinara si era Galaxia pe care noi o numim Andromeda .Un vis foarte curios si care m-a pus pe ginduri...!!!!!! Voi ce parere aveti...?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

alinutzu

Citatnu avem voie sa bem vin...pentru ca vinul curat este singurul madicament pentru a se putea vindeca acea infectie...
Adica de ce nu am avea voie sa bem vin ? cu toate ca este specificat ca fiind bun("este singurul madicament")
Eu cred ca l-ai visat pe Bachus
can't stop the signal ...

lylyt_ice

Tot ce se poate sa fii fost Bachus... :-D dar acum nu stiu exact daca la Musulmani este vinul si toate bauturile alcoolice interzise...?In orice caz visul acesta a fost deajuns de ciudat...!