Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Visul

Creat de baaron, 02 Aprilie 2006, 15:25:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

calinahanna

@xenon_2000

Cu atat mai mult, nu te opri :wink:

xennon_2000

Tot ce trebuia sa fac era sa ma gandesc la ce vreau sa visez inainte sa ma culc si sa ma gandesc tot timpul la factorii de clima de afara in momentul ala(adica era un reper pentru mine in vis, prin faptul ca daca afara era vara si in vis se facea ca e iarna imi dateam seama ca visez....dar nu mereu)

Nox

am auzit ca cica am visa in fiecare noapte. asa este? cum putem face sa ne amintim mereu ce visam?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

calinahanna

http://valmars.fateback.com/clasificare.htm Asta e primul link, si gasiti aici o oarecare "clasificare" a viselor.
http://math.arizona.edu/~dumitras/dragos/Cleopa3.html O altfel de explicatie...
http://www.explorarea-visurilor.ro/Visulro.htm Pana una alta, cam asta e cel mai complex pe care l-am gasit.

Apoi, citeste carile lui Carlos Castaneda.
Si pe urma, tragi o concluzie.

Nox

Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

calinahanna

@bluemoon8520
Cu placere.

darkness

xenon,ne spui ce visezi?

xennon_2000

Calina....visele care le am nu sunt ceva anume....cert ca eu visez mereu foarte intens (in fiecare noapte)...incat imi aduc aproape mereu aminte ce visez...in rest ce pot spune e ca visez de toate!

darkness

am visat intr-o seara ca m-am trezit intr-un camp intunecat si rece si undeva departe de mine era o usa luminata...asa ca am inceput sa alerg pe camp,am intrat intr-un rau in care mi-am zgariat picioarele ,copacii ma tot impiedicau sa inaintez si ma zgariau si stiu ca ma usturau f tare ranile...
cand am ajuns aproape de usa, am vazut ca de fapt era "cocotata" pe varful unui munte,asa ca am inceput sa il urc...cand ajungeam pe la jumatate, cadeam,dar,dupa vreo 3 incercari, cand am cazut iar m-a prins "o mana" intunecata...ma tineam de un deget al mainii aceleia si ma uitat uimit in jos..am auzit un ras mai degraba amuzat,parintesc blenad decat ceva rautacios..acea mana m-a dus in varful muntelui ,in dreptul usii, unde m-am vazut pe mine de doua ori,intins pe un catafalc...in stanga eram imbracat in aur si un pic cam trist, in dreapta eram in vesminte sarace si fericit...vocea m-a pus sa aleg si eu m-am gandit...cred ca mintea mea imi mergea cam incet, pt ca vocea mi-a zis sa intru  si eu am intrat...era o lume plina de lumina si soare,m-a intampinat un prieten mort si m-a dus la o masa...am mancat impreuna cu el  si multi morti au venit sa ma salute...numai ca la un moment dat, m-am oprit din mancat pt ca totul avea un gust ciudat si, cand m-am uitat la mancare, am vazut ca era stricata si plina de viermi.... :|

apoi prietenul asta al meu care a murit acum multi ani, m-a dus la o plimbare si tot lauda frumusetea naturii,numai ca eu o vedeam urata,pomii erau contorsionati,arsi,fumegau..cand am ajuns pe malul marii, am vazut de fapt o prapastie, in timp ce prietenul meu chiar vedea marea si se imbaia fericit...
am luat-o la fuga spre usa aceea luiminoasa si m-a oprit mana; s-a auzit apoi vocea care mi-a amintit ca nu am ales, si eu iar m-am uitat la cele 2 persoane care ma reprezentau...
nu mai stiu ce am ales....

priestess,sau elvin, sa nu imi spuneti ca era dzeu si o incercare,ca nu mai povestesc niciun vis! :x

Elvin

nu e o incercare, ti s-a aratat direct un mic adevar. Te-a pus sa alegi intre viata traita dupa trup [alergarea dupa bogatii, dupa slava omeneasca etc] si care in vesnicie te va reflecta trist, si viata traita dupa duh cand cauti valorile sufletului si nu-ti legi inima de lucrurile pamantesti; finalul in eternitate va fi fericit. Uita-te si la pozitia catafalcelor: cel care duce la pierzare era in partea stanga, ce intotdeauna a fost asociata cu maleficul si nedreptatea, iar catafalcul pentru fericire era in partea dreapta, intotdeauna asociata cu lumina si viata traita curat. "Varful muntelui" e capatul vietii  [viata prin zbuciumul ei e usor de comparat cu catararea pe un munte]. cele "3 caderi" pot fi 3 obstacole mari pe care le vei avea de trecut in drumul spre lumina. "Rasul Parintesc" e al "tatalui" nostru din ceruri  :-) Mana, tot a Lui...
   Fazele cu prietenul mort si ospatul sunt si ele clare si iti arata care e inselaciunea acestei lumi desharte ce in aparenta iti ofera placere dar de fapt mai mult iti strica fiinta. Dupa care ti s-a aratat acelasi lucru printr-o alta imagine, prietenul lauda aspectul deshart al existentei pe cand tu il vedeai in adevarata lui infatisare, adica urata si plina de toata rushinea..
Prietenul se scalda in marea placerilor si a egoismului dar tu prin bunavointa divina vedeai ca marea e de fapt o prapastie... :oops:

Aceasta viziune a ta e socanta prin cat de directa e. Nu multi au avut acest privilegiu, numai acei care se impotrivesc lui Dumnezeu dintr-o nestiinta sincera; sunt multi atei\agnostici\satanisti\whatever care nu din sinceritate ci din interese meschine, ori sunt prea mandri. Te poti considera un ales, la un loc cu Pavel care a avut acea viziune numai pentru ca si el era sincer in inconstienta lui...
   Si nu te culca pe o ureche, ca a fost un simplu vis. Aceste adevaruri triste le inteleg dupa o vreme numai oamenii care implinesc faptic crestinismul. Tu nepracticand [asa dai de inteles prin atitudinea ta vehement anticrestina] spiritul tau nu putea plamadi aceste principii nici subconstient nici inconstient\transconstient\supraconstient orice fel de constient, ci ti-au fost date din afara....

Imi pare rau...O sa te superi pe mine, dar Dumnezeu a fost..... :|

calinahanna

@ darkness

Si ar mai fi ceva...
Apa, in general, presupune cunoastere, simbolic vorbind. Motiv pentru care s-ar putea sa te "doara" lucrurile pe care le vei afla, pe care le vei cunoaste.....
Cat despre prietenul tau mort... in primul rand, da-i ceva de pomana :mrgreen:, e primul lucru pe care l-ar spune oricine. Apoi incearca sa iti amintesti daca a facut vreo greseala, daca a avut vreun "pacat"... si fereste-te a repeta aceste lucruri. E ciudat ca el percepea realitatea altfel decat tine. Si e ciudat ca asta il facea fericit... Probabil ca nu si-a invatat lectia, mai stii?

Oricum, sunt de acord cu Elvin...

Shadowman

Citat din: darkness din  22 Ianuarie 2007, 12:15:25
am luat-o la fuga spre usa aceea luiminoasa si m-a oprit mana; s-a auzit apoi vocea care mi-a amintit ca nu am ales, si eu iar m-am uitat la cele 2 persoane care ma reprezentau...
nu mai stiu ce am ales....

Despre visul tau ,Darkness..."Parerea mea"...Daca imi dai voie sa o spun...
   Ai avut o sansa si i-ai dat cu piciorul,daca n-ai ales aurul...!
   Sanse d-astea rareori se ivesc !
   S-ar putea sa nu mai beneficiezi de o asemenea alegere...Poate toate viata...!
   Nu voi comenta "de ce","pentru ce","daca e sau nu "moral"...Sau ce m-ar impinge
la o asemenea alegere...Fiecare e liber sa aleaga si sa inteleaga ce vrea...
   Nu uita : UNA E VISUL SI ALTA E REALITATEA !
   Chiar daca unii spun ca viata e un vis...Sau pun semnul egal intre acestea...
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY

xennon_2000

Ca si darkk, si eu visez cam des persoane decedate!Mai ales bunicul meu (cam de 10 ori pe an)....intr-o zi visam ca se pregatea sa se duca la pescuit!Si l-am refuzat!

pri3st3ss

calina, tin sa iti spun ca, de cele mai multe ori, apa in vise inseamna starea subconstientului persoanei respective( conform lui freud si alti psihanalisti destepti )..acum darkness nu a zis ce culoare avea apa vazuta de prietenul sau,altfel as fi putut extrapola..oricum,eu i-am zis detaliile mele "picante" si ma bucura faptul ca elvin i-a zis acelasi lucru pe care i l-am talmacit si eu,cu toate ca elvin i-a oferit un singur sens...in plus,apa,daca te gandesti la botez, inseamna si purificare.iar el a refuzat sa se scalde alaturi de prietenul sau

elvin,la faza ta cu "atitudinea anticrestina" ma simt si eu atacata,luata in colimator;  am sa fac acum pe avocatul "diavolului": nu e deloc anticrestin, dimpotriva...pur si simplu , refuza sa creada in prostiile bolborosite de biserica..deci el crede in dzeu... as vrea sa vad cum  "intorci" acum mesajul visului,in functie de acest detaliu( nu e nimic ironic in afirmatia mea, ci e doar curiozitate ); in plus, darkness zicea ca mana era intunecata...de ce mana lui dzeu e intunecata?de ce sa nu fie de exemplu, diavolul, care i-a aratat ce poate avea daca il urmeaza; diavolul poate fi si bun intr-atat cat sa te ispiteasca...sincera sa fiu are destule metode sa iti arate "feeria" lumii lui;acea poarta luminoasa prin care a intrat, ar putea insemna altceva...de exemplu, minciuna raiului,iluzia lui...pentru ca l-a luat din intuneric, l-a dus in lumina si darkness a vazut ca de fapt lumina e falsa si totul e o iluzie....( se poate sa fi vazut asa si datorita faptului ca el era viu ,deci era un intrus..sau se prea poate ca tocmai pe acest "detaliu" sa se fi bazat respectiva forta )
desigur, totul se poate interpreta in diferite feluri, dar mereu, in interpretarea unui vis, trebuie sa tii seama de trecutul persoanei, de capacitatile,abilitatile, expectantele etc persoanei respective, caci in fond asta e visul : MESAJUL INCONSTIENTULUI NECENZURAT!!! DIN INCONSTIENT POT  FI ADUSE LA LUMINA MULTE ADEVARURI!!!

un vis tine seama de starea de spirit a celui implicat, de ceea ce i s-a intamplat in ultimele 6 luni, de starea de stres si angoasa in care se afla, de oboseala si dorintele lui pentru propriul viitor! toate pot fi codate si puse intr-un vis...

xenon, si eu visez morti,de obicei imi transmit diferite lucruri;vor ceva sau au nevoie de ceva ( poti da de pomana) ,ori pur si simplu iti e dor de acea persoana si ii chemi spiritul( asta nu inseamna ca il strigi, ci doar te gandesti la el..gandul e intotdeauna rapid si foarte puternic ),el aparand  in visul tau sub forma umana ( corpul fizic )pe care o stiai, facand de cele mai multe ori, ceea ce le placea ( pescuitul in cazul bunicului tau ); nu intotdeauna cand urmezi un mort undeva,inseamna ca vei muri..in visele mele am urmat de foarte multe ori mortii peste multe ape de toate culorile si toate gradele de agitatie, am stat la masa cu ei etc...
aparent sunt intreaga... 8-)
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Elvin

priestess zice ca 'diavolul' i-a aratat lui darkness vedenia
     Mai intai sa stabilim ca a fost vedenie [rapire a mintii in alte planuri de catre forte superioare]si nu simplu vis [in sensul de dejectie a creierului]
     Eu zic ca daca era diavolul si nu Dumnezeu, se intamplau urmatoarele:
  - nu-si mai zgaria picioarele in apa si nu mai era impiedicat de copaci. Cel rau ar fi creat o ambianta lipsita de dureri ca sa sugereze ca totul e in ordine. Dumnezeu intotdeauna 'pisca' pe om sub diferite forme ca sa-l atentioneze ca ceva e nelalocul lui si trebui schimbat
  - rasul nu mai era amuzat si parintesc ci chiar rautacios.
  - catafalcele si pozitia lor precum si starea decedatului erau asa : in dreapta era sicriul cu darkness imbracat in aur si fericit, in stanga cel cu darkness in haine proaste si nefericit.
  - nu l-ar mai fi pus sa aleaga ci i-ar fi sugerat direct sa aleaga aurul
  - nu mai vedea viermii si nici iluzia marii
   Lui darkness i s-a aratat minciuna sistemului de valori pamantesc [aur , placeri etc] si asta vine de la Dumnezeu. Cred ca l-a pus sa aleaga intre cer si pamant.
    Mai e ceva...cand un diavol e langa tine, chiar si daca s-ar camufla in Maica Domnului nu poate suprima energiile negative care ies din el...omul in cauza se simte tulburat, nu se poate concentra, se aprinde de manie fara sa aibe un motiv anume, in minte ii apar ganduri spurcate si ganduri de hula...Darkness n-a pomenit nimic de astea
    Si inca....daca tu zici ca a fost simplu produs al in\subconstientului, de ce nu a mai avut astfel de vise ? Ce e produs in subconstient se tot repeta pana dispare problema...stii bine ca sunt oameni care ani de zile viseaza aceleasi chestii....ori la darkness a fost singular evenimentul, ca si cum i-ar fi fost proiectat din afara...si cred ca va ramane singular pentru el deoarece Dumnezeu nu insista si nu forteaza nota niciodata.... :|