Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

LupinThe3rd

Citat din: olivia din  12 Aprilie 2007, 16:49:18
Iacov a avut 12 fii din care au iesit cele 12 semintii ale lui Israel.   Dumnezeu a ales pe poporul lui Israel deoarece era un popor credincios.   Celelalte popoare erau pagane se inchinau la zei falsi.
Dar in ziua de azi el nu a ramas poporul lui Dumnezeu deoarece evrei au lepadat pe fiul lui Dumnezeu.
Dar Dumnezeu si-a ales un popor dintre toete natiunile care sa-i poarte numele. Numele lui Dumnezeu este Iehova.
Asta ar fi pe scurt. Dolores a detaliat mult mai bine....
Dar eu am ramas cu o alta nedumerire... Plus niste raspunsuri pe care nu le-am primit... Dolores te misti repede... Eu sunt din Ardael si sunt mai incet... Tu esti tot din Ardeal? Ca ma minunez cat de repede dai copy paste...
@Olivia
Numele e cumva Martorii lui Iehova? Pai El a ales pentru ei numele de Martorii lui Iehova sau ei au ales numele de Martorii lui Iehova? Nu de alta dar e o chestiune de nuanta... Daca se poate mai detaliat ar fi mai bine, pentru ardeleni grei de cap ca mine...

Elvin

hai, dolores, mai lasa de la tine. Avraam era doar unul din cei care deja il cunosteau pe Dumnezeu. Unul din ceilalti apare si in Biblie, acel ultra-misterios Melchisedec. Inca Melchisedec era mai mare inaintea lui Dumnezeu decat Avraam, pentru ca el l-a binecuvantat pe Avraam si nu invers, iar Avraam, culmea, i-a platit si impozit. [Geneza 14]

Sidney

Dolorres.
Care sint religiile  de astazi care spun "crede si  nu  cerceta" ? Asa  ai  spus  , da?
Eu  am  pus  intrebarea ""de  ce...."  nu-mi  spune  povesti pls....alea  le  stiu  si  eu
Mai  la  obiect pls . Si  spune  ceea  ce  gindesti  tu nu  altii pls ....

Elvin

intreaba-l pe Dumnezeu de ce i-a ales. Eu zic ca pentru credinta si viata de sfintenie a lui Avraam. El cand vedea un strain il aducea aproape cu forta la el sa-l ospateze si sa-l cazeze, din dragostea pentru aproapele. Tot pe el il vezi cum se roaga de Dumneze sa crute Sodoma, desi el stia ce gunoaie se afla acolo

Dar evreii nu mai sunt popor ales ! De cand l-au refuzat pe Dumnezeu venit la ei fizic, ba inca s-au si blestemat pe ei insisi, cand au zis "sangele Lui sa cada peste noi si peste urmasii nostri" - si a cazut. Ce au patit ei pe vremea lui Vespasian, nu e cu putinta a se vorbi. Mamele isi mancau copiii, mortii erau taiati in bucati si mancati, asa cum gasim scris la Iosif Flaviu. Din templu n-a ramas piatra pe piatra, asa cum a proorocit Dumnezeu. Si ei au ajuns pribegi prin toata lumea. "iudeii insisi trebuie sa spuna, si inca mai mult spune adevarul, ca aceasta grozava nenorocire a venit asupra Iudeii pentru omorarea lui Iisus Hristos. Pentru ca aceasta a fost cea mai mare faradelege savarsita vreodata pe Pamant, de aceea si necazul acesta a fost cel mai mare din cate a vazut Pamantul" - zice Sfantul Ioan Hrisostom

Dolores

Citat din: LupinThe3rd din  12 Aprilie 2007, 17:14:08
Asta ar fi pe scurt. Dolores a detaliat mult mai bine....
Dar eu am ramas cu o alta nedumerire... Plus niste raspunsuri pe care nu le-am primit... Dolores te misti repede... Eu sunt din Ardael si sunt mai incet... Tu esti tot din Ardeal? Ca ma minunez cat de repede dai copy paste...
@Olivia
Numele e cumva Martorii lui Iehova? Pai El a ales pentru ei numele de Martorii lui Iehova sau ei au ales numele de Martorii lui Iehova? Nu de alta dar e o chestiune de nuanta... Daca se poate mai detaliat ar fi mai bine, pentru ardeleni grei de cap ca mine...

Nu am dat nici un copy paste, a fost o coincidenta.Raspuns:si eu sunt tot din Ardeal!
El a ales acest nume "Voi sunteti martorii Mei,zice Iehova"(Isaia 43:7-12). Ardelenii nu`s grei de cap.

Dolores

Citat din: Elvin din  12 Aprilie 2007, 17:49:24
       hai, dolores, mai lasa de la tine. Avraam era doar unul din cei care deja il cunosteau pe Dumnezeu. Unul din ceilalti apare si in Biblie, acel ultra-misterios Melchisedec. Inca Melchisedec era mai mare inaintea lui Dumnezeu decat Avraam, pentru ca el l-a binecuvantat pe Avraam si nu invers, iar Avraam, culmea, i-a platit si impozit. [Geneza 14]

Da ai dreptate in ceea ce priveste acest punct; m`am exprimat gresit.A mai fost cel putin un credincios inafara de Avraam si familia lui, anume Melchidesc.Poate au mai fost si altii,dar biblia nu vorbeste decat despre acestia!

LupinThe3rd

Dolores draga, stai ca eu nu inteleg ceva.
Exista in scriptura un fragment/mai multe unde se spune:
Eu sunt Cel ce am vestit, Cel ce am izbãvit ºi Cel ce am prezis ºi nu sunt strãin la voi. Voi sunteþi martorii Mei, zice Domnul.
Isaia 43:12
Exista un grup crestin (biserica, sau ce nume doresti) numit "Martorii lui Iehova" cu urmatoarea pagina de net
http://www.watchtower.org/languages/m/library/rq/index.htm 
Sunt grupul referit de Biblie si cel referit de link-ul de mai jos acelasi grup?
Esti unul din Martorii lui Iehova?
Scuze de intrebari... dar macar sa stim pe ce pozitii stam....

Dolores

Citat din: LupinThe3rd din  13 Aprilie 2007, 08:50:54
Dolores draga, stai ca eu nu inteleg ceva.
Exista in scriptura un fragment/mai multe unde se spune:
Eu sunt Cel ce am vestit, Cel ce am izbãvit ºi Cel ce am prezis ºi nu sunt strãin la voi. Voi sunteþi martorii Mei, zice Domnul.
Isaia 43:12
Exista un grup crestin (biserica, sau ce nume doresti) numit "Martorii lui Iehova" cu urmatoarea pagina de net
http://www.watchtower.org/languages/m/library/rq/index.htm 
Sunt grupul referit de Biblie si cel referit de link-ul de mai jos acelasi grup?
Esti unul din Martorii lui Iehova?
Scuze de intrebari... dar macar sa stim pe ce pozitii stam....
Deci biblia arata de mai multe ori cuvantul "martori" si arata clar ca urmasii lui Isus Christos trebuie sa fie martori.(Evrei 12:1; Apocalipsa 1:5; Isaia 55:4; etc.)
Da sunt martora si fac parte din "Credinta Adevarata Martorii lui Iehova" cu link-ul urmator:http://the-true-jw.oltenia.ro/index-ro.html.
Ti`am raspuns la intrebari?

calinahanna

E dreptul fiecaruia sa apartina oricarei credinta vrea... si de care se simte mai mult sau mai putin atras... cu toate ca nu mi se pare corect sa afirme sus si tare "ceea ce stiu eu este cel mai mare adevar referitor la numele lui Dumnezeu".

Eu tot nu am inteles, insa, care este raspunsul la intrebarea "Care este adevaratul nume al lui Dumnezeu?"...

Ca sa nu mai spun ca e penibil, in 36 de pagini de posturi sa nu fie nimeni capabil sa raspunda la aceasta intrebare... Nici nu mai stiu ce s-a scris in primele pagini...

Cred ca aceasta intrebare se referea la faptul ca a existat candva un nume al lui Dumnezeu, pe care numai un inger il stia..Parca Lucifer era acel inger... Asta e o legenda, sau un zvon si probabil despre asta trebuia sa se discute aici.

In rest... Desi cred ca sunt unii care intentionat s-au inscris in forum ca sa spuna verzi si uscate despre acest topic... sau sa creeze diverse polemici pe aceasta tema..

Pe mine m-ati pierdut... Ma puteti anunta cand ajungeti la o concluzie?

:|

calinahanna

Erata: 34 de pagini de posturi, nu 36... Mea culpa.

emi

Citat din: calinahanna din  13 Aprilie 2007, 17:48:40

Eu tot nu am inteles, insa, care este raspunsul la intrebarea "Care este adevaratul nume al lui Dumnezeu?"...

Ca sa nu mai spun ca e penibil, in 36 de pagini de posturi sa nu fie nimeni capabil sa raspunda la aceasta intrebare... Nici nu mai stiu ce s-a scris in primele pagini...

Cred ca aceasta intrebare se referea la faptul ca a existat candva un nume al lui Dumnezeu, pe care numai un inger il stia..Parca Lucifer era acel inger... Asta e o legenda, sau un zvon si probabil despre asta trebuia sa se discute aici.

In rest... Desi cred ca sunt unii care intentionat s-au inscris in forum ca sa spuna verzi si uscate despre acest topic... sau sa creeze diverse polemici pe aceasta tema..

Pe mine m-ati pierdut... Ma puteti anunta cand ajungeti la o concluzie?

:|

Despre un Dumnezeu, care s-adovedit adevarat,in cuvant si fapta s-a precizat, clar: este vorba despre YAHWE sau IEHOVA Dumnezeu. Problema este da ca omul accepta sau, lucrul acesta. De ascultarea omului de Dumnezeu, depinde viata fiecarui individ, fie ca recunoaste, fie ca nu recunoaste lucrul acesta.....

calinahanna

@Emi..

Ok.. Asta este raspunsul tau la ... ce? Ca la problema pusa de mine oricum nu este...

Unidentified

@calinahanna
Degeaba te chinui sa aduci pe drumul cel bun ca iar te trezeste cu tot felul de citate si mai ales ca-ti faci dusmani pe aici.
Am zis de mai multe ori ca s-au dus pe aratura cu discutiile astea dar nu conteaza...am zis macar sa se faca legatura cu NWO dar nici asa ceva concret.
Am gasit chiar posturi despre numele lui Dzeu in sectiunea 'studiul comparativ...'  :lol: Ce sa mai faci sau zici?! mergem inainte ca asa e bine si incepe totusi sa fie distractiv!
Ark ce facem cu posturile offtopic de aici  :-D

emi

pt Unidentified

Care este drumul bun pe care te chinui sa aduci pe cineva?  Eu nu il zaresc.....

Discutiile nu s-au dus pe aratura, arata spre Dumnezeul Adevarat, acela Biblic. Cunosti an alt Dumnezeu care a facut cerul si pamantul? Lui Dumnezeu nu putem noi sa-i dam nume. El, singur si l-a dat. Oamenii au dat nume unor dumnezeii inventati de ei; dar, oricum, fiecare om isi alege dumnezeul care-i place..... Acele reguli le urmeaza, a dumnezeului care-i convin, si care corespunde intereselor lui.....

Daca eu vreau sa cred in Iehova-Iahwe si sustin legile lui, ( pentru mine, fiind drepte) si doresc sa le respect, acest lucru nu va impiedica pe altul sa creada in cine vrea el si nici nu va impiedica NWO, sa se constituie. Dumnezeul Adevarat, este iubire si nu sustine planurile ambitioase ale acestei lumi, care nu i se supun, nici nu este deacord cu bombele de distrugere in masa....sau alte planuri de nimicire a omenirii......

roxana

Citat din: alinutzu din  21 Noiembrie 2006, 15:46:00
Din cate se stie iisus este fiul lui Dumnezeu...
nu cred ca ma contrazice nimeni
....

1.Se spune ca Iisus ar fi avut copii(daca e sa ne luam dupa codul lui da vinci)
2.de aici rezulta ca Iisus pe langa toata puterea sa a avut si o parte umana(cred ca se spune si in Biblie asta)
3.Ca orice om nu este pacat sa faci copii(dragoste alea alea deci chesti dale Lui Dumnezeu, dupa cum se spune Dumezeu e cu dragostea cu pacea, v-ati prins voi cam ce vreua sa spun)
4.Cineva(fie ei masoni fie cavaleri templieri fie orice altceva) a pastrat si inca mai pastreaza secretul asta
5.este imposibil ca urmasi sa fi disparut(nu cred ca a vrut nimeni sa "stinga linia de sange" a Lui Iisus)
6.Deci sa presupunem prin absurd ca urmasi acestuia exista

7.Daca ei exista ar trebui sa fie unii dintre putini care stiu acest secret(avand in vedere ca unul dintre strabunici lor indepartati este chiar Dumnezeu)...

de aici rezulta => ar trebui sa fie cineva pe lumea asta care sa stie lucrul asta  :| :?

Se pare ca sunt cateva persoane, eu am auzit de sase, care stiu ADEVARUL! Marele adevar al umanitatii. Cand Papa Paul , odihneasca-se in pace, a aflat ceva, nimeni nu stie ce anume, de la unul dintre ei, a suferit un soc si s-a retras doua sau trei sapt., in post negru si-n adanca tristete, profund marcat si impresionat!