Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

calinahanna

@unidentified

De acord cu ideea ta legat de dusmani... am sa ma abtin... dupa postul asta.

@emi

CitatDaca eu vreau sa cred in Iehova-Iahwe si sustin legile lui, ( pentru mine, fiind drepte) si doresc sa le respect, acest lucru nu va impiedica pe altul sa creada in cine vrea el si nici nu va impiedica NWO, sa se constituie.

De acord..eu am spus ca
CitatE dreptul fiecaruia sa apartina oricarei credinta vrea... si de care se simte mai mult sau mai putin atras... cu toate ca nu mi se pare corect sa afirme sus si tare "ceea ce stiu eu este cel mai mare adevar referitor la numele lui Dumnezeu".
Asta ca o consecinta a bunului simt.
Apoi... Intrebarea era...care este numele adevarat al lui Dumnezeu? Il stii? Daca nu il stii.. de ce divaghezi de la subiect? :|

alinutzu

Citat din: roxana din  15 Aprilie 2007, 13:00:29

Se pare ca sunt cateva persoane, eu am auzit de sase, care stiu ADEVARUL! Marele adevar al umanitatii. Cand Papa Paul , odihneasca-se in pace, a aflat ceva, nimeni nu stie ce anume, de la unul dintre ei, a suferit un soc si s-a retras doua sau trei sapt., in post negru si-n adanca tristete, profund marcat si impresionat! 

Am tot auzit si eu de conspiratii pe la Vatican oricat de mic ar fi dar detine unele dintre cele mai mari secrete  :-o
Daca ar exista acest adevar sigur acolo ar fi

can't stop the signal ...

Sidney

Sursa  cea  mai  veche cred  ca  este Septuaginta adica  traducerea celor 70  de 
invatati  greci  sau evrei din Egipt.In graca   antica  numele  lui Dumnezeu  s-a  tradus :EU  sant  cel  ce  sunt .In  restul  veciului  testament  numai  avem denumiri  specifice iar in  noul   testament
CEl  ce  era,CEl  ce  este,  si  CEl  ce  vine.
                    Cred  ca  Dumnezeu  nu  are nume.Numele  este  pentru  noi  ca  sa ne  deosebim.El  nu  are  nevoie. Problema  e  ca  noi  intrebam ...noi  raspundem :-D
Ne  cam  invartim  im jurul cozii :-D

alinutzu

Citat din: loreley din  21 Aprilie 2007, 07:57:25
Problema  e  ca  noi  intrebam ...noi  raspundem :-D
Noi adica omenirea
Omenirea are intrebari, dar omenirea are si raspunsurile.
Chiar daca diferenta dintre cei care pun intrebarile si cei care stiu raspunsurile este de 1 miliard la 1 dar tot din omenire fac parte.

lylyt_ice

Dolores ,am o intrebare...tu esti martora......asta inseamta ca tu stii adevarul!!! nu poti pricepe ca adevarul tau nu ne intereseaza ?si ca noi ne-am adunat cu totii aici numai pentru ca sintem in cautarea adevarului neimpus de altii???CE aveti voi in plan sa ne convertiti sau ce tot naiba vreti de la noi?Nu vi se pare ca v-a bagati nasul cam peste tot?Sau poate decit sa stai pe strda sa enervezi lumea cu reviste colorate e mai simplu sa stai acasa si sa enervezi oamenii de pe internet???
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

lylyt_ice

Consider ca raspunsul lui Loreley, este cit se poate de clar ,eu personal nu am decit sa repet ce a scris ea.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Dolores

Citat din: lylyt_ice din  21 Aprilie 2007, 12:11:27
Dolores ,am o intrebare...tu esti martora......asta inseamta ca tu stii adevarul!!! nu poti pricepe ca adevarul tau nu ne intereseaza ?si ca noi ne-am adunat cu totii aici numai pentru ca sintem in cautarea adevarului neimpus de altii???CE aveti voi in plan sa ne convertiti sau ce tot naiba vreti de la noi?Nu vi se pare ca v-a bagati nasul cam peste tot?Sau poate decit sa stai pe strda sa enervezi lumea cu reviste colorate e mai simplu sa stai acasa si sa enervezi oamenii de pe internet???
Daca nu TE intreseaza nu te uita, sunt si oameni care ii intereseaza adevarul biblic si nu presupunerile unor oameni.Noi nu avem in plan nici o convertire, nu eu am facut acest topic.Si daca sunt sigura de ceva am voie sa spun pt ca nu imi poti interzice tu acest lucru! Ceea ce vrem e sa NU poata spune nimieni ca NU a auzit care este Adevaratul Dumnezeu! Iar daca tot te interseaza noi nu stam cu reviste in strada, ne confunzi! Si nu avem nici reviste colorate! Si da...ai drepatate adevarul de cele mai multe ori enerveaza dar sa stii ca eu nu pt aceia am scris. Poti sa nu citesti cand vezi ca am scris eu ceva ca doar nu te obliga nimeni dar de jignit nu te`am jignit si astept acelasi lucru de la tine! Si nu o sa poti sa`mi interzici sa mai scriu la acest topic.Sorry...

Sidney

Dolores,

Care este  adevarul biblic  si  care  sant presupunerile unor  oameni ?  Care  este adevaratul
Dumnezeu?
    S la final   imi  poti  spune ce  este  Adevarul?

alinutzu

In zilele noastre ncii biblia nu mai e o sursa sigura... Poate nu stiati dar biblia este scrisa si tiparita de oameni, aceasta a fost modificata de nenumarate ori panain zilele noastre , chiar si prin traducerea bibliei aceasta nu-si mai pastreaza adevaratele intelesuri...

Deci nu va reduceti numai la ce scrie in biblie

Mirel

Citat din: alinutzu din  21 Aprilie 2007, 21:17:27
In zilele noastre ncii biblia nu mai e o sursa sigura... Poate nu stiati dar biblia este scrisa si tiparita de oameni, aceasta a fost modificata de nenumarate ori panain zilele noastre , chiar si prin traducerea bibliei aceasta nu-si mai pastreaza adevaratele intelesuri...

Deci nu va reduceti numai la ce scrie in biblie
Ai dreptate Alinutzu dar sa stii ca este mai de preferat sa crezi in ea decat in alte carti caci biblia a fost inspirata de D-zeu

pri3st3ss

de acrod cu alinitzu..
biblia a fost tradusa si retradusa de zeci de oameni care au inlocuit cuvintele pe care nu le stiau,si,mai rau,au inlocuit ceea ce nu le convenea!! tot politica e si acolo..

biblia a fost inspirata de duhul sfant ,dar nu mai e ca la inceput..
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Mirel

Citat din: pri3st3ss din  21 Aprilie 2007, 22:02:03
biblia a fost tradusa si retradusa de zeci de oameni care au inlocuit cuvintele pe care nu le stiau,si,mai rau,au inlocuit ceea ce nu le convenea!! tot politica e si acolo..

biblia a fost inspirata de duhul sfant ,dar nu mai e ca la inceput..
Este adevarat ceea ce spui nu mai e cum a fost la inceput dar unele traduceri mai "apropiate" indica mai clar continutul ei decat ultimile in care nici macar numele lui  D-zeu Iehova nu este amintit

lylyt_ice

SI...pentru ca tot avem astazi in meniu IAHOVA (dimineata, prinz si seara),care a fost numele lui Dumnezeu pina sa apara acest Iahova ???Si de ce IISUS nu pomeneste nimic despre el???

darkness

Citat din: lylyt_ice din  21 Aprilie 2007, 23:05:04
SI...pentru ca tot avem astazi in meniu IAHOVA (dimineata, prinz si seara),care a fost numele lui Dumnezeu pina sa apara acest Iahova ???Si de ce IISUS nu pomeneste nimic despre el???

:lol: :lol:
lylyt,te iubesc tare mult,stii!?
pai numele lu isus nu a aparut ca nu era nascut.. :-D

am auzit un zvon cum ca toanele lui iehova din vechiul si noul testament, erau in functie de "stapanii" care veneau la conducere...
si prin stapani ma refer la alieni.

Sidney

Dumnezeu este  acelasi  pentru  toti:filozofi,credinciosi,atei,oameni de stiinta etc .Dar  conceptul de  D-zeu este  diferit

Filozoful: D-zeu este o entitate infinit de inteligenta, atotputernica, atotstiutoate, buna, cauza prima a universului, creatorul si arhitectul.

Omul de stiinta: Nu exista dovezi in existenta s-au nonexistenta lui D-zeu si nici nu vor fi gasite vreodata. Prin urmare D-zeu este un adevar relativ, si asa va ramane in veci. Nu se pot obtine informatii despre creator, daca el exista, datorita numarului limiatat de neuroni pe care-i avem. Nici prin credinta nu poate fi cunoscut intrucat credinta este doar o alegere, o ghiceala.
Exista si conceptia stiintifica (care este doar o ipoteza, adica adevar banuit dar nedovedit inca) ca in afara de fortele fundamentale, ordinea in univers exista datorita unei entitati inteligente care nu este nici atotstiutoare, nici atotputenica, nici atemporala. Inteligenta acesteia creste exponential odata cu trecerea timpului. Este un concept intermediar intre teism si ateism.

Ateul: D-zeu nu exista. Din moment ce exista legi fizice nu avem nevoie de entitati supranaturale. Materia prelucreaza informatie, este autocreata, se autoorganizeaza, autostructureaza si evolueaza. Nu este necesara cauza prima, intrucat comform fizicii cuantice pot exista cauze fara efect si din nimic poate aparea ceva.

Credinciosul crestin:D-zeu este  creatorul  biblicAl  lui  Avraam din care  s-a  nascut   Isus   .El  nu  poate  fii  cunoscut  pe  cale  rationala   ci  doar prin
revelatie .Pentru  ideea  ca  d_zeu  exista nu  trebuiesc  dovezi  ci  doar  credinta