Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

E.L.E.N.I.N. - un mare semnal de alarmă!

Creat de melanogaster36, 16 Martie 2011, 13:36:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 14 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tractorbeam

Pe vremea cand copil cutreieram zona Piata Romana - Piata Victoriei, ma mai opream si la observatorul astronomic am. Vasile Urseanu, pe vremea aia un domn slabutz si cu barbutza, parca Harald Alexandrescu pre numele lui, te putea pune in tema cu evolutia cometei Kokhoutek sau cu cea descoperita de astronomul amator V.Daimaca. Oare cati dintre noi isi mai amintesc pozele alb-negru puse la panoul de pe grilajul exterior al observatorului?
Pe vremea aceea oamenii nu prea aveau timp sa priveasca cerul, se lucra si sambata iar duminica in loc de cometa serveai tot alb-negru Flinstones cam 20 de minute.
Inghetati in comunismul dambovitean nici nu ne dadeam seama cum treceau cometele pe langa noi, cred ca daca ar fi cazut una pe noi precis am fi aflat ultimii.  :wink:
Hai sa traiti .....bine!

icsfreeze

Aliosa

abyss

fiulploii

Siberia

De ce esti rau @fiulploii ? Au nu stiai ca d-nul Elenin ne-a asigurat zilele trecute ca doamna comeata s-a rooopt in bucatzele ?  :-D

(btw : ai si-al doilea grafic ? ce-l cu planeta ? ca si ala era interesant :-D)
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

kefren

Citat din: Siberia din  07 Octombrie 2011, 21:01:01
De ce esti rau @fiulploii ? Au nu stiai ca d-nul Elenin ne-a asigurat zilele trecute ca doamna comeata s-a rooopt in bucatzele ?  :-D

(btw : ai si-al doilea grafic ? ce-l cu planeta ? ca si ala era interesant :-D)

Dreptate mare ai,chiar ma miram ce-i cu linistea asta despre Ela-am sa o dezmierd asa-nici o stire,o catastrofa,cutremur,inundatii,ceva legat de ea.Despre declratie dlui.Elenin am citit aici:

http://spaceobs.org/en/2011/10/06/comet-elenin-disintegrated/

fiulploii

Mai asteptam putin , poate se mai modifica ceva sau poate nu ...
Deci, hold-on .  :-)

kefren

Citat din: fiulploii din  07 Octombrie 2011, 21:13:01
Mai asteptam putin , poate se mai modifica ceva sau poate nu ...
Deci, hold-on .  :-)

Sa asteptam,intre timp,poate va mai apare un mistic cu viziuni apocaliptice care va profita de naivitatea oamenilor  sa faca vreo cateva milioane de dolari,e la moda........ :-D

fiulploii

Mno, fuse si se duse ! Nu tu salut , nu tu adio , nimic-nimic  :?
Desi , atentie mare , mai sustin unii adepti conspirationisti ca ORICAND  eleninu se poate intoarce din drumul sau si sa vina sa pupe Terra tandru si catastrofal . Asadar , poate ca mai vine ... cineva sa ne scoata din a laptelui spuma - adica Calea Lactee .
:-)

Ganditorul

Pfuuuu.... ce frica mi-a fost.
Hai, spatiul e liber - ce apocalipsa mai vine ?
Astronomia a primit fonduri de finantare, geo-meteorologia a primit finantare (apocalipsa incalzirii/racirii globale), medicina a primit finantare (vechile/recentele gripe/pandemii) ... Hai cine ghiceste ce apocalipsa se va inventa pt a mai primi ceva fonduri de finantare ?
Pt ca din pacate suntem intr-un secol nebun, al unei lumi nebune, care nu finanteaza cercetarea stiintifica decat daca a "ajuns cutitul la os" ( a se citi ...apocalipsa).
Intr-un fel ii inteleg pe oamenii de stiinta - vor si ei sa manance o paine alba ... la fel ca bancherii care ne jupoaie prin impozite, dobanzi si crize financiare... la fel ca si excrocii internationali care ne jupoaie prin jocuri riscante ale fondurilor mondiale... la fel ca militaristii care ne jupoaie bucuria vietii inventand noi si noi stari de conflict si teama... la fel ca dogmaticii religiosi care ne distrug speranta cu noi inchipuiri si reeditari ale vechilor fantasme/cosmare ale intunericului  dezvoltarii umane.
Pana la urma ... bravo lor - au gasit o metoda de a finanta dezvoltarea stiintei si cercetarii - apocalipsa.  :martiansad:

Ganditorul

Pt tractorbeam - imi place ce ai scris dar ... p'aia am avut timp s-o caut nopti la rand si s-o zaresc prin binoclul bunicului ... pentru asta de acum n-am avut timp. Si-i pacat, ca spectacolul unei comete e fantastic !

tractorbeam

Citat din: Ganditorul din  17 Octombrie 2011, 06:43:38
... p'aia am avut timp s-o caut nopti la rand si s-o zaresc prin binoclul bunicului ...

Ehe, fuse si se duse! Valabil in ambele cazuri. Pentru toti bunicii R.I.P.!

Siberia

Gaudeamus igitur ! :-D

De parca titlul subiectului a fost vreodata: "ELENIN - ne cade in cap! - sa fugim, sa ne ascundem, sa ne varam capu-n asfalt si sa asteptam sa treaca !"
Deci pana la urma ELENIN poate reprezenta sau nu un semnal de alarma ?
Scrisesem cu cateva pagini in urma ca imi mut atentia dinspre aceasta cometa spre alta, si anume 2005 YU55, tocmai fiindca la momentul respectiv aveam dubiile mele vis-a-vis de C2010 X1.
Din punctul meu de vedere, ELENIN poate fi intr-adevar un semnal de alarma sau o manipulare/mutare a atentiei generale in alta directie. Insusi numele cometei poate da un indiciu: 11/9. Cat despre Leonid, o simpla cercetare pe google o sa va arate ca Leonizii se manifesta tot in luna Noiembrie (mai exact intre 10 si 23 in anul acesta).
Poate n-a fost vorba niciodata despre vreun pericol din partea renumitei comete Elenin, ci a fost doar un semnal de alarma pentru unii. Nu s-a intrebat nimeni de ce nu avem o fotografie mai clara a acestei comete ? Avem fotografii din strafundul galaxiei, dar cand vine vorba despre Elenin, totul e invaluit intr-o ceata. Nu fotografii clare, nu observatii in chiar ziua in care a fost cel mai aproape de pamant, nu nimic... doar cateva informatii aruncate tot de Leonid Elenin pe site-ul "spaceobs". Din 2200 de observatii ale cometei, propriu-zis nu stim nimic cat de cat relevant despre ea, doar povesti... Dar ne bucuram ca a trecut si-am scapat fara nici o zgarietura :-D
Sa nu ne gandim deloc la data de 9 Noiembrie fiindca n-are sens. Elenin nu mai e, deci au disparut toti meteoritii, asteroizii tot... Sa-i lasam pe americani sa se gandeasca la exercitiile nationale care vor avea loc in acea data si pe rusi sa se gandeasca la eventuale riscuri pe care le pune cometa 2005 YU55 - noi vom gandi in continuare doar pozitiv sau mai bine nu vom mai gandi deloc.. ca sa nu stricam echilibrul precar al planetei :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

fiulploii

Am zis despre el aici 
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2436.120.html#msg64485
si normal ca a trecut neobservat  :lol: insa aduc o modificare si anume :
nu se va intampla nimic DACA sistemul ancestral de aparare a planetei mai functioneaza .
Citat din: fiulploii din  08 Octombrie 2011, 23:46:38
2005 YU55,
http://neo.jpl.nasa.gov/news/news171.html
asteroidul de mai sus este obiectul unui nou test de inteligenta  :lol:  primul test fiind pletoasa elenina .
Sfarsitul lumii in 8 noiembrie cand va trece sa ne salute razant . Eu fac pariu cu oricine vrea ca daca va fi sa fie atras spre Pamant va intra in functiune sistemul automat de aparare a Terrei care are una din locatii in Siberia - vezi fenomenul Tungusk .