Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

[JOC/GHICITOARE] Ce credeti ca am fotografiat - reloaded

Creat de DepthOfField, 06 Aprilie 2006, 00:24:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alx

ora filmarii?

si nu m-am indoit niciodata de seriozitatea dvs.!
alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

DepthOfField

merci, Alx, eu nu sunt eu insumi la aceasta ghicitoare, a se citi observatia cu pricina, aici eu sunt un martor novice si nevinovat care a vazut un ozeneu, si raspund la intrebari dupa cat ma duce pe mine capu' de neinitiat (si ca sa precizez: nici nu fac misto, chiar am filmat ce se vede si nici nu am prelucrat nimic, doar imi joc rolul de nestiutor, in fond asa se intampla cu observatiile reale, nu stii nimic de dinainte despre martor si trebuie sa te multumesti cu ce iti spune)

1) ora filmarii: 12 februarie cam dupa 7 seara
2) zona de campie, la Braila, dar eram in oras, printre case, blocuri, copaci si cladiri, nu pe campie
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

alx

in acest caz trebuie sa va aruncati ceasul,postul dvs. cu inregistrarea a fost la "Astãzi la 17:08:26 "
sau poate n-a fost flmat in 2007_

alx

daca erati in oras(eu nu cunosc braila) putea sa fie un balon(aerostat) ancorat, cu o reclama pt.o discoteca sau mai stiu eu ce alt supermarket...

jackie28t

Ciuciulete,ghicitoarea ta devine din ce in ce mai interesanta.Cateva intrebari :wink:
1.Cum a disparut obiectul din vizor?Te-ai plictisit privindu-l sau a disparut pur si simplu?
2.Cum ai observat obiectul in primele momente cand l-ai vazut?Cum se manifesta?
3.Ce simteai in acele momente?Ce credeai ca vezi defapt?

DepthOfField

Scuze, Alx, my error, era data de 11 februarie. .. m-am uitat la ceas pe ecran sa vad in cat suntem azi , si apoi cand am scris postul, am uitat sa scad o zi. Deci aseara, 11 februarie, cam pe la 7 si un sfert sa zic cu aproximatie.
nu era balon sau reclama..in saracia asta de oras, nu am vazut niciodata asa ceva. Poate in bucuresti...

jackie:
1) m-am dus la calculator sa vad ce am filmat, asa ca nu am mai vazut obiectul, care era tot acolo dupa ce am filmat si pana sa plec la calculator
2) pai l-am vazut pur si simplu, parea ca o stea, dar mai stralucitoare, si isi schimba culoarea. Cred ca pe film se vede mai bine cum se manifesta decat cu ochiul liber ;)
3) simteam ca trebuie sa-l filmez :D . ma gandeam ca vad un ozeneu sau nu stiu ce ciudatenie, io fiind de mic mai pasionat de science fiction, deci in tema  :-P

am aflat intre timp ca Venus e o planeta si se vede seara la asfintit, dar eu am filmat catre sud, chiar si spre est un pic cred, deci nu era Venus sigur, ca am inteles ca a mai fost confundata cu ozn-uri   :roll:

p.s sub influenta "nevinovatiei"   declarate la inceput  :D

alx

ok,deci nu e venus,e saturn, vizibila deasupra orizontului dupa ora 17,cu directia de deplasare E spre SE,cu ridicare pe bolta!ce spui de asta?
  si "semnalizarea" se datoreaza fenomenului de difractie(daca mai imi aduc bine aminte)

alx

jackie28t

Ciuciulete,drept sa-ti spun deocamdata....din ce-am vazut in acea secventa atasata si prin raspunsurile catre intrebarile mele pot spune ca ma inclin deocamdata ca este o stea(ma rog, planeta)...din lipsa din timp deocamdata nu sunt informat cu pozitia planetelor.
Deci este o stea,sau trebuie sa-i spunem si denumirea? :-D

jackie28t

Defapt filmul este doar o lumina ce pulseaza pe un fundal negru.Daca nu as lua in considerare ca filmai pe cer (asa cum ai precizat sincer tu) atunci as fi spus ca-i doar un led de la telecomanda. :-D LOL

Dar daca erau si stele prin jurul acelui obiect si Obiectul nostru misterios facea o miscare de genul zig-zag atunci poate ma inclinam sa spun ca este un OZN adica Obiect Zburator Neindentificat.Adica un Obiect care zbura.Dar eu intelg ca astfel de filmari se intampla foarte rar precum acel film al meu filmat pe timp de zi: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,815.0.html

jackie28t

Citat din: ciuciulete din  12 Februarie 2007, 17:42:38Nu stiu daca am filmat pe Venus, dar nu cred   :-P
Deci este o planeta dar nu l-ai filmat pe Venus? 8-)

alx

Arckadii

come on ciuciulete, cred ca este momentul sa le spui ce mi-ai zis si mie pe MP:)
Ark

DepthOfField

Ok, scuze, dar nu am mai avut timp azi sa ma ocup de forumuri (treburi), iar acum dupa-amiaza de-abia am inceput sa-mi pregatesc materialul de raspuns.

Observ ca in final ati cam concluzionat mai multi ca am filmat o planeta sau o stea.
primul a concluzionat Arckadii, chiar prea repede, dar nu vazusem argumente, asa ca de-aia te-am rugat sa mai amanam un pic, timp in care eu am pozat intr-un martor nataflet, care are si el o camera noua pe mana si nu stie ce a filmat (bila aia).

Deci am filmat pe Sirius, cea mai stralucitoare stea de pe cer (depasita doar de Venus, care totusi nu e stea, ci planeta), care in perioada asta se afla cam spre sud dupa lasarea serii.

Am vrut sa pun in evidenta fenomenul de scintilatie atmosferica, datorita caruia stelele par ca sclipesc si cine se uita atent cu ochiul liber chiar poate vedea variatii de culori. In plus, am filmat un pic defocalizat, adica dintr-un punct luminos am facut o bila, cerc, care deci isi tot schimba culoarea.

Scintilatia atmosferica se datoreaza atmosferei Pamantului si e un fenomen optic de difractie a luminii. Am vrut sa-l prezint, pentru ca am vazut cateva filme cu UFO pe net, care tocmai asa, isi tot schimbau culoarea, asemanator cu ce am filmat.

Mai pun si alte 3 filmulete, in care este prezent acelasi fenomen. poate o sa revin cu niste explicatii pe topicul de Tehnica imaginii.

scuze, dar trebuie sa plec undeva.

felicitari celor care au participat si ghicit.

Asteptam alte ghicitori.