Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

[JOC/GHICITOARE] Ce credeti ca am fotografiat - reloaded

Creat de DepthOfField, 06 Aprilie 2006, 00:24:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

jackie28t

Citat din: alx din  17 Februarie 2007, 21:46:57
am pus fiºierul ºi pe google video! 
:ufo:   http://video.google.com/videoplay?docid=6951890669520009758
alx,dupa prima vizionare pot spune ca acel obiect este o stea sau planeta.Sta stationar mai bine de 59 de secunde. :-D

1.Cat timp a durat incidentul?
2.Cum a disparut?
3.Ai filmat prin geam?

alx

ok...iatã ºi detaliile:
  mã aflam cu maºina pe o ºosea din zona de munte,când,privind pe geam mi-a atras atenþia o luminã puternicã,care pâlpâia.am oprit maºina ºi am luat camera(a aveam la mine din întâmplare),am mers pe marginea drumului ºi stând cu mâna proptitã de un gard am filmat ceea ce se vede...
  daca te uiþi cu atenþie,în stânga jos se vede un semn de circulaþie...
ora ºi data: 20.20   17.02.2007  ,adicã astãzi.
    obiectul nu era staþionar,se deplasa incet,lumina fiind foarte puternicã ºi pâlpâia,fãrã a se stinge,ci doar se amplifica,cu o frecvenþã de aprox. 1 hz(adicã o data pe secundã),observaþia a durat aprox.3 minute ºi jumãtate,timp în care am reuºit sã filmez douã seturi(unul l-aþi vãzut deja) ºi sã fac o fotografie(neclarã din cauza expunerii prelungite ºi a lipsei trepiedului,dar martorã cu exif-ul)
  în nici un caz nu era o stea sau planetã,lumina fiind mult mai puternicã,si cred cã acolo unde am filmet e un munte,sãar putea sã fi fost pe el...nu ºtiu.
aºtept ºi alte întrebari..

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

jackie28t

Bine alx,te inteleg.
Se poate foarte bine ca acea lumina sa fi fost o lumina de la o casa sau far aflat undeva pe munte.
Tot nu mi-ai spus cum a disparut lumina?Te-ai plictisit sa o privesti si ai plecat?A disparut brusc?
Acea lumina a facut vreo miscare rapida in zig zag sau ceva asemanator care sa te fi surprins?
Oricum astept sa extrag inregistrarea sa o analizez un pic. :wink:

alx

uite ºi fotografia...
 urmeazã al doilea fiºier,tot pe google video-acum fac upload...

lumina a disparut dupa cele 3minute ºi jumãtate...ºi la cât cunosc eu zona,acolo nu e nici o casã miºcãtoare  sau vreun far care sã se deplaseze...cred cã am filmat un ufo
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

link-ul pentru a doua înregistrare : http://video.google.com/videoplay?docid=8735306930917717393
         oricum NU era o stea,planetã...
   direcþia aproximativã este NV  poate mai mult spre V

Arckadii

sunt 2 chestii ciudate pe poza ta.
un punct mic rosu in stanga-centru jos si pata aia alba mare...
poti explica?
Ark

alx

punctul mic roºu este probabil un defect al senzorului sau o eroare de encodare...
  cât despre *pata aia alba mare...*  cred cã ciucilete þi-ar putea explica mai bine ce reprezintã,dar cum el nu e pe aici,explicaþia mea :  expunere foarte mare (>10 sec) deplasarea sursei de luminã,ºi,probabil o micã instabilitate a aparatului-eram cu aparatul în mânã,rezemat de un gard...
   ºi nu e stea,cã e prea mare ºi eu nu am zoom decât 8X

Arckadii

da, eu m-am exprimat gresit. te intrebam doar daca punctul mic si rosu are corespondenta cu pata mare si alba...eram curios daca erau mai multe obiecte pe cer la momentul respectiv...
Ark

alx

da,erau stele,dar cred cã ceea ce am filmat se afla pe munte/în faþa muntelui,pentru ca nu am vazut stele chiar lânga luminã,dar lumina era cam de 10 ori mai putenicã decât orice stea pe care o vedeam,mult mai puternicã decât venus(cred cã era venus,am vãzut-o la 3-4 minute dupa încetarea observaþiei,dupa ce am plecat de acolo,ºi era în cu totul altã direcþie...).

jackie28t

Citat din: alx din  17 Februarie 2007, 22:41:29
uite ºi fotografia...
  urmeazã al doilea fiºier,tot pe google video-acum fac upload...
lumina a disparut dupa cele 3minute ºi jumãtate...ºi la cât cunosc eu zona,acolo nu e nici o casã miºcãtoare  sau vreun far care sã se deplaseze...cred cã am filmat un ufo

Alx,eu te inteleg.Nu pot sa spun nimic concret daca nu am mai multe informatii.
Tot nu mi-ai spus cum a disparut lumina.Ca un bec cum se stinge?Sau s-a indepartat pana nu s-a mai observat?
Uite eu am luat imaginea expusa de tine si ma trecut-o prin autolevel.Acolo se vede o pata mare dedesubt.Poti explica daca mai exista un obiect pe cer,ceva ciudat dedesubt?Sau poate ma insel eu. :roll:
Voi atasa mai jos imaginea editata.
Ti-am spus ca daca as putea extrage filmul in PC sa-l analizez mai amanuntit as putea ajuta mult mai bine.

alx

lumina adispãrut în aprox. 10 sec.  scãzând intensitatea dar pãstrând pâlpâirea pâna în ultima clipã.    nu stiu ce e cu pata din partea de jos a imaginii,dar în mod sigur nu e pe cer,poate în aer,în faþa muntelui(acolo e un munte).

alte întrebãri?

alx

jackie28t

alx,
1.Cum a fost atmosfera inainte cu 20 de minute de vedea acel obiect?
2.Spui ca era mai mare ca venus asta insemana ca era o lumina puternica.A-si schimba culorile?
3.Ai auzit vre-un sunet,ceva avion sau elicopter?
Tot nu mi-ai spus daca ai observat miscari bruste din partea acelei lumini.

alx

1  atmosfera era curatã,vedeam stele pe cer foarte clar,cu 20 minute înainte...nu ºtiu
2  nu-ºi schimba culorile,lumina era relativ albã,doar pâlpâirea se observa un pic înspre rosu(cred,distanþa era mare   1.5km  aprox.???)
3   sunetul apei,în rest tãcere(+zoom-ul).

la distanþa aia,fãcea miºcãri,nu ºtiu cât de bruºte pentru cã nu îmi dau seama în care plan fãcea miºcãrile(era chiar noapte)

jackie28t

Alx,pata de desubt din imaginea pe care am atasat-o mai sus ma gandesc ca poate este doar o murdarie(pata) pe lentila aparatului.Eu doar am observato ciudata acolo si te-am intrebat. :-D
Tocmai am extras filmul si voi reveni ceva mai tarziu cu mai multe detalii.Pana atunci a-i las si pe ceilalti membrii sa-si spuna parerea.