Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: SLEAH19 din  09 Noiembrie 2015, 20:18:55
   
Aşa trebuie să facă toţi cei 95 % români creştini, să creadă  din tot sufletul şi cu toată fiinţa, credinţă care trebuie să fie măcar cât o boabă de muştar... şi nu va mai fi nevoie de comisii!

La fel de incredibil acest "trebuie" cand e o problema de constiinta , nu? Adica sa existe un organism de control a credinței ? Dar nu cred ca asta ai vrut sa spui ci sa subliniezi ca credința a slăbit , lumea S-a smintit . Corect dar întrebarea e de ce oare? De ce omul de azi simte ca biserica nu ii mai oferă răspunsuri satisfăcătoare la întrebările personale? Biserica străbate ca un fir roșu întreaga istorie si da, zic si eu ca a fost un pilon in menținerea unei conștiințe comune deși este o întâmplare , istoria ne arată asta . Si ce sa mai zicem de românii ardeleni greco-catolici? Pe aia ii excludem?
    Daca domnitorii români din Moldova si Țara Românească ar fi fost recunoscuți si unși ca domnitori de Roma atunci am fi fost catolici  :-D
   Cand e vb de credința atunci nu se mai aplica democrația? Atentat la ființa naționala? Care ființa naționala cand din '89 încoace conducerea țării lucrează cu anumite efecte? Omul de rând are trebuința de o direcție si o conducere pe care sa o respecte pt zicerile ei si mai ales pt faptele ei ori la capitolul fapte demne de urmat e cam liniște .
   Sa nu mai zic de câte ori a fost trimis mesager de la Bizanț pt a corecta pe cat posibil ereziile ortodoxiei țarilor romane promovate de cler , domnitor si marea masa a supusilor . Si nu ne-am schimbat prea mult . Apostolul Andrei cand a ajuns prin Dobrogea nu prea era picior de dac sau vlah ci era a coloniștilor greci si alte neamuri - nu mai țin minte ca am învățat demult . Informația e disponibilă prin biblioteci . Faptul ca noi ni L-am asumat si astfel ne simțim popor apostolic e alta poveste , stufoasa si ea.

   Una peste alta , observ va fiecare face alergie la ceva si fiecare ia in considerare numai ceea ce ii convine pt demonstrația personală . Sa respectam opiniile tuturor la rece si cu înțelepciune fiindca nimeni nu e perfect iar eu greșesc destul de mult.
   Credința omului a existat înca din momentul aprinderii conștientei lui si va pieri doar odată cu ultimul om . Restul este doar deșertăciune si lupta pt putere. Si deocamdată suntem stat laic .
   Atat am dorit sa completez observând un paradox in expunerea ta, colega SLEAH19.

SLEAH19

#4351
@acme

  - .. da.. trei ,,, şi eu ce-am spus ?

  Tu personal ai contribuit cu fonduri? Te-a obligat/forţat cineva ? Cei aleşi de tine au dat banii tăi?  Înseamnă că încă nu suntem în evul mediu. Oricum vacanţa s-a terminat , în scurt timp vom intra într-un ev întunecat .

@fiulploii

..nici o religie nu mântuie pe nimeni. Procentul de 95 declaraţi ortodocsi a fost adus în discuţie ceva mai la deal şi e evidentă condiţionarea mea, dacă vor -trebuie să aibă credinţă ..cât un bob de muştar , dar doar cei care s-au declarat creştini ortodocsi, nu tu un spirit liber, aşa că paradoxul nu există!

Nu ştiu de ce la cei care vin cu argumentul credinţei trebuie să fie categoric ori albă ori neagră pe când la restu, spectrul poate merge şi până la nuanţe de roz,  poate să sune şi din coadă, e acceptat fără să se discute argumentele, în altă ordine m-am luat de Eliade , ai observat ? Mare admirator al spiritualităţii asiatice , dar el măcar a mers pînă acolo  nu a adoptato de la distanţă fără să o traiască efectiv!!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

alx

#4352
Citat din: SLEAH19 din  09 Noiembrie 2015, 22:41:31
  Tu personal ai contribuit cu fonduri? Te-a obligat/forţat cineva ? Cei aleşi de tine au dat banii tăi?  Înseamnă că încă nu suntem în evul mediu. Oricum vacanţa s-a terminat , în scurt timp vom intra într-un ev întunecat .
@SLEAH19
Fara a dori sa intru intr-o polemica cu indiferent cine,doresc sa-ti...comunic ca fiecare leut/euroi/dolarel dat de indiferent ce guvernanti drept...sponsorizare indiferent caror...culte,vine direct din banii de la buget,care...ia ghici? De unde vin? Nu cumva de la fraierii care muncesc si platesc taxe? Aud?
Si din ce imi aduc aminte,nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa...sponsorizez...


LE
Asa ca studiu de caz,unde locuiesc eu...la tara,avem asa:
-biserica romano-catolica
-biserica greco-catolica
-biserica ortodoxa
-minim 5 lacasuri de cult care nu apartin cultelor mai sus mentionate.


Si toate astea la o populatie de fro...5000 de oameni...deh,comuna de la tara...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

SLEAH19

#4353
 Da, aşa este , bani de la buget merg către culte dar direcţia lor este clară, pentru plata întreţinerii apă/curent/ întreţinere clădiri etc, salarii, acţiuni cultural-religioase dar nu pentru construcţia de biserici, este doar cazul special al Catedralei Neamului.

De ce nu ai fost întrebat dacă vrei să dai sau nu bani ?
Pentru că nu avem ( şi nimeni nu are încă) democraţie participativă - avem reprezentativă iar cei ce te reprezintă aşa au hotărît, să nu te întrebe nici în cazul cultelor, nici în cazul lui Bechtel nici în alte cazuri.

Bisericile alea reprezintă istoria voastră şi e destul de bogată după cum văd , dar le-au făcut oamenii de-a lungul timpului că aşa au dorit!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

alx

Citat din: SLEAH19 din  09 Noiembrie 2015, 23:12:10
Da, aşa este , bani de la buget merg către culte dar direcţia lor este clară, pentru plata întreţinerii apă/curent/ întreţinere clădiri etc, salarii, acţiuni cultural-religioase dar nu pentru construcţia de biserici, este doar cazul special al Catedralei Neamului.
Asa...si baietii astia,in special cei din BOR dau ceva la schimb? Adica ALTCEVA in afara de povesti...ma refer la niste impozite pe venit...urile alea frumoase...ceva taxe...alte alea? Eventual o mana de ajutor celor aflati in nevoie?  Iti spun eu...CANCI! Vizavi de catedrala aIa a manturii neamului...daca ar fi reprezentativa pentru tot neamul...treaca-mearga! Dar nu e din pacate,si mie personal mi se pare o...cheastie atat de nelalocul ei PRIN INSASI OPULENTA AFISATA...nu zic ca altii nu au facut catedrale...dar erau alte vremuri.Dar sa vii tu,bor,si sa obligi credinciosii sa cumpere NUMAI lumanari care au marca ta...alealalte nefiind...bune...si asta e doar un exemplu care arata cat de hulpavi sunt "sfintii parinti" in ziua de azi...si cum doar banul conteaza...


Citat din: SLEAH19 din  09 Noiembrie 2015, 23:12:10
Bisericile alea reprezintă istoria voastră şi e destul de bogată după cum văd , dar le-au făcut oamenii de-a lungul timpului că aşa au dorit!
Mda...in cazul particular expus mai sus unele dintre ele au legatura si cu istoria locului...insa daca cultele au prosperat,spitalul s-a inchis! Asa ca da...ma deranjeaza putin scorul de 8-0 in favoarea...dogmei/dogmelor...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

SLEAH19

#4355
 Tot cei aleşi de noi sunt vinovaţi pentru nefiscalizarea veniturilor bisericilor, probabil au impresia că dacă nu se ating de veniturile bisericii cumpără cumva indulgenţe de la Ăl de sus şi vor folosi argumentul ăsta  la negocierile finale :

- ...păi nu şi noi am închis ochii Doamne, la locotenenţii tăi ?

Rescriu nişte rânduri pentru că nu mi-am schimbat opinia:

După căderea comunismului, armata a fost dezarmată, şcoala .. deşcolarizată, sănătatea exterminată .

Şi apoi sau făcut sondaje de opinii :

  ,, - În ce instituţii au românii cea mai mare încredere?"

    Ca un făcut  ani la rând pe primul loc ieşea Biserica Ortodoxă.

Şi apoi au început către biserică : retrocedări, secularizări , i sau dat bisericii pământ, păduri , livezi şi ape cât să nu aibă ce face cu ele , preoţii în multe cazuri neglijează menirea lor făcând muncă administrativă în frunte cu Daniel care mai este şi un ,, apostol al ecumenismului mondial" .

Avem mai jos părerea unui păstrător al credinţei a bisericii celei vii despre mişcarea ecumenistă în care este târâtă biserica  :

"Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Căderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxă, fie ei: arhierei, preoţi de mir, călugări sau mireni, înapoi la Sfânta Tradiţie, la Dogmele şi Canoanele Sfinţilor Părinţi ale celor şapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Ferească Dumnezeu !"
                                                                                                                                   Arsenie Boca


     Orice deviere de orice natură a unui slujitor al bisericii este intens mediatizată : preoţi homosexuali, pedofili , preoţi hoţi ,mercantili , avari , violenţi, beţivi , necredincioşi şi criminali ţin zile în şir prim planul în media românească şi încet încet roadele se arată.

     Până şi pe prezentul forum , colegi care ştiu ce este şi cu ce se mănâncă manipularea când vine vorba de biserică sunt degrabă
apucători de pietre şi aruncători cu sete.
Dar şi asta face parte din miscarea apostazică a vremurilor din urmă: abaterea , lepadarea, abandonarea, razvratirea, chiar din interiorul bisericilor , respingerea unei parti a invataturilor lui Isus iar noii conducatori ai bisericilor , ofera mantuire si iertare fara valoare si fara pocainta celor iertati .Sunt promovate  evangelii false si biserici noi , bazate pe dorintele si nevoile omenesti , scopurilor egoiste , ironizarea partasiei cu Isus.

Bisericile vor ingadui în final aproape totul , căsatoria între persoane de acelaşi sex, avortul de dragul superioritatii numerice si al banilor , razvratirea impotriva lui Dumnezeu  va atinge proportii uluitoare.

  Despre spital ce să zic, probabil primăria a considerat că dacă sunt atâtea locuri unde se poate vindeca sufletul nu mai e nevoie si de un loc pentru vindecarea trupului!   O fi făcut primaru blat cu popii ?!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

mm

#4356
  Exceptionala postarea ta ultima, SLEAH19! In special pentru ca a limpezit f. multe din tulburelile discutiei acesteia. Tulburari ale cugetelor ce nu am voit sa le provoc, intrucat ma simt vinovat ca oarecum am fost la originea discutiei.

  Inca o data, trebuie sa o spun, (voi) românii aveti o usoara confuzie permanenta ce poate fi condensata asa: judecati cu inima si simtiti cu mintea. Pentru mine, exista faptele, ca niste realitati (de moment), separat de orice fel de sentimente. Astfel, consider ca recunoasterea unor intamplari nu condamna neaparat pe cineva si nu trebuie ca cineva sa se simta vizat ca a fost cumva implicat in acele intamplari. Sau, altfel spus, romanii au ajuns atat de diplomati unii fata de altii (in scopul nobil de a nu se jigni unii pe altii) incat nu-si mai pot spune nici un adevar/fapta in mod direct, simplu. Sau, si mai altfel, nu este un atac la persoana daca scoti in evidenta ca ceva se intampla in mod obiectiv (chiar daca sunt subiecti implicati in acea realitate faptuala).
  Sper sa fi fost destul de clar si neinterpretabil.

  Subiectul biserica sau nebiserica s-a discutat deja in amanunte destule in ast topic, la nivel de amanunte. Dar la unul sau doua nivele mai sus lucrurile sunt extrem de clare si de simple, bazate in claritatea lor pe faptul ca in mass media romanesca nimeni nu ataca biserica catolica, reformata, romano-catolica ori musulmana dar in mod constant e criticata biserica ortodoxa romana. Nu ca ar fi vreo exceptie aici - cam tot ce-i romanesc este criticat si balacarit in public, in mass media si chiar in particular, in relatiile noastre particulare.
  Problema este: e de bine sau de rau? Si daca nu-i de bine atunci cum o carmim sa fie bine? Tot de la nivel sus-sus, din avion se vede ca toata lumea a uitat cuvantul CINSTE. E un cuvant simplu, altadata era criteriu de alegere a reprezentantilor poporului. Nu a strigat nimenea in strada, de 25 de ani incoace, vrem cinste! Pai daca nu s-a strigat si nu se striga acest cuvant, inseamna ca nu se vrea asa ceva. Pai daca nu vrem cinste, stimati oameni, atunci avem astalanta realitate, care nu va/nu ne/ place. Deci e chestie de decizie simpla. N-am criticat pe nimeni spunand cele de mai sus. "E fapte. "
.

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Ganditorul

  @mm :
"Subiectul biserica sau nebiserica s-a discutat deja in amanunte destule in ast topic, la nivel de amanunte. Dar la unul sau doua nivele mai sus lucrurile sunt extrem de clare si de simple, bazate in claritatea lor pe faptul ca in mass media romanesca nimeni nu ataca biserica catolica, reformata, romano-catolica ori musulmana dar in mod constant e criticata biserica ortodoxa romana. Nu ca ar fi vreo exceptie aici - cam tot ce-i romanesc este criticat si balacarit in public, in mass media si chiar in particular, in relatiile noastre particulare."

E criticata mai mult BOR in primul rand pentru ca ceilalti stiu sa-si acopere mai bine hotiile.Pentru ca media este preponderent din occident -si deci simpatizant-catolica (si n-o sa-si critice cultul sefilor si finantatorilor). Si pentru ca BOR, indiferent de statistici, este un cult de la care romanii au cele mai mari asteptari. Iar aceste asteptari, venite in primul rand din zona intaririi conceptului de neam romanesc si tara a romanilor, a grijii si considertatiei pentru inaintasi - deci si pentru inaintasii contemporani, parinti, bunici, ce sunt "biciuiti" de biserica ortodoxa sub invinuirea de comunisti - aceste asteptari nu sunt satisfacute si dintr-o data BOR se erijeaza in "singura lebada alba" din perioada socialista cenusie pe care abia am trecut-o, "lebada" ce poate face orice, poate lua orice, fara sa dea socoteala nimanui. Acest orgoliu nemasurat este in primul rand criticat. Parerea mea.

Urban

Mantuirea nu depinde de un preot om, de Maria, de sfinti sau de papa.
http://sil3ntiumlink.blogspot.ro/2010/12/taina-tainelor.html

Xanadron

Pe scurt, ca tocmai ma fugareste un Arhonte :evil: si n-am decit 3,14 x 2 minute avans - adica exact de-un pi-pi. :lol:
Dincolo deci de orice controverse pro/contra institutiei Bisericii cu toate tarele ei omenesti - si nu pro/contra Credintei in definitiv - ar merita sa ne reamintim c-avem 13.000 de medici in loc de 26.000 (MINIMUM necesar actualmente.)
Si ca deficitul asta major creste continuu, "hemoragia" cadrelor medicale spre Vest fiind de neoprit.

Ori ca SRI-ul are acelasi nr. de angajati (si practic acelasi buget! :-o) pt. 20 mil. romani saracutzi... tot in proportia-n care-s ortodocsi (95%) ca BND-ul german (Bundes Nachrichten Dienst) pt. 85 mil. locuitori.

Nu mai comentez insa pe tema numarului preotilor la mia/milionu' de suflete, c-as putea fi acuzat de ignorarea dorintzelor comunitatilor locale - care, pe linia aceleiasi logici, ar aparea ca nu-si doresc decit "vindecatori de suflete".

Gata cu politichia insa, ca altfel ma trezesc moderat. :-D Mai bine o dau pe religie - ouppss, uitasem ca nici asta nu-i kosher.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

Citat din: SLEAH19 din  09 Noiembrie 2015, 20:18:55

Dar aşa ceva există, la nivel MACRO,  nu în România încă dar dacă am fost aduşi în faza în care  începem să o cerem , se va aplica şi la noi şi atunci poţi să-ţi bagi ceva în ea de democraţie sau ce-o mai fi ea.

  La noi în Uniunea Babiloniană/Europeană există o Comisie, cu membrii numiţi nu aleşi, cu preşedinte numit nu ales, care are putere atât executivă cât şi legislativă , naţiunile europene organizează alegeri şi trimit la Bruxelles acei Parlamentari Europeni în realitate figuranţi pentru că nu au dreptul de a face legi Europene în mod independent, dacă Parlamentul European are  vreo iniţiativă, Comisia poate să spună NU şi NU rămâne în schimb sunt obligaţi să voteze la două mâini Legile dictate de Comisie.


Cum era aia ..?  .....Q.E.D.....

- Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca Dacian Ciolos este nominalizarea sa pentru functia de premier al Romaniei.

- Dacian Ciolos, propus marti de presedintele Klaus Iohannis pentru a detine functia de premier in noul guvern, este in prezent consilierul presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Jucker !

A mon avis - numirea a venit în plic,  clasa politică s-a schimbat,  :wink: ....strada s-a potolit ..!     Ai grijă ce-ţi doreşti, păpuşarii sunt la uşă !!!


Tot ce ne rămâne nouă este durerea şi neputinţa în faţa teribilului eveniment de la Colectiv, care în afară de  scena politică, indiscutabil a schimbat ceva în sufletul colectiv românesc !

Pentru cei care ca într-un coşmar, nu mai contenesc să plece - CondoleanţeOdihnescă-se în pace !

Pentru cei din spitale , compasiune şi rugăciuni!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Cristian 1

Merge Bula, intr-o zi, la o reprezentanta Dacia si-l intreaba pe vanzator:
- Dacia 1310 aveti?
- Avem.
- Cu clima?
- Cu.
- Cu ABS?
- Cu ABS.
- Cu alarma?
- Cu.
- Cu Gps?
- Cu.
Bula uimit il intreaba pe vanzator:
- Ce misto! In cat timp as putea sa o obtin?
- Pai, in cateva zile.
- Dumneata iti bati joc de mine?
- Tu ai inceput.

romulus

CitatOri ca SRI-ul are acelasi nr. de angajati (si practic acelasi buget! :-o) pt. 20 mil. romani saracutzi... tot in proportia-n care-s ortodocsi (95%) ca BND-ul german (Bundes Nachrichten Dienst) pt. 85 mil. locuitori.
Monser Xana ce se spune mai sus este pura fictiune si aiuristica aproximare .
1. Din propria mea experienta iti zic si nu din carti: serviciile romanesti nu au nici macar pe jumatate din cifrele vehiculate pe aiurea;
2. Imi pare rau ca tu crezi si povestile referitoare la numarul angajatilor BND si a celorlalte servicii ale nemtilor. Transparenta afisata de ei este dor pentru .....catei !
Am zis.
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Xanadron

#4363
Moncher romulus, daca mint ei (nu luju.ro - anu' trecut -, ci statisticile bugetare oficiale), atunci mint si io.
Btw, citasem din memorie si zici bine ca aproximasem partial aiurea mai sus - desi in principiu situatia-i la fel de aberanta -, fiind vorba apropo de buget de BfV (serviciul intern de securitate german Bundesamt fuer Verfassungsschutz, si nu BND - ala extern cu 6.500 angajati, similar SIE care nu vrea sa stim citi angajati are).

http://m.luju.ro/politie-politica-pe-spinarea-cetateanului-sri-ul-regimului-basescu-are-de-patru-ori-mai-multi-agenti-decat-serviciul-secret-omolog-al-germaniei-tara-cu-82-milioane-locuitori-sri-are-in-jur-de-10-000-de-angajati-in-timp-ce-bfv-numara-doar-2-776-bugetul-sri
Spicuiri:
"Observam asadar ca bugetul pe care SRI il aloca doar pentru a-si plati angajatii (880 milioane lei) este cat bugetul total al BfV (205 milioane euro)."
"Ministerul Sanatatii a alocat in 2014 pentru plata salariatilor sai 731.440.000 lei, cu 150 de milioane de lei mai putin decat SRI!"

Din partea mea sa fie cu totii sanatosi - si mai ales eficienti, ca au de lucru en-gros "pe intern", cu coruptia endemica mai ales - dar unele dezvaluiri (tot din presa) lasa impresia ca macar unii din astia +10.000 isi mai vad si de biznisuri personale.

De notat totusi ca si pe lista revendicarilor "strazii" se cerea un plus de transparentza si-un... minus de fonduri pt. Servicii (cam multe si populate, tre'sa recunoastem, pt. o tzara ca a noastra.)
Posibil sa se-nsele insa si protestatarii (de Je nu mai zic) si sa fie realmente nevoie in sherparia asta mioritica de si mai multi agenti+ turnatori ca-n "epoca de trista amintire", mai stii?!

P.S. Mea culpa-bis: oficial, Germania n-are 85 mil. locuitori cum ziceam, ci aproape 83 mil. ...Desi, daca ma gindesc mai bine, daca-i punem la socoteala si pe ultimii refugiati, prima cifra e mai aproape de adevar. :wink:
Si, sa nu uit - nu stiu cit "dezumfla" nemtii sumele rezervate Serviciilor, da' stiu ca au mai multi "sifonatori" decit noi - practic, TOTI. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Urban

Pentru ca azi a fost miercuri:
http://www.efemeride.ro/?p=16863

... s-ar putea ca femeia sa nu fie chiar tzacanita.