Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tractorbeam

Incep sa cred ca tavanul si nu lemnaria de brad a fost imbibat cu o substanta care a jucat rol de potentator al incendiului. Daca observati flacarile se intind sub gratarul de lemn care gratar desi de brad si spoit cu lavabila inca nu a luat foc, probabil ca temperatura la care a luat foc ceea ce se afla sub gratar nu a fost foarte mare, insa s-a propagat foarte repede, extrem de repede.

abyss

#4291
Voi chiar nu știți ce poate face un burete, din ce e făcut etc. Și în special unul ieftin pt ambalaj precum cel în discuție, degradabil, vechi de un an sau cât avea, supus la stres termic , îmbibat de praf , fum , gudroane, și alte depuneri aderente și semi aderente. Habar nu aveți! Ăsta arde ca praful de pușcă!
  Ca sa nu mai spun ce face un burete de saltea sau o cârpă din fibre sintetice umectata cu de ex ulei de in ori vopsea pe baza de ulei ....se aprinde singur în câteva minute.
  Deci specialiștii cunosc despre ce e vorba. Ăla era un burete ce imita o izolație fie ea ignifuga ori nu , burete folosit de obicei ca ambalaj de unica folosință. Și care era pus de forma, și în stare avansata de degradare.

PS a ars și -si-a  consumat rapid aerul degajand la acea temperaura vapori inflamabil și fum. Când au deschis ușa a intrat aer și s-s-a aprins toată masa de vapori. Fitilul fiind focul de pe stalp. Nu cred în nici o conspirație. Toate cântecele heavy metal au texte idioate și anarhiste în opinia mea.

Ganditorul

#4292
Sti care-i problema ? Nu se prezinta nici o proba de la fata locului. Dupa cum observi distanta de la artificii la tavan e mai mica decat cea de la artificii la stalp. Si desi buretele din tavan a ars cu viteza mare, cel de pe stalp e 80% intact, neatins de foc.
Pana la urma ce a cazut la podea provocand arsurile celor care au reusit sa iasa ? Buretele ? Daca e asa cum spui tu si e vb de burete de ambalaj ... ramane cam 10% masa care poate curge aprinsa jos.
A cazut tavanul fals cu acele scandurele de brad ? Uite cum arata lucrarea de antifonare - schelet metalic pe care erau prinse scandurile de brad (care nu-mi par mai groase de 3 cm - spun asta pentru a nu uita ca vb de tineri in putere, care nu se sperie de 5 scandurele arzande care cad  din tavan, si nu de pensionari care abia se tarau pana la iesire )
Dupa cum se vede tavanul este compartimentat de grinzi groase - ceia ce ar fi trebuit sa implice o ardere secventiala in conditii normale (martorii spun ca nu a fost asa si ca totul a luat foc brusc, dintr-o data...) :






http://www.voceavalcii.ro/2015103132173/firma-care-a-amenajat-izolarea-fonica-in-colectiv-fuge-de-r%C4%83spundere.html

Daca e asa cum zici tu - si probabil ai dreptate - buretele a ars mult inaintea scandurii de brad. OK.
Dar atunci lucrarea aia din lemn trebuia sa ofere protectie la scurgerile de plastic arzand macar 5 minute - timp destul pentru evacuarea a mai mult de 300 de persoane . Cat despre deschiderea usii ca factor de amplificare ... poate, dar pe sus, pe acolo, sunt niste guri de ventilatie care depasesc cu mult capacitatea de alimentare cu aer a usii deschise.
- N-am vazut nici o analiza chimica clara - desi se putea face atat la institutul de criminalistica cat si la pompieri in mai putin de 24 de ore - cu substantele degajate din arderea buretelui si lemnului. Coincid gazele si urmele gasite la fata locului cu cele dintr-o reconstituire in laborator a arderii. Doctorii vb de cianuri si alte gaze nocive. Din autopsie ce gaze reies ca au inhalat victimele? Dar arsurile de la ce provin ? Burete, brad sau altceva mai violent la ardere ? S-au luat probe ? 

Astea sunt datele pe care le asteptam - ca niste oameni cu ceva experienta de viata = si nu circul mediatic cu arestari, retineri, acte luate pe spaga si alte aiureli birocratice.
- Cat despre chestia aia cu " sa lasam specialistii sa lucreze in liniste" ... Hmm, pai specialistii au lucrat in liniste si inainte de incendiu si cum sunt si ei oameni pot ceda la presiuni si da un verdict de "neglijenta cauzatoare de vatamari corporale grave" si atat. mai baga si aia de la ANAF cateva vorbe despre nereguli in acte si uite asa se musamalizeaza un caz extrem de grav, ce se mai poate repeta, daca e vorba de un incendiu provocat.

Mai bine "dam cu batul in balta" gresind in aprecieri de 100 de ori pana anulam orice banuiala de intentie decat sa ne culcam pe-o ureche si sa ne multumim cu analizele celor care "ridica hartiile de la sediul firmelor implicate". Parerea mea.

Xanadron

Taman voiam sa re-pedalez pe tema " Nu  vi se pare că brusc a fost schimbată toată agenda media în România ? Există doar un singur subiect - explozia din club."
...cind ma trezii ca-s si io "contaminat" prin simpla postare aici.

Dincolo de perplexitatea / tristetzea / revolta (anti-Sistem Duplicitar in definitiv) - toate justificate, desi la unii simulate-amplificate face-bucist ca-i trendy -, orice ipoteza-i posibila. Fie si aia cam new-age-cinica gen "Uite ca Universu' chiar conspira sa-ti indeplineasca dorintzele - mai ales p-alea nasparlii".

Departe de Je gindu' sa-i clasific cumva pe amatorii de "Melodic Death Metal" (ca asta-i parca denumirea sub-sub-curentului Metal-Rock promovat in "Colectiv"), desi n-am cum sa ma auto-aburesc cu ideea ca mi-ar placea respectivul stil de [asa-zisa] muzichie. Asta nu-mi evapora insa nici disonantza cognitiva resimtita aflind ca 6 din cei dusi intr-o lume mai buna sper erau arhitecti/e (RIP all :star:) si totusi aveau pasiunea zdranga-behaielilor MDM.

In fine, fiecare cu "pasarelele" lui pin'la urma, da-i clar c-ar trebui sa compatimim... si mai ales sa ajutam oameni de genul femeii de servici care traia in 12 mp cu 5 copii si un tata paralizat nu doar atunci cind mor hiper-mediatizat.

P.S. Multe ar mai fi de zis si despre hienele "stiriste", :x da-i inutil si asta.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

  Eu mi-am spus parerea. Fiecare se manifesta cum doreste fata de o asemenea oroare, crede cum vrea , isi exteriorizeaza sau nu revolta fata de asemenea grozavenie.

    Ce tot zici colega @Ganditorul de specialisti si altele? Tocmai ca daca se respectau normele stabilite de specialisti, asemenea crematorii nici nu mai existau.

   circul mediatic cu arestari, retineri, acte luate pe spaga si alte aiureli birocratice. Da , acte spaga si alte aiureli, adica smecherasi cu tupeu care fac si vile, blocuri, etc cluburi si tot asa. Daca o sa ne cada in cap tencuiala pusa cu spagi grase de chiliman hai sa vedem atunci...unde erau specialistii.
  Uite maimutzele acelea pe schela! Alea construiesc azi Romania, vile, cluburi , etc. Pe astia cine dracu ii purica sa faca o munca responsabila? Azi oricine lucreaza oriunde. Asta da mare rahat.
   Pe mine nu ma intereseaza decat  - cine a trecut cu vederea/neverificat la receptie ori cand au dat avizul , faptul ca s-au folosit materiale inflamabile - atat. Si apoi sa fie impuscat.

   Oricine, chiar si tu din inconstienta ori nepricepere poti cere ceva care sa faca cuiva rau la un moment dat. Chiar si ca proprietar de club ori de orice, poti cere fel si fel de inchipuiri. Dar cineva trebuie sa iti spuna chiar daca nu mai face lucrarea :  ASA CEVA NU SE POATE!  asta e.

Urban

#4295
"Copii" aia din club nu au reusit sa iasa in 5 minute pentru ca trei sferturi dintre ei erau probabil muci de alcool si iarba, asta ca sa o spunem de-a dreptul si sa nu umblam cu fofarlica, apoi in alta ordine de idei, ala nu e club, e o hazna, te duci acolo automat iti asumi si raspunderea.
Mie mi se pare aberanta treaba cu "eroii", "salvatorii" si care ******* o mai fi fost...aloooo, in vest cluburile respecta EXACT nr. de locuri (DE AIA STAU AIA PE AFARA SI FAC COZI DE 1 KILOMETRU) nu se bulucesc cu sutele intr-un spatiu in care nu mai ai loc sa dai nici o bashina.
Din punctul meu de vedere selectia naturala lucreaza si lucreaza bine.
Cat despre tanti aia de servici, daca are un tata paralizat atunci de ce ******* se impuiaza ca iepurii cand stie ca nu are cu ce sa-i hraneasca?

Da, stiu... adevarul doare.
La facatura din '89 au murit cu sutele si uite ca azi dosarul e clasat. Nu iesiti in strada sa le luati capetele?
De fapt nu s-a intamplat nimic, trageau militarii intre ei, din confuzie.

Mesaj editat, nu cred ca e f. greu sa ne exprimam civilizat, oricat de revoltati am fi...



Arhanghelul

#4296
Citat din: abyss din  03 Noiembrie 2015, 16:14:18
   Oricine, chiar si tu din inconstienta ori nepricepere poti cere ceva care sa faca cuiva rau la un moment dat. Chiar si ca proprietar de club ori de orice, poti cere fel si fel de inchipuiri. Dar cineva trebuie sa iti spuna chiar daca nu mai face lucrarea :  ASA CEVA NU SE POATE!  asta e.

http://www.asigurarealocuintelor.ro/502_locuiti-intr-un-bloc-reabilitat-termic-riscul-de-incendiu-ar-putea-fi-mai-mare.html

http://www.zvoner.ro/izolarea-termica-cu-polistiren-a-blocurilor-ce-se-intampla-in-caz-de-incendiu/

http://dan-blog.ro/izolatia-termica-cu-polistiren-a-blocurilor-prezinta-risc-ridicat-de-indendiu.html

Cine are ochi ... sa auda ... cine are urechi ... sa vada ... Capisci ...  :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

L.E. Pentru cunoscatori ...

http://www.enational.ro/news/arhiva-sts-%E2%80%9Cpusa-la-secret%E2%80%9D-in-incendiul-de-la-ciurel-171592.html/
http://www.antena3.ro/actualitate/vezi-a-cui-era-cladirea-care-a-ars-astazi-incendiul-a-fost-stins-dar-pompierii-supravegheaza-zona-175320.html
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Urban

Bisericile cand se ignifugheaza?
Ca uite acum vin sarbatorile si 99% din populatie da o raita si pe acolo.

SLEAH19

Conform postulatului rabinului lu Xanadron, toată lumea are dreptate !

   Teoretic ... dacă faci parte dintr-o direcţie specială care se ocupă cu bulirea agendei media prin ,,accidente,, sau alte  evenimente mai mari sau mai mici atunci când e mare nevoie  .. ,,pentru ţară,,    ..de ex : pică un elicopter abia trecut de verificarea tehnică în iaz  , deraiază un tren, explodează cauciucul unui autocar cu 50 de oameni, ia foc o maternitate cu , copii mici ... etc etc  .. bineînţeles că ai deja cartografiat în manual posibilităţile şi locurile în care poţi aplica o ..,,soluţie eficientă,, echivalentă şi contrară cu problema care trebuie să dispară  ...  atunci când e cazul ..o trimiţi pe Elodia ( că oricum după operaţia estetică nu o mai cunoaşte nimeni)  să aprindă fitilul.

Dacă situaţia construţiei  era  aşa cum o prezintă abyss, locul era ideal pentru ,,piromanu fantomă,,!

Dacă presa ar avea măcar un jurnalist de investigaţii adevărat, ar răspunde la intrebări de genul celor puse de Ganditorul şi nu ar umbla ca corbii să facă audienţe şi pe cadavre.

Dacă un singur caz din cele care se vehiculează despre faptul că .. se ştia dinainte că tragedia va avea loc s-ar dovedi că e adevărat , fără echivoc,  dacă cineva spune cu dovezi fără frică, că-l calcă vaporu pe Magheru,  accidentul nu mai e accident .....

Andrei Manțog, jurnalist de la revista Kamikaze, a postat pe internet, la jumătate de oră după izbucnirea incendiului din Club Colectiv, afirmații absolut bulversante. Iată un fragment:

,,Disprețuiesc teoriile conspirației. Toți adepții lor îmi par cretini. Vreau doar să vă dezvălui o discuție pe care am avut-o ieri, 29 octombrie, la o masă la care era și un fost lucrător în guvern. Nu contează în ce funcție. Și respectivul spunea:
– Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere mizeria asta cumva.
– Ă?!
– Da, crede-mă. Vor muri oameni. Nu-i cunoști!
Am râs.
Acum juma de oră, un club arde în București și mor cel puțin 25 de oameni..."


....În recenziile clubului cu pricina de pe google a fost lăsat un comentariu în urmă cu o săptămână care anunţa incendiul în care zeci de vieţi au fost pierdute. "Naşpa, explodează", a scris cineva de pe un cont cu numele de "Vali F." acum o săptămână, dând locaţiei un rating de o stea din cinci.

Cu rezerva că foto ar putea fi lesne nişte făcături .. le ataşez !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

Citat din: Urban din  03 Noiembrie 2015, 17:21:49
Bisericile cand se ignifugheaza?
Ca uite acum vin sarbatorile si 99% din populatie da o raita si pe acolo.
:-D Fu tare asta, Urbane!
Uite ca nu m-arunc totusi cu capu-n haznaua disputei pe tema raportului "catedrale-spitale" explodate pe net si-n piatza Universitatii (18.000 / 425 cica - real +20.000 / -400), ca dusu-s-a vremea pavlicienilor efesieni de predicau - ca nesimtitii si mai mult ca sigur printre litanii Metal-Death :lol: - ideea "bisericii din suflet" si-a saraciei / puritatii implicite a slujitorilor Domnului. Si-ai plebei simultan, mai frate mai ! (a se observa ca asta fu directionata subtil spre stimabilul SLEAH19).

La fel de neutru ca Elvetia ramin si-n disputa legata de optiunea natalitatii debordante versus birth-controlu' conditionat de malaiu' din conturi (lasind deoparte presupunerea ca tac-su nefericitei paralizase post-nasteri sau comentariile savante apropo de previzibila disparitie a natiei romane prin 3 "piloni" bine planificati de catre stii tu cine.) :evil:

Ca sa zic totusi ceva-cumva si sa nu fi postat de-a-n pixu', daravela asta tragica cred ca trebuie circumscrisa si ea haosului... multi-directional "ajutat" de unde trebuie 8-) ca sa bruieze adevaratele probleme (si rezolvari, bineinteles) ale zemurilor ginditoare din sacii de piele "care este" umanitatea debusolata de-acu', de peste enshpe ani si dintotdeauna de fapt.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

#4300
  Atunci cand am spus ca lipsesc datele tehnice din relatarile televiziunelor romanesti de "stiri" m-am referit tocmai la niste amanunte precum cele semnalate de simplii useri.
- Buretele: de ce nu se publica tipul buretelui (orice produs are o denumire si un cod de catalog)? Daca vorbim de burete dar nu stim nimic despre el nu putem decat sa emitem ipoteze.
- Artificiile: de ce nu pot ziaristii sa dea pe "canalele" lor tipul, marimea, puterea, provenienta, s.a., ale acestor artificii? Caci ele au denumire, greutate, dimensiuni, tara de provenienta, "STAS", (putere de explozie/ardere), etc.
- Tavanul (fals): Natura, forma, materialul/materialele si dimensiunile, puterea lor combustibila si -eventual- parametrii arderii. La fel, decenu?

  Daca cineva ar fi vrut sa afle ceva despre "accident", atunci exact de la astfel de amanunte ar fi plecat (inclusiv stiristii TV).

  Eu nu stiu asa de multe dar cele pe care le stiu, le stiu bine, inclusiv din trairea lor. Importante sunt faptele si eu ma ghidez dupa ele (fapte sunt si datele tehnice enumerate mai sus). Astfel, in urma cu o juma' de ora, la stirile TV au vorbit medicii de arsi si ministrul lor. Informatie tare: "nu am vazut in viata noastra pana acuma plagi de acest fel". Am citat din memorie. Oamenii astia, care sunt specialisti de prima mana, spun "textual" ca plagile (arsuri) sunt de un tip nemaiintalnit pana acuma! Au recunoscut acelasi lucru si medicii straini prezenti - ca prin minune - si ei la lucru. In sensul ca exista niste caracteristci aparte, ca exista un chimism nemaintalnit al plagilor, ca desi unii arsi sunt "de externat" ei ii mai tin acolo deoarece evolutia pacientilor este imprevizibila (intoxicari) si mai ziceau ca inca nu au putut preciza componentele chimice ale agentilor inflamabili (din rani probabil).
  Pai, asta e un fapt peste care nu se poate trece si nu e o ipoteza. In ce priveste propagarea focului, a fost mai ceva decat la napalm. "Stiinta" a mai progresat intre timp.

  Un alt fapt pe care il stiu: peste tot unde exista manifestari, in toate locurile publice (carciumi, locuri de munca, gari, spectacole, pe trenuri, in spitale, biserici, etc., toate am zis), exista agenti (sub acoperire de "oarecari") si procentul lor este respectabil. Cred ca acolo la clubul respectiv, in seara de halovin erau cateva zeci - apreciere personala. Prin urmare, autoritatile stiu cu exactitate ce s-a intamplat. Nu stiu daca ne vor informa si pe noi, prostimea, dar ei stiu ff exact. Sa vedem daca vor lua vreo masura.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Ganditorul

Citat din: Urban din  03 Noiembrie 2015, 17:21:49
Bisericile cand se ignifugheaza?
Ca uite acum vin sarbatorile si 99% din populatie da o raita si pe acolo.

Si au si o singura iesire ... :evil: Oare autorizatie de la pompieri au pentru ca spectacol la care se foloseste focul exista ?
Oare o sa le ia cineva autorizatia de functionare pt ca nu au o a doua usa de iesire in caz de incendiu (ca de aviz de la pompieri ...vorbim degeaba ) ?
Tot pe tema asta ...cica a disparut sfiintia sa Patriarhul Romaniei. De la incendiul de la clubul Colectiv nu a mai fost vazut (de vre-un mesaj  de compatimire adresata victimelor nici vorba). O fi fost si sfiintia sa in sala la lansarea discului, dand cu apa sfintita ?

P.S. - Corectie - in timp ce scriam despre ce se aude pe forumuri (Disparitia Patriarhului Daniel ) acesta a aparut cu o declaratie ...
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/patriarhul-daniel-prima-aparitie-publica-dupa-tragedia-din-clubul-colectiv-nu-vrem-sa-se-considere-ca-facem-spectacol.html

SLEAH19

Citat din: Xanadron din  03 Noiembrie 2015, 18:11:09
....a se observa ca asta fu directionata subtil spre stimabilul SLEAH19.


   Când alegi să te îndepătrezi de Creator poţi ajunge la o distanţă de la care nu-L mai vezi, nu-L mai simţi  şi spui că El nu există  dar poţi să ajungi în extrema cealaltă şi conştient sau inconştient îl slăveşti pe celălalt.
   
Copii aceia  şi-au pus coarne în cap în ziua cînd se sărbătoresc diavolii şi  s-au dus, cei mai mulţi inconştienţi într-un loc unde era slăvit diavolul , la o lansare de album , unde s-au deschis porţile iadului, .. ştim noi ce luptă a fost acolo în plan astral  între diavoli şi îngeri pentru bietele suflete?

   Observ însă ce pervers e Satana, cum transformă el cazul într-un protest religios,  cum subliminal blamând popi şi biserici se deduce că vinovat pentru cei ucişi este de fapt Dumnezeu!

Ce  spuneam eu zilele trecute:

Citat din: SLEAH19 din  18 Octombrie 2015, 12:31:33

Şi totuşi El este urât, Îi este negată existenţa cu dovezi repede acceptate, Dumnezeu este scos din şcoli din instituţii şi este îndepărtat de om,   media are divizii speciale prin care se vânează şi exacerbează orice rătăcire pentru a întării dovezile împotriva credinţei,   pământul răzvrătit este plin de războaie şi suferinţă şi când nenorociri cumplite se întâmplă , de vină este Dumnezeu  că nu intervine când îl chemăm noi pe sistemul ...,,dacă tu eşti Hristosul ,transformă pietrele astea în pâini !,,   


  Adevărul este însă în filmuleţul ăsta naiv - Rockerii nu ştiu dacă există Frizer !
https://www.youtube.com/watch?v=w_PTe4Ui_7o
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Urban

Citat din: SLEAH19 din  03 Noiembrie 2015, 19:05:36
Observ însă ce pervers e Satana, cum transformă el cazul într-un protest religios,  cum subliminal blamând popi şi biserici se deduce că vinovat pentru cei ucişi este de fapt Dumnezeu!

Comentariul meu nu are nici o legatura cu credinta lui Sleah.
Vinovati pentru ceea ce se intampla suntem Noi, cu Totii.. pentru ca ne-a cuprins lehamitea si ni se rupe in paispe de tot si de toate, altfel am fi fost cu totii afara in strada punand capetele guvernantilor pe tavi in piata publica.
Asta e realitatea.

Aliosa

Citat din: Xanadron din  03 Noiembrie 2015, 15:36:09
Taman voiam sa re-pedalez pe tema " Nu  vi se pare că brusc a fost schimbată toată agenda media în România ? Există doar un singur subiect - explozia din club."
...cind ma trezii ca-s si io "contaminat" prin simpla postare aici.
Sa fie oare coincidenta ca in dimineata zilei de 30 a aparut stirea asta ?
http://www.romaniatv.net/traian-basescu-urmarit-penal-in-dosarul-rapirii-jurnalistilor-in-irak_253900.html
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/traian-basescu-poate-fi-urmarit-penal-in-dosarul-jurnalistilor-rapiti-denuntatorul-a-incetat-recent-din-viata.html