Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Cristian 1

-De ce e bine sa mearga soacra la vot?
-Ca sa se obisnuiasca cu urna...

Arhanghelul

#4336
https://www.youtube.com/watch?v=w_PTe4Ui_7o
________________________________________________________________________________________________

S.H.
https://www.youtube.com/watch?v=1Bk_nqUQ0fc
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Cristian 1


Xanadron

#4339
Citat din: abyss din  06 Noiembrie 2015, 15:39:10
Poti detalia putin?
Ca sa fiu mai clar, era vb. de termenul REnegocierii redeventelor cu OMV, REaminat (a enshpea oara) cu 1 an de Victor-Viorel... exact in urma cu un an - fiindca, desi "secretizata", se stie ca pseudo-privatizarea parafata-n 2004 cu firma de STAT austriaca la care noi toti sintem iobagi :x are totusi clauze care permit ajustari periodice:
http://www.ziuacargo.ro/stiri/focus-stiri/majorarea-redeventelor-amanata-cu-1-an-ponta-nu-putem-s-o-facem-peste-noapte

Nu mai intru-n detaliile stupului astuia de viespi din care citiva romanasi au cistigat totusi en-gros, ca-mi creste tensiunea (btw, va gandirati sa disecati poate si omonimia STUP / STUPA ?)

P.S.1: Am trimis cindva - ca sa ma distrez, evident, nu sa iau premiul de 200 mii euroi - o propunere de "actiune cu impact social" la concursu' ala tembel (tzara lu' Ardei) organizat de OMV.
Tema: Proiectul structural al unei societati fara petrol si gaze - whahaha :-D :-D

P.S.2: Nu mai cred ca "se merita" promisa analiza a sistemului medical romanesc (cu 4.966 paturi ATI... teoretice), care s-a dovedit ca-i praf si pulbere la <200 arsi simultan, epuizind efectiv resursa de medici/asistente/aparatura etc. a intregii capitale - si cu rezultate nu chiar bune. Doamne-feri asadar d-un cutremur major sau - si mai nasol - d-un rezbel.

E totusi o logica si-n scaderea numarului de spitale (1/50.000 locuitori) - fiindca n-ai cu cine sa le mai ocupi. Doctori nexam, asistente idem -Vestu' care i-a "aspirat" sa traiasca (v. pina si cazul stimabilului anestezist TVM, care face probabil +10K euro... nu pe Luna, :moon: ci-n fiecare luna scandinava).
Nuantzari sint insa necesare si-aici, fiindca, deloc paradoxal, anumite locatii mioritice... pentru cine trebuie 8-) au personal destul, cu salarii deloc "bugetare" si aparatura asemenea.
...Si uite cum iar ar trebui sa toc aiurea-n OZN tema "evacuarii NEfortzate" a Romaniei (de tineri) in pararel c-un "genocid blind-insidios" (al mai putin-tinerilor) in perspectiva inlocuirii lor-tuturor... cu alti anumiti "alesi" :evil: etc. etc.

Cit despre nr. bisericilor (1/1.000 locuitori), ma abtin sa mai "blasfemiez" :-D si din cauza c-as risca sa fiu inteles iar pe dos sau p-alaturi, pe linia logicii gen "De ce-ar trebui atitea? Pentru mai multe parastase?"
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

  Raspund invitatiei si opinez ca Stup si Stupa nu prea sunt omonime ci mai degraba sinonime. Eu am mai prins vremea cand stuparii (tarani amatori) tineau albinele intr-un fel de cos impletit din rachita si impregnat cu ceva muruiala. Acest cos era identic ca forma cu forma unora din stupele din India si tarile conexe. Intrucat in lb. romana exista neasteptat de multe cuvinte (la origine) sanscrite, eu unul ma astept ca cele doua cuvinte, Stup si Stupa, sa aiba aceeasi origine. Acele tipuri de stupuri primitive (pana la urma s-a renuntat la ele din motiv ca) erau distruse odata cu culesul mierii, respectiv, se omora si familia de albine.

  In ceea ce priveste "atacul la natiune", maestre Xanadron, formularea mea nu ti se adresa in nici un fel. Nu-mi face placere sa revin la subiectul "manifestatiei", primo, pt. ca e o durere prea mare acolo la baza ei si duo, pt. ca s-au "strigat" niste chestii dubioase. Una era cu ortodoxia romaneasca. Parerea mea a fost si este ca daca au fost rase majoritatea obiectivelor ce puteau unifica cugetele/ spiritul/ romanesc laolalta, a mai ramas aceasta ortodoxie comuna la ~95% din populatia romaneasca si care este volens-nolens un liant ce-i mai leaga pe romani. Numai pentru inamici aceasta unificare in cuget, si in spiritualitate pe deasupra, poate fi ceva rau. Pancartele cu vrem spitale si nu catedrale cred eu ca reprezentau punctul de vedere al restului de ~5% si, din intamplare, si pdv al dusmanului romanilor. Eu unul nu am strigat niciodata: jos ateii. Pentru simplul motiv ca sunt de acord si cu libertatea altora (dar numai pana nu o calca pe-a mea).

  Aaaa, ca unul si acelasi lucru, obiect, fenomen, situatie, etc., poate fi bun si rau in acelasi timp sau bun pentru unii si rau pentru altii, e in firea/logica lucrurilor si cred ca, aici pe forum cel putin, inca nu a disparut logica. Sa dau un exemplu: pe vremuri padurile apartineau comunitatilor (sate, comune, judete), ceea ce era bine pentru toti, dar nu si pentru cei care si le doreau pe terenul propriu, numai pentru ei personal. Comunistii au zis ca padurile e a statului. Era si bine - se exploatau in beneficiul intregii tari dar era si rau ca daca te prindea padurarul pe acolo ca-ti luai un copac pentru focul de peste iarna, puteai ajunge la puscarie. Acuma, padurile sunt particulare, e bine ca ne-am scapat de-o grija, si nu mai sunt ale statului ci ale strainilor, ceea ce iar e bine pentru ca nu trebuie sa le mai ingrijim, sa facem (re)plantari sa ingrijim puietii (inca de pionier faceam chestii de astea). Deci, cu o usoara jena ca nu mai avem ce aveam odata, in rest e numai de bine.

  Discutia se poate dezvolta si pe ce nu a strigat "strada". Ba chiar - daca am avea timp - n-am mai termina cu cele absolut urgente si necesare dar pe care "strada" nu le-a strigat, enuntat, definit, formulat, etc. Dar ce rost ar avea?
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

De acord ca se poate considera ortodoxia ca "liant" al romanismului (chiar daca unii mai cinici ziceau in lumina ultimelor evenimente  c-am fi mai mult ortodocsi decit crestini...) :lol:
Si (continuind pe linia carcotelnica) chiar daca numai cca. 0,1% din cei 95% declarati ortodocsi au habar de specificul doxologic "national" versus catolicism (culmea-i c-am intilnit pina si preoti :-o ignoranti pe teme d=astea filioque-ice, har-istice etc. - ce-i drept, unii facuti popi c-aveau "origine sanatoasa", prin cursuri de 6 luni in anii '50.)

...Totusi, "romanismul" ar trebui dupa Je mai larg circumscris  - si nu doar din pdv istoric, cum aiuram mai demult intr-o postare... nu chiar anti-patriotica :wink: (redau un fragment ca nu pot da link exact.)

"Cu privire la credintza getilor în nemurire mentzionatã de Herodot, Eliade, urmând studiile lui Linforth, face o precizare esentialã în întelegerea cultului zalmoxian, anume cã áthanatizein nu înseamnã "a se crede nemuritor", ci "a se face nemuritor". Aceastã "imortalizare", dupã termenul folosit de Eliade, "se dobândea prin intermediul unei initieri, ceea ce apropie cultul instaurat de Zalmoxis de Misterele grecesti si eleniste".

Taman teama de (re)cunoasterea si eventual (re)inceperea initzierii asteia orfice pe actualul teritoriu dacic cred ca-i mina-n lupta pe detractorii/deformatorii adevaratei noastre proto-istorii (unii bine intentionati in gugumania lor "academica", dar nu toti).

Uitatul "caz Treptow" (istoric american deloc intimplator pedofil, venit p-aici cu "cu patalamale", ce-i drept, dar si cu intentii pervers-ghidonate de "stimulare" a Marii Noastre Uitari ) zic eu ca-i doar un strop din tsunami-ul destructiv care incepuse prin scoaterea lui Mihai Viteazu din cartile de istorie si introducerea... Andreei Esca. 

Optimist din fire (deci fara motive, invizibile de altfel in PMR = Pustia Materialista Romaneasca actuala), inca mai astept aparitia unui Mare Spirit  - nu neaparat istoric de profesie, stiind prea bine ca destule salturi cuantice-n mai toate feliile Cunoasterii au venit de la "nespecialisti" - Spirit Superior care sa ne decripteze trecutul daco-pelasgo-strablajino-hiperboreean.

Fiindca Eminescu de pilda a murit prea tinar - sau, mai exact, a fost asasinat prea devreme de aceiasi Iluzionisti  care ne ingheatza pe unii-n proiect si acum.

Mai sper insa ca un Spirit :star: asemanator lui sa se reincarneze din tarimul umbrelor Cavalerilor Lui Danubieni, ca sa putem si noi cindva trece Dincolo impacati cu trecutul - si implicit cu Sinele Colectiv. Egal daca bun sau rau, da' macar ala adevarat."
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Eu nu mă lămuresc cum de lumea e atât oarbă. Și cu ăsta voi încheia definitiv orice discuție politica. Fiindcă e deja prea mult.
  Nu înțeleg de ce nu se cere înființarea unui organ de control al eficientei , fie el unul militarizat. Care sa controleze dacă ce promit și planifica în campania electorală politicienii pun și în aplicare. În fond în campanii se discuta despre numeroasele probleme și rezolvarea lor. Și lumea votează ce considera mai potrivit pentru ea. Nu moaca lui cutare sau gasca politica a lui cutare  Și dacă după vot aia nu fac ce au promis cine îi trage la răspundere pentru abuz de încredere,  fals , uz de fals,  etc ? Cine? De ce sa aștepți sa "taxezi" la următoarele alegeri. ...și cum taxezi? Eu o imbecilitate mai crunta nu am auzit !  Pana nu apare organul ăsta noi nu avem nici o asigurare pentru nici măcar o virgulă din programul electoral. Cum e posibil sa fim atât de orbi? Nici nu ar conta cine e la putere dacă ne-ne-ar reprezenta cu adevărat problemele și ar și pune în aplicare rezolvarea lor.
   Plus ca dacă nu ar respecta ce au promis ar trebui sa meargă la pușcărie direct.

   Maestre Xanadron, de ce nu poți sa ne traduci din legea germana a acestui organ de control al eficientei. Dacă tot vrem schimbare... hai sa facem o treaba buna.  Sa deschidă toți ochii. Suntem de rasul lumii. Ne vaitam ca suntem batjocoriți de conaționali dar nici nu căutăm sa stabilim un cadru pentru schimbare, și sa lovim direct în căpățâna răului.
  Ce părere aveți?

Xanadron

Le-as traduce (legile alea nemtesti) dac-ar fi facute - sau mai exact s-ar dori sa fie... si NU-s, chiar de catre germani de-la-nemti-aplicabile - si pentru colonia noastra. :lol:

Cam incurcata fraza, stiu, dar stii si tu vorba: "Adevaru-i rareori pur - si niciodata simplu". :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Vezi ca nici tu nu esti responsabil? De ce sa nu facem treaba asta? Oamenii aia au murit infiorator. Suntem inerconectati la nivel energetic. Ce colonie, ce ozneuri , ce rahaturi mai discutam? De cat timp mai e nevoie sa o frecam aiurea prin existente daca nu facem ceva?

Cum adica daca s-ar dori sa fie? Pai uite, eu doresc. Nu ma intereseaza ce mutre ajung la guvernare ci eficienta lor. Vreau sa am control asupra lor. Punct. Vreau sa am un nr de telefon si sa am unde sa fac o sesizare. De ce nu putem?

Ne trebuie o tema de lege pe care sa o imprastiem pe neturi...si un link la legea respectiva in intregimea ei. O voi posta peste tot. O fac virala. Si daca lumea nu o vrea, desi nu cred...vom mai vedea. Trebuie doar explicata simplu in tema respectiva.

Altfel totul e o mizerie si inseamna ca oamenii aia si mortile+suferinta aia oribila a fost in zadar. Si vor ramane pe sufletele noastre!

fiulploii

Oare in legendarul tren nazist la care sapă băieții sub supraveghere

Xanadron

Hai sa n-o luam chiar pe aratura, compadre - mai lipseste sa-mi spui ca trebuie sa salvez lumea asta! :lol: (care, btw, nici nu exista de-ar fi sa-l credem pe Krishnamurti & Co.)
Doar nu crezi c-ar fi vorba de o singura lege... miraculoasa care face suportabil stereotipul supravietuirii in capitalizmu' cu fatza ceva mai umana ca asta al nost' de cumetrie, salbatic etc. (Germania e doar un exemplu.)

Si, chiar de-ar sta-n puterile mele (pe duca oricum) sa traduc si/sau viralizez sutele de legi necesare, dar deloc suficiente pt. o turnura [relativ] pozitiva a Romanicii - fiindca mai intra-n discutie si aplicarea lor "nemteasca" -, nu crezi c-ar fi mai indicati s-o faca ONG-istii aia juni si "independenti" (nu si de Soros :evil:) invitati la Trococeni?!

Mai am de fapt si alti de "daca" in traista, incepind cu viziunea mea total diferita de astea "legale" de sub lozinca "It's time for a change", repetata prea des si fara rezultate notabile-n ultimele secole.

Semnat: un anti-patriot iresponsabil. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

You are a doer or a don'ter? compadre.
Eu le dau la toti prietenii traducerea. Pe facebuci si peste tot. Ca sunt satul de mizeria de la televizor. E o chestie buna pentru toti. De ce nu? asa stam si ne mulg creierii toate maimutzele. Daca nu noi atunci cine? Daca nu acum atunci cand? La fragezirea viitoare de la sf asteapta?
Eu vreau sa fac ceva. Tu vrei? Daca nu, atunci nu. End of the line. Dar sa nu mai aud de politica pe forum. Nici mascata nici subtila nici nimic. Nici de rusi, nici de arsi nici de viorele, nici poze sau aluzii la pagina comica... nimic politic...cf regulamentului.

SLEAH19


   Incredibil!
Un organism de control al celor liber aleşi ?

   Dar aşa ceva există, la nivel MACRO,  nu în România încă dar dacă am fost aduşi în faza în care  începem să o cerem , se va aplica şi la noi şi atunci poţi să-ţi bagi ceva în ea de democraţie sau ce-o mai fi ea.

  La noi în Uniunea Babiloniană/Europeană există o Comisie, cu membrii numiţi nu aleşi, cu preşedinte numit nu ales, care are putere atât executivă cât şi legislativă , naţiunile europene organizează alegeri şi trimit la Bruxelles acei Parlamentari Europeni în realitate figuranţi pentru că nu au dreptul de a face legi Europene în mod independent, dacă Parlamentul European are  vreo iniţiativă, Comisia poate să spună NU şi NU rămâne în schimb sunt obligaţi să voteze la două mâini Legile dictate de Comisie.

După părerea mea abyss,  un asemenea organism care are  control asupra Legislativului şi Executivului, chiar dacă la început are la bază un set de reguli decente, anulează separaţia puterilor în stat, există pericolul ca oamenii de calitate să facă pasul înapoi iar un Parlament şi implicit un Guvern de penali, oportunişti şi interlopi devine obedient faţă de organismul de Control şi intrăm astfel într-un cerc vicios.

Ne-ar mai trebui ca naţie,  câteva zeci de ani de democraţie, să se mai schimbe generaţia şi mai avem şi speranţa că dacă una din puteri - Justiţia a început ( aşa pare) să-şi facă treaba poate antrenază şi clasa politică mai ales Primenită prin resetarea  din când în când cu ajutorul Refulării străzii , Diasporei etc


Şi din unghiul meu aş dori să ,,antamez,, un pic dar nu mult  manipularea aia cu numărul de biserici care a ajuns văd şi aici pe forum.

Bisericile din Ţara asta nu au fost construite cu bani de la buget, nu au fost construite de către guverne, cum se încearcă a manipula opinia publică, au fost construite de comunităţi şi în general după ce şi-au construit şcolile . După 50 de ani de comunism multe sate de oameni în vârstă (tinerii au fost transferaţi pentru dezmoştenire în ghetouri agroindustriale) au dorit să materializeze biserica pe care o aveau în suflet şi au construit biserici, în general mici şi cu un preot la trei sate, asta e realitatea din teren nu ce spune media.

Aceste biserici şi multe case de cult reformat (pocăiţi) care au fost ridicate tot din fonduri private prin toate cătunele sunt acum numărate şi cartografiate, puse la număr ca paritate cu Spitalele care trebuie întra-devăr construite de către Administraţie .

Trebuie înfierate bietele babe că nu şi-au construit şi spitale să fie egale la număr cu bisericile, probabil cu un doctor pentru trei spitale!

  Da , într-adevăr pentru Catedrala Mântuirii Neamului s-au dizlocat şi fonduri bugetare centrale şi locale de pe întreg cuprinsul ţării, mai mult în ideia că e va fi un mare monument naţional decât că va fi un loc plin de har, fiecare crede ce vrea despre utilitatea ei dar Europa şi-a construit catedrale impresionante în evul mediu, dacă mergi la Strasbourg, Koln , Paris, Barcelona etc locuitorii îţi vor spune că a lor e cea mai impresionantă, ..eu personal admiram pe colonada exterioară a Catedralei din Strasbourg nişte basoreliefuri cu cosmonauţi şi animale inexistente acum pe pămînt când un alsacian îmi spunea mândru că în raport cu a lor , Notre Dame de Paris este un petite maison.

Când ei le-au construit în evul mediu nu i-au întrebat pe cetăţeni care sigur trăiau în bordeie majoritatea dacă vreau spitale sau biserici, le-au făcut şi urmaşii lor se mândresc cu ele.

Noi când să facem Catredrala Noastră?

Românitatea s-a sprijinit dintodeauna pe cei trei piloni : familia , şcoala şi biserica . La toate li s-au dat la ,,temelie,, .

Poate de aceia şi în vremurile astea de bejenie , tot asta încearcă bieţii românii pe unde ajung să reîntregească acest trio: îşi trag familia cu ei, îşi aduc şi dascăli români şi îşi iau biserica cu ei , din Canada, Sua, Spania Italia Germania şi până chiar la Viena şi-au făcut biserici şi si-au dus acolo preot român , şi sunt admiraţi că  au sufletul plin de  viaţă în ciuda  situaţiei lor,verificaţi toţi cei care vreţi .

S-au cheltuit miliarde pe autostrăzi imaginare, s-a făcut praf şi s-a vândut cu parandărăt pe bucăţele avuţia ţării, dacă ei unul la întâmplare , Năstase, Hrebenciuc, Udrea, Băsescu etc .... egal care penal şi îi scuturi buzunarele găseşti în fiecare câte o ....tranşă FMI  suficient pentru a construi cîte o Catedrală nesimţită si vreo zece spitale, dar strada e determinată să strige că s-au construit biserici cu bani publici, când evident nu e aşa , recomand să nu fiţi parte a manipulării decât dacă asta vă e misiunea sau sunteţi inconştieţi unde sunt cu adevărat banii ţării.

Şi ca s-o iau razna peste posturi, pentru a marca minimal/ tangenţial unele  răspunsuri în stilul lui BIG-Fratele  Xanadron mai scriu şi asta:

  Eliade în purul stil românesc ...,,a tăiat apele,, a despărţit sacrul de profan fără a avea el însăşi un crez definit , a fost influenţat de toate curentele şi spiritualităţile ca mulţi de azi,  a făcut filozofie de dragul filozofiei, a fost gata să se convertească la hinduism pentru o ... pi.. randă (asta blasfemie ....filosofică !), scrierile si convingerile lui nu au avut anvergura încât să zdruncine şi să schimbe drumul unei naţiuni precum Martin Luther la nemţi, eu ştiu ..  Thomas Morus la englezi  sau poate  Jean Calvin în Elveţia, naţiunile astea arată aşa şi datorită lor .

   Noi românii punem mereu în discuţia cu Dumnezeu numai lucruri capitale,  ştiţi voi ce subiecte aborda Thomas Morus cu  Şeful Universului ? 
Asta pentru că prin toată fiinţa lui credea în îndemnul - ,, ..cere şi ţi se va da, bate şi ţi se va deschide,,

Aşa trebuie să facă toţi cei 95 % români creştini, să creadă  din tot sufletul şi cu toată fiinţa, credinţă care trebuie să fie măcar cât o boabă de muştar... şi nu va mai fi nevoie de comisii!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

acme

Citat din: SLEAH19 din  09 Noiembrie 2015, 20:18:55

Când ei le-au construit în evul mediu nu i-au întrebat pe cetăţeni care sigur trăiau în bordeie majoritatea dacă vreau spitale sau biserici, le-au făcut şi urmaşii lor se mândresc cu ele.

Noi când să facem Catredrala Noastră?

Din fericire nu mai sintem in evul mediu unde se muncea gratis pe pamintul bisericii si se platea o taxa de 10% din venitul anual.
Sau sintem? In 2011 s-au dat 8 milioane de euro pentru catedrala din fondul de rezerva
We're born alone, we live alone, we die alone.