Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Holocaustul

Creat de Urban, 20 Mai 2008, 02:34:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Kbal

Cu ocazia asta vreau sa imi retrag afirmatiile cu privire la postul :
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1912.msg42645.html#msg42645
Tindeam sa cred ca este o lege mai neutra si mai democratica dar pana la urma mi-am dat seama ca defapt realitatea este... "ceva" mai diferita.
Only the best is good enough ...

romulus

CitatAsa ca hai sa incheiem odata acest subiect/topic si sa nu mai facem speculatii nefundate .
:-D
La data cand scriai asta, mi-a placut monser , pentru ca pe fond, aveai dreptate !
Chestiunea este infinit mai complicata decat se vede, asa, la suprafata. Si in acelasi timp foarte simpla (paradoxal nu)!
Nemtii saracii, daca ar fi cunoscut proverbul romanesc: " nu-ti pune boii la arat cu dreakul, ca raman fara coarne" s-ar fi lasat pagubasi de la inceput, si nu si-ar fi bagat in card....
Dar, asa de curiozitate, Kbal  spune-mi ce te-a facut sa-ti retragi cuvintele ?!
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Kymosabe

Citat din: klingonianul mascat din  23 Iulie 2009, 09:53:45
Ceea ce a facut Mazare nu este nici pe departe antisemitism sau negare a Holocaustului. A fost un moment de excentricitate si atata tot.

Dl. Mazãre nu a dat dovadã de excentricitate, ci de prostie crasã.  Dacã ar fi vrut din tot dinadinsul sã iasã în evidenþã ar fi putut sã se deghizeze într-o pãstaie, iar  ,,micuþul''  Mazãre jr. ar fi putut sã joace rolul unei conserve de fasole.  
În ceea ce priveºte explicaþia lui, aceasta este de-a dreptul penibilã. În prestaþia de pe podiumul de modã nu a lãsat nici mãcar o singurã datã sã se întrevadã intenþia  cã ar fi vrut sã aducã un omagiu ofiþerului german Claus von Stauffenberg. Dimpotrivã, a defilat mândru în uniforma Wehrmacht-ului,  jucând rolul unui ofiþer german sever, intransigent.
Iar pe mâncãtorii de...mazãre îi invit sã vizioneze din nou aceastã prestatie, dar de data aceastã sã-ºi concentreze atenþia pe moaca primarului ºi sã-mi spunã ei ce mesaj transmite ea.
http://www.youtube.com/watch?v=Y8E3Rv3Jh0g
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Urban

Citat din: Kymosabe din  23 Iulie 2009, 20:43:10
Dl. Mazãre nu a dat dovadã de excentricitate, ci de prostie crasã.

Exact..oricum nu e nici prima si nici ultima oara...doar e VIP.

Kymosabe

Citat din: Urban din  23 Iulie 2009, 20:49:25
Exact..oricum nu e nici prima si nici ultima oara...doar e VIP.

Din toatã aceastã poveste eu nu pot trage decât urmãtoarele concluzii:
1. Dl. Mazãre este un admirator al fostei armate germane
sau
2. Dl. Mazãre e prost

"Am precizat atunci ca nu impartasesc ideologia nazista, ci dimpotriva, il apreciez pe cel care a incercat sa-l asasineze pe dictatorul nebun." Radu Mazãre.

Deci prima variantã se exclude.
(Adam Smith)

MW83

Mazare... a dat la facultate la 5 ani dupa a terminat liceul dar la 24 de ani deja fondase un saptamanal distribuit la nivel national si un ziar local de top. La 27 de ani devine actionar majoritar al unui post TV local. Dupa un an isi ia si diploma si dupa inca un an intra in Parlament. Mai sa fie - ce geniu, ce dezvoltare fulminanta si timpurie. :roll: :x

Daca va uitati atent la biografiile multor oameni politici tineri, prezinta aceeasi ascensiune timpurie. Intre timp, majoritatea copiilor romanilor cinstiti la varstele lor isi vedeau constiinciosi de invatat sau isi cautau primul loc de munca.

Urban

Corect ce spui, insa asta se intampla pentru ca romanul nu face nimic si isi merita soarta.
Asa ca de cate ori iese Mazare la plimbare in masina de epoca si in uniforma cubaneza restul de pe margine se pot opri un pic sa isi dea o palma peste urechi si sa se se gandeasca "ba ce prost sunt, puteam si eu sa ajung ca asta daca ma scremeam un pic".

Oamenii politici au ascensiuni din astea dubioase pentru ca romanul e prea ocupat cu ZeroTV, ce silicoane si-a mai pus Zavoranca, pe cine a mai regulat Columbeanca...asta e menajeria.

Kbal

Citat din: romulus din  23 Iulie 2009, 19:55:02
Dar, asa de curiozitate, Kbal  spune-mi ce te-a facut sa-ti retragi cuvintele ?!
Am zis !

Pai ... experienta acumulata intre timp, nu neaparat cu referire la acest articol .

Citat din: Kymosabe din  23 Iulie 2009, 20:55:20
Din toatã aceastã poveste eu nu pot trage decât urmãtoarele concluzii:
1. Dl. Mazãre este un admirator al fostei armate germane SAU
2. Dl. Mazãre e prost

Cat despre acest Radu Mazare, parerea mea este ca, cel mai probabil, dansul s-a manifestat intr-un moment de naivitate si necunoastere fata de legea precizata de Urban la inceputul topicului, astfel ca nu putem afirma cu certitudine faptul ca "eroarea" s-ar fi produs datorita prostiei  sau a prezumtiei precum ca ar fi un admirator al fostei armate germane. Interesanta este totusi, amploarea de care acest inofensiv eveniment a beneficiat, cel putin la antena 2 (emisiunea vorbe grele) s-au discutat cateva zeci de minute bune pe acest subiect, ca sa nu mai spun de restul surselor de mass media internationala.
Ganditiva ca, in necunostiinta de cauza fata de legea precizata anterior, i s-ar fi putut intampla oricui, iar exemplul domnului Mazare, imi demonstreaza in cel mai concret mod, autenticitatea dominatiei si privilegiilor evreiesti fata de restu ... . (Acum stau si ma gandesc ... daca prin absurd am sa ma deghizez si eu in Ceausescu, Lenin, Saddam Hussein sau alte personaje cu o istorie profund negativa, pe mine cine se mai "supara" ?)

Kymosabe

Citat din: Kbal din  24 Iulie 2009, 00:34:03
Cat despre acest Radu Mazare, parerea mea este ca, cel mai probabil, dansul s-a manifestat intr-un moment de naivitate si necunoastere fata de legea precizata de Urban la inceputul topicului, astfel ca nu putem afirma cu certitudine faptul ca "eroarea" s-ar fi produs datorita prostiei  sau a prezumtiei precum ca ar fi un admirator al fostei armate germane.
Asta e bunã. Primarul unui mare oraº, membru marcant al unui  partid din Romania, nu are habar de o nenorocitã de lege, care interzice afiºarea în public a însemnelor ºi simbolurilor naziste.

Nu sunt psiholog, dar cred cã dl. Mazãre are o problemã, îi place sã pozeze în bãiatul rãu (lucru penibil de altfel pentru vârsta lui). Acum ceva timp a apãrut într-o revistã îmbrãcat în gangster. Iar acum a defilat în uniformã nazistã. De aceastã datã, în prostia lui, Mazãre a fost incapabil sã anticipeze efectele, urmarile, acþiunii sale.
Sunt curios dacã zicala ,,prostia se plãteºte'' se va adeveri în cazul lui.

.. exemplul domnului Mazare, imi demonstreaza in cel mai concret mod, autenticitatea dominatiei si privilegiilor evreiesti fata de restu ... .
Dacã tu crezi cã respectarea memoriei victimelor holocaustului reprezintã o dovadã   a  ,,dominatiei  privilegiilor evreiesti fata de restu''  atunci, fãrã supãrare, eºti, ca ºi Mazãre, o legumã de om.  

(Acum stau si ma gandesc ... daca prin absurd am sa ma deghizez si eu in Ceausescu, Lenin, Saddam Hussein sau alte personaje cu o istorie profund negativa, pe mine cine se mai "supara" ?)

Nu cred cã se va simþi cineva lezat în vreun fel de acþiunea ta. Dar dacã ea are loc în afara unui act artistic, riºti sã fii luat la ochi de bãieþii în halate albe, care vor insista sã îþi ofere cadou o cãmaºã cu mâneci lungi.
Faci cum vrei, dar nu uita, prostia se plãteºte! (sau cel puþin aºa ar trebui) :lol:
(Adam Smith)

darksid3

Dar celor 26.000 de copii care mor in fiecare zi din cauza foametei si bolilor care nu se vor a fi "rezolvate", cine le respecta memoria?...Celor un MILIARD de oameni de pe intreg globul care fac foamea la propriu in timp ce, 50% din agricultura se duce pe hranirea animalelor pentru carne, ca sa facem noi parte din acel 20 % care consuma 80% din resursele planetei? Sunt si alte aspecte pe care nu vreau sa le mentionez desi le stiu cu privire la evrei. Tot respectul pentru cei care au murit in Holocaust...dar daca nu era Al Doilea Razboi Mondial, evreii nu ar fi avut tara nici in ziua de azi :wink:
11.11

Kbal

Te cam contrazici singur domnu Kymosabe ...
Adica pe de o parte afirmi ca "ne-respectarea memoriei victimelor holocaustului" reprezinta o fapta grava si prin urmare, conform constitutiei se va pedepsi penal. Iar pe de alta parte recunosti ca "ne-respectarea memoriei victimelor fostelor guvernari ceausiste,staliniste,etc." nu constituie o fapta prea grava (de altfel nici nu este prevazuta vreo lege care sa condamne asemenea fapta si pentru care sa raspunzi penal) astfel incat, in cel mai rau caz, imi vor pune colegii de la institutiile medicale, un halat alb cu maneci lungi. Cu alte cuvinte, din acest punct de vedere, exista egalitate intre evrei si restul ? Oare cine e .... leguma ?  
Ca o paranteza, subscriu si la cele afirmate mai sus de colegul darksid3.

horia2008

Citat din: Kymosabe din  24 Iulie 2009, 13:39:33
Dacã tu crezi cã respectarea memoriei victimelor holocaustului reprezintã o dovadã   a  ,,dominatiei  privilegiilor evreiesti fata de restu''  atunci, fãrã supãrare, eºti, ca ºi Mazãre, o legumã de om.

Cred ca respectarea memoriei victimelor holocaustului este una, si trebuie respectata, iar ,,dominatia  privilegiilor evreiesti fata de restu''  este alta si cat se poate de reala; evreii totdeauna au fost si sunt "mai egali" decat restul, doar se considera "poporul ales" (fara nici o urma de antisemitism din partea mea!)
Din pacate tragedii umane s-au intamplat si se intampla in lume (Ip, Traznea, Moisei, Sarmasu, Cornesti, Katyn, Srebrenica, gulagul siberian, Congo, Rwanda, etc. din pacate) iar memoria victimelor ar trebui tratata la fel cu cele ale holocaustului de care se face atata caz

Urban

Cu precizarea ca...si victimele "Holocaustului" si urmasii urmasilor acestora au drept "carte de capatai" chestiunea de aici http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1912.msg43801.html#msg43801
Eu cred ca trebuie umblat la radacini nu la crengi.
Cum ramane cu monumentul mastodont dedicat "Holocaustului" si proptit in centrul Bucurestiului ?
Am putea pune si nou un monument gigantic dedicat victimelor comunismului (celor de la Canal in special) direct in inima Ierusalimului...cum ar fi sa radiem o portiune de verdeata din centrul orasului Ierusalim ca sa proptim chestiunea asta....?
Eu m-am cam saturat de pretentiile jidanilor.

Kymosabe

Citat din: Kbal din  24 Iulie 2009, 14:51:21
Te cam contrazici singur domnu Kymosabe ...
Adica pe de o parte afirmi ca "ne-respectarea memoriei victimelor holocaustului" reprezinta o fapta grava si prin urmare, conform constitutiei se va pedepsi penal. Iar pe de alta parte recunosti ca "ne-respectarea memoriei victimelor fostelor guvernari ceausiste,staliniste,etc." nu constituie o fapta prea grava (de altfel nici nu este prevazuta vreo lege care sa condamne asemenea fapta si pentru care sa raspunzi penal) astfel incat, in cel mai rau caz, imi vor pune colegii de la institutiile medicale, un halat alb cu maneci lungi. Cu alte cuvinte, din acest punct de vedere, exista egalitate intre evrei si restul ? Oare cine e .... leguma ?  
Ca o paranteza, subscriu si la cele afirmate mai sus de colegul darksid3.

Exemplul tãu  este lipsit de logicã, este lovit de nulitate deoarece:
NU EXISTA NICIO LEGE CARE SÃ INTERZICÃ AFIªAREA ÎN PUBLIC DE ÎNSEMNE SAU SIMBOLURI COMUNISTE sau STALINISTE.
De aceea este permisã comercializarea de tricouri pe care sunt imprimate secera ºi ciocanul, îþi poti exprima în public nostalgia (bolnavã) a acelor timpuri sau chiar admiraþia faþã de aceºti indivizi.
În România Dinel Staicu, fostul patron al U.Craiova, are chiar un muzeu dedicat lui Ceauºescu ºi epocii de aur,  în Rusia unii popi au mers pânã într-acolo încât au cerut,  nici mai mult nici mai puþin,  canonizarea lui Stalin.
De ce sunt permise toate aceste lucruri? Habar n-am. Singurii care ar putea sã rãspundã  la aceastã întrebare sunt cei care au avut de suferit în urma acestor dictaturi. Ei sunt singurii care ar fi putut sã cearã introducerea unei legi care sã  interzicã toate aceste lucruri.  
Evreii, dimpotrivã, s-au simþit lezaþi atunci când însemnele sau simbolurile naziste erau folosite în public. Astfel cã au cerut înterzicerea lor (cu anumite excepþii), pe motiv cã reprezintã  lipsã de respect pentru victimele Holocaustului sau mai grav, dovadã a antisemitismului.
Cu ce sunt  vinovaþi evreii cã ei au o lege, iar victimele stalinismului ºi comunismului nu? Ce îi împiedicã pe ultimii sã cearã o lege asemãnãtoare?

Citat din: Urban din  24 Iulie 2009, 17:18:24
Eu m-am cam saturat de pretentiile jidanilor.

Te cred Urban.
Dar ce sã-i faci, rabdã ºi tu. :lol: :lol:
(Adam Smith)

darksid3

Diferenta ca CEILATI n-au ajuns atat de departe incat sa-si sacrifice zeci de mii de semeni de-ai lor pentru a-si putea crea o tara, o ideologie si niste legi cu care sa fie "poporul ales". Chestiunea asta se vede foarte simplu prin ideea de antisemit. Iti blocheaza orice drept la replica (Atentie: Chiar daca ai dreptate).
Toata istoria da vina pe Hitler, dar orice om cu o gandire obiectiva isi da seama ca e doar un punct de vedere ingust sa spui ca Hitler singur a creat niste orori...nimeni nu spune cu ce bani si-a facut Hitler armata. Nimeni nu spune despre oamenii care i-au creat lui Hitler o anume ideologie cu multi ani inainte de a ajunge cancelar.
Cum spunea si Napoleon: Istoria e o minciuna pe care nimeni nu o contesta
11.11