Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Holocaustul

Creat de Urban, 20 Mai 2008, 02:34:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Gigel

#90
Citat din: Kbal din  02 Mai 2009, 20:52:44
....Organizatia Natiunilor Unite, organizatie cu scopul de a "asigura pacea mondialã, respectarea drepturilor omului, cooperarea internaþionalã ºi respectarea dreptului internaþional" sa fondat tocmai in baza acestei crunte realitati istorice, si cu intentia de a preveni viitoare tragedii similare....

Eronat.
ONU a fost fondata pentru niste chestiuni care nici macar nu iti trec prin cap acum, ca scrie asa cum zici tu mai sus in constitutia sau actul constitutiv al organizatiei e cu totul si cu totul alta mancare de peste.
Citeste si tu un pic Patriot Act, apoi vezi ce zice constitutia ONU, permutezi global si ai sa vezi ce iese.

Apropo, treaba cu aia peste 1200000 de armeni omorati de turci cum se numeste, ca "holocaust"-ul inteleg ca e confiscat de evrei?

Kbal

#91
Citat din: Gigel din  03 Mai 2009, 20:39:02
Eronat.
ONU a fost fondata pentru niste chestiuni care nici macar nu iti trec prin cap acum, ca scrie asa cum zici tu mai sus in constitutia sau actul constitutiv al organizatiei e cu totul si cu totul alta mancare de peste.

Nu scrie asa cum spun eu, scrie asa cum 192 de state au cazut de comun acord. In plus, imi place sa cred ca ma ghidez dupa o realitate a faptelor si nu a unor vorbe anonime precum cele de mai sus. In acest sens as dori sa veniti cu cateva argumente mai puternice, din acel "Patriot Act" nu releva absolut nimic care sa aiba legatura cu ONU sau cele spuse de mine in penultimul post.

Only the best is good enough ...

Florin Croitoru

D-ta ai mare nevoie de lecþii de logicã. Eu am pierdut speranþa cã o sã înþelegi.Postarea d-tale e un exemplu de lipsã de logicã. Eu am dat numele meu ºi nu am Proxy aºa cã întrebarea despre frica mea mi se pare cã vine din neatenþie ºi din neînþelegere.
O lege nu se referã mai mult la unii ºi mai puþin la alþii fãrã sã fie aceasta specificat expres în acea lege.D-ta nici nu înþelegi care este scopul acestei minciuni dupã ce mulþi au explicat chiar pe acest topic care este scopul : estorcarea de fonduri. 4,5 milioane de evrei au primit pensii de la statul german BRD. Bãsescu a promis plata unui miliard de euro anual Israelului. Anul acesta a plãtit 400 de milioane de euro.Evreii fac tãtãboi acolo cã vor ºi restul.Pt ce ? Pt 400.000 de evrei uciºi de români (zic ei, dar nu au vreo dovadã). Dar d-ta vezi ......beneficii. Oi fi evreu! Cã românii plãtesc,nu primesc.
ONU s-a format altfel decît spui d-ta; nu pe acea bazã.Ce tragedii sã evite? Gazãri de oameni? Pãi,nu au fost gazãri de oameni; asta e doar o minciunã pt creerea de avantaje pt SUA ºi Israel. Pt a evita rãzboaie? Chiar SUA au declanºat numeroase rãzboaie ºi e mare exportatoare de arme ca ºi Israelul. Ultima frazã din postarea d-tale e o eroare perfectã: adicã trebuie menþinut actualul echilibru internaþional cã altfel cei care ar fi dezechilibraþi adicã statele puternice azi or sã ia mãsuri care ar fi legitime. Deci ºi mãsurile luate de URSS erau f legitime....ca sã nu se dezechilibreze.Deci ce mãsuri iau cei puternici împotriva oponenþilor care le aratã samavolniciile ºi minciunile sfruntate sînt ....legitime.E clar cã d-ta ai o lozincã: de acord cu Puterea orice ar spune ea!

Kbal

#93
Citat din: Florin Croitoru din  04 Mai 2009, 13:24:34
D-ta ai mare nevoie de lecþii de logicã. Eu am pierdut speranþa cã o sã înþelegi.Postarea d-tale e un exemplu de lipsã de logicã.

1.1. Atacurile la persoana, remarcile aduse altor utilizatori menite sa-i lezeze, precum si incitarea la astfel de comportamente sunt intolerabile. Respecta-i pe toti daca vrei sa fii si tu respectat! Regulamentul RUFOn.

Poate ca postarea mea nu este un "exemplu de logica" dar cu siguranta este un exemplu de respect si diplomatie. Dupa cum binevoiti a cunoaste, cu totii avem dreptul la libera exprimare (daca se desfasoara intr-un cadru etic si moral) tocmai datorita acelor legi ce s-au constituit in 1945. Tot daca binevoiti as dori sa-mi asum si eu acest drept fara a "avea nevoie de lectii de logica".
Cat despre cealalta parte a mesajului dvs., va respect parerea DAR pozitia mea ramane aceiasi .
Cu stima,
K.
Only the best is good enough ...

Florin Croitoru

deplasaþi mereu subiectul ºi faceþi pe diplomatul.Cînd se discutã despre holocaust , se discutã în clar,nu cu eufemisme.De ex au fost sau nu au fost gazãri.....s-a fãcut sãpun din oameni sau nu....
Dv vã jucaþi cu vorbele ºi vã credeþi tare priceput.Aºa erau ºi politrucii PCR,plini de astfel de lozinci ºi de sofisme.Dupã cum nu aþi binevoit sã luaþi notã libera exprimare este opritã prin legi în România ºi în Europa devreme ce cercetãrile cu privire la holocaust precum ºi negarea lui în public sînt sancþionate cu  închisoarea.
Dacã tot vã place sã vã ghidaþi dupã realiea faptelor poate îmi explicaþi ºi mie  cum se gazeazã oameni cu pastile de cretã trecute prin Cyclon,pastile fabricate pt pãduchi ºi cum se trimit acestea prin duºuri din care au existat doar niºte capete puse acolo de sovietici dupã 1945. Asta apropo de logicã.
Constatarea cã sînteþi lipsit chiar de logicã elementarã nu e atala persoanã.Am arãtat în ce constã lipsa de logicã din postarea dv. dar vãd cã nu aþi înþeles.

Kbal

#95
Citat din: Florin Croitoru din  04 Mai 2009, 16:24:09
Dupã cum nu aþi binevoit sã luaþi notã libera exprimare este opritã prin legi în România ºi în Europa devreme ce cercetãrile cu privire la holocaust precum ºi negarea lui în public sînt sancþionate cu  închisoarea.

Citat din: Florin Croitoru din  04 Mai 2009, 13:24:34
O lege nu se referã mai mult la unii ºi mai puþin la alþii fãrã sã fie aceasta specificat expres în acea lege.

" ORDONANÞÃ DE URGENÞÃ nr. 31 din 13 martie 2002 privind
interzicerea organizaþiilor ºi simbolurilor cu caracter fascist,
rasist sau xenofob ºi a promovãrii cultului persoanelor vinovate
de sãvârºirea unor infracþiuni contra pãcii ºi omenirii.
art 6 .
Negarea, contestarea, aprobarea sau justificarea, prin orice mijloace, în public, a
Holocaustului, genocidului sau a crimelor contra umanitãþii ori a efectelor acestora se
pedepseºte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani ºi interzicerea unor drepturi sau cu amendã.
"


In lege este prevazut clar cine poate fi tras la raspundere deci DA, in situatia de fata legea este mai putin pentru unii si mai mult pentru altii. Deci haideti sa nu extrapolam legea, dupa cum observati eu nu discut cu eufemisme, dumneavoastra prin ce dovediti cele afirmate anterior ?
Only the best is good enough ...

lylyt_ice

 In orice caz...sapün, nu vad cum sa fi facut din evreii din lagarele de concentrare...din cate stiu eu, sapunul se facea din grasimi animale, ori evreii erau numai piele si oase... :-o
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kbal

#97
Ca o mica paranteza domnule Florin, uitati ce se intampla la ora actuala in Basarabia, sute de tineri sunt arestati si retinuti in mod abuziv de guvernarea comunista, ba mai mult sunt supusi unui regim de groaza precum: tortura, tratament inuman si degradant si mai nou chiar si omoruri. Nici aceasta realitate nu este adevarata ? ce-ar fi ca peste 50-60 de ani sa apara diferiti indivizi ca dvs. care sa afirme ca asa ceva nu s-a intamplat niciodata iar organizatiile gen ONU care pana la urma fie ca va convine sau nu, contribuie la combaterea unor asemenea fapte, sunt la fel de false ? In acest sens consider masurile impuse de statul romanesc (prin ordonanta de urgenta nr.31 din 13 martie 2002) sau de celelalte state europene/democratice  cate se poate de legitima.
Iar daca credeti ca lozinca "de acord cu Puterea orice ar spune ea!" mi se potriveste atunci si eu cred ca dvs. va numarati printre cei "nostalgici" care inca il plang pe Ceausescu .
Nu de alta domnule Florin, dar in ritmul asta se va ajunge si la negarea propriei existente !
Only the best is good enough ...

Gigel

#98
Citat din: Kbal din  04 Mai 2009, 16:36:03
...Negarea, contestarea, aprobarea sau justificarea, prin orice mijloace, în public, a
Holocaustului, genocidului sau a crimelor contra umanitãþii ori a efectelor acestora se
pedepseºte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani ºi interzicerea unor drepturi sau cu amendã....

In lege este prevazut clar cine poate fi tras la raspundere....

Am impresia ca nu sesizezi nuantele.
Conform legii nu mai ai dreptul la o opinie, trebuie sa urmezi SINGURA opinie, aceea a evreilor, nu ti se pare ca dreptul de a avea o opinie liber exprimata e mai important decat aprobarea "liniei" existente?

Kbal

#99
Eu va asigur ca in calitate de persoana civila puteti avea absolut orice opinie doriti si deasemenea dreptul de a o exprima liber (si nu numai cu referire la holocaust ci in general cu referire la orice).
Cititi mai cu atentie titlul acelei ordonante si veti observa cui ii este adresata, deasemenea va recomand sa cititi legea in intregime(daca chiar va intereseaza) pentru a va face o imagine mai clara .
http://www.clr.ro/rep_htm/OUG31_2002.htm

Iar daca nu stiti sa interpretati acel titlu atunci va ajut eu :
Sunt interzise : 1) organizatiile si simbolurile cu caracter fascist,rasist sau xenofob
                     2) promovarea cultului persoanelor vinovate de sãvârºirea unor infracþiuni contra pãcii ºi omenirii.
Art 6.Negarea, contestarea, aprobarea sau justificarea, prin orice mijloace(adica cele mentionate in titlu), în public (Numãr mare de persoane; lume; mulþime, care þine de o colectivitate de oameni,viaþa politicã ºi administrativã dintr-un stat etc.),a Holocaustului, genocidului sau a crimelor contra umanitãþii ori a efectelor acestora ...

Deci ? Unde scrie ca nu ai dreptul la propria opinie ? NUMAI CA : una e sa faci ditamai propaganda infiintand organizatii sau lipind afise pe pereti, sau propovarea unor asemenea materiale prin diferite cai media etc. si alta e sa ai o opinie proprie si dreptul de a o exprima !

In plus daca chiar credeti ca prin acea lege vi se limiteaza dreptul de a va exprima propria opinie cu referire la holocaust si avand in vedere pozitia dvs. sau a dlui. Florin. fata de acest subiect, dvs. va faceti vinovat  :lol: prin urmare ar fi trebuit sa fiti arestat si pedepsit cu cu închisoare de la 6 luni la 5 ani  :roll: .
Only the best is good enough ...

Gigel

#100
Citat din: Urban din  20 Mai 2008, 02:34:59
OUG 31 din 13 Martie 2002, publicata in M. Of. 214 din 28 Martie 2002 Capitolul II ,

Art 6:

"Contestarea sau negarea in public a Holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicea unor drepturi."


Despre asta vorbim, nu?
Ca am impresia ca vorbim limbi diferite.
Lasa legea si restul, ia la puricat paragraful asta si vezi ce zice.



Kymosabe

Într-adevãr pedeapsa prevãzutã de aceastã lege este prea durã.
Eu aº fi propus ca cei care contestã holocaustul sã fie raºi în cap in public ºi sã li se tatueze o zvasticã pe fund (asta daca nu cumva o au deja). :wink:
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Kbal

#102
Cam asa arata legea in forma finala :
http://www.mygarage.ro/attachments/abuzuri/14263d1229856445-imagine-avatar-cenzurata-ordonanta_31_2002.pdf
(in 2006 a fost si aprobata).
Acum dupa ce am recitit forma finala mi-am dat seama ca art.6 suna putin exagerat si probabil ca este impusa de UE (exact de genocidul impotriva evreilor nu mai puteau romanii). In ce masura se si aplica ramane de vazut, dar eu continui sa cred ca daca afirmatiile cu privire la negarea holocaustului raman doar la nivel de opinie personala nu se va intampla nimic .
Oricum pana la urma, dupa cum spuneam intr-un mesaj anterior, la ce conteaza asa de mult realitatea anilor 40 ?
Only the best is good enough ...

Gigel

Citat din: Kbal din  05 Mai 2009, 19:58:29
..Oricum pana la urma, dupa cum spuneam intr-un mesaj anterior, la ce conteaza asa de mult realitatea anilor 40 ?

Conteaza.
Asa cum spuneam si mai sus, cum ar trebui denumit masacrul celor peste un milion si jumatate de armeni, "holocaust" ?
Sau termenul holocaust se refera numai la evrei?
De ce nu exista o lege care sa interzica contestarea sau negarea in public a masacrului armenilor?

Kymosabe

Citat din: Gigel din  06 Mai 2009, 09:29:02
Asa cum spuneam si mai sus, cum ar trebui denumit masacrul celor peste un milion si jumatate de armeni, "holocaust" ?
Se numeºte GENOCID, la fel ca ºi masacrele comise împotriva burilor din Africa de Sud, cele din Cambodgia, Ruanda, fosta Iugoslavie, º.a.m.d.

Citat din: Gigel din  06 Mai 2009, 09:29:02
Sau termenul holocaust se refera numai la evrei?
Termenul holocaust este folosit într-adevãr pentru a descrie masacrul comis împotriva evreilor,  la fel cum de exemplu existã expresia Metz Yeghem care se referã strict la genocidul armean.

Citat din: Gigel din  06 Mai 2009, 09:29:02
De ce nu exista o lege care sa interzica contestarea sau negarea in public a masacrului armenilor?
Existã în Franþa, ºi probabil va fi adoptatã ºi în alte þãri UE. :wink:
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)