Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Holocaustul

Creat de Urban, 20 Mai 2008, 02:34:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Kbal

Primaria Capitalei va incepe saptamana viitoare sa mute 30 de copaci in Parcul Izvor, din zona in care va fi construit monumentul Holocaustului.

Primaria Capitalei va incepe saptamana viitoare sa mute 30 de copaci in Parcul Izvor, din zona in care va fi construit monumentul Holocaustului.

Primarul Capitalei a declarat ca ambasadorul roman din SUA l-a rugat sa gaseasca solutii pentru urgentarea realizarii monumentului.

Acesta va fi ridicat pe o suprafata de aproape 3.000 de mp, in zona strazilor Lipscani, Anghel Saligny, Mihai Voda si Brezoianu, informeaza Adevarul.

El cuprinde cinci constructii: un Memorial, Steaua lui David, Via Dolorosa, Roata Tiganilor si Coloana, inalta de 20 de metri. Monumentul va fi realizat de sculptorul Peter Jacobi, castigatorul unui concurs de creatie plastica finalizat in august 2006.

Sursa : http://www.ziare.com/Oprescu_muta_30_de_copaci_pentru_monumentul_Holocaustului-735001.html
Only the best is good enough ...

lylyt_ice

Da...ne-mai si ...?Asa si?!? Care-i mesajul pana la urma? Sa CE...sa facem noi astia care nu prea avem de-a face cu tot circul?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kbal

Ideea era urmatoarea: nu numai ca sa dat lege in priviinta holocaustului dar mai nou se construieste si un monument in mijlocul Bucurestiului. Am postat articolul asa ca fapt divers, ca o informatie suplimentara pentru domnii Gigel si Florin (contestanti ai holocaustului).  :lol:

lylyt_ice

Ce-a fost , a fost...si noi ne-am pierdut bunici si strabunicii, dar nimeni nu ne da un cent...iar evreii dupa ce ca fac un mare teatru vor si bani de la cei care nu au nimic de-a face cu moartea bunicilor lor. De ce, sa plateasca noile generatii pentru ce a fost odata? Iar in Bucuresti; cine plateste aceste mascarade? Cei tineri? Copii care nu au nimic de-a face cu evreii si mai stiu eu cine? Atunci sa cerem si noi bani Otomanilor ca ne-au ucis fara mila stramosii...Nu ar fii mai bine ca acesti Evrei sa aiba putin respect fata de copii nevinovati? Sau ei nu prea au respect pentru copii ucisi......? Drept dovada crimele Israelului in Palestina!!! Mortii lor sunt de respectat ?...DE CE? Pentru ca restul lumii sunt GOIMI? RUSINE EVREILOR: RUSINE!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kbal

Lylyt ai inteles gresit, legea este destul de universalasi democratica, hai sa nu tratam problema superficial.

Legea este in principiu impotriva :
1 - manifestatiilor (organizatiilor si simbolurilor) de natura fascista, rasista sau xenofoba... si
2 - a promovãrii cultului persoanelor vinovate de sãvârºirea unor infracþiuni contra pãcii ºi omenirii (genocid/holocaust).

Ok asta este prevazut in titlu si mie mi se pare o exprimare destul de generica si de universala si care apara drepturile tuturor cetatenilor (nu doar a evreilor) in sensul prevazut in titlu.

Acum conform art. 2 al prezentei legi, rezumand in cateva fraze :
a)- prin organizatie cu caracter fascist, rasist sau xenofob se înþelege orice grup format din
trei sau mai multe persoane, care îºi desfãºoarã activitatea temporar sau permanent, în
scopul promovãrii
ideilor, concepþiilor sau doctrinelor fasciste, rasiste sau xenofobe,
precum ura ºi violenþa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase ºi
inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenþã pentru
schimbarea ordinii constituþionale sau a instituþiilor democratice, naþionalismul extremist.
b)-prin simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe se înþelege: drapelele, emblemele,
insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum ºi orice alte asemenea
însemne, care promoveazã ideile, concepþiile sau doctrinele prevãzute la litera a).
c)-prin persoanã vinovatã de sãvârºirea unor infracþiuni contra pãcii ºi omenirii se înþelege
orice persoanã condamnatã definitiv de cãtre o instanþã judecãtoreascã românã sau
strãinã, printr-o hotãrâre recunoscutã potrivit legii, pentru una sau mai multe infracþiuni
contra pãcii ºi omenirii, precum ºi orice persoanã condamnatã de cãtre o instanþã penalã
internaþionalã pentru crime de rãzboi sau crime contra umanitãþii (ex. Hitler, Stalin, Ceausescu, Bin Laden etc).
d)-prin holocaust se înþelege persecuþia sistematicã sprijinitã de stat ºi anihilarea evreilor
europeni de cãtre Germania nazistã, precum ºi de aliaþii ºi colaboratorii sãi din perioada
1933-1945. De asemenea, în perioada celui de-al Doilea Rãzboi Mondial, o parte din
populaþia romã a fost supusã deportãrii ºi anihilãrii.

Conform art.6 :
Negarea, contestarea, aprobarea sau justificarea, prin orice mijloace, în public, a :
-holocaustului
-genocidului
-crimelor contra umanitãþii ori a efectelor acestora se pedepseºte ... .

Concluzii
1- legea apara toti cetatenii in sensul prezentat in titlu.
2- prin holocaust se da mai mult un exemplu de genocid (acesta nefiind o singularitate), legea adresandu-se tuturor tipurilor de genocid .
Genocidul (termen creat în 1944 de juristul polonez Rafael Lemkin pentru a denumi "practica exterminarii natiunilor si a grupurilor etnice"); reprezintã exterminarea intenþionatã a unei comunitãþi naþionale, etnice, rasiale sau religioase, constituind o crimã împotriva umanitãþii.
3- ca sa fii pedepsti trebuie sa :
    a-infiintezi o organizatie in scopul promovarii ....
    b-sa creezi materiale speciale pe care sa le difuzezi in mediul public in scopul promovarii...
A promova = A susþine, a sprijini fãcând sã progreseze, sã se dezvolte;A susþine fãcând sã capete o largã rãspândirei; a propaga (idei, cauze, doctrine etc.).

Concluzia concluziilor : Dreptul la propria opinie si a liberei exprimari nu este suprimat prin aceasta lege (in schimb sunt suprimate actiunile EXTREMISTE) iar legea nu se refera strict la genocidul impotriva evreilor. Asa ca hai sa incheiem odata acest subiect/topic si sa nu mai facem speculatii nefundate .

P.S. lylyt- "iar evreii dupa ce ca fac un mare teatru vor si bani de la cei care nu au nimic de-a face cu moartea bunicilor lor." hai ca asta-i chiar culmea adica se face lege special pentru evreii carora nu le ajung banii  :-o  :-D ?
Nu cred ca s-ar da o lege la nivel national in mod expres doar in interesul unei etnii (tinand cont ca toti oamenii au aceleasi drepturi si libertati conform declaratiei drepturilor omului) .
Iar art. 7 al Drepturilor Omului spune in felul urmator :
Toti oamenii sunt egali în fata legii si au, fara nici o deosebire, dreptul la o egala protectie a legii. Toti oamenii au dreptul la o protectie egala împotriva oricarei discriminari care ar viola prezenta declaratie si împotriva oricarei provocari la o asemenea discriminare.

Kbal

Dar de faptul ca "Partidul de guvernamant Rusia Unita a propus o lege care prevede inchisoarea pentru cei care neaga victoria URSS in al Doilea Razboi Mondial." ce parere aveti ?
Sursa : http://www.ziua.net/news.php?data=2009-05-07&id=27426

Urban

Deci se fac monumente ca sa nu uitam "holocaust"-ul.
Beautiful :-D

Sa traim bine!

Florin Croitoru

Citat din: Kbal din  04 Mai 2009, 16:36:03
" ORDONANÞÃ DE URGENÞÃ nr. 31 din 13 martie 2002 privind
interzicerea organizaþiilor ºi simbolurilor cu caracter fascist,
rasist sau xenofob ºi a promovãrii cultului persoanelor vinovate
de sãvârºirea unor infracþiuni contra pãcii ºi omenirii.
art 6 .
Negarea, contestarea, aprobarea sau justificarea, prin orice mijloace, în public, a
Holocaustului, genocidului sau a crimelor contra umanitãþii ori a efectelor acestora se
pedepseºte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani ºi interzicerea unor drepturi sau cu amendã.
"

In lege este prevazut clar cine poate fi tras la raspundere deci DA, in situatia de fata legea este mai putin pentru unii si mai mult pentru altii. Deci haideti sa nu extrapolam legea, dupa cum observati eu nu discut cu eufemisme, dumneavoastra prin ce dovediti cele afirmate anterior ?
Cum adicã e mai mult pt unii? Legea e pt toþi cei care contesta.Apropo,nu se zice contestant existã 2 cuvinte ,contestatar si contestator.În acest caz eu sînt doar contestator.
Cum am putea extrapola o lege?Am impresia cã nu ºtiþi sã vã exprimaþi.Ce vreþi sã spuneþi?
Eu ce trebuie sã dovedesc? Eu am afirmat cã au fost uciºi prin gazare milioane? Trebuie sã dovedeascã cei care afirmã ! Cu ce a dovedit propaganda cã aºa este? Cu pozele unor sãli de ex cea de la Auschwitz care nici nu avea uºi etanºe,nu avea uºã între aceasta ºi camera cuptoarelor,iar în tavan au lipit ruºii site de duºuri ºi ne-au minþit zeci de ani cã ppe acolo venea gaz!! Cînd s-a descoperit falsul propaganda a început sã spunã cã gazul s-a dat pe sos sub formã de pastile.Altã minciunã! Cu pastilele alea nu gazezi nici gãini!

Florin Croitoru

Citat din: Kbal din  07 Mai 2009, 19:02:24
Dar de faptul ca "Partidul de guvernamant Rusia Unita a propus o lege care prevede inchisoarea pentru cei care neaga victoria URSS in al Doilea Razboi Mondial." ce parere aveti ?
Sursa : http://www.ziua.net/news.php?data=2009-05-07&id=27426
Asta e clar o metodã evreiascã; sã schimbe subiectul! Nu am nici o pãrere pt cã nu am citit legea aceea. E cam greu sã gãeºti pe cineva care sã nege victoria ruºilor

Florin Croitoru

Citat din: Kbal din  07 Mai 2009, 02:38:04
Lylyt ai inteles gresit, legea este destul de universalasi democratica, hai sa nu tratam problema superficial.
Concluzia concluziilor : Dreptul la propria opinie si a liberei exprimari nu este suprimat prin aceasta lege (in schimb sunt suprimate actiunile EXTREMISTE) iar legea nu se refera strict la genocidul impotriva evreilor. Asa ca hai sa incheiem odata acest subiect/topic si sa nu mai facem speculatii nefundate .
P.S. lylyt- "iar evreii dupa ce ca fac un mare teatru vor si bani de la cei care nu au nimic de-a face cu moartea bunicilor lor." hai ca asta-i chiar culmea adica se face lege special pentru evreii carora nu le ajung banii  :-o  :-D ?
prezenta declaratie si împotriva oricarei provocari la o asemenea discriminare.
Ba este suprimat dreptul meu de a contesta ºi dreptul nostru de a face acest lucru împreunã!
Lyly are dreptate.Holocaustul este o ºmecherie americano-evreiascã prin care s-au stors miliarde de dolari. 4 milioane ºi jumãtate de evrei au primit ºi unii mai primesc (adicã primesc ºi urmaºii lor) pensii de la statul german!! Acum îi i-au la rînd pe europeni.

Florin Croitoru

Citat din: Urban din  07 Mai 2009, 20:53:48
Deci se fac monumente ca sa nu uitam "holocaust"-ul.
Beautiful :-D

Sa traim bine!
Este o maºinaþie a nemernicului de Traian Bãsescu,evreu din pãrinþi evrei.Dupã divorþul pãrinþilor tatãl lui a plecat în Israel,mama cu cei doi copii a rãmas ºi s-a cãsãtorit cu un român (Bãsescu) de la care ei au luat ºi numele actual.
BÃSESCU ESTE EVREU!!!

Fr0styan

si cum puteti valida aceasta afirmatie domnule Florin? ca domnul presedinte este sau a fost evreu?

Kbal

Citat din: Florin Croitoru din  08 Mai 2009, 09:04:39
Ba este suprimat dreptul meu de a contesta ºi dreptul nostru de a face acest lucru împreunã!

Pai da dar in cazul asta una e sa ai o opinie proprie despre ceva si alta e sa contesti acel ceva. Deci sa nu amestecam merele cu perele, in orice caz, pe dvs. cu ce v-ar incalzi daca ati avea dreptul sa contestati holocaustul ?

Florin Croitoru

Citat din: Fr0styan din  08 Mai 2009, 09:24:26
si cum puteti valida aceasta afirmatie domnule Florin? ca domnul presedinte este sau a fost evreu?
Eu nu pot. Am citit asta în Tricolorul,unde erau date ºi dovezi una fiind actul de divorþ al mamei lui Traian Bãsescu. Dacã Bãsescu a fost ulterior botezat el nu mai este evreu. Evreii numesc asta "evreu întors".
Important este cã a plãtit 400.000 de euro ºi a promis un miliard pe an!! Iar voi plãtiþi!

Florin Croitoru

Citat din: Kbal din  08 Mai 2009, 10:38:04
Pai da dar in cazul asta una e sa ai o opinie proprie despre ceva si alta e sa contesti acel ceva. Deci sa nu amestecam merele cu perele, in orice caz, pe dvs. cu ce v-ar incalzi daca ati avea dreptul sa contestati holocaustul ?
Asta înseamnã a amesteca merele cu perele? D-ta nu ai pic de logicã!!
Oricine trebuie sã aibã dreptul sã conteste orice. De ce în America au acest drept,iar în Europa ,nu?
Dovezi pt o crimã trebuie sã aducã cel ce face acuzaþia,nu învinuitul sã probeze nevinovãþia.