Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Posibil OZN... Volovat, Suceava, ProTV 24 iunie 2007

Creat de spooky, 28 Iunie 2007, 21:21:03

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Marius MMG

Citat din: bluemoon8520 din  28 Iunie 2007, 22:59:59
Cred ca se referea la balize de semnalizare agatate pe cablurile de inalta tensiune, dar din cate stiu eu acelea sunt de culoare rosie si/sau alba.
M-am gandit si eu la acest lucru, dar din cate am vazut in filmarea aia nu vad nici cablu de inalta tensiune acolo.

Yagg

Am o presupunere privind aceste balize ºi am douã imagini, una fotografiatã azi din maºinã pe lângã stâlpi de înaltã tensiune din localitatea Târgu Frumos, judeþul Iaºi ºi cealaltã un desen cu profilul balizei.

Balizele de semnalizare au profil în formã de + ºi dacã nu mã înºel, pot efectua o miºcare de rotaþie pe axa x dupã cum am exemplificat în desenul creat de mine.

În imaginea fotografiatã cu telefonul mobil nu prea are forma descrisã de mine. Eu am observat aceste balize cu ochiul liber ºi nu erau sfere, erau metalice ºi aveau profilul descris. Firul aproape cã nu se vede, dar eram la distanþã mai micã faþã de obiect; în filmarea de la PROTV distanþa este semnificativ mai mare. De asemenea, distanþa dintre stâlpii de înaltã tensiune este extrem de mare deºi eu în imagine am surprins unul.

Ce pãrere aveþi?

Yagg

de obiectul de pe parbriz, ideea lui kymosabe, cade pentru cã am încercat sã fac acest lucru ºi a ieºit cu totul haotic. Avem, momentan, doar douã opþiuni: 1.obiect zburãtor neidentificat (staþionar) sau 2.balizã de semnalizare aerianã

...ºi un animal chinuit ºi mort :cry:

Nox

Yagg foarte bine lucrat... iar una din variante de mai sus se poate exculde printr-o deplasare la fata locului... sper ca nu o "sustraga" nimeni baliza aia intre timp asta in cazul in care era o baliza.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Yagg

CitatYagg foarte bine lucrat... iar una din variante de mai sus se poate exculde printr-o deplasare la fata locului...

mulþumesc Bluemoon, la ideea asta mã gândeam ºi eu. Dacã poate ajunge cineva în Volovãþ, jud. Suceava cât mai repede sã caute locul respectiv ºi sã facã observaþii, dacã nu am sã trag eu o fugã cã sunt din vecinãtate  8-). Poate îi iau la bãtaie ºi pe demenþii ãia de ucigaºi de animale. Sã spunã cineva dacã e de prin zonã, dacã nu sã îmi programez o excursie :lol:

Nox

Ar fi excelent daca ai putea sa te duci pana acolo. Oricum nu am idee cine ar mai fi din zona si dispus sa se deplaseze pana acolo.

Ca puncte de reper, de unde s-a facut filmarea, ai acel pod identificat aici:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1110.msg21285.html#msg21285

Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Yagg

Nu pot promite nimic 100%, dar dacã totul merge ok, pe Duminicã seara s-ar putea sã aveþi niºte rezultate. Acuma, sã nu fie mai multe poduri în Volovãþ  :lol:

spooky

Asteptam pozele de la fata locului, ar trebui totusi sa fie usor de identificat dupa peisaj.

Multa bafta.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Yagg

Mulþumesc. Pãcat cã nu este internet wi/fi prin zonã, cã puneam imediat  :lol: ... România, încet, încet.

jackie28t

Yagg,
ai facut o treaba excelenta cu acea fotografie ce implica baliza de pe fir.Esti un bun detectiv. :-D
Daca vei merge la fata locului sa nu uiti sa filmezi putin din acelasi loc de unde s-a filmat ca si in filmul de pe PROTV cu telefonul mobil si cu o camera de filmat daca se poate sa vedem cum stau rezolutiile camerelor de filmat diferite.
La fel sa nu uiti sa scoti cateva fotografii in rezolutie mai mare cu acele locuri in cazul in care ai o camera de fotografiat.
Sa observi atent acel loc si sa incerci sa scoti cat mai multe amanunte.Apoi le poti pune toate intr-un rezumat.Sunt sigur ca multi dintre noi asteapta vesti si informatii noi despre caz.Considera ca este prima ta investigare la fatza locului al unui fenomen OZN.Daca reusesti sa mergi acolo si sa dovedesti ca in acel loc nu exista astfel de ''balize pe firele de inalta tensiune'' atunci pot spune ca investigarea ta alaturi de comentariile si materialele expuse de tine merita pe deplin sa fie expuse pe prima pagina al website'ului RUFOn.
Mult succes si te asteptam cu vesti noi. :wink:

Later edit:
Yagg,nu uita sa fotografiezi din acelasi loc ca in imaginea de mai jos.Eventual poti sa pui si o sticla de apa si o geanta jos ca pe o mica reproducere.

jackie28t

Observ ca campul vizual celui care a filmat acele imagini in acea secventa arata ca era jos pe iarba sub pod undeva pe o panta.Parca se observa si putina iarba daca nu ma insel.Spun asta deoarece inaltimea campului viziual este doar de 1 metru de la sol din cate vad.

Kymosabe

Aveti dreptate , ceea ce apare in imaginea video , nu poate fi o pata (in cazul in care filmarea s-a facut din spatele unui geam ). Am   facut un experiment , si mi-am dat seama ca ideea mea e o tampenie .

Video (sper case vede punctul :lol:)
http://www.youtube.com/watch?v=4liTvcl4L0c

Daca acel obiect era o pata pe un geam , in momentul in care cel care filma ar fi miscat cat de putin telefonul , pata si-ar fi schimbat pozitia in ,,peisaj'' .
In schimb  punctul din filmul nostru  a ramas nemiscat pe tot timpul in aceeasi pozitie (deasupra copacului ) chiar daca martorul a miscat telefonul  in timpul filmarii .
Data viitoare sper sa nu mai fac astfel de gafe si astept rezultatul anchetei lui Yagg .

PS
As fi vrut sa fac o reconstituire mai credibila dar as fi avut nevoie de un cal si de trei tarani   fara neuroni pe care sa-i urc pe bloc . :lol:
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Kymosabe

Sper ca nu am enervat pe nimeni cu incapatanarea mea , dar sunt genul de om cu idei fixe , daca nu vad nu cred.
Acum ma scuzati , ma duc sa-mi torn cenusa-n cap.
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Yagg

jackie, am sã þin cont de toate detaliile oferite de tine. Am notat tot. Mai doriþi altceva?  8-)

Kymo, stai liniºtit, se poate întâmpla oricui sã greºeascã puþin.

jackie28t

Citat din: Kymosabe din  30 Iunie 2007, 14:43:24
Aveti dreptate , ceea ce apare in imaginea video , nu poate fi o pata (in cazul in care filmarea s-a facut din spatele unui geam ). Am   facut un experiment , si mi-am dat seama ca ideea mea e o tampenie .

Video (sper case vede punctul :lol:) http://www.youtube.com/watch?v=4liTvcl4L0c

Daca acel obiect era o pata pe un geam , in momentul in care cel care filma ar fi miscat cat de putin telefonul , pata si-ar fi schimbat pozitia in ,,peisaj'' .
In schimb  punctul din filmul nostru  a ramas nemiscat pe tot timpul in aceeasi pozitie (deasupra copacului ) chiar daca martorul a miscat telefonul  in timpul filmarii .

Kymosabe,
faptul ca te-ai implicat cu ceva constructiv in acest caz este un lucru foarte bun.
Tu ai fost cel care ai spus varianta cu filmarea din masina si ne-a pus pe noi sa deschidem ochii mai mult si sa fim mai atenti la film si prin acest lucru s-au eliminat unele teorii si s-au gasit indicii noi despre caz.Totul a avut un rost.Deci te rog sa nu-ti faci griji.Uneori tot raul duce spre bine.

Am vazut filmul pus de tine pe youtube si pot spune ca a fost o demonstratie excelenta.Bun detectiv. :wink:
Acum cu totii putem sa intelegem mai bine cum se vede atunci cand se filmeaza o pata de pe un geam sau un obiect din afara.