Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN [Timiºoara, jud. Timiº] [1 aprilie 1983]

Creat de aswotim, 17 Octombrie 2006, 18:21:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

aswotim

sau din imprejurimile Timisoarei, mai precis.
La data respectiva intre orele 20 si 22.30 aproximativ se putea vedea stationar, la zenitul localitatii Timisoara un obiect- fenomen-ce-o fi fost...  nemaiintalnit in analele astronomiei, meteorologiei, stiintelor spatiale, etc.
Daca mai exista martori ai evenimentului ii rog sa posteze aici, pentru a corobora observatia mea - si fotografiile- cu observatia acestuia.   

Shadowman

Citat din: aswotim din  17 Octombrie 2006, 18:21:13
sau din imprejurimile Timisoarei, mai precis.
La data respectiva intre orele 20 si 22.30 aproximativ se putea vedea stationar, la zenitul localitatii Timisoara un obiect- fenomen-ce-o fi fost...  nemaiintalnit in analele astronomiei, meteorologiei, stiintelor spatiale, etc.
Daca mai exista martori ai evenimentului ii rog sa posteze aici, pentru a corobora observatia mea - si fotografiile- cu observatia acestuia.   

Poate ne povestesti ce-ai observat in acea zi...E interesant !
Despre observatia ta am citit in cartile  "Extraterestrii in Romania- vol.2" si "Enciclopedia observatiilor OZN din Romania (1517-1994)",carti scrise de  regretatul Calin N.Turcu...
Aflu ca ai mai trait o experienta de tip OZN in august 1981, intr-o noapte...intr-o padure...intr-o tabara de corturi din judetul Botosani...

PS. Crezi ca un laborator specializat ar putea detecta "hexagonul de lumina"...? Mai pastrezi negativul...?
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY

Unidentified

aswotim hai da-ne toate dovezile sa le rumegam si noi ca este interesant ce ai vazut tu .Ma indoiesc ca o sa gasesti pe aici alti martori dar poate avem noroc.Eventual dam un anunt in ziar discret sa-i anuntam ca nu au fost singurii ...  :evil:

lylyt_ice

Aswotim,eu nu am auzit absolut nimic despre acel caz,daca vrei poti sa ne spui mai multe,ca din cite am inteles tu ai fost martor ocular si ar fii foarte interesant sa n-e poveststi si noua cum s-a petracut totol exact...!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

aswotim

Scuze pt intarziere... Am uitat sa bifez "Anunta-ma de raspunsuri..."

Am negativele, bineinteles. Cel care a avut o expunere mai mare, de vreo 10 minute, are o stea vizibila si cu ochiul liber imprimata, deci cu siguranta se va vedea si fenomenul respectiv. Celelalte au avut timpi de expunere mai mici, de la cateva secunde la un minut, nu se vede ceva cu ochiul liber, dar le-am pastrat, oricum.

Era intr-o vineri. Ma intorceam de la o intalnire a Clubului Sf Helion... Eram la 15 minute de a ajunge acasa, intr-un loc mai larg, si mi-am ridicat privirea sa admir un cer senin de primavara, cu stele, printre mici valatuci de nori purtati de vant usor. La zenit, punctul acela imaginar de deasupra noastra, la verticala, era ceva de marime mare pt un obiect cosmic, cam 1/3 ...1/2 din diametrul unghiular al Lunii pline. M-am oprit sub crengile unui copac luand o creanga ca reper pt a vedea daca se deplaseaza pe cer... Nu se deplasa.
Am mers in pas rapid spre casa, aruncand des cate o privire spre el,  sa nu pierd "plecarea" obiectului, daca  s-ar fi produs. Mi-am anuntat familia sa se uite pe geam spre zenit sa-mi spuna ce parere au ei despre ce vor vedea acolo - vroiam sa vad daca nu am vreo "vedenie", halucinatie, sub influenta SFului de la Clubul de unde venisem. Am insfacat aparatul foto - un Smena8, care avea si obiectiv cu timp de expunere manual, prin tinerea apasata a declansatorului, am urcat pe bloc cu fratele meu si am facut seria de fotografii si observare a cerului pt urmatoarele 2 ore si jumatate.  Semana cu un hexagon gen fagure de miere, usor alungit deci, cu aspectul laptos al unei galaxii, formate din puncte luminiscente. Faptul ca in acest rastimp nu se deplasa odata cu rotirea boltei ceresti indica faptul ca nu era o supernova, sau un alt obiect cosmic indepartat, nu era un fenomen de difractie solara - sori falsi- si doar posibil un satelit geostationar. Dar la dimensiunile acestea? Daca ar fi fost o reflexie solara pe panouri solare ar fi durat o fractiune sau cateva secunde, maxim. Deci e exclus. Chiar un satelit de spionaj geostationar, pe pozitie fixa, n-ar fi putut reflecta razele solare in acelasi unghi, timp de 2.5 ore. Pentru ca soarele se misca in raport cu pamantul...
Nu era orientat nord-sud, ca sa aiba o expliccatie geo-magnetica.
Mai departe alte ipoteze nu am. Intrucat modul in care lumina se "stinse" incet, exact ca apusul unui soare, indica faptul ca obiectul respectiv intra atunci in campul de umbra al Terrei. Am facut calculul cu metoda triangulatiei si mi-a dat o distanta a obiectului fata de suprafata pamantului de cca .100.000 km, ceea ce ar fi cam 1/3 din distanta pana la Luna. Daca va ganditi ce marime ar avea un obiect care sa aiba 1/3 din diametrul lunii la aceasta distanta... nu vreau sa va mai dau cifre, ca mi se ridica parul...