Un software detector de OZN-uri a fotografiat mingi de foc în Japonia

O alta bilă gigantică a fost observată pe camere în Rusia și software-ul de detectare a obiectelor zburătoare neidentificate a captat câteva bile de foc și pe teritoriul Japoniei.

Mai mulți martori au declarat că au observat o minge de foc uriașă sâmbătă dimineață, înainte de răsăritul soarelui, pe peninsula Kola din Rusia. Conform Russia Today, mai multe persoane au fotografiat obiectul cu ajutorul camerelor de bord, deasupra orașului Murmansk . La un moment dat, obiectul a luminat cerul ca și cum noaptea s-ar fi transformat în zi.

Deși foarte impresionant, obiectul nu a creat atatea controverse cum s-a întâmplat în cazul celebrului incident de anul trecut, în Chelyabinsk. Unii utilizatori Twitter s-au întrebat de ce tocmai Rusia primește cele mai tari mingii de foc. Jason Major, blogger pentru Universe Today, spune că Rusia este țara cu cea mai mare suprafață și totodată cu cele mai multe camere de bord în scopul de a combate fraudarea asigurărilor.

În orice caz, Rusia nu este singura țară care se bucură de spectaculoasele mingii de foc, în ultima vreme. În primul videoclip de mai sus  puteți viziona mingiile de foc filmate pe cerul Japoniei. Acestea au fost captate de camerele cu soft de detectare OZN.

Acest soft se numește UFOCapture și a fost creat de SonataCo. Programul rulează în sistemul de operare Windows, funcționează cu orice cameră atașată prin port usb sau firewire și  înregistrează orice mișcare. Astfel că, montând camera îndreptată spre cer, orice mișcare detectată de software va fi înregistrată pe cameră, chiar dacă ar fi vorba despre viteze foarte mari, precum în cazul deplasărilor meteoriților sau a reziduurilor spațiale arzând în atmosferă.

Videoclipul de pe YouTuber postat de utilizatorul Sheilaaliens, este o compilație cu filmările sferelor de foc postate pe forumul Capture OZN, între 17 și 19 aprilie. Unele dintre ele, cum ar fi câteva filmări din data de 17 aprilie, sunt chiar spectaculoase.

Japanese-UFO

Sfere de lumină filmate în Japonia cu softul UFOcapture (Sursa: SonataCo)

Singura filmare cu OZN-uri găsită pe site-ul lor, până în prezent, este postată în probele video ale softului UFOCapture. Acesta a fost realizat, aparent, în data de 09 octombrie 2003. Trei lumini se mișcau în mod constant pe cer, în timpul nopții.

Software-ul este foarte reușit însă totodată și costisitor. Versiunea HD costă 25,920¥ și cea simplă,  19,440 ¥. Estimativ, asta înseamna în jur  de 252 și respectiv, 189 dolari. Există și o versiune gratuită, dar manualul este în japoneză și nu se știe sigur ce opțiuni de utilizare are. Dacă vă descurcați să-l folosiți, nu ezitați să ne împărtășiți impresii și, de ce nu, capturi spectaculoase !

 

Sursa: http://www.openminds.tv/ufo-video-software-captures-fireballs-japan/27063

About Editor Stiri

Check Also

Un obiect ce seamănă cu o dronă înregistrat aproape de un surfer

Acest obiect a fost înregistrat pe data de 29 august 2014, pe plaja Newport din California, …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.