Filmarea cu OZN-ul din Ibiza îi derutează pe astronomii locali

O filmare remarcabilă cu un obiect mare de culoare albă care aterizează din cer spre insula spaniolă Ibiza a indus în eroare autoritățile, aceștia crezând că ar fi vorba despre un deșeu spațial. Cu toate acestea, astronomii locali au urmărit obiectul și spun că mișcarea sa poate fi explicată numai în cazul în care ar fi fost autopropulsat.

Obiectul a fost capturat în data de 16 aprilie 2014, în jurul orei 19:30. Atunci s-a întâmplat ca Eduardo de Miguel să observe pe cer ceva neobișnuit. Și-a luat rapid camera video și a reușit să filmeze obiectul timp de 3 minute, după care l-a pierdut din vizor.

Materialul video a fost analizat de Asociația de Astronomie Eivissa care a exclus din start ideea că ar fi fost un meteorit. Ei au suspectat faptul că obiectul ar fi fost făcut de om.

Ibiza-UFO-2OZN-ul capturat deasupra insulei Ibiza. (Credit: Eduardo de Miguel/Jurnalul de Ibiza)

Ziarul local Jurnalul de Ibiza a prezentat mai apoi materialul video Ministerului Apărării. Forțele Aeriene spaniole au examinat filmarea și au fost de acord cu ideea celor de la Asociația de Astronomie Eivissa, cum că obiectul ar fi fost un gunoi spațial. Ei au exclus totodată posibilitatea ca obiectul să fie legat de vreo acțiune militară.

Forțele Aeriene au explicat că cel mai probabil a fost o bucată de rachetă sau navă spațială care a fost pe orbită pentru o perioadă de timp până să cadă înapoi pe pământ. Ei au mai subliniat faptul că obiectul pare să fie în flăcări și lasă dâre de fum în urma sa, fapt care se întâmplă, de obicei, atunci când gunoiul spațial pătrunde iar stratul atmosferic și se încinge din cauza forței de frecare din aer.

În timp ce se părea că s-a făcut lumină în acest caz, astronomii din Ibiza au declarat că au localizat obiectul și că descoperirile lor arată că nu este, nici pe departe, vorba de gunoi spațial. Obiectul a fost localizat de telescopul Cala D’ Hort și, potrivit lui Ignacio de la Cueva, și el membru al Asociației de Astronomie Eivissa, obiectul și-a schimbat direcția în timpul zborului. El mai declară că singura explicație pentru schimbarea de direcție ar fi faptul că obiectul era autopropulsat și că se poate observa din materialul video că obiectul se deplasează într-o direcție diferită de cea pe care o avea inițial, când a fost localizat.

Jurnalul de Ibiza spune că astronomii caută date de la alte observatoare care posibil că au localizat obiectul, putându-i astfel triangula poziția și, în speranța că vor putea determina detalii precum mărimea și zona în care ar fi putut ateriza. Dar, după cum subliniază și Jurnalul de Ibiza, până ce nu vor descoperi mai multe informații, obiectul rămâne încadrat la OZN-uri.

Povestea a fost preluată de pe blogul Inexplicata – The Journal of Hispanic Ufology.

Sursa secundară: OpenMinds.TV

About Editor Stiri

Check Also

Un obiect ce seamănă cu o dronă înregistrat aproape de un surfer

Acest obiect a fost înregistrat pe data de 29 august 2014, pe plaja Newport din California, …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.