Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Tzipi

Citat din: Guest din  28 Ianuarie 2015, 20:11:53

Si acum alta intrebare. Cand esti rapit, nu cumva iesi din dimensiunea noastra, deci se poate iesi din Matrix - in varianta asta, bineinteles fara voia ta? 
Te poti rapi cei din universul Negru si sa te duca acolo, dar e tot Matrix si acolo.
Intr-un clip cu o hipnoza de-a lui C.M, unul dintre extraterestri afirma in hipnoza, ca sufletul omului e singurul care " poate trece dincolo " si asta e unul din motivele pentru care ei il vor ( pe langa a trai vesnic pe spatele sufletului nostru ).

Citat din: Guest din  28 Ianuarie 2015, 20:11:53
Sa zicem ca apar noaptea din cauza ca nu vor sa sperie lumea si se arata doar celor pregatiti - de aici deducem ca ar avea totusi intentii bune, nu? Sau de ce s-ar teme daca lumea ar stii cert ca ei ne viziteaza, ar risca ceva?
Apar si ziua. Rapesc si ziua.
Nu se arata "celor pregatiti ", ci celor care incep sa devina constienti.
Da, ei au intentii bune pentru ei, dar asta nu inseamna ca sunt bune si pentru oameni. Chiar l-ai studiat cu de-amanuntul pe Malanga ?

fiulploii

Eu zic ca răpirile cu sau fără hipnoza lui CM nu își au locul aici la evadarea din Matrix . Este o cale închisă din punctul asta de vedere.
Părerea mea...

uforever

Si daca rapirile astea nu au legatura cu sufletul, si au legatura cu trupul? Sa spunem ca sunt intr-adevar, rase e.t. ce nu au sentimente, mai repede ne-ar poseda trupul, decat sufletul, mult mai multe experimente s-ar face pe trup, sufletul nu poate fi creeat de orice entitate/constiinta/hiperconstiinta. Se pare ca, in general experimentele se fac pe trup, mai rar auzim ceva legat de suflet, exceptand C.M, T.V.M. ...etc. Posedarea corpului este mult mai simpla si mult mai utila, cel putin asa pare, in mare parte. Cat despre rapiri ziua/noaptea, toate aceste lucruri nu au nici o importanta, poate doar pentru cei ce se tem de rapiri.
Amu', sa nu fie cu banat, e doar o parere, poate gresita, dar proaspat intoarsa din "concediu de studii"  :lol:

fiulploii

Răpirile de azi sunt "continuarea" răpirilor străvechi: aceleași metode, aceleași sentimente, aceeași tipologie , aceeași regie .
   O iluzie, cu alte cuvinte .
Părerea mea .

maura

Interesanta conversatia din film

https://www.youtube.com/watch?v=om8oNnETbNo

Sunt de acord si cu ideea ca traim intr-un lagar de concentrare pe care l-am construit chiar noi dar cu ajutor de la altii :evil: fiind in acelasi timp prizonieri si gardieni.
Sunt oameni care au evadat si altii care vor sa evadeze dar cred ca numarul lor nu va depasi vreodata numarul critic , declansator al unei schimbari in bine.
Gandurile mele zilele astea. De optimista realista .

"...
   Dincolo de durerea aparenta si vremelnică ne poate aștepta altceva.
   Dar cum sa-ți învingi condiționările mentale genetice?
   Ușa e deschisă! ..." Fiul Ploii

Stim ca usa e deschisa dar multi ne uitam la gard ...sau la postere diverse:
http://www.rufon.org/forum/noua-ordine-mondiala-%28nomnwo%29/evadarea-din-matrix-conditiisolutii-preliminare-%28si-simple%29/600/

"Cine caută adevărul îşi asumă riscul de a-l găsi."

SLEAH19

Deschizi linkul dat de colega maura pe alt topic şi dai de asta !

"Dacă un om renunță la o împărăție sau chiar la lumea întreagă, dar se păstrează pe sine însuși, el n-a părăsit nimic."

Meister Eckhart   

Deci, conform cugetării de mai sus dacă încerci să te păstrezi pe tine însuţi, astral/spiritual/carnal/egal, nu prea poţi să părăseşti matrixul, pentru că oriunde pleci el dă năvală după tine!

Deci este matrixul  înscris  în noi?

Pare mai clară fraza : Adevăr zic vouă, nimeni nu va părăsi matrixul decât dacă se naşte din nou !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

E oare corect sa privim Matrixul - indiferent de nivel - ca pe ceva impersonal si rece , ca pe o rețea cu ochiuri si noduri , cu plin si gol ce conține toate sau mai degrabă ce este conținut in toate ?
Până acum , singura "descoperire" conceptuala ce corespunde tiparului mai sus exprimat este "aetherul" , concept aflat la granița dintre materialism si spiritualitate.

Practic , se pare ca avem doua opțiuni de a privi lumea sau universul:
   - materia înaintea minții
   - mintea înaintea materiei

Dacă universul e holografic , si se aduna tot mai multe dovezi științifice in privința asta- atunci , ca orice holograma , universul poate fi închis .
   Cine Închide holograma, de ce ar face-o și cand anume ?
Întrebări pur retorice  :lol:

fiulploii

P.S. Am uitat sa răspund colegului @SLEAH19 .
     Dupa aceeași tradiție pomenită anterior , marii inițiați precum Ilie au fost in stare sa-si modeleze eul vegetal si eul animal astfel încât sa devină vehicule pt călătoria in dimensiuni ...spirituale. Deci, se poate.
    Pe de alta parte, ca o addenda la teoria lui TVM, se zice ca oamenii pot fi uciși astfel încât spiritele lor sa fie supuse si astfel sa fie folosite ca vehicule purtătoare in alte ...dimensiuni iar aici nu pot sa nu fac o Paralela cu zvonurile prezentate de Master Xan ce amintea de anumite experiențe obscure naszi  :star:

fiulploii

Dupa părerea mea personală tot ce S-a discutat pe acest subiect până acum este doar antrenament ușor fiindcă de fapt nu suntem in Matrice ci intr-o proiecție a ei. Din aceasta proiecție trebuie intrat in Matrice iar cei care au făcut-o conștient zic ca Matricea se arată ca o rețea de lumină , ca o plasă Pescărească din lumină - văzuta in timpul călătoriei intermediare de aici si până la realitatea din Matrice.

Cum arată realitatea Matricei? Se încumetă cineva sa mai zică câte o frântură ?

P.S. Tipurile de zis Extratereștrii se diversifica precum tipurile de particule elementare, nu i se pare nimănui ciudat acest fapt?
     Apoi, tehnicile cum ar fi vestitele protocoale C5 in care poți ajunge oriunde - numai ca nu știi precis fiindcă nu dispunem de o harta - si cu ajutorul cărora te poți intâlni cu oricine pe nava Lor , nu provoacă întrebări dincolo de entuziasm?
    Iar hipnoza acelui spaniol ce a provocat un val de entuziasm pe rețelele netului nu provoacă nici ea întrebări?

Se pare ca calul troian e valabil si azi ca si ieri si ca si mâine  :|

panta_rh_ei

,,În acest joc de cărţi numit viaţă, noi nu putem juca decât cărtile pe care le-am primit, ţinând cont şi de talentul nostru la joc.
Cei care insistă să primească  altă mână de cărţi sunt cei predispuşi la un eşec sigur.
Nimeni nu ne întreabă dacă dorim să jucăm. Această opţiune nu ne aparţine. De jucat, trebuie să jucăm oricum.
Singura opţiune pe care o avem este felul în care vom juca aceste cărţi."- Anthony de Mello/ Rugaciunea broastei.

...o posibilă legătură(zic eu) nu doar cu evadarea din M dar şi cu realitatea ei. Reţea de lumină sau orice altceva, singurul cuvânt care cuprinde toate aspectele/formele/definiţiile este    FAS- CI- NA- ŢI- E.  N-o spun eu ci acei care au încercat/efectuat astfel de călătorii(atât cât am reuşit să aflu şi eu pe tema asta în modestele-mi căutări). Variantele ar fi deci infinite şi niciodată una nu va semăna cu cealaltă.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

:lol: Nici ca se putea mai bine @panta_rh_ei decât sa vii cu un citat din eseurile unui preot iezuit indian ale cărui ziceri sunt mai aproape de Zen decât de catolicismul oficial .

Tot din acest maestru Zen sau Iezuit:
"​Pentru noi, Realitatea nu este ceea ce este, ci ceea ce am decis noi că este.

​— Ai un câine foarte deştept, a spus omul, văzându-şi prietenul care juca un joc de cărţi cu câinele său.
​— Nu-i nici pe departe atât de deştept pe cât pare, i-a răspuns amicul. De câte ori prinde o mână bună, dă din coadă.

​Un leu a fost prins şi dus într-o grădină zoologică. Spre uimirea lui, el a găsit aici alţi lei, care trăiseră întreaga viaţă în captivitate, căci s-au născut în grădina zoologică. În scurt timp, el s-a familiarizat cu viaţa socială a leilor din captivitate, care erau împărţiţi în grupuri. Un astfel de grup era alcătuit din lei cărora le plăcea să socializeze. Un altul era preocupat de showbiz. Altul îşi stabilise obiective culturale, urmărind să păstreze obiceiurile, tradiţiile şi istoria perioadei când leii erau liberi. Mai existau şi câteva grupuri religioase, alcătuite din lei care cântau despre o junglă viitoare în care nu vor mai exista zăbrele. Un alt grup era alcătuit din lei cu preocupări literare şi artistice. În sfârşit, exista şi un grup de lei revoluţionari, care nu făceau altceva decât să comploteze împotriva celor care îi ţineau în captivitate sau împotriva altor grupuri de lei. Din când în când izbucnea câte o revoluţie. Grupurile se băteau între ele şi se anihilau reciproc, sau ucideau gărzile, care erau apoi înlocuite de alte gărzi.
​Continuând să privească în jur, noul venit a remarcat un leu izolat, care era tot timpul adâncit în gândurile sale. El nu aparţinea niciunui grup şi se ţinea departe de ceilalţi. Era un spectacol ciudat, căci toată lumea părea să îl admire, dar şi să îl deteste în acelaşi timp, întrucât prezenţa lui trezea simultan teama şi îndoiala legată de sine. El i-a spus noului venit:
​— Nu te alătura niciunuia dintre grupuri. Aceşti sărmani nebuni sunt preocupaţi de tot ce poate fi imaginat, numai de ceea ce este esenţial nu.
​— Şi ce anume este esenţial? L-a întrebat curios noul venit.
​— Să studieze natura zăbrelelor.
​Nimic, dar absolut nimic altceva nu contează!
​Condiţia umană este perfect ilustrată de imaginea unui beţiv care stă noaptea târziu în afara parcului, lovind cu pumnii în gard şi strigând: ,,Lăsaţi-mă să ies!"
​Iluziile voastre sunt singurele care vă împiedică să vă daţi seama că sunteţi şi că aţi fost întotdeauna liberi!
​Unul din principalele ingrediente necesare pentru obţinerea stării de eliberare este acel tip de adversitate care atrage după sine luciditatea.

​— Dacă nici lumea viselor, nici cea a simţurilor nu sunt reale, l-a întrebat Janaka, ce anume este real?
​— Există între ele o a treia stare. Descoper-o pe aceasta, căci numai ea este reală.
​Omul iluminat îi consideră pe cei neiluminaţi adormiţi; în nebunia lor, aceştia îşi împart semenii în oameni buni şi răi, şi consideră întâmplările fericite sau nefericite.-
​Omul iluminat nu se mai află la latitudinea vieţii şi a morţii, a creşterii şi a descompunerii, a succesului şi eşecului, a sărăciei şi bogăţiei, î onoarei şi dizgraţiei. El nu mai depinde nici măcar de foame, sete, frig şi căldură, pe care le experimentează ca fiind simple senzaţii trecătoare în fluxul vieţii. Omul iluminat îşi dă seama că nu trebuie să schimbe ceea ce vede, ci doar felul în care priveşte realitatea din faţa sa.
​El poate fi comparat cu apa, care se mulează după realitatea din aţa sa, dar în aţa puterii căreia nimic nu se poate opune; ea nu are ambiţii personale, dar toată lumea beneficiază de pe urma ei. În mod similar, întreaga lume prosperă datorită detaşării oamenilor iluminaţi. Ei aduc puritatea în această lume prin lipsa lor de dorinţe.
​Apa este adusă din râuri pentru a iriga câmpurile. Ei nu-i pasă dacă este prezentă în râu sau pe câmp. La fel procedează şi cei iluminaţi, care se adaptează întotdeauna la mediul exterior, fără să protesteze, împlinindu-şi astfel destinul.
​Nu întâmplător, iluminaţii sunt consideraţi cei mai mari duşmani ai societăţii, care urăşte maleabilitatea şi aspiră numai către ordine, rutină, ortodoxie şi conformism."

Deci ?

panta_rh_ei

Deci...pare-a fi simplu  :-D .
"​— Şi ce anume este esenţial? L-a întrebat curios noul venit.
​— Să studieze natura zăbrelelor.
​Nimic, dar absolut nimic altceva nu contează!" +"​Iluziile voastre sunt singurele care vă împiedică să vă daţi seama că sunteţi şi că aţi fost întotdeauna liberi!"
In incercarea de-a intelege lumea/realitatea, fiecare dupa posibilitati/capabilitati proprii, ne construim paradisuri ori inchisori pentru ca ""​Pentru noi, Realitatea nu este ceea ce este, ci ceea ce am decis noi că este." La fel, incercand sa aflam ce e dincolo, construim prototipuri de realitati care vor fi departe de adevarata realitate si ne vom trezi in alte inchisori la fel de iluzorii.
"​— Dacă nici lumea viselor, nici cea a simţurilor nu sunt reale, l-a întrebat Janaka, ce anume este real?
​— Există între ele o a treia stare. Descoper-o pe aceasta, căci numai ea este reală."
Incerc si eu sa ma luminez cumva. Un lucru imi este clar insa: intelegerea este de-un alt tip decat cea rationala. Nici macar nu stiu daca am descoperit drumul catre cea de-a treia stare. Mai incerc  :-D
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

Revin putin la o ipoteza fantasy  :lol:

Dupa părerea mea au existat pe aici populații cu cel putin doua tipuri de origine : una loco fiind un fel de creație tip avatar de gradul doi al mamei Geea , una de tip "extern" fiind o operație de tip "altoire" si una de tip " umplutură" sau "spațiu de manevră" aceasta fiind probabil cea care se supune  tehnicilor de curățare , dezasamblare si reutilizare decodate de TVM .

Asta a fost la începuturi .

panta_rh_ei

,,Asta a fost la inceputuri" şi sărind peste prezent ajungem într+un viitor posibil (?), nu ştiu cât de îndepărtat sau apropiat, care poate oferi ocazia evadării. Pentru unii. *Transcendence* ne spune cum şi eventual cine. Fenomenal filmul, trebuie să recunosc asta, şi se potriveşte mănuşă temei. Dacă scenariul din "Transcendence" are mai multe şanse de reuşită clanul Abraxas din "Jupiter Ascending" poate să-şi ia adio de la băile revigorant/întineritoare şi de viaţă eternă dătătoare cu genom uman pe post de sare tonică de baie.  :-D Pentru ce-am vota oare dacă s-ar face un referendum pe tema asta? :-o :? :-D

fiulploii

Dacă consideram Matricea ca fiind o textura-plasa-rețea pe care e țesut suportul spațio-temporal cu aparenta realitate a materiei fizice atunci subiectul Deep din Transcendență este in același Matrix numai ca la nivel de control si mentenanță - părerea mea.

Dacă cândva, habar nu am când  :lol: , conștiința era de grup - gen mușuroi de furnici sau roi de albine - si apoi S-a întâmplat ceva ce a forțat-o sa evolueze prin individualism iar acest fapt este numit "căderea in păcat " si apoi corpul fizic a devenit mai dens astfel încât craniul a devenit o bariera nici moartă, nici vie in calea vederii celui de-al treilea "orbind" simbolic Ciclopul de către Ulise  :wink: oare ce urmează ?

A urmărit cineva de curios care au fost momentele cand au apărut marile construcții din lume? Ca sa nu mai amintesc de ipoteza absolut fantezista, evident, ca reactorul de la CERN a fost pus on funcție exact cand Saturn era aliniat cu Terra si Soarele - așa zic unii, eu nu am verificat încă dar poate verifica cineva si ne spune si noua dacă e așa .