Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Visul

Creat de baaron, 02 Aprilie 2006, 15:25:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Elvin

      4. in starea de semi-trezie simturile nu sunt complet activate,si visurile inca mai sunt generate desi tie ti se pare ca eshti treaz.Bazaiala telefonului pe care tu nu o 'auzeai' constient a determinat creierul tau sa creeze ad-hoc un 'vis', de fapt o impresie de vis, ca eshti sunat. Nu te gandi ca n-aveau de ce sa te sune, doar erai pe punctul de a-ti exprira perioada activa si te-au sunat ei de la sine.Dar continui firul anterior: un astfel de eveniment se poate intampla oricui,nu e legat de nici o 'capacitate' paranormala.Daca in starea aceea o fata venea si-ti soptea ceva lasciv,ai fi inceput sa 'visezi' probabil ca eshti intr-o poiana cu o printesa.Plus ca astfel de vise nu sunt obligatorii declansate de stimuli conventionali.Poate fi o stare de spirit a cuiva din familie,dintre rude,oricum cineva apropiat cu care ai o oarecare 'compatibilitate' cerebrala.Asha poti intelege de ce unii viseaza ca le-a murit unchiul si dupa 3 ore sunt sunati sa vina la inmormantare. E pur si simplu normal.Creierul doar receptioneaza semnale.Daca acela ar fi treaz n-ar simti nimic [decat daca e yoghin,sau normal dar in situatii si legaturi absolut exceptionale precum aceea mama-fiu-fiica] pentru ca la oamenii normali odata cu trezirea se activeaza scuturile mentale ce blocheaza mesajele venite prin acest 'subspatiu'.Insa fiind in somn sau in semi-trezie,e capabil sa le receptioneze si creierul ca de obicei trimite un 'curier' si acesta este visul

prosecco

salut

va multumesc pt reply

Shadowman postul tau il iau ca pe o gluma,asa ca il tratez ca atare.....mersi ca ai fost dragut sa te obosesti sa-mi dai reply

Citat1.Pura coincidenta...
si ai dreptate poate fi pura coincidenta dupa cum bine am mentionat si eu

Elvin destul de interesant rapsunsul tau...foarte matur in gandire si bine asezt din punct de vedere logic

CitatNu te gandi ca n-aveau de ce sa te sune, doar erai pe punctul de a-ti exprira perioada activa si te-au sunat ei de la sine


stiu asta....dar voi nu ati prins ideea....deci:"stiam ca trebuie sa expire creditul,dar nu stiam ziua exacta,asa ca mi-am zis sa formez 333 si sa vad cand imi expira....si surpriza aud imediat sunetul de la telefon care ma anunta ca am primit mesaj si ma scoate din acea stare...in prima faza am crezut ca am auzenii si mi-am pus capul pe perna la loc...dupa aia cand m-am trezit si m-am uitat pe telefon am vazut ca aveam mesaj de la 333......asta m-a uimit pe mine"eu oricum nu sunt asa de entuziasmat de ce mi s-a intamplat....doar vroiam sa gasesc o explicatie cat de cat logica


hai pa....si o zi frumoasa in continuare

prosecco

tot ce este posibil Protector

AdiM

Citat din: Protector din  14 August 2006, 17:52:28
Explicatie logica? Coincidenta, intamplare

Eu consider ca nu exista intimplare sau coincidenta.
Daca doua lucruri cu semnificatie similara sau apropiata se petrec simultan sau aproape simultan, dar fara legaturi cauzale evidente intre ele, asta e o intimplare doar pentru cine nu are nici o explicatie a simultaneitatii lor. Dar intr-un alt sistem de gindire - asa cum propune C.G.Jung - aceste asa-zise coincidente se numesc "sincronicitati", si ele reflecta corelatii intre om si univers, intre ceea ce gindeste un om si ceea ce vrea sa-i transmita universul. Cu alte cuvinte, daca un om este atent la asa-zisele coincidente din viata sa, ar putea observa ca ele au un mesaj important pentru el. Nu conteaza daca mesajul sau legatura nu pot fi explicate logic. Faptul ca ele exista are un sens mai adinc decit cel care poate fi inteles doar prin logica sau prin gindirea structurata dupa anumite tipare limitate. "Profetiile de la Celestine" explica mai bine acest fenomen.



pri3st3ss

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,220.0.html

printre care imi permit sa il citez pe Skywalker:
"Albert Einstein, Karl Jung si Arthur Koestler se numarau printre cei care erau fascinati de coincidente. Jung, care a lucrat cu Wolfang Pauli, castigator al Premiului Nobel, a spus ca nu cauza constituie liantul generator de coincidenbte, ci sensul. El credea ca tot ce se petrece intr-un anume moment impartaseste calitatile acelui moment si astfel, toate evenimentele sunt legate.

Pentru a-si explica teoria, el a inventat cuvantul "sincronicitate", pe care l-a definit ca fiind manifestarea simultana a doua evenimente inrudite nu prin cauza, ci prin sens. Jung credea ca, uneori asa numitele coincidente erau "inlantuite atat de logic, incat simultaneitatea lor intamplatoare ar prezenta un grad de improbabilitate care ar trebui sa fie exprimat prin cifre astronomice". Jung considera ca trebuie sa ne deschidem mintea si viata pentru a accepta sincronicitatea, si a citat exemple care aratau cat de des par sa ne ajute coincidentele:

O femeie avea o moneda norocoasa de sase pence, pe care erau gravate initialele ei. Intr-o zi a pierdut-o si a suferit mult, pana cand a intrat intr-un magazin si a descoperit moneda in maruntisul primit ca rest.

Coincidentele de acest tip sunt dintre cele mai fericite si ne conving de faptul ca exista o forta puternica, binevoitoare care ne guverneaza viata.

Biologul Paul Kammerer credea ca exista un principiu fundamental in Univers care conduce spre unitate: o forta de atractie comparabila cu gravitatia. Dar in timp ce gravitatia actioneaza asupra tuturor lucrurilor, fara deosebire, forta universala a lui Kammerer actioneaza selectiv, apropiind lucrurile asemanatoare in spatiu si timp. Dupa Kammerer, studiul a ceea ce el numea "serialitate", avea sa schimbe destinul omenirii, de vreme ce este "omniprezent si continuu in viata, natura si cosmos ". Einstein a remarcat odata ca teoria lui Kammerer nu era nicidecum absurda."
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

AdiM

Citat din: pri3st3ss din  15 August 2006, 15:24:34
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,220.0.html

printre care imi permit sa il citez pe Skywalker:
"Albert Einstein, Karl Jung si Arthur Koestler se numarau printre cei care erau fascinati de coincidente. Jung, care a lucrat cu Wolfang Pauli, castigator al Premiului Nobel, a spus ca nu cauza constituie liantul generator de coincidenbte, ci sensul.

Sunt de acord ca sensul unui lucru este mult mai important decit aspectele aparente sau explicatia rationala a acelui lucru. Din pacate, stiinta occidentala nu prea tine cont de sensul fenomenelor, de scopul inteligent in care se petrec ele, mizind mai degraba pe intimplare sau pe cauzalitati cvasi-mecanice. Daca un vulcan erupe, asta este explicat in principal prin presiunea gazelor incandescente de sub pamint, si cu asta basta, dar explicatia asta nu are nici o valoare practica pentru oamenii ale caror case sunt distruse de vulcan, in afara de ideea ca ar fi trebuit sa se aseze mai la distanta... Din cauza asta, stiinta de acest gen este cam puerila si ineficienta, fiindca ea nu vede sensul evenimentelor, ci mai degraba cauta sa le incadreze intr-o logica destul de acceptabila rational, dar fara prea mare utilitate practica. O componenta esentiala a unei stiinte utile, cred eu ca este sensul, explicarea semnificatia fenomenelor, la nivel mai profund, nu doar la nivel molecular, fizic sau biologic asa cum se practica azi. Orice lucru pe lume are un sens mai adinc decit aparentele masurabile cu aparate, un sens moral, inteligent si spiritual, care poate fi perceput numai de oameni, prin acele simturi si perceptii ale lor naturale care nu au ajuns inca sa fie distruse de tehnologie.





Shadowman

Citat din: paleoastronaut din  11 Iulie 2006, 02:33:20
insa cand am inchis pleoapele...deodata am auzit un bubuit ca de cutremur..si un ras groaznic..hohote isterice de ras pe mai multe voci..groase..subtiri...in fata ochilkor imi aparea o masca ciudata de lut parca,cu ochii inchisi...ca acelea de tip african..am deschis ochii si masca a disparut..cum i-am inchis iar a aparut...insotita de acelasi cor de hohgote groaznice de ras pe mai multe voci...am strans din pleoape innebunit de frica si am incercat sa-mi imaginez ca distrug acea masca oribila..dar au aparut mai multe in loc..

  Sună a "black magic"...A ritual "vodoo"...Sunt niste practici cu mastile de lut...Personal nu ma indoiesc de
existenta lor. Depinde de "executant" si de sensibilitatea "receptorului".M-am lovit o data de un asemenea caz.
Cineva mi-a "promis-o" in ziua respectiva...Seara am trecut printr-o experienta asemanatoare dar fara urmari
tragice sau neplacute...Am avut "gardianul" linga mine.Incearca sa fii mai "tare de boaca" in asemenea ocazii...
Unele persoane cunosc asemenea practici...Sunt destul de eficiente dar,repet,depinde de factorii de mai sus
si,nu in ultimul rind,de "protectia " celui vizat...Crezi,bine,nu crezi ...si mai bine !!! Pe la noi prin tara niste forme asemanatoare de "black magic" intilnesti in anumite comunitati...
  Imi pare rau daca ti-am amintit de evenimente neplacute.
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

AdiM

Din ce stiu eu, visul este o stare a constiintei in care ajungem mai aproape de fiinta noastra reala. Insa, la trezire, ne amintim visele selectiv si deformat. Uneori le uitam complet, alteori ni le amintim partial, iar in unele cazuri ni le amintim perfect. Dar orice vis este un mesaj pentru noi. Starea sau emotia pe care ne-o lasa un vis este, de fapt,  consecinta alegerilor si faptelor noastre reale, a atitudinii noastre din starea de veghe. Oamenii care cultiva teama sau ura in starea de veghe, au cosmaruri in vis. Mai au cosmaruri si cei care fac alegeri foarte gresite, ca niste semnale ca ar trebui sa schimbe ceva in optiunea lor. In vis putem invata lucruri, sau putem percepe unde gresim sau in ce directie putem cauta ceva nou pentru viata noastra. Visele sunt pline de simboluri, insa, si de aceea ele pot fi greu de inteles. Trebuie sa invatam sa gindim simbolic, sa vedem dincolo de aparente. Orice vis pe care ni-l amintim este un mesaj din care avem ceva de invatat pentru viata noastra din starea de veghe. Oamenii care au deja o gindire rigida, bazata doar pe dovezi certe, masurabile, concrete, pipaibile, cu greu isi pot intelege simbolurile din vise. Adesea nici nu si le amintesc sau li se par aiureli nascute din zona necontrolabila a creierului... E firesc sa ai zone necontrolabile ale vietii, cind ai o gindire prea rigida.

pri3st3ss


ma citez:

"Freud declara pe buna dreptate: "visul nu este ceva lipsit de sens, nu este o absurditate si, spre a ni-l explica, nu este necesar sa presupunem ca o parte din tezaurul nostru de reprezentari doarme, in timp ce o parte incepe a se trezi. Este un fenomen psihic in intreaga acceptiune a termenului si de fapt este implinirea unei dorinte .Visul, prin urmare, se cere integrat in suita actelor psihice inteligibile din starea de veghe; activitatea spirituala care il structureaza este o activitatea extrem de complexa." (Sigmund Freud - "Interpretarea viselor).
Aceasta afirmatie exprima de fapt o mare deschidere spre activitatea psihicului abisal si mai ales, credinta in determinismul psihic, in ideea ca toate faptele psihice au semnificatie, sens, si se conecteaza la activitatea diurna, chiar daca intr-o maniera mai putin vizibila. Contrar opiniei generale a lumii stiintifice a epocii sale, pentru Freud visul este o activitate psihica coerenta, care poate face obiectul unei analize profunde.
Definitia completa a visului include insa si alte descoperiri inedite, care constituie intr-adevar pecetea originalitatii abordarii freudiene: realizarea (deghizata) a unei dorinte (inabusite, refulate)", precizeaza Freud .Aceasta definitie pune accentul pe doua aspecte esentiale ale teoriei visului: 1. visul este implinirea deghizata a unei dorinte, si 2. aceasta dorinta este refulata. Putem conchide ca deghizarea ei este cauzata de faptul ca este refulata.
Cea mai mare parte a visurilor sunt in culori, desi oamenii nu sunt constienti de acest lucru. Acest lucru se datoreaza fie dificultatii de a-si reaminti visurile, fie caracteristicii culorii de a fi ceva natural pentru experienta noastra vizuala. Probabil ca oamenii care sunt foarte constienti de culoare cand se trezesc, observa mult mai des culorile in visurile lor.

Visurile apar periodic la granita dintre faza a I si II de somn, la un interval de 90 de minute si dureaza, de fiecare data, in medie 15-20 de minute. Numit si ,,somn paradoxal", starea de somn cu visuri este caracterizata printr-o puternica activitate cerebrala, asemanatoare cu cea din stare de veghe. Un indicator al starii de somn cu visuri, pe langa ,,fusurile de somn", obiectivate electroencefalografic, sunt miscarile rapide ale ochilor (numite REM de la denumirea in engleza - rapid eye movement).Somnul lent, fara visuri este cel in care are loc ,,odihnirea" si regenerarea fortelor organismului, fizice si mentale. Chiar daca creierul continua sa lucreze, in faza de somn profund nu mai exista alte activitati mentale sau fiziologice suplimentare.
Elementele care diferentiaza somnul REM (cu visuri) de somnul fara visuri pot fi rezumate astfel:
a) Miscari rapide oculare (REM), foarte similare cu cele din starea de veghe.
b) Aspectul particular, desincronizat al activitatii electrice corticale, foarte similar dar nu identic cu cel din stare de veghe. Acest aspect a determinat unii autori sa considere ca perioada de REM ca cea mai superficiala faza a variatiei ciclice a profunzimii somnului.
c) Modificari ale ritmului cardiac si ale presiunii sangvine.
d) Cresterea metabolismului cerebral.
e) Contractii musculare ale unor grupe musculare izolate, in timp ce activitatea tonica musculara este diminuata sau abolita.
f) Un aspect particular este activitatea intensa a musculaturii urechii medii, asemenea muschilor globilor oculari, similara cu cea din starea de veghe.
g) Raspunsurile evocate ale creierului la stimularea periferica sunt identice cu cele din starea de veghe.
h) Undele cerebrale de tip Theta foarte regulate in hipocamp.
i) Cresterea debitului circulator sanguin cerebral.
in plus, visurile pot fi influentate din exterior si programate...
eu una visez in culori.cele mai multe sunt cu albastru,galben si rosu ca predominanta, apoi si altele...nu am avut niciodata un vis alb-negru...


Unii oameni nu au dificultati in a-si reaminti constant o parte din visuri, in timp ce altii nu si le amintesc decat ocazional sau chiar deloc. Aproape tot ce se intampla in timpul somnului - visurile, gandurile care apar noaptea , precum si amintirile din treziri scurte - sunt uitate pana dimineata. Este ceva legat de fenomenul somnului in sine, care face dificila reamintirea a ceea ce s-a intamplat; din aceasta cauza cele mai multe visuri sunt uitate daca nu sunt scrise.
Cateodata se intampla sa ne amintim un vis mai tarziu, in timpul zilei sau in alta zi, ceea ce inseamna ca amintirile nu sunt total pierdute dar, din anumite motive, este foarte greu sa le recapatam. Somnul si visurile sunt, de asemenea, afectate de o mare varietate de droguri si medicamente, inclusiv alcoolul. Mai mult, incetarea brusca a unui anumite medicatii poate cauza cosmaruri. Cei mai importanti factori care influenteaza amintirea visurilor sunt starea de odihna fizica si psihica. Cu cat suntem mai odihniti, adica ne acordam timpul necesar pentru somn, cu atat capacitatea de reamintire a visurilor creste.
Desi oamenii de stiinta continua sa dezbata aceasta problema, cei mai multi oameni, care lucreaza cu visurile lor, au aflat ca visurile sunt pline de semnificatii pentru ei. Visurile sunt folositoare pentru a invata mai multe despre sentimentele , gandurile, comportamentul, motivele, valorile celui care le-a visat. Multi descopera ca visurile ii pot ajuta in rezolvarea problemelor pe care le au. Mai mult, artistii, scriitorii si oamenii de stiinta sunt adesea inspirati de visurile lor.Exista multe exemple de visuri care par sa prezica evenimente viitoare. Cauzele unora dintre acestea pot fi coincidenta, o memorie defectuoasa, sau legaturi inconstiente ale unor informatii deja cunoscute. Unele studii de laborator au condus la visuri predictive, clarviziuni si visuri telepatice; rezultatele acestora au fost insa foarte variate atat timp cat aceste visuri sunt dificil de studiat in conditii de laborator."

cititi si ce este scris in primele discutii ale subiectelor, nu repetati ( chiar si reformulat sau folosind alte cuvinte ) ceea ce s-a spus, doar ca sa postati si voi un mesaj! VA ROG!

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

nimeni nu a mai visat ceva interesant?..pri3st3ss?paleoa.?

toma

Pri3st3ss, recunosc ca mi-a placut dizertatia: clara si la obiect!
As mai adauga:
- citisem, mai cu oarece timp in urma, ca in timpul REM-ului creierul sterge memoria "temporara", adica imagini si date culese peste zi, multe necostientizate, considerate "inutile", noi revazind, in vis, un amalgam din aceste secventele "sterse"
- oamenii inteligenti, cu o intensa activitate intelectuala viseaza in culori.
- asa-zisele calatorii in alte spatii/dimensiuni sau amintiri din o alta viata din timpul somnului, nu sint decit imagini pe care nu le-am constientizat, "sterse" in timpul REM-ului.
- visele sint adesea, fie provocate, fie influentate de factori externi (treba, raspindita in rindul pustimii din internate cu p***-te ca pleca trenul e reala! Daca in timpul somnului iti intra intre coaste un arc mai naravas din saltea, durerea se asociaza cu imagini sau fapte stiute (nu neaparat traite) si poti visa ca esti fie injungiat, fie lovit, fie impins de cineva, iar cind te trezesti mai simti durerea ce a provocat visul.
Referitor la interpretarea visului sau vise premonitorii, iata ce zice arhimandritul Ilie Cleopa:
"Frate Ioane, una din pricinele pentru care te ispitesc pe fratia ta aceste duhuri rele este ca fratia ta ai o minte slaba si neiscusita. Sa sti ca muti dintre oamenii care au mintea slaba si neiscusita cad usor in parpastia parerii lor; atunci incep sa le arate vedenii si visuri, care par adevarate, spre a-i insela si ai face sa gindeasca inalt despre sine, cum ca s-au invrednicit de mari daruri de la Dumnezeu, deoarece ei au devenit oameni cu vedenii si visuri, prin care li se descopera cele viitoare"
"...Parintele Ioan Scararul, care zice: <Dracii slavei desarte, pe cei slabi la minte, ii fac Prooroci in vedenii si visuri> "
"...precum luminat arata si Sfinta Scriptura, cind zice: <Cel ce crede visurilor, acela este ca cel ce vrea sa prinda umbra si ca cel ce alearga sa prinda vint> "

Citate din "Despre vise si vedenii", Arhimandrit Ilie Cleopa, Editura Anastasia, 1993.
Vise ciudate? Ar fi citeva:
- visez ca pe cer apar niste nave extrem de ciudate care incep sa nimiceasca oamenii. Incerc mereu sa ma ascund, sa scap de ploaia de foc venita de pe aceste nave. Mereu am reusit. Visul se tremina si incepe la fel de brusc. Visez aceste lucruri cind, in serile senine de vara sau iarna, privesc mai mult timp cerul instelat.
- visez ca urc pe niste scari, in diverse cladiri pina cind, la un moment dat, aproape de ultimul nivel, nu mai pot sa-mi continui drumul fiind blocat, de cele mai multe ori, de chiar scarile care iau brusc o forma curioasa si intortochiata.
- visez ca merg la scoala si cind ajung constat ca ...mi-am uitat acasa ghiozdanul. Aici am o explicatie: mi sa trage de la o intimplare nostima petrecuta in clasa a II-a.
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

pri3st3ss

 :lol: :lol: ms

eu cand dau de scari,ma teleportez la nivelul urmator, daca scarile  la cel la care sunt iau forme ciudate sau nu le pot urca din diferite motive...:-D
ultima data eram la et 17...cred ca am trisat,nu? :-) :lol:
sa inveti si tu sa te teleportezi, e indicat,mai ales in urmariri si nave care se razboiesc


aceste vise se intampla sa fie si partial lucide?
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

toma si pri3st3ss...
visati ca urcati pana la x etaje....inseamna ca acea chackra trebuie activata si de aceea nu vi se permite sa treceti mai departe....

pri3st3ss, ziceai ca ai urcat pana la  et 17....mai lucreaza la nr 8...si daca reusesti sa trisezi...de fapt crezi ca trisezi,caci acea chackra este deja  activata,dar intampina anumite greutati....

toma,ai dreptate cand spui ca, daca iti amorteste bratul sau te lovesti,visezi ca esti injunghiat,muscat,lovit etc..e buna si explicatia...eu insa cred ca partea cu ghiozdanul exprima altceva, nu numai iti aduce acea amintire in prezent...

toma

Citateu insa cred ca partea cu ghiozdanul exprima altceva, nu numai iti aduce acea amintire in prezent...
Deloc, e o poveste tare hazlie, acum, despre un ghiozdan, o sala de clasa si o cancelarie  :lol: :lol: :lol: cu urmari nu tocmai placute!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

darkness

eu nu cred ce spui tu,dar in fine..
e ca in visul pe care unii il au si la 60 de ani:dau bac-ul...asta nu inseamna ca au fost traumatizati de acest examen....

priestess, unde ai disparut?nu ai mai visat nimic interesant?
udar?