Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 19 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ryn

Pana la urma recunosc, si eu ma impiedicam intr-o vreme de batranii plecati cu sacosa de panza, sa puna o sticla de lapte goala "la rand". Buni sau rai nu-i stiam pe toti, nu aveam cum, dar ma enervau cu resemnarea lor. Doctori, academicieni, smenari, tractoristi, foste gospodine, foste casnice, foste mame... Aveam si eu acasa doi si mi s-a facut rusine. Azi cand ma impiedic de un batran ma gandesc la ai mei care nu mai sunt, si ma cutremur ca a inceput sa se impiedice lumea de mine. Ma duc sa-mi iau sacosa de panza si loc la rand, la randul vietii...

Cine are părinţi, pe pământ nu în gând
Mai aude şi-n somn ochii lumii plângând
Că am fost, că n-am fost, ori că suntem cuminţi,
Astăzi îmbătrânind ne e dor de părinţi.

Ce părinţi? Nişte oameni ce nu mai au loc
De atâţia copii şi de-atât nenoroc
Nişte cruci, încă vii, respirând tot mai greu,
Sunt părinţii aceştia ce oftează mereu.

Ce părinţi? Nişte oameni, acolo şi ei,
Care ştiu dureros ce e suta de lei.
De sunt tineri sau nu, după actele lor,
Nu contează deloc, ei albiră de dor
Să le fie copilul c-o treaptă mai domn,
Câtă muncă în plus, şi ce chin, cât nesomn!

Chiar acuma, când scriu, ca şi când aş urla,
Eu îi ştiu şi îi simt, pătimind undeva.
Ne-amintim, şi de ei, după lungi săptămâni
Fii bătrâni ce suntem, cu părinţii bătrâni
Dacă lemne şi-au luat, dacă oasele-i dor,
Dacă nu au murit trişti în casele lor...
Între ei şi copii e-o prăsilă de câini,
Şi e umbra de plumb a preazilnicei pâini.

Cine are părinţi, pe pământ nu în gând,
Mai aude şi-n somn ochii lumii plângând.
Că din toate ce sunt, cel mai greu e să fii
Nu copil de părinţi, ci părinte de fii.

Ochii lumii plângând, lacrimi multe s-au plâns
Însă pentru potop, încă nu-i de ajuns.
Mai avem noi părinţi? Mai au dânşii copii?
Pe pământul de cruci, numai om să nu fii,

Umiliţi de nevoi şi cu capul plecat,
Într-un biet orăşel, într-o zare de sat,
Mai aşteaptă şi-acum, semne de la strămoşi
Sau scrisori de la fii cum c-ar fi norocoşi,
Şi ca nişte stafii, ies arare la porţi
Despre noi povestind, ca de moşii lor morţi.

Cine are părinţi, încă nu e pierdut,
Cine are părinţi are încă trecut.
Ne-au făcut, ne-au crescut, ne-au adus până-aci,
Unde-avem şi noi însine ai noştri copii.
Enervanţi pot părea, când n-ai ce să-i mai rogi,
Şi în genere sunt şi niţel pisălogi.
Ba nu văd, ba n-aud, ba fac paşii prea mici,
Ba-i nevoie prea mult să le spui şi explici,
Cocoşaţi, cocârjaţi, într-un ritm infernal,
Te întreabă de ştii pe vre-un şef de spital.
Nu-i aşa că te-apucă o milă de tot,
Mai cu seamă de faptul că ei nu mai pot?
Că povară îi simţi şi ei ştiu că-i aşa
Şi se uită la tine ca şi când te-ar ruga...

Mai avem, mai avem scurtă vreme de dus
Pe conştiinţă povara acestui apus
Şi pe urmă vom fi foarte liberi sub cer,
Se vor împutina cei ce n-au şi ne cer.
Iar când vom începe şi noi a simţi
Că povară suntem, pentru-ai noştri copii,
Şi abia într-un trist şi departe târziu,
Când vom şti disperaţi veşti, ce azi nu se ştiu,
Vom pricepe de ce fiii uită curând,
Şi nu văd nici un ochi de pe lume plângând,
Şi de ce încă nu e potop pe cuprins,
Deşi plouă mereu, deşi pururi a nins,
Deşi lumea în care părinţi am ajuns
De-o vecie-i mereu zguduită de plâns.

A. Paunescu "Repetabila povara"

Asa ca lasati maidanezii in pace, cresteti unul sau doi pe langa voi, si de pe acum sa-i dresati sa va aduca mai tarziu clasicul pahar cu apa. Si daca aveti boshorogi pe langa voi, rude sau nu, mai puneti cate o intrebare, despre una despre alta, despre ce stiu ei sa faca mai bine sau ce au stiut sa faca mai bine. Nu-i lasati sa va intrebe ei primii, ca e bai mare. Ca nu o sa aveti ce sa le raspundeti: dupa cum un mosneag, odata, a intrebat o tanara ce stie ea sa faca mai bine si mai bine; si tipa ii zice:
- Sex!
- Mare scofala! Apai domnuca draga, asta stie sa faca si nevastamea!

Xanadron

Criza superficialei, inselatoarei, egoistei, materialistei, agramatei, lacomei, incultei, perversei, injustei, violentei [etc x 10 la puterea jdemia :-D] societati actuale - criza dintotdeauna inclusa-n Matrix de fapt, doar ca acum mai acut resimtita - imi pare una sistemica si nu afecteaza doar batrinii.

Exemplu - doar una din stirile alarmante de-a dreptul, dupa mine:
"E bomba rau acum". Asta spun prietenii despre Pacino, nu celebrul actor, ci despre Robert Pacyno, un tanar din Dambovita, devenit celebru pe Facebook, datorita raspunsului pe care l-a dat la intrebarea "Cum te-ai pregatit pentru BAC?"

Raspunsul halucinant al unui elev din Dambovita la intrebarea "cum v-ati pregatit?"
Robert Pacyno a luat 2.50 la Limba Romana, 1.55 la Matematica si doar 1.30 la Fizica. Cu alte cuvinte, a picat la toate probele scrise de la bacalaureat, insa nu face un capat de tara din asta. "Mai important e cum arati", spune tanarul.
Singura lui dezamagire este ca s-a straduit sa fie prezentabil in fata profesoarelor, insa acestea n-au fost impresionate.

P.S. Exceptiile (putine din pacate) confirma, evident, regula. :|
Asa ca nici acum n-am intentia generalizarii absolute, dar "prototipul manciurian Pacyno" :-D pare sa devina regula - si nu doar la noi.

Si mai cred ca nici mama tuturor Christilor Cosmici :star: nu-i poate "remodela" - nici pe ei, nici pe sfertodoctii pe cit de saraci, pe-atit de lacomi numiti gresit "profesori" si care i-au trecut clasa aiurea-n tramvai pina acum, dar nici pe sclavii letargici cunoscuti sub numele-cod eronat :lol: de "parinti".
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

elena78

Aveti grija ce faceti pe facebook ,ma tem ca deja  inchizitia moderna    ne pandeste  citisem    un articol   luna trecuta in care spunea ca un tip  Alecander Aan  30 de ani din Indonezia  a fost condamnat la  doi ani si sase luni inchisoare pentru ca a scris pe  facebook :,,Dumnezeu nu exista,,! tipul se considera un ateu si nu cred ca este vreun rau sa fii ateu ..  cred ca suntem  liberi sa spunem ce vrem ,nu-i asa?? dar din pacate nu prea se poate  in ziua de astazi ..  incet incet dar sigur ne indreptam spre  ,,inchizitia moderna,,  ...

iata linkul :

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2159530/Indonesian-man-jailed-half-years-writing-God-doesn-t-exist-Facebook-page.html?ITO=1490

tudorflorin96

elena de fapt de cand facebook-ul a fost infiintat acesta nu a fost facut pentru noi ci ca anumite organizatii si etc. sa aibe informatii despre noi fiindca pana la urma de ce ar face ceva bun pentru noi daca nu le-ar iesi si lor ceva din treaba asta?daca postezi poze si etc. chiar si date despre tine chiar daca vei sterge profilul datele vor ramane.un ex este ca daca iti stergi profilul iar dupa aceea vrei sa il recuperezi poti face acest lucru asta insemnand ca odata ce ai scris ceva sau postat pe facebook acel ceva ramane pe facebook.
"Politicienii sunt la fel peste tot. Promit ca vor construi un pod chiar si acolo unde nu exista nici un rau."

elena78

Citat din: tudorflorin96 din  10 Iulie 2012, 23:03:32
elena de fapt de cand facebook-ul a fost infiintat acesta nu a fost facut pentru noi ci ca anumite organizatii si etc. sa aibe informatii despre noi fiindca pana la urma de ce ar face ceva bun pentru noi daca nu le-ar iesi si lor ceva din treaba asta?daca postezi poze si etc. chiar si date despre tine chiar daca vei sterge profilul datele vor ramane.un ex este ca daca iti stergi profilul iar dupa aceea vrei sa il recuperezi poti face acest lucru asta insemnand ca odata ce ai scris ceva sau postat pe facebook acel ceva ramane pe facebook.

bine te-am regasit  Tudorflorin !!asa-i !!ai perfect dreptate  din cate ,daca iti stergi un mesaj  de pe facebook sau telefon  nu este chiar sters ..el ramane ,,imprimat ,,inca doi ani in ,,arhiva,, ... si apoi vine  sters de catre......

tudorflorin96

si imi pare bine sa te vad din nou dar pe alt forum.si nu va fi pastrat 2 ani va fi pastrat la infinit intr-o baza de date unde anumite persoane vor avea acces.dar doar anumite persoane daca intelegi ce vreau sa spun.de exemplu orice ai face e supravegheat am auzit de la cineva ca atunci cand vorbesti pe skype si incepi sa auzi un bazaiat din acel moment convorbirea iti este supravegheata.nu stiu daca sa cred sau nu acest lucru dar totusi orice poate fi adevarat.
"Politicienii sunt la fel peste tot. Promit ca vor construi un pod chiar si acolo unde nu exista nici un rau."

padme

Citat din: @biss din  09 Iulie 2012, 20:17:21
Nu chiar... Dincolo de gluma eu ma gandisem la un prieten bun din perioada tineretii care imi era frate de cruce si care a murit la 17 ani cazand de pe motor. Prin urmare el a scapat de "boala" batranetii...

Scuze, nici nu m-am gandit! M-am gandit la cu totul si cu totul altceva, daca intelegi, de aici si gluma...

Citat din: elena78 din  10 Iulie 2012, 22:54:17
Aveti grija ce faceti pe facebook ,ma tem ca deja  inchizitia moderna    ne pandeste  citisem    un articol   luna trecuta in care spunea ca un tip  Alecander Aan  30 de ani din Indonezia  a fost condamnat la  doi ani si sase luni inchisoare pentru ca a scris pe  facebook :,,Dumnezeu nu exista,,! tipul se considera un ateu si nu cred ca este vreun rau sa fii ateu ..  cred ca suntem  liberi sa spunem ce vrem ,nu-i asa?? dar din pacate nu prea se poate  in ziua de astazi ..  incet incet dar sigur ne indreptam spre  ,,inchizitia moderna,,  ...

iata linkul :

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2159530/Indonesian-man-jailed-half-years-writing-God-doesn-t-exist-Facebook-page.html?ITO=1490

E usor sa aruncam cuvinte pe forumuri si sa dezinformam pe altii eventual necunoscatori de engleza, fara o minima informare despre ce este Indonezia si ce naiba scrie in articol, pana la urma! Titlul ala este sa ia ochii si sa atraga cat mai multe clik-uri - din primele randuri, (si nici nu e nevoie sa citesti mai jos) - tipul si-a constituit un grup unde de fapt il ia in dearadere pe Mahomed intr-o tara predominant musulmana-aproape fundamentalista, unde libertatea religioasa e doar pe hartie si violentele religioase sunt la ordinea zilei!
Si pana la urma, daca ajungi pana la final vezi ca de fapt este arestat pt raspnadire de informatii cu scop de  instigare la ura religioasa si animozitate - parca suna altfel, nu?

elena78

,,Tin sa iti reamintesc ca filmul Total Recall e fictiune (unul din preferatele mele) ,,

[StarDust]

@StarDust
si mie imi place   filmul  explica o realitate  acolo ,  sa  nu uitam ca  Arnold este insurat cu o Kennedy  este doar o coincidenta???oare  el se va candida ca presedinte al Americii in viitorul foarte apropiat?? sunt multe coincidente aici , sa revin  totusi ..cand filmul  a fost facut prin anii 1990   a adus cu el si un mesaj profetic   care acum s-a implinit ,in film  este un  dispozitiv ,scaunul pe care sedea comod Arnold Schwarzenegger ,el a devenit realitate ...iata aici   cateva informatii ..daca vrei mai multe detalii iti voi trimite  daca iti face bineinteles placere ! 

http://ebizar.blogspot.it/2009/04/scaunul-montauk.html

StarDust

Avand in vedere ca raspunsul la tema principala (ipotetica terraformare a planetei Marte de care pomeneai, de aceea am pomenit de filmul Total Recall) lipseste, m-am tinut de promisiune! Mai multa atentie pe viitor daca doresti sa eviti aceasta situatie. De povesti fara nici o baza, sustinere oricat de mica, eu sunt satul.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

tudorflorin96

as fi vrut sa va intreb ceva dar dupa ce m-am gandit mai bine am zis sa nu mai intreb nimic.acuma venind din nou vorba de caldura sau de iarna si vara.pot spune ca ambele anotimpuri sunt foarte crude si unii oamenii pot sau chiar mor iarna sau vara.de atatia ani vedem la stiri numai crime,violuri si etc. e vorba despre pro tv.de asemenea revenind la cele 2 anotimpuri unii oamenii pot muri vara fiindca ei se duc pe propia raspundere afara pe la 1-2 dupa amiaza cand e cald.sau iarna de obicei oamenii fara adapost cad prada frigului si mor.ceva trist dar adevarat.

horia2008

Padme,

La Multi Ani, multa sanatate si tot ce iti doresti alaturi de cei dragi!
:star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star:

padme

Multumesc mult! Si pentru tort! :)))

Arhanghelul

:star: :star: :star: :star:La multi ani ! ... cu sanatate ... :star: :star: :star: :star: 

La multi ani misto
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Tayka

...MULŢI ANI TRĂIASCĂĂ!!!... MULŢI ANI TRĂIASCĂĂ!!!....LAA MUULŢI ANNI!!! :-D :-D  :-D :-D :-D :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star:
:ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo: :ufo:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

padme

http://stirileprotv.ro/stiri/international/minunea-epocii-medievale-care-arata-ca-evreii-musulmanii-si-crestini-pot-convietui-in-pace.html
[/quote]

"... Este aproape imposibil de ajuns la Minaretul din Jam din cauza reliefului accidentat de munte. Faptul ca a fost declarat vestigiu protejat de UNESCO reprezenta un alt impediment pentru a ajunge la el, datorita masurilor de securitate foarte dure."

Sunt o gramada de vestigii protejate de UNESCO si nici unul dintre ele nu-mi amintesc sa aibe masuri de securitate care sa impiedice vizitarea lor. Asta poate datorita a ceea ce reprezinta sa fie atat de bine pazit, in caz ca-i vine cuiva vreo idee! Sa nu uitam de masivele statui ale lui Buddha dinamitate de talibanii afgani!