Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 24 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Siberia

Ma abtin sa intru intr-o polemica vis-a-vis de patrie, patriotism, loc de bastina, si asa mai departe. De aceea nici n-o sa comentez nimic despre posibilitatea crearii unui viitor printr-o viziune comuna. Mi-am invatat lectia despre viziunea comuna...

Referitor la ce spunea colegul Ganditorul despre importanta pe care o dam tuturor "relelor/belelelor" din viata si din jurul nostru pot desena si eu o mica parabola:
   Suntem invatati ca trebuie sa pastram vesnic vie in memorie amintirea unor oameni sau a unor evenimente. Pastrand aceasta amintire in constiinta noastra, acel om va trai vesnic in orice alt plan. Gandurile noastre dedicate lui ii vor mentine energia mereu si mereu oriunde. Dar daca-l vom uita , daca toti, chiar si rudele lui, am uita de acel om, ne-am scoate total din minte orice amintire despre el, acel om va mai continua sa existe ? Energia sa va mai continua sa existe in orice alt plan, sau se va diminua incet incet si va disparea ?
   Aceeasi metoda o putem aplica si amintirii evenimentelor: daca vom pastra mereu vie amintirea holocaustului, a razboaielor, a lucrurilor negative, ele vor continua sa existe in orice alte planuri sau sa se repete in orice alt interval de timp. Daca in schimb am trece peste trecut si am lasa deoparte evenimentele urate, posibilitatealor de repetitie a lor va deveni mult mai mica.
   Cat vor trai zeii ? Cat timp lumea isi va aminti de ei. Cat de bine vor trai zeii ? Poate direct proportional cu osanalele/rugaciunile care li se aduc.
   Cat va mai dainui Satana in mintea oamenilor ? Poate pana cand oamenii vor intelege ca marea minciuna a fost raspandirea ideii ca "cea mai mare minciuna a diavolului a fost sa convinga omul ca el (diavolul) nu exista"
   Cat vom mai repeta la infinit greselile trecutului ? Cat timp n-o sa fim in stare sa invatam lectiile necesare si sa trecem mai departe.

Acum, am nevoie de putin ajutor din partea voastra.
As dori sa strang cat mai multe informatii despre ce ar putea fi (probabil in diverse mitologii sau religii):
Karman / Carman / Charman (fonetic: carman)
Manu

Am nevoie de date pentru a descifra doua mesaje.
Multumesc anticipat !
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

horia2008

Ca sa inchiei discutia Despre Romania, i-am raspuns lui alx pe privat (tocmai pentru a nu mai genera discutii, care, iata, tot au aparut); topic blocat pana la primirea de lamuriri; lamuriri a primit dar un raspuns nu am primit.... :oops: oare pentru ca nu am raspuns pe chat?? :roll: :?
Colegul Ganditorul a exprimat aici excelent in cuvinte ceea ce eu am incercat sa prezint in postarile de pe topicul incriminat
Se face caz de legatura cu tematica forumului....este aceeasi legatura pe care o au si topicurile Pagina Comica, NATURA VINE DIN ALTE''LUMI''/GALERIE DE IMAGINI, prezentul chat si altele mentionate de Ganditorul.... consider ca si aceste isi au un rost si isi pot afla locul aici
Uforever nu e patriot si are frustrarile lui.... ok amice, iti inteleg parerea si ti-o respect, dar nu incerca sa ti-o impui; faptul ca esti plin de ura este problema ta; nu tara ti-a inchis toate usile in nas ci onor oamenii care o locuiesc si care au si vre-o functie de care abuzeaza; parerea mea este ca noi suntem singurii responsabili de absolut tot ce ni se intampla, bune sau nasoale, iar a cauta vinovatii in alta parte mi se pare deplasat ca sa nu zic infantil; inca odata parerea mea
Am initat topicul ca o chestie discreta si la obiect pentru cine impartaseste, dar care a luat avant  :| si uite ca din nou ajungem la discutii despre politica pe forum
Citat din: Ganditorul din  04 Aprilie 2012, 12:44:03Decat sa cautam atatea scuze pentru a NU vorbi de Romania e mult mai simplu e sa spui " Eu, ca cetatean roman, nu am puterea sa aduc atata lumina in zona in care altii arunca cu atata noroi. Iar aceasta "zona" se numeste inca Romania" - si ai rezolvat normal, barbateste si curajos o situatie care te depaseste.

Ganditorul

Uforever ai dreptate in ceea ce spui dar ... Sfinxul sau Babele, sau Retezatul nu are nici o vina ca politicianul/primarul din Darloaga e ticalos ... iar tara inseamna cele spuse mai sus si nu primarul/politicianul din Darloaga. Trai de rahat ... da, avem. Tara in schimb e de vis si noi nu stim sa gasim solutia pentru a fi condusa de oameni de nadejde.
Aliosa - si biciul e bun dar numai daca are un scop precis. biciul care da la gramada, ca o frustrare comuna e egal cu zero. ba chiar adanceste criza creeand haos. Uite, dam cu biciul si iesim in strada, facem scandal, urlam dezorganizat de 20 de ani ... Rezultatul ?? ZERO. De ce ? pt ca la noi (si in alte parti unde merge ...) infractionalitatea este puternic ancorata in mica infractiune de strada. Intre multele grade de dezordine si haos de pe strada, infractiunea "gulerelor albe" se camufleaza f bine. Cum te apropii si vrei sa te dai la "baroni" cum iti scot in strada 1000 de manifestanti care iti bulverseaza orice actiune si te indeparteaza de ei, facandu-te sa te ocupi de "cerintele legitime ale strazii". Asa a fost si cu mineriadele, si cu "Piata Universitatii" de ieri si de azi... asa va fi si de acum inainte daca nu vom sti sa ne facem ordine aici, langa noi, la primul nivel de disconfort.
In tarile cu ordine stradala f bine pusa la punc ... orice actiune suspecta se vede de la o posta - si se actioneaza cu suscces in 50% din cazuri. La noi rata de succes e sub 20 %. La care se adauga si stresul/disconfortul pe care trebuie sa-l suporti zilnic in jurul tau. De aceea vezi o imagine de ansamblu "de rahat". Si va ramane "de rahat" atata timp cat vom da valoare gunoaielor, cat vom lasa gunoaielor de langa noi sa ne manance timpul si viata.

uforever

CitatUforever nu e patriot si are frustrarile lui.... ok amice, iti inteleg parerea si ti-o respect, dar nu incerca sa ti-o impui

Dragul meu coleg, ce-o sa va mai doara "frustrarile astea ale mele" peste 5, 10,15 ani, o sa va tavaliti pe jos de "durere".Nu stiu ce pozitie sociala ai, dar crede-l pe "mos Forever" ca sa terminat cu smecheria, vom avea probleme mari de tot. Pana si cei cu pretentii de "oameni cu bani" vor intampina necazuri, daca raman in tara asta.Aici nu este vorba despre mine, este vorba despre noi horica, eu nu traiesc singur doar printre babuini, traiesc si printre putinii oameni extraordinari(care nu merita esecul), babuinii isi merita soarta, dar ce facem cu ceilalti?

uforever

CitatUforever ai dreptate in ceea ce spui dar ... Sfinxul sau Babele, sau Retezatul nu are nici o vina ca politicianul/primarul din Darloaga e ticalos ... iar tara inseamna cele spuse mai sus si nu primarul/politicianul din Darloaga. Trai de rahat ... da, avem. Tara in schimb e de vis si noi nu stim sa gasim solutia pentru a fi condusa de oameni de nadejde.

Sfinxul sau Babele sunt degeaba cat timp nu poti ajunge la ele, nu exista infrastructura(civilizatie).Cum pot avea parte de aceste minunatii, in timp util, daca eu fac atacuri de panica pe autostrada, stresat de mersul bara la bara? Unii dintre noi mai si muncesc, cat timp fac 'einspe mii" de ore pe "autostrada" incercand sa ajung la aceste minunatii, cum dracu ma mai pot bucura de ele? Da, avem, suntem, exista...fara o urma de civilizatie in tara asta, nu putem sa profitam de aceste lucruri, intr-o tara fara autostrazi, noi avem Regi ai asfaltului... :|
Eu inteleg foarte bine "cantecul tau", din pacate nu suntem in aceasi "tonalitate"(cam asa arata ce incercam noi aici). :-D

abyss

Citat din: Ganditorul din  04 Aprilie 2012, 12:44:03.
Vorbind despre Romania poate ca e un inceput de drum sa vedem viata si altfel, macar ipotetic (creeand un curent de opinie sanatos )... si chiar nu ma simt deloc vinovat pentru ca "gandesc pozitiv" si nu ma aliniez curentului de opinie "general" care vede doar "o tara de rahat".

P.S. Am expus motivele pentru care imi placea acel topic - nu mai revin. Sa vb atunci cu admiratie de Egipt, Iran, Siria, Sua etc etc nu si "Despre Romania" ...doar suntem romani, mandrii pastratori ai unei "tari de rahat".

P.S.
la mesajul lui @biss - Vrei sa facem "analiza genetica" si a unui american, ca sa vedem ce grad de puritate are ? Hai ca-i penibil sa-ti justifici dorinta de a vb de tara ta prin "puritatea sangelui", prin "identitate etnica". Decat sa cautam atatea scuze pentru a NU vorbi de Romania e mult mai simplu e sa spui " Eu, ca cetatean roman, nu am puterea sa aduc atata lumina in zona in care altii arunca cu atata noroi. Iar aceasta "zona" se numeste inca Romania" - si ai rezolvat normal, barbateste si curajos o situatie care te depaseste.
Adevarul nu e la mijloc ci e fix in fata ochilor. Poate tu si cu mine traim in "lumi" diferite si astfel mi se pare logic sa afirm fara a deveni penibil ca e posibil sa incurcam punctele de vedere. De ce crezi ca eu doresc sa justific ceva? Unde am cautat eu scuze de a nu vorbi despre eticheta numita Romania? Am incercat sa sugerez ca in realitatea aia reala din fata ochilor si nu in cea "de la mijloc" suntem in primul rand fiinte umane si nu neaparat "etichete etnice" iar legea/sistemul ar trebui sa ne sprijine nu sa ne distruga.
  O spun cu cea mai mare mandrie de neam si tzara, eu urmasul unor oameni care chiar au murit cu arma in mana aparand granitele si identitatea acestui popor ca traim intr-o tzara de rahat. Sunt singurul urmas pe linie paterna care si-a vazut tatal incaruntind. O spun deoarece am acest drept. L-am castigat totodata muncind 20 de ani la prezervarea patrimoniului national roman. Daca doresti un raspuns barbatesc din partea mea atunci chiar daca suna grosier acesta este: Romania e o tzara de rahat! si in completare adaug ca nu o spun decat in sens constructiv chiar daca suna a scarba, deoarece e o munca de sisif sa cari lumina in noroi.
In incheiere mentionez ca si mie nu imi displacea acel topic insa in realitatea cea adevarata lucrurile stau putin diferit si acea "Romanie-Romanie" dupa cum canta si chinezoaica aia se destrama incet incet devenind o tzara de rahat in care doar pozele ne mai vorbesc despre ce a existat candva aici. Nu ma plang ci doar constat ca ceea ce am conservat in urma cu 20 de ani, valori care au traversat secole de-a randul au fost distruse de neglijenta unor ministri, secretari de stat, primari sau reprezentanti ai clerului, prinsi in hora intereselor personale si de partid. Si atunci cand privesti peste gardul propriu al etichetei geo-politice si vezi la altii ca au educatie, organizare si un sens cat de cat pe lumea aceasta cum sa nu te intristezi chiar si cu o gandire pozitiva? Crezi ca o palma peste ceafa te mai ajuta in ziua de astazi sa scapi de relele din jur? Poate ca da, in varianta in care ai stomacul plin si nu ti-ai vazut demersurile strivite sistematic de catre proprii tai semeni de eticheta. Imi spui sa deschid ochii ca sunt depasit de situatie... Ar trebui sa iti fie jena sa imi arunci chestia asta.

PS - lasati domnilor colegi lumea sa se bucure pe topicul "Despre Romania numai ++". Eu votez pentru deoarece @ganditorul are dreptate in ideea de a se pastra un echilibru de forte redand si aspecte pozitive.

Ganditorul

:-D :-D :-D
Pai mergand pe logica ta ... nimeni nu se poate apropia de Sfinx pt ca n-avem autostrada si pentru ca ... "unii muncim". Uite eu am gasit si drumul, si timpul necesar sa ajung in locurile alea frumoase. Rezulta ca sunt un trantor (pt ca nu muncesc) si un anormal (pt ca nu am asteptat sa-mi faca "regii asfaltului" autostrada pana pe Platoul Bucegi).
Recunosc asta sunt - un trantor anormal care bate muntii !  :-D Mai, dar noi trantorii avem o tara atat de frumoasa ...  :-D

Ganditorul

@biss te superi degeaba - daca reactionezi atat de inadecvat in fata unui coleg care spune ca Romania nu e o "tara de rahat" ma intreb cat de eficient reactionezi in fata unuia care vrea cu adevarat sa faca rau ? cat despre ceea ce ai spus de parintii tai ... Tot respectul. Dar daca vrei ca sa fi demn si tu de acelasi respect, si sa le cinstesti memoria, nu ai voie, cred, sa spui ca avem "o tara de rahat". Altfel zadarnica a fost munca lor si fi convins ca perioada "kalasnikov" a fost infinit mai rea decat aceasta perioada "coca-cola" pe care o traim azi. Tradatori si jigodii au fost si atunci - si conducatori, si plebe - pierderi au fost si atunci si acum - si nu cu bucatica... cate o piesa, cate o fabrica ... ci pierderi de teritorii trasate cu creionul gros pe harta lumii din cauza politicii idioate a unei clase politice, a unui cler si regaliati mult prea aservite banului.
Si totusi am gasit solutii, am invins atat cat se putea invinge in acele vremuri - dar niciodata strabunii mei, si probabil si ai tai - nu au spus ca ROMANIA e o tara "de rahat". Si nici n-au dat inapoi...

uforever

Citat din: Ganditorul din  04 Aprilie 2012, 14:52:45
Pai mergand pe logica ta ... nimeni nu se poate apropia de Sfinx pt ca n-avem autostrada si pentru ca ... "unii muncim". Uite eu am gasit si drumul, si timpul necesar sa ajung in locurile alea frumoase. Rezulta ca sunt un trantor (pt ca nu muncesc) si un anormal (pt ca nu am asteptat sa-mi faca "regii asfaltului" autostrada pana pe Platoul Bucegi).
Recunosc asta sunt - un trantor anormal care bate muntii !  :-D Mai, dar noi trantorii avem o tara atat de frumoasa ...  :-D

Offfff, mai ganditorule, nu despre asta era vorba, nu asta am vrut sa intelegi :lol: Prin exemplul meu (din cauza lenii de a scrie) am incercat sa creez o imagine de ansamblu, nicidecum nu am avrut sa spun ca esti un trantor.Ok, promit ca o sa scriu ceva mai detaliat.Ti-am spus eu "nu suntem in aceasi tonalitate" :-D

Siberia

Romania e de rahat, Europa e de rahat, Pamantul e de rahat... ce mai urmeaza ? Calea Lactee e de rahat ?
Ce aveti ? V-a intrat primavara in nari si aveti alergie ?
Cum ar fi sa n-aveti nici macar internet, nici televizor, nici servici, nici dupa ce sa beti apa, nici casa, nici masa ? Cum ar fi sa bateti in fiecare zi 10 kilometri dus si 10 intors dupa niste apa potabila ?
Ar fi de super-hiper-giganto-rahat ?

Reveniti-va si mai inchideti din cand in cand televizoarele ! poate o sa aveti mai putine frustrari cand o sa reluati legaturile cu Oamenii... si veti evita legaturile cu lichelele....

Manly P. Hall - Turn off the TV!

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Ganditorul

Nu m-a deranjat postarea ta. dimpotriva, m-a amuzat, mi-a placut. Dar am mai observat ceva - ca fortand la interlocutor o gandire analitica, pe argumente solide ... ajungeti la aceiasi concluzie : Romania e o tara minunata dar aflata sub ocupatia unor nemernici. dar scapam noi si de ei si ne luam minunea inapoi...

horia2008

Citat din: uforever din  04 Aprilie 2012, 14:23:40
Dragul meu coleg, ce-o sa va mai doara "frustrarile astea ale mele" peste 5, 10,15 ani, o sa va tavaliti pe jos de "durere".Nu stiu ce pozitie sociala ai, dar crede-l pe "mos Forever" ca sa terminat cu smecheria, vom avea probleme mari de tot. Pana si cei cu pretentii de "oameni cu bani" vor intampina necazuri, daca raman in tara asta....

Dragul meu coleg, eu nu cred ca aici merge cu voi sau tu, ci cu noi, suntem toti in aceeasi barca, iar cei care parasesc primii corabia, se stie, sunt sobolanii....

Citat din: uforever din  04 Aprilie 2012, 14:23:40
Aici nu este vorba despre mine, este vorba despre noi horica, eu nu traiesc singur doar printre babuini, traiesc si printre putinii oameni extraordinari(care nu merita esecul), babuinii isi merita soarta, dar ce facem cu ceilalti?

Exact, despre asta este vorba, despre noi; poate ai scapat ce am mai spus in postul pe care l-ai citat
Citatparerea mea este ca noi suntem singurii responsabili de absolut tot ce ni se intampla, bune sau nasoale

Toate cele bune

uforever

Citat din: Siberia din  04 Aprilie 2012, 15:18:32
Romania e de rahat, Europa e de rahat, Pamantul e de rahat... ce mai urmeaza ? Calea Lactee e de rahat ?
Ce aveti ? V-a intrat primavara in nari si aveti alergie ?
Cum ar fi sa n-aveti nici macar internet, nici televizor, nici servici, nici dupa ce sa beti apa, nici casa, nici masa ? Cum ar fi sa bateti in fiecare zi 10 kilometri dus si 10 intors dupa niste apa potabila ?
Ar fi de super-hiper-giganto-rahat ?

Reveniti-va si mai inchideti din cand in cand televizoarele ! poate o sa aveti mai putine frustrari cand o sa reluati legaturile cu Oamenii... si veti evita legaturile cu lichelele....

Manly P. Hall - Turn off the TV!

Pai stai putin ca realitatea nu o gasesti la TV, la TV  totul e "roz", Bruce Lee il bate pe Van Damme, Udrea ne spune ce supelitoral avem, Base danseaza pe muzica tiganeasca, vedem bere, mici, carnati cu concerte in Pta. Constitutiei, apar blondele lui Bote, e un chiolhan de-ti vine sa desfaci o bere. Realitatea apare cand ai iesit pe usa afara la 7:00 si te pregatesti de indatoriri, acolo intervine VIATA, acolo incepe mizeria.Ti-ai baut cafeaua si te pregatesti sa mergi sa lucrezi la "Ciocoi", ca sa vezi...trebuie sa mergi cu masina(nu exista alta posibilitate)...opssss, aia consuma benzina, pai ce-ai facut tati? cum adica consuma benzina? Bai frate ce chestie, benzina costa bani...ne-am dat dreacu :evil:!...si asa incepe totul....dupa aia tre sa mananci la pranz(alta nenorocire), tre sa faci cald in casa, ca doar n-ai blana, cica blana se indeparteaza....ca sa vezi, printr-o minune apar facturile :cry:...ptiuuuuuu, mai bucurate de iarna...si incepi sa urlii precum lupul la luna....AUUUUUUU...8 milioane gazele??? 'ratai dracu cu recalcularile voastre :lol: :lol: :lol:  Asta este povestea romanului, nu ce spune El Prezidente la tv, nu gagicile goale pe net, nu ce canta Holograf la radio..."Ti-am dat un inel, cat imi dai pe el?" si culmea...nu te ajuta cu nimic daca Steaua(ex) a dat gol....gol ramane si capul si stomacul romanului in continuare.

PS Sunt ironic vis-a-vis de subiect, nicidecum cu tine, nu o lua personal.

Ganditorul

ai uitat sa spui : e 7.00 a rasarit Soarele. Auu... asta-i lumina, costa bani, de unde-i iau. Auu.. respir, asta-i aer, costa bani !
A naibii viata, romanul trebuie sa plateasca tot, in schimb ce in restul lumii toata lumea primeste totul gratis ! Ce tara "de rahat" !  :evil:

uforever

Citat din: Ganditorul din  04 Aprilie 2012, 15:48:12
ai uitat sa spui : e 7.00 a rasarit Soarele. Auu... asta-i lumina, costa bani, de unde-i iau. Auu.. respir, asta-i aer, costa bani !
A naibii viata, romanul trebuie sa plateasca tot, in schimb ce in restul lumii toata lumea primeste totul gratis ! Ce tara "de rahat" !  :evil:

Nu-ti face probleme, o sa platim si aerul, mai e un pic, stai sa vezi taxe pe mediu(bineinteles cu fondurile nu se va face nimic).Ai rabdare si o sa vezi "salarii de salarii"in curand, daca pana acum ne plangeam de salarii mult prea mici, in curand romanasul va ceda psihic cand nu-l va mai avea nici pe ala.E "distractie" acum, vin alegerile, sa vezi fasole cu ciolan, beri, cico la dozator, o sa ne cante "Elvis" la Sala Palatului, Fuego o sa-i impodobeasca lu masa(dupa alegeri) bradul...etc. Dupa alegeri tinte bine....si daca nu ti sa parut destul de "amuzant", oamenii se mai imbolnavesc, da o tura la misto prin spitalele romanesti...e supeerrr
In rest hai Romania....cicalacha...cichicea...cica..cica...cichicea....no future Ganditorule!  Daca ai pana-n 30 ani, ia-ti o guma ORBIT si ..."intinde-o"....nu e de trait aici....