Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Decembrie 1989 (pentru cunoscatori)

Creat de baaron, 30 Ianuarie 2007, 19:00:51

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Sidney

Despre Revolutia din Decembrie '89 s-au scris si s-au spus multe, probabil in egala masura adevaruri si neadavaruri, dar mai sunt multe adevaruri de spus.Sigur este ca a avut de toate:momente sublime,calai,dintre care unii s-au transformat in eroi si  nu  asa...cu  certificat de revolutionar :evil:,eroi adevarati, care au fost uitati....
Ca a fost cum a fost e un lucru pe care acum putem doar sa il acceptam, dar ca Revolutia din '89 este ignorata dupa numai 17 ani este ingrijorator, dar mai ales daunator prezentului nostru si viitorului deasemenea.La noi tleveziunea se identifica cu opinia publica  ,si daca analizam cum se vede acum pe ecran "prima revolutie in direct" .Incepe cu  reportaje si buletine de stiri de 5 minute  despre revolutie cu un reporter  intr-un loc simbol care incepe " in urma cu .....ani in acest loc incepea...."si pe ecran apar imagini de la Timisoara, Ceausescu la balcon,vuietul care-i opreste discursul,elicopterul(apropos parca pe pilotul lui Ceau il chema Malutan si s-a prabusit cu avionul.....cam aiurea....),scena de la Tirgoviste si binenteles  cimitirul Eroilor..... Si reporterul incheie cu constatarea "ca nici acum  dupa atitia ani  nu stim cine a tras in noi,care au fost teroristii" :-D Asta cam  fix 5 minute cu tot cu legaturi :evil:
Asa se intimpla, n-ati observat cam in fiecare an...
Este revoltator si total aiurea...Un eveniment atat de complex  care poate fi analizat istoric,politic etc este inghesuit in 5 minute dupa logica "mai este 21 decembrie trebuie sa dam ceva cu revolutia"
Ah ,da, dupa reportaj se trece la realitate si anume  cam cat ar costa bradul de Craciun " bradul va poate costa cu 500 de lei mai  mult  decat...."
Astia sant niste tristi :evil: au pretentia ca sant reporteri si profesionisti  de televiziune
:-D.  De cate ori am asistat la o discutie despre Revolutie (fara sa fiu initiatoarea sau sa o provoc intr-un fel) am observat urmatorul comportament. Vorbitorul este cuprins de entuziasm, povesteste totul ca pe o aventura: "pe mine Revolutia m-a prins ...", "in 21 eu eram la servici" si continua apoi sa-si aminteasca experientele personale, cu lux de amanunte: locurile unde a fost, cu cine a fost, cu ce era imbracat, ore, culori, , gandurile si spaimele pe care le avea atunci. Acum povesteste diferit fata de cum povestea atunci,povestirea e scurtata si nu se mai gandeste cine a tras? De ce? nu-l mai injura pe Ceausescu...
Cred ca exista o blazare generala... fiecare  zice "asta e,ce sa faci?"Problema e  dupa aproape 17 ani subiectul revolutiei este ca  enigma Triunghiului  Bermudelor...avem dosare care dispar din senin :-D :evil:

L.E. Romulus ti-am inteles punctul de vedere....Totusi in postul lui Urban ce nu este corect?
..

romulus

----Iertare  LORELEY dar nu gasesc nimic pe  aici de Urban !
---- Howgh!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Sidney

Shadowman

O alta intrebare  la care nu s-a gasit raspuns : "Cine a tras in noi dupa 22...?"
Nu se stie...Dar cine oare avea arme cu amortizor si tragea in miezul noptii pe un bulevard pustiu la aceea ora,din Bucuresti...? Cine oare avea in 1989 arme care puteau trage foc automat (sau "rafala" de gloante ) ,fara sa se auda "musca"...?  In noaptea de 22/23 .12.1989,pe un bulevard pe care nu circula o masina,nu circula o persoana (doar eu... :-D ) si lumea statea cu lumina stinsa in apartamente si ferestrele inchise...
Cine oare vroia ,in 1989,sa nu mai ajung sa scriu pe forumul RUFON...?  :-D Cine oare a tras
foc automat CU AMORTIZOR !!! si m-a ratat milimetric cind ma intorceam de la Televiziune (unde vazusem "spectacolul" de lumini si culori "Gloante colorate"-cei care au participat stiu despre ce "spectacol" vorbesc... )si pe inca doi locatari ai unui bloc,iesiti in fata scarilor de acces in acesta,gloantele ricosind din zidul blocului,in fata ochilor nostrii...?
CINE OARE ...?
Pai cine oare avea aceste arme silentioase  in 1989...?
Le avea Militia,soldatii, mai mult sau mai putin instruiti, ai Armatei din acea vreme...? Asociatia Vinatorilor Sportivi...?  :-D
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY

Sidney

Cei care au murit au fost sacrificati , au fost impuscati aiurea ...Stiu un caz din Sibiu cand omul trecea prin parc ,a fost impuscat...de catre cine? nu se stie :-D dar este erou iar copilul a ramas orfan binenteles cu drepturi de revolutionar...Au fost razbunari ,daca vroiai sa  omori pe unul il impuscai ca tot nu pateai nimic :evil: Cacealmaua trebuia crezuta. Dupa 22  au murit mai multi ,s-a tras mai mult  ...totusi puteau sa opreasca totul,erau la putere ,..totusi de ce n-au facut-o? Numarul de morti trebuia sa fie cat mai mare ca sa fie credibil? 
"Prima revolutie in direct"  :-D nush cum nu si-au dat seama ...aia statea pe podium ma refer la Caramitru,Nicolaescu and@   si nu trageau teroristii in ei  frate :evil: II ocolea :evil: Si ditamai reflectoarele in care nu tragea nimeni :-D iar daca erai un amarat care trecea pe strada te trezeai poate impuscat sa zicem in mana ,te duceai la spital iar de acolo ieseai  rece :-D ca vreun "tovaras"  te-a impuscat in cap :-D
REvolutie nu o sa mai fie,conditiile in care am intrat si uniunea nu o sa mai permita, acum nu facem decat sa de venim o rotita  de angrenare  in interesul americanilor si Europei...mafia in structurile inalte e prea mare , nu o sa vezi vreun grangur mare in puscarie ,dar daca tu furi o gaina te trezesti pe 5 ani :-D
Am o intrebare Iliescu la televiziune a chemat rusii? :?
REvolutia a fist o mare mascarada  ,trageau de tampiti  prin aer si in cladiri acolo unde nu era nimeni...ce a fost a fost mult mai compex ca sa stim   macar jumatate ...si pina la urma tot vina  alor nostri a fost,nu?LOgic ei au acceptat comunismul ,nu generatia  noastra..

romulus

----Pentru Shadowman (daca mai are vreo relevanta acum) apropo de revolutie si cine a tras.....
----Prin toamna lui 89 eram locotenet de securitate si monitorizam cetatenii rusi care tranzitau judetul PRAHOVA- cu foto si filme de rigoare (dar nu stiu daca mai exista acele documente). Erau exclusiv barbati. Cele mai multe echipaje erau formate din doi indivizi, cateodata si trei; varsta :26- 30 ani, nu mai mult: atletici; in autoturisme Jiguli/Lada. colaboram cu colegii din Bucuresti care-i preluau in filaj si  asa aflam ca unii din ei au intrat in ambasada lor din Bucuresti. Altii nu. Evitau cazarea la hoteluri:dormeau prin parcarile de pe traseu (si noi cu ei, la ceva distanta);
----Monitorizarea s-a intrerupt cand voi , cei care ati iesit in strada, la instigarea LOR, ne-ati obligat sa ne retragem. Noi ne-am retras,la ordin, si voi ati ramas in pielea goala, in gura lupului; prostia se plateste!!!!! Revolutia trebuia sa fie " cu victime" .
-----Trage concluzia cine a tras in tine Shadow....cu pusti cu amortizor.....
----Howgh !
Psalmul 52 al lui David

Sidney

Cam cinic , nu crezi?

Shadowman

Citat din: loreley din  28 August 2007, 09:03:50
Am o intrebare Iliescu la televiziune a chemat rusii? :?

S-a solicitat "ajutorul fratesc" al Uniunii Sovietice,pentru a scapa de "teroristi"...Stirea am ascultat-o la radio,in 22 sau 23 decembrie 1989,nu mai retin exact...Uniunea Sovietica ne-ar fi acordat sprijinul...Dar s-a opus generalul
Stefan Gusa,ºeful Marelui Stat Major al Armatei in acea perioada...
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY

LupinThe3rd

Citat din: romulus din  28 August 2007, 10:14:30
----Pentru Shadowman (daca mai are vreo relevanta acum) apropo de revolutie si cine a tras.....
----Prin toamna lui 89 eram locotenet de securitate si monitorizam cetatenii rusi care tranzitau judetul PRAHOVA- cu foto si filme de rigoare (dar nu stiu daca mai exista acele documente). Erau exclusiv barbati. Cele mai multe echipaje erau formate din doi indivizi, cateodata si trei; varsta :26- 30 ani, nu mai mult: atletici; in autoturisme Jiguli/Lada. colaboram cu colegii din Bucuresti care-i preluau in filaj si  asa aflam ca unii din ei au intrat in ambasada lor din Bucuresti. Altii nu. Evitau cazarea la hoteluri:dormeau prin parcarile de pe traseu (si noi cu ei, la ceva distanta);
----Monitorizarea s-a intrerupt cand voi , cei care ati iesit in strada, la instigarea LOR, ne-ati obligat sa ne retragem. Noi ne-am retras,la ordin, si voi ati ramas in pielea goala, in gura lupului; prostia se plateste!!!!! Revolutia trebuia sa fie " cu victime" .
-----Trage concluzia cine a tras in tine Shadow....cu pusti cu amortizor.....
----Howgh !
Imi pare rau Romulus dar pe ce spui tu nu se poate trage nici o concluzie care vrei sa o insinuezi. Dovezi ai?
Sti cum ar fi fost si mai simplu si mai fara victime? Cand a fost revolta de la Brasov din 15 Noiembrie 1987 aia de la Secu sa nu mai fi mancat rahat si sa ii fi dat un branci lui nea Nicu, sau in loc sa vina sa faca poze la inscriptia cu "Jos Ceausescu!" de pe casa lui vecinu poate ca ari f trebuit sa faca poze la alimentarile goale... Ar fi fost  mult mai simplu sa monitorizati si sa fotografiati alimetarile goale si cozile de la paine, samd... Nu trebuia sa dormiti prin parcari... Ati avut vre-unul din aia de la monitorizare curajul sa va duceti sa spuneti "Tov X-ulescu, tovarasii cetateni nu se pot **** de foame!"... Nu rusii, nu ungurii i-au scos pe romani in strada. Foame, nene... Ca trigger-ul a fost la Timisoara aia e altceva...
Citat din: Shadowman din  28 August 2007, 11:08:25
  S-a solicitat "ajutorul fratesc" al Uniunii Sovietice,pentru a scapa de "teroristi"...Stirea am ascultat-o la radio,in 22 sau 23 decembrie 1989,nu mai retin exact...Uniunea Sovietica ne-ar fi acordat sprijinul...Dar s-a opus generalul
Stefan Gusa,ºeful Marelui Stat Major al Armatei in acea perioada...
Corect Shadowman, ai dreptate. S-a solicitat sprijin si dupa cate imi aduc eu aminte la TV s-a anuntat ca sprijinul soseste... In "Noaptea Generalilor" se vede si aude cum Guse s-a opus...

//bluemoon8520 [atentie la limbaj]

Shadowman

Citat din: romulus din  28 August 2007, 10:14:30

Cei care au iesit in strada in acele zile n-au ramas chiar "singurei in gura lupului"...Unii "puscasi",care trageau de pe la ferestrele cladirilor, au mai fost loviti si de gloantele "alor nostrii",care le-au inchis gura "pe veci"...
Se vor implini in decembrie 18 ani de la revolutie...Si n-am  gasit nici in ziulica de azi un "terorist"... :-( E conspiratie mare,intinsa si lata...Secrete pazite mai ceva ca ale OZN-urilor... :-D Trebuie sa treaca 2012 si 2040...Poate aflam prin 2500 cine-a tras in noi...
Poate ne ajuta "paranormalii" care scriu carti si dau din "mestecatoare" pe la televiziuni...Ca pe toate le cam stiu,mai putin astea cu Revolutia,dosarele CNSAS,Berevoiesti,comisioanele din privatizari...
Ma gindesc sa dau un acatist,poate ma aude "Cel de Sus"... :-D

JOHN F. KENNEDY

romulus

----LupinThe3rd spui corect, iar raspunsuri la intrebari similare cu ale tale, am dat multora: prieteni , curiosi, interesati, furiosi, ....
----Iata cateva si pentru tine:
----1. Prima concluzie care se poate trage (eu nu vroiam sa spun  direct) : unii dintre cei care au folosit armele impotriva civililor, la adapostul multimii, ori din locuri inalte (blocuri, macarale si ce-or mai fi fost ) au fost fara dubiu unii dintre cei urmariti de noi si pe care in orele acelea i-am lasat in plata domnului si ne-am retras.
----2 .Daca am dovezi ? ce fel? Crezi ca la vremea aceea ma gandeam sa-mi fac arhiva acasa si sa o folosesc candva? Hai sa fim seriosi ! Dovezile au ramas prin arhivele disputate in prezent acerb intre diferite institutii !Insa pentru un cercetator avizat - cum este spre exemplu MIHAI PELIN care a scormonit mult prin arhive (pentru ca avea cunostinte in sistem) nu este prea greu sa le gaseasca . Dar crezi ca vrea cineva dinadins? Nu cred . Asta ar insemna sa disculpe securitatea, ceea ce in prezent este considerata o crima. Si va fi multi ani de azi 'nainte. 
----3 Sa fotografiez / monitorizez cozile...... Nu numai ca am facut acest lucru, dar, lunar, eu personal - si multi altii ca mine - trimiteam informatii - spre factorii de conducere ai institutiei- despre starea precara a aprovizionarii cu alimente a populatiei. Se numeau "rapoarte privind  starea de spirit" Si acolo spuneam- cu alte cuvinte - cam ce spui tu mai sus  In unele locuri foloseam si citate din injuraturile de la cozi! Iar in locul cuvintelor obscene puneam puncte PUNCTE - nu stelute cum a pus  BLUEMOON. Esti curios sa le vezi ? mergi la CNSAS ori intreaba un ofiter din orasul tau care a lucrat in acei ani. Am furnizat asemenea informatii in mod constant, pana cand ni s-a transmis un ordin de la Bucuresti (prin luna martie 89)SA INCETAM  cu asemenea rapoarte ! Ce altceva putem face? crezi ca noi traiam pe alta planeta ?

----- ShadoW, e oK si cu acatist...... dar parerea mea este ca CEl de Sus intentionat ne mai tine asa ... in suspans, ca poate ne vine mintea la cap. Ia amintesteti :" Sa va iubiti unii pe altii ......." . Noi numai de iubit  nu stam acu' . Am citit pe aici pe undeva - parca LYLYT ori LORELEY o spunea , ca nu-si poate imagina cum " sa-si iubeasca dusmanul/ii".  Parerea mea este ca ar suprema dovada ca acel om a evoluat pe o imaginara scara a spiritualitatii. Dar, suntem totusi,  doar niste oameni, cu totii supusi greselilor !
---- Howgh !
Psalmul 52 al lui David

Sidney

Ete :-D Au avut si astia o "noapte a generalilor" :-D pacat ca in rolul ui Peter O" Toole a fost Iliescu :?
         Eram la un pas sa fim  calcati iar de  "mother rusia"....Nush ce sa zic ,e  putin spus trist cum am fost manipulati  iar altii se gandeau cum sa  iasa mai multi morti sa le iasa planul.....E adevarat  toti cei care au fost implicati in moartea lui Ceausescu ulterior  s-au sinucis? :-D
Problema este ca s-au taiat toate  idealurile  si mai mult    am fost mintiti  decenii de-a rindul cu  promisinea unei viei mai bune  si mai implinite (exact cam in biblie) ...in cine sa mai crezi?In atei sau in credinciosi? :-D  Da, pe Iliescu and @ l-am vazut la tv prin biserici asa...ca sa dea bine...
Dupa cate am aflat Teoctist intr-o scrisoare ii multumea impuscatuui pentru reprimarea demonstantilor din Timisoara...E adevarat?

LupinThe3rd

Romulus, cate arme ai vazut tu la cei care i-ai filat? Cu ochisorii tai...

romulus

---Banuiam numai. Eu NU  am vazut. Nu era permis contactul cu ei. Nu ni se permitea nici sa-i oprim si sa-i perechezitionam. Totul se facea doar la frontiera, dar acolo nu aveau armele. Le luau de la ambasada lor din Bucuresti.
-----Colegii mei din Bucuresti AU VAZUT. Si unii din ofiterii armatei au vazut. DAR asta eu  am aflat mult mai tarziu, vorbind cu ei, dupa ce ne-am recapatat libertatea de miscare.
-----Da Loreley a fost cat pe-aci sa ne trezim cu alde Ivan pe tancuri pe strase. Ca in civil erau .Meritul ca am scapat de asta a fost in principal al lui GUSE  (generalul ). Au mai existat insa si niste alte mici imprejurari favorabile.
----Howgh !
Psalmul 52 al lui David

LupinThe3rd

Citat din: romulus din  30 August 2007, 12:39:48
---Banuiam numai. Eu NU  am vazut. Nu era permis contactul cu ei. Nu ni se permitea nici sa-i oprim si sa-i perechezitionam. Totul se facea doar la frontiera, dar acolo nu aveau armele. Le luau de la ambasada lor din Bucuresti.
Adica toti treceau intai pe la Ambasada? Pai mai sus spuneai ca numai unii treceau pe la mabasada.
-----Colegii mei din Bucuresti AU VAZUT. Si unii din ofiterii armatei au vazut. DAR asta eu  am aflat mult mai tarziu, vorbind cu ei, dupa ce ne-am recapatat libertatea de miscare.
Tare imi e teama ca si colegii tai au vazut cum ai vazut si tu. Pentru ca nu avaeti voie sa ii opriti si sa ii perchezitionati si evident nici sa mergeti cu ei in ambasada sa vedeti daca incarca ceva.
-----Da Loreley a fost cat pe-aci sa ne trezim cu alde Ivan pe tancuri pe strase. Ca in civil erau .Meritul ca am scapat de asta a fost in principal al lui GUSE  (generalul ). Au mai existat insa si niste alte mici imprejurari favorabile.
Sa vina sa faca ce? Sa ocupe Romania? Ca sa ce? Sa sse retraga apoi cum s-au retras din Cehoslovacia, Ungaria, Germania, samd.?