Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

[JOC/GHICITOARE] Ce credeti ca am fotografiat - reloaded

Creat de DepthOfField, 06 Aprilie 2006, 00:24:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Arckadii

of...scuze:)
nu vazusem filmuletzul...am vazut decat poza si mi s-a parut a fi un nor pe acolo:)
o sa ma uit mai cu atentie la film.
Ark

jackie28t

Ciuciulete, e cumva lumina unui elicopter din departare? :roll:

DepthOfField

Ark:
Citato sa ma uit mai cu atentie la film.
pai ghicitoarea consta de fapt in filmulet, pe cand poza "cadru.jpg" nu e decat pentru referinta, ca sa stiti la ce obiect sa va uitati pe film

Jackie28t:
nu e un elicopter

Ce am filmat?  :roll:
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Arckadii

m-am uitat la film...este posibil sa fie un balon.
Ark

DepthOfField

alx

deci:nu e elicopter
       nu e stea-se misca neregulat+plafon de nori
       nu e balon
       nu e ISS
       nu e norisor
      ...................
   desi in inregistrarea "taiat.avi" eu nu vad nimic,(inca nu am ajuns sa vad inregistrarea pe statie,so,este neconcludenta pt.mine),as indrazni sa spun ca este o lumina proiectata pe un nor,de la un proiector de discoteca(pt.reclama,unul din acelea numite "sky projector" )sau chiar de la o lanterna din acelea de 12v,cu bec halogen si cu focalizare foarte buna...dar e doar o supozitie,pe maine sper sa vad inregistrarea,poate poate...
  PS se poate posta si mai mult material,da nu pe rufon...oricum,buna ghicitoarea!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

DepthOfField

Alx a spus:
Citat"as indrazni sa spun ca este o lumina proiectata pe un nor"

ai indraznit bine! Este intr-adevar o lumina proiectata pe stratul de nori. Bravo, Alx!
Pentru cine locuieste sau a vizitat Brasovul... este o culme muntoasa, de vreo 400 metri inaltime, denumita Tampa, in jurul careia s-a dezvoltat Brasovul. Pe varful ei este un restaurant. De sarbatori (cred), au montat niste reflectoare puternice, care luminau norii.
Eu am facut filmarea pentru ghicitoare de pe o parte a muntelui, unde eram cazat, mai departe. In cadru2.jpg, delimitez elementele de interes, cu sageata verde am indicat unde era restaurantul pe varful muntelui.

In alta seara, am pozat la fel muntele Tampa, dar de pe partea cealalta a muntelui, a orasului vechi, cu centrul turistic, unde de asemenea era montat sus langa restaurant un reflector jucaus, si pozat mai de aproape, rezultand imaginea "IMG_5434.jpg". Pe imagine se vad mai multe fascicule luminoase, dar de fapt era unul singur care s-a miscat in decursul celor 15 secunde de expunere (evident, foloseam trepied). Nu se vede insa proiectia pe nori a fasciculului, pata luminoasa, pentru ca nu o putea cuprinde in cadru. Insa am reusit in fimarea de pe partea cealalta, pe care am si expus-o ca ghicitoare.
Lumina, pata de pe nori, nu era puternica, si nu atragea atentia decat daca ridicai ochii in sus. Dar se vedea foarte bine. Mai putin reusit a iesit la captura cu camera foto de filmat, dar totusi, cred ca am dat o idee despre fenomen.

Si acum, cine mai are vreo ghicitoare?

alx

aºa cum spuneam,sunt tot mai puþini cei care îndrãznesc? sã posteze aici,ºi nu înþeleg de ce?nu mai face nimeni fotografii interesante/ciudate/neobiºnuite?  oricum ,întrebarea rãmâne:ce credeþi cã am fotografiat?

indicaþie:cupola unui ozn...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

DepthOfField

Citataºa cum spuneam,sunt tot mai puþini cei care îndrãznesc? sã posteze aici,ºi nu înþeleg de ce?nu mai face nimeni fotografii interesante/ciudate/neobiºnuite?
pai poate pt ca majoritatea au aparatul de fotografiat doar ca sa faca poze, nu ca sa incerce sa descopere sa faca diverse poze in diverse conditii si sa inteleaga ce se petrece acolo. Nu e o critica, ci o stare de fapt normala.

La ghicitoarea ta cu cupola de OZN, as adauga parametrii EXIF ai fotografiei asa cum mi-i vede programul Irfan View cu ale sale plug-in-uri.

Citat
Make - Hewlett-Packard
Model - HP PhotoSmart C945 (V01.53)
Orientation - Top left
XResolution - 72
YResolution - 72
ResolutionUnit - Inch
Software - Adobe Photoshop 7.0
DateTime - 2007:03:08 23:45:00
YCbCrPositioning - Centered
ExifOffset - 236
ExposureTime - 1/99.7 seconds
FNumber - 2.80
ExposureProgram - Normal program
ISOSpeedRatings - 100
OECF - 750
ExifVersion - 0220
DateTimeOriginal - 2006:08:21 19:41:32
DateTimeDigitized - 2006:08:21 19:41:32
ComponentsConfiguration -
ShutterSpeedValue - 1/100 seconds
ApertureValue - F 2.89
BrightnessValue - 3.21
ExposureBiasValue - 0.00
MaxApertureValue - F 2.64
MeteringMode - Center weighted average
LightSource - D50
Flash - Flash fired, compulsory flash mode
FocalLength - 7.60 mm
FlashPixVersion - 0010
ColorSpace - sRGB
ExifImageWidth - 500
ExifImageHeight - 398
FlashEnergy - 158
FocalPlaneXResolution - 0.00
FocalPlaneYResolution - 0.00
FocalPlaneResolutionUnit - Centimeter
ExposureIndex - 100
SensingMethod - Not defined
FileSource - DSC - Digital still camera
SceneType - A directly photographed image
CustomRendered - Normal process
ExposureMode - Auto
WhiteBalance - Auto
FocalLengthIn35mmFilm - 37 mm
SceneCaptureType - Standard
GainControl - Low gain up
Contrast - Normal
Saturation - Normal
Sharpness - Normal
DeviceSettingDescription -      0A0   7A0   4A0HPSI0001    11A0   1A0   1A0       0    21A0   0A0   0A0       0    31A0   0A0   0A0       0    32A0   0A0   0A0       0    41A0   0A0   0A0       0    42A0   0A0   0A0       0    43A0   0A0   0A0       0    44A0   0A0   0A0       0
SubjectDistanceRange - Close view

Din astea, se poate extrage cel putin 2 informatii folositoare pt intelegerea ghicitorii, pt cine stie la ce sa se uite ;)
Ca la orice fenomen..cu cat ai mai multe informatii, cu atat esti mai pe-aproape.

Dreamy

sxn_b

Este un obiect sferic, probabil din sticla. Asa-i?  :-)

pri3st3ss

cumva o sticla cu apa?din aceea care se pune cu gura in jos??
bulele din sticla? :?
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

alx

Dreamy

Multam!!! :lol:

Frumos exemplar...nu cred ca tarieste in Marea Neagra, nu??