Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

[JOC/GHICITOARE] Ce credeti ca am fotografiat - reloaded

Creat de DepthOfField, 06 Aprilie 2006, 00:24:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alx

ºi pânã ne dã jackie rãspunsul,pun o imagine foarte foarte uºor de ghicit. deci,ce am fotografiat?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

aºa cum am spus,foarte uºor de ghicit!  de fapt întrebarea ar fi trebuit sã fie:unde am fotografiat?
        dar acum e prea târziu,aºa cã voi posta fotografia originalã,fãcutã de mine pe o autobandã din Germania,la 130 km/h,tancul se deplasa cu aprox.90 km/h...

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Arckadii

am i good or what?:))
super poza. mi-ar fi placut sa fiu acolo
Ark

alx

jackie28t

Citat din: jackie28t din  22 Februarie 2007, 22:58:35
Ce credeti ca am fotografiat?

Bine v-am regasit.
Am avut cateva mici deplasari in ultima perioada.Ocupat cu unele lucruri mai importante,cateva urgente,deci scuzati de intarziere.Multumesc celor care au contribuit la ghicitoare.Raspunsurile au fost intradevar distractive. :-D
Voi incerca sa raspund tuturor intrebarilor pana a lasa raspunsul final.Intr-adevar avem un castigator.

Citat din: Arckadii din  22 Februarie 2007, 23:09:51
este un animal clar. cred ca lemur...sau oricum, nu stiu exact cum se numeste insa are coada vargata. si-a pus ceva in cap, sau pe spate.../caine/cal/magar/orice alt animal paros

Ark

Salut Arckadii.
Raspuns gresit din pacate.Nu-i nici lemur nici caine nici cal si nici magar.Intr-adevar este un animal, dar diferenta dintre un elefant si girafa este mare. :-D

Citat din: alx din  22 Februarie 2007, 23:30:57
  Aºa,la prima vedere ,mie mi se pare cã seamãnã grozav de tare cu un picior de om,îndoit din genunche,poate e chiar piciorul tãu?

Salut ''alx'' LOL  :lol:
Esti o bomboana ''alx'' nu alta....numai ca asa paros pe picioare nu sunt.A-ti garantez. :-D

Citat din: dreamy din  23 Februarie 2007, 10:56:15
Mi imi da impresia a fi un cap de femeie, iar sageata indica spre par!! :mrgreen:

La asta chiar ca nu ma gandisem :wink:

Citat din: ciuciulete din  23 Februarie 2007, 11:00:38intrebarea care s-ar pune ar fi: cum o cheama pe "chestiunea" cu par roscovan si "carpa" deasupra? :D

Salut ciuciulete.Numele personajului este ''Aglaia'' :lol: LOL

Citat din: alx din  23 Februarie 2007, 10:51:24
*Ark*  dacã eºti administrator,asta nu înseamnã cã poþi sã-þi modifici POSTURILE TALE dupã trecerea celor 10 minute,nu-i frumos...
     postul tãu deasearã suna cam aºa:  *cal/cãmilã/alt animal*
ºi sorry pt.off-topic,da nu-i bine sã creezi precedente...

Citat din: Arckadii din  23 Februarie 2007, 16:11:52
alx, nu trecusera 10 minute,

Raspunsul vostru este imaginea de mai jos in cazul in care va uitati la sagetile rosii unde este indicat timpul de expunere a postului original si timpul de modificare a postului respectiv.Timpul este mai mare de 10 minute.De fapt cu mult mai mare.

Arckadii nu mai minti ca te aude Domnul si nui frumos. :-D

Citat din: sxn_b din  23 Februarie 2007, 16:15:31
Un cal? Sau un extraterestru paros!  :-D  :-)

Salut ''sxn_b'' nu-i nici cal si nici extraterestru paros. :-D

Citat din: udar din  23 Februarie 2007, 18:54:52
Eu zic ca in imagine este un fel de batista foarte murdara  :evil: pe un magarush...  :lol:

Salut ''udar''
Din pacate nu-i magarus. :|

Citat din: Unidentified din  23 Februarie 2007, 21:24:46
capul unei femei roscate de varsta mijlocie cu o basma ceva sau esarfa cine stie...poate si un catel :P
Nici femeie si nici catel.Dejavu 8-)

Citat din: alx din  23 Februarie 2007, 22:11:33
   la o privire mai atentã,îmi pare a fi un setter irlandez,poate chiar un setter roºu irlandez,care se joacã .

........nici irlandez si nici rosu. :-D

Citat din: ryn din  23 Februarie 2007, 16:35:19
Dupa culoare si fir de par poate fi un urangutan  :-D

Raspuns corect si chiar foarte bine punctat.Avem un castigator.Felicitari ryn!
Imaginea de mai jos pe care o voi expune la dispozitia dumneavoastra este fotografia originala intreaga unde reda si raspunsul la ghicitoare.

Intamplarea imaginei: Fiind cu nepoteleul la o plimbare prin gradina zoologica, ceva nostim mia atras atentia si mi-a adus aminte de ''BIG FOOT'' asa ca am luat cateva fotografii.Mai jos voi atasa inca 3 imagini cu acelasi pesonaj.Sper ca va placut ghicitoare expusa.Ne revedem la o noua ghicitoare.  8-)

DepthOfField

O alta ghicitoare...scuzati calitatea slaba a inregistrarii, era noapte, obiectul nu era foarte luminos. De fapt pe filmarea originala (care nu ar incape aici pe forum), obiectul apare chiar si mai intunecat, de aceea am mai marit putin luminozitatea ca sa se vada ceva.
Am facut si zoom pe el, poate-poate s-o vedea ceva mai bine. Dupa cum se vede si pe film, obiectul/fenomenul se deplasa. Se vede mai bine in jumatatea a doua a filmuletului.
Pun si poza "cadru.jpg", pentru ca sa lamuresc mai bine la ce obiect fac referire.
data, nu mai retin exact, cred ca 30 dec 2006, sau poate 1 ian 2007, iar ora aproximativ 22.
Deci, ce credeti ca am filmat?
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

alx

spune-mi te rog ce e cu lumina care apare pe ultimele secunde de înregistrare în partea de sus a imaginii-e o cabanã/hotel/casã? E un munte acolo ºi lumina se afla pe un drum-poate un artificiu(datoritã datei spun asta)?
  Se auzea vreun zgomot,cât a durat fenomenul,cum a dispãrut?

DepthOfField

La momentul filmarii nu mi-am dat seama, dar pe urma am identificat ce e cu lumina de sus: eram pe balcon, am deschis geamul, deci nu am filmat prin geam, dar am prins totusi rama de sus a geamului, mai bine zis o reflexie a vreunei lumini din camera pe rama de sus. Deci lumina de sus e o reflexie, aflata poate la un metru de camera. Se poate neglija in ghicitoarea de fata.
Obiectul nu se afla pe nici un munte, era pe cer! Nu se auzea nici un zgomot. A durat destul de mult, dar eu nu puteam filma decat limitat (e totusi o camera foto). Nu stiu cum a disparut, , eram mai interesat daca am prins ceva pe filmare, data fiind luminozitatea slaba a obiectului.

alx

pânã în momentul de faþã este greu sã avansezi o ipotezã,filmarea este scurtã,neclarã,cu rezoluþie micã...dar aº vrea sã ºtiu direcþia observaþiei,durata estimatã a fenomenului,dacã lumina era constantã sau îºi shimba culoarea...
  PS deºi nu am avut timp sã verific,s-ar fi putut sã fie Staþia Spaþialã Internaþionalã?

DepthOfField

nu poate fi Statia Spatiala (ISS) deoarece:
1) ISS e foarte stralucitoare, comparandu-se deseori cu Venus..pe cand ce am filmat eu este destul de slab
2) ISS se vede ca un punct in mod normal pe orice filmari sau poze cu aparate obisnuite, trebuind instrumente performante (telescoape) ca sa distingi forma sa (panouri solare etc)...insa ceea ce am filmat eu cu un aparat totusi din categoria amatori, se vede ca totusi obiectul apare destul de mare (nu e punct)
3) ISS se misca uniform, strabatand cerul dintr-o directie in alta..pe cand in filmarea mea se misca de la dreapta la stanga la inceputul filmului, pentru ca doar la cateva zeci de secunde mai tarziu sa se miste in sens invers, daca ati observat. Daca nu, tocmai v-am zis eu.

Directia observatiei - cred ca spre Vest cu aproximatie
Durata estimata - de ordinul minutelor cred, devreme ce am avut timp sa iau aparatul si sa filmez, si as mai fi filmat daca nu se termina spatiul pe memoria aparatului
Lumina era nu chiar constanta, uneori era mai slaba, alteori isi mai revenea, dupa cum se vede si pe filmare; insa culoarea era constanta, adica "albicios-intunecat" ca sa spun asa, oricum mai luminos decat fondul intunecat al cerului (noptii)

Ce sa fi filmat?  :roll:

Arckadii

alx

întrebare:era înnorat în acea searã?-plafon de nori?
PS. se poate vedea înregistrarea originalã,fãrã alte prelucrãri?

alx

ºi o observaþie personalã:se pare cã sunt tot mai puþini cei care (com)posteazã pe acest topic...oare de ce?

DepthOfField

Ark, nu prea am auzit de norisori care in timp de mai putin de un minut cat dureaza filmarea, sa se miste intr-un sens, ca apoi sa se miste in sens invers....  :-P

Alx:
Citatîntrebare:era înnorat în acea searã?-plafon de nori?
Da. probabil ca de-aia nu se vad stele.
CitatPS. se poate vedea înregistrarea originalã,fãrã alte prelucrãri?
este foarte mare..128 MB... nu am cum. Daca te ajuta cu ceva, pot pune o decupare din original de numai o secunda durata, la care am dat jos sunetul ca sa reduc cat pot fisierul. Deci clipul "taiat.avi" este exact captura originala (format 640x480 compresie mjpeg), insa fara sunet, dar decupat atat cat poate accepta forumul...si dureaza nici o secunda. Poti vedea probabil mai bine culoarea si intensitatea luminilor fara a le fi prelucrat eu (eu am redus pt ghicitoare la filmul "film.avi"  la jumatate de rezolutie (320x240), am marit putin luminozitatea si contrastul ca sa se vada ceva mai bine "obiectul" putin luminos, am redus cat de cat "noise"-ul de pe imagine, si am comprimat cat am putut in format divx, ca sa evit sa introduc prea multe artefacte de compresie..asa ca am putut baga 40 secunde in mai putin de 2 MB de fisier... desigur o gramada de compromisuri... dar cum sa bagi atatea zeci de secunde in mai putin de 2 MB ? ... asta ca sa vorbim un pic tehnic)

Ce am filmat?  :roll: