Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Visul

Creat de baaron, 02 Aprilie 2006, 15:25:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

xennon_2000

dark...sa lasam fetele si ce pretentii au ca iar e subiect de filozofat ca si cu Dumnezeu!...sa vb despre visele mele!

Cadrul" era un stadion cu obstacole....trebiua sa ajung la Isus care era sus pe cea mai inalta tribuna si eu trbuia sa urc scarile (tribunele pana la el) dar in tribune erau tot felul de obstacole: oameni rai care vroiau sa ma bata, animale fioroase, si foc.....am trecut de toate si cand sa ajung la el (intr-o camarutza ) care era obstacolul pana la el, am dat de un caine rau care nu ma lasa sa ajung la el!dupa lupte crancene am ajuns in cele din urma la el si am dat mana cu el , ne-am imbratisat (ca si cand nu ne mai vazusem de mult timp) si a disparut brusc!

calinahanna

@DARKNESS

Citatun diabolic galant? hehe,ce ispite..
pai parca voua va plac barbatii galanti, duri..care e faza,ca eu unul nu va mai inteleg pe voi femeile..vreti un fel de ghicitor in stele care sa stie cand sa va duca,sa va aduca,sa asculte,sa nu va asculte etc... 

Si ti se pare prea greu sa poti face asta pentru o femeie?  :lol:

Oricum, nu se referea (visul meu) la ceea ce crezi tu.

darkness

calina,mi se pare greu pt ca habar nu am  si nici nu pot ghici in ce dispozitie sunteti si cand anume sa fac ceva....
e cam greu pt mine... :-(

calinahanna

@darkness

Pai...si cam ce ai observat tu pana acum, in legatura cu femeile, chiar te-a bagat in ceata? De  nu mai faci diferenta intre vis si realitate?

darkness

am observat ca sunteti schimbatoare ca marea...
uneori va deranjeaza si ce va placea cu 10 minute inainte...

baaron

#260
Hai totusi sa revenim la vise...Si pentru ca am gasit un articol interesant despre Visul Lucid hai sa vedem ce si cum.

1. Ce este visul lucid?
Visul lucid este o forma speciala de constiinta, in care suntem constienti ca visam si ne continuam visul, fara a ne trezi. Desi fiziologic nu exista modificari semnificative fata de somnul cu vis obisnuit, datorita modificarilor importante din campul constiintei consideram visul lucid alta forma de constiinta, diferita de somnul cu visuri.

2. Istoria cercetarii visului lucid
Marturii despre posibilitatea de a fi constient in timpul visului ne-au ramas din vechime: Aristotel, Sf. Augustin, maestrul sufi Ibn El-Arabi, diversi intelepti tibetani (recunoscuti prin celebra Yoga tibetana a visurilor).
Primele studii stiintifice despre posibilitatea de raman lucid in timpul visului, de a sti ca visezi in timp ce visezi, au fost prezentate pe larg de catre doctorul olandez Frederick van Eeden in 1913, relatand 14 ani de experienta personala in visul lucid si analizand 352 de astfel de visuri. De asemenea, el este care a introdus termenul de ,,vis lucid" pentru a semnifica ,,claritatea mentala" in timpul unui vis.

Van Eeden considera visul ,,o stare in care senzatiile fizice, fie ele viscerale, interne sau periferice nu pot ajunge in minte direct, ci doar sub forma unor simboluri". Van Eeden relateaza ca prima data a constientizat in timpul visului ca viseaza, continuandu-si visul ca urmare a urmatorului eveniment care se desfasura in vis: plutea deasupra unui peisaj cu copaci desfrunziti, iar perspectiva asupra ramurilor copacilor se modifica foarte natural pe masura ce trecea pe deasupra lor. Atunci a reflectat, gandindu-se ca imaginatia lui nu ar fi putut imagina niciodata o perspectiva atat de frumoasa. Si brusc, si-a dat seama ca viseaza si ca in continuare corpul lui doarme in pat, dar Eul lui are un alt corp, cu care se poate misca in vis...Ulterior a experimentat diverse actiuni in timpul visului (ca de exemplu strigate foarte tari), care nu interferau absolut deloc cu corpul fizic, care dormea si se odihnea in continuare; sotia lui Eeden remarcand ca absolut nimic nu s-a intamplat cu el in timp ce striga sau alerga in vis, corpul continuand sa doarma foarte linistit. Legat de timpul la care apar visurile lucide, el a constatat ca peste 90% dintre acestea apar intre orele 05 si 08 dimineata.

3. Cercetatori moderni ai visului lucid
Dupa Van Eeden, studiile privind posibilitatea de a deveni constient in timpul visului s-au extins foarte mult. Cei mai importanti cercetatori moderni ai visului lucid sunt grupati sub egida ,,Institutului Luciditatii", fondat in 1987 in SUA de catre dr. Stephen LaBerge.

4. Cand apare luciditatea in timpul visului?
În timpul visului, luciditatea apare de obicei atunci cand ,,visatorul" (vom denumi astfel persoana care viseaza) observa un eveniment care are putine sanse de a se produce in timpul visului, cum ar fi zborul sau moartea. Uneori luciditatea apare fara un motiv aparent, sau in cazuri mai rare in urma reintoarcerii direct in somnul REM (in vis) dupa o trezire scurta. ,,Semnele" din timpul visului care pot indica celui care viseaza ca se afla intr-un vis au fost identificate de Stephen LaBerge (de la Institutul Luciditatii, SUA) in urma analizarii a 227 de visuri.
Trebuie precizat ca luciditatea in vis nu este acelasi lucru cu controlul visului; exista persoane care pot controla desfasurarea visului intr-o oarecare masura si sa nu fie constienti ca viseaza. Odata ce devine lucid, el poate vedea in intregime situatia in care se afla.

5. Visul lucid este acelasi lucru cu dedublarea?
Exista asemanari intre visul lucid si experientele extracorporale (decorporalizare, dedublare) dar ele sunt fenomene diferite.

În dedublare, persoana considera ca noul corp pe care il are (corp astral) este diferit de cel fizic, pe care il vede intins pe pat si actioneaza in consecinta. În visul lucid, visatorul rareori constientizeaza simultan foarte clar existenta ambelor corpuri, a celui din timpul visului si a corpului fizic. Cercetatorii de la Institutul Luciditatii nu au ajuns inca la concluzii definitive referitor la aceste diferente. O posibila explicatie esoterica pe care o formulam aici ar fi ca in timpul dedublarii, Eul se separa de corpul fizic dar ramane intr-un corp astral, mai aproape ca si structura de cel fizic, iar in timpul visului, Eul utilizeaza un corp mintal, mai subtil si mai deosebit de corpul fizic, astfel ca senzatiile de la corpul fizic apar in vis sub forme simbolice.

6. Sunt utile visurile lucide?
Visul lucid permite desfasurarea oricaror actiuni, imposibile in viata obisnuita; visatorul lucid se poate destinde zburand printre piramide, vorbind cu Aristotel sau repetand unele sarcini dificile pe care trebuie sa le indeplineasca dupa ce se trezeste; poate cauta raspunsuri la probleme dificile - sa nu uitam ca Mendeleev a avut revelatia asezarii elementelor in tabelul care-i poarta numele in timpul unui vis. Riscurile de face o actiune in timpul visului care sa fie destructiva pentru organismul fizic sunt absolut nule. Chiar daca visatorul moare in vis, un vis nu e decat un vis si se va trezi speriat sau va continua sa doarma si sa se trezeasca normal.
Totusi, este bine ca sa nu se profite prea mult de luciditate si sa se intervina permanent in toate visurile, deoarece astfel se intevine si in procesul natural de re-organizare a mintii si de restructurare a continuturilor ei.

7. Cati oameni au visuri lucide?
Visul lucid este in mod obisnuit o experienta rara. Desi majoritatea oamenilor relateaza ca au avut cel putin o data in viata un vis lucid, doar 20% dintre oameni au trait visuri lucide cel putin o data pe luna.

8. Oricine poate avea visuri lucide?
Da, orice om poate avea visuri lucide. Exista insa persoane care au abilitati naturale in reamintirea visurilor. Acestea pot mult mai usor sa devina visatori lucizi decat cei care nu isi aduc aminte decat rareori de visuri.

9. De ce uneori ne trezim din vis atunci cand devenim lucizi in timpul visului?
Acest proces este natural. Chiar daca la inceput visatorii se trezesc imediat dupa ce au devenit constienti, in timp luciditatea se mentine si problema care va aparea va fi cum sa mentina cat mai mult aceasta luciditate si persoana sa nu se trezeasca din vis ci sa-si continue visul.

10. Odata ce am devenit lucizi in timpul visului, cum sa continuam sa visam?
Linda Magallon, cercetatoare in cadrul colectivului de la Institutul Luciditatii din SUA descrie o serie de activitati care in timpul visului lucid duc la mentinerea visarii:

-ascultarea atenta a unor voci, sunete, a propriei respiratii;
-inceperea sau continuarea unei conversatii;
-frecarea ochilor (din vis) sau deschiderea/inchiderea lor repetata;
-atingerea propriilor maini (din vis) sau a propriei fete; zborul.

O tehnica descoperita de cercetatorul american Stephen LaBerge este ,,invartirea" in timpul visului: in momentul in care visul incepe sa se sfarseasca (ceea ce se poate observa prin reducerea intensitatii senzatiilor vizuale), visatorul trebuie sa inceapa sa se invarteasca in jurul propriei axe; in timp ce se invarteste, trebuie sa repete cat mai des ca odata ce se va opri, ceea ce va vedea in jur va fi un vis; cand simte ca starea s-a stabilizat se poate opri. LaBerge mentioneaza ca el utilizeaza aceasta metoda in 40 % dintre visurile sale lucide.

11. Ce cercetari stintifice au fost realizate asupra visului lucid?
Visurile lucide au fost studiate prin diverse metode, similare cu cele utilizate pentru cercetarea somnului cu visuri obisnuit, dar si prin inventarea unor artificii experimentale, fara de care manifestarile psihofiziologice ale visului lucid ar ramane necunoscute.

În 1981, cercetatorii americani W. Dement, S. LaBerge, L. Nagel si J. Owens au realizat un experiment in care subiectilor li se cerea ca sa semnalizeze inceputul visului lucid prin diverse metode observabile prin aparatele montate pe corp. În principal s-au utilizat ca semnal miscari oculare de un anume tip (convenite anterior intre visator si experimentator, masurabile cu un poligraf) si contractii fine ale pumnului (de asemenea masurabile). Cei cinci subiecti au fost inregistrati fiecare 20 de nopti, fiind selectate 35 de inregistrari relevante. Rezultatele au evidentiat ca in 90% din cazuri visul lucid a inceput in faza REM. În doua cazuri el a inceput in prima parte din faza NREM (somn lent, fara visuri), cu ocazia unor episoade de trezire, iar intr-un caz la trecerea intre faza NREM si faza REM.

Au mai fost realizate experimente care dovedesc posibilitatea controlului voluntar al respiratiei in timpul visului lucid. Subiectilor li s-a cerut sa incerce sa-si tina respiratia sau sa respire mai repede (cu corpul fizic) in timpul visului lucid, datele obtinute evidentiind aceasta posibilitate. Au fost puse in evidenta si capacitati de a semnaliza diverse actiuni din visul lucid cu miscari ale corpului fizic, adormit: de exemplu zborul, alergarea sau activitatea sexuala.

12. Care sunt cele mai importante metode de inducere a visului lucid?
Metodele de inducere a visului lucid sunt grupate in doua categorii:
A.metode care se bazeaza pe propriile forte (reamintirea visurilor, ,,testarea realitatii", folosirea semnelor visului, inducerea mnemonica a visului lucid, metoda ,,somnului scurt")
metode care utilizeaza aparate special construite pentru a ajuta la constientizarea visului (gen Nova Dreamer, Dream Light etc.).
Dar cele mai importante lucruri pentru obtinerea succesului in visul lucid sunt existenta unei motivatii puternice, precum si un efortul considerabil depus in aceste sens.

Reamintirea visurilor
Înainte de toate, persoana care doreste sa devina constienta ca viseaza si sa aiba un vis lucid trebuie sa castige o excelenta abilitate de reamintire a visurilor la trezire. Exista doua motive pentru aceasta: in primul rand cand iti reamintesti ca visezi poti analiza pattern-urile din timpul visului, in al doilea rand daca nu-ti reamintesti visurile s-ar putea sa ai un vis lucid si sa nu-ti dai seama la trezire! Procedura prin care se exerseaza aceasta reamintire este notarea visurilor la trezire (chiar si a celor de care nu-ti aduci aminte decat partial) pe un caiet special destinat pentru aceasta.

Testarea realitatii
Aceasta este o tehnica foarte buna pentru incepatori. Principiul de baza este ca atunci cand practicati o tehnica de foarte multe ori in stare de veghe, atunci in timp va deveni o obisnuinta si o veti realiza in vis. Trebuie practicate cat mai frecvent de-a lungul unei zile exercitiile urmatoare:

,,Purtati mereu cu dumneavoastra un text scris sau un ceas de mana. Faceti o ,,testare a realitatii" uitati-va la text sau la ceas de mai multe ori succesiv. Daca textul sau modul de afisare al ceasului se modifica. Daca ele raman neschimbate, desigur ca va aflati in stare de veghe. Daca ele se modifica atunci este sunteti intr-un vis si ceea ce va raman de facut este sa va bucurati de acesta"

,, Daca sunteti pe deplin treaz, imaginati-va ca ceea ce vedeti in jurul dumneavoastra, peisajul, oamenii sunt de fapt un vis. Imaginati-va aceasta cat mai intens cu putinta: imaginile, sunetele, mirosul, atingerile sunt fac parte dintr-un vis. Creati-va sentimentul ca sunteti in vis"
,,Hotarati-va sa faceti ceva in urmatorul vis lucid: sa faceti o actiune anume, sa va intalniti cu o persoana. Imaginati-va ca faceti acest lucru (si daca aveti posibilitatea chiar faceti acest lucru in realitate"

Inducerea Mnemonica A Visului Lucid - IMVL
Aceasta este o tehnica dezvoltata de prof. Stephen LaBerge in cadrul tezei sale de doctorat, realizata pe tema visului lucid. Cel mai potrivit moment pentru a realiza aceasta tehnica este dupa ce v-ati trezit din vis si chiar inainte de a va reintoarce in vis:

,,Înainte de a adormi programati-va sa va treziti chiar dupa ce veti avea un vis. Cand v-ati trezit, amintiti-va visul cat mai complet si detaliat.

Focalizati-va asupra scopului de a deveni constient ca visati data viitoare cand veti mai visa. Repetati-va ,,Data urmatoare cand voi visa voi deveni constient ca visez", cat mai des, ca pe o mantra. Focalizati-va doar pe aceasta idee; daca observati ca mintea se indreapta spre altceva, aduceti-o inapoi catre ideea de baza, ca veti deveni constient de vis.

În timp ce continuati sa va focalizati pe aceasta idee, imaginati-va ca va intoarceti din nou in visul pe care tocmai l-ati avut. Dar de data asta imaginati-va ca sunteti lucid. Cautati un semn al visului (dintre cele prezentate mai sus). Cand il vedeti exclamati: ,,Visez" si continuati-va fantezia. Imaginati-va un plan de actiune pentru urmatorul vis lucid si imaginati-va ca realizati acele actiuni constient.

Repetati aceste etape pana cand adormiti din nou. Daca, pe masura ce adormiti descoperiti ca va ganditi la altceva decat la ce v-ati propus, repetati primele etape pe care le-am descris aici, astfel ca ultimul lucru pe care sa-l aveti in minte cand adormiti este intentia de constientizare a visului urmator".

Somnul intrerupt
Aceasta tehnica se bazeaza pe o observatie a dr. Stephen LaBerge in timpul cercetarilor asupra visului lucid realizate la Institutul Luciditatii din Palo Alto, California incepand cu anul 1987. El a sesizat ca luciditatea apare mai usor in timpul visurilor scurte din timpul somnului de dupa amiaza. Concluzia la care a ajuns cercetand mai profund acest aspect este ca perioadele de veghe intre perioade de somn maresc probabilitatea de a deveni lucid in timpul visului.

Tehnica presupune trezirea dimineata cu o ora mai devreme decat de obicei; se ramane treaz 30 de minute, iar apoi se adoarme. Studiile realizate au aratat ca tehnica sporeste probabilitatea de avea un vis lucid de 15-20 de ori.

Eficienta acestor tehnici variaza in functie de individ. Lynne Levitan, cercetatoare in cadrul Institutului Luciditatii isi descrie astfel experienta personala:

,,Am auzit prima data de visul lucid in aprilie1982, cand am urmat un curs sustinut de prof Stephen LaBerge la universitatea Stanford. Avusesem aceasta experienta cu multi ani inainte si eram foarte interesata sa visez din nou un vis lucid. Prima data a trebuit sa reusesc sa-mi reamintesc visurile, pentru ca in vremea aceea imi aminteam doar 2-3 visuri pe saptamana. În cateva luni imi reaminteam deja 3-4 visuri pe noapte, iar la trei luni dupa ce am inceput practicarea tehnicilor am avut primul meu vis lucid de dupa perioada adolescentei. Dupa patru ani am ajuns la 3-4 visuri lucide pe saptamana. Am incercat si dispozitive de genul ,,Dream Light", cu ajutorul caruia jumatate din visurile mele deveneau lucide, fata de cateva pe saptamana fara aceste aparate".

Tehnologii moderne de inducere a visului lucid
Aparatele realizate in cadrul laboratorului de cercetare de la Universitatea Stanford si in cadrul Institutului Luciditatii au la baza urmatoarele principii experimental: in timpul visului au loc miscari rapide oculare (REM); cu ajutorul unor senzori aceste miscari sunt detectate, iar prin utilizarea unor soft-uri adecvate, miscarile oculare sunt corelate cu scurte flash-uri luminoase, sau sonore, emise de led-uri montate pe ochelari speciali sau de catre mici difuzoare montate pe casti; intrucat in timpul visului sistemul nervos central are o activitate modificata fata de veghe, aceste semnale luminoase patrund in lumea visurilor sub forma unor simboluri (becuri care licaresc, lumini care se aprind si se sting, alarme de politie, semafoare etc.); prin exercitiu, visatorul ajunge sa recunoasca aceste modificari din peisajul visului, devenind constient ca se afla intr-un vis.

Aparatul DREAMLIGHT (pun si o poza)
Este un microcomputer care proceseaza datele de la miscarile oculare ale visatorului dar si de la miscarile musculare. Este astfel programat incat sa emita semnale luminoase si auditive exact la momentul potrivit pentru a cauza semnale celui care viseaza, pentru ca acesta sa constientizeze ca se afla intr-un vis.

Dreamlight consta intr-o masca pentru cu semnalizatori senzori de REM, impreuna cu un microprocesor atasat, aflat intr-o cutie portabila legata cu un cablu de masca. Poate fi programat in functie de particularitatile visatorului.

Aparatul NOVADREAMER
Contine senzori pentru miscarile oculare, led-uri pentru emisia de flash-uri luminoase si partea de hardware. Spre deosebire de Dreamlight, aparatul NovaDreamer are microprocesorul incorporat in masca. De asemenea are o alarma care poate fi programata sa sune la sfarsitul unui vis, in momentul in care miscarile oculare inceteaza.

NovaDreamer poate fi utilizat impreuna cu un alt aparat numit DreamSpeaker, realizat tot de Institutul Luciditatii din Palo Alto. DreamSpeaker poate inregistra mesaje scurte care sa fie redate in timpul unui vis, ca de exemplu ,,Visez ca acum zbor".

Întreg sistemul are conceputa o interfata pentru Windows 95/98, care instalata pe calculator stocheaza toate activitatile pe care le realizeaza aparatele Nova Dreamer si DreamSpeaker.



xennon_2000

exact asta spuneam eu pe topicul 'dedublarea"....vazusem ceva documentare despre inducerea cu ajutorul aparatelor a visului, hipnozei simulari ale mortii clinice, etc, dar se pare ca mi-ai luat-o inainte BAARON...u personal esti de acord cu aceste aparate?si daca ai citit asa ceva sau eventuale efecte secundare??????!!!!!

calinahanna

@ xenon_2000

O luam de la inceput, am mai spus candva ca nu ma intereseaza si ca atare nu sunt de acord cu elemente terte, gen "aparate", chestii care stimuleaza intr-un fel sau altul, oricum dar nu prin vointa proprie a "subiectului". Si am citit foarte multe, atat de multe ca pe unele nici nu mi le mai amintesc. A ramas doar esenta, cea atat de mult cautata.

CitatTrebuie precizat ca luciditatea in vis nu este acelasi lucru cu controlul visului; exista persoane care pot controla desfasurarea visului intr-o oarecare masura si sa nu fie constienti ca viseaza. Odata ce devine lucid, el poate vedea in intregime situatia in care se afla.

Eu in general la asta ma refer cand vorbesc despre vise. Sincer acum, nu poti intelege nimic din ce citesti si din ce ti se spune daca nu exersezi. Doar cu teorie ramai o biblioteca, o magazie de informatii si atat, si nu vei sti ce sa faci cu ele.

Si chiar si asa, sunt atat de multe lucruri spuse pe acest topic, incat nu poti zice ca "nu stii cum se face". Gandeste-te ca in mare parte, cei care au scris cate ceva aici, din propria lor experienta, sunt oameni care au muncit mult spre foarte mult, au pierdut timp si energie (adica viata) ca sa ajunga "undeva", iar toti ceilalti care abia acum gasesc topicul iau informatiile "pe de-a moaca", si tot ce au de facut e sa urmeze un drum deja parcurs, si nici pe asta nu o fac, sau renunta imediat. E mult mai simplu, nu-i asa?

CitatDar cele mai importante lucruri pentru obtinerea succesului in visul lucid sunt existenta unei motivatii puternice, precum si un efortul considerabil depus in aceste sens.

xennon_2000

da binenteles ca e simplu...cand ai mentori!...si cazuri valide!mai ramane practica!

sincer nu credeam sa-mi raspunzi asa rpd..ms 8-)

baaron

Toti oamenii se dedubleaza in fiecare seara.....Mai putini sunt cei care pot "controla" acest lucru.

xennon_2000

Barron

Adica tu crezi ca ne dedublam seara sau e vorba de vise,...sau ma rog, vise mai "intense"??????


sau pur si simplu dedublare?????????

starlookboy

In legatura cu visul lucid.
In vacanta de vara (cand eram foarte relaxat) aveam de foarte multe ori vise lucide.
Au fost vise pe care mi le aminteam perfect, cu fiecare detaliu dimineata si pe care mi le amintesc si acum. Totul parea atat de real incat astazi ma simt de parca chiar as fi trait in realitate visele alea.

O alta chestie care mi se intampla destul de des este sa visez pesonaje, peisaje etc. si imi aduc aminte (in vis) ca acel vis l-am mai avut si alta data. Din acel moment pur si simplu preiau controlul si fac aproape tot ce vreau cu visul ala. Am observat ca asta se intampla deobicei spre dimineata.

calinahanna

@starlookboy

Pai...vezi?
Ce altceva mai vrei?

baaron

Poate visul este un alt Univers Paralel....aveti grija ce visati :-D

pri3st3ss

#269
candva un prieten destul de bun, m-a intrebat cat de sigura sunt ca traiesc in realitate..asta inainte sa apara matrix..
spre rusinea mea,eu am ras..experienta putina si lipsa maturitatii( nu spun ca acum sunt matura ) ....
apoi m-a intrebat extrem de serios, ce as face daca intr-o zi omul care ma viseaza pe mine, se va trezi...

uneori acest lucru ma inspaimanta si eu fac tot posibilul ca acea fiinta care ma viseaza sa nu aiba un cosmar si sa fie obligata sa se trezeasca brusc din cauza mea...
si de asemenea, ma intreb ce se va intampla cu mine  cand va suna ceasul si entitatea se va trezi si va trebui sa mearga la munca..oare o sa se mai gandeasca la mine? oare o sa apar intr-un vis lucid???
 

hmmmmmm...
PS: nu luati aceste cuvinte mot-a-mot....



Citat din: calinahanna din  30 Ianuarie 2007, 11:19:04
Si chiar si asa, sunt atat de multe lucruri spuse pe acest topic, incat nu poti zice ca "nu stii cum se face". Gandeste-te ca in mare parte, cei care au scris cate ceva aici, din propria lor experienta, sunt oameni care au muncit mult spre foarte mult, au pierdut timp si energie (adica viata) ca sa ajunga "undeva", iar toti ceilalti care abia acum gasesc topicul iau informatiile "pe de-a moaca", si tot ce au de facut e sa urmeze un drum deja parcurs, si nici pe asta nu o fac, sau renunta imediat. E mult mai simplu, nu-i asa?

eu nu consider ca am pierdut timpul...l-am folosit in favoarea mea..am renuntat la destule distractii ca sa incerc dedublarea sau alte  lucruri despre care am citit ..dar m-am tinut de treaba..

Citat din: xennon_2000 din  30 Ianuarie 2007, 11:25:23
da binenteles ca e simplu...cand ai mentori!...si cazuri valide!mai ramane practica!

sincer nu ma deranjeaza ca tu, xenon/darkness sau alt membru, ma intrebi de 10 ori acelasi lucru si apoi vine alt membru nou si intreaba acelasi lucru...sunt bucuroasa ca pot ajuta si  as vrea sa ajut cat mai mult, caci eu nu am avut mentor si am lucrat singura...singura am gustat si raul si binele,nu a fost nimeni sa imi spuna ca am luat-o pe cai gresite..tot din carti am aflat,nici macar alte experiente nu m-au ajutat pentru ca nu se discuta despre asa ceva,eu fiind intr-un mediu care nu favoriza astfel de idei...

..ma intreb acum curioasa, in ce stadiu as fi ajuns daca as fi avut un mentor care sa ma indrume...poate mai bine, poate mai rau...sau poate e mai bine ca am fost singura si nu aveam acces nici la site-uri care sa  faca reclama acestor cai...cine stie...insa nu imi pare rau...

xenon, degeaba aduni sa iti umpli "biblioteca", daca nu faci mai intai curatenie generala...daca nu incerci  gandirea pozitiva,daca nu incerci puterea gandului,daca nu iti oferi 15 min pe zi pentru tine si numai pentru tine!!!
stii ce faci tu acum?le aduni pe toate si faci o ciorba...fii atent ca vei uita ingredientele!
exerseaza in fiecare zi macar 20 min ( pe putin)  o vizualizare...incearca o vizualizare simpla ( o floare oarecare) pana ajungi la perfectiune..uneori dureaza chiar si 6 luni...  apoi,cand reusesti asta, incearca sa lucrezi la detalii,imagineaza-ti ca esti un pictor si mintea ta lucreaza la acea floare...pune pete de culori, pune lumina, pune backround etc...si apoi, o incununare a succesului, ofera-i un miros!!
e atat de greu...
tu aduni informatia doar? de ce nu treci la fapte?
e usor sa spui "nu am timp"/ "nu am chef" /"nu pot" /" nu am un  mentor care sa ma impinga de la spate si sa-mi mai dea si binecunoscutul sut in fund" ( ca sa avansezi..  :wink: )/ etc ...este foarte usoara metoda aleasa de tine...


Citat din: xennon_2000 din  30 Ianuarie 2007, 14:36:11
Adica tu crezi ca ne dedublam seara sau e vorba de vise,...sau ma rog, vise mai "intense"??????
sau pur si simplu dedublare?????????

daca ai face dedublari, nu ai intreba:
Citat din: xennon_2000 din  30 Ianuarie 2007, 14:36:11
pur si simplu dedublare?????????
...nu e chiar atat de simplu...
da,fiecare om se dedubleaza in fiecare seara,inconstient...e cea mai simpla metoda...partea grea e sa constientizezi si sa pui control pe dedublare...

am mai spus si o repet: visul lucid insoteste de cele mai multe ori dedublarea, dar desigur exista si exceptiile de rigoare...
credeam ca ai invatat ceva din "visul" calinahannei cu bambusul...

in privinta produselor tehnice care fac minuni...e exact aceeasi chestie cu medicamentul universal...te ajuta,dar nu te impinge..
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.