Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce este Dumnezeu?

Creat de sxn_b, 23 Noiembrie 2006, 14:22:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ce credeti ca este, de fapt, Dumnezeu?

O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie
28 (35.9%)
O altfel de divinitate
14 (17.9%)
Extraterestru
12 (15.4%)
Lumina/Adevar
10 (12.8%)
Dumnezeu este totul
14 (17.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 37

LupinThe3rd

Si eu ziceam ca s-a terminat de batut apa in piua pe acest subiect. Am vazut ca am avut dreptate. Intre timp s-a inceput despicatul firului in patru...

Kymosabe

Citat din: LupinThe3rd din  11 Octombrie 2007, 16:55:31
Si eu ziceam ca s-a terminat de batut apa in piua pe acest subiect. Am vazut ca am avut dreptate. Intre timp s-a inceput despicatul firului in patru...

Lupin acum discutia a devenit ceva de genul : ,,un prost aruncã o piatrã în lac ºi zece deºtepþi se chinuie s-o scoatã'' .
Auzi ce amenintare : ,,cat timp va luati de lucifer va luati de mine si ma iau si io de dumnezeu vostru !''  :lol:

Eu pot sa trag o singura concluzie  : s-a bagat internet si in scolile primare de la sate . :lol:
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

dedeiu

De ce va luati de el? Nu vedeti ca este incapabil sa isi dea seama cine este lucifer? Felul in care ameninta "daca voi va luati de ce este al meu, eu ma iau de ce este al vostru". Nu pare a gandire de 3 lei si 13 ani? Vede careva un orizont in acest domeniu? Lucifer fara dumnezeu este minciuna, iar logica ta este nula.

romulus

Citat-a bagat internet si in scolile primare de la sate
---Sau asa Kymo : si-a bagat si Uciga-l toaca net
---Dar de ce  ne-am mira? Raul exista de cand lumea iar oamenii pot opta - sau nu - pentru el !Sa-i lasam omului libertatea  de a alege si de a se exprima......
----Howgh!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Arckadii

Parerea mea: afirmatii teribiliste si lipsite de orice rationament.
Ce este al lui, s-ar putea sa nu i se mai para atat de atragator intr-o zi.
Succes mult in continuare. Si apropo, Dumnezeu este Totul insa alege sa ne dea Binele. Cine are urechi, sa auda.
Astept mesaje care sa imi permita sa imi expun parerea mai detaliat. In caz contrar, ma voi abtine:)

Ark

romulus

Citatdiscutia a devenit ceva de genul : ,,un prost aruncã o piatrã în lac ºi zece deºtepþi se chinuie s-o scoatã'' .
----Nu cred ca este asa !
---- Subiectul "Dumnezeu", a fost, este si va fi unul de prim interes atat pentru "buni" cat si pentru "rai". De asemenea nu cred ca Dumnezeu este numai "binele"!! De ce ? Pai hai sa ne gandim (emitem o ipoteza): un  om oarecare, este atat de pacatos incat Dumnezeu pentru a-l readuce la El, ii da ( ori ii trimite) o boala oarecare, grava, ori mai putin grava! Ori trimite un criminal sa-i omoare acelui pacatos pe cineva drag.
---Boala , ori criminalul trimis, sunt lucruri bune? Binenteles ca Nu . Atunci cum de le-a folosit Dumnezeu (chiar si ipotetic vorbind) Ori a permis Celui rau sa le foloseasca. De aici se poate deduce ca raul si binele sunt impreuna, lucreaza impreuna.... etc. Nu stiu daca vor fi fiind si frati....
----Howgh !
Psalmul 52 al lui David

antoniu

raspunsul l-a dat ISUS  .. EL se afla atat in afara noastra cat si in noi... asa cum notiunea ,este reprezentarea tuturor reprezentarilor,asa si DUMNEZEU  este abstractizarea tuturor abstractizarilor posibile la care gandirea noastra imperfecta nu poate ajunge.Este simetria si echilibrul celor trei infiniti  ce se regasesc in SISTREL, acest model ternar de creatie,constructie,acest organism universal valabil...este sistem,structura si element in acelasi timp (sincronicitate)...este un complex unitar specific de componente(substanta,energie,informatie)...este o unitateaparte inseparabila de mediul extern si interior lui...este un element al unei constructii de ordin superior...este un sistem al unei constructii de ordin inferior..........si inca o infinitate de calitati,insusiri si proprietati ascunse gandirii noastre...este in afara frontierelor cunoasterii

Arckadii

Nu ar fi mai simpla urmatoarea propozitie: "Dumnezeu este totul"?

Ark

antoniu

da este ca si cum ,ai defini un punct printr-o infinitate ....si o infinitate printr-un punct.

dedeiu

Palpabil nu se poate demonstra ceva concret, iar simtibil fiecare cum poate. Atat.

antoniu

ai nevoie de doua insrtumente ca sa incerci palpabil sa definesti - macar vizual -..un microscop electronic  si un radiotelescop gigant .....

dedeiu

Ca sa incerc sa definesc ceea ce nu cunosc?

antoniu

pai asta am vrut sa intelegi ca din punct de vedere abstract DUMNEZEU ESTE SI PUNCT SI INFINITATE  ADICA CE A SPUS ISUS.. tatal este in mine si eu sunt in tatal.........................bine dar ca sa intelegi lucrul asta trebuie sa citesti pereti de carti ...eu citesc de vreo 50 de ani si inca nu stiu mare lucru

Arckadii

Ca sa intelegi astfel de lucruri TREBUIE sa simti. Cititul nu ajuta cu nimic daca nu poti simti. Cu ce ma ajuta pe mine relatarile unora despre ce se simte in timpul unui accident de masina daca eu nu am fost niciodata lovit de una.
Ratiunea nu este totul. Simturile conteaza extrem de mult. Ganditi-va la oamenii simplii cu har divin in ei. Oameni care nu stiu sa citeasca sau sa scrie si totusi realizeaza ce este Dumnezeu, sunt in stare sa IL vesteasca si sunt linistiti.
Cartile fara simtire.......apa de ploaie.

Ark

romulus

----Am vazut mai sus postul lui Ark

Citat
Citat din: Arckadii din  26 Februarie 2008, 07:26:41
Ark

Si eu cred ca asta e - intr-un final - esenta.
----Presupunand ca vom cerceta: stiintific, parastiintific, zeci, sute de ani, poate chiar mii, oamenii de stiinta se vor succeda, vor folosi telescopul, microscopul, alte scopul....!!  CONCLUZIA  la care vor ajunge tot asta va fi :
Citat
Citat din: Arckadii din  26 Februarie 2008, 07:26:41

Ark
Psalmul 52 al lui David