Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce este Dumnezeu?

Creat de sxn_b, 23 Noiembrie 2006, 14:22:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ce credeti ca este, de fapt, Dumnezeu?

O divinitate, asa cum e descrisa in Biblie
28 (35.9%)
O altfel de divinitate
14 (17.9%)
Extraterestru
12 (15.4%)
Lumina/Adevar
10 (12.8%)
Dumnezeu este totul
14 (17.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 37

emi

Citat din: romulus din  07 Octombrie 2007, 14:56:51
----Defineste intelepciunea ! pe care ar trebui sa o capete aceia ......

Proverbe 9:10 Începutul înþelepciunii este frica de Domnul; ºi ºtiinþa sfinþilor, este priceperea.

Iov 28:28 Apoi a zis omului: "Iatã, frica de Domnul, aceasta este înþelepciunea; depãrtarea de rãu, este pricepere."

Psalmi 111:10 Frica Domnului este începutul înþelepciunii; toþi cei ce o pãzesc, au o minte sãnãtoasã, ºi slava Lui þine în veci.

Deuteronomul 4:5 Iatã, v-am învãþat legi ºi porunci, cum mi-a poruncit Domnul, Dumnezeul meu, ca sã le împliniþi în þara pe care o veþi lua în stãpânire.
Deuteronomul 4:6 Sã le pãziþi ºi sã le împliniþi; cãci aceasta va fi înþelepciunea ºi priceperea voastrã înaintea popoarelor, care vor auzi vorbindu-se de toate aceste legi ºi vor zice: "Acest neam mare este un popor cu totul înþelept ºi priceput!"
Deuteronomul 4:7 Care este, în adevãr, neamul acela aºa de mare încât sã fi avut pe dumnezeii lui aºa de aproape cum avem noi pe Domnul, Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemãm?
Deuteronomul 4:8 ªi care este neamul acela aºa de mare încât sã aibã legi ºi porunci aºa de drepte, cum este toatã legea aceasta pe care v-o pun astãzi înainte?

Proverbe 1:1 Pildele lui Solomon, fiul lui David, împãratul lui Israel,
Proverbe 1:2 pentru cunoaºterea înþelepciunii ºi învãþãturii, pentru înþelegerea cuvintelor minþii;
Proverbe 1:3 pentru cãpãtarea învãþãturilor de bun simþ, de dreptate, de judecatã ºi de nepãrtinire;
Proverbe 1:4 ca sã dea celor neîncercaþi agerime de minte, tânãrului cunoºtinþã ºi chibzuinþã, -
Proverbe 1:5 sã asculte însã ºi înþeleptul, ºi îºi va mãri ºtiinþa, ºi cel priceput, ºi va cãpãta iscusinþã -
Proverbe 1:6 pentru prinderea înþelesului unei pilde sau al unui cuvânt adânc, înþelesul cuvintelor înþelepþilor ºi al cuvintelor lor cu tâlc.
Proverbe 1:7 Frica Domnului este începutul ºtiinþei; dar nebunii nesocotesc înþelepciunea ºi învãþãtura.

Ecleziastul 12:13 Sã ascultãm dar încheierea tuturor învãþãturilor: Teme-te de Dumnezeu ºi pãzeºte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricãrui om.

lylyt_ice

Multumesc emi ! Exact asta cautam eu;deci este foarte clar Dumnezeu ne-a transmis prin Ioel, ce se va intimpla in zilele de pe urma...inclusiv chestia cu visele si proorocirile. In legatura cu Psalmii si Proverbele , nu au nici o legatura cu cuvintul lui Dumnezeu,sunt niste versuri scrise de,,,un oarecare. Cu toare ca era mult mai INTELEPT din partea acelor poeti, sa fii inlocuit cuvintele:"Frica de Dumnezeu" cu "IUBIREA DE DUMNEZEU"...in rest versurile lor sunt dragute, poate scrie oricine asa ceva (!) bineinteles cu putin talent.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

DarkLight

O intrebare, de ce ati pus numai alegeri pozitive ?
Pentru mine nu exista dumnezeu, e cea mai mare porcarie !
Daca exista zei, singura mea religie e cea occulta !

lylyt_ice

Pentru ca topicul este dedicat lui DUMNEZEU!!! De aceea ...! Dar nu am inteles eu prea bine la ce te referi prin cuvintul PORCARIE:::?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

emi

Citat din: lylyt_ice din  10 Octombrie 2007, 00:06:31
Multumesc emi ! Exact asta cautam eu;deci este foarte clar Dumnezeu ne-a transmis prin Ioel, ce se va intimpla in zilele de pe urma...inclusiv chestia cu visele si proorocirile. In legatura cu Psalmii si Proverbele , nu au nici o legatura cu cuvintul lui Dumnezeu,sunt niste versuri scrise de,,,un oarecare. Cu toare ca era mult mai INTELEPT din partea acelor poeti, sa fii inlocuit cuvintele:"Frica de Dumnezeu" cu "IUBIREA DE DUMNEZEU"...in rest versurile lor sunt dragute, poate scrie oricine asa ceva (!) bineinteles cu putin talent.

Observ ca si tu crezi ca traim... zilele din urma...

Cum intelegi acest aspect?...

baguvix

pt tine poate nu o exista dar pentru majoritatea lumii exista , so esti in minoritate... crezi ce vrei , faci ce vrei ... eu unul nu suport oameni ca tine si mai ales ca vorbesti despre Dumnezeu in asa hal.lylyt_ice omu asta nu prea intelege notiunea religie credinta defapt nu o intelege deloc ... sincer pentru mine nu conteaza opiniile lui.
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

DarkLight

Pentru ca m-ai enervat.

Tu chiar crezi ca exista dumnezeu ? s-a aratat vreodata ? ti-a facut vreun bine ? te-a ajutat vreodata ? ti-a dat ceva ?

ma *** pe dumnezeu !

a crede in dumnezeu, e ca si cum ai crede in mos craciun !

baguvix

cum am zis si mai sus nu ma int opiniile tale ... deci de ce te mai obosesti sa tastezi eh ??? :lol:

DarkLight

lylyt_ice

Ce vrei sa demonstrezi prin posturile astea de copil fara minte (?) Esti tu asa sigur ca ghearele sunt neaparat ceva care-ti demonstreaza rautatea? Te comporti ca un clovn care se ascunde dupa o masca  nereusita de hirtie.Fii mai cerebral ca altfel te vor ignora toti si vei vorbii de unul singur.....!Nu numai pe acest forum ci si in viata de zii cu zii, risti sa te izolezi...si atunci inseamna ca dracul si-a atins scopul si si-a batut joc de tine...! Nu fac glume ...stiu despre ce vorbesc...!

DarkLight

nu vreau sa demonstrez nimic si nu vrei sa sti cati ani am, cat timp va luati de lucifer va luati de mine si ma iau si io de dumnezeu vostru !

baguvix

se vede ca o "arde aiurea" pe forumu asta numai pentru a se da mare , si probabil isi bate joc pe aici ca nu are ce face ... vrea sa faca impresie

emi

Citat din: DarkLight din  10 Octombrie 2007, 20:42:38
Pentru ca m-ai enervat.

Tu chiar crezi ca exista dumnezeu ? s-a aratat vreodata ? ti-a facut vreun bine ? te-a ajutat vreodata ? ti-a dat ceva ?

ma *** pe dumnezeu !

a crede in dumnezeu, e ca si cum ai crede in mos craciun !

Viata, pe care o traiesti, e de la Dumnezeu...

Mancarea, pe care o mananci, e de la Dumnezeu...

Natura, in care traiesti, e de la Dumnezeu...

Pamantul, pe care existi si din care esti facut, e de la Dumnezeu...

Aerul, pe care-l respiri, e de la Dumnezeu...

....

ariel

Citat din: DarkLight din  10 Octombrie 2007, 21:12:53
nu vreau sa demonstrez nimic si nu vrei sa sti cati ani am, cat timp va luati de lucifer va luati de mine si ma iau si io de dumnezeu vostru !

tu esti lucifer????
nu stiu cum ai reusit sa stringi atata ura in tine ,probabil ca ceva sau mai bine zis cineva te-a facut sa suferi tare mult.........imi pare tare rau ptr tine
sa stii ca eu sunt unul din oamenii ptr care D-zeu a facut fffff multe
n-ai primit niciodata cadouri de craciun? 
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

StarDust

Si eu sunt unul din cei pentru care Dumnezeu a facut f. multe. Sunt convins ca Dumnezeu ai va da ocazia lui Darklight sa vada cat de mult greseste. Chiar daca el acum il respinge total.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16