Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Suprapopulatia Mondiala

Creat de Interesent, 03 Iunie 2006, 00:15:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Interesent

Fiind tema destul de importanta mi-am permis sa o deschid aici, si nu la rubrica "Cafenea", acest subiect si va invit la o conversatie intensiva.
La reamintit mai jos, continutul copiat din alt topic, pentru discutia noastra:

Eu am relatat mai inainte, dupa ce un alt membru a facut aceasta remarcatie interesanta si importanta, ca problema noastra principala in lume ar fi suprapopulatia mondiala. Acest fact a fost si este de foarte mult timp sustinut si dezbatut de Billy , Plejari si publicat de FIGU.
Eu am redat un numar de 528 Millioane de oameni, care ar putea trai pe pamint, fara probleme si fara ca pamintul, fauna si flora sa fie afectate. Trebuie sa recunosc, ca pina nu am avut contact cu FIGU nu mi-am facut grije de acest punct. Dar cu timpul incepe fiecare sa-si faca ginduri si sa-si traga unele concluzii. De acea este important sa se gindeasca intensiv la acest punct.
Numarul de populatie remarcat in jur de 528 Millioane, este socotit dupa unele criterii folosite. Acestea le caut si le voi publica. Interesant este faptul ca in cartea "Stirbt unser blauer Planet", din anul 1967, scris de autorul Prof. Heinz Haber (origine: German, Numarul cartii: ISBN 3-421-02649-1) printre altele in capitolul 7, la Pag. 78, ca "toleranta naturala a planetei noastre provine la numarul de 500 de Millione de oameni..". Am sa caut in aceasta carte sa va redau modul de socoteala de a intelege felul de gindit. Socoteala mentine ca omenirea nu ar avea voie sa foloseasca in agricultura si in alte domenii ajutor "artificial" cum este de exemplu ingrasamintul chimic in agricultura.
Ce metode se pot folosi ca se sa micsoreze suprapopulatia mondiala?

alte linkuri:
http://www.worldwatch.org/
http://www.overpopulation.org/forum.html
http://metalab.unc.edu/lunarbin/worldpop
http://www.zpg.org/

http://www.figu.org/de/ueberbevoelkerung/kampfschriften/3.htm  (link de la FIGU in limba Germana cu modalitatile traduse mai jos)
1) un stop global imediat de a naste noi oameni pe pamint, pentru un timp de 7 ani, dupa acea
2) un an unde se pot naste din nou copii
3) iara un stop global de nastere la oameni pentru timpul de 7 ani,
4) uite punctul 2
Se procedeaza in asa fel pina se reduce respective, se ajunge la numarul de populatie natural de 528 Millioane de oameni.

Trebuie mentinut ca este nevoie de o organizatie si o disciplina mentinuta mondiala si ca este nevoie de tinut cont, ca perechiile care vor sa nasca copii, trebuiesc sa indeplineasca unele reguli:
1)  virsta minima de casatorie este la barbat  30 de ani, la femeie 25 de ani
2)  barbatul are virsta de 33 de ani, femeia de 28 de ani cind se planifica marimea familiei,
3)  deci trebuie dovedit ca perechea sint de cel putin 3 ani casatoriti si duc o casnicie harmonica,
4)  fara probleme financiare, sint sanatosi,
5)  au un caracter potrivit si sanatatea este in ordine (nefiind alcoholici, drogatii sau cu alte boli care se transfera mai departe)
6)  dovada ca au abilitatea sa creasca si sa educa copii
7) fiecare pereche are voie maximal 3 copii sa nasca sau sa adopteze (deci max. 5 membri pro familie)

Acum se poate discuta daca aceste idei pot ajuta la o reducere naturala a populatiei pamintene, fara razboaie sau alte catastrofe care pot decima lumea in alt mod mai nefrumos.
Trebuie si gindit mai departe la ce avantaje si efecte globale se ajunge cind omenirea este redusa la o marime la care omul se bucura sa intilneasca pe altul si nu mai are frica ca unul ar lua celuilalt ultima bucata de piine.
Pentru inceput ajunge. Va salut.

udar

Citat din: Interesent din  03 Iunie 2006, 00:15:48
fara razboaie sau alte catastrofe care pot decima lumea in alt mod mai nefrumos.

Imi place expresia asta  :-D :lol: :-D

Referitor la subiectul suprapopularii, eu nu cred ca este o problema majora a umanitatii. Pamantul este mare, cred ca si 20 de miliarde de oameni ar trai  linistiti pe suprafata globului. Ideea de a ingradi nasterile este deplasata. Imi aduce aminte de alte politici sociale, chiar si din tipul lui Ceausescu, si al decretului sau impotriva avortului, parca, ce a dus la aparitia unei intregi generatii de "decretei", care teoretic ar trebui sa-i multumeasca lui Ceausescu pentru ca exista... Aceste tipuri de politici sunt inutile si aberante. Nici in China, un stat comunist, nu s-a putut stopa complet cresterea natalitatii. S-au introdus cateva parghii fiscale prin care daca ai mai multi copii platesti taxe mai mari, dar nu s-a putu nici macar acolo INTERZICE ca o femeie sa nu nasca atatia copii cati doreste.

Ca sa revin la subiect, nu cred ca SUPRAPOPULAREA e problema esentiala aici, ci ATITUDINEA OAMENILOR catre natura, catre mediul inconjurator si catre viata lor in general. Pot fi numai 500 de milioane de oameni pe Terra. Acestia pot polua si distruge de zeci de ori mai rau planeta decat o poluam noi in momentul de fata. Problema deci, nu sta in CANTITATE, ci in calitatea educatiei pe care omul o poseda. Daca sunt 20 de miliarde de oameni, care, insa, recicleaza materialele, au o constiinta ecologica, si stiu ceea ce inseamna pastrarea curateniei, ele pot trai linistite pe Terra, fara existenta acelei SUPRAPOPULARI. Cat despre hrana, ei bine aici e o problema, dar din nou, nu legata de cantitate, ci de calitatea educatiei oamenilor. Trebuie sa stiti ca din resturile, repet RESTURILE obtinute din procesul de fabricatie al orezului se pot obtine vreo trei  feluri de mancare care sa iti asigure necesarul de proteine, vitamine, zilnic. Deci asigurarea existentei nu e o problema. Problema e la mofturile oamenilor, care au nevoie de a bea Cola, care dau mii de doari pe caviar, care traiesc pentru a manca, mai pe scurt.

Nu mai vreau sa intru in detalii, astept si alte pareri...


Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

ady73

Am trimis de cateva ori mesaje la emisiunile lui Madalin Ionescu "Miezul Problemei", cand erau col. Strainu, Rudan, Corut, - in mai multe emisiuni - nu prea m-au bagat in seama operatorii de triere a mesajelor : solicitam un raspuns cat mai oficial legat de controversa lansata anul trecut de un anume Dan Burisch , doctor in microbiologie si angajat obscur al guvernului american (aria 51), care zice-se a lucrat la imbunatatirea mortalitatii selective a unor virusuri altoite cu ADN extaterestru/artificial pentru a reduce populatia umana a Terrei la aprox. 1 miliard de oameni.

Tipul se pare ca n-a mai suportat situatia si - ca in cazul Robert Lazar (adica situatie de frica) - a adunat massmedia in jurul lui , si a cerut chiar o audiere in senatul american, pentru a dovedi ca Guvernul american are un plan de control al surselor de subzistenta/existenta pe Pamant, anume de a tria din pop. numai acele persoane care indeplinesc criteriile lor de evolutie si supravetuire umana.

De vazut cam ce e in capul comisiei Bildeberg (cade la ei cam pornesc toate) :
http://www.rense.com/general51/dan.htm

DepthOfField

Deci, problema "suprapopulatiei" in aparenta este logica, dar consecintele aplicarii ei sunt DRAMATICE.

Citat1) un stop global imediat de a naste noi oameni pe pamint, pentru un timp de 7 ani, dupa acea

Te rog sa ne spui cine convinge in special tinerele femei, care "prin definitie" isi doresc sa aiba copii, deci cine le poate convinge SI CUM?, sa-si ia gandul de la ideea de a avea copiidecat tocmai peste nu-stiu cati ani. Deci cum? Lege, interdictie guvernamentala? Controale si aplicare superamenzi sau inchisoare? Ce te faci cu nesupunerea? Apar revolte, miscari de rezistenta... solutia una singura: DICTATURA LA NIVEL GLOBAL ?!?

Citat2) un an unde se pot naste din nou copii

Cine a ratat acel an din diverse motive..soti pe mare, divort, reintemeiere familie etc..isi poate lua gandul de a mai avea urmasi ?!?

Deci apar discriminarile, coruptia ("eu sunt mare si tare, asa ca o sa am copil cand vreau eu, si mituiesc pe cine trebuie"....)

Ce te faci cu deraierile de la regula, asa cum bine le descrie Lory intr-un post anterior?

Citat4)  fara probleme financiare, sint sanatosi,
Urmeaza definirea termenului "sanatos", de aici rezulta din nou DISCRIMINAREA si CORUPTIA.

Citat5)  au un caracter potrivit
-> Cum se defineste termenul "caracter potrivit", cum se verifica daca te incadrezi sau nu, cum se evita CORUPTIA ?

Citat6)  dovada ca au abilitatea sa creasca si sa educa copii

Adica, daca esti maturator, sau alta meserie de jos, nu ai dreptul la urmasi, esti doar un sclav util societatii... DISCRIMINARE.

Deci: DICTATURA, DISCRIMINARE, CORUPTIE.

Daca asta isi doresc plejarii ... este GRAV!

David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Interesent

Va salut.
Peste tot apar la tema aceasta explozibila aceleasi reactii: din burta, ne-rational si din frica de a prelua raspundere personala.

Ciuciulete, in primul rind trebuie mentinut ca Plejarii nu au cu problema noastra globala nimic de a face - de unde pina unde scoti acum pe Plejarii ca oi negre?  Este amuzant si totodata de speriat, ca pe undeva se cauta, ca alti sa se gaseasca vinovati la situatia globala deprimata, si nu se cauta intern aici, care motive si cauze pamintene au adus la acesta situatie periculoasa pentru noi toti.
Este ca si cum pacientul condamna si il face pe un doctor vinovat pentru stadiul sanatatii sale rele, pentru ca doctorul spune pacientului deschis unde acesta a gresit in felul cum traieste si se hraneste, si cum pacientul ar putea rectifica si schimba situatia pozitiv, fara a avea nevoie de medicamente sau operatii complicate. Nu ramine deciderea in mina pacientului sa schimbe ceva spre imbunatatirea situatiei, indiferent cum doctorul il sfatuieste?

Udar, i-ti poti inchipui ce sarcina imensa inseamna 20 de Miliarde de oameni pentru planeta aceasta? Apa curata, aer curat, suprafete pentru locuinte, industrie, recreatie, suprafete pentru pamint arabil, loc pentru alte spetii de fiinte (animale, pesti, plante) si locuri unde natura se poate manifesta libera fara sa raneasca oamenii si sa strice sistemul climatic al planetei? Cum vrei sa realizezi asta? Crezi ca oamenii numai din citeva meniuri simple de mincare ii poti hranii si sint multumiti?
Ai dreptate ca unele lucruri de consumatie nu sint necesare de a supravietuii: Cola, alcohol, tabac, droguri, etc.......
Cantitatea omenirii in asemenea marime nu o poti inlocui prin educatie de calitate inalta. Ca exemplu incerc sa folosesc o comparatie intre un Rollce Royce si un VW-Golf. Incearca sa aduci fiecare din millioanele de bucati de VW la aceeasi calitate ca un Rollce. Nu o sa reusesti niciodata asa ceva. Este ca si cum ai incerca toata omenirea numai din academici sa o alcatuiesti.
Daca reduci populatia globala, ai o grupa mai mica de oameni (ca individuum, fiecare cu caracterul propriu) care se poate conduce si indruma mai bine, se poate ridica in calitatea de cultura si stiinta (cum i-ti inchipui tu) mai degraba, si care nu are nevoie si nu foloseste violent resursele materiale necesare ale planetei. In acest fel se poate mentine un echilibrul natural intre om, animale, plante si celelalte forte si curente naturale si al planetei.

Ady73, te pot linistii ca o selectiune in felul cum tu ai remarcat nu este necesara si nici avantajoasa. Ciuciulete a spus ce se intimpla la o selectiune care v-a fi prevazuta: rascoale si razboaie globale. Aici nu se vorbeste de o asemenea metoda sau vointa nereala si decadenta. Nici profesia, nici culoarea de piele, nici figura si nici cultura de unde provine omul este importanta. Nici apa sau aerul murdar, sau norii radioactivi tin cont de terenul si speciile de fiinte care le ameninta si le distruge. Deci de aici se poate vedea ca provenitul si cultura omului nu joaca nici un rol. Problema suprapopulatiei si efectele reiesite de aici sint "Global Player" si nu tin cont de nimeni si de nimic.

Draga Ciuciulete, e frumos ca tu te gindesti la femeile tinere care vor sa aiba copii ;-).
Dar te intreb eu, este nevoie la o virsta inca minora sau de abea devenit major, sa creezi un copil? Fara o meserie, fara o situatie intemeiata unde copilul acesta sa vina pe lumea asta intr-o imprejurime favorabila? Eu sint de parere ca nici o fata sau baiat la virsta de 18 ani sau inceputul de 20 de ani, vor si stiu ce inseamna sa ai copii si s-ai cresti. Ei singuri de abea au iesit din copilarie si trebuie intii sa se orienteze si sa-si creeze o situatie pentru viitor: sa invete o meserie sau sa studieze, sau sa viziteze lumea asta mare ca sa vada ce este in stinga sau in dreapta, si dupa aceea se gindeasc sa intemeieze o familie si cu copii, dar cu un partener potrivit.
Este cunoscut bine ca fetele devin mai devreme mature decit baietii. Dar in ziua de astazi, unde se traieste mult mai lung, unde prin scoala de profesie si studiul uneori necesar, virsta cind incepi sa lucrezi se muta spre mai tirziu, nu-mi pot inchipui ca in aceasta perioada de orientare noua a vietii este nevoie de un copil. Eu inca nu vorbesc de multele dorinte care acum se pot indeplini fara ca parintii sa poata sa le interzica, sau de unele experiente necesare.
Eu sint sigur ca a face si a creste un copil in stadiul acesta nou si proaspat de orientare, un copil este un obstacol si poate fi contraproductiv.
Un copil nu este greu de facut dar raspunderea pentru mai tirziu este imensa.
Pentru multe lucruri este nevoie sa dovedesti ca esti in stare sa le faci si sa le performezi: la pescuit ai nevoie de permis, la sfirsitul studiului dai un examen, pentru condusul unei masini, autobuz, tren si avion ai nevoie de un carnet sau un permis de conducere. Nu duci peste tot o raspundere si trebuie sa dovedesti ca esti in stare sa preiei o asemenea sarcina?

Nimeni nu intreaba: esti tu si partenera ta in stare si aveti voi gradul de maturitate sa creati o fiinta noua (un copil) si sa o cresteti, sa o ingrijiti in dragoste cum este necesar, si cum fiecare dintre noi isi doreste,  intr-o imprejurime si intr-o situatie favorabila si potrivita? Sinteti voi pregatiti si va-ti gindit ce eforturi si sacrificii aceasta misiune de la voi cere? Sinteti voi in stare sa preluati o asemenea raspundere?
Este usor de facut un copil, dar ce vine dupa aceea este decisiv si nu se poate da inapoi.

Din cauza aceasta se recomanda o anumita virsta pentru amindoi partenerii pina se pot casatorii, unde amindoi au timp sa analizeze dorintele la viata, la partener, la copii si sa se gindeasca la raspunderea care este necesara de a fi preluata in acest caz, unde este timp sa se creeze o situatie familiara harmonica psihica (caracter sanatos, fara a fi psihiopat, schizofrenic, radical, drogat si betiv, etc,,) ca si materiala (salariu reglementat pentru supravietuirea familiei intregi), unde amindoi partenerii stiu de bolile familiare sau genetice care se pot da mai departe si unde copilul in acest fel in cel mai rau caz nu poate fi tratat si trebuie ocrotit.

Este acest fel de gindit precautiv inainte de a face ceva rau, discriminant? De ce este asa ceva o discriminare sau dictatura? Eu stiu de la parintii mei, ca inaitea nasterii mele ei au mers in tara la doctor si au dat probe de singe la analiza, de a constata daca unele boli sau probleme genetice m-ar putea afecta pe mine ca copil. Si asta acum 38 de ani in urma! Ce este gresit la asemena masuri precautive?
Eu va inteleg, ca nimeni ( si nici eu) nu doresc o dictatura, care sa-mi impuna cum sa traiesc si ce sa fac.
Trebuie recunoscut ca a aduce un om in lumea asta nu este un act de joc si omul nu este un obiect ca un robot, care il pot une in colt cind nu mai ai nevoie de el. Este o fiinta cu drepturi si necesitati care trebuiesc satisfacute intr-un anumit fel, ca acest om sa devina un om ci nu o fiinta rece, animal sau robot.
Lory, de la tine asteptam ca femeie un pic de mai multa intelegere si responsabilitate mai mare in acest proces. Ca femei aveti voi de la natura o raspundere imensa. Mai ales atunci cind trebuie sa cresteti un copil singure, pentru ca dragul vostru v-a parasit.

In conversatia noastra la aceasta tema delicata nu se impune nimic!!  Totul sint numai idei si impulse.
Dar pe undeva trebuie inceput sa se intrebe de unde revin aceste probleme globale si cum pot fi rezolvate in mod omenesc. Sint destule tari si culturi unde drepturile femeilor si ale copiilor sint neexistente, unde barbatii in doctrina lor patriarhiala, privesc si folosesc femeile numai ca obiecte sexuale si sclave, unde religiile cu doctrinile unhumane sint responsabile pentru ca copii nascuti sint aruncati, femeile sint abuzate, vindute si folosite de oricine ca sclave, sint tratati violati ca un lager de organe biologice pentru bogatii din tarile industriale, si asa mai departe.  Case de copii si femei ca epave omenesti sint in toate tarile prezente ca si in Romania. De unde previn ele?

Daca noi nu o sa fim in stare sa rezolvam aceasta problema intr-un mod human si cu masuri luate logic si realizarea lor de buna voie, se poate implini si adeveri situatia care Ciuciulete a remarcato: o DICTATURA GLOBALA. Aceasta va fi lansata in viitor de oameni, care vor forta pe oricine sa se tina de legile drastice lansate, impotriva Suprapopulatiei. Masurile pot incepe de la amenzi pecuniare exorbitante, sterilizarea amindorura partenerilor si expulsarea din societate in lagare de exil pentru femei si barbati, pina la pedeapsa cu moartea.
Eu stiu ca la ceea ce am scris in ultima fraza, este "tobac greu sau o scena de horor" si poate fi o ipoteza fantastica, dar eu i-mi pot incipui orice. De aceea nu vreu idea fantastica dinainte sa o declar imposibila.
Este o consecventa logica: esti avertizat inainte, nu iei nimic impotriva situatiei ca sa se schimbe spre bine si la sfirsit te va lovi efectul provocat intru-un fel si mod unde nu mai exista nici o varianta de alegere.

Inca o data: aceste masuri si probleme nu tin cont ca esti alb, galben, negru, femeie, barbat, profesor, doctor, muncitor simplu, taran sau maturator de strada. Toti sintem afectati.

Si inca un fenomen am observat in comentarile puse pina acum in acest forum: multi se simt pe undeva atacati personal in acest fel, dar nimeni nu incearca intai sa faca o analiza si sa discute despre motivele si aspectele care provoaca suprapopulatia.
Calitatea educatiei omenirii gasesc eu ca nu ajunge ca explicatie.

udar

Citat din: Interesent din  05 Iunie 2006, 22:47:12
Udar, i-ti poti inchipui ce sarcina imensa inseamna 20 de Miliarde de oameni pentru planeta aceasta? Apa curata, aer curat, suprafete pentru locuinte, industrie, recreatie, suprafete pentru pamint arabil, loc pentru alte spetii de fiinte (animale, pesti, plante) si locuri unde natura se poate manifesta libera fara sa raneasca oamenii si sa strice sistemul climatic al planetei? Cum vrei sa realizezi asta? Crezi ca oamenii numai din citeva meniuri simple de mincare ii poti hranii si sint multumiti?
Ai dreptate ca unele lucruri de consumatie nu sint necesare de a supravietuii: Cola, alcohol, tabac, droguri, etc.......
Cantitatea omenirii in asemenea marime nu o poti inlocui prin educatie de calitate inalta. Ca exemplu incerc sa folosesc o comparatie intre un Rollce Royce si un VW-Golf. Incearca sa aduci fiecare din millioanele de bucati de VW la aceeasi calitate ca un Rollce. Nu o sa reusesti niciodata asa ceva. Este ca si cum ai incerca toata omenirea numai din academici sa o alcatuiesti.
Daca reduci populatia globala, ai o grupa mai mica de oameni (ca individuum, fiecare cu caracterul propriu) care se poate conduce si indruma mai bine, se poate ridica in calitatea de cultura si stiinta (cum i-ti inchipui tu) mai degraba, si care nu are nevoie si nu foloseste violent resursele materiale necesare ale planetei. In acest fel se poate mentine un echilibrul natural intre om, animale, plante si celelalte forte si curente naturale si al planetei.

Imi pot inchipui cam ce efect poate avea o populatie de 20 de miliarde de oameni ecologi si constienti. Dar tu iti poti da seama ce efect ar putea avea asupra planetei o populatie de doar 1 miliard de oameni inconstienti? Nu numarul conteaza, ci educatia!

Ce importanta are daca calatoresti intr-un Rolls Royce sau intr-un Vw Golf? Nu tot in acelasi loc ajungi? Nu tot cam in acelasi timp? Nu cred ca a avea sampanie sau a te uita la televizor in timp ce calatoresti cu masina e un lucru decisiv pentru viata umana. Oamenii nu trebuie sa fie multumiti cu mancarea. TREBUIE sa supravietuiasca cu mancarea. Si da, va fi mereu mancare destula pentru ca oamenii sa supravietuiasca. Ca tu vrei caviar in loc de orez e o chestiune care tine de snobism, nu de supravietuirea ta...

Cu cat reduci numarul de oameni dintr-un grup cu atat se intensifica invidia si dorinta de "sapare" a celuilalt. Ia-ti un prieten si du-te singur cu el si stati impreuna o luna izolati de intreaga societate. O sa vedeti ca din a doua saptamana va veti certa ca orbii.
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

DepthOfField

CitatPeste tot apar la tema aceasta explozibila aceleasi reactii
asta ar trebui sa-ti dea de gandit !

Citatdin burta, ne-rational si din frica de a prelua raspundere personala.
Este foarte gresit sa-i consideri nerationali, "din burta" pe cei multi, inclusiv pe mine.  :roll:

Citatin primul rind trebuie mentinut ca Plejarii nu au cu problema noastra globala nimic de a face - de unde pina unde scoti acum pe Plejarii ca oi negre?  Este amuzant si totodata de speriat, ca pe undeva se cauta, ca alti sa se gaseasca vinovati la situatia globala deprimata, si nu se cauta intern aici, care motive si cauze pamintene au adus la acesta situatie periculoasa pentru noi toti.

Interesent... oricine se duce pe www.figu.org si se uita pe acolo si pe la alte linkuri, o sa constate ca Billy Meier este unul din contactatii de mici de catre asa numitii extraterestri plejari, si ca el este un fel de profesor, invatator, "teacher". Ori daca FIGU proclama subiectul "Overpopulation", inseamna ca plejarii sunt cei care i-au deschis ochii acestui "teacher" si membrilor sai, asa ca de aceea spun ca acei plejari au ganduri periculoase.... NU AM SPUS ca plejarii sunt de vina ("oi negre") privind situatia noastra actuala, dar spun ca daca se pune in aplicare reducerea la 1/10 a populatiei la acea cifra de 528 milioane, cu consecintele explicate de mine in postul meu anterior, pai atunci cum sa nu fie GRAV ceea ce spui tu, Interesent, si FIGU, si Billy Meier -teacher si Plejarii cei sfatosi ?!?

Citate frumos ca tu te gindesti la femeile tinere care vor sa aiba copii .
Dar te intreb eu, este nevoie la o virsta inca minora sau de abea devenit major, sa creezi un copil? Fara o meserie, fara o situatie intemeiata unde copilul acesta sa vina pe lumea asta intr-o imprejurime favorabila? Eu sint de parere ca nici o fata sau baiat la virsta de 18 ani sau inceputul de 20 de ani, vor si stiu ce inseamna sa ai copii si s-ai cresti. Ei singuri de abea au iesit din copilarie si trebuie intii sa se orienteze si sa-si creeze o situatie pentru viitor: sa invete o meserie sau sa studieze, sau sa viziteze lumea asta mare ca sa vada ce este in stinga sau in dreapta, si dupa aceea se gindeasc sa intemeieze o familie si cu copii, dar cu un partener potrivit.
nu eu ma gandesc, ci FIGU trebuie sa se gandeasca ca e in CONTRA NATURII sa interzici inmultirea omenirii. Cat despre faptul ca cei prea tineri si necopti fac copii  sau nu, avand sau nu prea situatia materiala favorabila, ACEASTA ESTE DECIZIA LOR PERSONALA (DREPTURILE OMULUI) DE A ACTIONA IN VIATA, DESIGUR TINANT CONT DE EDUCATIE SI DE REGULILE SOCIETATII, DAR NU PRIN INTERDICITII DE GENUL CELOR AFIRMATE DE TINE, CARE INSEAMNA DOAR ATAT: DISCRIMINARE SI DICTATURA. Grija nu este ca ei ar fi iresponsabili, ci cealalta: sa nu ne mai inmultim atata. Vrei nu vrei, omenirea, daca scapa propriilor greseli majore, este sortita inmultirii la nesfarsit si raspandirii in cosmos. Asa ca teza limitei maxime a numarului de oameni este o falsa problema, chiar foarte periculoasa, orice ai zice. Are logica, se profita de asta, dar este rezolvabila ALTFEL daca se doreste, nu prin limitarea numarului.

Si cand stau si ma gandesc ca trebuie sa limitam numarul de oameni de pe planeta asta luand de bune spusele uui grup si pornind de la niste imagini cu ozn-uri frumusele, dar cu evidente de fals si MINCIUNA...desigur, dupa parerea mea, la care am dreptul.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Interesent

Buna dimineata.

Ciuciulete, nu lua tot timpul pe Plejari ca aceea care aduc aici pe Terra dezordine si pericol. Nici Plejarii, nici Billy sau FIGU sint singurii care tin tema suprapopulatiei actual si trag atentia la efectele negative care rezulta de aici. Gindetstete la conferintele internationale ultimilor ani de la Cairo sau Kyoto, care se preocupau exact cu suprapopulatia paminteana si problemele de aici. Deci au ajuns si altii la aceleasi concluzii, numai nu reusesc sa rezolve efectiv problema si nu arata conceptele necesare.
Si inca un lucru, am impresia ca ceva nu ai inteles bine: Nimeni (Plejarii, Billy sau FIGU) nu vorbeste de interzicerea omenirii sa se inmulteasca !!!!!!!!!  Aici este vorba de cantitatea naturala si potrivita a omenirii si de unele modalitati la inmultire, ca planeta asta sa nu fie violata mai departe de "parazitii omenesti." Aceasta expresie am imprumutat-o din cartea lui Heinz Haber, care intr-adevar vorbeste de omenire ca niste paraziti, care traiesc pe pamintul acesta intr-un numar nenatural si care deregleaza tot mecanismul al acestui corp. Acest corp si natura de care noi depindem, si care ne hraneste nu numai pe noi ci si pe celelelate fiinte, nu mai poate suporta numarul acesta mare de oameni. Sa nu uitam un lucru: noi avem nevoie de natura si de sistemul ei, ci nu ea de noi.
Ce este periculos sa spui adevarul, ca resursele pe care o parte din lumea aceasta o foloseste pina la sfirsit, la murdaria si violenta asupra naturii care o producem, sint contraproductive si ne ataca la sfirstit pe noi insusi? Din raspunsul tau trag concluzia, ca asa se intimpla cum am sus mai inainte: un doctor care te sfatuieste in bine este vinovat pentru stadiul tau de boala rau. Este el de asta periculos?
Nu este de fapt indiferent cine spune ceva, si este important ce spune si continutul spus? Ca este copil, femeie, barbat, batrin sau tinar, extraterestrul sau pamnitean - principal este continutul informatii si adevarul! Bine, daca in primul moment nu se recunoaste unele facte, asta nu inseamna ca adevarul si factul nu exista.

Udar, tu ai dreptate, ca si o grupa de 1 milliard de oameni poate nenorocii pamintul asta, si ca este nevoie de o educatie solida. Dar, 1 milliard de oameni poti educa mai bine si mai repede decit 20 de milliarde. Este mult mai greu sa educi un numar mai mare de oameni decit un numar mai mic, sau nu? Gindestete la o clasa de scoala cu multi si putini elevi. Sint sigur ca profesorul alege clasa cu elevi mai putini.
La calatoria intr-un VW nu am nimic de contrazis. Eu nu m-am referit la comparatia de calatorie cu aceste obiecte, ci la diferenta ca obiect tehnic intre un Rollce si un Golf, deci la calitatea lor tehnica statica si nu dinamica.
CitatOamenii nu trebuie sa fie multumiti cu mancarea. TREBUIE sa supravietuiasca cu mancarea. Si da, va fi mereu mancare destula pentru ca oamenii sa supravietuiasca. Ca tu vrei caviar in loc de orez e o chestiune care tine de snobism, nu de supravietuirea ta...
Baiatule, eu ma intreb daca tu in fiecare zi numai din brinza si mamaliga poti trai, si altceva nu vrei sa maninci. Ani de zile, in fiecare zi acelasi lucru - nu te cred. Eu nu vorbesc de luxusul de caviar sau alte lucruri. Intrun meniu sau citeva meniuri putine, nu poti niciodata sa pui toate componentele necesare de viata. In natura si celelate fiinte se hranesc diferit - vegetar si carnivor in mix. Dar tu ai dreptate, nu trebuie sa exageram ca astazi cu unele lucruri.
CitatCu cat reduci numarul de oameni dintr-un grup cu atat se intensifica invidia si dorinta de "sapare" a celuilalt. Ia-ti un prieten si du-te singur cu el si stati impreuna o luna izolati de intreaga societate. O sa vedeti ca din a doua saptamana va veti certa ca orbii.
Interesanta teza. Nu am observat pina acum asa ceva. Invidia creste cu cit sint oameni mai putini? Lu-am ca exemplu un litru de apa. Imparte acest litru la 10 oameni, si imparte acest litru la 2 oameni. Cind nu mai au oamenii sete - in grupa de 10 sau grupa de 2? Cind apare aici invidia?
Pe urma, daca intr-o casa cu 2 camere sint 10 oameni care traiesc tot timpul unul linga altul si se cearta, ce fac? Se pot muta unii dintr-o camera in alta, dar liniste nu devine neaparat, problema ramine dificila. Ar trai numai cei 2, fiecare se poate retrage intr-o camera si devine liniste. 

Ciuciulete a scirs:
Citatasta ar trebui sa-ti dea de gandit !
Da, i-mi da de gindit. Dar nu ma surprinde. Accept opinia fiecarui om, pentru ca fiecare vede din unghiul sau de vedere si in felul ce stie si cum gindeste. Pe de alta parte tot aceasi oameni striga mai tirziu de ajutor si sint intepeniti nestiind ce sa faca in situatia aceasta si asteapta sa se intimple unele minuni.
CitatEste foarte gresit sa-i consideri nerationali, "din burta" pe cei multi, inclusiv pe mine.
Ratinuea si logica care apare in reactia comunicata este unica si in fel de aparare. Nu este nimeni personal atacat, ca n-ar avea voie sa faca si sa aiba copii !!!  Si aici repet exemplul cu doctorul si pacientul. Reactiile aratate apar la un atac care nu a fost facut, si nu la o conversatie de ideii si analiza a acestor facte.
Revolta ta am interpretat-o tot asa "din burta", pentru ca eram de parere ca tu ai putea intai sa scrii despre motivele sau factele care provoaca suprapopulatia, deci o analiza primara. Reactia ta este in acest caz altfel decit la celelalte cazuri unde argumentai. Vreau sa spun neutral, ca felul tau de analiza bun, in acest caz lipseste.
Citatci FIGU trebuie sa se gandeasca ca e in CONTRA NATURII sa interzici inmultirea omenirii.
Nimeni nu interzice inmultimea omenirii!!!!!!!! Inmultirea este necesara, dar trebuie sa ramina in echilibrul cu natura si celelate fiinte aici pe pamint, care au aceleasi drepturi ca si noi !!!!!!!!
CitatACEASTA ESTE DECIZIA LOR PERSONALA (DREPTURILE OMULUI) DE A ACTIONA IN VIATA, DESIGUR TINANT CONT DE EDUCATIE SI DE REGULILE SOCIETATII, DAR NU PRIN INTERDICITII DE GENUL CELOR AFIRMATE DE TINE, CARE INSEAMNA DOAR ATAT: DISCRIMINARE SI DICTATURA
Ai dreptate. Decizia este personala de actiona in viata. Daca cineva nu actioneaza logic si impotriva celorlalti si a naturii ai 2 posibilitati: tu faci mai departe asa cum ai petrecut pina acum si nu ai de ce sa te miri, cind reactia care va veni inapoi te loveste asa de grav sau te omoara (de exemplu: catastrofe naturale) in cel mai rau caz. Sau tu recunosti si intelegi unele facte si incerci sa schimbi felul de trai si te incadrezi in sistemul naturii. Unele interdictii sint in unele cazuri ca legi necesare, altfel nu se schimba o situatie grava spre bine. Nu ai atazi peste to reguli pe care le ti cont? Te intreb un lucru.: daca doctorul i-ti arata ca numai prin amputarea unui brat, poti opri o boala care poate tot corpul sa-l strice, ce faci? Asculti pe doctor si te operezi, sau i-ti este indiferent si nu te intereseaza ca poti muri? In ultimul caz spune oricinie din imprejurimea ta ca esti un egoist, si nu gindesti mai departe. Daca ai avea familie, cel tirziu atunci gindesti bine si intensiv pina faci o decizie. Este doctorul in acel moment descriminant ca-ti arata si spune sincer care este situatia si ce poti face?
CitatGrija nu este ca ei ar fi iresponsabili, ci cealalta: sa nu ne mai inmultim atata.
Este un semn de iresponsabilitate cind fiecare se gindeste egoistic numai la el si pe ceilalti din imprejurime ii uita. Omul se gindeste numai la el, dar celelate fiinte si natura de care el depinde o uita. Atitat timp cit el (omul) se inmulteste necontrolat, deregleaza totul aici si se autodistruge singur. De acea este necesar sa ne inmultim controlat si sa avem o cantitate echilibrata cu natura.
CitatVrei nu vrei, omenirea, daca scapa propriilor greseli majore, este sortita inmultirii la nesfarsit si raspandirii in cosmos. Asa ca teza limitei maxime a numarului de oameni este o falsa problema, chiar foarte periculoasa, orice ai zice. Are logica, se profita de asta, dar este rezolvabila ALTFEL daca se doreste, nu prin limitarea numarului.
Nu am inceput sa recunoastem in forumul acesta, ca noi nu sintem singuri in spatiul acesta infinit? O inmultire la nesfirsit asa cum spui tu, poate fi oprita abrubta prin razboaie galactice. Crezi tu ca ceilalti se lasa nimiciti de paminteni, numai ca acestia vor sa se raspindeasca peste tot? Ma indoiesc. Si ceilalti au aceleasi drepturi de evolutie ca si noi. Cine spune ca omenirea are soarta sa se inmulteasca la nesfirstit? Asta este un dictat nelogic si criminal din religia crestina, sau nu?  :x Numarul maximal al populatiei pamintene se refera la cantitea care planeta aceasta poate mentine foarte bine in echilibrul cu celelate entitati de viata si cu sistemul biologic. Daca ar fi pamintul cu aceleasi posibiltati si conditii de marimea lui Saturn sau Jupiter, ar fi altceva. Atunci este si numarul de oameni un altul.
Daca nu limiti numarul de "paraziti omenesti" pe acest glob, cum aduci tu sistemul acesta al naturii pe pamint in echilibru pentru toate fiintele?  :?

DepthOfField

Deci, de acord cu tine, trebuie luate masuri pentru ca sa nu ne mai facem de cap pe aceasta planeta, sa consumam rational, sa nu mai poluam, sa cautam metode alternative de energie, sa redistribuim corect resursele, sa cautam la urma urmei sa ne extindem in spatiu, CACI LA CAT DE MARE ESTE ACEST UNIVERS, AVEM LOC CU TOTII, ASA CA NU E CAZUL DE RAZBOAIE INTERGALACTICE...

Dar sa ne reducem la doar putini si alesi pe sprinceana, antidemocratic cum spuneam, cu consecintele discutate de mine anterior de coruptie si discriminare, nu sunt de acord catusi de putin, sunt alte metode de corectie dar nu auto-decimarea.
Te rog sa-mi spui daca tu esti de acord ca in decurs de cateva generatii, numele tau, arborele tau genealogic sa dispara de pe acest pamant. Pentru ca si asta este o consecinta a spuselor tale.
Asadar am precizat parerea mea, si se poate discuta pe acest topic in continuare cred eu despre metodele de insanatosire a atitudinii noastre despre planeta Pamant, dar nu despre eliminarea "parazitilor omenesti".
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

udar

Citat din: Interesent din  06 Iunie 2006, 09:26:46
Baiatule, eu ma intreb daca tu in fiecare zi numai din brinza si mamaliga poti trai, si altceva nu vrei sa maninci. Ani de zile, in fiecare zi acelasi lucru - nu te cred. Eu nu vorbesc de luxusul de caviar sau alte lucruri. Intrun meniu sau citeva meniuri putine, nu poti niciodata sa pui toate componentele necesare de viata. In natura si celelate fiinte se hranesc diferit - vegetar si carnivor in mix. Dar tu ai dreptate, nu trebuie sa exageram ca astazi cu unele lucruri.

"Baiatule", de cateva zile mananc doar apa si fulgi de porumb si ma simt mai bine ca niciodata. Si DA, dintr-un meniu bazat DOAR pe orez, poti sa traiesti cu tot ceea ce inseamna necesarul proteic si vitaminic necesar. Din cate stiu eu, rumegatoarele rumega toata ziua iarba si totusi nu sunt bolnave si nici nesatisfacute...

Citat din: Interesent din  06 Iunie 2006, 09:26:46Interesanta teza. Nu am observat pina acum asa ceva. Invidia creste cu cit sint oameni mai putini? Lu-am ca exemplu un litru de apa. Imparte acest litru la 10 oameni, si imparte acest litru la 2 oameni. Cind nu mai au oamenii sete - in grupa de 10 sau grupa de 2? Cind apare aici invidia?

Nu e vorba de resurse aici, ci de psihologia omului.

Citat din: Interesent din  06 Iunie 2006, 09:26:46Pe urma, daca intr-o casa cu 2 camere sint 10 oameni care traiesc tot timpul unul linga altul si se cearta, ce fac? Se pot muta unii dintr-o camera in alta, dar liniste nu devine neaparat, problema ramine dificila. Ar trai numai cei 2, fiecare se poate retrage intr-o camera si devine liniste. 

Eu am vorbit despre altceva. Ti-am spus sa te duci singur si sa traiesti cu o singura persoana in munti timp de mai mult timp. Vei vedea ca va veti certa din orice. Nimica nu o sa va convina, si din cele mai mici motive nesemnificative va veti trezi ca va veti certa. Uita-te la emisiunile gen Big Brother. Dupa 1 luna se cearta toti ca prostii.

Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

pri3st3ss

uuuh,ati scris asa mult,ca deja mi s-au incurcat gandurile  :-D


e una nu as vrea sa fac un copil la varsta mea,desi  as avea tot ce i-ar trebui...in primul rand dragostea mea
"Interesent a zis :"Lory, de la tine asteptam ca femeie un pic de mai multa intelegere si responsabilitate mai mare in acest proces. Ca femei aveti voi de la natura o raspundere imensa. Mai ales atunci cind trebuie sa cresteti un copil singure, pentru ca dragul vostru v-a parasit."  te pomenesti ca facem copilul singure? cum adik responsabilitatea e  a femeii? ce,barbatii sunt plecati la meci? ...
si de ce ii ceri intelegere in acest subiect? mie nu mi-ar conveni sa fiu programata sa fac un copil anul viitor si apoi restul de 7  sa nu mai fac....dar poate in anul in care dai u  startul la creat copii,eu sunt bolnava,sau indispusa, sau doamne fereste mi se intampla ceva..ce fac?astept 7 ani?dai un decret special pentru mine?
si pana la urma, daca "dragul" de barbat isi pune palma undeva si isi ia talpasitza, da, imi voi creste singura copilul, asa cum au facut-o,o fac si o vor face mii de mame...nu ai cum sa tii barbatul langa tine nici legat...dak el nu e responsabil, degeaba ai 1 un copil...el vrea sa se imperecheze cu cat mai multe femei, sa isi raspandeasca genele.Interesent, nu ai cum tine un barbat langa tine,daca el nu e pregatit si responsabil si cu capul pe umeri...crezi ca eu imi aleg - si nu numai eu - ca partener, pe orice tip care imi iese in cale, doar de dragul sexului si doar ca sa ma marit, sa am o casa si sa am un copil?
in primul rand, de ce fel de responsabilitate vorbesti? cand esti responsabil? at cand te simti u ok si gata pt a intemeia o familie, sau at cand spune lumea "gata, poti face o familie"..in fond ce stiu ceilalti?
am auzit azi la radio ca un UK se vand femei, asa ca uite,se poate si in tari "civilizate", iar femeia mereu a fost un obiect sexual,nu stiu cat dintre voi respecta cu adevarat femeia de langa el...
iar invidia exista si cand ai 2 oameni si fiecare  poate gasi nod in papura celuilalt...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

monk

La inceput aveam doar un singur melcusor in micutul meu acvarium.Acum am cu sutele!
Din cauza neingrijirii si lumina lasata mai mult de 8 ore pe zi,pentru a mentine un acvariu curat si sanatos pentru pestisori,sunt nevoit sa-i scot cu mana unul cate unul,altfel voi avea cu miile deci suprapopulatia melcilor va domina acvariul devenid pe urma imperiul melcilor invingatori :-D

Interesent

Halo pri3st3ss,
Citatte pomenesti ca facem copilul singure? cum adik responsabilitatea e  a femeii? ce,barbatii sunt plecati la meci? ... si de ce ii ceri intelegere in acest subiect
Din comentarul dat, am avut impresia (si poate am gresit neintelegind totul), ca acest proces de a face un copil ar fi ceva banal, si fara a se gindi inainte de consecventele care revin. Dupa cum eu am inteles felul de gindire si procedere ale femeilor in asemenea caz, ele isi lasa timp si aleg sever partenerul potrivit. Prin acest fel de gindire si de selectiune se arata o responsabilitate inalta, acea pe care eu am incercat sa o mentionez.
Inca citeva cuvinte la perioadele de 7 ani de stop si anul de nastere posibil. Acest ciclu si aceasta procedura este atita timp necesara, pina populatia mondiala a ajuns la cantitatea si numarul socotit de 528 de Millioane. Dupa acea se poate naste, tinind cont de regulile aduse, tot timpul. Regulie mentionate sint acelea, de la virsta parintilor la nastere, anii de casatorie, situatia familiara la sanatate si materiala (indiferent ca este academic sau taran!!), etc...
Citatel vrea sa se imperecheze cu cat mai multe femei, sa isi raspandeasca genele
Citatnu ai cum tine un barbat langa tine,daca el nu e pregatit si responsabil si cu capul pe umeri
Dupa cum eu v-am inteles eu pe voi fete, voi nu va alegeti asemenea tati pentru copii si nu acceptati asa ceva, sau v-am inteles gresit? O exceptie exista totusi, daca amindoi nu se mai inteleg, este mai bine sa se desparta in bine.
Citat... da, imi voi creste singura copilul, asa cum au facut-o,o fac si o vor face mii de mame
Exista intradevar situatia cind unul din parteneri creste mai departe singur copilul/copii, mai ales atunci cind un necaz a rapit unul din parinti.
Citatmie nu mi-ar conveni sa fiu programata sa fac un copil anul viitor si apoi restul de 7  sa nu mai fac....dar poate in anul in care dai u  startul la creat copii,eu sunt bolnava,sau indispusa, sau doamne fereste mi se intampla ceva..ce fac?astept 7 ani?dai un decret special pentru mine?
De dese ori nu se raspunde la intrebarea: de ce vreau eu neaparat sa am copil/copii? Este traditie, este modern, numai asa indeplinesc rolul meu in viata si in familie avind un copil sau de ce? Si pe urma, trebuie raspunsa intrebarea, sint eu in stare si pot sau preiau sarcina si responsabilitatea de a creste si a educa un copil impreuna cu partenerul meu?
Intrebari care se pun si in alte situatii, pina sa se inceapa cu unele actiuni si probleme. Nu ma intelegeti gresit, dar la tema cu copii se ia mult pe umar usor, si dupa acea se arunca copii la case de copii, ajung orfani pa strazi sau cad pe miinile altora care .....
Ce vina au acesti oameni ca au fost adusi pe lumea asta? Cine se preocupa de ei si ce are societatea si copilul ca perspective pentru viitor?
Daca producerea unui copil este asa simpla, si nu este nevoie de a indeplini nici o atitudine, ma intreb eu, de ce se cere un examen la studiu, de ce un carnet pentru a conduce o masina, etc ..., daca totul este asa banal?

Deci daca vorbim de o "planificare", atunci la una logica si rationala pentru toti. Daca sar fi procedat de la inceput in acest fel, nu ar fi fost nevoie sa se gindeasca la alte metode "mai extreme" ca sa aduca pe oameni din nou sa judece inainte de a face ceva cu consecinte negative. 
Pe de alta parte, nu-si planifica pe undeva fiecare viata sa? Copilarie frumoasa, scoala buna, studiu sau o meserie cu succes, familie harmonica, trai bun, loc de munca cu venit bun, concedii, distractie, prieteni buni, toamna vietii la pensie ...

udar

Citat din: monk din  06 Iunie 2006, 22:13:39
La inceput aveam doar un singur melcusor in micutul meu acvarium.Acum am cu sutele!
Din cauza neingrijirii si lumina lasata mai mult de 8 ore pe zi,pentru a mentine un acvariu curat si sanatos pentru pestisori,sunt nevoit sa-i scot cu mana unul cate unul,altfel voi avea cu miile deci suprapopulatia melcilor va domina acvariul devenid pe urma imperiul melcilor invingatori :-D

Motivul pentru care melcii au prevalat a fost acela al inexistentei dusmanilor lor naturali. Un acvariu de apartament nu este un mediu egalizat, asa cum este natura in sinea ei. Nu poti compara oamenii cu melcii.
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

pri3st3ss

oricum nu sunt de acord cu tine,Interesent..
atunci cand sunt hotarata sa fac un copil, mi se pare normal sa ii asigur dinainte totul:casa,masa si parinti... nu fac copil doar de dragul de a-l face,ca sa il arunc la tomberon, sau ca e monden....

Citat din: Interesent din  06 Iunie 2006, 23:29:12
. Dupa cum eu v-am inteles eu pe voi fete, voi nu va alegeti asemenea tati pentru copii si nu acceptati asa ceva, sau v-am inteles gresit? O exceptie exista totusi, daca amindoi nu se mai inteleg, este mai bine sa se desparta in bine.

ia raspunde-mi:u te-ai casatori si ai face copil cu orice fata de pe strada?fara sa te gandesti si sa iei in considerare eventuale boli genetice, posibilitati materiale etc..sa zicem ca ai fi un tare om de afaceri,te-ai casatori cu orice fata,doar de dragul de a face un copil?fara sa te gandesti la viitorul tau si al copilului?eu una ma gandesc la mine, la viitoarea mea relatie cu sotul si  apoi la viata copilului...imi vei spune ca viata e plina de neprevazut si nu ai cum sa stii ca maine te baga astia la inchisoare,sau iti da faliment firma si alte motive care te fac sa fugi de responsabilitate...dar doamne, cat ai sa stai cu gandul ca iti pica in cap drobul de sare si ai sa stai sa iti frangi mainile si sa plangi?ce facem,nu mai procream pt ca vine in 2012 asteroidul?sau poate e mai un cutremur?!!! mi se pare absurd ce spui...
si da,este normal sa se desparta, o familie in care parintii nu se mai inteleg si nu mai sunt pe aceeasi unda, nu mai e familie doar pt ca exista un copil. iar daca iti place sexul si ai chef sa o faci in fiecare ora, exista si   ANTICONCEPTIONALE...stii tu, preservativ, pilule,pilula de a2a zi,sterilet etc...
dar uite, romanul e inca prea pudic sa accepte ca sexul nu e un pacat,ca metodele de prevenire a unor sarcini nedorite nu e un pacat...romanul nu are educatie sexuale,Interesent...si vorbesc si de adulti,ca marea majoritate a copiilor, pana la 18 ani sau chiar 20, se  cred mari si tari si  merg pe " mie nu mi se poate intampla din prima"....dar exista si centre de consiliere,de planificare familiala...,fara sa te arunci cu capul inainte ca berbecul, fara teribilisme....fara sa ajungi la avortul si  - daca ai constiinta - sa te ucida psihic gandul ca ai ucis ( sau lasat pe strada/gunoi etc ) sange din sangele tau,carne din carnea ta....

eu de exemplu vreau sa am un copil..dc? probabil instinctul de mama, probabil pt ca dzeu a zis "CRESTETI SI INMULTITI-VA" - sau ceva de genul :-D... sau poate, acel copil REPREZINTA DRAGOSTEA INTRE MINE SI SOT...dragostea intrupata....ce s-ar intampla, daca nu am mai face copii pt ca este traditional si monden si etc?...am fi o natie de batrani,care....s-ar stinge si gata
pana la urma este in "sange" ca totul sa se reproduca.spune-mi o singura fiinta care nu se reproduce

hey,monk....da-mi simie niste melcusori d-aia invingatori,au gene mai bune...
iar monk,pe langa faptul ca isi da exemplu melcii lui, are o idee minunata... melcii lui nu au dusmani naturali,pt ca sunt protejati,vorba lui udar si pt ca au totul de-a gata.nici oamenii nu au dusmani naturali, in afara de OM...de ceilalti oameni mai precis...si normal ca nivelul natalitatii creste, din moment ce exista posibilitati de intretinere a bebicilor,viitori oameni...dar pt ca exista si femei carora nu le pot zpune "mame",pt ca nu au nici macar cea mai vaga idee despre ce e acela sentiment matern, nu poti generaliza aiurea...asa te poti uita si la secte care fac atatia copii cat le da dzeu,fara sa le pese ca au sau nu posibilitati materiale si psihice pt a-i intretine si stau cu ideea ca dzeu asa a vrut si are dzeu grija de copil...
imi pare rau, dar nu sunt de acord cu tine,Interesent.... chiar daca ar exista o astfel de lege, eu mi-as face copilul atunci cand ma simt pregatita mental si financiar, nu il fac doar pt ca e anul in care trebuioe sa il fac si daca ratez ocazia,astept 7 ani....dar poate in acel an, implinesc 18 ani si nici macar nu ma simt capabila sa ma intretin pe mine, daramite un copil!!!
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.