Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

#540
E drept ca si Tesla a mărturisit că primea mesaje/informatii/inspiratie (la nivel de principii totuși) din univers direct in minte.
  Eu personal desi înclin sa cred ca nu ar fi imposibil asa ceva, totusi am sentimentul că ar putea fi vorba si de altceva. Cred că mintea se poate conecta prin interfața ei fizică, structura neuronală ori vreun element glandular combinat cu un instrument energetic (Tesla amintea de kalachakra ș.a.) la un angrenaj energetic vast, reprezentat de sisteme stelare, galactice si poate mai mult.... care sa poata in principiu să "randeze" in infinite posibilitati o informație/problema "injectata", oferind apoi emițătorului ecouri de tip răspuns. Să avem totusi in vedere ca substanța primară care umple cosmosul este la nivel subatomic conștientă cumva daca e sa ne raportam la Chimia Ocultă.

Xanadron

#541
http://earthmysterynews.com/2016/07/03/mind-over-matter-scientists-study-woman-who-can-grow-a-seed-into-a-plant-in-20-minutes/

...e articolul (inevitabil semi-senzaționalist) care aduce însă-n atenție isprăvile QI-conexe ale unei chinezoaice (în anii 90) - tipă practicantă p-atunci a unui anume tip de Gong-uială și capabilă să dirijeze / concentreze mental Vril-ul :star: făcînd semințele - uscate, n.b. - să crească 8-10 cm în 20 de minute-n loc de cîteva zile.

Săpînd mai atent cazul, pe lîngă detalii irelevante (n-o chema de ex. Ciulin Sun) am aflat că a fost într-adevăr studiată atent de savanții britanici :-D - scuze, chineji - și că procentul ei de reușită nu era 100% ci p-aproape, iar verdictul final a fost *habar n-avem despre ce-i vorba*.
Plus confirmarea *distorsiunilor temporale* create pare-se de tanti asta aparent fragilă - ceasurile de lîngă ea ticăind de ex. cca 20 minute, iar pe camera-recorder apărînd doar un minut-două de filmare.

În fine, disclaimerul uzual rămîne valabil: ăsta-i deci adevăratul Vril doar după mine poate (și cîțiva nemțălăi un pic morți ce-i drept :lol:)

P.S.: Comentarea ultimelor (terifiante) avertismente ale dr. Greer ref. la un deja sigur/cert/confirmat/briefuit ELE (Extinction Level Event) cu 5 miliarde de victime preconizate :-o mai poate să aștepte cîțiva ani buni - ori măcar luni de zile.
Zic asta nu doar apropo de feedback-ul fantastic :-D de pe RUFOn, ci mai ales de pauza inexplicabilă dintre filmarea webinar-ului respectiv (12 mai) și uploading-ul lui pe site-ul greer-ian Sirius Disclojăr (30 iulie).
...Păi ce urgență mai e asta, bre?!
Plus inexplicabila NON-publicare a celei de-a doua părți a conferinței în care ar fi venit clarificările, plus-plus-plus...

...Și totuși, dincolo de glume, S. Greer (f. inteligent chiar dacă-n tușe malefice nu doar în opinia mea... dar niciodată mare *actor*) mi-a părut acum mai emoționat ca niciodată. Și poate merită studiate mai atent afirmațiile lui, chiar conținînd destule contradicții interne.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Utilă mențiune, dle. @Xanadron - dar, luat cu alte idei, am uitat să o comentez.
Utilitatea ei constă in faptul că, vrând-nevrând, aduce convergență între conceptul de "vril" structurant şi echivalențe qi (gong, prana, etc.).
Suntem astfel nevoiți, sintetizând dialectic, să constatăm că cele două reflectări conceptuale converg. Chiar de Vrilul precede cumva mai grosierul qi, se pare că ultimul e totuşi "intrarea" spre înțelegerea primului.

Receptez ca noutate factorul "distorsiune temporală" din relatările performanței chinezoaicei. Căci orice distorsiune de acest tip (chiar infinitezimală) are ca implicație directă ideea că prin "vril" se poate evada din continuum-ul spațiu / timp (alias "matrix").

Recunosc totodată, involuntar, înțelepciunea de basm "crescu într-o zi cât alții în zece"...

Grifon

Și dacă tot vorbirăm pe acest subiect de vortexuri, spinning, vrie,whirl...iată și o relatare empirică:

"Desprinderea [...] poate lua chiar forma ridicării de către un vârtej. Ai senzaţia că eşti aspirat cu violenţă de un fel de trompă şi imediat iei  contact cu substanţa celorlalte lumi.  Însă, cum  în general nu cunoşti locul exact în care te va depune acest vârtej, este prudent să fii gata de apărare.Pentru  a realiza un control mai bun, am  luat obiceiul  să mă dedublez la  început  în cameră,  înainte de a intra  într-o nouă dimensiune. Totuşi, acest vârtej  nu este totdeauna ascultător  şi el aspiră adeseori o formă mai eterată, pe care o poartă într-un fel de ,,curent", într-un vânt de eter extrem de curios de observat. Această categorie de dedublări este într-adevăr cea mai plăcută în toate privinţele. Ea poate să apară împreună cu diferite vedenii sau percepţii senzoriale, fără a fi însă obligatoriu. În general, senzaţiile  care  însoţesc  acest  fel  de  dedublare  sunt  mai  delicate,  mai rafinate. Consumul de energie  este mic, luciditatea conştiinţei este mai vie, facultăţile mentale sunt mai puternice, gândul este mai iute. În acest tip de dedublare simţim o armonie vitală, a cărei vibraţii transmit Conştiinţei influenţe necunoscute în celelalte dimensiuni.Vom  prezenta  în  continuare  câteva  exemple.  După ce  m-am deşteptat la ora obişnuită a  încercărilor mele, fără a fi avut timpul să mă gândesc la ceva, am auzit un lătrat formidabil. Îndată m-am simţit dus într-un vârtej. Aveam senzaţia de coborâre foarte rapidă. În opacitatea cenuşie şi noroasă în care eram scufundat, distingeam licăriri verziei, aproape de mine era un câine mare, alb. Curentul s-a domolit, apoi încetul cu încetul m-a readus în corpul meu. Am notat imediat aceste observaţii şi am aşteptat o nouă experienţă. Aşteptarea a fost de scurtă durată. Un fel de ploaie fină şi îngheţată îmi cădea pe cap cu mare intensitate şi îndată am fost extras din învelişul meu de un vârtej a cărui influenţă a fost tot atât de scurtă ca şi cea dintâi.  După ce  i-am  notat  caracteristicile,  am  aşteptat  o  a  treia încercare. De astă dată, fluidele  au fost mai puţin intense. Parcurgeam spaţiul în picioare, alunecam la câţiva paşi de pământ; era în 1914, şi am văzut flota de război în Belgia"

Paragraful (si evident, experiența) aparține cercetătorului francez Marcel Louis Forhan - fiind extrasă din lucrarea ce am postat-o ieri la "Biblioteca Ireală".

Grifon

Cred că, în multitudinea de abordări pe care le-am avut în raport cu "vril"-ul, nu am acordat suficientă atenție fenomenului vibrațional ce însoțește majoritatea fenomenelor psi / parapsi.
De vreme ce orice vibrație este legată, într-un fel sau altul, de un anume tip de energie, devine elementar a presupune că și "vrilul" cauzează un fenomen vibrațional (sesizabil sau nu în funcție de frecvență).

Cam la toate exercițiile cu bio-energia apar manifestări vibraționale (inclusiv la cele ce le-am dezbătut pe acest subiect). Fie că se (re)simt ca furnicături, gâdilituri, ușoare presiuni sau chiar veritabil tremur, aceste manifestări indică limpede că, indiferent de maniera / motivația exercițiilor, undeva / cumva se pune în mișcare o energie.

Întrebarea importantă însă (dincolo de sumedenia interpretărilor) este dacă putem controla, prin act de voință, frecvența și/sau intensitatea acestor vibrații. Căci dacă răspunsul e afirmativ, atunci (cel puțin teoretic) nu ar trebui să existe limite de utilizare a energiei - fie și la un nivel...structural, cum opina dl.@Xanadron.

Sau poate unica limită ar fi de ordin cantitativ - câtă energie se află...pe stoc.

abyss

Depinde presupun si despre care stoc este vorba. Daca se utilizeaza cel personal... izolat intrucatva la inceput, da e posibil sa se consume, ducand la o epuizare fatala, eventual.

Eu inca mesteresc deocamdata la instrumentul energetic "optic"  :wink:

Grifon

Și o altă întrebare ce mă frământă, nefiind încă suficient lămurit:
Vibrațiile ce însoțesc fenomene tip EEC / oniro-luciditate, etc...sunt cauză sau efect ?
Întrebarea e f.importantă, chiar dacă, indiferent de răspuns, fenomenul vibratoriu e un indiciu sigur de progres în antrenamentele psi.
Căci dacă e efect, poate fi și ignorat, fără a perturba tehnicile...energetice. Dar dacă e o cauză...atunci se înțelege tentația multora de a cultiva / întreține / amplifica  vibrațiile.

Personal, în urma numeroaselor studii ce le-am întreprins (și nu doar teoretice) înclin să dau dreptate "taberei" ce consideră vibrațiile doar o consecință ( prin urmare recomandabil ignorabile).
Dar, vorba 'ceea, mai multe păreri...

kenjiro

Citat din: Grifon din  12 Octombrie 2018, 22:04:17
Întrebarea e f.importantă, chiar dacă, indiferent de răspuns, fenomenul vibratoriu e un indiciu sigur de progres în antrenamentele psi.


Părăsirea chiar şi parţială a planului fizic şi navigarea în planul astral, fără a avea un minim de cunoştinţe asupra acestor călătorii implică inevitabil atacul larvelor asupra corpului astral aflat fără protecţie.
Sursa:
https://www.google.com/amp/s/saltcuantic.wordpress.com/2010/01/15/larvele-din-astral-parazitii-sufletului/amp/

Grifon

Subscriu.
Doar că întrebarea mea viza fenomenologia prealabilă unor eventuale EEC. (strict ca tehnică, și în concordanță cu tipurile de energie ce le dezbatem pe acest subiect).
Se poate face comparația cu domeniul "auto". Un motor, odată pus în funcțiune, vibrează - transmițând vibrațiile chiar în toată caroseria vehiculului. Dar aici vibrațiile sunt evident efecte, nu ele punând de fapt mașina în mișcare.
Ele constituie un semn clar că mașina a pornit, dar nu sunt decât niște manifestări "însoțitoare" - cauza fiind arderea combustibilului (sau, și mai înainte, scânteia de aprindere).

"Larvele", sau alte entități elementale, sunt probleme care îl asaltează pe "șofer" după angajarea (și finalizarea) proceselor psi. Ele depind de "șofer", dar și de calea / destinația aleasă de acesta.

kenjiro

Citat din: Grifon din  13 Octombrie 2018, 12:00:31
Se poate face comparația cu domeniul "auto". Un motor, odată pus în funcțiune, vibrează - transmițând vibrațiile chiar în toată caroseria vehiculului. Dar aici vibrațiile sunt evident efecte, nu ele punând de fapt mașina în mișcare.
Ele constituie un semn clar că mașina a pornit, dar nu sunt decât niște manifestări "însoțitoare" - cauza fiind arderea combustibilului (sau, și mai înainte, scânteia de aprindere).

Totuși cum putem ști daca aceste vibrații sunt semnul/rezultatul unui antrenament PSI/Spiritual, etc... sau pot fi semnul unui atașament astral? Dupa cum se știe și entitățile astrale emit vibrații pe care le putem simții /percepe. Deci cum putem face diferența ?

Grifon

Păi, diferența e mai întâi de termeni - să nu facem confuzii conceptuale.
"Vibrații" desemnează un spectru foarte larg - generalist vorbind, totul e vibrație (sunetul, lumina, etc...).
Eu mă refeream aici la vibrațiile perceptibile în starea normală - ce iau forma unor furnicături, ușoare înțepături, câteodată accentuându-se până la stadiul de tremur, frisoane, iar în caz extrem devenind spasm.

D.p.d.v. al măsurătorilor herziene, sunt vibrații f.puțin perceptibile (de tip "Alfa" sau "Tetha"), ajungând până sub 5 Hz.
Ele ar fi, așadar, insesizabile când suntem activi, dar devin f.clare când se intră în stare contemplativ / meditativă. De pildă, când se atinge (si stabilizează) starea ce precede EEC sau visul lucid, ele devin nu doar f.sesizabile, ci chiar f.audibile (ca un vuiet intens, cel puțin ptr.debutanți).
Ele (vibrațiile) nici nu cresc de fapt, nici nu scad. Experimentatorul își modifică nivelul de percepție, în cadrul mai amplu al modificării nivelului de conștiență.
Dacă ar suna un telefon când suntem în acea "stază", l-am percepe ca o sirenă de vapor !
(Am pățit ades asta, și vă puteți imagina ce " smulgere" însoțită de înjurături am avut, hahah !)

kenjiro

Citat din: Grifon din  13 Octombrie 2018, 13:53:40
Eu mă refeream aici la vibrațiile perceptibile în starea normală - ce iau forma unor furnicături, ușoare înțepături, câteodată accentuându-se până la stadiul de tremur, frisoane, iar în caz extrem devenind spasm.

Tocmai la aceste tipuri de vibrații ma refeream și eu . Totuși după cum spuneam anterior și entitățile astrale emit astfel de vibratii prin care, uneori își pot semnala prezenta. In acest caz cum putem stabilii dacă vibrațiile pe care le experimentam sunt rezultatul unui antrenament PSI sau semnul unui atașament astral ?

Grifon

Hm...
Dacă eu îmi setez la căști frecvențe proprii binaurale (astfel ca varianta compozită să fie valori în spectrul "Alfa" sau "Tetha"), destul de greu să cred că " larvele" mi-au insuflat asta, nu ?
(mai degrabă "larvele" îmi pot insufla pofta de vibrații "tari" (hard rock, bas intens, etc. - ptr. amplificare pulsiuni).

Părerea mea - forțele "elementale""NU poftesc a fi " deconspirate"...hahahah ! Ele mai degrabă ar împiedica experiențele supra-sensibile decât să le încurajeze.

kenjiro

Citat din: Grifon din  13 Octombrie 2018, 14:29:06
Părerea mea - forțele "elementale""NU poftesc a fi " deconspirate"...hahahah ! Ele mai degrabă ar împiedica experiențele supra-sensibile decât să le încurajeze.

Nu știu dacă putem generaliza în acest caz, mai ales daca vorbim de entitățile/sufletele dezincarnate care in general, după cum știm sunt confuze și au nevoie de ajutor.


Grifon

Ce se află dincolo...ar fi totuși o plajă de discuție ptr. alte subiecte.
(ca fapt divers, după o EEC reușită, se vor putea observa  și entități de felul celor enumerate - experiențe nu prea plăcute, într-adevăr...).
Aici, dat fiind că suntem la "Vril", intenția mea e să clarificăm (în măsura posibilităților) rolul și locul acestui fenomen vibrațional în contextul (bio)energetic. Și nu doar din punct de vedere teoretic...
În primul rând, cum apar ? Pentru că nu apar întotdeauna la fel - nici ca reper temporal, nici ca plasament în cadrul corpului.
Par a fi în conexiune cu sistemul " corolelor" (chakrele), dar nu întotdeauna. De exemplu, în foarte multe cazuri vibrațiile încep din zona picioarelor - iar acolo nu e nicio..."floare de lotus".
Apoi, e f.important de stabilit conexiunea lor cu actul volitiv. Pot fi ele amplificate / circulate după voință ? Părerile aici sunt foarte împărțite, și chiar practicanți cu vechime ai anumitor discipline rămân pe poziții contradictorii.

Personal cred (deocamdată) că vibrațiile nu pot fi dirijate de experimentator. Dar întrucât nu sunt foarte sigur, aștept cu interes să fiu contrazis - dacă se poate, preferabil cu argumente.