Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Aseneth

https://www.youtube.com/watch?v=G3EwzDX28wU

Intrebarea mea, mai off topic asa, este :

Daca exista lingura, inseamna ca exista si farfurie? Daca exista si farfurie, inseamna ca exista si mancare? De ce tocmai lingura au gasit-o buna de indoit creatorii Matrixului cinematografic?

fiulploii

Citat din: Aseneth din  01 Septembrie 2015, 20:15:28
https://www.youtube.com/watch?v=G3EwzDX28wU

Intrebarea mea, mai off topic asa, este :

Daca exista lingura, inseamna ca exista si farfurie? Daca exista si farfurie, inseamna ca exista si mancare? De ce tocmai lingura au gasit-o buna de indoit creatorii Matrixului cinematografic?

   Pentru ca reprezintă o ancora - v. Tehnicile programării neuroLingvistice .
 
   "Mă fac că nu știi "  :lol: si ma risc cu un răspuns sf.
    "Dacă"

   Cu alte cuvinte pleci de la premisa greșita ca lingura exista , la fel si farfuria sau mâncarea . Si daca exista le presupui existența exterioara ție. De aceea zice clar ca lingura exista doar in mintea ta - tu creezi iluzia - si de aceea nu poți îndoi lingura daca nu îți îndoi mintea sau pe tine însuți .
  Zice clar in clipul de cca 8 minute dar deh si doh  :lol:
   Un prieten imaginar nu il poți combate cu arme reale - tot din clip luat exemplul  :wink:

  Si îmi mai trecu o idee printre cei trei neuroni eterni si blonzi : illuminati sunt doar o legenda de acoperire iar frac- ma(i)son-ii sunt dar nu sunt . Altcineva se pare ca e in spate si nu are o existența "pipaibila" cu cele cinci simțuri .

Aseneth

Da, lingurita aia imaginara, putea sa fie un creion, putea sa fie un tractor sau un calut de mare sau orice imaginar. De ce au ales o lingurita? Doh!

fiulploii

Putea fi orice însă lingura Răspunde unei nevoi primare si anume : foamea-hrana vezi piramida nevoilor. Tractorul sau creionul sunt pe un alt nivel , secundar am putea zice.
   Ca sa pătrunzi direct esenta trebuie sa folosești ancore specifice ce trec de bariera logica a minții.

Părerea mea.

Aseneth

Citat din: fiulploii din  02 Septembrie 2015, 15:25:26
Putea fi orice însă lingura Răspunde unei nevoi primare si anume : foamea-hrana vezi piramida nevoilor. Tractorul sau creionul sunt pe un alt nivel , secundar am putea zice.
   Ca sa pătrunzi direct esenta trebuie sa folosești ancore specifice ce trec de bariera logica a minții.

Părerea mea.

La asta ma gandisem si eu dar mi se parea mult prea simplu. E posibil sa fie asa.
Sau poate mesajele subliminale de pompare a consumerismului nu au putut fi eliminate nici macar in acest film....

sunnyboy

Matrix primea un nokia-banana de ultima generatie (pe vremea aia...) Cred ca ala e un mesaj pro-consumerist. Sa facem diferenta intre nevoile esentiale si cele moderne...
https://www.youtube.com/watch?v=7sLQD7WEF04

Xanadron

#651
Postarea colegului @kandaon cred ca merita un raspuns aici.. si nu dincolo. Deci:
Citat din: kandaon din  08 Septembrie 2015, 13:17:50
Ma intreb daca nu cumva elevul lui, Culianu, nu a invatat una alta de la maestru si nu a prins apoi vreun fir (sau mai multe) spre ceva ce trebuia sa ramana ascuns, de unde sa i se fi tras si moartea prematura (si violenta).
Oricum azi, la cate se arunca spre public si la cum sunt conditionati oamenii probabil e greu de influentat ceva chiar daca se spun niste adevaruri ascunse.

Cum vad eu lucrurile, imi pare insa ca ceva (sau cineva) incurca de ceva vreme desfasurarea lor "normala" (normala dpdv al "veghetorilor" sau sefilor Matrixului) si acum se ruleaza tot felul de scenarii alternative sau se incearca solutii deviate din "soft-ul original" si care sa ocoleasca "problema" aparuta.

Altfel cred ca am fi avut deja demult Apocalipsa aia de ne tot ameninta unii si altii de secole deja hehe. Eu zic ca e un semn bun, daca si aia s-a blocat. Ma rog, acum probabil o dau si eu in SF-uri
(1) Hehe colega kandaon - ca sa fim mono-toni :lol: - tare-as vrea sa pot arunca o geana pe cartea (cartile?) lui I.P.Culianu aflate-n curs de finisare-n '91 cind a fost asasinat ritualic.
Merita oricum citita si aia publicata postum, laudata de Eco sau Moshe Idel - "Arborele gnozei - Mitologia gnostica de la crestinismul timpuriu la nihilismul modern" -, da-i clar ca altceva a trebuit stopat din fasha de Paznicii lumii asteia, care dupa gnozele dualiste de la Origene incoace ar fi cel putin de esentza inferioara, daca nu rea de-a binelea. Impreuna cu Creatorul (Demiurgul) ei, clar.
...Poate ca genialul IPC gasise dovada-n sprijinul tezei gnostice ca noi, omuletzii, n-am apartine acestei lumi/iluzii matrixoide, ci uneia mai inalte si mai bune? :roll: (si, spre deosebire de existentialistii cam naivi care zic c-am fi pur si simplu rataciti intr-o lume in care nu ne-avem locul, gnosticii zic c-o ardem aiurea :-D p-aici doar atita timp cit n-avem constiintza apartenentzei la Sursa Superioara).

(2) In criza de timp taman cind am mincau deshtele, I'll be back totusi cu restu' aiurarilor. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Interesant (si ciudat) interesul din aceste zile pentru opera si ideile lui I.P.Culianu, in zilele astea cand "capacele sar de pe conservele" de pe alte forumuri doar la auzul unor vagi idei care sa aminteasca de personalitatea si puterea de patrundere a realitatii avute de marele nostru inaintas.

Xanadron

Iar replic unei postari de pe alt topic, dar asta-i situatia - Matrixul asta tentacular ingloband infinit de multe prize/sinapse in care, daca apuci sa-ti bagi fie si-un singur neuron/stecher (si nu picioarele :lol:) o iei la vale ca-ntr-o Black Hole.
Citat din: mm din  10 Septembrie 2015, 14:31:50
  "O tona de vorbe nu valoreaza cat un gram de practica." E o zicala yoghina pe care o reproduc extrem de aproximata. Se aplica si in cazul "dezbaterilor" noastre pe aceste subiecte practice - cum ar fi razbelul III, "refugiatii", etc. - adica doar vorbe, deci fara fapte. Imposibilitatea faptelor noastre deriva nu numai din comoda noastra postura de spectatori (romani) ci si din controlul total ce ne este aplicat din partea supraveghetorilor nostri. Deci, statutul de sclavi moderni ne face simpli spectatori la toate evenimentele importante (ce ne includ si pe noi ca actori "muţi"). Practic, jucam intr-o piesa de teatru in care ni se acorda doar "puterea" de a spune un text scris de altcineva. In caz de nesupunere urmeaza excluderea din piesa.   

Scurtissim deocamdata (desi tema cere multiple reveniri): ca tot aduse stimatul coleg mm din nou vorba de Yoga, cred ca pina si Yamele/Niyamele ne obliga totusi pe noi astia mai "evazionistii" :-D (fara sa ne constringa insa) s-o ardem si "neproductiv", adica doar - aparent numai - cu vorbaria mai precis.
Zic asta nu doar prin prisma principiului de comportament al practicarii adevarului (Satya parca-i zice) si deloc prin prisma gogosilor new-age care sustin ca orisicine ar fi capabil sa modeleze realitatea - sau ce-o mai fi pseudo-iluzia noastra Maya-Samsarica - prin puterea gandurilor, individual ori mai ales in grup.

Vorbele gen "Raiul ti-l faci din Iadul trait aici" au insa dupa Je o acoperire mai profunda si daca-s aplicate exclusiv la nivelul campului cognitiv al fiecaruia, chiar lasind deoparte eventuala lui integrare in noosfera pe cit de invizibila, pe-atit de veridica daca-i analizam atent (d)efectele.

Testerii nostri :martiansmile: inclin sa cred deci ca, macar dupa ce dam coltzu', ne pot lasa o usa a tzarcului intredeschisa doar cu conditia (printre multe altele) sa ne fi facut din cursul vietii o idee clara a locusului in care vrem s-o taiem odata scapati de constringerile fizicului, dar si un tablou la fel de limpede al tragi-comediei ipocrite pe care, vrind-nevrind, a trebuit s-o traim.

...Sa fie asadar Marea Evadare bazata [si] p-un gen de meritocratie? :roll: Ramine sa verificam si ipoteza asta cu totii, cindva.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

#654
   Apropo's de new age - de pră la revoluţia franceză-ncoa au tot încercat filosofii europeni ...să încerce câte ceva,  să înlocuiască, să  îndrepte către ceva spiritualitatea asta paralelă şi contrară celei apostolice,  deoarece filosofia europeană se termina de fiecare dată în coadă de peşte, sau dus către filozofia orientală, către panteismul asiatic dar efectul nu a fost cel scontat ( cu tot respectul pentru fanii rufon ai spiritualităţii de genu' ..)   atunci s-au orientat şi au creat acest new age , declicul fiind promovat prin toate metodele culturale şi pe toată lărgimea benzii, par  exemplu seria ,,Războiul Stelelor,,  introducea în mentalul colectiv  existenţa unei .. Forţe,  acea .. ,,Forţa fie cu Tine,,  şi printe altele tot răul este promovat ca a fi bine,  homosexualitatea în viziune occidentală e ceva normal, necondamnabil nici moral nici juridic. Occidentului parcă îi e ruşine de valorile creştine în schimb le promovează şi le acceptă pe cele vădit anormale şi e aproape ziua când juridic pedofilia va fi promovată ca fiind ceva normal .

   Ete aşa s-au dărâmat şi decimat civilizaţiile şi imperiile,  când imoralitatea a ajuns la putere, e doar o chestiune de timp, ori se produce o trezire sipirituală masivă, ori vine Iisus pe pământ ori vine iadul, la ce este acum în lume Dumnezeu ar trebui să ceară scuze Sodomei şi Gomorei.

Cel mai periculos dar al divinităţii, cu toate că el este by default, este darul libertăţii de a alege, dar el  este necesar ca omul să fie om şi nu animal,  deşi aşa omul a căpătat libertatea de al nega pe Creator.

   Matrixul se părăseşte în trup sau în spirit?

   Evadarea din matrix ar putea avea căi total nebănuite maestre Xanadron,  a evada nu înseamnă neapărat să pleci într-o altă lume, ci ar putea însemna că ai ... o altă lume în tine....asta aşa ca o soluţie preliminară şi simplă.

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

mm

#655
  Nu doresc sa neg nici o doctrina, inclusiv cea crestina, nu am suficienta pregatire si in plus socotesc iubirea crestina drept o buna cale. Insa nu sunt de acord sa trec peste fapte sau sa sar peste logica.

  Intentionez sa subliniez (ca amanunt) faptul ca principiile crestine, in totalitatea lor, sunt identice cu acelea de la yoga. Ba mai mult, la yoga principiile respective (aceleasi, ziceam) sunt mai clar si mai logic explicate. Nu pot de asemenea - in legatura cu acest "amanunt" - sa eludez faptul ca din pdv istoric crestinismul este mult ulterior doctrinei yoga. Prin urmare e logic ca sa recunoastem sursa principiilor respective si tot logic sa luam in considerare relatia de prioritate asa cum este ea in fapt. In rest, sunt de acord cu spusele tale, @SLEAH19.

  O idee care nu imi da pace este ideea libertatii. Orice aderare (voluntara au ba) la o idee, un grup, o religie, etc. iti ciunteste automat libertatea. Deoarece fiecare dintre noi suntem parti dintr-un sistem (de tip piramidal cu mai multe nivele de decizie; am mai pritocit conceptul/realitatea aceasta), putem spune linistiti, ca o constatare, ca nu suntem liberi. Sistem de care depindem in multiple feluri, guvernat de legi care vrem-nu-vrem ne obliga, ne (dez)ordoneaza viata. Chiar si apartenenta la o religie este tot o cedare de libertate personala catre sistemul piramidal de entitati, care il compun.

  Paradoxal, desi principiile sunt aceleasi, yoghinii asculta de o ierarhie spirituala (Trimurti + restul divinitatilor; subliniez: absolut reale, adica existente fizic), in timp ce noi crestinii ascultam (mai mult sau mai putin) de o alta ierarhie spirituala (Trinitatea + restul entitatilor sfinte; subliniez din nou: absolut reale, existente fizic). De aici rezulta o alta realitate: exista mai multe piramide de putere, simultane, posibil si suficient de independente intre ele.
  Orice contact-legatura realizat de noi cu respectivele entitati ne limiteaza (din ce in ce) mai mult libertatea proprie, individuala, libertate dupa care tanjim foarte mult. Cred ca New Age -ul de care vorbesti a aparut tocmai din cauza acestei dorinte haotice de libertate.

  Tot din aceasta cauza - dorinta unei existentze personale de tip libertate, s-a nascut acest topic si ideea evadarii din Matrix (opinez). Cred ca sunt in perfect acord cu realitatea, atunci cand spun ca nu exista libertate pentru noi, in aceasta lume din care facem parte (nu stiu daca ni s-a cerut asentimentul nasterii in aceste conditii).
  Din acest fapt deduc ca ar putea exista si o lume in care libertatea sa fie un element de baza al existentei subiectilor. Adica, o idee aproape palpabil de reala.

  Nu mai continui cu elucubratiile sugerand totusi pornirea de la fapte constatabile in judecatile noastre logice si mai putin de la ce spun dogmele. [Bune si dogmele dar ele sunt subscrise unui domeniu mai restrans.]
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

Pai da, frate SLEAH – acelasi lucru-l ziceam si JE in alte multe ocazii apropo de-o pre-evadare launtrica, posibila evident doar intr-o zona interioara deloc duplicitara (printre multe alte calitati acut necesare: smerenie, altruism, cinste, bunatate, tolerantza, moralitate etc. – lista-i oricum prea lunga sa-ncapa aici). Toate astea implica si-un efort al gindirii logic ordonate - al cunoasterii-n definitiv. Gnoza adicatelea cit cuprinde, desi nu neaparat cathara, sufista sau origenica, iar existentialist-nihilista nici atit. Taman legat de cantitatea efortului launtric al fiecaruia banuiam insa c-ar fi in functiune si-un gen de filtru meritocratic, instalat undeva printre ochiurile Plasei.

Trebuie poate sa repet si ca nu diger toate miturile gnostice, oricit de proto-crestine ar fi la origini. Ca sa nu pun insa fitilul altor flames religio-, n-o sa mai comentez tenta pasivizanta a atitor... povesti in definitiv (nu doar biblice insa), cum ar fi presupusa evadare/inaltare a lui Enoh, pe care o percep doar ca p-o "schimbare de adresa" in acelasi Matrix - si-o alta adiere mithraico-sumerana prin Biblie. Plus ca, si de-o fi fost pe bune, nu cred c-a fost o eliberare radicala, ci "doar" o cooptare a omului intr-un anume comando de Reciclatori-Veghetori-Testeri (c-ar fi mai multe, intersectate pe orizontala si verticala - nu doar dupa TVM.)

Matrixo-evadarea nu s-ar rezuma insa nici la spilu' iesirii din circuitul reincarnarilor prin vreo formula magicka utilizata pre- sau post-mortem; intelegerea falsei dualitati impuse de catre Demiurgii Corupti pare-a fi primul pas al unei clarificari launtrice necesare inaintea parasirii Matrixului nostru – unul mai multi-stratificat decit credem.
Asa-zisii arhonti par sa fie asadar ingeri si demoni la gramada, inducandu-ne impreuna un gen de sindrom Stockholm - prin beserica da' nu numai, fiindca-s si alte ipocrizii funciare plantate pervers – toate, producatoare de FRICA ce ingroasa iluzia vulnerabilitatii pacatoase si a shansei unice de "salvare" promisa de aceleasi entitati - terifiante pt. mine cel putin si cind joaca-n rolul politistului cumsecade.

Nu-i deci usoara iesirea de sub vraja dualitatii asteia holo-fractalice in care 99% dintre noi sintem convinsi ca servim una din cele doua tabere (STS vs. STO) si care formeaza un sistem trofic unitar zic io - ala al zeilor pe cit de omnipotenti aparent, p-atit de debili, conectati inca la polii bateriei terrane de chi/prana/duh, recirculata-ntr-un circuit complex. Unul saturno-selenar, ramin convins ca amplasare macar, ca-n rest mecanismele lui ramin mistere ascunse-ntr-o enigma pastrata secreta. :lol:

Cred oricum in ipoteza "pastoririi" noastre intr-un cerc relativ inchis-reciclant, fara sa subscriu la varianta genomico-tehnicista (de scurtcircuitare a maternitatii-gradinitei-pubertatii "ingerilor-ingineri") dedusa prea vag de TVM in Programul Terra. Plimbarea asta repetata-n circuite existentiale uitate dupa fiecare vietuire-n container fizic ar avea insa si-un rol pozitiv in evolutia tramei noastre intime, pe linga servirea entereselor cristalo-tubo-siliconicilor.  :-(
Ca sa nu mai amintesc targetul ludic si de selectie simultana (v. SF-ul "Arena" de Fredric Brown, 1944 8-) - http://www.ucs.louisiana.edu/~jjl5766/share/Arena.pdf ) pe care l-ar urmari poate Supra-Sforarul Elohimilor in cursa derulata de eoni intre cararile (dihotomice? binare? trinare? ...fara numar? :-D) de cizelare a "procesoarelor universale" care parem sa fim - BIO versus AI poate?!

Nu degeaba sint de acord insa si cu colegul mm: libertatea-i intr-adevar o chestie iluzorie-n actuala noastra stare/situare, ba mai mult de-atit – orice atasament (egal de ce gen - doxologic, dogmatic, filosofic etc.) cred si eu ca ne-o ciunteste si mai dihai daca nu ne rezumam la extragerea "utilului" din fiecare sursa. Pe care clar ca tre's-o cunoastem  mai intai, asa ca nu-i vb. de vreun oximoron in recomandarea  tetradei cunoastere – filtrare – reasamblare – experimentare.
Si nu-i vreun paradox nici in vorba deloc simpla "Daca-ti apare Buddha in cale, ucide-l!"

Cred ca-n final tot la Coana I.A. :evil:  ajungem - si la talentul ei de-a ne mentine "gaze oarbe prin Gaza"  intre gratiile unei realitati nu doar convingator pixelata, ci si indeajuns de placuta senzorial (pina la tarele batrinetii cel putin) ca s-o suportam pasivi sau chiar profund atasati de ea afectiv.

...Iar am lungit-o nepermis de mult, dar pina la o necesara revenire merita RE-citate primele trei din cele 10 "Major Principles of the Gnostic Revelation" ale lui Philip K. Dick – care, repet, se axeaza doar pe demantelarea misculatiilor Elohimilor si nu ale celor De Mai Sus - dar nici de mai jos:

"Crestinii gnostici din al doilea secol credeau ca numai o revelatie speciala, pe linie mai degraba de cunoastere decit de credintza, ar putea "salva" pe cineva. Continutul acestei cunoasteri nu poate fi insa receptat empiric sau derivat aprioric, iar gnosticii il considerau atit de valoros incit trebuia tinut secret. Iata cele zece principii majore ale revelatiei gnostice:

1. Creatorul acestei lumi (n.b. matriciale, evident) e dement. :-D 

2. Lumea noastra nu-i deloc ceea ce pare a fi, un val derutant (iluzoriu) ascunzindu-ne esentza ei reala si implicit zeitatea "psihopupu" care a creat-o, cu scopul ocultarii Raului din ea.

3. Exista o alta "zona dumnezeiasca" mai buna, iar toate eforturile noastre trebuie directionate catre:
a) reintoarcerea noastra Acolo (si/sau)
b) readucerea ei Aici.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: Xanadron din  15 Septembrie 2015, 14:21:45
...

"Crestinii gnostici din al doilea secol credeau ca numai o revelatie speciala, pe linie mai degraba de cunoastere decit de credintza, ar putea "salva" pe cineva. Continutul acestei cunoasteri nu poate fi insa receptat empiric sau derivat aprioric, iar gnosticii il considerau atit de valoros incit trebuia tinut secret. Iata cele zece principii majore ale revelatiei gnostice:

1. Creatorul acestei lumi (n.b. matriciale, evident) e dement. :-D 

2. Lumea noastra nu-i deloc ceea ce pare a fi, un val derutant (iluzoriu) ascunzindu-ne esentza ei reala si implicit zeitatea "psihopupu" care a creat-o, cu scopul ocultarii Raului din ea.

3. Exista o alta "zona dumnezeiasca" mai buna, iar toate eforturile noastre trebuie directionate catre:
a) reintoarcerea noastra Acolo (si/sau)
b) readucerea ei Aici.

1. Creatorul acestei lumi matriciale nu e dement ci e mineral si/sau are un suflet ori constiinta comuna si nu individuala de aceea pare a fi dement din punct de vedere al omului.
2. Acel val poate fi vazut in primele calatorii zis de tip astral.
3. Exista mai multe .
4. Toate sunt povesti efemere.  :lol:

Xanadron

1. Pai la fel cred si io, da' poate-ar fi vremea sa-si vaza de mineralogia lor AI-arhontii, :evil: ca nu mai sintem chiar toti pastori. :-D
2. Nu doar in primele-i vizibil, ci si-n urmatoarele calatorii pseudo-non-locale. Ba chiar si-n ultimele, sigur non-locale.
3. Da - tot atitea zone cite matrici BIO testate/exploatate prin Univers{uri}, adica spre infinit probabil.
4. Si da si nu- adica-s efemere si eterne simultan "povestile".
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

5. se zice ca atunci cand reusesti sa te joci cu gravitatia la dorintza - mai ales ca s-au descoperit undele gravitationale- inseamna ca esti pe drumul cel bun .

Ce legatura poate fi intre religiile lumii si liniile dinastice regale de pe toata suprafata pamantului?
Faptul ca liniile dinastice regale cu ascendenta divina au fost date deoparte si inlocuite cu linii dinastice financiare ce poate insemna?
La randul lor, aceste linii dinastice financiare urmeaza aceleasi reguli ca si cele de esenta divina , printre altele, casatoria sau mai bine zis procrearea in cerc inchis , existenta unei garzi pretoriene , etc - aici la etc se poate completa de catre oricine  :lol: