Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

La Roșia Montană mai este și altceva în afară de aur?

Creat de Tamerlan, 10 Septembrie 2013, 14:39:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

Printre randuri - De data asta nasul bate campii si incearca sa monopolizeze manifestatia  "UNITI, SALVAM ROSIA MONTANA' ...numai ca reprezinta un al "pol de interes" decat cele uzuale, prezente pana acum in scena. Dar sablonul mediatic e similar cu altele : "am gasit vinovatul care a luat argintii" " ameninta magnatul X ca (de dragul Romaniei... :evil:) da in presa lista cu cei care au luat spaga"
Poante vechi, fumate ...pentru cine-si aduce aminte a fost si o lista a lui Severin, si una a lui Milica (cu securistii care nu lasa "liderul" sa guverneze) si multe alte liste ...promise, in care ni se garanta ca vom gasi "vinovatii". Eterna deviere de la problema reala pe directii subiective - "Cine-a -impuscat maimutza ? "
Parerea mea.

mr

Un punct de vedere cel putin interesant, un fel de sinteza a evenimentelor ce au dominat media romaneasca in luna septembrie, cu legatura directa la importanta zonei Rosia Montana si motivele pentru care se doreste cu orice pret activarea la scara mare a mineritului in acea zona:
http://secretelezeilor.wordpress.com/2013/09/25/rosia-montana-intre-maidanezi-si-viituri/
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Ganditorul

Citatimportanta zonei Rosia Montana si motivele pentru care se doreste cu orice pret activarea la scara mare a mineritului in acea zona:

Completare : motivele pentru care se doreste cu orice pret activarea la scara mare a mineritului numai cu cianuri in aceasta zona.
sablonul e vizibil : cum faci o zona sa fie interzisa pentru oricine si de "securitate maxima" ... declari ca in zona exista un pericol catastrofal, de care nu te poti apropia - cianurile. Asa ca putem schimba linistiti titlul topicului din "mai e ceva la Rosia Montana " in " ce vor sa ascunda din ceea ce se descopera la Rosia Montana".
Oricum, chiar si in joaca, ipoteza asta "ushchita" se contureaza prin cateva indicii din ce in ce mai clare.

fiulploii

Citat din: mr din  26 Septembrie 2013, 15:51:45
Un punct de vedere cel putin interesant, un fel de sinteza a evenimentelor ce au dominat media romaneasca in luna septembrie, cu legatura directa la importanta zonei Rosia Montana si motivele pentru care se doreste cu orice pret activarea la scara mare a mineritului in acea zona:
http://secretelezeilor.wordpress.com/2013/09/25/rosia-montana-intre-maidanezi-si-viituri/

Am citit articolul . Parca a fost scris de Lovendal numai ca respectivul nu scrie asa de mult despre un subiect  :lol:
Ce vreau sa zic cu asta? Tu ai citit tot articolul?
   Dupa parerea mea se face un mix - ca tot e la moda cuvantul - din reale cu nereale, din logice cu fantastice de nu mai stii ce fel de tocana ai inceput sa citesti.
   Bagand si chestiile cinamareze cu tuneluri si sali de aur imense, cu placa aceea cu praf de aur de 50 de carafe   :lol:  - subiect discutat de altfel pe aici, ca si gura de rai si piciorul de plai ale caror radacini duc numai la V.R. printul nostru din strainatate , cred ca duce in derizoriu tot articolul.
  Apropo, parerea mea..

mr

Citat din: fiulploii din  26 Septembrie 2013, 19:25:48
   Bagand si chestiile cinamareze cu tuneluri si sali de aur imense, cu placa aceea cu praf de aur de 50 de carafe   :lol:  - subiect discutat de altfel pe aici, ca si gura de rai si piciorul de plai ale caror radacini duc numai la V.R. printul nostru din strainatate , cred ca duce in derizoriu tot articolul.
Da, am citit tot articolul. Si multe dintre intrebarile lui mi le-am pus si eu... in legatura cu felul cum media manipuleaza cu un scop opinia publica sau pur si simplu o focuseaza obsesiv pe un anumit subiect.
In ceea ce priveste amestecul de reale cu nereale, omul a facut propriile analize si conexiuni. Parerea lui...

Pe Densuseanu l-am citit si mereu ma intreb ce anume l-a determinat sa faca un asememea studiu de amploare (Dacia Preistorica), timp de aproape 40 ani. Si mai ales la ce surse a avut acces de a reusit cu atata seriozitate sa proiecteze o altfel de istorie a acestor meleaguri. Trebuie sa fi avut la baza fie o obsesie, fie o dorinta sincera si altruista de a lasa in urma ceea ce vedea/stia el la vremea respectiva. Timpul probabil va lamuri acest lucru. Fie ca vom apuca sau nu...

Oricum, este cel putin suspecta nebunia asta cu Rosia Montana si isteria maidanezilor.
In ceea ce priveste adevarul, eu cel putin, m-am obisnuit sa manipulez o cantitate mare de steril ca sa aflu franturi din el...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

fiulploii

 Densusianu a avut acces la descoperirile arheologice si a avut curajul poate fanatic- asa cum bine ai spus- de a-si risca prestigiul si reputatia ca savant , lucru care de altfel s-a si intamplat.
  Si apropo, s-a mai spus pe forum,  dacii si apoi romanii nu au practicat mineritul numai la RM  :-D Sunt destule obiecte arheologice descoperite si considerate bizare sau nelalocul lor dupa conceptia care domina mersul Istoriei scrise si invatate. Daca un asemenea obiect nu poate fi catalogat ca si obiect de cult atunci el ramane uitat intr-o cutie profuita cu un numar banal de inventar pe ea prin subsolurile vreunui muzeu din tara.
  Si degeaba se spune ca in epoca a(i)urita se exagera cultura si civilizatia geto-daca fiindca nu e deloc asa. Un singur exemplu dau , cartea lui I.H.Crisan despre religia si civilizatia getodacilor a fost redusa la jumatate la prima editie . Si cartea aia se baza pe descoperiri arheologice. Reeditarile de dupa '90 nu am apucat sa le rasfoiesc ca sa vad daca sunt cartea integrala sau nu. Ca sa nu mai zic de altele  :evil:
  La faza cu sterilul sunt perfect de acord cu tine, ziceam numai cum se propaga pe net legendele cinamareze. Mai mult adevar inclin sa dau povestii cu Zeita de orichalc . Dar asa cum ai spus, fiecare cu parerea lui ...
 

Tamerlan

#97
Lăsând la o parte preluările in corpore ale unor articole circulate pe net, acest mega-articol este interesant pentru că aduce ceva nou... În primul rând o binevenită sinteză (chiar dacă trasă de păr uneori) și câteva legături absolut noi, asupra cărora nu foarte multă lume s-a aplecat:
- eutanasirea maidanezilor și jertfele ritualice
- Roșia Montană și continuarea războiului zeilor în zilele noastre
[Aici, următorul pasaj mi-a oferit stimulente pentru un studiu mai aprofundat al chestiunii:
este cunoscut faptul că Beny Steinmetz, acționarul majoritar al Gabriel Resources, este un evreu sionist, adică adept al zeiței Iștar, în timp ce George Soros este considerat anti-sionist sau evreu ortodox, prin urmare adept al lui Marduk. Așadar, România a devenit fără voia sa câmpul de luptă al celor două tabere evreiești sau, mai bine spus, al adepților celor două divinități malefice.]
- eventuala legătură între inundațiile din Galați și Roșia Montană

[Aici e nevoie de un comentariu.
Sunt absolut de acord că dacă le tragem de păr, putem găsi o legătură între orice știre și orice eveniment.  Totuși nu cred că aceste evenimente sunt chiar atât de necorelate pe cât am fi tentați să credem. Nu știu de ce, dar există o legătură subtilă între ele, mai ales că astăzi dimineață tocmai a apărut o știre nou nouță despre un sat din județul Galați unde au loc în fiecare noapte niște cutremure extrem de puternice care au condus chiar la crăparea zidurilor caselor. Ce e interesant este faptul că acestea au loc (sunt simțite) doar pe raza respectivei comune. Nimeni altcineva nu le-a simțit, dar oamenii de acolo sunt pur și simplu îngroziți, povestind de anumite detunături ce se aud din adâncuri, după care pământul începe să "fiarbă" și să se cutremure. Interesant, nu? Pariu că nu vom mai auzi la știri de așa ceva???  :roll:]

În concluzie, corelația dintre aceste fenomene, știri și evenimente - dacă ea există - nu cred că poate fi dovedită pe baze raționale, deoarece lipsesc o multitudine de informații. Totuși... nu știu de ce... dar simt cumva că e o legătură aici.

Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

Iata și linkul cu știrea aceea:
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fenomen-bizar-intr-un-sat-din-galati-satenii-sunt-disperati-iar-autoritatile-nu-au-o-explicatie.html

Dau și textul pentru că mi s-a mai întâmplat să dispară...  :evil:

-------------
Fenomene stranii agita spiritele intr-un sat din judetul Galati. Toata suflarea din localitatea Izvoarele afirma ca, de cateva zile, pamantul parca fierbe si se cutremura sub temeliile caselor.

De cateva ori pe zi, cel putin, se aud bubuituri, urmate de miscari asemanatoare celor seismice, de scurta durata, dar foarte intense.

Satenii sunt disperati ca zidurile caselor au inceput sa crape, iar autoritatile locale au chemat specialisti de la Institutul de Fizica a Pamantului.
Oamenii sunt foarte speriati si spun ca fenomenul pe care l-au simtit nu seamana cu un cutremur. Cu toate acestea, in urma zdruncinaturilor, peretii caselor lor au inceput sa crape.

Pana si preotul din sat este ingrozit. Tabloul Arhiepiscopului Dunarii de Jos, pe care il tine in casa parohiala, a cazut, in urma unei astfel de zdruncinaturi.
Cei care locuiesc in comunele invecinate spun ca nu au auzit si nu au simtit nimic. Doar cei din satul Izvoarele traiesc cu spaima.
"Poate fi o acumulare de gaze in subteran, dar, cel mai probabil, pot fi alunecari de teren", a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati.

Prefectul a discutat cu reprezentantii Institutului National de Fizica a Pamantului, care au promis ca in zilele urmatoare vor trimite un specialist in zona, ca sa vada ce se intampla.
-------------
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

fiulploii

fragmente:
Din ordinul lui Ceausescu,in minele de aur,atunci cind se dadea de un filon, se sigila capatul filonului de aur si se punea sigiliul Bancii Nationale a Romaniei. Exploatarea filoanelor era interzisa. Periodic erau trimise echipe care verificau daca sigiliile puse erau la locul lor si se treceau in inventar si filoanele nou descoperite.In minele de aur din Romania sint zeci de mii de filoane de aur sigilate in vremea lui Ceausescu.Inainte de 1990 ,periodic erau delegate echipe de securisti care inventariau sigiliile filoanelor de aur din mine.



Anual numai din aluviuni, erau inregistrate la Banca Nationala peste zece tone de aur.Aurul colectat din aluviuni in 1989 nu a mai fost inregistrat de noul guvernator al BNR, Mugur Isarescu, fiind scos lingou cu lingou din tara de persoane sub directa supraveghere a lui Stanculescu si Chitac. Din pricina ca un lingou a disparut,a avut loc crima din Precupetii Vechi.


Daca Iliescu in 2001,a acceptat falsa recunoastere a holocaustului iar Basescu a dispus plata a o treime din suma promisa israelului, acesta din urma prin Razvan Ungureanu au refuzat recuperarea tezaurului de la Moscova.In acest timp evreii au cerut rusilor tezaurul Romaniei, in contul holocaustului.

Restul aici
http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/manifest-lansat-la-universitate-dati-mai-departe/

acme

Citat din: AdarM din  23 Septembrie 2013, 23:10:38
Ce sa zic?
In afara celor 32 de ani de cand lucrez numai cu aur si argint, habar n-am.
...doar ca eu i-am intrebat si pe aia care chiar se pricep, nu de alta, dar macar sa fiu informat, sa-mi pot face o idee.Dupa ce roca e sfaramata si tratata cu cianura, totul intra in uzina de prelucrare, unde cea mai mare parte se recupereaza, insa nu toata, pentru ca tehnologia actuala nu o permite.
Si-nca una: in iaz, soarele nu "evapora" cianura, o transforma, o neutralizeaza.
In final, concentratia e sub cea admisa de normele europene si aici GR nu poate sa fenteze pe nimeniu, odata ce va fi stipulat in contract si incalcarea duce, automat, la suspendare - vezi clauzele acordului de mediu.

Intiiul chimist al tarii dixit:
"Dincolo de nivelul de concentraţie a cianurilor în lacul de colectare care este proiectat la Roşia Montană, cianura este distrusă de ultraviolete, de razele soarelui"
We're born alone, we live alone, we die alone.

equilibrum

Povestile cinamareze despre Rosia sunt aruncate doar pentru ca sa le fie mai usor sa denigreze protestele imotriva exploatarii. Eu cred ca in primul rand e interesul financiar. Aur, aur si metale grele. Nu contest ca zona prezinta un imens interes arheologic, dar daca amaratul asta de stat, supraindatorat, era singurul eploatator, eu unul acceptam orice incalcare eco/verde sau cum vreti sa o prescurtam. Ciocneam si cupa cu cianura.
Asa insa, noi nu ne alegem poate nici cu cianura, te pomenesti ca o recicleaza sa mai prelucreze si prin alte parti  :-o
Pastreaza-ti energia.

Arhanghelul

#102
"Nu ştiu alţi cum sunt, dar eu, când mă "(I.Creanga)  ...uit raman ... interzis ...   :-o:? :-o

Sanda Lungu excroaca de la Rosia Montana RMGC

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

Un articol bun despre Rosia Montana

http://www.cotidianul.ro/exista-un-dosar-rosia-montana-el-trebuie-redeschis-de-dna-223595/

Incercati sa ocoloiti fumigenele... ca sunt si d-astea cateva, bine plasate. :evil:

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05