Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cine ne conduce?/Ne conduce cineva?

Creat de @Lex, 03 Decembrie 2011, 16:53:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

acme

#195
Citat din: Xanadron din  20 Martie 2013, 13:44:24
Prima vizita ca presedinte a lui Obama-n Israel are si-un "nume de cod": Unshakable Alliance. 8-)

O sa aiba si un logo (sic)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.487147501347063.108449.215332295195253
We're born alone, we live alone, we die alone.

fiulploii

Citat din: AdarM din  08 Martie 2013, 19:56:50
Zen:
"Scopul cuvintelor este sa circule idei. Cand ideile au fost intelese, cuvintele sunt uitate. Unde pot sa gasesc un om care a uitat cuvintele? Cu el vreau sa discut."

Dupa ce intelegem pe deplin asta, putem discuta, pana atunci vorbim niste vorbe.
:lol:
Confucius i-a spus lui Yen Mui: Tao în sinea noastră nu poate fi scindat. Altminteri îşi pierde unitatea şi dacă-şi pierde unitatea el devine nesigur şi-i provoacă astfel minţii tulburare, tulburare căreia nu-i putem scăpa. Pe bună dreptate cei din vechime spuneau că omul ar trebui mai întâi să se întărească şi să-l afle pe Tao în sine însuşi şi apoi să-l găsească pentru sau în alţii. Înainte de a fi realizat aşa ceva, la ce bun să te expui vicisitudinilor celorlalţi? Căci altminteri, riscăm ca toată eficacitatea să se reducă la dorinţa zadarnică de renume şi ca toată înţelepciunea să se piardă în dispute''

Ignoranţa e de trei feluri: când nu ştii nimic, când ştii numai prostii şi când ştii ce nu trebuie.


Faptul ca sunt un optimist se datoreaza urmatoarei actiuni
Cine râde de propria sa prostie are o sursă constantă şi veşnic nouă de amuzament.
Zilnic ma minunez de ce sunt in stare  :lol:

zana@M

Citat din: AdarM din  08 Martie 2013, 19:56:50
Zen:
"Scopul cuvintelor este sa circule idei. Cand ideile au fost intelese, cuvintele sunt uitate. Unde pot sa gasesc un om care a uitat cuvintele? Cu el vreau sa discut."

Dupa ce intelegem pe deplin asta, putem discuta, pana atunci vorbim niste vorbe.

Uite aici o ideee....
http://www.antena3.ro/stiinta/el-este-romanul-care-poate-conduce-lumea-vezi-descoperirea-uluitoare-care-ne-ar-putea-schimba-vietile-143186.html
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

Xanadron

Mai exact ar fi: "iata unul din oamenii a caror minte ajuta pe niste idioti care impart banii sa conduca lumea". :-D

In orice caz, teoria graf-urilor si demonstrarea reala a capacitatilor ei de predictie (cum ar fi ghicirea in proportie de 93% a traiectoriilor unor utilizatori de celulare/moleculare :lol:) demonstreaza odata in plus ca oamenii "moderni" traiesc prinsi intr-o retzea - sau, mai precis, intr-o pinza de paianjen. :-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Din stirea bomba eu nu prea am priceput mare lucru decat ca romanul e ungur si mai stii, o fi vreun mare patriot...roman, desigur. Raman foarte obligat faţă de cine ma lamureste ce e cu grofii sau grafii aceia.

fiulploii

#200
Citat din: Xanadron din  07 Martie 2013, 22:05:06
Uite raspunsul:  :evil:

Mașina întrebă:
— După mine ce urmează?
— Inteligența Artificială!
— Și apoi?
— I.A. va inventa un Dumnezeu, ce va crea Omul.
— ...Care va crea iarăși Mașina?
— Din nou și din nou...
— Și cine se află în spatele tuturor? murmură Mașina.
— Cel care îți răspunde.Adică eu, Răspunzătorul.

:evil: Nu asta e raspunsul corect . Raspunzatorul  nu e tinta finala .

Citat din: abyss din  31 Martie 2013, 22:19:41
Din stirea bomba eu nu prea am priceput mare lucru decat ca romanul e ungur si mai stii, o fi vreun mare patriot...roman, desigur. Raman foarte obligat faţă de cine ma lamureste ce e cu grofii sau grafii aceia.

Originile teoriei grafurilor se gasesc in rezolvarea unor probleme de jocuri si amuzamente matematice,care au atras atentia unor matematicieni de seama cum ar fi: Euler, Hamilton, Cayley, Sylvester, Birkoff.
Data nasterii teoriei grafului este considerata a fi anul 1736. Cand matematicianul Leonhard Euler a publicat un articol in care a clarificat problema celor 7 poduri si a prezentat metode pentru rezolvarea altor probleme de acelasi tip.
Cu 200 ani mai tarziu aparea la Leipzig prima carte de teorie a grafurilor al carei autor este matematicianul maghiar Denes Koreg. In amintirea contributiei lui Euler unele notiuni si tipuri de grafuri de care acesta s-a ocupat sunt denumite de catre Koreg lant eulerian ,graf eulerian,etc. Un alt matematician care s-a ocupat de aceleasi probleme ca si Euler, dar care si-a publicat rezolvarile cercetarilor sale in anul 1873 a fost Carl Hierholzer.
Alte izvoare ale teoriei grafurilor sunt:studiul retelelor electrice, problema celor 4 culori, aplicatiile teoriei grafurilor in chimie(initiate de Cayley), probleme hamiltoniene, grafuri planare.
Fizicianul Kirchoff a studiat la mijlocul secolului al XIX-lea retele electrice cu metode care apartin astazi teoriei grafului contribuind la dezvoltarea acestei teorii.
Termenul graf a fost folosit pentru prima data in sensul sau actual in 1878 de matematicianul Sylvester. Teoria grafurilor are numeroase apeluri in chimie, contribuind in mare masura la rezolvarea problemelor de numarare a grafurilor apartinand unor clase speciale.
Teoria grafurilor este folosita in domenii variate: de la chimie la economie, de la studiul retelelor electrice la critica textelor de politica, devenind o disciplina majora.


Un graf este o colectie de noduri si arce. Nodurile pot fi identificate prin chei, iar arcele reprezinta conexiuni intre noduri.
Un graf G poate fi notat G=(N,A), unde N e multimea nodurilor, iar A a arcelor.
Ordinul |G| unui graf G e dat de numarul nodurilor.
Arcul a ce leaga nodurile x si y se spune ca este incident cu x si y si se noteaza a~(x,y), iar x si y se spune ca sunt adiacente.
Gradul unui nod este egal cu numarul arcelor incidente lui. Un graf regulat are acelasi grad pentru toate nodurile.
Grafurile pentru care orice arc (x,y)=(y,x) sunt neorientate.
Bucla e un arc de forma a ~ (x,x).
Un graf simplu nu accepta existenta arcelor multiple, deci intre orice doua noduri poate exista cel mult un arc.
Etc.Etc.


Exemplu. Forumul are acum 1.407 membri (fara sa mai punem la socoteala si vizitatorii) sau 1.407 noduri - sa le zicem informationale.
Forumul contine 69.446 mesaje _ fara acesta  :lol: _ sau 69.446 arce informationale/relationale intre noduri .
Pentru simplitate presupunem ca toate nodurile sunt active .
Etc.
Acum, ce poti face cu chestia asta. Folosind formule matematice poti anticipa multe ce tin de evolutia forumului si in particular a sub-grafurilor continute. La ce iti foloseste ? Mie sau tie la nimic fiindca altele sunt pasiunile si interesele noastre.
Insa  :evil: sa zicem ca se inscrie cineva nou pe forum - de sine statatoriu    sau trimis/convins   de cineva de sine statatoriu . Acea persoana/nod se va conforma unui anumit tipar prin postarile sale . Tipar care va genera sau nu o anumita reactie in sistem . Reactie care poate fi previzionata intr-o anumita masura . Si de aici ..deschisa-i calea la tot felul de studii .. matematico-sociologice .

  Nu mai punem la socoteala ca se poate face un profil psi citind postarile oricarui user  care si el se poate introduce in ecuatie , etc, etc.

Sper ca am fost lizibil in incercarea de explicare a unui graf  :-D

fiulploii

Poate pe langa explicatia mea de actualitate te-ar ajuta insasi problema celor 7 poduri din Konigsberg.

Problema celor 7 poduri


Adeseori suntem tentati sa credem simplul fapt de a traversa strazi sau poduri nu implica nici o idee deosebita. Iata însa ca exista o celebra problema de traversare în care singura idee implicata este aceea de "traversare", problema celor sapte poduri din Königsberg. Aceasta banala si totusi foarte controversata problema a dus la aparitia si dezvoltarea teoriei grafurilor.
Problema se pune cam asa:

Orasul Königsberg era asezat pe coasta Marii Baltice, la gurile râului Pregel. Pe râu erau doua insule legate de tarmuri si între ele de sapte poduri ca în figura 1.
Oamenii care cutreierau aceste insule au observat ca daca porneau de pe malul sudic al râului, nu puteau sa-si planifice plimbarea astfel încât sa traverseze fiecare pod o singura data. Se parea ca ori trebuia sa sara un pod ori sa-l traverseze de doua ori.
În anul 1735 Euler a descoperit ca nu mai are rost sa se încerce, propunând urmatoarea analiza a problemei, din punct de vedere matematic:
Sa consideram mai întâi insula estica (fig.2.):


Sunt trei poduri care duc la ea. Deoarece se pleaca de pe malul sudic, înseamna ca se pleaca din afara insulei estice.

Deoarece fiecare din cele trei traversari trebuie efectuate o singura data, plimbarea trebuie sa se termine pe insula estica.

Sa consideram acum insula vestica:
Sunt cinci poduri care duc pe ea, iar cinci este din nou numar impar. Asadar plimbarea începe în afara insulei, si deci trebuie sa se termine pe insula vestica.
Aceasta înseamna ca plimbarea se termina în doua locuri diferite simultan ceea ce e imposibil. Solutia data de Euler este tipica pentru personalitatea si ingeniozitatea sa. Tot el a scris în anul 1736 prima lucrare de teorie a grafurilor despre problema acestor sapte poduri.

AdarM

"In universul asta nesfarsit s-au intalnit doua civilizatii: una la apogeul dezvoltarii si cealalta abia ridicandu-se copacel. Asumandu-si rolul de mentor sau frate mai mare, prima s-a gandit sa-i intinda o mana, sa-i ofere un ajutor, cedandu-i tehnologie, suport intelectual si altele de acelasi tip. Iata ca usor-usor incep astia sa si le insuseasca, sa patrunda printre cei avansati, sa-si faca cunoscut locul si rostul lor in galaxie. Cum planeta pe care o locuiau pastra in mare parte natura virgina, a devenit in scurta vreme o destinatie predilecta pentru vacantele celorlalte civilizatii, numai ca desi multime de nave aduceau aici turisti, prea putini se intorceau acasa. Trebushoara asta a ridicat oarece semne de intrebare in mintile confederatiei galactice si cativa observatori au fost trimisi sa vada ce-si-cum, sa dezlege misterul. Dupa ce au cautat indelung, dupa ce au intrebat in dreapta si-n stanga, enigma si-a gasit rezolvarea, numai ca descoperirea i-a socat pe toti. Turistii erau pur si simplu vanati si mancati! Guvernul sau reprezentantii planetei au fost degraba somati sa ofere explicatii.
- Bine ba, 'tu-va neamu-n dos, v-am dat de toate, v-am deschis scoli, v-am invatat aproape tot ce stim si noi, asta-i multumirea voastra? V-am considerat prieteni si voi asa ne raspundeti?
- Pai si noi tot prieteni va consideram, neicushorilor, iar drept urmare pe unde va prindem, p-acolo va imprietenim."
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Xanadron

...Si-o ultima postare inainte de-o pauza mai lunga - desi mergea poate mai bine la pagina... tragi-comica: :-D

http://www.storyleak.com/face-of-bureaucracy-400-pound-union-pres-works-2-hr-days-makes-156k/

Nenea asta de 180 de kile e deci unu' din cei care ne conduc - in cazul lui (dar nu numai) "muncind" (cu sforaieli :lol:) cite 2 (doua) ore pe zi.
O munca titanica se pare, fiindca altfel n-ar fi platit de sindicatul muncitorilor din primaria new-yorkeza cu 156.000 USD/an.

Traiasca deci pretenia lu' Bloomberg cu Rosenthal !!! :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

#204
Profetul cel "lanos" ...  isi da arama pe fata ...

http://www.ziare.com/international/papa/papa-cere-sa-se-investigheze-interzicerea-sacrificiilor-ritualice-in-polonia-1254912

""Papa si-a exprimat ingrijorarea cu privire la interdictia sacrificarilor ritualice si i-a cerut cardinalului Kurt Koch, presedintele Comisiei Vaticanului pentru Relatia cu Evreii, sa investigheze problema si sa vina cu un raport saptamana viitoare", a declarat Ronald Lauder."

Resurse:
Kosher Slaughter

http://sldsjd.wordpress.com/2009/12/20/crestinii-kosher-ul-si-craciunul/
http://saccsiv.wordpress.com/2011/05/11/mancam-carne-jertfita-idolilor/

P.S. Cand tie mila de o "creatura" n-o chinui ... ucide-o foarte rapid si cat mai putin dureros ... asta am invatat de la bunica de la tara  ... care m-a punea sa tai capul la pui ... cu toporul ascutit ...  pe o buturuga ... acum nu stiu ce mai receptiona creierul "pasaretului" ... de la putinul sistem nervos ramas de la gat inspre creier ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

#205
Aducere aminte ...

"Decizia Comisiei
din 31 ianuarie 2011


în temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind nivelul de protecție adecvat asigurat de Statul Israel privind prelucrarea automată a datelor cu caracter personal
[notificată cu numărul C(2011) 332]
(Text cu relevanță pentru SEE)
(2011/61/UE)
COMISIA EUROPEANĂ,
având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,având în vedere Directiva 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 24 octombrie 1995 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date [1], în special articolul 25 alineatul (6),
După consultarea Autorității Europene pentru Protecția Datelor,
întrucât:
.................................................................................................
(2) Comisia poate constata că o țară terță asigură un nivel adecvat de protecție. În acest caz, datele cu caracter personal pot fi transferate din statele membre fără să fie nevoie de garanții suplimentare
..................................................................................................
(5) Sistemul juridic din Statul Israel nu dispune de o constituție scrisă, însă Curtea Supremă din Statul Israel a acordat un statut constituțional anumitor "legi de bază". Această "legislație de bază" este completată de o jurisprudență extinsă, întrucât sistemul juridic israelian aderă în mare măsură la principiile dreptului comun. Dreptul la protecția vieții private este inclus în legislația de bază: "Demnitate umană și libertate", în secțiunea 7.
...................................................................................................
(9) Standardele juridice în materie de protecție a datelor aplicabile în Statul Israel includ toate principiile de bază necesare pentru a asigura un nivel adecvat de protecție a persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal din bazele de date automatizate.
...
(11) Autoritățile israeliene responsabile de protecția datelor au dat explicații și asigurări referitoare la modul în care trebuie interpretată legislația israeliană și au confirmat că legislația israeliană privind protecția datelor este pusă în aplicare conform acestei interpretări. Prezenta decizie ține seama de explicațiile și asigurările respective și este, prin urmare, condiționată de acestea.
(12) Prin urmare, ar trebui să se considere că Statul Israel asigură un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, astfel cum este prevăzut în Directiva 95/46/CE, în ceea ce privește transferurile internaționale automatizate de date cu caracter personal din Uniunea Europeană către Statul Israel sau transferurile neautomatizate supuse unor prelucrări automatizate în Statul Israel.
...
ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:
Articolul 1
(1) În sensul articolului 25 alineatul (2) din Directiva 95/46/CE, se consideră că Statul Israel oferă un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal transferate din Uniunea Europeană în ceea ce privește transferurile internaționale automate de date cu caracter personal din Uniunea Europeană sau în cazul transferurilor neautomate, dacă aceste sunt supuse unor prelucrări automate în Statul Israel.
...
Articolul 6
Statele membre iau toate măsurile necesare pentru a se conforma prezentei decizii în termen de 3 luni de la data notificării acesteia.
Articolul 7
Prezenta decizie se adresează statelor membre.
Adoptată la Bruxelles, 31 ianuarie 2011.

Pentru Comisie:
Viviane Reding
Vicepreședinte"


http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:027:0039:01:RO:HTML



Pe langa c-am aflat cine estem jupanu' ... ne mai obliga sa-l aparam (Ca sA ne aparam datele personale) de semiluna "verde" ...

De ce  ... n-au fost stocate in Germania sau Franta ... sau intre ei ... Alsacia si Lorena(in prezent apartin de Franta) .


Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

#206
Pentru cine nu stie inca cine-i jupanu' suprem, :evil: e util de aflat ca si americanii au datele personale "stocate" tot in Israel.

N-am acu' timp sa va dau linkurile, da' credeti-ma ca asa sta treaba.
Concluzia - aceeasi: chiar n-are sens sa ne mai racim gura de-a surda. :|
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

  Daca mai era vreo urma de indoiala  :evil: cine pe cine urecheaza

http://www.antena3.ro/externe/netanyahu-traseaza-liniile-negocierilor-dintre-sua-si-iran-228047.html

  Mde,  asta e ! Sa ne multumim si sa ne mandrim  in noua era ce va sa vina ca imnul acelui stat e o melodie romaneasca . Ironia sortii  :lol:

acme

Poate nu era clar cum se aranjeaza ploiile astfel incit apa sa curga unde trebuie: doi oameni se intilnesc la ceas de seara si cel putin unul dintre ei e o persoana "complicata" si provine dintr-o familie cu 5 generatii de rabini pe cale paternala.

Hint 1:
http://www.bursa.ro/exclusivitate-intalnire-de-gradul-zero-wesley-clark-si-gruia-stoica-tete-a-tete-la-sediul-grampet-216956&s=companii_afaceri&articol=216956.html

Hint 2:
http://www.jewishjournal.com/world/article/wesley_clarks_rabbinical_lineage_20030919
We're born alone, we live alone, we die alone.

Xanadron

#209
Opinii interesante ale sforarului veteran :evil: Zbgnw Brzzski :-D despre "trezirea politica" a Turmei cu ajutorul mediei alternative (trezire surprinzatoare pentru Ei, zic unii - nu si eu, fiindca-s convins c-a fost ghidonata in directii premeditate) - exprimate p-un site cu nume care-mi place :lol: (Spinzurati bancherii):

http://www.hangthebankers.com/brzezinski-admits-alternative-media-stalling-war-with-syria/

Elocventa-n orice caz una din afirmatiile lui: "E mai usor acum sa ucizi un milion de oameni decit sa-i manipulezi". :-o (spre deosebire de trecut, cind zice el ca era mai usoara operatiunea inversa).

...Va suna poate si voua un clopotel (funebru) din propozitia asta?! 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/