Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Proiectul KIA

Creat de Siberia, 02 Noiembrie 2011, 12:29:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Siberia

Siberia
CitatPentru toti cei interesati sa participe, jocul va incepe in data de 04 Noiembrie 2011 la ora 00.00 (ora Romaniei).

Prima misiune ar fi urmatoarea:
   Stabilirea (in decursul a 8 ore - interval orar 00.00 - 08.00 ora Romaniei) unei ore la care sa fim prezenti pentru a face un inventar al lucrurilor pe care le avem asupra noastra (in mod virtual bineinteles), pentru a fi de acord cu privire la tipul terenului pe care incepe actiunea jocului si pentru a gasi misiunea prioritara cu care va incepe jocul.

nicky22me
CitatPrima zi:
1)Am cauta o sursa de apa potabila.
2)Vanarea hranei, sau gasirea ei.
3)Crearea unui adapost.
4)Confectionarea de arme pentru aparare impotriva animalelor salbatice si bastinasilor agresivi.
+ Ca ne-am putea folosi de obiectele pe care le avea fiecare in momentul rapiri,teleportari etc.
Deci, eu sunt in drum spre sala de antrenamente am la mine telefonul,cheile,portofelul, si ghizdanul.In ghizdan as avea un trening,o sticla de apa de 0,5l,4sandwich-uri,si 2-3 pixuri, 1 creion, o ascutitoare(folosesc acelasi ghiozdan si la scoala) si o carte(Sven Hassel Getapo).Este toamna afara deci as avea si o geaca.
In legatura cu peisajul,ce parere ati avea de o zona montana impadurita?

Sleah19
CitatEste absolut necesară o primă şedinţă operativă, condusă de ... Paul Dorneanu să zicem, în care pe primul loc va fi organizarea apărării şi  securităţii grupului Rufon .
  Cel mai mare pericol poate venii din contactul direct cu populaţia băştinaşă . Roxaline care parcă e medic , ne-ar putea lămurii cât de periculoase pot fi bacteriile sau viruşii necunoscuţi , pentru care organismul uman nu are imunitate. Accesarea amintirilor globale ale vechiului Pamant, ne-ar ajuta să vedem ce au păţit populaţiile sud-americane când gripa spaniolă care era banală pentru europeni , iau decimat cu milioanele pe băştinaşii fără imunitate.
Studierea de la distanţă a obiceiurilor populaţiei băştinaşe , mai ales a celor alimentare ,eliminăm riscurile dacă pentru început vom consuma aceleaşi plante , animale sau păsări care le consumă şi băştinaşii .
  Alegerea unui loc ideal din punct de vedere strategic( zonă temperată sau mai caldă, acces la apă, materiale de construcţii, uşor de apărat în eventualitatea unui conflict etc)  pentru construirea unui oraş/cetate , Rufonburg să zicem.
Normal că obţinerea focului e uşoară pentru noi iar pentru început vom folosii combustibilii fosili.

Ganditorul
CitatPrima zi .
Cred ca necesitatile de baza sunt in prim planul primei zile - apa, adapost, hrana.
Apa - pt ca functionarea corpului uman isi pierde randamentul in lipsa apei.
Adapost - pentru ca ne aflam pe o planeta asmanatoare - dar necunoscuta - si acest lucru poate face ca grupul sa fie luat prin surprindere de manifestarile climatice, de prezenta celorlalte grupuri, de animale salbatice...situatie in care cei mai slabi dinn grup (femei, copii) pot suferi.
Hrana - si cred ca in prima zi e bine sa ne rezumam la vegetale. Poate ca uciderea animalelor este neacceptata pe aceasta planeta si poate creea/initia conflicte cu grupul bastinas. Poate ca pregatirea hranei (focul) atrage actiuni nedorite din partea populatiei bastinase sau a celorlalte grupuri.
- Tot aici, in prima zi, cred ca ar fi utila o cunoastere/evaluare/inventariere a capacitatilor intelectuale si abilitatilor practice ale grupului, in vederea maririi eficientei actiunilor grupului. E necesar sa stii cine e constructor (pt construirea adapostului), cine e chimist/botanist/medic  pt stabilirea hranei optime, cine e inginer pt mici automatizari/organizari a taberei etc etc ( desi ipoteza de existenta a grupului stabileste ca fiecare poate accesa orice fel de informatie utila - daca am inteles bine ).

Siberia
Citat1.Ce stim despre mediul in care suntem ? (zona muntoasa, zona litorala, zona de campie, zona de deal, flora ?)
2. Ce obiecte avem la noi si cat de folositoare sunt ? Cum ne putem folosi de ele ?
3. Ce "skilluri" are fiecare ? Pe baza acestor abilitati formandu-se echipele cu misiuni specifice.
4. Ce vrem sa pastram din vechiul sistem ? Proprietatea individuala sau comuna asupra obiectelor cu care am "aterizat" in necunoscut ?

nicky22me
Citat1)eu as vrea intr-o zona muntoasa
2) telefonul,cheile,portofelul, si ghizdanul.In ghizdan as avea un trening,o sticla de apa de 0,5l,4sandwich-uri,si 2-3 pixuri, 1 creion, o ascutitoare(folosesc acelasi ghiozdan si la scoala) si o carte(Sven Hassel Getapo).Este toamna afara deci as avea si o geaca.
3) am rezistenta mare, forta,reflexe bune .
4)Comun:) ce e al meu e si al vostru:D

Tayka
Citat1-zonă uşor deluroasă -savană,junglă, climat subtropical.(asta pentru a nu purta atâtea haine pe noi)
2-Ca obiecte;Busolă cu lichid,amnar,cuţit,topor,coardă,arc,costum militar de vară,mocasini,rucsac ce conţine;lanterna solară,trusa sanitară,bidon apă,gamelă,sare,seminţe de legume şi cereale,lamă fierăstrău,o ţeavă de inox lungă de 1m,cu diametrul de 1 ţol,folosită ca;armă,tun,filtru de apă baston,etc.pelerină,cârlige şi fir de pescuit,maceta,muzicuţă(cu schimbător)   ...
3-Pot construi rapid colibe,capcane,ştiu să lucrez pământul,ceva zootehnie,ştiu să fac ţuică,   :roll:am ceva noţiuni de citit şi luat urma pentru drumuri,cărări,şi zăpadă,rabd orice chinuri,(inclusiv chinurile iadului)  ,mă controlez binişor când sânt provocat (excepţie fac doamnele),mănânc f. puţin şi cumpătat.Recunosc şi ştiu să folosesc plantele medicinale.Mai am prostul obicei de a-mi menţine promisiunea dată,ceiace trebuie să recunosc că nu mi-a prea folosit în viaţă( mai ales prin zona balcanică din Vechea-Terra.. 
4- Prefer lucrul meu dar sper să mă adaptez şi cu cel colectiv în caz de nevoie. 
Cred că ar fi interesant să spunem şi ce funcţie am dorii să îndeplinim în cadrul colectivităţii de ,,dincolo''(frizer,bucătar,medic,dascăl,preot,gropar,dentist,gigolo,poliţist,agricultor,cerşetor,fotbalist,pescar,vânător,sau ori ce altceva aţi dorii).. 

Siberia
CitatAs face un inventar al tuturor lucrurilor care le avem asupra noastra - de ex: 3 amnare, 5 brichete, 2 agende, 3 oglinjioare, 4 PET-uri de jumatate de litru, 5 pixuri, 7 bricege, etc - si as vedea la ce le putem folosi in prima faza.
As incropi 3 echipe pentru inceput : una de cercetare a imprejurimilor, una de adunat hrana si una de amenajare a spatiului si de impartire a hranei. N-am zis si de gatire a mancarii, fiindca ar trebui sa ne gandim daca dorim sa omoram animale pentru carne, sau consideram ca fructele, plantele, ciupercile ne pot oferi atat zaharul cat si proteinele necesare traiului zilnic (pentru asta am putea apela la amintirile globale ale vechiului Pamant aka Google in joc  ).
As incerca sa comunic telepatic cu animalele intalnite, trimitand un mesaj de respect fata de ele si fata de mediul lor pentru a nu deveni dusmani ci pentru a ne vedea fiecare de zona lor. Pentru animalele recalcitrante (daca exista) putem trimite si un mesaj de genul: nu ma respecti, te prind si te domesticesc: ti-e draga libertatea ?   (sunt convinsa ca orice animal intelege asta).
Stiind in ce zona ne situam (alpina, de deal, etc.) putem apela la amintirile globale aka Google si putem descoperi modalitati rudimentare de construire a adaposturilor (daca nu le cunoastem deja).

Si tot asa... (asta la o prima vedere.. evident ca unde s unt mai multe vederi, se gasesc mai multe solutii   )

Siberia
CitatEu am la mine in geanta mereu o bricheta (cel putin), un amnar si o lupa   (asta fiindca mi se par mai utile decat machiajele  ) asa ca pentru o perioada ar trebui sa reusim sa ne descurcam cu focul.
Mai am un briceag VictorInox, un pix, o agenda, unul sau doua plicuri de ness instant, un spray lacrimogen si alte cateva mici nimicuri gen chei, portmoneu, telefon...

Tayka, vrei sa revizuiesti te rog lista obiectelor pe care le-ai putea avea asupra ta ? (si pe care le porti de regula asupra ta ?)

Multumesc.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

kitzkhan

hmm...oare unde am ajuns, acum 5 minute eram in drum spre casa ......acum nu mai inteleg nimic, uite totusi un foc, o sa ma apropii de el ........................

imbracaminte : adidasi, ciorapi, blugi, tricou, bluza trening, geaca de toamna

obiecte : portofel piele cu mai multe compartimente , 2 bancnote de 10 ron si una de 5 ron , 2 monezi de 50 bani , bricheta(gaz 8/10), pachet tigari (10/20) , veregheta aur (~8 grame) , ochelari soare , telefon mobil, ziar(pagini 10/10)

angellla29

Inventarul meu este foarte asemanator cu al Siberiei+ o oglinda si un set de batiste de unica folosinta...Si de organizare cine se ocupa in mod sigur? Eu sunt dispusa sa fac orice mi se cere....deci eu nu o sa carcotesc...

L.E Imbacata normal.. o pereche de blugi si un flanel in picioare o pereche de adidasi...

lylyt_ice

Mai Siberio; nu trisa... daca este vorba de o teleportare neasteptata...ce cauta in inventarul tau o lupa si un amnar?  :rainbow:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Siberia

Amnarul ocupa foarte putin loc si e foarte folositor oricand (il car cu mine din motive personale... si eu si catia prieteni buni de-ai mei ne-am achizitionat cate unul de la magazinul "Army":-D)
Iar lupa o am in geanta fiindca m-am saturat sa incerc sa descifrez indicatiile de pe unele produse care sunt scrise cu un font de marimea 1... Asa scot lupa si ma descurc mult mai repede :)
Nu am de ce sa trisez, fiindca oricum am in permanenta si o bricheta cel putin (fiind fumatoare) asa ca nu-mi fac probleme ca n-as avea cu ce aprinde focul pentru o perioada.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

Citat din: Siberia din  12 Noiembrie 2011, 15:36:29
Tayka
Tayka, vrei sa revizuiesti te rog lista obiectelor pe care le-ai putea avea asupra ta ? (si pe care le porti de regula asupra ta ?)
Multumesc.
Bine am să mă conformez şi eu deşii nu sânt deloc entuziasmat de ideia teleportării ,,pe nepregătitelea''direct într-o lume necunoscută,cu o civilizaţie tribală,şi după cum se aude şi.. canibală..
Eu la fermă merg de obicei dimineaţa echipat cu foarfeca de tuns lâna,un cuţit de tăiat unghiile,coardă de imobilizat animalul,injecţii cu antibiotice,telefon,chei diferite,ochelari (+3),câte odată am şi pistolul cu glonţ,necesar pentru asomări,sau apărare.La prânz mai duc şi mâncarea la 2 ciobani.În funcţie de intemperii mă deplasez cu bicicleta,motoretă,maşină,sau pe picioare..Îmbrăcăminte;blugi,scurtă cu glugă,cizme (cam pline cu bălegar).Sacoşa cu toate celea,pălincă tare.Seara mai vin cu câte un caş de brânză...De obicei sânt însoţit de un câine.(pe care n-ar strica să încerci să-l teleportezi şi pe el).
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

lylyt_ice

Nu...! asa nu se mai poate, iese cu scandal pe "avere"...Cel mai corect ar fi ca teleportarea sa aiba loc pentru toti odata, la ora 3 "dimineata" cum va gaseste pe fiecare...DE...si ADAM si EVA cand s-au trezit in materie nu ereau dotati cu nimic... si s-au descurcat! ACUM SA VA VAD...!!!  :wink:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Tayka

Citat din: lylyt_ice din  13 Noiembrie 2011, 00:36:48
ACUM SA VA VAD...!!!  :wink:
Cum adică ai vrea să ne vezi?în costumul..din grădina Edenului..
Păi tu nu participi la Siberiadă?sau eşti mai ...pudică?
Ei hai că nu mă uit până când îţi pui şi tu două frunze mai sus şi una mai mare ceva mai..jos.Număr până la 10 după care totuşi ..mă uuit. 8-) :roll: :evil:..1,2,3,...
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

lylyt_ice

Am zis...SA va vad...Pe voi care sunteti in joc..daca tot e un topic pe acest forum unde sunt ceva personaje care se expun ca actori fictivi...Ne dam si noi cu parera cand devine mai plictisitor... :lol:

fiulploii

Citat din: Siberia din  02 Noiembrie 2011, 16:31:54
Primul pas este inscrierea in joc.
......
Daca aveti idei de modificare sau dezvoltare a "platformei" jocului, sunt binevenite :)

Citat din: romulus din  06 Noiembrie 2011, 21:21:48
Ok monser. E optiunea ta , insa ar fi fost interesant sa fii si tu . Asta una la mana, si,  doi : dupa parerea mea realitatea, poate fi asa cum o vrem noi ! Trebuie doar sa vrei si sa crezi ! Parere amea .
Am zis !
Nu ajunge doar sa vrei si sa crezi pentru ca - dupa a mea parere , credinta implica speranta si mai ales un strop de indoiala . trebuie sa fi sigur ca asa este si sa nu-ti mai bati capul cu asta - bineinteles ca ne pricepem sa dam sfaturi , mai greu e cu urmatul lor  :evil:
Citat din: padme din  11 Noiembrie 2011, 23:09:12
1-Merci de invitatie, dar si asa stau prea mult pe net, poate doar daca ma trezesc intr-o teleportare ceva si n-am incotro :))))))))
2- probabil se va intampla si de la sine in momentul in care o sa-mi dau seama ce faceti voi aici.....

S cu Z pt postari....

Bun , nu am vrut sa fac parte din joc insa .. inevitabilul s-a produs . M-am trezit alaturi de voi si de altii in acest proiect Kia . Sunt o entitate numita fiulploii , nu am forma fizica si nu am niciun obiect fizic adus cu mine  . Si nici nu am nevoie deocamdata de asa ceva . Observ ca sunt ceea ce voi numiti bastinas   primitiv . :lol:
Cred , deci am indoieli ca este bine  :lol: , cred deci  ca ar fi bine sa spun ca nu exista doar o singura rasa de bastinasi , cei multi sunt cei ce citesc doar pe aici si nu sunt inregistrati , ei ne observa chiar in acest moment .
Eventul s-a produs de mult insa constientizarea lui a inceput cu deschiderea acestui topic de catre colega @Siberia si as dori sa nuantez putin : nu este vorba de o parasire definitiva a vietilor fiecaruia ci doar de trairea paralela si oarecum simultana atat a vietii terestre obisnuita a fiecaruia - cum remarca colega @padme cat si pe cea a eventului in care asa cum specifica @Siberia  am fost atrasi in grup , fara fanfara sau comitet de primire.
Pentru ca in noul nivel nu se pot duce toate obiceiurile umane actuale avem vieti paralele . Si da , exista telepatia si  accesarea informatiilor numai ca nu ne putem juca cu ele aici pe forum . Aici putem folosi doar logica si psihologia aplicata plus experienta de viata- cazona, legionar-etranjera  :wink: , de luptator calificat in domeniul informatiilor  , laica sau clericala , obisnuita sau mai
neo-bisnuita .
Chiar si colegul @Urban face parte si @Calator astral    :lol:
Si ei se simt detasati desi in realitate nu sunt . Insa @Urban cauta sa stimuleze pozitiv intr-un stil deosebit .
Si nu se poate scapa din eventul acesta chiar daca parasim definitiv forumul  asta e partea interesanta a trecerii asteptate, vehiculate sau propovaduite  a se intampla candva in 2011-2012 .  :lol: Deja se intampla si daca nu ma credeti , faceti un rezumat despre tipurile de stiri din ultima vreme , despre economia globala, politica globala , moralul global, etc. - nu e cazul sa plictisesc  :-D 
Iar comentatorii de pe margini , indiferent unde s-au ascuns ei , sunt factori activi ai jocului .
Si oricat s-ar blama folosirea armelor pe Kia   ele exista si se folosesc din plin - chiar si de catre colegul @Romulus - numai ca suntem atat de obisnuiti sa fim pamanteni incat nu bagam de seama .
Asta nu a fost o parere ci ...altceva  :wink:
Deocamdata ... atat   :-)

romulus

Am lipsit un pic si a trebuit sa ma pun in tema cu ce s-a intamplat .
Deci suntem inca in faza de organizare-inventariere a mijloacelor , nu ?
Avand in vedere ce spuneau mai sus Tayka si Fiulploii relativ la arme precum si altii referitoare la sefie , eu sugerez sa incercam eliminarea  totala atat a armelor cat si a sefilor. Poate fi un exercitiu folositor pentru viitor  - si sa le inlocuim cu orice altceva , nu stiu, armele cu folosirea capacitatilor creierului spre ex. de a imobiliza, paraliza, hipnotiza un potential agresor. Nu cred ca va fi greu iar faptul asta poate ne foloseste sa atenuam/indepartam si mitul  violentei ancestrale a lui homo sapiens si implicit a faimoasei ziceri : homo homini lupus   iar sefii cu conducerea colectiva profitand de faptul ca beneficiem de telepatie, adica o comunicare instantanee  intre membrii grupurilor si putem alege ca, pentru a lua o decizie sa  mergem pe sistemul brainstorming blitz: analiza rapida, propuneri, variante , vot instantaneu! Astfel o decizie ar putea fi luata practic in max. 30 de secunde !
Ca argument pentru ceea ce sugerez ar fi acela de a promova intr-o lume noua si un sistem nou.
Nu v-ati sturat de galceava/razboi, legea celui mai puternic ori a fortei brute si a armelor, a dictatorilor ,  versus inteligenta/diplomatie/viata in armonie si capacitati superioare ale creierului !?
Ce ziceti ?
Am zis !

"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

fiulploii

Citat din: romulus din  13 Noiembrie 2011, 21:38:39
...
Deci suntem inca in faza de organizare-inventariere a mijloacelor , nu ?
..
eu sugerez sa incercam eliminarea  totala atat a armelor cat si a sefilor. Poate fi un exercitiu folositor pentru viitor  - si sa le inlocuim cu orice altceva , nu stiu, armele cu folosirea capacitatilor creierului spre ex. de a imobiliza, paraliza, hipnotiza un potential agresor. Nu cred ca va fi greu iar faptul asta poate ne foloseste sa atenuam/indepartam si mitul  violentei ancestrale a lui homo sapiens si implicit a faimoasei ziceri : homo homini lupus   iar sefii cu conducerea colectiva profitand de faptul ca beneficiem de telepatie, adica o comunicare instantanee  intre membrii grupurilor si putem alege ca, pentru a lua o decizie sa  mergem pe sistemul brainstorming blitz: analiza rapida, propuneri, variante , vot instantaneu! Astfel o decizie ar putea fi luata practic in max. 30 de secunde !
Ca argument pentru ceea ce sugerez ar fi acela de a promova intr-o lume noua si un sistem nou.
Nu v-ati sturat de galceava/razboi, legea celui mai puternic ori a fortei brute si a armelor, a dictatorilor ,  versus inteligenta/diplomatie/viata in armonie si capacitati superioare ale creierului !?
Ce ziceti ?
Am zis !
Sublinierile din citat imi apartin  pentru a scoate in evidenta ca  nu putem iesi deocamdata dintr-un anumit cerc  :-D : Omul este arma suprema
Asa cum diferim in limbaj asa diferim si in capacitatile extra-senzoriale . Am vaga impresie ca acest exercitiu s-a mai facut : exercitiul de a renunta la arme de orice fel si de a supravietui prin alte mijloace intr-o lume ostila  . Si astfel ne-am supus benevol unui experiment care a necesitat  UITAREA si atunci , ne-am inventat arme fizice , in primul rand pentru vanatoare de animale si apoi de .. alti semeni sau de .. bastinasi  :lol:
Chiar daca toata lumea e telepata si nu mai pronunta cuvinte tot va fi nevoie de conducere iar o conducere colectiva s-a mai experimentat in Istorie si a dat gres .
O conducere colectiva poate fi viabila la un anumit moment dar numai daca unul are drept de decizie iar ceilalti rol consultativ. O conducere colectiva chiar si telepata nu e posibila fiindca nu toti indivizii sunt la fel de ... evoluati . Altfel am fi clone ori acest lucru ne repugna  :lol:
Chiar daca la inceput sa zicem toti vor accepta o singura linie directoare spirituala , vor apare miscari care vor vrea sa experimenteze si alte cai iar orice societate , si mai ales una telepata , are o inertie foarte mare in privinta schimbarilor de orice fel .
Cele de mai sus sunt luate din istoria cunoscuta ..mai mult sau mai putin .
Chiar daca era inarmat , un samurai nu scotea niciodata sabia din teaca doar ca sa ameninte pentru ca , locul sabiei e in teaca .
Si sa nu se uite , omul este arma suprema !

P.S. Cum te aperi in fata unei agresiuni daca nu folosesti arme ? Nu poti negocia cu el , nu il vezi la fatza , nu te contacteaza doar te ataca . 

Nicipreaprea

Citat din: fiulploii din  13 Noiembrie 2011, 22:35:03

P.S. Cum te aperi in fata unei agresiuni daca nu folosesti arme ? Nu poti negocia cu el , nu il vezi la fatza , nu te contacteaza doar te ataca .

Cu iubire. Merge ?

Cred ca nu are sens sa ma inscriu la eventul asta... poate la urmatorul...

fiulploii

:lol: in care lume ? Ai fost vreodata atacat pe strada ? Iti recomand sa te duci cu iubire noaptea prin cartiere rau-famate .
Insasi existenta unei agresiuni , potentiale sau manifestate implica dupa mine existenta cel putin a unei arme .
Intrebare: cum transformi iubirea in arma ?  :wink:

Citat din: Nicipreaprea din  13 Noiembrie 2011, 22:56:22
...
Cred ca nu are sens sa ma inscriu la eventul asta... poate la urmatorul...
:lol:  esti deja inscris insa nu ai citit cu atentie ce scrie pe aici . ...poate data viitoare ...

calator astral

Adaug doar, in completare a mesajului precedent.,proverbul stramosesc "Paza buna trece primejdia rea!".
Asta nu este absolut deloc o atitudine defensiva sau retrograda,e o reflexie de bun simt in fata unor iluzii mult prea flagrante, eu invit unii idealisti sa se trezeasca repejor la realitate.

:star: