Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

terraflorin

#435
Cred că (pe fondul sărbătorilor de Paşte ) am ratat această ştire, dar este tocmai la ce făceam referire în comentariul anterior:

CitatBăsescu testeaza chemarea rezerviştilor sub arme?!

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu televizat, că România şi-a pus problema unei analize a capacităţii de a chema rezerviştii sub arme, dacă va fi nevoie.
In alta ordine de idei, Basescu crede că guvernul trebuie să înţeleagă că se impune creşterea capacităţii de luptă a Armatei Române şi a apreciat că ţara noastră trebuie să investească mai mult în domeniul militar.

Traian Băsescu:
Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania, deci este un subiect pe care CSAT-ul îl va analiza în perioada următoare.
El a făcut obiect de discuţie în ultimul CSAT şi va trebui să ne refacem capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie.

Dacă aşa ceva se discută la un şpriţ în cadrul CSAT-ului problema e mult mai gravă... se pune deja întrebarea cine va PRELUA colonia Romania sau dacă va mai exista în formatul acesta, destul de bănos pt corporaţiile internaţionale, vampirii sec. XXI

Ar mai fi o idee... dacă ''căpşunarii'' (cum le zice nenea Băsescu cu ''respect'') refuză să se întoarcă să apere sărăcia şi ''nevoile''... nu-i va prinde oricum conflagraţia mondială şi în Italia,,, Spania... chiar şi în SUA... ?  Oricum revin la ideea iniţială: la ce foloseşte o masă compactă de oameni neinstruiţi într-un război al sec, XXI? Să se lupte între ei, Putin cu Obama şi alte vite duşmane care mai sunt pe acolo... în avanposturi...

PS: De fiecare dată cânt a fost/a stat să înceapă un conflict sângeros care s.a lăsat cu ''colectare masivă de suflete'' au fost observate puzderie de OZN-uri ... Acum care o fi situaţia? Miroase a ceva pe undeva?

Ganditorul

Cred ca nu ai observat partea cea mai importanta a propozitiei din interviu :

Citat... şi a apreciat că ţara noastră trebuie să investească mai mult în domeniul militar.

Asa cum in viata "civila" se plateste tribut firmelor de paza, care-ti ofera protectie pentru probleme pe care nu le-ai fi avut ...daca ei nu veneau cu propunerea sa-ti faca paza, tot asa si acum se plateste o "taxa de protectie" pentru probleme pe care lumea nu le-ar fi avut daca ... "umbrela de protectie" nu si-ar fi aruncat umbra si pe tarisoara in care intamplator iti bei cafeaua dimineata.
Spectacole sangeroase menite sa faca lobby unor complexe mecanisme de "protectie" pentru ca cel aflat "in pericol" sa bage mana adanc in buzunar pentru a-si asigura linistea pe'acasa.
Criza din Coreea a vandut binisor niste rachete prin tarile din zona. Criza din Siria a fost cam stearpa ... comertul fiind directionat strict pe combatanti, multdorita excursie prin Iran a facut ceva valuri si a vandut si ea niste rachetutze.
Dupa care o pauza cam lunga - din Afganistan ne cam retragem - deci ioc cresterea cheltuielilor de inarmare, bin-din-lada a mierlit - asa ca cheltuielile pe varianta "protectiei" acestui Bau-Bau au scazut dramatic ... iar tanti Europa are chef de cooperare Euro-asiatica, de cooperare Europa-Rusia si nu vrea sa mai participe la nici o campanie de "democratizare" - cu cheltuielile de "umbrela de protectie" aferente. Europa, Asia, Rusia cam vor pace si cooperare si nu vor sa mai cotizeze acestui stat-in-stat ce se defineste in persoana complexului militar, consumator de cheltuieli bugetare strategice.

- Asa ca s-au gasit niste fraieri care sa joace rolul de Bau-Bau-Kiev aici, in Europa, pe principiul "daca Europa nu pleaca la razboi, pardon, "democratizare"- atunci vine procesul de "democratizare" la Europa". Iar Europa va cotiza strategic la spectacolul de lobby ce se petrece sub ochii nostrii.
De cotizat om cotiza si noi fara indoiala, dar una e sa cotizezi pentru cazarea si cafeaua bravilor soldati straini ce-ti vor apara ograda - ca polonezii - si sa ramai cu praful de pe toba dupa ce se termina spectacolul si alta e sa cotizezi pentru dotarea "capsunarilor" cu puscoace ramase prin depozite din al doilea razboi mondial. La o adica tot ramai cu ceva chiar daca la puscoacele cumparate se aplica proverbul "tragi cu pusca nu ia foc/ pasarica-i cu noroc".
Varianta lui "viorel" cu "dotarea tehnica" nu tine la tocmeala asta pentru "taxa de protectie" pt ca aeroplanele alea "tehnice" au fost comandate cu ocazia altui spectacol de lobby - parca cu ocazia crizei din Coreeea. Ca o sa avem o "super-dotare tehnica" cu aeroplane care vor functiona ca si hercules-urile - adica unul zboara, unul e stricat si doua sunt la sol pt piese de schimb -  asta e o alta problema.

Marinelul insa a aratat obrazul celorlalti spectatori la grozavia pe care o traim - adica de ce sa nu bage si neamtu/francezu'  mana in buzunar pentru cheta la "taxa de protectie" si toata Europa sa-si asigure inca o perioada de liniste in fata statului-in-stat doar pe cheltuiala fraierilor din est . Asa ca a cerut cu tupeu ca Europa sa nu priveasca cu delasare la ceea ce se intampla... ci sa ia o atitudine "concreta". Ceea ce nu e chiar rau pentru noi... Iar daca privesti mai cu atentie tandemul asta care se cearta din orice (Viorel si Marinel) realizezi ca rezultatul final este totusi singura varianata mai buna (din 10 proaste posibile) pentru Romania. Ceea ce, iar, nu e tocmai rau pentru noi.

- Ingrijorator in toata povestea asta fantastica - ca e doar o poveste fara legatura cu realitatea - este o stire pe care tot din cauza sarbatorilor de Pasti am cam trecut-o cu vederea :

Editorial în The New York Times: Republica Moldova, cea mai curajoasă țară din lume
,,Dacă ar exista o competiție olimpică pentru cea mai curajoasă țară din lume, medalia de aur ar putea fi obținută de Moldova. Politicienii ezitanți din Europa și America ar trebui să vină în această țară pentru a-și face un transplant de coloană vertebrală"

Sursa :http://unimedia.info/stiri/editorial-in-the-new-york-times-moldova-%E2%80%93-tara-cea-mai-curajoasa-din-lume-75530.html

De obicei, dupa o astfel de abordare superlativa, in zona astfel vizata apare ceva "democratic". Abia asta ar trebui sa fie ingrijorator pentru noi. Dar mai vedem...

Foaie verde si-o gutuie / v-am spus o poveste shuie / cine-o crede ce-o vedea / are mintea cam nashpa .  :evil:
.


Xanadron

Ontopic, din presa 'merigana - care merita observat cum "vireaza" subtil tonul articolelor spre ideea unui rezbel inevitabil cu rusii - pina si comunicarea "surprizei" aflarii gradului f. sofisticat de echipare al "ursului" are un scop precis manipulatoriu:

http://www.washingtontimes.com/news/2014/apr/20/tactical-advantage-russian-military-shows-off-impr/

C-o fi unu' rece sau doar caldutz, :lol: ramine sa vedem (sau sa si simtim?)
Eu continuu sa cred c-o sa fie unul "temporizat" si-n prima faza preponderent financiar - cu scopul demolarii actualului sistem camataresc, care zic io c-o sa fie inlocuit de altul... si mai rau. :-D
Feudalist-digitalizat-controlat. :evil:
Clar ca rusii or sa fie acuzati de noua criza - si eventual tarile BRICSA, daca se asociaza retalierii rusesti pe plan monetar (desi China, care are +4 trilioane $$$ in bonduri 'mericane calpe, o sa joace probabil la doua capete o vreme, pina se pune la punct un circuit functional paralel cu petrodolarii in curs de "scufundare").

Interesant deci de vazut care-o sa fie reactia chinejilor la "furia ruseasca":
http://www.zerohedge.com/news/2014-04-25/furious-russia-downgraded-just-above-junk-sp-proposes-scorched-earth-retaliation-aga
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#438
Iata ca dupa ani de zile in care Romania a fost stigmatizata in presa occidentala ( tigani, hoti, inapoiati - mintal si material,  cersetorii etc etc ) apare si prima varianta mai consistenta a propagandei anti-romanesti in Rusia :

"Televiziunea publică din Federația Rusă a difuzat materiale care descoperă subit nefericirea poporului român de a fi aderat la Uniunea Europeană. (...) La rândul său, postul de radio Vocea Rusiei a inventat evenimente halucinante, care s-ar petrece la granița noastră nordică: românii din Ucraina ar fi asupriți și incendiați de 'fasciștii de la Kiev', iar armata română, în urma unor pretinse 'mitinguri spontane' ar fi dislocat trupe pe frontieră pentru a-i apăra", scrie Adevărul pe prima pagină.

sursa :http://www.paginademedia.ro/2014/04/presa-de-azi-adevarul-rusia-face-propaganda-stupida-contra-romaniei/

Cand vb mai devreme de "complexul militar" evident vb de producatorii de arme la modul general si nu la cei americani, cunoscuti specific sub aceasta sintagma.
-  Iata ca aceasta propaganda din partea Rusiei (in care problema principala este "viata grea a romanilor intr-o Romanie   ce a aderat la UE ) la care adaugam "curajul" Moldovei de a avea coloana vertebrala dreapta in fata Rusiei (uitandu-se a se spune cat din acest curaj este .... sustinut de ajutorul Romaniei care face ca Moldova sa aiba variante de rezurse de orice fel - energie, forta de munca, vize, educatie etc ) ma face sa cred ca "complexul militar" a re-activat varianta "razboiului rece" din perioada 1989 - cea cu granita pe Carpatii nostrii.
- Evident, o parte din Romania - cea "ostracizata" de UE si dornica de unire cu Republica Moldova - va fi de o parte a granitei, iar cealalta Romanie - cea "catolica", "dezvoltata", "etnica" va fi de cealalta parte a granitei Carpatilor, alipita la UE.

Cam stupida si fara rost aceasta varianta de dezvoltare geo-politica in zona - vor spune unii.
In ziua de azi totul e posibil - cu conditia sa aduci in strada (...si la conducere) destui stupizi care sa creada ca aceasta varianta e "viitorul lor luminos si independent" .
Nu credeti ??  Uitati-va in Ucraina si spuneti unde au disparut planurile de colaborare est-vest, UE - Ucraina - Rusia - Asia, si care sunt planurile de "viitor luminos" a populatiei ce se ciomageste cu spor pe strada ?
- Varianta asta e putin probabila la noi pt ca "masa critica" de doritori ai altui "viitor luminos al patriei" e greu de strans la manifestatii stradale. Desi acum, cand Nea Jiji (vajnicul luptator al luminii din fruntea armatelor de manifestanti -" suporteri sportivi" intrigati de nedreptatea facuta de Statul Roman "regilor" fotbalului romanesc) a fost eliberat "pe cuvant" din penitenciar ...nimic nu mai e imposibil.  :evil:
Alea iacta est - Parerea mea.

Xanadron

#439
Un interviu neasteptat de interesant intr-un ziar anonim:
http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=57751&Itemid=375

...si c-un analist militar la fel de putin cunoscut (de mine cel putin) - Cornel Carp.
Citeva extrase relevante:

"Maidanul, influenţat de Vest
Îi poate face cineva ceva Rusiei?
- Sigur că da. Primul pas îl reprezintă sancţiunile economice. Însă acestea au fost pînă acum destul de uşoare, pentru că există acest control asupra gazului, Rusia poate oricînd să sisteze livrările şi deo­cam­­dată Occidentul nu este pregătit să înlocuiască gazul rusesc cu alte resurse.
Dar militar se poate face ceva contra lor?
- Bine, se poate să se declanşeze acest conflict. Dar Rusia este întodeauna pregătită să facă faţă unui conflict militar. Resursele ei alocate pentru apărare au fost întotdeauna foarte mari. Şi aţi văzut că, de Paşte, patriarhul Alexei a lansat un avertisment sever...
Despre Sfînta Rusie...
- Da. Trebuie să luăm în calcul şi că ruşii nu prea au fost învinşi.
Pentru că şi atacatorul venea de departe şi îl prindea iarna...
- Uite că Hitler n-a ţinut cont de acest precedent întîmplat în timpul lui Napoleon.
Acum, pînă la Moscova, s-ar ajunge în ore, din Ucraina.
- Sigur, dar nu e exclus să ne aşteptăm şi în Ucraina la schimbări spectaculoase de atitudine. Adică să schimbe macazul. Dacă nu se va duce la o divizare destul de mare, adică să se divizeze clar partea rusofonă de cealaltă, e posibil ca guvernul să se mai schimbe...
Vedeţi vreo dreptate în acţiunile Rusiei? Pare un fel de autism - ca fiecare popor spune că tot ce face el e bine, iar restul din jur, nu...
- Fiecare are dreptate vizavi de interesele lui. Şi nici nu putem a­cum, că deja avem şi noi o anumită experienţă, să mai proclamăm UE şi NATO drept campioni ai democraţiei... ( :wink: )
Dar credeţi că Rusia putea găsi altă soluţie după cele întîmplate la Kiev? Altă reacţie la perspectiva ca un fost aliat să intre în NATO şi o armată mare să fie la ore distanţă de Moscova?
- Deocamdată, Occidentul a luat-o înainte. Sînt foarte multe similitudini cu ceea ce s-a întîmplat la Bucureşti, în 1989.  Scenarii care se repetă, în alte circumstanţe...
Dar nu era nevoie de vreo manipulare pentru ca oamenii să vadă că e rău sub ruşi...
- Eu observ un lucru, început cu aşa-numita primăvară arabă: seamănă cu un alt tip de război. Eşecul din Irak i-a obligat pe americani să găsească alte soluţii decît o intervenţie brutală, în care să se confrunte cu un război de uzură cu gherilele locale. În orice ţară există o pătură a populaţiei nemulţumită. E mai uşor să o activezi pe aceas­ta, să îi asiguri sprijin logistic, şi să aduci la putere nişte oameni care sînt ai tăi şi să îţi rezolvi treaba prin ei. Evident că şi strategia asta e falimentară, pentru că peste tot unde au procedat aşa, şi în Libia şi în Egipt, sînt mari probleme. De regulă, acest segment de populaţie nemulţumită nu are lideri autentici, dovadă că a apărut un Klitschko la Kiev - hai să fim serioşi! Şi, neavînd lideri autentici, îşi pierde uşor capacitatea de management a situaţiei.
Poate că, totuşi, revolta din Maidan a fost şi necontrolată...
- Hai să fim serioşi, ce mai există necontrolat în ziua de azi? Americanilor le convine o Ucraină în NATO, şi totul a fost OK pînă cînd Ianukovici a zis că nu semnează la Vilnius cu UE. Cînd Ucraina a refuzat, a apărut Maidanul...

UE are şi un fason, o chestie care atrage. Din afară, pare că înseamnă Franţa şi Germania.
- Dar ce bine o duc românii în UE, ce să spun... ( :-D )

Americanii au pierdut ca imagine
Dar ruşii sînt chiar aşa de tari la război? În trei zile ocupă Ucraina, cum spuneau unii?
- Da, sînt foarte tari. La ora actuală au cel mai bun avion din lume, mai au şi nişte rachete netestate...
Iar o armată ca a noastră nu are nici o variantă de răspuns la asta? Nu exista şi planuri împotriva unei puteri nucleare? Sîntem ca în Tom şi Jerry?
- Planuri avem, şi diverse scenarii. Dar în situaţia actuală nu mai putem spune că armata română are capabilităţi de apărare a României. Intrînd în NATO, lucrurile stau altfel. Şi apărarea României a început să se declanşeze, prin forţele care deja vin. Vin americani, şi în Marea Neagră, şi la Kogălniceanu efectivul trupelor s-a triplat. Deci războiul deja a început. :-o
Articolul 5 al Tratatului NATO nu s-a aplicat pînă acum vreodată, ca să ştim cum se aplică. Ruşii zic că ,,ne învîrtim ca electronii în jurul nucleului" şi, deşi am aderat la NATO, nu e sigur că vom fi apăraţi...
- N-a fost nevoie să se aplice articolul 5, dar precedentul Ucraina spune ceva şi creează îngrijorări pentru România. Adică faptul că americanii nu au fost fermi. Ruşii au fost fermi. Putem să ne aşteptăm la acelaşi lucru: să spună că de fapt interesele NATO presupun să se organizeze o apărare pe Carpaţi, şi necesităţile strategice cer să abandonăm Moldova, de exemplu. 8-) Fac aşa, nişte supoziţii, cum ziceţi dvs., de desene animate, pentru că nu va fi interesul să fie aici aşa ceva. Dar partea proastă e că fiecare român ar trebui, după părerea mea, să trateze problema cu maximă atenţie, adică fiecare pentru familia lui să pună ceva deoparte, nu se ştie ce şi cum va fi.
S-ar putea să fie nevoie să ne părăsim locurile şi, dacă nu ai ceva să iei în traistă, e mai complicat.
:roll:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

daos

M-am cam saturat pana peste gat de propaganda filo-ruseasca a agentilor de influenta ai baietilor cu sefi in Lubianka la SVR. La fel de bine de cea a diversilor agenti de influenta la nivel inconstient, dirijati de baietii aia "psiho-pupu" (ca sa folosesc un termen consacrat pe aici) ai rusnacilor.
Faptul ca rusnacii merg cu pseudo-crestinismul lor ortodox in bat si ca eu ma simt cat de cat crestin ortodox, asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de partea ex-tavariscilor, actualmente gaspadini ( a se citi turma de consumatori de votka dirijati de siloviki, ex-kaghebisti).
Rusnacii nu ne-au creat probleme noua romanilor de ieri de azi. Si prin rusnaci nu inteleg doar pe cei din Moskovia (ex-cnezatul tataro-muscal al Moskovei si urmasii lor) ci si pe cei veritabili din Rusia Kieveana sau ce a mai ramas din Cnezatul de Nijni-Novgorod al vikingilor dupa evul mediu. Cand zic muscali ma refer si la cei din actuala Rusie si la cei din actualul stat numit Ucraina. Moldova ar fi fost pana la Bug daca puterea armelor domnitorilor din acea vreme, la ceva ani dupa asa-zisele descalecate, ar fi fost ceva mai mare comparabil cu cea a cneazului de la Kiev. Transnistria acelei vremi era populata de romani vlahi (volosi in slava veche). Pentru cei ce mai stiu istorie sa fac referire doar la inochentisti. Adica romani vlahi din Transnistria dintre Nistru si Bug, ce in secolul XIX au trecut de sub obladuirea Patriarhiei rusesti de la Moskova sub cea a patriarhului ecumenic de la Constantinopol. Si dupa recensamintele acceptate de autoritatile tariste asa mai scrasnit, erau majoritari in acea zona geografica, comparabil cu rusii sau malorusii (numiti ruteni de catre austro-ungari in zona lor de stapanire, iar mai tarziu ucrainieni).
Si asta ca sa o spun nu despre ceea ce este arhicunoscut despre teritoriul Moldovei de est, cunoscuta ca si Basarabia (termen impropriu care de fapt inseamna doar judetele din sudul acestui teritoriu, desemnat acum cu numele turcesc de Bugeac. Despre raptul teritorial din 1812 al tarului Alexandru I, cel ce a reusit sa il pacaleasca pe Napoleon Bonaparte si sa rupa din teritoriul Moldovei pamantul dintre Prut si Nistru. E drept ca acea parte din sud dupa razboiul Crimeei a revenit pasager la tara mama, dar in 1878 rusnacii, bunii nostri prieteni si aliati in luptele de la sud de Dunare sub amenintarea armelor ni l-au luat iarasi.
Si sa ne amintim de modul de a lupta al armatelor rusesti tariste in primul razboi mondial cand in 1917 pe linia de demarcatie a frontului se duceau lupte eroice de catre soldatii romani la Marasti, Marasesti, Oituz, acesti nu pteau relua ofensiva din cauza rusnacilor ce la ordinul superiorilor se retrageau de pe front, parasind pur si simplu pozitiile in favoarea germanilor.
Si asta ca sa facem referire la RUSI NEBOLSEVICI. Adica rusi pravoslavnici, chipurile de aceeasi credinta cu noi, romanii ortodocsi.
Ce mama dracului sa mai zic de bolsevicii ce au venit la putere dupa octombrie 1917 in mamutul de la rasarit.
Si pe astia vor se pare unii dintre voi sa se bazeze.
De ce?
Pentru ca americanii sunt dominati de "oculta blablablista". Ei bine ii prefer pe aia cu matrixul, cu oculta si mai stiu eu ce. Macar la astia stiu la ce sa ma astept.
Decat pe Putin si gasca lui de siloviki, fosti kaghebisti.
Credeti ca paranormalii din fruntea masoneriei rusesti (dincolo de gradele oficiale gen 33) cea care conduce statul rus actual, sunt indivizi ce chiar or crede in Dumnezeu. Vax!
Si aia sunt tot satanisti, cu toate ca cei de pe treptele inferioare inca mai cred in Mos Craciun. Nu-s cu nimic mai prejos in a calca tot in picioare pentru interese dubioase (cel putin spus). De ce credeti ca Djunei Djalitashvili i-a murit in conditii mai mult decat suspecte fiul? Credeti ca a fost mana altuia cu abilitati similare? N-as zice. Mai exista si un Dumnezeu ce da avertismente. Macar in ceasul al douaspelea. Sa te trezesti. Tipa asta posibil sa se fi trezit. Dar tarziu. Poate si rusancii se vor trezi. Si poate sa ne mai lase in pace.

Ganditorul

Daos  :
CitatPentru ca americanii sunt dominati de "oculta blablablista". Ei bine ii prefer pe aia cu matrixul, cu oculta si mai stiu eu ce. Macar la astia stiu la ce sa ma astept.

Hmm, ce bine ar fi daca am sti la ce sa ne asteptam .
Hai sa simplificam un pic lucrurile, sa le analizam asa cum s-au intamplat si sa revenim in prezent - ca daca o luam de la '917 pentru a trage concluzii despre caracterul uneia sau alteia dintre fortele puse in discutie o sa ajungem la concluzia ca azi avem greva la uzinele Dacia pentru ca Vlad Tepes a uitat sa traga in teapa un turc la Targoviste.

1. La inceputul lui 2013 exista un acord de cooperare dintre Uniunea Europeana si Rusia - acord perfect functional.
2, La mijlocul lui 2013 incepusera primii pasi pentru o cooperare Europa-Asia, acord comercial ce ar fi unit imensele bogatii ale Asiei cu seriozitatea si tehnologia Uniunii Europene
3. Sa nu uitam ca si criza Coreana - cea care a amenintat lumea cu iminenta lansare a unor focoase nucleare - a aparut tot in momentul in care UE isi extindea cooperarea spre Asia, (germanii dadeau consultanta Coreii de nord pentru iesirea din criza economica si  asigurarea unui nivel minim de hrana pentru populatie )
4. Ucraina, cu sau fara voia ei, trebuia sa fie parte a acestor acorduri de colaborare si extindere a cooperarii UE spre Asia. Numai ca, jucand o carte extrem de riscanta, refuza cooperarea cu UE - pe care nu o poate santaja subtil, asa cum facea cu Rusia, unde nu mai platise factura la gaze naturale de ani buni (datoria fata de Rusia este de cateva miliarde si ...creste).

Asa ca incearca un santaj brutal prin refuzul semnarii acordului. Ucrainienii din conducere si administratie cunosc urmarea cooperarii/aderarii cu UE - tranzitie, transformari profunde ale economiei si ...sfarsitul perioadei in care coruptia, spaga si dominatia pseudo-feudala mai merg fara probleme (oricat am fi de euro-sceptici trebuie sa recunoastem ca marile tunuri, furturi si distrugeri au fost in Romania inainte de aderarea la UE. Dupa aderare au inceput sa cam zangane catusele pe mainile "baronilor" si de aceea suntem insistent "motivati mediatica" sa recunoastem ca aderarea la UE este o prostie - spre deosebire de "apropiere de sua" este sublimul ). 

- Ucraina apare ca prima entitate nemultumita de cooperarea UE-Rusia-Asia, o entitate socio-economica mica dar amplasata intr-o pozitie geostrategica ce poate schimba soarta lumii (entitate ce va juca rolul de "masa de manevra"). Si totul se intampla sub aparenta "dorinta" de aderare la UE (care pana la "maidanul" din Kiev era echivalent cu extinderea cooperarii Europei Unite pana dincolo de Moscova)
5. Oricat am vrea sa evitam aceasta concluzie este evident ca finalizarea cooperarii UE-Asia (concretiizata si  prin vizitele si acordurile romano-chineze, dar si franco-chineze) ar creea un imens spatiu comercial care ar schimba balanta de forte pe piata mondiala a comertului si, alaturi de tratatul BRIC ( Brazil, Russia, India and China) ar da o lovitura puternica - daca nu cumva ar scoate de pe piata - o taracare acum face jocurile in lume = SUA .
Sa nu uitam ca si in Brazilia e de ceva timp un "maidan" in stare latenta

Si iata ca avem deja o a doua entitate deranjata de extinderea cooperarii Uniunea Europeana - Rusia - Asia. o entitate puternica = SUA (elita)
- La prima vedere pare absurd - dar o consecinta logica a evolutiei mondiale duce la o legatura directa dintre cele doua entitati : "elita" si "masa de manevra"
Vorbim de modelul rusesc - cel mostenit de la Tarul Petru , de la Stalin si Lenin - perfect adevarat istoric, dar nu spunem nimic despre modelul american - care pentru a-si mentine pacea in interiorul granitelor ...isi gasestede lucru in afara lor.
De la "cucerirea vestului" si pana azi modelul a ramas acelasi = se vand margele, arme si "apa de foc" diferitelor triburi din exterior, se iau in contrapartida produse autohtone, cu sau fara valoare, se initiaza un fort militar in noile teritorii care sa apere "dezvoltarea comertului" pentru ca apoi fortul sa se implice in apararea si "impartirea dreptatii" in conflictele dintre triburi - conflicte care n-ar fi fost ...daca fortul n-ar fi existat si comertul nu s-ar fi facut diferentiat (clauza natiunii favorizate  :evil:) .

O analiza a scaderii productiei de armament si a reorientarii acestei industrii spre alte ramuri economice - in lipsa unor conflicte militare majore pe "piata" mondiala - arata ca "situatia din Ucraina" este o bula de oxigen pentru acest segment al industriei. Multe tari si-au extins cheltuielile militare, inclusiv Romania. Iar in aceste conditii tot ce se intampla poate fi privit si sub alt unghi :
Daca Europa nu vine la razboi (in Iran, Irak, Siria etc ) atunci aducem noi razboiul in Europa.
Bine ar fi ca totul sa se termine aici - am facut valuri, am vandut armament si apoi stam cuminti pana cand scade iar curba vanzarilor de armament...
(linkul spre aceasta analiza a aparut deocamdata doar la unele televiziuni - nu si pe net, dar maine poate vom putea sa-l citim in intregime )

fiulploii

Citat din: Ganditorul din  30 Aprilie 2014, 01:53:37
...o sa ajungem la concluzia ca azi avem greva la uzinele Dacia pentru ca Vlad Tepes a uitat sa traga in teapa un turc la Targoviste.
...
Nici nu stii cata dreptate ai , @Ganditorul !  :lol: Efectul fluturelui Glumesc...pe jumatate  :-D

 
Citat din: Xanadron din  29 Aprilie 2014, 19:40:48
Un interviu neasteptat de interesant intr-un ziar anonim:
http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=57751&Itemid=375

...si c-un analist militar la fel de putin cunoscut (de mine cel putin) - Cornel Carp.
Citeva extrase relevante:
....

   Hai sa mai scriu o ineptie mai mare decat forumul asta  :-D insa perfect incadrabila in tematica RUFON-eza.
   
   Cu ce pacatuiesc toti analistii militari pe termen lung? Gandesc toti dintr-un punct egoist, pur uman si deci total implicati . Nu e insa vina lor .
   Din anumite fapte , declaratiile savantilor vaticanezi - ca sa dau numai un exemplu recent - rezulta ca jocurile razboinice se fac din nou sau in continuare dupa un plan superior celui global  :-D .
   Din analizele anterioare expuse aici de colegi rezulta ca totul se indrepta spre o deschidere si o cooperare nemaintalnita pana in prezent la nivel global. Parca se semnase un tratat de neagresiune pe undeva si totul ar fi dus incet si fara smucituri la o unire globala pe motive economice mai intai apoi ar fi urmat si altele. S-ar fi salvat multe pe cale pasnica .
  Insa, pe unii parca i-a apucat damblaua in timp ce altii asista neputinciosi la crizele de personalitate iar alti jucatori isi reevalueaza prioritatile .
  Ce ar fi putut sa se intample relativ brusc, ce a spart linistea? Elita? Pai nu tot elita aranjase pacea ce se vedea la orizont? cand ma refer la elita nu am in minte un consiliu cu unitate de pareri ci mai multe centre de putere cu interese divergente insa care s-au pus de acord , fie si pe termen limitat, sa faca pace si liniste globala.

  Probabil obiectivul era unul destul de important . ceva a intervenit/aparut si a schimbat prioritatile astfel incat unii se simt avantajati, altii slabi si atunci gata cu zambetele si darurile.
   Eu ma gandesc ca ar trebui sa fie ceva din exteriorul ( sau interiorul ?? ) Sistemului Solar care face ca unii sa schimbe frontiere si reguli . ceva analog cu capturarea de teritorii de la jocul de Go . Exact ca in astronomie , cand unele planete s-au descoperit observand anomaliile in traiectoriile celor cunoscute.
   Oricat de absurd ar parea eu zic ca mai exista un jucator important care va intra in joc. Se cunoaste acest fapt si atunci fiecare din ceilalti isi rearanjeaza cartile in vederea unei posibile confruntari sau aliante strategice.
   N u-mi place aceasta idee insa eu nu imi explic altfel schimbarile aproape brutale de pe scena mondiala.

  Daca ar fi vorba de un inamic comun  cert atunci s-ar gasi rapid mijlocul de cooperare internationala. Si ca sa duc aiureala pe cele mai inalte culmi ale imaginatiei (nerationale  :lol: )  atunci mai zic ca daca unul din centre considera ceva ca fiind inacceptabil , se va grabi si va aplica tactica ''dupa mine potopul''.
  Indraznesc deci sa contrazic pe toti analistii (militari sau nu) si sa zic ca posibilitatea declansarii unui razboi atomic ramane in picioare din motive de orgoliu si nebunia disperarii : sa mori cu dusmanul de gat  :evil: 

  Asemenea razboaie au mai fost si o sa pun pe aici cand o sa termin  o harta cu locurile de pe Pamant cunoscute in ziua de azi in care au fost explozii nucleare - pe baza de epopei, de mitologie si in unele cazuri de analize ale solului .

  Variante sunt multe insa putem incerca sa mai reducem din ele impreuna.
Parerea mea..

kandaon

Citat din: Xanadron din  29 Aprilie 2014, 19:40:48

...si c-un analist militar la fel de putin cunoscut (de mine cel putin) - Cornel Carp.
Citeva extrase relevante:

Dar ruşii sînt chiar aşa de tari la război? În trei zile ocupă Ucraina, cum spuneau unii?
- Da, sînt foarte tari. La ora actuală au cel mai bun avion din lume, mai au şi nişte rachete netestate...


In mare parte e de bun simt ce zice omu, dar ce zice la faza de mai sus imi da de gandit si ma face sa ma indoiesc de faptul ca ar fi vreun analist militar.
As fi curios sa stiu si eu care e avionul ala cel mai bun din lume pe care il au rusii hehe, si cum ii fac cei mai tari rachetele alea netestate   :-P

kandaon

Citat din: daos din  29 Aprilie 2014, 22:49:58
M-am cam saturat pana peste gat de propaganda filo-ruseasca a agentilor de influenta ai baietilor cu sefi in Lubianka la SVR. La fel de bine de cea a diversilor agenti de influenta la nivel inconstient, dirijati de baietii aia "psiho-pupu" (ca sa folosesc un termen consacrat pe aici) ai rusnacilor.
Faptul ca rusnacii merg cu pseudo-crestinismul lor ortodox in bat si ca eu ma simt cat de cat crestin ortodox, asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de partea ex-tavariscilor, actualmente gaspadini ( a se citi turma de consumatori de votka dirijati de siloviki, ex-kaghebisti).
Rusnacii nu ne-au creat probleme noua romanilor de ieri de azi. Si prin rusnaci nu inteleg doar pe cei din Moskovia (ex-cnezatul tataro-muscal al Moskovei si urmasii lor) ci si pe cei veritabili din Rusia Kieveana sau ce a mai ramas din Cnezatul de Nijni-Novgorod al vikingilor dupa evul mediu. Cand zic muscali ma refer si la cei din actuala Rusie si la cei din actualul stat numit Ucraina. Moldova ar fi fost pana la Bug daca puterea armelor domnitorilor din acea vreme, la ceva ani dupa asa-zisele descalecate, ar fi fost ceva mai mare comparabil cu cea a cneazului de la Kiev. Transnistria acelei vremi era populata de romani vlahi (volosi in slava veche). Pentru cei ce mai stiu istorie sa fac referire doar la inochentisti. Adica romani vlahi din Transnistria dintre Nistru si Bug, ce in secolul XIX au trecut de sub obladuirea Patriarhiei rusesti de la Moskova sub cea a patriarhului ecumenic de la Constantinopol. Si dupa recensamintele acceptate de autoritatile tariste asa mai scrasnit, erau majoritari in acea zona geografica, comparabil cu rusii sau malorusii (numiti ruteni de catre austro-ungari in zona lor de stapanire, iar mai tarziu ucrainieni).
Si asta ca sa o spun nu despre ceea ce este arhicunoscut despre teritoriul Moldovei de est, cunoscuta ca si Basarabia (termen impropriu care de fapt inseamna doar judetele din sudul acestui teritoriu, desemnat acum cu numele turcesc de Bugeac. Despre raptul teritorial din 1812 al tarului Alexandru I, cel ce a reusit sa il pacaleasca pe Napoleon Bonaparte si sa rupa din teritoriul Moldovei pamantul dintre Prut si Nistru. E drept ca acea parte din sud dupa razboiul Crimeei a revenit pasager la tara mama, dar in 1878 rusnacii, bunii nostri prieteni si aliati in luptele de la sud de Dunare sub amenintarea armelor ni l-au luat iarasi.
Si sa ne amintim de modul de a lupta al armatelor rusesti tariste in primul razboi mondial cand in 1917 pe linia de demarcatie a frontului se duceau lupte eroice de catre soldatii romani la Marasti, Marasesti, Oituz, acesti nu pteau relua ofensiva din cauza rusnacilor ce la ordinul superiorilor se retrageau de pe front, parasind pur si simplu pozitiile in favoarea germanilor.
Si asta ca sa facem referire la RUSI NEBOLSEVICI. Adica rusi pravoslavnici, chipurile de aceeasi credinta cu noi, romanii ortodocsi.
Ce mama dracului sa mai zic de bolsevicii ce au venit la putere dupa octombrie 1917 in mamutul de la rasarit.
Si pe astia vor se pare unii dintre voi sa se bazeze.
De ce?
Pentru ca americanii sunt dominati de "oculta blablablista". Ei bine ii prefer pe aia cu matrixul, cu oculta si mai stiu eu ce. Macar la astia stiu la ce sa ma astept.
Decat pe Putin si gasca lui de siloviki, fosti kaghebisti.
Credeti ca paranormalii din fruntea masoneriei rusesti (dincolo de gradele oficiale gen 33) cea care conduce statul rus actual, sunt indivizi ce chiar or crede in Dumnezeu. Vax!
Si aia sunt tot satanisti, cu toate ca cei de pe treptele inferioare inca mai cred in Mos Craciun. Nu-s cu nimic mai prejos in a calca tot in picioare pentru interese dubioase (cel putin spus). De ce credeti ca Djunei Djalitashvili i-a murit in conditii mai mult decat suspecte fiul? Credeti ca a fost mana altuia cu abilitati similare? N-as zice. Mai exista si un Dumnezeu ce da avertismente. Macar in ceasul al douaspelea. Sa te trezesti. Tipa asta posibil sa se fi trezit. Dar tarziu. Poate si rusancii se vor trezi. Si poate sa ne mai lase in pace.

Sunt de acord in cea mai mare parte

Rusia e un imperiu care ne-a produs in general si mai ales in ultimul timp numai belele. Belele mult mai mari decat "noua ordine mondiala" a "vestului". Ba mai mult, inca ne mai face probleme, si mai ales romanii inca sufera in urma a ceea ce a lasat in urma imperiul asta, mai ales in Basarabia. Destui de acolo au fost afectati, psihologic si sufleteste cel putin (asta pe langa crimele si deportarile din trecut), de ocupatia sovietica/ruseasca, astfel incat nici nu mai stiu bine cine sunt si ce vor, care e originea si istoria lor adevarata.

Ar fi culmea sa-i plangem de grija Rusiei acum, din contra.

Da, e clar ca Rusia e sub presiune din partea altor imperii, SUA in special, UE pe ici pe colo si foarte probabil China in viitor (e inevitabil cred eu). Noi suntem insa aliati (sau un stat "clientelar" sa folosesc iarasi comparatia cu vremurile imperiului roman) cu SUA (si parte a UE) si interesele noastre in privinta Rusiei sunt foarte asemanatoare, daca nu identice. Pentru noi e foarte bine ca imperiul rus sa fie cat mai slab (parerea mea e ca va fi rupt si in buna parte inghitit de imperiile vecine in viitor) si sa plateasca pentru ce a facut. De fapt noi nu prea am ramas datori nimanui in istorie si cam toate imperiile care ne-au calcat pe coada mai exista acum doar in cartile de istorie sau sunt cel mult o umbra a ceea ce au fost candva.

Acum va fi si randul Rusiei si foarte probabil vom pune si noi umarul. Cum suntem atat de "vechi" la scara istoriei (dar mai slabi decat la inceputuri cand eram si noi o mare putere, asta e) avem o gramada de experienta asa ca ii vom bate pe rusi pana la ultimul american hehe. Sun Tzi ar fi mandru de conceptia asta de ducere a razboiului.

Eu cred ca undeva, la un nivel nevazut si la o scara macro-istorica, cineva aranjeaza lucrurile de parca ar fi rom^n. Nu-i iese intotdeauna poate, sau intotdeauna cum ar vrea, dar in general se pare ca ii/ne iese, dar totul se intampla pe intervale mari de timp (secole chiar). Probabil pentru ca sunt si altii, cu alte interese. Eu mai cred si ca Matrixul poate fi "hackuit" totusi si cineva o face constant hehe, ori chiar direct, vine si ii da cu capu de tastatura pe "programatori" si schimba apoi lucrurile cum vrea el (ea, ei, ele, sa nu zica cineva ca fac discriminari din astea hehe)

terraflorin

#445
Citat din: fiulploii din  30 Aprilie 2014, 03:02:43
Asemenea razboaie au mai fost si o sa pun pe aici cand o sa termin  o harta cu locurile de pe Pamant cunoscute in ziua de azi in care au fost explozii nucleare - pe baza de epopei, de mitologie si in unele cazuri de analize ale solului .

Locurile terestre radioactive nu demonstrează nimic --- ele pot fi şi rezultatul (mai mult ca sigur al) impactului cosmic cu diferite obiecte cereşti naturale...


CitatThe collision between a planet and an asteroid a few kilometers in diameter may release as much energy as several million nuclear weapons detonating simultaneously.

fiulploii

Citat din: terraflorin din  30 Aprilie 2014, 09:21:43
Locurile terestre radioactive nu demonstrează nimic --- ele pot fi şi rezultatul (mai mult ca sigur al) impactului cosmic cu diferite obiecte cereşti naturale...

Valabil numai daca exista si crater de impact la locul prabusirii insa deh, se poate zice ca s-a aplatizat locul in decursul milenilor, nu?  :lol:
   Daca aveai putina rabdare sa vezi intai harta si sursele cred ca era mai bine... :wink:

Si se spune ca poate fi ...

terraflorin

Citat din: fiulploii din  30 Aprilie 2014, 09:37:21
   Valabil numai daca exista si crater de impact la locul prabusirii insa deh, se poate zice ca s-a aplatizat locul in decursul milenilor, nu?  :lol:
   Daca aveai putina rabdare sa vezi intai harta si sursele cred ca era mai bine... :wink:

Si se spune ca poate fi ...
Şi eu înclin balanţa pe ideea (în loc de ET) a unor civilizaţii terestre ''antice'' mai avansate decât noi (care ar fi dat şi cu bombardeaua nucleară) dar majoritatea ''siturilor arheologice suspecte'' sunt produse de fenomene naturale. E suficient însă unul singur produs de o formă de viaţă ''aparent intenligentă'' (că dacă era inteligentă nu o folosea).   

fiulploii

#448
Si iata ca dupa acceptarea legalitatii tribunalelor islamice in UK se continua implementarea unui nou viitor ..programabil si asta ...
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2616576/Subway-removes-ham-pork-nearly-200-stores-strong-demand-Muslims-eat-Halal-meat.html

Subway removes ham and bacon from nearly 200 stores and offers halal meat only after 'strong demand' from Muslims
185 branches across UK and Ireland now sell halal-only meat
Halal refers to objects or actions permissible under Islamic law
Pork is forbidden and while other meat can be eaten, it must be sourced, slaughtered and processed according to strict rules
Subway said all halal meat served in its branches has come from animals that were stunned before being slaughtered
Halal-only menu is in response to 'strong demand' from Muslim customers


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2616576/Subway-removes-ham-pork-nearly-200-stores-strong-demand-Muslims-eat-Halal-meat.html#ixzz30NY3Ypj6
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

O fi de bine ?  :roll:
Ce se va intampla mai tarziu stiut fiind faptul ca baietii astia sunt catalogati ca fiind homofobi ?  :roll:

Asta o fi cursul firesc al evenimentelor..in desfasurarea lor naturala? Incet-incet turma e condusa spre strunga .
Parerea mea...

sunnyboy

noroc ca islamicii isi asomeaza inamicii inainte sa-i omoare, ca si hrana lor "stunned before slaughtered" vanduta lor - si nu numai - in UK! :-D