Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Teoria relativitãþii ºi cãlãtoriile în timp

Creat de PaulR, 06 Decembrie 2005, 08:50:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Nox

Contemplatorule, ce înþelegi prin noþiunea de timp sau cum defineºti noþiunea de timp? ªi aº dori, dacã se poate, un rãspuns la subiect, comprehensibil ºi fãrã prea multã logoree.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

contemplatorul

bluemoon8520,

Iti voi raspunde doar tie la intrebare, deoarece n-ai batut campii incercand sa ma denigrezi, ci ai pus-o extrem de SEC.

Definitie:

TIMPUL, este O MARIME FIZICA CONVENTIONALA=FICTIVA=IMAGINARA, folosita pentru masurarea DISTANTEI dintre 2 SAU MAI MULTE EVENIMENTE, a carei NORMA=UNITATE DE MASURA este VARIABILA=adaptabila, in raport cu FRECVENTA=MULTITUDINEA EVENIMENTELOR OBSERVATE.

Logoreea - pe care mi-o asum fara niciun pic de jena=rusine - se datoreaza in exclusivitate faptului ca, inclusiv acest site - mai ales intreaga lume=net-ul - este vizitat cu preponderenta de:

CETATENI OBISNUITI=COMUNI, CARE NU SUNT POSESORI DE TITLURI ACADEMICE=ELITISTE:

EMISE DE OBICEI=REGULA, DOAR PENTRU A DISIMULA NISTE PRE_JUDECATI FUNDAMENTATE PE INTERESE - MAI MULT SAU MAI PUTIN VIZIBILE, REUNITE SUB DENUMIREA GENERICA DE "STIINTA"  - SI IN NICIUN CAZ:

PENTRU A ATESTA CUNOASTEREA.   

Nox

OK. Acum, ce pãrere ai despre materialul urmãtor a lui Wilfrid Boisvert despre discontinuitatea miºcãrii? E în englezã, dar cred cã nu e problemã pentru tine.

http://www.islandnet.com/~gds/Homepage.html#Discontinuity%20of%20Motion

contemplatorul

Bluemoon8520,

Parerea mea

- asa cum am mai mentionat-o DEJA=de altfel, in mesajul in care v-am pomenit despre BRESA INTR-O EVOLUTIE=DINAMICA=MISCARE, pe care eu am denumit-o CALCAIUL LUI AHILE -

este ca:

NU EXISTA ABSOLUT NICIO DISCONTINUITATE IN SPATIU, ci:

INSTRUMENTELE DE MASURA=INREGISTRARE SUNT INSUFICIENT DE SENSIBILE, PENTRU A PUTEA:

ATAT PERCEPE, CAT SI RE_DA

(fac acum o paranteza extrem de importanta, care se constituie chiar IN SOLUTIA ACESTEI FALSE PROBLEME=ACESTUI PARADOX, si anume: intre aceste 2 EVENIMENTE DISTINCTE NUMITE PERCEPTIE si RE_DARE, existand O DISTANTA=UN SPATIU CARE NU POATE FI MICSORAT PANA LA ANULARE, ASTFEL INCAT EVOLUTIA=DINAMICA=MISCAREA SA POATA FI URMARITA CONTINUU=SIMULTAN=CONCOMITENT, sau, cum se mai spune in mod fals: "in timp real")   

CONTINUITATEA MISCARII IN SPATIU, si, tocmai de aceea (A)PARE=ILUZIA UNUI SALT ALT PROIECTILULUI IN SPATIU, DE LA UN PUNCT LA ALTUL.

Adica: FRECVENTA=MULTITUDINEA DE OBSERVATII DESTINATE=ALOCATE MASURARII=INREGISTRARII EVOLUTIEI=DINAMICII=MISCARII PROIECTILULUI IN SPATIU,

ESTE MULT PREA MICA IN RAPORT CU VITEZA=NUMARUL=FRECVENTA UNITATILOR DE SPATIU PARCURS IN MISCARE=DINAMICA=EVOLUTIA SA DE CATRE PROIECTIL.

DISCONTINUITATEA=LIPSA=LACUNA OBSERVATA=CONSTATATA, NU ESTE CEA A SPATIULUI, CI ESTE CEA A RECEPTORULUI !!!

Te rog ca sa observi, ca - DACA AR FI FOST O MARIME FIZICA REALA SI NU UNA FICTIVA=IMAGINARA - N-AS FI PUTUT OMITE=AR FI FOST IN_EVITABIL IN EXPLICATIILE MELE, CONCEPTUL DENUMIT TIMP.

Mai ales ca unitatea de masura a VITEZEI este exprimata in SPATIU/TIMP, da ???

Dar, CUM MIE IMI ESTE CLAR CA TIMPUL ESTE SPATIU SI SPATIUL ESTE TIMP=UNUL SI ACELASI LUCRU, mi-a fost in consecinta EXTREM DE USOR CA SA SCAP DE POVARA=BALASTUL=BARIERA=OBSTRUCTIA INDUSA DE DIMENSIUNEA FICTIVA NUMITA TIMP.

Si, ai vazut, ca pana si LA TRECEREA PROIECTILULUI PRINTR-UN FASCICUL LUMINOS, NU SE DISTINGE VREO LACUNA=LIPSA=VREUN SALT IN SPATIU, PENTRU SIMPLUL FAPT CA ACEASTA LACUNA=LIPSA=SALT IN SPATIU NU EXISTA !!!

LACUNA=LIPSA=SALTUL IN SPATIU, PUTANDU-SE CONSTATA DOAR IN DIMENSIUNEA IM_PERFECTA=FICTIVA=ILUZORIE NUMITA TIMP=A CAREI ESENTA ESTE INSA TOT ACEEA DE SPATIU ALOCAT PERCEPTIEI, SI CARE S-A DOVEDIT A FI REDUS=LIMITAT=IM_PROPRIU EXPERIMENTULUI !!!     

contemplatorul

Bluemoon8520,

Ai prins LOGICA, da ???

Sa vezi ce-or sa moara matematicienii francmasoni de ciuda, ca le-am VOLATILIZAT=SPULBERAT HOLOGRAMA=FICTIUNEA BOTEZATA DE EI TIMP.

Pai, cum poate sa sustina pseudo_cecretatorul asta, ca:

" .... The Quantum Leap is the instantaneous displacement of an object in motion, which exactly counterbalances the moment in any velocity. This jump of an object from one point in space to another occurs instantaneously -- even light cannot track its path. ......... "

in conditiile in care: DACA SALTUL IN SPATIU NU EXISTA, ESTE FIRESC CA LUMINA SA NICI NU-L PERCEAPA, pentru simplul fapt CA NICI NU ARE CE LACUNA=LIPSA=SALT CA SA PERCEAPA  !!!

Si explicatia asta o da asta taman acum, in mileniul trei, cand stie toata lumea: ce viteza=numar=frecventa COLOSALA=IMENSA a unitatilor de spatiu POATE PARCURGE LUMINA ????????

Nox

Citat din: contemplatorul din  10 Iulie 2008, 16:36:17
Dar, CUM MIE IMI ESTE CLAR CA TIMPUL ESTE SPATIU SI SPATIUL ESTE TIMP=UNUL SI ACELASI LUCRU, mi-a fost in consecinta EXTREM DE USOR CA SA SCAP DE POVARA=BALASTUL=BARIERA=OBSTRUCTIA INDUSA DE DIMENSIUNEA FICTIVA NUMITA TIMP.

Parþial adevãrat, zic, pentru cã eu consider/înþeleg timpul=miºcare (time=motion). Unde miºcare=schimbarea coordonatelor spaþiale.

Chiar pot sã merg mai departe sã zic cã miºcarea fiind relativã timpul este prin urmare relativ.

contemplatorul

bluemoon8520,

Uite, de curiozitate ca sa aflu si o formulare=explicatie intr-o alta maniera, am cautat si am gasit urmatoarele explicatii ale unui anumit Stefan Talpalaru, precum si dialogurile lui cu alte persoane visavis de Paradoxul=Falsa Problema a lui Zenon:

http://stefantalpalaru.wordpress.com/2007/01/25/ahile-si-broasca/

din care am extars pentru voi ESENTIALUL:

" ... stefantalpalaru spune:
ianuarie 25, 2007 - 16:46 la 4:46 pm

La asta mã refeream, Vlad, când ziceam de intuiþia cuanticã. De ce împarþi timpul în secunde? Diviziunea e o operaþie matematicã ºi timpul fiind continuu poþi împãrþi orice interval într-o infinitate de segmente cu duratã zero. Nu uita cã pe tãrâmul matematicii ne definim singuri operaþiile ºi nu þinem neapãrat ca ele sã reflecte legi naturale. Diviziunea pe care o propune Zeno e arbitrarã ºi artificialã. Fenomenul în sine e continuu ºi uºor de înþeles.... "

contemplatorul

Citat din: Yagg din  10 Iulie 2008, 14:04:40
Este adevãrat cã trebuie sã fim deschiºi unor idei excentrice ºi care par aproape imposibil de realizat, pentru cã au mai fost evenimente în istorie care confirmã faptul cã evoluþia ºtiinþei ºi a culturii, în general, este bazatã ori pe idei simple, banale, ori pe idei care nu puteau fi posibile, iar imaginaþia ºi neconformitatea cu realitatea le-au fãcut posibile.
Visãtorule(Contemplatorule), eºti ca un copil de grãdiniþã, mai isteþ, care ºtie sã citeascã ºi care a memorat din cãrþile de astronomie anumite pasaje ºi se duce sã le povesteascã colegilor de grupã, înflorindu-le ºi cu imaginaþia proprie.
Vezi, poate, la UNATC au nevoie de scenarii sã facã ºi românii un film S.F. sau poate un serial despre conspiraþii.
Iar dacã ai cãlãtorit în timp, o mai poþi face o datã, deci... ca sã apelãm la un "paradox", de ce nu previi mesajele noastre ironice, cu dovezi, înainte ca noi sã le scriem. Apoi, noi sã fim uimiþi ºi sã îþi dãm dreptate. Mai ales cã un om inteligent, aºa cum eºti tu Visãtorule, nu ar face publice detalii despre cãlãtoria în timp ºi sã ne dai detalii despre evenimentele din aceste cãlãtorii fãrã sã existe consecinþe.
În loc sã se discute chestii serioase, devenim analiºti de probleme sociale ºi de acomodare a individului cu Natura.
Mulþi s-au mai trezit doctori în ºtiinþe, dupã ce au vizionat Matrix de douã ori, pe care l-au luat de pe DC++ sau de pe Torrent.
Dar Visãtorule, 2001: A Space Odyssey, a fost o ºtire la ora 17.00, te-ai uitat?

Yagg,

Chiar daca eu sunt in stare CA SA CALATORESC IN TIMP si implicit CA SA PRE_VAD, daca cei pe care ii voi intalni se vor exprima la fel de IMPRECIS, asa cum te-ai exprimat tu acolo unde eu ti-am subliniat, atunci inseamna ca n-o sa reusesc ca sa PRO_GNOZEZ mai nimic, si, tu stii foarte bine ca, vorba lui Marin Preda:

DACA PRO_GNOZA NU E, NICI PRE_VIZIUNE NU E !

DepthOfField

CitatChiar daca eu sunt in stare CA SA CALATORESC IN TIMP si implicit CA SA PRE_VAD
Deci, sa mai repet o data, poate nu am inteles bine:

- calatoresti in timp
- poti fi invizibil
- timpul nu exista

Implicit rezulta unele nelamuriri:
- folosesti vreodata vre-un ceas? (nu ai piedut niciodata nici o emisiune/intamplare favorita)?
- ce este atat de special la forumul Rufon, pentru ca tocmai tu, o fiinta cu totul si cu totul ALTFEL, inzestrat iata cu niste calitati iesite total din comun, de nu ne vine a crede nimanui, deci ce este atat de special de avem onoarea de a ne frecventa forumul si a ne spune in exprimari complicate (si neortografice din pacate) ce si cum?

David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

contemplatorul

Ciuciulete,

De ce ma intrebi daca folosesc vreun ceas ?
Ai ceasuri de vanzare, si vrei sa faci vreun ghisheft cu mine ?

Nu sunt nici macar colectionar !
Iar la televizor, mai uit doar ca sa aflu cat este ceasul=ora exacta, atunci cand ma intreaba nevasta-mea, si se intampla ca sa fie in baie !

Si alta treaba mai buna n-ai, decat sa-mi predai mie caligrafia la batranete?
Esti si profesor de gramatica pe deasupra, sau doar un elev silitor in scoala primara, mandru de "cuceririle" sale ?
Cred ca ti-ai asasinat bunicii, obligandu-i ca sa-si insuseasca noul indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.

Nu LITERA=BUCHEA cartii conteaza, mai omule, ci SPIRITUL ei !

Si taman acum te-ai gasit si tu ca sa-mi faci morala ? Cand urmeaza ca sa avem cat de curand de-a face, cu niste fiinte super_emancipate ???

Care se nasc invatate, astfel incat sa nu mai piarda timpul pe la vreo scoala, ci, vorba gunoierului Prigoana:

SA SE DUCA LA MUNCA LA PATRON INCA DIN FRAGEDA PRUNCIE, CA SA FACA SI EI UN BANUT GRAMADA PANA LA PENSIE, IN TIMP CE PATRONUL FACE MULT MAI MULTI, desi nici el n-a trecut pe la vreo scoala vreodata !!!!

CA SA NU-SI RATEZE VIATA=TIMPUL - cum fac unii, stim noi cine - CALATORIND AIUREA, INCOACE SI INCOLO IN TIMP !!!

noua

sa-l lasam pe ciuciulete, nu merita offtopicul tau 
spune-mi, te-ai gandit vreodata ca nu ai sa te mai poti reintoarce in realitatea asta ? sau nu ti-e chiar asa draga nevasta, prietenii, copii eventual  :wink:

contemplatorul

Ciuciulete,

Si, cum de ma intrebi ce am gasit SPECIAL la forumul asta ?

M-am gandit ca poate voi avea norocul, ca RETEAUA voastra sa gaseasca=contacteze inaintea mea rudele care ma pierdura pe aici, si sa le roage din partea mea, ca sa ma "recupereze" cat se poate de repede.

Asa cum voi ziceti ca nu sunt de-al vostru, tot asa vor zice si "EI" probabil, ca nu sunt nici de-al lor.

Dar daca in afara de dovezile mele, o sa mai fie - ca un exercitiu de RATIONAMENT prin EXCLUDERE - si MARTURIA voastra, atunci voi avea mai multe sanse de "recuperare".

contemplatorul

Eiii Noua,

Inca nu ti-e clar ca:

ESTI INTRADEVAR UNIC=SINGUR IN UNIVERS ?
DOAR TU SI EL ?
SI CA ORICE ALTCEVA TI-AI MAI PUTEA IMAGINA, ESTE TRECATOR=ILUZORIU=DOAR O AMAGIRE ?

noua

Citat din: contemplatorul din  10 Iulie 2008, 21:31:35
Eiii Noua,

Inca nu ti-e clar ca:

ESTI INTRADEVAR UNIC=SINGUR IN UNIVERS ?
DOAR TU SI EL ?
SI CA ORICE ALTCEVA TI-AI MAI PUTEA IMAGINA, ESTE TRECATOR=ILUZORIU ?

si totusi...
nu ai frica de a nu mai te reintoarce niciodata in 'realitatea' asta ? nu ti-e draga deloc ?

contemplatorul

Noua,

Comparativ cu ale altora, suferintele mele n-au fost terifiante=generatoare de frica. Ba chiar pot sa spun, ca ele au fost in_signifiante prin comparatie cu suferintele altora.

Dar, ceva, ceva, tot imi este intradevar drag, dintre toate hologramele=iluziile care se practica pe aici. Dar sunt prea putine cele pe care le consider eu frumoase, si care as dori ca sa se repete.

Spre exemplu, sunt mandru ca mai exista pe lumea asta oameni ca tine, sau ca Lylyt-ice, si care - desi nici nu deschisesm prea bine gura pe forumul asta - au pre_simtit imediat cu cine au de-a face.

PENTRU CA AVEM UN SPIRIT=IDEAL COMUN.