Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Impreuna pentru a lume mai... buna ?

Creat de Siberia, 23 Septembrie 2011, 09:53:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

Citat din: andrei din  27 Septembrie 2011, 14:20:15
   .Eroare .Am fost constrans de imprejurari pentru ca altfel nu imi atingeam tinta.Asadar liberul arbitru dupa mine nu exista.
Suna cam bizar ce spui. Pai daca tu aveai ca tzinta vf muntelui...inseamna ca liberul arbitru ti l-ai manifestat mult mai devreme cand scotoceai mai mult sau mai putin constient prin variantele vietii tale. De ce ai stabilt ca tinta varful de munte? din placere, orgoliu sau din necesitate? constrangerile pot avea cauze si naturi diferite. Te poti considera constrans sau nu de anumite imprejurari... este alegerea ta libera sa te consideri dupa cum doresti sau sa ajungi in situatia de a fi responsabil de deciziile luate in mod constient sau nu... si in final totul nu a fost decat un gand. :)  Desigur nu incerc sa te contrazic, consider ca la o analiza mai atenta a fiecaruia dintre noi putem intelege de ce facem ori nu anumite lucruri si cum ajungem sa intelegem ori nu un anumit tip de deznodamant.


In noua lume a Angelei, sunt convins ca exista destule oua care au supravietuit catastrofei. Destule baze si destui oameni ca in maxim 1000 de ani sa refaca civilizatia.

Siberia

#76
@Tayka, m-ai facut sa rad.
Ideal era sa observati unde a cazut grenada, ce efect are, etc.. si sa ripostati eventual. Nicidecum sa fugiti dupa mine :) Si sa fim seriosi: mai intai ati fugit bine mersi pe dealuri, pe campii si pe urma ati realizat ca eu fugisem in alta directie :P :)
Macar de ati fi facut vreun semn ca aveti de gand sa fugiti dupa mine... ma impiedicam si eu cu gratie, ca o doamna  :-D  :evil:
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

andrei

   Salut din nou.Ma asteptam la un astfel de raspuns.Sa stii ca o intrebare asemanatoare mi-am pus-o de multe ori.Oare liberul arbitru(daca exista) se manifesta inainte sa ajung la baza muntelui?Oare atunci cand imi stabilesc tinta?!Concluzia:-Nu as fi dorit niciodata sa urc pe munte daca nu as fi fost constrans,obligat,ademenit poate.Cineva ma impins spre asta cindva,intr-un fel.Muntele este doar o metafora,iar cararile,sunt de fapt caile pe care pornim in viata.Atunci, in primii ani cand iti primesti doza de educatie, de fapt se anuleaza liberul arbitru si esti conditionat sa te comporti intr-un anumit fel pentru tot restul vietii tale.Unora li se insufla orgoliul si dorinta de a ajunge pana seara in varf si folosesc cararea nr 2,altii ajung si ei acolo dar folosesc prima carare.Cei mai multi se opresc la jumatate sau nici nu apuca sa urce.Dar toti,absolut toti,ne dorim sa ajungem pe varf,sa-i privim pe ceilalti de sus.Si asta pentru ca asa suntem conditionati sa fim inca de cand ni se spune prima data ,,nu pune mana",,-nu face aia" sau,, fa asa, ca asa e bine" In momentul cand asculti primul sfat in viata,pentru tine nu mai exista liberul arbitru.De fapt urmezi un tipar sau mai bine spus un program.Ca ajungi sau nu in varf depinde zic eu,si de alte cauze:biologice,de mediu,conditii de viata,etc. Asta cred este si motivul pentru care o societate egalitarista nu are sanse sa se instaureze vre-o data pentru o perioada mare de timp.Nu e inscrisa in programul nostru.Indiferent daca vom fi toti sau vom ramane doar sapte sute din sapte miliarde,o sa ne comportam mereu la fel.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

lylyt_ice

 :lol:   Ho cu mama, la loc comanda... :lol: Pe ce munte va chinuiti voi sa urcati(?)...pe ala virtual din lumea holografica unde sunteti si voi holo-gramute ? Ia treziti-va voi din somn ca se mijeste de ziua curand, altfel cadeti din patutele si faceti buba la cap... :rainbow:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

darksid3

#79
Ca o observatie personala si foarte generala: Omul este bun la teorie dar cand vine vorba de practica, esueaza lamentabil. Probabil am vazut prea multi care "stau la masa cu zeii" dar nu sunt in stare sa-si treaca peste Ego, ajung in stele si alte dimensiuni dar nu sunt in stare sa aiba un gand bun exact atunci cand e cel mai greu,  vad un meniu "meccican" si uita pe loc de toate E-urile si otravurile rostite mai deunazi, unui coleg de munca "ignorant si limitat". Cred ca s-a inteles ideea mea....sau ca sa fac ca magarul din banc: "Fapte nu vorbe", asta daca vreti o lume mai buna  :roll:
11.11

andrei

   
Citat din: darksid. Cred ca s-a inteles ideea mea....sau ca sa fac ca magarul din banc: "Fapte nu vorbe", asta daca vreti o lume mai buna

    Ca sa fiu sincer nu prea am
url="//inteles.de"]inteles.De[/url] fapt ai vorbit..vorbe.In fine actioneaza,fa niste fapte,schimba lumea. 
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

darksid3

Oare poti vorbi si...fapte ? :wink:
Asta e si indemnul meu!
11.11

fiulploii

Da, exista aceasta nemultumire in fiecare din noi , adica aproape toata lumea se pricepe la vorbe insa ..faptele conteaza  :lol:
Si mai exista o tendinta , aceea de revolta fata de micimea omului in general , micime care poate fi rezumata sub forma : ,, bre , daca is cazut jos si nu poti sau nu vrei sa ma ajuti , macar lasa-ma dreak in pace , pentru ce te simti obligat sa imi tragi un sut in gura ?''
Si atunci iti vine sa ..''cutit , cutit , cutit, de trei ori te-am ascutit ...'' :evil:
Insa trece si poate te intrebi de ce ai patit asta si poate tragi o concluzie vizavi strict de ceea ce trebuie sa schimbi la tine insuti .
Cu zambetul pe buze pentru ca si tu esti tot om in final .

Mama  :lol: ca sa ne trezesti trebuie sa intri in visul nostru unde si tu devii o holo-gramuta si atunci  ... cine viseaza si cine e treaz   ?  :roll:

andrei

    Poti infaptuii cate ceva si poti vorbii totodata.Dar poti de asemenea si purta o discutie ,care sa declanseze niste fapte.:-D Si mai poti vorbii doar ca sa vorbesti. :wink:
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

darksid3

Multe se pot face dar si multe aripi frante vad, la primul "chistoc -obstacol". E doar o constatare. Unii s-au avantat atat de mult in discutii ca uita sa mai iasa afara, iar cand ii intrebi de ceva concret, nu gasesc capatul firului si asteapta "factorul exterior" sa-i preia din vina sau sa faca pe dracu in patru, ceva. :-D
Tu vrei sa faci ceva dar nu ai stat 10 minute sa rumegi ce am spus mai sus. A sarit Ego-ul ca ars, cine stie din ce motive subiective  :wink:
11.11

lylyt_ice

Nu...mai vreau sa adorm din nou...iar hologramuta, (adica eu)...abea acum a inceput sa realizeze ca de fapt este parte (manifestare) dintr-o lume ireala si lupta pentru tile materiale nu are sens. Tocmai de aceea a decis hologramuta=EUL din ea, sa-si mentina forma pana cind arhitectul lumii holografice, decide cine si cum A absolvit "APOCALPSA"  (REVELATIA)...!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Tayka

#86
Citat din: darksid3 din  27 Septembrie 2011, 20:18:06
Ca o observatie personala si foarte generala: Omul este bun la teorie dar cand vine vorba de practica, esueaza lamentabil. Probabil am vazut prea multi care "stau la masa cu zeii"
Eu am fost la viaţa mea un tehnician electronist,reparam radio şi tv şi eram pasionat de îndeletnicirea mea.După,,revoluţie''însă am moştenit ceva pământ şi m-am retras departe de lume, unde când ploaie doar cu 4x4 se mai poate ajunge,şi nici cu semnalul de net nu mă prea laud,în schimb dimineaţa împreună cu soţia umblăm desculţi prin iarba cu rouă,ascultăm privighetorile,acum a apărut şi un mierloi,avem şi câteva capre,găini,porumbei,câini ,pisici,avem un tractoraş german Deutz,cu care cultiv vreo 2 ha şi grădina.Rămân conectat cu lumea dezlănţuită,dar nu mai trăiesc în ea de mult,o privesc doar la tv,dar fără să o mai judec.N-aş vrea să crezi însă că m-am sălbăticit;Mi-am modernizat puţin coliba,am baie,încălzire centrală pe lemne,aduse direct din pădure,Spre deosebire de viaţa în societate,aici e mai..altfel,trudeşti mai mult,dar eşti cumva mai fericit,şi mult mai liniştit.Carne nu mănânc decât de păsări sau de peşte pe care îl pescuiesc(legal) dintr-un pârâu la care ajung doar trecând printr-un ţinut foarte frumos şi sălbatec.Prima localitate rurală e la 3 km iar una urbană la 32 km.(Buziaş).
Aşa dar ce părere ai despre mine şi viaţa mea..fac doar valuri şi teorii,sau şi ceva..practică. :-D.Şi mai cu seamă ce zici( acum când nu mai e mult până voi da colţul,)oi ajunge să stau şi eu vreo dată la masă cu..zeii.?.. :wink: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

darksid3

#87
Taica, daca imi spuneai ca deja stai la masa cu "ei", as fi privit intrebator  :-D. Ironia este ca (contrar sociologilor), stilul asta de viata te apropie mai mult de linistea sufleteasca, implicit de sursa primordiala. Multi numesc asta - Intelepciune. Fireste ca, sa stai conectat la extreme, prin definitie insemna lipsa de echilibru, eu la alea m-am referit, printre randuri.
Fara nici o urma de ironie, iti doresc sa stai la un pahar de vorba ("coapta" din multa experienta de viata, multe intrebari puse si, cateodata, raspunsuri gasite) cu orice fel de Constiinta Superioara : )
11.11

Siberia

Citat din: Tayka din  27 Septembrie 2011, 22:24:29
După,,revoluţie''însă am moştenit ceva pământ şi m-am retras departe de lume, unde când ploaie doar cu 4x4 se mai poate ajunge,şi nici cu semnalul de net nu mă prea laud,în schimb dimineaţa împreună cu soţia umblăm desculţi prin iarba cu rouă,ascultăm privighetorile,acum a apărut şi un mierloi,avem şi câteva capre,găini,porumbei,câini ,pisici,avem un tractoraş german Deutz,cu care cultiv vreo 2 ha şi grădina.Rămân conectat cu lumea dezlănţuită,dar nu mai trăiesc în ea de mult,o privesc doar la tv,dar fără să o mai judec.

@Tayka, mai ai nevoie de altceva cand traiesti intr-un colt de rai ?
Offtopic: Ar fi trebuit sa fug eu pe dealuri dupa tine sa te conving sa imi inchiriezi un petic din raiul tau :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka


Poţi să vii oricând fără frică şi fără chirie,că oricum eu dela o vreme nu mai prea fug decât la vale... :roll: :-D :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).