Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Impreuna pentru a lume mai... buna ?

Creat de Siberia, 23 Septembrie 2011, 09:53:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tayka

#60
Citat din: @biss din  27 Septembrie 2011, 00:38:22
... eu as prefera o insula tropicala unde sa fiu impreuna cu o femeie juma´ din sufletul meu.  :lol:
....Şi eu la fel (dacă nu mai e loc pe o insulă chiar şi într-un ..bunker)dar cu o femeie de origine extraterestră cu măcar juma' din anii mei... cu 3 ..sâni şi 3 picioare.:-D :-P :-D :evil:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

fiulploii

Citat din: Siberia din  23 Septembrie 2011, 09:53:54
Va propun urmatorul scenariu:

  .................................................................................
   Intrebarea pe care o lansez este urmatoarea:
-  (luand in considerare acest scenariu), ati dori sa colaborati cu alte rase pentru a crea o noua lume, o noua realitate si o noua sansa pentru aceasta omenire ?
   Daca raspunsul vostru este da, cum va asteptati sa decurga o astfel de colaborare, ce asteptari aveti si ce viitor intrevedeti acestei lumi nou create ?
   Si nu in ultimul rand, cum credeti ca ati putea sa ajutati la crearea noii lumi ?

p.s. - Sper ca se intelege de la sine de ce am prezentat acest tip de scenariu si nu unul roz-bombon cu inimioare galactice :)

@Siberia   , imi permit sa reformulez  in lipsa fiindca ... asa ai ales .
-  ati dori  sa colaborati intre voi-sa colaboram intre noi , mai corect spus-  pentru a crea o lume noua  , o noua realitate si o noua sansa  pentru aceasta omenire  ? 
- motivati raspunsul
- expuneti  pe  scurt modalitatea personala de contributie .

Buun, sa si raspund , nu?  :lol:
-  da  , doresc sa colaborez  , in limitele care vor fi acceptate de ceilalti participanti si in limitele personale .
- pentru ca e  singura cale de evolutie comuna
-  o  modalitate pe care o si aplic : ma mentin treaz     pe acest forum si nu ma retrag in bunkerul personal   :lol:  desi , am cochetat  cu aceasta idee , practicata prin zona .

Da, sa nu ne intrebam de ce se retrage lumea de pe acest forum pentru  ca  motivul e in fiecare din ..noi , zis-a cineva si  mai ales , dragostea cu de-a sila nu se poate - corect . Astea sunt aparentele insa, matricea . In spatele acestei motivari sta insa Sinele personal .
Parerea mea !

Si imi mai permit sa intreb :  cei din bunkerele personale , cum vedeti colaborarea asta , intre noi sau  cu ..altii ? prin ce modalitate si cum contribuiti ? Pentru ca , sunt si oameni interesati de parerile voastre .
Am auzit ca este de vanzare scutul anti-reptilieni si anti-sarcasme .  :-) :wink:

abyss

Până vine răspunsul din adăposturi i-aş răspunde lui Tayka pt că m-am tot gândit la femeia cu trei picioare.,. Adevărul e că nu am găsit o muiere cu juma din sufletul meu. Am găsit mai multe însă cu părţi mici din el. Şi pentru că mă consider un om cu o misiune.,. un misionar, ce ma-s face Tayka, ar trebui să le iau pe toate cu mine pe insula? Dar dacă şi ele consideră că au părţi din suflet în mai mulţi bărbaţi , ce facem? Iată că ajungem din nou împreună.,. chiar şi pe o insula pustie.,.

Nicipreaprea

Citat din: Tayka din  27 Septembrie 2011, 00:29:06

EI tocmai pentru aceasta ne-a creat, pentru a ne realiza mântuirea prin evoluţie proprie. Eu cred că a fi programat înseamnă să ai un destin de urmat.Şi atunci chiar că s-a dus dracului toată truda...Marilor creatori de oameni. :-D
Tayka, tu cum ai aflat ca ai fost creat ?!?!?  :-D

Citat din: Tayka din  27 Septembrie 2011, 00:29:06
Cât despre credinţa ta cum că spiritualitatea ar fi doar o himeră mă ..uimeşte dea-dreptul.ea fiind după părerea mea caracteristica de bază a vieţii. :lol:

E si nu e.  :roll: Spiritualitatea e o scara imaginara care te duce nicaieri. Te invarte in jurul centrului pana te ameteste, si atunci, probabil te opresti din spirale si posibil sa te regasesti.  :lol:
Si viata merge mai departe...

________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

mr

#64
Citat din: Nicipreaprea din  27 Septembrie 2011, 02:46:42
E si nu e.  :roll: Spiritualitatea e o scara imaginara care te duce nicaieri. Te invarte in jurul centrului pana te ameteste, si atunci, probabil te opresti din spirale si posibil sa te regasesti.  :lol:
Si viata merge mai departe...

Parerea ta!

Inevitabil, in viata asta, te opresti un pic in loc la un moment dat si realizezi ca esti in hora. Nu-ti amintesi sa-ti fi exprimat in mod rational dorinta de a fi aici. Si totusi esti! Ce faci mai departe din acel moment? Sunt cateva variante generale:

1. Continui firul vietii, cu toate urcusurile si coborasurile sale, experimentezi senzatii diverse in legatura cu tine si cu cei din jurul tau, realizezi in interiorul tau ca totul pare ca are un sens si pornesti sa-l cauti. Incepi sa vezi prelungirile nevazute ale lumii fizice sa devii ceea ce toti numesc, spiritual. Datorita muncii tale interioare si realizarilor sinelui ajungi sa emani echilibru, iubire neconditionata si urmaresti scopuri benefice pentru toata comunitatea. Practic, devii un om care va garanta bunul mers al lucrurilor si cei din jur iti vor cauta instinctiv prezenta.
2. Continui firul vietii dar orgoliul tau puternic va avea mereu cate ceva de comentat la urcusurile si coborasurile vietii, vei critica in stanga si-n dreapta, vei da vina intodeauna pe cei din jur pentru neintelegerile si nerealizarile tale, vei ramane dominat de fortele contrare din tine care te vor macina, vei deveni in exterior un hatru, vesnic carcotas si oameni te vor privi mereu cu teama. Vei ataca instinctiv intotdeauna pe cei care in vezi ca vor sa inteleaga, ca muncesc pentru asta si ca nu vor sa-si argumenteze rational devenirea lor personala de la pct. 1.
3. Continui firul vietii ramanand neutru in tot si in toate fara pretentii de la tine si de la comunitate.
4. Continui firul vietii dar pe fondul unei opozitii puternice fata de munca care trebuie sa o depui in ea, te refugiezi in alcool, droguri etc ...anihilandu-ti permanent starea de constienta si devenind incet incet o epava umana.
5. Te sinucizi sau cauti in permanenta modalitati de exit.... fara sa te gandesti la consecinte prea mult.

Scuze pentru off-topic.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

angellla29

#65
Haideti sa ne  imaginam un scenariu...Lumea a fost distrusa de un razboi atomic,meteorit,cutremur...ce vreti dumneavoastra...Si tot ce stim noi a disparut...adica sistemul, toate creatile tehnologice sunt useless...suntem in pragul unei noi Ere Glaciare....suntem deja practic in Epoca de Piatra...tehnologic vorbind.. Noi de pe acest forum...sa presupunem suntem ultimii supravietuitori...Si inca ceva..ne confruntam cu boli teribile...de mult disparute ca ciuma, lepra etc....Noi, sa presupunem ca suntem sanatosi...dar ne intalnim cu astfel de persoane...Tot ce avem la noi sunt doar o trusa de ajutor..un bidon de apa....si hainele de pe noi...Nici conturile bancare...nici aurul nici vilele(au fost distruse) nu ne mai pot ajuta cu nimic....  Banii nu ii mai putem folosi pentru ca nu mai avem ce cumpara sau vinde....clima s-a schimbat teribil...din cauza impactului sau dezastrului...Ne trezim sub daramaturi....minunandu-ne ca am scapat teferi.. Printre daramaturile casei noastre gasim ca prin minune o cutie de prim ajutor(pe care l-ati cumparat demult...si acum sunteti fericit ca o aveti...altii nu o au) si un bidon cu  apa....Observam ca suntem singurul supravietuitor din familia noastra...Mergand "tampiti" pe strazile devastatate ...obsvervam ca mai sunt supravietuitori ca noi....Sunt cateva masini intregi dar unele nu au benzina....In fine gasim una...CE FACEM????Plecam sa cautam supavietuitori sau...??? Noi suntem cei care au scapat din "Apocalipsa"...nu este nimeni sa ne ajute...doar noi...Nul-am uitat pe Dumnezeu...dar EL e acolo sus....nu a "venit"...Cum vom supravietui acestei "NOI LUMI"??? Astept opiniile dumneavoastra....caci sunt sigura ca ASA va arata "noua lume"....Ce ati face dumneavoastra in conditiile acestea pentru a supravietui si a incerca sa fim noii locuitori ai unei lumi noi???

Siberia

@fiulploii, am ales sa stau deoparte si sa privesc din cand in cand la ce se mai discuta pe aici. Am ales deasemenea sa intervin doar cand ocnsider ca mai am ceva de spus.
Nu m-am ascuns, nu mi-am luat jucariile si am plecat (fiindca n-am venit cu nici o jucarie in primul rand, deci n-as fi avut ce jucarii sa iau cu mine).
Nu am facut alegerea asta fiindca ma simt superioara cuiva, nu am ales in acest mod fiindca ma deranjeaza faptul ca nu toate parerile coincid cu ale mele, ci pur si simplu pentru ca am obosit sa citesc non-sensuri si raspunsuri care nu fac referire in nici un fel la subiect, am obosit sa citesc compuneri de clasa a 3-a primara si raspunsuri agramate carora trebuie sa le pun virgule si sa le corectez in minte din punct de vedere gramatical pentru a intelege ceva, raspunsuri pline de optimism care prezinta notiuni care se bat cap in cap. Am obosit sa dau cu nasu-n reptilieni pe orice subiect, incepand de la politica si pana la muzica sau umor.
Totodata, m-a luat un sentiment de tristete citind unele raspunsuri la acest subiect. S-a strigat sus si tare ca suntem puri, ca avem liberul arbitru. dar cand m-am asteptat ca lumea sa faca uz de acest liber arbitru si sa ia o decizie in fata unei situatii date... am constatat cu amaraciune ca liberul arbitru este doar o poveste sau o notiune neinteleasa pentru unii.

Pentru cei cativa care insista pana in panzele albe sa vorbeasca aiurea prin coclauri, dau un singur exemplu referitor la observatiile mele.
Sa presupunem ca in loc de situatia data de mine luam spre analogie o situatie mult mai usoara, din viata de zi cu zi:
- Pe ulita unui sat se opreste un camion plic cu mere. Soferul ii itreaba pe satenii care urmareau camionul de dupa garduri: Vreti mere rosii, sau vreti mere verzi ? fiindca le ofer gratuit. Singurul lucru de care am nevoie este sa va descarcati merele singuri din camion. In timp ce cativa sateni se intrebau ce fel de mere ar vrea sa puna pe masa, apar niste vecini din avalul si din amontele ulitei si incep sa chibzuiasca indelung: de ce camionul are culoarea galbena, mama soferului este cumva o rama cu aripi blanoase, cine a fabricat camionul, de ce merge pe 4 roti, de ce nu are si mere albastre si pana la urma daca tot ne ofera merele gratis, de ce trebuie sa le descarcam noi ? Dupa ce au gasit niste raspunsuri mai mult sau mai putin corecte sau coerente la aceste intrebari, vecinii s-au gandit ca nu mai e nevoie sa-i intrebe si pe satenii care decideau ce vor sa puna pe masa ce raspunsuri au, si au decis ca e momentul sa faca uz de liberul arbitru si sa arunce camionul in aer fiindca e ciudat ca cineva sa le ofere mere rosii sau verzi in mod gratuit, cand ei defapt se asteptau sa primeasca mere albastre.

In alta ordine de idei, pentru ca cineva sa va ajute, mai intai trebuie sa ii cereti ajutorul. Dupa cum vedeti, pana in ziua de azi nu a venit nici un ET sa ne ajute (pe noi, oamenii de rand cel putin) fiindca nu stim nici sa cerem ajutorul lor si nu stim nici sa-l acceptam. Asa ca nu va faceti iluzii, daca in acest scenariu ET ar fi venit sa ajute, ar fi facut-o inainte de-a deveni lumea un cosmar. Dar ei au aparut dupa ce lumea ar fi trebuit sa-si invete lectia, si cei ramasi inca vii si cu o urma de luciditate ar fi pus bazele a ceva nou pe acest Pamant. Si acum sa fim seriosi, daca ati fi ET si ati citi unele raspunsuri date pe acest forum sau pe acest subiect, ati mai vrea sa salvati ceva din lumea asta ?

Mai pot spune ca ma fascineaza unele raspunsuri "flower power". E bine sa visezi la o lume frumoasa, dar cum ar putea cineva sa-si inchipuie ca simpla sa visare poate anihila veacuri de cosmaruri, nu inteleg... De-a lungul istoriei sale din ultimele milenii, omenirea a visat la razboaie, la lupte duse in numele credintei, religiei, politicului, economicului, a visat la eliminarea unor semeni din varii motive de la cele mai infantile pana la cele mai nebunesti, a visat la jafuri si a calatorit in astral pentru a-si aplica lovituri energetice, si dintr-o data, pe ultima suta de metri ne trezim sa visam frumos si sa credem in naivitatea noastra ca totul va fi roz... Sunt curioasa ce inseamna sa visam frumos, pozitiv la o lume mai buna: o lume in care unii sa-si cumpere in sfarsit Porsche-ul mult visat ? o lume in care unii sa aibe in sfarsit o vila mai aratoasa ca a vecinului ? fiindca daca despre asta este vorba, atunci pana si visele frumoase sunt tot cosmaruri.
Pe de alta parte, la fel de fascinanta este si pozitia unor colegi care asteapta zi de zi un "disclosure" care numai vine, dar in acelasi timp declara ca ET n-au ce cauta sa se amestece in vietile noastre. Pai simpla lor aparitie ar fi deja un amestec in vietile noastre. Sau credeti ca daca ET si-ar face aparitia pe Pamant si ar spune: astia suntem noi, va urmarim de cateva secole, va salutam si va uram multa sanatate si fericire ! vietile oamenilor de pe planeta asta ar mai decurge in acelasi mod ?

In fine... vorba multa, saracia omului. Sper doar ca am adus tuturor unele clarificari necesare.
In rest, que sera, sera !
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

tractorbeam

Citat din: angellla29 din  27 Septembrie 2011, 09:32:20
Haideti sa ne  imaginam un scenariu...Ce ati face dumneavoastra in conditiile acestea pentru a supravietui si a incerca sa fim noii locuitori ai unei lumi noi???

Noi ca noi, ca suntem macar vaccinati, dar primii urmasi ai nostrii dupa un asemenea cataclism vor fi net dezavantajati, nu tu vaccin, nu spitale, nu maternitati, nu tu apa curenta, gaz sau curent electric, trebuie deci sa recurgi la lemn sa-ti faci macar focul pentru a nu ramane la stadiul de troglodit. Natalitatea ar fi grav afectata, mortalitatea in crestere, speranta de viata ar scadea dramatic poate pe undeva la o varsta de max 35 ani. Paradoxal cei mai avantajati sunt cei care acum sunt cel mai putin conectati la civilizatie gen triburile de berberi cu cortul si camila, africanii cu organizarea lor tribala, eskmo, etc.

romulus

Citat.Ce ati face dumneavoastra in conditiile acestea pentru a supravietui si a incerca sa fim noii locuitori ai unei lumi noi???
Ai citit Robinson Crusoe? Daca nu, sa stii ca este o lectura placuta  si interesanta , chiar si la o varsta mai ....coapta! Si acolo sunt mare parte din raspunsurile la intrebarea ta!Iar supravetuitorii tai ipotetici au si un mare, urias avantaj : pot colabora, pot face ceea ce eroul romanului amintit nu putea: sa-si uneasca fortele si mintile cu ale altora....Se spune ca omul este o fiinta sociala si ca dezastrele, nenorocirile determina sa iasa la suprafata solidaritatea, compasiunea, pentru semeni!Iese in evidenta acel " impreuna " pus de Siberia in titlul topicului. {o fi , dar eu am o indoiala uriasa, de cand cu exacerbarea capitalismului salbatic de la noi si a individualismului : EU, EU  si AI MEI , sa-mi fie mie bine, p'ailalti sa-i ia dreku  ....}
Ei, si  avand cei supravietuitori viata, sanatatea si societatea , se presupune ca ar fi  mult mai usor de supravietuit . Parerea mea.
In ceea ce ma priveste , pe mine , ma :-D(! ) pot zice ca jocurile copilariei si  adolescentei cam numai pe acolo se orientau : a te descurca in salbaticie, a supravietui in natura cu mijloacele avute la indemana : un cutit (briceag) chibrit ,  o prastie si un ciomag , faceau parte din " trusa de supravietuire" la care se adauga sporadic , un codru de pane cu un praf de sare , indesat in buzunar !  Si "supravietuiam" zi lunga de vara , cu ce gaseam prin natura, faceam adaposturi din lemne  in paduricea de langa sat, ori bordeie in malul lutos al garlei; mancam fructe de pe unde mai gaseam injghebam o friptura  din ce doboram cu prastia - turturele ori graurii care erau cu miile prin zona , si tot asa...Pregatirea militara care a urmat nu a facut decat sa cizeleze si sa perfectioneze ce stiam/faceam de cand ma stiam . Si ca mine sunt f.f. multi , deci supravietuirea se ...poarta !
CitatParadoxal cei mai avantajati sunt cei care acum sunt cel mai putin conectati la civilizatie gen triburile de berberi cu cortul si camila, africanii cu organizarea lor tribala, eskmo, etc.
Perfect adevarat monser , asa ca putem zice " tot raul spre bine " si sa le multumim, astora care s-au tot perindat pe la putere si  care fura de sting si se straduiesc sa ne aduca in sapa de lemn pe toti ! Intr-un final cred ca vor reusi .
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

universis

Citat din: Siberia din  27 Septembrie 2011, 09:45:53
@fiulploii, am ales sa stau deoparte si sa privesc din cand in cand la ce se mai discuta pe aici. Am ales deasemenea sa intervin doar cand ocnsider ca mai am ceva de spus.
Nu m-am ascuns, nu mi-am luat jucariile si am plecat (fiindca n-am venit cu nici o jucarie in primul rand, deci n-as fi avut ce jucarii sa iau cu mine).
Nu am facut alegerea asta fiindca ma simt superioara cuiva, nu am ales in acest mod fiindca ma deranjeaza faptul ca nu toate parerile coincid cu ale mele, ci pur si simplu pentru ca am obosit sa citesc non-sensuri si raspunsuri care nu fac referire in nici un fel la subiect, am obosit sa citesc compuneri de clasa a 3-a primara si raspunsuri agramate carora trebuie sa le pun virgule si sa le corectez in minte din punct de vedere gramatical pentru a intelege ceva, raspunsuri pline de optimism care prezinta notiuni care se bat cap in cap. Am obosit sa dau cu nasu-n reptilieni pe orice subiect, incepand de la politica si pana la muzica sau umor.
Totodata, m-a luat un sentiment de tristete citind unele raspunsuri la acest subiect. S-a strigat sus si tare ca suntem puri, ca avem liberul arbitru. dar cand m-am asteptat ca lumea sa faca uz de acest liber arbitru si sa ia o decizie in fata unei situatii date... am constatat cu amaraciune ca liberul arbitru este doar o poveste sau o notiune neinteleasa pentru unii.

Pentru cei cativa care insista pana in panzele albe sa vorbeasca aiurea prin coclauri, dau un singur exemplu referitor la observatiile mele.
Sa presupunem ca in loc de situatia data de mine luam spre analogie o situatie mult mai usoara, din viata de zi cu zi:
- Pe ulita unui sat se opreste un camion plic cu mere. Soferul ii itreaba pe satenii care urmareau camionul de dupa garduri: Vreti mere rosii, sau vreti mere verzi ? fiindca le ofer gratuit. Singurul lucru de care am nevoie este sa va descarcati merele singuri din camion. In timp ce cativa sateni se intrebau ce fel de mere ar vrea sa puna pe masa, apar niste vecini din avalul si din amontele ulitei si incep sa chibzuiasca indelung: de ce camionul are culoarea galbena, mama soferului este cumva o rama cu aripi blanoase, cine a fabricat camionul, de ce merge pe 4 roti, de ce nu are si mere albastre si pana la urma daca tot ne ofera merele gratis, de ce trebuie sa le descarcam noi ? Dupa ce au gasit niste raspunsuri mai mult sau mai putin corecte sau coerente la aceste intrebari, vecinii s-au gandit ca nu mai e nevoie sa-i intrebe si pe satenii care decideau ce vor sa puna pe masa ce raspunsuri au, si au decis ca e momentul sa faca uz de liberul arbitru si sa arunce camionul in aer fiindca e ciudat ca cineva sa le ofere mere rosii sau verzi in mod gratuit, cand ei defapt se asteptau sa primeasca mere albastre.

In alta ordine de idei, pentru ca cineva sa va ajute, mai intai trebuie sa ii cereti ajutorul. Dupa cum vedeti, pana in ziua de azi nu a venit nici un ET sa ne ajute (pe noi, oamenii de rand cel putin) fiindca nu stim nici sa cerem ajutorul lor si nu stim nici sa-l acceptam. Asa ca nu va faceti iluzii, daca in acest scenariu ET ar fi venit sa ajute, ar fi facut-o inainte de-a deveni lumea un cosmar. Dar ei au aparut dupa ce lumea ar fi trebuit sa-si invete lectia, si cei ramasi inca vii si cu o urma de luciditate ar fi pus bazele a ceva nou pe acest Pamant. Si acum sa fim seriosi, daca ati fi ET si ati citi unele raspunsuri date pe acest forum sau pe acest subiect, ati mai vrea sa salvati ceva din lumea asta ?

Mai pot spune ca ma fascineaza unele raspunsuri "flower power". E bine sa visezi la o lume frumoasa, dar cum ar putea cineva sa-si inchipuie ca simpla sa visare poate anihila veacuri de cosmaruri, nu inteleg... De-a lungul istoriei sale din ultimele milenii, omenirea a visat la razboaie, la lupte duse in numele credintei, religiei, politicului, economicului, a visat la eliminarea unor semeni din varii motive de la cele mai infantile pana la cele mai nebunesti, a visat la jafuri si a calatorit in astral pentru a-si aplica lovituri energetice, si dintr-o data, pe ultima suta de metri ne trezim sa visam frumos si sa credem in naivitatea noastra ca totul va fi roz... Sunt curioasa ce inseamna sa visam frumos, pozitiv la o lume mai buna: o lume in care unii sa-si cumpere in sfarsit Porsche-ul mult visat ? o lume in care unii sa aibe in sfarsit o vila mai aratoasa ca a vecinului ? fiindca daca despre asta este vorba, atunci pana si visele frumoase sunt tot cosmaruri.
Pe de alta parte, la fel de fascinanta este si pozitia unor colegi care asteapta zi de zi un "disclosure" care numai vine, dar in acelasi timp declara ca ET n-au ce cauta sa se amestece in vietile noastre. Pai simpla lor aparitie ar fi deja un amestec in vietile noastre. Sau credeti ca daca ET si-ar face aparitia pe Pamant si ar spune: astia suntem noi, va urmarim de cateva secole, va salutam si va uram multa sanatate si fericire ! vietile oamenilor de pe planeta asta ar mai decurge in acelasi mod ?

In fine... vorba multa, saracia omului. Sper doar ca am adus tuturor unele clarificari necesare.
In rest, que sera, sera !


Zz Top - Rough Boy ( HQ )
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

@Lex

#70
angela, ce putem facem ? simplu : sa continuam viata mai departe exact asa cum este.omul se adapteaza in orice conditii , acum ar fi 'ceva' mai grele daca s-ar intampla cum zici tu DAR scopul principal e supravietuirea (bine inteles asta daca nu vrei sa te sinucizi).vorba lui romulus,  o luam frumusel de la capat exact ca pe vremuri numai ca acum avem deja cunostiintele,  sute, mii de ani de evolutie care oricum sunt deja castigate trebuie doar sa creem conditii sa punem iar in practica ce am invatat pentru o viata mai buna(vorbim de supravietuire).Un lucru bun e ca sistemul e dus drq , putem crea unul dupa bunul plac  DAR conteaza din ce oameni este formatt si cine il conduce(putem face iar aceeasi greseala sa punem iar niste hoti la putere). angela , e.t chiar au vrut sa ne ajute dar ''boschetii'' care conduc lumea nu au vrut ajutorul lor si au preferat sa tina lumea in 'bezna' in continuare(control , manipulare, sclavie, frica si mai tot ce vrei tu rau pe planeta asta).Siberia, tu zicea i ca oamenii nu cer ajutorul e.t , normal ca nu l cer pentru ca multi dintre ei NICI  MACAR nu iau cu adevarat in serios subiectul E.T inca se trateaza ca un lucru  S.F  si doar ce mai auzi vorbe '' a da, omuletii verzi de pe marte,or exista si ei pe undeva pe acolo'' ,poi cu gandiri de genu' nici drq nu o sa ceara jutorul e.t. si chiar daca ar fi sa vina maine, omul fiind inca la stadiul de gibon ar arunca cu pietre si ar crede ca au venit sa ne ia gatul, din cauza asta nici asa de flori de mar nu pot cobori nici ei din ale lor 'zburatoare'' si sa zica ''am venit in pace,bucurati va''.sunt multe la mijloc care implica dezvaluirea 'prostimii' ca exista e.t si sa puna totul pe masa.Ce ma enerveaza e ca ''jegosii'' nici NU VOR acest lucru pentru ca din anii '40 pana azi se faceau la dezvaluiri despre E.T pana acum de se saturau si EI dar nu se vrea pentru ca inca mai e de 'furat'  :-) :-)   AA si apropo ca tot suntem la subiectul 'o lume mai buna' am scris si la 'cinema'', a aparut un nou serial in care ce chestie ideea filmului se bazeaza pe supravietuirea umanitatii pe o alta planeta numita TERRA-NOVA  :-)

abyss

Citat din: Siberia din  27 Septembrie 2011, 09:45:53
In alta ordine de idei, pentru ca cineva sa va ajute, mai intai trebuie sa ii cereti ajutorul. Dupa cum vedeti, pana in ziua de azi nu a venit nici un ET sa ne ajute (pe noi, oamenii de rand cel putin) fiindca nu stim nici sa cerem ajutorul lor si nu stim nici sa-l acceptam. Asa ca nu va faceti iluzii, daca in acest scenariu ET ar fi venit sa ajute, ar fi facut-o inainte de-a deveni lumea un cosmar. Dar ei au aparut dupa ce lumea ar fi trebuit sa-si invete lectia, si cei ramasi inca vii si cu o urma de luciditate ar fi pus bazele a ceva nou pe acest Pamant. Si acum sa fim seriosi, daca ati fi ET si ati citi unele raspunsuri date pe acest forum sau pe acest subiect, ati mai vrea sa salvati ceva din lumea asta?
Oamenii cer ajutorul de mii de ani adresandu-se unor asa zise nivele superioare ale existentei. Daar aceste cereri si rugaminti devenite rugaciuni evoca in mare parte un cosiderabil grad avansat de lene spirituala cat si o anumita boala mintala, nebunie curata in care ne manifestam. Vrem totul, toate raspunsurile, toate atriibutele imaginabile fara insa sa ne fortzam mintea a constientiza si efectele care deriva de aici impreuna cu responsabilitatile care apar. De aceea consider ca e o chestiune de timp care poate dura si 20.000 de generatii. Peste problemele inventate de catre noi si care sunt ale mintii noastre si nu ale Cosmosului, mai sunt si altele in legatura cu prezenta noastra in univers si modul in care ne-o asumam de a fi simpli consumatori asemeni unor animale sau de a fi creatori de lumi, participand la un alt nivel in viata cosmosului. Pe acelea le vom intelege abia dupa parcurgerea primelor mentionate.
  Luam ca exemplu bunicii care au asteptat venirea americanilor. A facut cineva un studiu pe treaba asta? Ce asteptari existau, ce insemnau ele si cum sunt priviti acum americanii? Cu ura, dezgust si sictir cum ar fi trebuit? Sau nici nu-i mai observam?

  Alt exemplu... Daca exista mai multe tipuri de fiinte in univers, bune sau/si rele, si totusi nu le vedem prea des printre noi, ce ar putea insemna acest lucru? De ce ele intervin doar in anumite cazuri? De ce au salvat in trecut doar anumite familii, in prezent urmaresc altele in timp ce alti EBEs colaboreaza ipotetic cu o anumita latura din societatea umana care se afla la conducerea intereselor planetare? Oare nu inseamna ca nu ne limiteaza accesul in nici un fel ci se muleaza pe alegerile noastre si ne ofera raspunsuri in functie de alegerile manifestate urmarind in acelasi timp sa nu se ajunga la o extinctie? Dupa cum vad eu toate capriciile ne-au fost permise in ideea de a constientiza efectele lor, ca noi sa putem intelege, realiza ca doar o minte treaza, aflata sub un control atent al posesorului ei devine pasaportul catre stele si catre o infinitate de posibilitati.

Inca un exemplu, draga Siberia... Si daca Ei ne-au ajutat si ne ajuta deja? stii si tu ca adevaratul ajutor e cel in care facatorul de bine ramane anonim... Tot vorbim de catastrofe si alte nasulii. Pai e ok zic in opinia mea deoarece fiinta umana invata doar aflata sub presiunea fricii!!! Si de ce? Oare pt ca au loc acolo in creier anumite procese chimice  si putem astfel intelege mai bine? Sa fie in legatura cu serotonina care inunda neuronii si putem astfel constientiza multiple aspecte ale realitatii conjuncturale?

Catastrofe... Ecourile lor inca reverbereaza dupa miile si zecile de mii de ani care au trecut de atunci. Profetii cataclismice ori imagini din viitor si emanatorii lor care sustin ca viitorul poate fi schimbat... Nu cumva prin prisma celor de mai sus scrise Ei, Calatorii Stelari se afla in spatele lor? De ce nu auzim si profetii faine, despre o lume in pragul careia ne aflam, una in care sa ne simtim alaturi de intreg universul viu - un popor si un univers? Poate din cauza ca mai avem de parcurs pana la acea intelegere necesara pentru a putea ajunge in cele mai putin imaginabile locuri... sau in acele locuri in care doar NOI le vom plasmui prin intermediul atributelor care ne vor creiona existenta viitoare si asta doar in masura in care ne vom dori acest lucru?

Eu spun ca aceste fiinte ne-au ajutat deja. Am amintirea altor realitati si va spun ca nici in cele mai urate vise nu se putea intampla asa ceva dar se intamplase. Acum e mai bine asa au basculat intreaga lume in ceea ce vizionam acum cu ochii nostri. Nu va fi nici o catastrofa, si e timpul sa ne gandim foarte bine ce vrem de la viata asta si trebuie sa cerem asta! Jos cu cei obositi si tristi care au intristat lumea mii de ani cu viziunea lor ingusta, cu razboaiele in care ne-au tarat bunicii si strabunicii!!! Jos cu sistemul idiot, jos cu aceasta coalitie a oamenilor mediocri si lasi!!! SI HAIDEM SUS PRINTRE STELE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:ufo:

andrei

    Salutare!
Daca credeti cumva ca un razboi devastator,o catastrofa naturala sau provocata va schimba adevarata natura umana,va inselati amarnic.Si printre supravietuitori,va exista unul mai puternic,cu o pusca(sau cu un par) mai mare,care isi va impune propria lege.Ne aflam intr-un cerc vicios care se va perpetua la nesfarsit,indiferent de cate ori omul o va lua de la capat.Asa suntem construiti;-egoisti,egocentrici,facuti sa dorim totul pentru noi insine,indiferent de cat am acumula.Asta cred ca a fost si motorul evolutiei umane.Iar scenariul va fi tot timpul acelasi.Calea spre mai bine?Dupa mine in nici un caz o epurare catastrofica.Nu ar fi decat pasi inapoi,cu piedici in plus pe calea evolutiei.
  Liberul arbitru? De fapt aceasta formula nu este decat o eticheta.Nu alegem niciodata ce dorim,alegem tot timpul cea mai buna cale spre scopurile pe care ni le fixam.Sa dau un exemplu:-TINTA;Doresc sa ajung pe varful muntelui pana seara ca sa privesc lumea de sus.  Am doua cai de urmat.Prima mai usoara care imi permite sa ma bucur de peisaj.As dorii sa urc pe aici.Din pacate daca pornesc pe unde doresc, risc sa ajung prea tarziu in varf si  nu mai pot zarii nimic din cauza intunericului. A doua carare  e mai anevoioasa , printre bolovani, dar ma ajuta sa urc mult mai repede.Ca sa-mi ating tinta,adica sa pot privi lumea de sus,logic folosesc cararea nr 2. si ma lipsesc de placerea unei plimbari minunate.Dupa ce  imi ating tinta ma gandesc ca a fost alegerea mea sa folosesc cararea nr2.Eroare .Am fost constrans de imprejurari pentru ca altfel nu imi atingeam tinta.Asadar liberul arbitru dupa mine nu exista.Si logic evoluam in functie de imprejurari si acum si dupa o eventuala catastrofa.Nu cred ca putem sa facem planuri nici macar pentru ziua urmatoare dar pentru un alt inceput
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Siberia

Citat din: angellla29 din  27 Septembrie 2011, 09:32:20
...Cum vom supravietui acestei "NOI LUMI"??? Astept opiniile dumneavoastra....caci sunt sigura ca ASA va arata "noua lume"....Ce ati face dumneavoastra in conditiile acestea pentru a supravietui si a incerca sa fim noii locuitori ai unei lumi noi???

Pentru scenariul propus de tine @angellla29, parerea mea este ca exista doua variante de raspuns: varianta optimista si varianta realista.

1. Varianta optimista - supravietuitorii se uita in jurul lor, inhata trusele de prim ajutor si-n timp ce pornesc in cautarea altor semeni cat de cat intregi, isi dau seama ca gandesc altruist, ca nu mai vor sa repete aceleasi greseli si ca e timpul sa conlucreze cu totii pentru o viata mai buna. Prin urmare se strang toti supravietuitorii, isi impart responsabilitati si indatoriri, aleg cele mai bune idei pentru a le pune in practica spre a-si usura supravietuirea. Odata inventariate eventualele resurse din zona in care si-au facut "tabara" supravietuitorii, se trece la elaborarea de planuri pentru organizarea cat mai eficienta a exploatarii si distribuirii lor in mod echitabil. Bineinteles, se vor cauta solutii pentru obtinerea de energie electrica si eventual pentru gasirea unei modaltati de functionare a masinilor pe alt gen de combustibili decat cei utilizati inainte, etc. Cei bolnavi sunt ingrijiti, cei sanatosi muncesc organizat, ceea ce produc se imparte tuturor, cunostintele se transmit tuturor, natura este in grija tuturor si astfel se cladeste incet o alta omenire.

2. Varianta realista (aka varianta "Mad Max") - supravietutorii multumesc lui Dumnezeu ca au supravietuit, insfaca trusa de prim ajutor, isi oblojesc eventualele rani si se uita in jur sa vada pe ce pot pune mana si indesa intr-un sac. Vad o masina, se iau la bataie, se omoara intre ei iar castigatorul ramane bineinteles cu masina, arunca sacul cu lucruri stranse in ea, ii calca pe ceilalti care se imbulzesc sa puna mana pe masina si isi vede de drum in cautarea unei pompe sau a unui magazin de jefuit. In tot acest timp, o mana de supravietuitori se aduna si hotarasc sa supravietuiasca impreuna. In bunatatea lor, decid sa incerce sa le deschida ochii si celorlalti semeni mai barbari dar sunt batuti mar. Drept urmare se izoleaza intr-o biserica sperand ca vor fi ocrotiti de mila Domnului.  Din pacate, Domnul n-avea timp de mila, asa ca supravietuitorii care au reusit sa se organizeze in bande inarmate ii jefuiesc in mod constant pe cei prea "buni" la suflet. In timp, apar genul de triburi razboinice care se lupta pe orice fel de resurse, de la combustibili pana la apa... Restul il cunoastem...

Am putina incredere in punerea in practica al primului scenariu, dar siguranta ca al doilea va fi repede implementat.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

#74
Citat din: Siberia din  27 Septembrie 2011, 09:45:53

...Nu am facut alegerea asta fiindca ma simt superioara cuiva....
.....In rest, que sera, sera !
Da,am observat acum cum procedezi:Nu este vorba de superioritate căci tu arunci întrebarea ca pe o grenadă şi ..fugi,iar noi ,,ăştilanţii'' fugim după tine(acu să nu te gândeşti cumva la ..prostii   :evil:) fugim doar ca să te lămurim că poate mai e bine şi cum spunem noi,iar tu-nuuuu şi nuuu.Este vechiul drill inventat de mama Eva,fugind prin boskeţii raiului cu bietul Adam după ea pentru ca nu cumva să mai aibe timp să-i sară ochii şi pe la altele (geloasă şi convinsă fiind că Creatorul de necaz că nu i-a răspuns şi lui la niskai propuneri..diavoleşti  :evil: l-a mai blagoslovit pe bietul Adam cu câteva cadâne clandestine,rupându-i astfel cam toate coastele)... :-o :lol: De asta era convinsă căci în fiecare seară îi număra..coastele  :-D şi acestea erau tot mai..puţine. :? :x :-P :evil:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).