Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN-urile opresc masini??

Creat de Necunoscutul, 20 Aprilie 2006, 14:04:45

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Necunoscutul

 Multi dintre noi au auzit acele povesti uimitoare in care masinile unor oameni au fost oprite de OZN-uri. Ei au raportat ca atunci cand un OZN trece pe deasupra lor radioul, farurile si motorul se opresc brusc, iar martorul nu le poate reporni pana ce navele extraterestre parasesc locul. Dupa ce OZN-urile au plecat masina porneste la fel ca radioul si farurile ca si cum nimic nu s-a intamplat.
Care este motivul pentru care OZN-urile opresc masinile?? :?

8-)

Interesent

Ce ai face tu , daca ai fi in locul lor?
Un obiect care nu se misca si este "artifical amortit sau intepenit" este mai usor de analizat si studiat.
Gindestete ce fac zoologii cind vor unele animale salbatice din apropriere sa le analizeze. Nu li se impusca un ser de amorteala si ii insomneaza pentru citeva minute /ore.
Eu vad aici cam aceeasi logica.

Necunoscutul

  Interesent, vrei sa zici ca "ei" nu vor decat sa cerceteze masinile? Daca este asa si mie mi se pare plauzibil. :|

8-)

udar

Citat din: Interesent din  20 Aprilie 2006, 22:48:49
Gindestete ce fac zoologii cind vor unele animale salbatice din apropriere sa le analizeze. Nu li se impusca un ser de amorteala si ii insomneaza pentru citeva minute /ore.
Eu vad aici cam aceeasi logica.

Interesent, zoologii fac acest lucru eventual pentru a le trata sau pentru a le marca pe animale. Asta s-a intamplat poate la inceputurile zoologiei, cand anatomia animalelor nu era atat de bine cunoscuta ca acum. Acum, cercetarile moderne zoologice se bazeaza tocmai pe studierea animalului cu o cat mai redusa interventie umana tocmai pentru a urmari fiinta in starea ei naturala, a comportamentului ei natural. Si sincer, eu nu cred ca sunt interesati atat de mult extraterestrii de mecanica simplista a automobilelor.

Parerea mea legata de acest subiect este urmatoarea, dar tin sa spun ca nu am cunostiinte de fizica foarte complexe deci daca gresesc va rog pe toti sa ma corectati fara ezitare. Exista numeroase exeple de locuri in care motoarele automobilelor se opresc din senin si nu mai vor nici in ruptul capului sa pornesca. Aceasta s-ar datora unor campuri electro-magnetice puternice din zona?  :?
In acest sens, probabil ca tehnologia extraterestra este bazata pe asemenea campuri si deci oprirea motoarelor se intampla in mod asemanator.

P.S.: Daca te refereai la rapiri de oameni Interesent, e clar ca extraterestrii opresc masinile pentur ca e mai usor sa rapesti oamenii din masini stationare decat dintr-unele aflate in mers :-D
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

TurnusX

 De obicei pulsurie electromagnetice ard orice circuit electric insa ireversibil. Nu cred ca masina ar mai putea sa porneasca dupa aceea.
Ca si experiment introdu o petarda puternica intr-o bobina prin care circula curent electric si aprinde-o langa un aparat electronic. Din cate am inteles eu asta creaza un puls suficient de puternic. Nu am incercat asta deoarece nu am la dispozitie nimic care sa poata fi ars.  :roll:

Necunoscutul

  Da asa este, dar daca OZN-urile ar "absorbi" cumva energia electrica a masinii iar apoi sa o inapoieze... Mi se pare cam idioata idea dar de ce sa nu fie plauzibila pentru o civilizatie asa de superioara.

8-)

udar

Am spus ca nu ma pricep la fizica. Ma refeream poate la ceva fel de camp care sa opreasca masinile... Se poate sa ma insel...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

Necunoscutul

  Cred ca te refereai la un camp magnetic gen Mutant X, ca acela a lui Magneto.

8-)

TurnusX

  Gandeste-te la ce s-ar fi intamplat cu plombele alora din masini daca exista un camp magnetic atat de puternic. :) Si daca este sa o spunem pe cea dreapta, daca civilizatia lor e atat de avansata de ce nu ne-ar face sa ni se para ca ne-au fost oprite masinile sau ca am fost rapiti? :?
  Parerea mea proprie si personala este ca in cele mai multe cazuri este vorba de imaginatii bolnave sau farse. In plus exista ceva numit "sindromul de panica". De exemplu ti se opreste masina in mijlocul pustietatii, noaptea (chiar, ati remarcat ca de obicei chestiile de genul asta se intampla noaptea? n-o fi un tipar?). Intri in panica, incepe sa ti se para ca vezi diverse chestii apoi intri intr-un stadiu in care nu iti mai aduci aminte aproape deloc ce s-a intamplat de fapt. Iar creierul incepe sa completeze cu pareri/idei personale spatiile goale.
  Poate ma insel insa mie nu mi se pare logica chestia cu opritul masinii prin cine stie ce forta. Daca asa cum se relata printr-un al post extraterestrii puteau comuncia mental cu subiectul si il puteau influenta de ce nu i-au comunicat sa opreasca masina?
  Cred ca ar trebui ca toata istoria UFO sa fie lasata in urma si sa se inceapa un studiu pe foi curate si albe dupa niste norme si reguli. Tot ceea ce s-a facut pana acum este o prostie, o amestecatura de matze. Dar, din nou, asta este doar parerea mea.

Necunoscutul

  Sau poate ca acesti oameni au vazut intradevar un OZN, s-au speriat si au accelerat facand ca motorul masinii sa se blocheze. Nu au mai putut sa reporneasca masina deoarece aveau motorul inecat. Dar cum zice si Turnus X asta este doar parerea mea..

8-)

apokryphos

Citat din: TurnusX din  23 Aprilie 2006, 07:47:01
De obicei pulsurie electromagnetice ard orice circuit electric insa ireversibil. Nu cred ca masina ar mai putea sa porneasca dupa aceea.

Un puls EM puternic va arde ireversibil tot ce e electronic si neecranat in masina. Poti crea insa campuri de microunde care sa fie suficient de bine acordate cat sa creeze polarizari ale anumitor componente electronice, facandu-le inutilizabile pe durata a zeci de secunde.

Citat din: TurnusX din  23 Aprilie 2006, 07:47:01
Ca si experiment introdu o petarda puternica intr-o bobina prin care circula curent electric si aprinde-o langa un aparat electronic. Din cate am inteles eu asta creaza un puls suficient de puternic.

Ideea de baza e sa comprimi circuitul folosind explozivul pentru a crea campuri magnetice intense pe care le transformi in curenti intensi pe care ii folosesti pentru a crea campuri de microunde prin metoda catodului virtual (in general). Sistemele sunt destul de complicate. Nu cred ca ansamblul petarda plus bobina ar crea mai mult de un tranzient slab. In plus, destinzi circuitul in loc sa il comprimi. Daca te intereseaza detalii poti sa te uiti dupa "magnetic flux compression generator".

A.

apokryphos

Citat din: Necunoscutul din  23 Aprilie 2006, 11:05:08
  Da asa este, dar daca OZN-urile ar "absorbi" cumva energia electrica a masinii iar apoi sa o inapoieze...

Destul de complicat din punct de vedere fizic. Trebuie sa extragi in cateva secunde energia chimica stocata in baterie fara a distruge bateria termic sau electric, dupa care sa o reincarci chimic in acelasi interval de timp. Subliniez chimic pentru ca reactiile au nevoie de timp pentru a se produce fara vreun catalizator special. Avand in vedere ca bateriile de masina nu au fost proiectate pentru asa ceva, ar arata la fel de bine ca o baterie careia polii i-au fost scurcircuitati cu o cheie franceza.

A.

TurnusX

 Multzam mult pentru explicatii. Chiar ar trebui sa ma interesez. Nu prea ma pricep eu la fizica dar macar niste chestii de baza tot inteleg. Ai dreptate in privinta "imploziei". Stiu ca un EMP se produce cand explodeaza o bomba atomica, sistem bazat pe implozie. Asta m-am intrebat si eu cand am auzit de chestia cu bobina.

Interesent

De fapt este indiferent ce sisteme de oprire ale masinii folosesc extraterestrii. Sistemele depind de stiinta tehnica a acelei rase extraterestre. Pina acuma nu am citit ca metoda folosita ar fi distrus vreodata o masina pamniteana. Ce am citit este, ca performanta motorului ca si consumul de combustibil poate diferi intre timpul din inaintea intilnirii si analizei de extraterestrii si stadiul masinii dupa indepartarea extraterestrilor.

Udar, tu ai dreptate ca zoologii animalele pentru unele marcaje sau tratamente le amorteste. Dar in unele documentare se observa ca animalele si pentru mutatul, de la un loc la altul le amorteste, ca voiajul animalului sa se petreaca linistit si fara stres pentru animal.
Ce priveste asazisele si numeroasele rapiri de oameni, sint sigur ca de asa ceva extraterestrii nu opresc vreo masina. In orasele cu populatie mare poate sa aleaga din plin  :-D
Si asa am impresia ca asa numeraose rapiri depaminteni si insarcinari de femei de la extraterestrii nu exista. Asta este o histerie in stil mare, care unii oameni bolnavi in cap le-au lansat si au infectat pe alti oameni care sint labili. Si in asa fel povestile se raspindesc repede pe globul acesta, din ce in ce mai extraordinare si fantastice. Daca 3% din suma aceasta de rapiri relatata mondiala este adevarata, este mult.
Ca sa-mi fac grije in ce fel intr-un asemenea caz motorul meu ar fi putut fi oprit, trebuie intai sa cunosc tehnica noastra de motoare aici pe pamint, ca sa inteleg, cam la ce parte in sistem se poate influenta functiunea agregatului. Citi dintre noi cunoaste motoarele cu explozie primitive ale noastre in detaliu, ca sa i-si dea seama cam unde si in ce fel sa se poata influenta motorul sau masina din exterior, fara sa o atinga?
Deocamdata vad in discutia noastra numai fragmente si presupuneri - dar stie cineva de meserie aici, ce posibilitati exista?
Ok, un punct ar fi prin sistemul electronic al motorului. Si sistemul de carburant? Daca se opreste numai pompa de benzina pe scurt timp, motorul nu se opreste? Si pe baza mecanica - ce ar fi posibil?
Vreau sa arat ca exista in masinile noastre primitive destule locuri unde se poate un stop fortat provoca.

TurnusX are o propunere buna: lasati-ne sa incepem de la inceput cu studiul acestor cazuri si fenomene in mod obiectiv si necolorat.

assiris

Modul de a opri masinile este relativ simplu pentru cei care "sunt posesorii unor tehnologii de propulsie antigravitationale". Un cimp magnetic de foarte mare putere poate bloca un motor fie prin oprirea pompelor de alimentare, sau "griparea" magnetica a pieselor in miscare. Nu trebuie neaparat sa "soarba" energia din baterie, lucru greu de realizat fara distrugerea acumulatorului (la un caz prezentat din Rusia, farurile erau singurele care functionau la masina. In plus, la motoarele Diesel, dupa pornire se poate scoate bateria fara probleme caci el functioneaza)
Assiris