Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Analiza simbolisticii NWO a unor picturi murale

Creat de Xanadron, 21 Iunie 2011, 15:29:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Sensul dextrograd l-au sugerat si "vigilentii" care au reperat primii panourile, dar, pana acolo, sa nu ignoram ordinea fireasca. E mai logic ca imaginea din stanga sa fie prima - caci e vorba de initiere, iar prin "work" se sugereaza efortul interior al adeptului. Subscriu la opinia lui @Arhanghelul, care, sesizand cadrul teluric, interpreteaza EQ ca fiind EarthQuaqe -cu mentiunea ca avem iar insertii multi-level. Pamantul rascolit de sape (deci, nu ciocane, seceri,etc.) este derivat din formula masonica VITRIOL (Visita Interiora Terra.....) si e vorba de subtila aluzie la "forari" interioare (esoteric), combinat cu apelul muncii in echipa (exoteric, loja). Prin oglindirea la care invitam, versantul ce pare a fi tinta sapatorilor ia forma de piramida, sugerand iar esotericul cautarii.

Asta nu exclude insa si ordinea dextrograda, cum nu exclude nici plasarea mijlocului in debut (haosul primordial, transformat in Ordine prin efort simultan, fizic si mental). Daca am sustinut mai sus ca "maestrul" ce a creat lucrarea gandeste multi-d, raman consecvent si sustin ca si ordinea "citirii" poate fi multipla.

Nu e cazul sa spunem ca "lucrarea are elemente masonice", caci e indubitabil : ESTE o lucrare integral masonica, elaborata de cineva care se intampla sa fie si artist al curentelor contemporane. Chiar daca nu sunt o "sperietoare", picturile merita analizate - dar nu pot fi intelese in alta cheie, decat cea a lucratorilor cu echer si compas.

Xanadron

Da, orice-i posibil, chiar daca improbabil - cum ar fi haosul creat... dupa munca si inainte de vreo planificare. :-o

Ziceam acu' ceva ani c-ar fi interesant de aflat continutul discutiilor prealabile purtate INEVITABIL intre comanditarii operelor de genul astora si artistul executant - care, atentiune, nu-i musai sa fie mason, illuminat :star: etc., fiindca majoritatea nici nu-s. Abia atunci am putea veni cu argumente veridice 100%, egal in care directie... deocamdata speculativa.
Motiv pentru care nu mai intru-n alte analize tentaculare, inutile oricum - m-am sucit deci. :lol:

P.S. Ar trebui sa iegziste totusi si-o logica in fiecare gica-contrism (raminind insa utile toate parerile contrare-n principiu), dar de multe ori constatam, bulversati sau nu, ca logica elementar-umana NU functioneaza-n toate cazurile.
...De ce? Taman fiindca lumea noastra pare modelata dupa deciziile unor entitati nu chiar umane. :-(

Si uite cum iar apare tentatia re-intrarii in cercul vicios A.I./I.A. vs. BIO, la care rezist insa - macar pin-oi reusi sa contactez spiritu' genialului Sever Frentziu sa zicem (mare pictor, da' slabutz mason.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: Xanadron din  22 Februarie 2016, 12:44:42


P.S. Ar trebui sa iegziste totusi si-o logica in fiecare gica-contrism (raminind insa utile toate parerile contrare-n principiu), dar de multe ori constatam, bulversati sau nu, ca logica elementar-umana NU functioneaza-n toate cazurile.
...De ce? Taman fiindca lumea noastra pare modelata dupa deciziile unor entitati nu chiar umane. :-(

Si uite cum iar apare tentatia re-intrarii in cercul vicios A.I./I.A. vs. BIO, la care rezist insa - macar pin-oi reusi sa contactez spiritu' genialului Sever Frentziu sa zicem (mare pictor, da' slabutz mason.)

Nu stiu cat de genial pictor e Severus Frentzius si nici nu ma pot pronunța insa consider ca BIO reprezintă nivelul maxim al IA/AI . Acum trăim vremurilecand BIO tinde sa redevină IA - cea subînțeleasă in varianta Xanadron - si astfel cred ca se explica numărul tot mai mare de unități BIO  :-(.

BIO-AI/IA se crează reciproc si devin una din alta ca un cerc ce sustine roata lumii . Cine locuiește unitățile BIO si AI este alta poveste pe alt topic .

Grifon

De vrei sa-l afli pe mason
        Gandește- ntãi asemeni lui
Așa cum, dacã vrei RUFOn
         Acceptã zisele oricui

Așa e, domnu' Xanadron ?
          Asa e, pen' cã altfel nu-i.

Sãrind cu haz peste acest mic intermezzo ludic / liric, recunosc cã poate supraestimez dimensionalitatea panourilor, atribuind creatorului(lor) mai multã expertizã si conceptualitate masonicã decât are/au.  Eu, unul, m-aș teme de "maeștri" cu asemenea capacitãți, și mai puțin de unii ce doar trântesc spoieli simpliste. Din astia, cunoasteți zicala...."numele proștilor....pe toate gardurile" (asta cã tot vine acuși campania electoralã).

Ar fi insã util sã ne mai preocupãm de asemenea analize, cãci, una peste alta, mai aflam una - alta, unu' de la altu'. Astfel, candva, poate vom face si noi ceva "constructiv", indiferent si independent de ce fac / nu fac "domnii castori".

mr

Normal ca acest tip de "maestri" cu asemenea capacitati ...luciferice, sunt de temut si evitat. Dar nu cred ca trebuie blamat gradul de maestru doar pentru ca unii dintre ei aleg ...anticreatia. Fac si ei parte din plan...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

fiulploii

Citat din: mr din  23 Februarie 2016, 22:59:29
Normal ca acest tip de "maestri" cu asemenea capacitati ...luciferice, sunt de temut si evitat. Dar nu cred ca trebuie blamat gradul de maestru doar pentru ca unii dintre ei aleg ...anticreatia. Fac si ei parte din plan...

Ei bine, eu nu pot pricepe un lucru: de ce sa-ti fie teama si sa eviti "înfruntarea" capacităților autonome luciferice?  :roll: Așa cum ne întrebam care este originea Răului tot așa punem in discuție care este originea Binelui si ajungem la concluzia ca emană din aceeași Sursă.
    Așadar, de ce sa nu cunoaștem Sursa in totalitatea ei? De ce sa nu încercam sa transcedem dualitatea fără teama si evitare ?
     Ma amuza ca majoritatea ca sa nu zic toata lumea discuta cu voluptate despre Bine si despre facerea de bine dar fuge ca dracul de tămâie in discuțiile despre Rău , despre originea Răului si rolul lui . This is tabuu!
     De multe ori binele făcut este de fapt un rău si reciproca e valabilă .
Părerea mea... de seară

mr

#126
fiulploii, aici cred ca m-ai inteles gresit. Poate exprimarea mea a fost mai nepotrivita, dar din tot ce am scris pana acum pe forumul asta cred ca am sustinut mereu infruntarea acestei laturi "anticreatie", tocmai pentru a putea alege in cunostinta de cauza, ambele perspective constituind impreuna un motor evolutiv in dualitate.

In completare, spun ca ""maestrii" de temut si evitat" ...ar trebui evitati dupa o confruntare, deoarece ei devin intr-un anumit fel inutili pentru evolutia celui care-i infrunta. Practic, infruntarea se termina cu o lamurire a pozitiei ierarhice a fiecarei parti. Daca "cel bun" se dovedeste a fi pe o pozitie rezonanta superioara, acesta dobandeste o stiinta in a-l anihila/subordona pe cel inferior, poate analogica cu stabilirea ierarhiei intr-o haita de lupi si isi invata lectia rezultata din infruntare. De cele mai multe ori o infruntare, pentru un spirit inferior - mai ales "maestru", nu constituie si o crestere evolutiva, acesta ramand blocat in perspectiva lui ingusta, macinat si consumat de ganduri egoiste si distructive. Un fel de Gollum care se consuma pe sine...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Grifon

Comentând pozițiile lui @mr / @fiulploii, privitoare la dihotomia bine/rãu, conchid ca rabinul : si tu ai dreptate...si tu ai dreptate. Raportul Bine/Rãu e precum pozitiv/negativ, zi/noapte, sus/jos, etc. Sunt iremediabil si inextricabil legate, potențându-se reciproc. Cãci, s-a zis de nenumarate ori : "cum am sti ce e Binele, daca n-am cunoaste Raul ?". Brusc, Raul apare astfel ca ceva constructiv.

De asemenea, Binele / Raul stau intr-o dinamica ciclica. De pilda, excesul de Ordine reclama Libertate, iar ulterior excesul Libertatii naste foame de Ordine. Care-i "buna"? Care-i "rea"?

La asemenea abstracțiuni gandea si Nietzche ("Dincolo de Bine si de Rau"), dar....saracu' s-a hazardat prea departe extra-matrix, si i s-a ars procesorul.

Intorcându-ne la simbolurile esoterice afisate, afirm ca, in orice proces de analiza, pozitia celui ce analizeaza trebuie sa fie neutra. Altfel, de cauta doar "rãu", va gasi, fireste, doar "rãu", s.a.m.d.

Ca ex.,in 1941, dupa ce cucerisera Franța, nazistii au perchezitionat sediile lojelor pariziene, expunand pe trotuare recuzita de acolo (cranii, oase, sicrie,etc), colectând ulterior oprobriul public. Cine sa mai stea atunci sa lamureasca sensuri ? Asta e ca si cum te-ai lua de Shakespeare cã i-a pus lui Hamlet un craniu in palma !

Problema nu rezida in simboluri, ele sunt neutre. Glumind, le putem compara cu "forța" din StarWars - de le cunosti / intelegi / stapanesti, poti deveni atat Jedi, cât si Sith.

May the Force be with you !

Xanadron

Stateam pe ginduri daca sa postez chestia asta la "stiri interesante" sau aici.  :roll:
Parca-i mai ontopic insa aici  fiindca-i... MURALA-n definitiv.

Pe scurt (dar o sa revin cu detalii cind mi-o permite nea' Cronus :planet: ) e vb. de poza unei picturi (de cca. 2 x 2 m) facute habar n-am de cine si-n ce tehnica, aparent p-un zid "ondulat" (chirpici?) ...Desi proprietarii vorbesc d-un popa mort in conditii suspecte dupa ce fusese raspopit in secolul trecut.
Si care - culmea - vorbea de Biserica Celor DOUA Valahii... Copte 8-) dupa cum isi amintesc batrinii din sat (am tradus cumva zvonul, ca mosii ziceau cica de Valahii COAPTE.)  :-D
Amicul care mi-a trimis-o stiind ca mai bajbai cite ceva-n domeniu mi-a zis c-a descoperit-o intr-o casa semi-parasita despre care legendele locului (sau, mai prozaic, gura satului) voroveste c-ar gazdui destule aparitii "eterice" indeosebi nocturne - moroi, strigoi, arhontzoi etc. :lol:

Omu' n-avea blitzul functional cind a pozat-o (cu permisiunea unui mostenitor dardaind de frica), da' zice ca l-au pus pe ginduri atitea detalii simbolice cel putin ciudate - se vad citeva intr-adevar prin ghearele bufnitzei si unele stranii fiindca-n 3D sub ea, dar altele-s mai neclare ce-i drept (cum e Saturn-ul ala f. estompat din stg.-sus.)
...Voi ce ziceti insa pina-mi creionez si eu o parere ?!
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

horia2008

Mi se pare frumoasa, atent pictata (culori, detalii...) deloc naiva, ca sa zic asa, si nu prea pushca deloc cu peretele de chirpici (adica de ce ai face asa ceva intr-o locatie cu pereti de chirpici...)
secolul trecut insemnand cam ce... 1910, 1990 ?
interesanta luna (parca) sugrumata de sherpalau in ghearele pasaroiului, si ochiul de cosmos de dupa cerul albastru parca  rupt/sfasiat ca un tapet/voal (vezi marginile, alt detaliu)
in dreptul cozii pasaroiului, in dreapta se vede cumva un avion stealth sau ceva gen ?



Arhanghelul

#130
Aparent off-topic ...

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Grifon

Să vedem...presimt că, pornind de la acest straniu vestigiu, ne-am putea distra chiar mai dihai decât in detectivistica Culianu...

Mai intâi, "pe alese", pentru toate gusturile / "trusturile":
1) Masonii au făcut ce-au făcut și s-au "improprietărit" și cu biata bufniță !  E și pe (muuuult-prea-muuuuult disecata) bancnotă de 1 dolar, e și prin recuzita unor ritualuri, ba, ca să fie mai tip - top- adică, pe românește, "mai cu moț", gentlemanii de la Bohemian Club și-au luat-o totem total (ãștia sunt tot un soi de Skull&Bones, așa incât, cu permisiunea publicului, mă abțin să mă bușească râsul -mai dă-i in xxxx xxx de măscărici);
2) la grecii antici era cu Atena, deci la romani cu Sophia, deci la gnostici cu Pistis Sophia; să-i lăsăm și pe chinuiții ăștia să se bucure de pacea istoriei;
3) Mai hazos la chinezi...micuții și "rarii" ãia se pare că au o pată destul de serioasă pusă pe bufniță - ceea ce ne aratâ de altfel și fresca, unde bufnița pare a-l căpăci iute pe "sacrul" simbol din Chitai...
4) la amerindieni era q, la malayezieni era w, la justiția M.Ap.N e destul de severă...in sfârșit, am putea umple 10 pagini trecând in revistă toate miturile / niturile / siturile...

Ce mai la deal la vale, (și) bufnița asta e peste tot, bat-o s-o bată !

Domnule @Xanadron, puțintel mai serioși acu'. Aștept cu interes detalii suplimentare privind preotul ce ai dedus c-a pictat "treaba", precum si amănunte despre ce snoave / anecdote / basme...si fantasme indrugă " megieșii" din zonă - mai exact, despre Bisericile Valahe.

Căci se intâmplă să ințeleg ce reprezintă fresca ( cu probabilitate de peste 70%). Iți pot spune că nu e vorba de o bufniță obișnuită. E o STRIGĂ. Drept urmare, preotul ce se presupune c-a pictat-o...e posibil să fi știut (nu neapărat să fi și parcurs) drumul inițiatic prin Pădurea cea Mare. Mai sunt și alții, dintr-un "grupșor" f.f.f.discret....iar dacă pornim cu pipa / lupa lu' Sherlock după ei....mă tem cà dăm iar peste "fantasmele" lui Aleksandr Dughin (impropriu zis "ale lui").

Era mai oportună postarea  pe subiectul "valah"...care m-a adus pe mine pe acest forum. Sunt foarte convins că fresca n-are nici in clin, nici in mânecă cu exponenții NWO...ba dimpotrivă.

P.S. - Si poate ni se alătură și dl.@Kandaon acolo...cu glumele / zvonurile despre solomonari. Să se grăbească, totuși, că de aud masonii, ii confiscă si pe ăștia...ca fiind de la "templu' lor"...hahahaaaha !

Xanadron

Citat din: Grifon din  01 Aprilie 2016, 20:07:51
Să vedem...presimt că, pornind de la acest straniu vestigiu, ne-am putea distra chiar mai dihai decât in detectivistica Culianu...

Domnule @Xanadron, puțintel mai serioși acu'. Aștept cu interes detalii suplimentare privind preotul ce ai dedus c-a pictat "treaba", precum si amănunte despre ce snoave / anecdote / basme...si fantasme indrugă " megieșii" din zonă - mai exact, despre Bisericile Valahe.
[...]
Era mai oportună postarea  pe subiectul "valah"...care m-a adus pe mine pe acest forum. Sunt foarte convins că fresca n-are nici in clin, nici in mânecă cu exponenții NWO...ba dimpotrivă.
[...]
P.S. - Si poate ni se alătură și dl.@Kandaon acolo...cu glumele / zvonurile despre solomonari. Să se grăbească, totuși, că de aud masonii, ii confiscă si pe ăștia...ca fiind de la "templu' lor"...hahahaaaha !
Foarte bine tzintite remarcile tale... tangente la pasaroi in primul rind, colega @Grifon (si ale ante-postatorilor @horia2008 si @Arhanghelul de altfel.)
Subscriu si la aspectul ludic-distractiv al micro-detectivelilor :lol: de genul asta.
Detalii suplimentare o sa incerc oricum sa amusinez in weekend, chiar de la fatza locului ca nu-i prea departe de mine (chestie imposibila din pacate in cazul Culianu.) Fiindca-s citeva paradoxuri fond / forma / zvonuri care STRIGA :-D

Pina atunci, si eu mai astept pareri diverse (inclusiv ale lui abyss poate, expert nu doar teoretizant in arte vizuale, si nu doar in d-astea popesti).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#133
E o pictura recenta as zice. Maxim 10 ani.
Constelația noctua.
Saturn și luna pot trimite către un moment astrologic. Dar și simbolistica e interesanta.
Saturn da forță de concentrare.
Bufnita oferă cunoaștere prin observație atenta atât a prezentului cât și a ceea ce e în spate în trecut.
  Așa prinde sarpele. Basiliscul , depositor ul secretelor antice, a înțelepciunii antice .
  Cele 2 oo albastre nu știu ce sunt.
  Bilă tricolora ...mai vedem.
  Avionul modern nu știu ... deocamdată.
  Cerul e spart , cojit și creează un profil uman.
   Dar detaliile penelor arata ca executantul picturii nu era chiar diletant.

Tamerlan

Investigația aici (că tot ne-am făcut detectivi!...  :lol: ) trebuie să plece de la sursa picturii: autor și locație. Maestrul @Xanadron poate ne mai spune una-alta în legătură cu astea.  :wink:
Ambele informații (autorul și locația picturii) sunt esențiale. Până una alta, foarte-foarte interesant. Mai ales dacă informația că pictura se află (sau ""se afla) într-o casă de chirpici.

P.S.: Presimt că și aici va ieși fum (Evident, de la creierele noastre încinse  :wink:... nu de la ceața creată de unii  :-P (cum ar putea continua niște cârcotași)).
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)