Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Universuri paralele

Creat de sorinede, 01 Martie 2011, 13:13:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sorinede

Am o intrebare : sunt sau nu universuri paralele ?...intreb asta fiindca anul trecut cred ,s-a spus ca anul asta in luna februarie se va declara in mod oficial,  daca exista asa ceva (nu mai tin minte daca aici sau pe alt site ) si uite ca intraram in luna martie si nimic (sau nu am fost eu pe faza ) ..apropo urez reprezentantelor sexului frumos o viata mai buna alaturi de noi barbatii . :-D

dacian

Sunt cu siguranta, zilnic vad politicieni paraleli cu politica, medici paraleli cu medicina, cantareti paraleli cu muzica si exemplele pot continua  :rainbow:

jean

  Eu cred ca, nu exista universuri paralele. Exista un singur univers in care materia - energia este structurata pe mai multe
planuri, dimensiuni. Universuri inseamna entitati diferite, de sine statatoare, daca se amesteca, se intretaie, cu legatura intre ele, atunci este o singura enitate, universul in care traim.
Sa auzim de bine.
Adevarul este dincolo de noi

Guest

Eu cred ca exista linii de timp, adica probabilitati ca ceva sa se intample, si felul in care emitem energia si gandurile noastre duc la atragerea diverselor evenimente sau persoane. Mi s-au intamplat lucruri de genul asta, de-asta spun.

melanogaster36

    Deocamdata singura teorie a fizicii care poate uni cele 4 forte la nivel macro si microscopic este asa numita "teorie a stringurilor".Aceasta teorie pentru a putea "'functiona" are nevoie de un Univers cu 11 dimensiuni.Deci in mod obligatoriu aceste universuri paralele exista-spun fizicienii de avangarda.Si eu cred ca au multa dreptate.Altfel Universul asa cum il cunoastem n-ar mai exista.Iata aici un documentar ce explica in termeni mai "'crestini" aceasta teorie.
http://video.google.com/videoplay?docid=1736748358304155609#docid=-1322493346942339345(prima parte)
http://video.google.com/videoplay?docid=1736748358304155609#docid=-1220029554914167356( a doua parte)
http://video.google.com/videoplay?docid=1736748358304155609#(a treia parte)

jean

Citat din: melanogaster36 din  01 Martie 2011, 14:12:09
    are nevoie de un Univers cu 11 dimensiuni.
Citatin mod obligatoriu aceste universuri paralele exista-spun fizicienii
Pai, te contrazici. Incurci universul cu dimensiunile. Primul citat exprima cel mai bine ce am vrut sa spun eu.
De ce tebuie sa fie universurile neaaparat paralele. :? Nu ar pute fi si altfel.  :? Perpendiculare, asezate pe raze imaginare, amestecate, etc  :-D
Adevarul este dincolo de noi

melanogaster36

  Ai dreptate.Am sa-i spun atunci Multivers.Si se pare ca sunt chiar paralele!Urmareste partea a treia a documentarului macar.

melanogaster36

   Daca nu prea ai timp poti citi aici o explicatie asemanatoare:
http://en.wikipedia.org/wiki/M-theory

Nox

Problema e un pic mai complexã decât pare la prima vedere, iar la întrebarea dacã existã sau nu universuri paralele nu se poate da pentru moment un rãspuns clar, exact și simplu de genul cã existã sau cã nu existã. Când am zis complexã nu m-am referit neapãrat la complexitatea strict legatã de fizica, matematica și filosofia din spatele ipotezei universurilor paralele.

Eu prefer sã folosesc termenul de universuri alternative sau realitãþi alternative, deși noțiunile de universuri paralele, lumi paralele, universuri alternative, realitãþi alternative, linii temporale alternative, universuri cuantice au aceiași semnificație din punct de vedere al abstractizãrii fizico-matematico-filosofice. Ca o parantezã, descrierea de paralel nu se referã la sensul stric dat de geometria euclidianã.

Toatã ideea acesta de universuri alternative pleacã de la mecanica cuanticã și de la cele douã interpretãri ale acesteia, interpretarea Copenhaga și interpretarea lumi-multiple (many-worlds). Pe scurt, în teoria mecanicii cuantice existã multe evenimente ce au loc din cauza unor probabilitãți aleatorii. În interpretarea lumi-multiple a mecanicii cuantice toate posibilitãțile au loc, dar în universuri diferite. De exemplu, dacã trebuie sã iei o decizie de a pleca în vacanțã la munte sau la mare, va exista un univers în care pleci la munte și altul în care pleci la mare. Unii spun cã apare o problema de naturã filosoficã și anume cã dacã toate posibilitãțile sunt aplicate atunci totul e determinat de universul în care te naști. Binenþeles acesta din urmã este un exemplu simplist.

Acceptarea interpretãrii lumi-multiple rezolvã problema paradoxurilor cãlãtoriei în timp (ex. paradoxul bunicului). Astfel cãlãtoria în timp nu s-ar mai realiza în linia temporalã curentã ci într-una alternativã.

Dupã pãrerea mea ipoteza universurilor alternative este dificil dacã nu chiar imposibil de integrat în paradigma socialã, politicã și religioasã (mai ales creștinã) actualã. Cum ar fi dacã într-un univers Iisus nu ar fi existat, sau un univers cu o societate prosperã nepoluatã și fãrã conflicte armate, sau dacã în alt univers comunismul ar fi "funcționat", sau o societate total matriarhalã, iar exemplele pot continua la nesfârșit.

În literatura hindusã apare de multe ori noțiunea de universuri multiple. De exemplu în Bhagavata Purana: Because You are unlimited, neither the lords of heaven nor even You Yourself can ever reach the end of Your glories. The countless universes, each enveloped in its shell, are compelled by the wheel of time to wander within You, like particles of dust blowing about in the sky. The ¶rutis, following their method of eliminating everything separate from the Supreme, become successful by revealing You as their final conclusion (Bhagavata Purana 10.87.41)

De asemenea, teoria universurilor alternative pune sub semnul întrebãrii originea așa-zișilor extratereștri (dacã acceptãm existentã acestora), dar mai ales va pune sub îndoialã credibilitatea unor mișcãri și organizații ce se ocupã de "afacerea" ET/UFO. Am spus afacere și nu fenomen pentru cã existã anumite interese de a promova sau a nu promova anumite paradigme legate de existența și scopul ET aici pe Pãmânt. Dar asta este cu totul o altã discuție.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

fiulploii

Daca ne imaginam universul nostru - asta in care tastam pe forum  :lol: - ca fiind o foaie de caiet  atunci exista logic , mai multe foi ,  nu?
Daca ne apropiem de orice foaie , suficient de mult vom observa ca foaia are mai multe dimensiuni spatiale , mai multe dimensiuni temporale .

Si de ce existenta universurilor paralele sau multiple ar contrazice existenta sau originea extraterestrilor ?
Si beserica nu o sa aiba absolut nici o reticenta in a pregati misionari si pentru alte universuri asa cum are misionari pentru contactul cu extraterestrii  :-)

jean

#10
Universul este unul singur, continutul lui este structurat in planuri, de la energiile cele mai fine, subtile, la materia cea mai grosiera. Intre aceste planuri nu este o granita exacta, ele se intrepatrund si se influenteaza reciproc. Influenta cea mai mare este intre doua planuri apropiate. Cel mai bun exemplu este, ceva asemanator cu lumina descompusa de o prisma. Acolo apar mai multe culori distincte (planuri) transformandu-se din una in alta fara a fi o granita clara intre ele, dar este vorba de aceasi lumina. Aceasta este opinia mea.
O seara buna va doresc.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

Dovezi ca este asa , te rog  .

fiulploii

Citat din: jean din  06 Octombrie 2011, 22:25:52
Universul este unul singur, continutul lui este structurat in planuri, de la energiile cele mai fine, subtile, la materia cea mai grosiera.
Corect . Asta e universul in care traim noi .
Insa , asta nu exclude existenta altor universuri paralele . Pentru ca universurile alternative zic eu , sunt cele de pe alta linie temporala a realitatii noastre .

Lumina alba nu exista  :-D , ea este o suma asa cum ai explicat tu in exemplul cu prisma .

Nicipreaprea

Citat din: fiulploii din  06 Octombrie 2011, 23:20:11

Insa , asta nu exclude existenta altor universuri paralele .

Ce le separa ?  :mrgreen:
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."