Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

nemurirea in univers

Creat de maiami, 15 Decembrie 2010, 15:47:10

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

maiami

ma tot intreb
oare exista in acest univers o supercivilizatie care sa fi descoperit nemurirea?
eu zic ca da :rocket: :ufo: :planet:
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta

jean

In univers nu exista nastere si moarte, exista transfornare, cicluri. Omul asa cum il cunoastem noi se afala intr-un ciclu in aceasta lume fizica. Inainte au fost altele si vor fi si dupa aceasta viata.
Adevarul este dincolo de noi

mr

Citat din: maiami din  15 Decembrie 2010, 15:47:10
ma tot intreb
oare exista in acest univers o supercivilizatie care sa fi descoperit nemurirea?
eu zic ca da :rocket: :ufo: :planet:

Zici bine, rasa umana e capabila de asa ceva, daca ne bazam pe ce ne-au lasat de inteles inaintasii nostri, chiar daca ne incadram automat ca fiind o supercivilizatie (cu numele - practic suntem departe). Numai ca haznaua ideilor in care suntem de cateva mii de ani ne obtureaza aspiratiile nemuritoare scrise in cele 95% din gene considerate ca fiind gunoi genetic. Deh, greseli de creeator...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

k3t3lin

Nu cred ca ar fi blestem mai mare decat nemurirea...

mr

Citat din: k3t3lin din  15 Decembrie 2010, 18:29:22
Nu cred ca ar fi blestem mai mare decat nemurirea...

Dintr-o perspectiva pur rationala si materiala in societatea asta ce sta pe niste baze morale mizere si deviate...ai dreptate.
Nu a fost asa mereu pe fata pamantului  si drept dovada stau civilizatiile foarte vechi care au fiintat aici. Amintesc aici doar aproape mia de ani a lui Moise si a celor contemporani lui. Nu dadeau semne de turbare, asa cum sunt descrisi in biblie, dupa multe sute de ani traite...
Nemurirea cred ca implica automat si o pregatire, atitudine, intelegere a vietii net superioara, diferita fata de ceea ce cunoastem noi astazi.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Tayka

#5
Nemurirea nu trebuie cautata prin univers,ea se afla si in fiecare om pamantean,iar faptul ca la un moment dat omul mai da si coltul,(ortu-popii)nu inseamna neaparat ca moare ci doar mai schimba si el,,cojocul''pamantean, castigandu-si astfel sau  poate dimpotriva pierzandu-si dreptul la..nemurire.  :-D 
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

jean

Citat din: mr din  15 Decembrie 2010, 20:12:17
Nu a fost asa mereu pe fata pamantului  si drept dovada stau civilizatiile foarte vechi care au fiintat aici.
Ai spus au fost? Nu mai sunt? Deci nu au fost nemuritoare, au murit asa cum inteleg majoritatea dintre noi moartea. La ce le-a folosit ca au fost civilizatii? Noi tot de la zero am luat-o, ca si cand ei, parintii nostrii nu au facut nimic pt. copii lor, noi.
CitatAmintesc aici doar aproape mia de ani a lui Moise si a celor contemporani lui. Nu dadeau semne de turbare, asa cum sunt descrisi in biblie, dupa multe sute de ani traite...
Fabulatii, mituri, vrajeli, doar nu crezi asa ceva? Nu exista nico dovada adevarata ca asa au stat lucrurile.
mr, nu stiu cati ani ai dar eu am cinzeci si ceva si am observat mai multi oameni apropiati care au intre 70 si 80 si ceva de ani si am vazut cum se scurge treptat viata din ei. Noi suntem programati in conditii normale sa traim o suta si ceva de ani. Am citit asta demult, intr-o carte si aveau dreptate.
Adevarul este dincolo de noi

abyss

#7
Cel mai mare secret din univers este faptul ca suntem inconjurati permanent de Eternitate... Al doilea ar fi ca ceea ce este constient in noi "trupurile din praf de stele", este nemuritor. Dar ce poti face cu aceste info si care sunt aplicatiile lor...devine alt subiect de discutie si ar avea ca tema tehnologiile transluminice.
 Ce exista cel mai mult in totalitatea cosmosului, cantitativ vorbind, rezoneaza dincolo de frecventa vitezei luminii. Acest aspect devine un punct cheie. Acum,...ce exista in cosmosul relativ rezoneaza deci dincolo de frecventa vitezei luminii si este astfel dincolo de campul perceptiei vizuale normale si materiale -al materiei solide.
 Daca o civilizatie a atins capabilitati interstelare, majoritatea tehnologiilor sale si a abilitatilor de a comunica precum si cele de transport, de materializare si dematerializare, folosesc spectrul energiei care este dincolo de " the crossing point of light"...

 Perceptia este strans legata de nivelul de constientizare ori de gradul de elevare a constiintei unei persoane precum si de putin antrenament. Ambele pot fi dezvoltate cu timpul. De exemplu: indiferent de esti sau nu capabil sa vezi ceva la un computer, depinde de abilitatea ta de a invata si dezvolta aceasta.


Acum, in legatura cu nemurirea ce "ne" preocupa pe noi cei de acum dar si pe miliardele de trupuri umanoide ce au existat pe Terra:
- Trebuie sa CREZI ca ceva e posibil sa devina cunoscut ori perceptibil. Daca nu CREZI ca vei fi in stare atunci nu se va intampla. Trebuie sa STII ca e posibil. Steven Greer tot plimba o vorba veche: "Pe cata CREDINTA ai in asa masura iti vor fi si puterile si binecuvantarile vietii". Aceasta CREDINTA nu trebuie inteleasa in sensul unei convingeri religioase ci este in fapt INCREDEREA AFIRMATIVA ca ceva poate fi, si prin extrapolare va si deveni real pentru planul personal din existenta individuala. Stiind aceasta multi si-au gasit propria cale...libera.
 Cand esti in cautarea a ceva ce pare imposibil ca realizare trebuie sa devii capabil a-ti gasi propria cale ca acel demers sa devina realizabil.

Lumea in care traim avanseaza prin oameni care STIU ca ei pot IMAGINA si FACE lucruri imposibile. Aceasta este puterea sigurei si autenticei CREDINTE precum si a afirmarii pozitive a ceea ce ar putea fi chiar daca aceasta nu s-a intamplat inca.

Vorbind mai departe despre nemurire, trebuie clarificata in intentie ca si posibilitate ipotetica (pentru unii), ca a retrograda importanta constiintei in a intelege si trai nemurirea echivaleaza cu a renunta la piatra din cheia boltzii, a rozetei... Se arunca astfel lectia cea mai importanta.
A exersa abilitatea de a de a intra intr-o stare de constiinta nonlocala si nemarginita iti favorizeaza posibilitati existentiale nemaiintalnite.
Pentru a intelege natura transpersonala a nemuririi trebuie realizat mai intai ca a noastra constiinta este nonlocala si mai ales ca aceasta nonlocalitate este vitala... ea fiind folosita de ipoteticele civilizatii interstelare ce au dezvoltat tehnologii ce pot crea o interfata directa cu gandul si constiinta. De aici nu mai e decat un pas catre nemurirea fizica. Dar cine isi doreste cu adevarat sa ramana blocat intr-o faza de manifestare dintr-un anumit act al Manifestarii cand are la dispozitie toata gama de manifestari fie ele materiale ori nu, plecand aici de la premiza ca odata cunoscuta natura mintii poti, ori te poti dematerializa si rematerializa dupa propria intentie... sau cu ajutorul intentiei poti proiecta forma astrala (ideea-gand) a unei palarii fistichii ca mai apoi sa o si materializezi? Bineinteles in loc de palarie poti daca ai glagorie sa materializezi o nava transluminica vie si constienta...


Ma iertati pt off-topic si chineza veche de mai sus  :lol:


Ma mai preocupa un aspect. Daca "recipientele" noastre biologice sunt alcatuite in mare masura din spatiu gol dintre atomi... astfel incat daca-l comprimi corpul uman ar putea incape cu totul in gamalia unui ac...atunci unde-i sufletul? sau ce-i? Acum, se spune ca vom asista in curand la o noua expansionare a universului, expansionare ciclica de altfel, in care spatiul dintre atomi va creste, se va mari, cine stie oare poate astfel ni se va lua putin praful de stele de pe ochi si vom putea vedea...nu? daca spatiul e mai mare...e ca si cum sufletul priveste printre gene...pardon, atomi!

jean

Da @biss, recunosc ideile din cartile lui Steven M. Greer, sunt de acord cu tine si cu el. Mi se pare corect ce ai spus mai sus.
Citatdaca-l comprimi corpul uman ar putea incape cu totul in gamalia unui ac...atunci unde-i sufletul?
Dupa mine sufletul nu-i de origine materiala, asa cum o cunoastem noi. De aia nu poate fi gasit daca am comprima corpul.  Este un fel de energie, materie, superioara planului nostru de existenta, este nemuritor. Poate exista in lumea fizica numai legat de un corp din aceasi materie fizica. Cand corpul, haina se rupe, el este aruncat, se descompune, si sufletul se intoarce in planul de unde a venit. Plan ce apartine tot acestui univers.
Adevarul este dincolo de noi

mr

#9
Citat din: jean din  15 Decembrie 2010, 21:13:55
Ai spus au fost? Nu mai sunt? Deci nu au fost nemuritoare, au murit asa cum inteleg majoritatea dintre noi moartea. La ce le-a folosit ca au fost civilizatii? Noi tot de la zero am luat-o, ca si cand ei, parintii nostrii nu au facut nimic pt. copii lor, noi.

Logica nemuririi, din perspectiva in care suntem acum, ne depasaste clar.  Evidentele pe care ne bazam, intradevar sunt palpabile dar ele se aplica, asa cum am spus si mai sus, ultimilor mii de ani, timp in care s-au pierdut aproape de tot cunostintele anticilor. Faptul ca nu se "cunosc" oficial si stiintific anumite ritualuri, tehnici, initieri care inglobeaza o altfel de cunoastere (desi ele exista descrise mai mult sau mai putin simbolic in cartile fundamentale - vede, coran, biblie etc) nu descalifica importanta si mai ales sensul lor practic. Ti-ai intrebat vreodata pe ce se bazeaza "misterele" masonilor (ca-s la moda), asceza calugarilor isihasti, bazele budhismului, sufismului, hinduismului, crestinismului? O-r fi fost cu totii nebuni, neavand altceva de facut la vremea lor?

Citat din: jean din  15 Decembrie 2010, 21:13:55
Fabulatii, mituri, vrajeli, doar nu crezi asa ceva? Nu exista nico dovada adevarata ca asa au stat lucrurile.
mr, nu stiu cati ani ai dar eu am cinzeci si ceva si am observat mai multi oameni apropiati care au intre 70 si 80 si ceva de ani si am vazut cum se scurge treptat viata din ei. Noi suntem programati in conditii normale sa traim o suta si ceva de ani. Am citit asta demult, intr-o carte si aveau dreptate.

Jean, cu tot respectul, vorbesti dintr-o perspectiva pasiva, a spectatorului care doar constata ce se intampla si rationeaza. Simplul fapt ca nu avem o dovada aici si acum asupra a ceea ce numesti "fabulatii, mituri, vrajeli" nu inseamna ca ele nu au existat. Tu consideri ca tot ce s-a intamplat in trecut s-a petrecut dupa tiparul prezentului. Parerea mea este ca sunt prea multe elemente din trecut care nu se potrivesc deloc astazi si acest fapt ne poate schimba radical modul de apreciere.
Privind la cat de ordonata este natura in jurul nostru, m-am legat doar de cei 95% de gunoi genetic din trupurile noastre. Tu cum explici "eroarea" asta?  Sa fie doar o intamplare?

Personal, cred ca existenta infima a doar 5% de gene active reflecta foarte evident nivelul nostru actual de constiinta si intelegere a ceea ce (si in ce) suntem. Este un mesaj foarte clar pentru noi ca trebuie sa facem ceva in mod activ cu existentele noastre efemere de 70-80 ani. Nu crezi?

P.S. 1. aproape 35
       2. @biss, subscriu la chineza ta veche...:P
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Tayka

Citat din: mr din  15 Decembrie 2010, 22:41:35

       2. @biss, subscriu la chineza ta veche...:P

Eu am reusit sa-l decodez intorcand monitorul pe o parte si citind de sus in jos ca..chinejii... :-D :-D :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

jean

Citat din: mr din  15 Decembrie 2010, 22:41:35
m-am legat doar de cei 95% de gunoi genetic din trupurile noastre. Tu cum explici "eroarea" asta?  Sa fie doar o intamplare?
Personal, cred ca existenta infima a doar 5% de gene active reflecta foarte evident nivelul nostru actual de constiinta si intelegere a ceea ce (si in ce) suntem. Este un mesaj foarte clar pentru noi ca trebuie sa facem ceva in mod activ cu existentele noastre efemere de 70-80 ani. Nu crezi?
Gunoi genetic in trupurile noastre? Nu pot sa cred acest lucru, logica imi spune ca lucrurile nu stau asa. Natura, creatorul, nu fac astfel de erori. Deci nu cred ca este vorba de eroare, cred ca este vorba de lipsa noastra de intelegere. Daca noi nu intelegem rostul anumitor gene sau organe din corpul nostru, asta nu inseamna ca este gunoi.
5% gene active? Sa fim seriosi, atat cunoastem noi acum.
O zi buna.
Adevarul este dincolo de noi

mr

Citat din: jean din  16 Decembrie 2010, 10:12:13
Gunoi genetic in trupurile noastre? Nu pot sa cred acest lucru, logica imi spune ca lucrurile nu stau asa. Natura, creatorul, nu fac astfel de erori. Deci nu cred ca este vorba de eroare, cred ca este vorba de lipsa noastra de intelegere. Daca noi nu intelegem rostul anumitor gene sau organe din corpul nostru, asta nu inseamna ca este gunoi.
5% gene active? Sa fim seriosi, atat cunoastem noi acum.
O zi buna.

Gunoi genetic l-au numit cei care studiaza indeaproape problema. Termenul nu-mi apartine si nici nu sunt de acord cu el. De fapt, din toata "pledoaria" mea pe acest subiect, nu cred ca reiese sustinerea unei greseli divine. Greseala exista, dar e in modul nostru de abordare.
Conform zicalei  "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista!" Dumnezeu (sau orice nume ar avea creatorul/creatorii), judecand si dupa gradul de perfectiune al naturii in care existam, ne-a facut 100% functionali genetic in faza primordiala. Dar trupul e doar o masina iar la butoane se afla spiritul. Trupul se modifica dupa cum ii dicteaza spiritul. Iar Dumnezeu nu ne vrea prosti, obedienti si limitati, ci vrea sa ne miscam "fundurile" spre El, depasindu-ne mereu si mereu "confortul si suficienta informationala".

Astazi am ajuns in situatia in care suntem capabili sa intelegem doar funcionarea a 5% din genele noastre, hai, poate 10% si ele probabil, corespund doar celor doua spirale ADN active. Ma intreb simplu, oare cum am fi cu 4, 6, 8 spirale activate? Am mai gandi separat ca niste robotei, asa cum facem astazi, si ne-am mai pierde in lucruri marunte gen "muncesc ca sa supravietuiesc si sunt mandru de asta"?  Nu cred, perspectiva devine mult mai vasta si cred ca ajungem noi insine niste ET atingand si intelegand nemurirea insasi prin intelegerea tehnica a creatiei.
E din ce in ce mai evident in ultima vreme, cu recunoastere oficiala din ce in ce mai pe fata, faptul ca mediul fizic este doar varful aisbergului energetic,informational si ca abordarea facuta doar din perspectiva materiala, palpabila, demonstrabila....da cu virgula.

Am gasit intr-o carte un fragment, scris in 1926, care sintetizeaza si incadreaza tendintele lumii moderne foarte clar in contextul evolutiei modului de a gandi al rasei umane:

"Civilizatia moderna apare in istorie ca o adevarata anomalie: dintre toate civilizatiile cunoscute noua, ea este singura care s-a dezvoltat intr-un sens  pur material si singura care nu se sprijina pe nici un principiu de ordin superior. Aceasta dezvoltare materiala, care dureaza de mai multe secole si care a luat un ritm din ce in ce mai accelerat, a fost insotita de o regresie intelectuala imposibil de compensat. Este vorba aici, desigur, despre veritabila si pura intelectualitate, care ar putea fi numita la fel de bine spiritualitate, insa refuzam sa dam acest nume activitatii spre care se indreapta stradaniile modernilor: cultivarea stiintelor experimentale in vederea aplicatiilor practice pe care acestea le presupun. Un singur exemplu ar fi suficient pentru a realiza intinderea acestei regresii: "Summa Theologica" a sfantului Toma D'Aquino era, la vremea sa, un manual pentru uzul studentilor;  unde s-ar mai putea gasi astazi niste studenti capabili sa-l aprofundeze si sa-l asimileze?
Decaderea nu s-a produs dintr-odata; I-am putea urmari etapele de-a lungul intregii filozofii moderne. Pierderea sau uitarea intelectualitatii veritabile a facut posibili aceste doua erori care, opuse doar in aparenta, sunt, de fapt, corelative si complementare: rationalismul si sentimentalismul. Din momentul in care orice cunoastere pur intelectuala a fost negata sau ignorata, cum s-a procedat pornind de la Descartes, trebuia sa se ajunga, logic, pe de o parte, la agnosticism si la toate aberatiile "scientiste" si, pe de alta parte, la toate teoriile contemporane care, nemaimultumindu-se cu ceea ce poate oferi ratiunea, cauta altceva, dar numai in domeniul sentimentului si instinctului, adica sub nivelul ratiunii, nu deasupra ei, ajungand, cu William James,de pilda, sa vada in subconstient mijlocul prin care omul poate intra in comunicare cu Divinul. Notiunea de adevar, dupa ce a fost redusa la o simpla reprezentare a realitatii sensibile, este in final identificata de pragmatism cu utilitatea, ceea ce echivaleaza cu suprimarea ei pur si simplu: intradevar, ce mai conteaza adevarul intr-o lume ale carei aspiratii sunt exclusiv de ordin material si sentimental?"
.........
Regnabit 1926
"Simboluri ale stiintei sacre" Rene Guenon


O zi buna tuturor!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

jean

mr, din cele scrise de tine mai sus am inteles ca nu gandim chiar asa diferit, felul cum ne exprimam difera. Totusi cum ramane cu nemurirea? Eu cred ca fizic murim, intelegand prin moarte transformare in altceva. Restul, spiritul, energia vietii, memoria, sau cum doriti voi, se tramsforma si ea. In ce? Tare asi dori sa stiu, de fapt asta caut de mai mult timp.
Tu ce crezi? Expune in cateva cuvinte.
Adevarul este dincolo de noi

mr

#14
 Jean, eu consider ca spiritul nu moare, nu dispare ci doar isi schimba mediul de fiintare.
Paradoxul lumii fizice determina o anomalie in aprecierea sinelui prin faptul ca inteligenta artificiala, ratiunea asociata masinii, trupului fizic ajunge, la cei mai multi dintre noi - mai ales in ultima perioada de timp, sa substituie adevarata identitate - cea a spiritului. Cu alte cuvinte, oamenii care se identifica doar cu trupul si lumea fizica in care se afla acesta, ajung sa gandeasca doar din perspectiva si in limitele simturilor trupului, ignorand partial sau complet domeniul spiritului. Granita dintre ratiune si spirit e aproape insesizabila si aici se produce separarea.

In mod normal, tehnic vorbind, "costumul" impreuna cu calculatorul sau, ar trebui sa constituie doar o interfata a spiritului cu lumea fizica, respectand astfel ierahia naturala de "comanda". Dar atunci cand AI-ul trupului preia conducerea rezulta numai rationamente pur materiale iar domeniul spiritulului este minimizat pana la uitare  si astfel se transforma in ceva mistic, intangibil, nepalpabil. In aceasta consta "decaderea" umanitatii astazi.

Exista posibilitatea ca spiritul, ajuns la un anumit nivel de constienta in plan fizic (prin intermediul trupului , binenteles) sa-si poata pastra corpul si sa-l transporte si-n alte medii asa cum am inteles din ce am citit legat de stiintele traditionale. Adica, sa "invinga" moartea fizica a trupului. Stiu ca e greu de inteles, dar adevaratele scoli intitatice care au mai ramas poseda cunostintele necesare pentru a aduce inititatii in acest stagiu. Datorita faptului ca noi suntem unici ca si constructie interioara, ca si experianta acumulata, nu exista o reteta general aplicabila in grup. De aceea este nevoie de efortul personal al fiecarula de a descoperi cum sa evoluam spre acest punct suprem de asa zisa eliberare de lumea fizica (si nu prin moarte - asa cum o inteleg cei mai multi dintre noi).

Fenomenul este mult mai complex. Eu am incercat doar sa-l schitez. Faptul ca aceste adevaruri sunt astazi atat de ocultate nu reprezinta decat o consecinta a "decaderii" oamenilor, o metoda de autoprotectie. Singura modalitate prin care ajungi in preajma intelegerii acestor idei este doar prin efort personal dezinteresat. Indicii sunt suficiente pentru a construi o baza de pornire in aceasta cautare. Personal spun, in cautarile mele - atat cat am reusit pana acum, am intalnit o multime de coincidente, situatii care se aliniau din senin, oameni care aveau un anumit mesaj pe care-l cautam, ganduri care se "lipeau" etc. Practic ajungi sa constati ca tot universul conspira ca sa ajungi sa cunosti. Trebuie numai sa indraznesti!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein