Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ucideti Sistemul

Creat de Urban, 17 Septembrie 2010, 16:21:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

CitatAndra Larisa Tokos
A inceput noul an scolar, iar pregatirile parintilor sunt in plina desfasurare.Cumpararea de noi caiete, penare , creioane, ghiozdane si haine, de pe care nu trebuie in nici un caz sa lipseasca Hannah Montana, High School Musical sau Jonas Brothers, este principala preocupare a parintilor in aceasta perioada. In comparatie cu arsenalul scolar al copiilor care vor calca peste putin timp in clasa I, penarele de lemn, stilourile umplute cu cerneala Hero si ghiozdanele cu Mickey Mouse par o legenda din vremuri imemoriale. Insa, desi pregatirile pentru prima zi de scoala din ziua de azi sunt extrem de sofisticate si aduc mai degraba cu pregatirile pentru un show de moda, studiile din ultimii ani arata ca rezultatele la invatatura ale elevilor din ciclul primar se afunda tot mai mult sub pragul mediocritatii mondiale.  

Cine-i vinovat?
Tu, eu, noi, toti.
Corporatiile prin publicitate isi pregatesc piata de desfacere inca din momentul in care un copil deschide ochii.
Practic asistam la o Indoctrinare, o Conditionare la un mod de Viata predefinit al generatiilor urmatoare, creandu-le dependenta inca din copilarie si reducandu-i la simpli consumatori.
Pentru sistemul media de educatie nu conteaza Cultura ci numai Calitatea de Consumator al produselor "de firma", branduri ale marilor Corporatii, scopul ultim fiind Profitul.
Astfel, la momentul in care comunitatea oamenilor de cultura incep sa intervina in viata copiilor, acestia sunt deja setati pe calitatea de Consumator fara personalitate, gusturile si dorintele lor fiind formate de media prin publicitate si moda zilei, can-can-uri si tabloide. Razboiul intre Cultura si Incultura, intre Personalitate si Consumism, intre Oameni (persoane fizice) si Corporatii (persoane juridice) este pierdut din start. Pentru copii-diva viitorul este Disney, McDonald, Gucci, Nike, BMW, etc.
Ei vor fi cei mai buni si iresponsabili Consumatori.
Corporatiile isi formeaza Piata de Desfacere... Asta-i tot.

CitatMoroz Cristian
Un sistem corupt nu poate functiona "cum trebuie" daca nu-i corupi in primul rand Educatia. Asadar, premiantii zilei de azi, vor fi in general, liderii corupti ai zilei de maine. Sistemul de Invatamant al mapamondului functioneaza ca un malaxor in care suntem bagati cu totii de mici iar rezultatul final este deja cunoscut, se merge pe ideea de a scoate cat mai multi adepti ai starii de fapt care la randul lor, in virtutea inertiei, sa perpetueze mecanismul care din start i-a produs. Invatamantul este de fapt un cerc vicios din care prea putini mai pot iesi in ziua de azi...De mic copil, toti te vor intreba retoric: "ce vrei sa te faci cand vei fi mare?"
Cu alte cuvinte, noi suntem mana "n" a Sistemului care deja ne-a "educat" si, inevitabil asa "educam" mai departe, ca sa-l perpetuam.
Ce-i de facut?
Simplu, Sistemul trebuie Reinventat, malaxorul scos din priza!

Problema e in Legile ce permit Existenta "persoanelor juridice".
Corporatia = un concept ingenios care permite Profitul Individual fara Raspundere Individuala.
Statul = un concept ingenios care permite Puterea Individuala fara Raspundere Individuala.
Atata vreme cat vor exista Sisteme ce permit membrilor/functionarilor ce il sustin sa fie iresponsabili totul va merge prost in continuare.
Cine a auzit de vreun director al companiilor de tigarete condamnat la inchisoare pentru imbolnavirea consumatorilor de cancer?
Cine a auzit de un primar condamnat la inchisoare pentru ca nu a gestionat corect fondurile Primariei?
Cine a auzit de un inginer condamnat la inchisoare pentru ca un dig sau un pod s-a rupt?

Companiile, Bisericile si Statele sunt vicioase pentru ca indivizii sai nu sunt trasi la Raspundere Individuala pentru propriile fapte, "vina" fiind delegata structurilor artificiale din care fac parte: Compania e "amendata", Statul "despagubeste", Biserica isi cere "scuze", dar nici un OM faptuitor al atrocitatilor nu este Responsabil !?!
Malaxorul suntem noi iar priza se afla in Constiinta fiecaruia.

CitatLivezeanu Odette
Aveti dreptate, dar cum vedeti functionarea unui Stat de Drept fara parghiile acestea, oricat ar fi de defectuoase?
Cat priveste malaxorul, nu va functiona atata timp cat noi nu avem o Constiinta Colectiva, o Viziune Unitara si bine Orientata. Aici putem vorbi mult si bine despre "complexul mioritic" in dreptul fiecarui roman...care ne tine in casa si teoretizam in loc sa fim in strada.

Statul este bine structurat si parghiile acestuia sunt Necesare...Nu aici e problema.
Malaxorul va functiona atat timp cat noi avem Constiinte Colective si acestea au Formele de Stat, Corporatie, si orice "persoana" virtuala juridica.
Aceste Entitati Colective de fapt nu exista si trebuie privite ca Asociatii de Oameni.
Deciziile individuale ale Oamenilor ce formeaza aceste asociatii trebuie judecate si Oamenii care le iau trebuiesc condamnati.
Nu Asociatia, ci Indivizii trebuie sa raspunda pentru propriile Fapte.
Aceasta delegare a Responsabilitatii, aceasta derogare de la responsabilitate este Sursa Raului.
Si nu e ceva specific mioritic ci o problema globala.
Iesitul in strada nu e o solutie: "Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor"
Solutia este modificarea Legislatiei in asa fel incat sa nu mai existe derogare de la Responsabilitate. Fiecare sa raspunda pentru propriile fapte fara a se mai ascunde in spatele Statului/Corporatiei din care face parte.

Solutia consta in mediatizarea mecanismelor ce stau la baza functionarii Societatii si Constientizarea Drepturilor si Responsabilitatilor la nivel INDIVIDUAL si nu Colectiv, de a actiona pentru schimbarea Constitutiei si Legislatiei in asa fel incat:
-sa nu mai existe Persoane Juridice, Artificiale, Virtuale ce au Drepturi dar nu pot fi trase la Raspundere personal pentru ca ele de fapt nu exista
-sa nu mai existe derogari de la Responsabilitate pentru persoanele fizice aflate in structuri ale "persoanelor" Juridice.


Adica noi avem azi Statul care poate face ce doreste pentru ca functionarii (de la presedinte la gunoier) sunt derogati de la Responsabilitate: "Statul plateste" greselile si crimele indivizilor.

Drepturi si Responsabilitati egale pentru toti Oamenii si numai pentru Oameni, aceasta e solutia.

Sistemul ne ucide copii... salvati generatiile urmatoare:
UCIDETI SISTEMUL !!!

Rayden

interesant postul!
intru totul de acord.

numa' ca, e foarte greu sa opresti din miscare ceva imens, asa cum este sistemul asta.
avand in vedere ca toti cei din jurul nostru, si nu numai, il intretin..ii furnizeaza materie prima...ar fi nevoie de "an act of God" :star: o schimbare radicala, care sa intoarca la 180 de grade conceptia lumii despre viata si ..despre tot, de fapt.

si...crezi ca e asa usoara o astfel de schimbare?
crezi ca toti oamenii ii vor face fata?

romulus

CitatSolutia este modificarea Legislatiei in asa fel incat sa nu mai existe derogare de la Responsabilitate.
Utopie !
Ciatat ( a cata oara, oare in postarile mele ?) :

Spuneti-mi ce-i dreptatea? -- Cei tari se îngrãdirã
Cu-averea si mãrirea în cercul lor de legi;
Prin bunuri ce furarã, în veci vezi cum conspirã
Contra celor ce dânsii la lucru-i osândirã
Si le subjugã munca vietii lor întregi.

....
Cred ca nu e vreunul prin tarisoara asta care sa nu cunoasca sursa!

Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Urban

Citat din: romulus din  17 Septembrie 2010, 20:28:50
Utopie !
Ciatat ( a cata oara, oare in postarile mele ?) :

Spuneti-mi ce-i dreptatea? -- Cei tari se îngrãdirã
Cu-averea si mãrirea în cercul lor de legi;
Prin bunuri ce furarã, în veci vezi cum conspirã
Contra celor ce dânsii la lucru-i osândirã
Si le subjugã munca vietii lor întregi.

....
Cred ca nu e vreunul prin tarisoara asta care sa nu cunoasca sursa!

Am zis !

Stiu eu unul sigur...Vanghelie, care este!

mr

Mare om Eminescu asta! Mesajul lui e ff clar! L-au lucrat "frumos" stapanii sistemului (si de atunci...si de acum)...
Sistemul , in momentul de fata, nu poate fi ucis decat de un cataclism...ceva...
Restul, vorba lui Romulus, este utopie...oricat de viteji ne-am da!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

adrian75

#5
Se spune ca daca un lucru in miscare nu poate fi oprit,atunci miscarea lui trebuie accelerata pana acolo incat se va autodistruge singur.Se poate aplica acest principiu si actualului sistem bazat pe consumism.Asa zisa criza mondiala in care ne aflam a pornit de la...o suprasaturare a pietei cu locuinte.Pe de alta parte multe companii dau faliment deoarece piata incepe sa fie suprasaturata cu produse ieftine din China..Cresterea consumului implica cresterea productiei numai ca astazi productia creste mult mai mult in raport cu nevoile reale ale consumatorilor.O astfel de crestere a productiei-necontrolata corelata cu o invazie a produselor de proasta calitate nu poate avea decat un singur efect:suprasaturarea pietei si urmarile nu pot fi decat un blocaj la nivel mondial...un astfel de blocaj poate duce la caderea sistemului. In ultimul an asistam la inceputul unui astfel de blocaj,deci,se pare ca totusi sistemul incepe sa se clatine!

romulus

CitatCresterea consumului implica cresterea productiei numai ca astazi productia creste mult mai mult in raport cu nevoile reale ale consumatorilor.
O fi , dar dupa cum vad eu - si poate sesiza oricine, chiar si fara studii superioare economice, in Romania zilelor din urma, la noi nu sunt valabile legile economice care se invata la Harvard , la noi situatia  e cam asa:
- in Romania sunt printre cele mai mari preturi din lumea civilizata la benzina/motoriona/ carburanti ;
-in Romania sunt printre cele mai mari preturi - ori echivalente - din Europa, la alimente (in orice caz, mai mici decat in SUA)
- in Romania casele (imobilele in general) au preturi comparabile cu cele din Europa vestica Bogata si civilizata
si culmea:
tot in Romania se practica cele mai mici salarii din Europa , adica pe undeva pe sub 200 de euro !
Cum dracu' de e posibil asa ceva ?
Cum de suportam noi in carca noastra pe nemernicii care fac milioanele de euro intr-o clipita si apoi pleaca pe furis cu ele in strainatate - cica "repatriaza" capital si profit, iar pe aici majoritatea multinationalelor "lucreaza" in pierdere , adica nu dau un leu la stat ?
Cum de le merge ?
Simplu ca buna ziua : Romania a incetat sa mai fie de mult timp a romanilor : strainii ne f&t si noi le.... dam si bani !
Daaaaaaaaa, dar asa ne trebe: cine se batea cu caramida in pept la rivolutie, ca a facut si'a dres ? Io ?
In niciun caz! Io  intram in somaj, ca numa asa puteau aia sa-i f&ta pe romani !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

adrian75

In primul rand ca eu nu sant economist,doar am facut un comentariu pe marginea acestui subiect,cel putin teoretic,caderea acestui sistem nu este imposibila,ba chiar este destul de probabila. Cat ce priveste Romania...Romania este un caz aparte care iese din toate tiparele economice normale.E mare criza la noi,dar vara asta,din cate am inteles eu,s-a inregistrat cel mai mare numar de turisti pe litoral din ultimii 20 ani! As prefera sa nu mai vorbesc despre Romania pt ca eu unul nu o inteleg ca societate.Este prea mare prapastia intre bogati si saraci,anormal de mare,insa si mai anormala este reactia guvernantilor! Ma opresc aici pt ca deja am devenit off-topic. Scuzele de rigoare !

mr

Citat din: adrian75 din  19 Septembrie 2010, 15:17:02
Se spune ca daca un lucru in miscare nu poate fi oprit,atunci miscarea lui trebuie accelerata pana acolo incat se va autodistruge singur.

Cam asta cred ca se intampla acum... nebunia trebuie sa ajunga la apogeu si sa faca implozie!

Citat din: adrian75 din  19 Septembrie 2010, 18:39:45
Cat ce priveste Romania...Romania este un caz aparte care iese din toate tiparele economice normale.

Pe langa faptul ca Romania nu mai este a romanilor... tot ce s-a intamplat in tarisoara asta de la asa-zisa revolutie incoace nu face decat sa dovedeasca ca aici a fost, este si va fi (cine stie pentru cat timp...) un poligon de teste. Teste pe comportamentul si nivelul de suportabilitate al maselor. Artizanii sistemului nu stau. Pe langa faptul ca duc in limite nebanuite aceste nivele...cred ca mai au si o placere diabolica sau indiferenta inumana.
Alta concluzie nu am deoarece nu stiu cu ce sa mai asociez cretinismul si/sau pasivitatea flagranta a celor care ne conduc de 20 ani...pe fondul superimbogatirii lor.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

angellla29

#9
Citat din: Urban din  17 Septembrie 2010, 16:21:47
Cine-i vinovat?
Tu, eu, noi, toti.
Corporatiile prin publicitate isi pregatesc piata de desfacere inca din momentul in care un copil deschide ochii.
Practic asistam la o Indoctrinare, o Conditionare la un mod de Viata predefinit al generatiilor urmatoare, creandu-le dependenta inca din copilarie si reducandu-i la simpli consumatori.
Pentru sistemul media de educatie nu conteaza Cultura ci numai Calitatea de Consumator al produselor "de firma", branduri ale marilor Corporatii, scopul ultim fiind Profitul.
Astfel, la momentul in care comunitatea oamenilor de cultura incep sa intervina in viata copiilor, acestia sunt deja setati pe calitatea de Consumator fara personalitate, gusturile si dorintele lor fiind formate de media prin publicitate si moda zilei, can-can-uri si tabloide. Razboiul intre Cultura si Incultura, intre Personalitate si Consumism, intre Oameni (persoane fizice) si Corporatii (persoane juridice) este pierdut din start. Pentru copii-diva viitorul este Disney, McDonald, Gucci, Nike, BMW, etc.
Ei vor fi cei mai buni si iresponsabili Consumatori.
Corporatiile isi formeaza Piata de Desfacere... Asta-i tot.

Problema e in Legile ce permit Existenta "persoanelor juridice".
Corporatia = un concept ingenios care permite Profitul Individual fara Raspundere Individuala.
Statul = un concept ingenios care permite Puterea Individuala fara Raspundere Individuala.
Atata vreme cat vor exista Sisteme ce permit membrilor/functionarilor ce il sustin sa fie iresponsabili totul va merge prost in continuare.
Cine a auzit de vreun director al companiilor de tigarete condamnat la inchisoare pentru imbolnavirea consumatorilor de cancer?
Cine a auzit de un primar condamnat la inchisoare pentru ca nu a gestionat corect fondurile Primariei?
Cine a auzit de un inginer condamnat la inchisoare pentru ca un dig sau un pod s-a rupt?

Companiile, Bisericile si Statele sunt vicioase pentru ca indivizii sai nu sunt trasi la Raspundere Individuala pentru propriile fapte, "vina" fiind delegata structurilor artificiale din care fac parte: Compania e "amendata", Statul "despagubeste", Biserica isi cere "scuze", dar nici un OM faptuitor al atrocitatilor nu este Responsabil !?!

Suntem vinovati toti ca tacem si lasam lucrurile in voia sortii...Dar dupa cum se pare doar vorbim,ne dam cu parerea si doar atat...Continuam sa facem jocul lor....si nu putem face nimic...Din pacate  :cry:
Malaxorul suntem noi iar priza se afla in Constiinta fiecaruia.

Statul este bine structurat si parghiile acestuia sunt Necesare...Nu aici e problema.
Malaxorul va functiona atat timp cat noi avem Constiinte Colective si acestea au Formele de Stat, Corporatie, si orice "persoana" virtuala juridica.
Aceste Entitati Colective de fapt nu exista si trebuie privite ca Asociatii de Oameni.
Deciziile individuale ale Oamenilor ce formeaza aceste asociatii trebuie judecate si Oamenii care le iau trebuiesc condamnati.
Nu Asociatia, ci Indivizii trebuie sa raspunda pentru propriile Fapte.
Aceasta delegare a Responsabilitatii, aceasta derogare de la responsabilitate este Sursa Raului.
Si nu e ceva specific mioritic ci o problema globala.
Iesitul in strada nu e o solutie: "Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor"
Solutia este modificarea Legislatiei in asa fel incat sa nu mai existe derogare de la Responsabilitate. Fiecare sa raspunda pentru propriile fapte fara a se mai ascunde in spatele Statului/Corporatiei din care face parte.

Solutia consta in mediatizarea mecanismelor ce stau la baza functionarii Societatii si Constientizarea Drepturilor si Responsabilitatilor la nivel INDIVIDUAL si nu Colectiv, de a actiona pentru schimbarea Constitutiei si Legislatiei in asa fel incat:
-sa nu mai existe Persoane Juridice, Artificiale, Virtuale ce au Drepturi dar nu pot fi trase la Raspundere personal pentru ca ele de fapt nu exista
-sa nu mai existe derogari de la Responsabilitate pentru persoanele fizice aflate in structuri ale "persoanelor" Juridice.


Adica noi avem azi Statul care poate face ce doreste pentru ca functionarii (de la presedinte la gunoier) sunt derogati de la Responsabilitate: "Statul plateste" greselile si crimele indivizilor.

Drepturi si Responsabilitati egale pentru toti Oamenii si numai pentru Oameni, aceasta e solutia.

Sistemul ne ucide copii... salvati generatiile urmatoare:
UCIDETI SISTEMUL !!!


Suntem cu toti vinovati fiindca le facem jocul....si doar vorbim dar nu putem face nimic...

tractorbeam

Guvernantii sunt reprezentantii celor putini si cu multi bani nu a celor multi si cu putini bani.
Guvernantii incearca sa va duca de nas sa va prezentati la vot si sa-i legitimati pentru viitorul mandat.
Solutia este: Nu mai mergeti la vot! Nu mai votati!
Ucideti sistemul prin pasivitate.
M. Gandhi a reusit acest lucru cu poporul Indian. Noi suntem mai prosti?

angellla29

Nu suntem mai prosti...dar nu suntem uniti...Si asta e o mare greseala

Urban

Citat din: angellla29 din  11 Noiembrie 2010, 10:25:57
Suntem cu toti vinovati fiindca le facem jocul....si doar vorbim dar nu putem face nimic...
Ok, ce esti tu pregatita sa faci?
Concret.

Citat din: tractorbeam din  11 Noiembrie 2010, 10:37:57
Guvernantii sunt reprezentantii celor putini si cu multi bani nu a celor multi si cu putini bani.
Guvernantii incearca sa va duca de nas sa va prezentati la vot si sa-i legitimati pentru viitorul mandat.
Solutia este: Nu mai mergeti la vot! Nu mai votati!
Ucideti sistemul prin pasivitate.
M. Gandhi a reusit acest lucru cu poporul Indian. Noi suntem mai prosti?
Cum ramane cu pensionarii care isi dau pumni in gura pentru un mititel si o paine (mita electorala)?
Mie imi place optimismul tau, dar din pacate solutia nu e nici pe departe pasiva.
Ghandi nu a reusit nimic cu poporul indian, daca ar fi reusit ceva astazi India ar fi trebuit sa fie perla planetei, dar daca te uiti atent India e aceeasi troaca mizerabila ca si acum 50 de ani.
Solutia e un cataclism global, numai aflati in fata unei primejdii planetare omenirea e in stare sa devina unita si sa isi reconsidere valorile. Oricum resursele sunt pe duca, nu mai e mult...




angellla29

As fii pregatita sa imi dau viata doar stiind ca scapam de aceste mizerii omenesti care din pacate ne conduc....

Urban

Citat din: angellla29 din  11 Noiembrie 2010, 13:22:20
As fii pregatita sa imi dau viata doar stiind ca scapam de aceste mizerii omenesti care din pacate ne conduc....
Viata ta apartine din momentul in care te-ai nascut, celor care "conduc"... (vezi Kymatica)
Mai bine ramai in Viata si fa ceva concret...e usor sa renunti.
Deci planul tau nu e bun...mai ai altul?